Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beencee
őstag
válasz TazLeacher #4098 üzenetére
Bár róland már pedzegette a problémát, de szerintem a sajnos szokásos módon fordítva ültök a lovon... Előbb van meg a kijelző, meg a ház, meg a hardver, stb. Pedig - ha mást nem is, de - jer1cho legalább az igényeit jól összefoglalta a nyitó postjában. Szerintem ehhez kellene először találnia egy front-endet, amivel együtt tud élni és kielégíti az igényeit, ez meghatározza az oprendszert és a "speciális" hardverelemeket is (támogatott távirányító, TV kártya, stb.). Hiába választ most egy TV kártyát, amit aztán nem támogat az a front-end, amit választ... És ha jól értettem az általa leírt igényeket, akkor itt nem jön szóba, hogy XP alatt egerészik, hogy elindítsa a VLC playert...
-
törölt tag
válasz TazLeacher #4096 üzenetére
LP, és talán még LP hátlap is jár hozzá (de ebben nem vagyok biztos). A CardMate szintén LP. De asszem ahhoz se jár LP hátlap...
Egyébként a Leadtek kártyák szinte kivétel nélkül LP-k.
[ Szerkesztve ]
-
róland
veterán
válasz TazLeacher #4096 üzenetére
Érdemes körülnézni a Hauppauge kártyák között is. Linux-os frontendek előszeretettel támogatják, de windows-nál is kedvelt.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz #65675776 #4095 üzenetére
Így első olvasásra a DVR3100 H lenne szerintem a nekem megfelelő, mert kevés problémával viszonylag fejlett dolgot kaphatok. Viszont lenne egy kérdésem:
Az Antec Fusion-be beleférne ez a cucc? Vagy ez low profile? Ezt a logoutos cikkben olvastam, hogy vannak a tunerkártyáknak ilyen változatai, amik alacsonyabbak...És köszönöm az érthető magyarázatot is.
-
törölt tag
válasz TazLeacher #4093 üzenetére
Típust meg elfelejtettem ajánlani.
Ha kevés problémára vágysz, akkor PCI-ban Leadtek PVR2100, ha emellett digitális vétel is kell, akkor DVR3100 H (Premium). Mind a kettő hw enkóderes.
PCI-E-ben PxPVR2200, hibridben PxDVR3200 H (Premium). Szintén hw enkóderesek.
Ha elég az sw encoder is: TV2000XP Global, DTV1800 H, vagy PxTV1200, PxDTV2300 H.
Ha nem MCE-t akarsz használni, hanem jó a PVR2 mint kezelősw, és nem kell DVB-T, akkor PVR3000 Deluxe (képminőségben egyértelműen a legjobb, hangminőségben meg főleg).
(Leadtek nevezéktan:
TV: analog tuner, sw encoder
PVR: analog tuner, hw encoder
DTV: digitális tuner, sw encoder
DVR: digitális tuner, hw encoder
Px előtag: PCI-Express csatoló
H utótag: hibrid tuner, azaz analog és digitális vételre is alkalmas
Premium: csak hibridek esetén, kapsz mellé egy CardMate nevezetű antennaközösítőt, így nem kell az nalog és digitális bemenetet állandóan cserélgetni a tuner hátulján.
(DH: Dual Hybrid, egy kártyán két független hibridtuner. Egyelőre nincs ilyen a Leadtek kínálatában, de már mocskosul várjuk!)) -
törölt tag
Hardveres encoderre gondoltál szerintem a tuner esetén...
HW dekódernek ott az IGP.
jer1cho: Hardveres enkóder: a TV-ből érkező jelet a tunerkártyán levő chip tömöríti, nem terhelve a CPU-t. Van egy-két kompromisszum, amit el kell fogadni: csak 720x576 interlaced felbontásban tud így felvenni, MPEG1/2 tömörítéssel. Nem probléma, pont jó DVD-hez.
Hardveres dekóder: a tömörített video-t egy célchip bontja ki, megintcsak tehermentesítve a CPU-t. Erősen formátum és tömörítési beállítás függő. MPEG1/2-vel mind boldogul.
IGP: Integrated Graphics Processor, integrált grafikusprocesszor. Gondolom nem igényel további magyaázatot. Az újabbak videodekóder célchip funkciót is betöltenek.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm a választ! Elolvastam! Igazából nézegettem a házakat, és árban ill. kinkézetben az Antec Fusion nekem megfelelő lenne...ennek kapcsán találtam rá itt a Logouton egy régebbi írást, amiben ebbe a házba építettek HTPC-t...
Erről mi lenne a vélemény:
Ház: Antec Fusion
Alaplap: Gigabyte MA78GM-S2H
Proci: AMD Athlon 64 X2 4850e AM2
Procihűtő: Scythe Ninja Mini (esetleg passzívan?)
VGA: integrált
Memóra: 2GB
TV Tuner: ide várnék valami ajánlást. Tényleg csak alapfunkciókra kell, lejátszás, esetleg felvétel, és menjen a távirányítóval, ennyi, a lehető legolcsóbb legyen, és beférjen a házba.És ehhez persze winyó és optika.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
róland
veterán
válasz TazLeacher #4086 üzenetére
Önreklám ON
Annak idején írtam egy összefoglalót a HTPC-ről, a Logout-os blogomban megtalálható.
Önreklám OFF
Én jelenleg AMD-s gépet ajánlanék HTPC-nek. 780G/790G chipsettel. Hozzá való kis fogyasztású processzorral (4850e).
A csinos kijelzős házak elég drágák. Nekem még mindig az Origen és a Zalman formavilága jön be, de ez szubjektív.
Mindenképpen valami hardveres dekódolóval szerelt TV tunerrel, ha ilyet is szeretnél. Szoftveres tunereket nem szeretik a frontend alkalmazások.
Operációs rendszer. Akár XP is lehet Meedio, Media-Portal felülettel. Vista Home Premium/Ultimate MCE felülettel. Linux MythTV felülettel (pl. Mythbuntu). Esetleg LinuxMCE.
Egy szép Logitech DiNovo billentyűzet-egér páros megfelelően elhelyezve jól mutat egy HTPC mellett.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
beencee
őstag
válasz TazLeacher #4086 üzenetére
"Bekapcsolom a gépet, és ugyan úgy feláll, mint egy normális PC? "
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én biztosan összefosnám magam, ha miközben nyugodtan dolgozok, egyszer csak felállna a gépem... Különben meg nem értem, miért, ezek általában ülnek
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok!
Elég sok kérdéssel fordulnék hozzátok. Elkezdtem átnyálazni a topicot, de annyiféle kérdésem van, hogy a kereső nem elégít ki, és van 4000+hsz, úgyhogy összefoglalnám.
Van nekem otthon egy LCD TV-m, és egy 5.1-es hangfalszettem.
Úgy gondoltam, hogy építenék mellé egy HTPC-t, de nem teljesen vagyok tisztában, hogy mi is kell ehhez.
Szeretnék venni valami csinos kis házikót, lehetőleg kijelzőset.
Blue-ray lejátszót is raknék bele.
Alapvetően arra használnám, mint egy sima házimozit, tehát bekapcsolnám, távirányítóról play, tv-n megy a film, oszt jól van. Játék nem lenne, e mellett max zene, ill. képnézegetés, netán letöltés.
Illetve ha megoldható, mint DVD felvevőként is fukcionálna...Hogy működik ez az egész? Bekapcsolom a gépet, és ugyan úgy feláll, mint egy normális PC? Mert láttam olyan házakat, ahol a kijelzőn lehet választani, hogy CD/DVD, Kép, stb...milyen OPrendszer kell ehhez? Win Media Center? Ha mondjuk a letöltést kizárom, megoldható az egér+billetntyű teljes mellőzése? Szóval foggalmam sincs a dologról, minden hasznos infót szívesen fogadnék.
-
őstag
Hi!
feldoptam pár fotót a cumóról, nézzétek meg nyugodtan....
A vas :
Gigabyte GA-MA78GM-S2H
DualCore AMD Athlon 4050e
2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM
ATI Radeon HD 3200 Graphics alaplapi
2 db sata noti vinyó
LG DVD-RW ideMeg egy JVC 82-cms tv egy Sony 5.0-s házimozival.
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
bagamerik
csendes tag
Szia Demon 686
Az Imon-nak két cucca van ami képes be és kikapcsolni a htpc-t az egyik az Imon inside plus a másik az Imon vfd. Én 3 napig telefonálgattam mire találtam inside plust mert a magyarországi importőrnek csak a mini van meg sok-sok igérete hogy mikor lesz. De találtam egy pc boltot akiknek maradt zsír új beszorulva raktáron még négy darab. Én is tőlük vettem és nagyon korektek. Nekem valami rejtélyes módon a távirányító egyből kapcsolja a plazmatv-t is bármelyik gombot megnyomom rajta de utánna már nem vezérelgeti csak a htpc-t. Ha kell a bolt telszáma írj privbe.
Üdv: Bagamerik
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Enszuke #4061 üzenetére
Én anno a suliban úgy tanultam, hogy csak az igazi fogyasztásmérő a jó. Az olyan, ami a lakásokban a fogyasztást méri.
Az a baj ezekkel az elektronikus fogyimérőkkel, hogy nem tartalmaznak tekercset hanem tisztán elektronikával állapítják meg a fogyasztást.
Ezért van az, hogy egy izzót le tudsz vele mérni pontosan, de egy nem Ohm-os terhelést (pl monitor, tápegység) már pontatlanul mérhet.⭐ Stella
-
heckbert
csendes tag
igazából pont nem valami ilyesmit szeretnék, nem távirányítóval akarom vezérelni, hanem egérrel, csak bekapcsolni szeretném a távkapcsal, ahhoz meg ez túlzás. az ideális távkapcsolón tehát csak egy bekapcsoló gomb van valahol olvastam hogy a hdmi kábelen keresztül be lehet kapcsolni pl TV-t, ez érdekelne erősítővel
-
heckbert
csendes tag
HTPC építését tervezem, már megvan nagyjából hogy mi lenne benne. a htpc HDMI kábellel lesz rákötve egy erősítőre (hang is, meg a kép is, hogy tudjak erősítőről váltani a különböző képforrások között), az erősítő szintén HDMI-vel projektorra. a kérdés: szeretnék mindent egy gombbal bekapcsolni, tehát hogy mikor bekapcsolom a távirányítóról a gépet, akkor a gép bekapcsolja az erősítőt, az erősítő meg a projektort, és ha lehet olyat, akkor a mélynyomót. ezt meg lehet csinálni? másik kérdés: egy Imon mini ([link]) USB-n kapcsolódik a géphez, azzal be lehet kapcsolni? erősítő: Yamaha RX-V 463. előre is kösz
-
ocsesz
aktív tag
A héten mérek egy idle fogyasztást 1 vinyóval is.
-
Lamair
aktív tag
kérdés:
Lg fullhdtv-n xpsp3-al catalist alaplap MSI 3200as integrált radír, mit lehetne tenni, hogy ne legyenek mosottak a betűk, hanem frankón olvasható legyen minden 1920*1080-ban használnám
pulldownt valamiért nemtom bekapcsolni a controlcenterbe''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
-
Yoshida
aktív tag
válasz Enszuke #4061 üzenetére
Az szép.
Válaszoltam a privát üzenetedre. (1hét alatt észre is vettem hogy kaptam üzenetet )
Köszi az észrevételt benneszerk:
Ja igen az én mérőmre annyi van írva hogy 30W-alatt nem is tud mérni. (egy pc-be építhető előlapi panel, plussz egy 220V-os részbe illeszkedő darab, nem valami komoly cucc)[ Szerkesztve ]
-
Yoshida
aktív tag
Csúcs, köszönjük.
Ha mondjuk egy winyót leveszünk fogyasztásilag (7-8W idle), akkor is 50W, nemtudom a PH!-nak hogy jött ki 33W. Hol az eltérés. (c n q, idle állapot)
Bár olvastam olyat is hogy sok teljesítmény mérő kis fogyasztásnál pontatlan, dehát annyira hogy egyik 33W másik 50W?
-
ocsesz
aktív tag
Nos,mértem fogyasztást.
Konfigom az adatlapnál +egy 500-as és egy 120-as samu vinyó és egy optika.
Tehát:
Terheletlenül c'n'q-val 58W-----c'n'q nélkül 64W-tehát nem sokat számít.
A következő eredmények c'n'q-nélkül értendők!
DivX-es videóval:67W
1080p h264 videoval:90W
Kérdeztem,nem írta senki hogy lehet ki illetve bekapcsolni a hw-gyorsítást így alapállapoton értendő.
Teljes terhelesnel, ahol csak a proci dolgozik (super pi):86W
Teljes terhelesnel, ahol a vga is dolgozik:96WHát ennyi,remélem ezzel segítettem valakinek.
-
ocsesz
aktív tag
Közben sikerült megoldani-avivoban kellett állítgatni.
-
ocsesz
aktív tag
Szevasztok!
Az a problémám hogy nem tudok semmilyen videót lejátszani,ffdshow és ac3 telepítve van.
A régi gépen ezzel a két codekkel minden ment szépen de itt hang van de kép nincs.
Mi lehet a gond????
A normál vga kimeneten van a monitor ha ez számít. -
Celithrandi
addikt
tehát, azt mondod, hogy rendesen átmegy hdmin az erősítőbe a hang veszteség mentesen és a képátvitellel sincs gond?
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Eyesis
őstag
válasz urbanjozsi #4050 üzenetére
:-) de, de szerencsére nem arra használom :-)
Blu-Ray lejátszás semmi extra, ugyanolyan mint a DVD lejátszás...
Eyesis
-
Celithrandi
addikt
van valakinek tapasztalata a htpc s bluray lejátszásról?
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Alex91
félisten
válasz dabadab #4047 üzenetére
Az ujban DTS megy sztereoban is, tulmelegedeses dolgok tan voltak a nyaron (en azt mondom, hogy noti vinyot bele vagy NAS...). Bekapcsolas gondolom maradt a regi.
Nekem sincs, csak amit olvastam rola...Amugy szerintem is jo ar/ertek aranya van. Egy normalis HTPC-t se hoz ki az ember ennyibol.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
dabadab
titán
válasz Enszuke #4043 üzenetére
Oke, az ilyen celszerszamok altalanos problemaival tisztaban vagyok, de:
1. Ugy latom, hogy koderek/kontenerek rohamos valtozasanak a kora veget ert es ez a konkret kutyu tamogat minden szoba joheto formatumot.
2. Mivel egy meglevo kutyut valt ki, ezert tudom, hogy alapvetoen TV-bol felvett ill. netrol letorrentezett sorozatokat kell lejatszania.
2a. A felvett dolgok jelenleg MPEG2-ben (ill. atkodolas utan altalam valasztott formatumban), a digitalis atallas utan meg MPEG4-ben lesznek, ezek kb kobe vannak vesve.
2b. A netre feltett sorozatoknal szinten eros standardizacio es konzervatizmus figyelheto meg: SD-nel XviD AVI-ban, HD-nal meg h.264 MKV-ben.
3. Az elmult evek tapasztalatai szerint a Popcorn lelkiismeretesen frissiti a firmware-t es HW is eleg eros ahhoz, hogy egy jo darabig meg birja a strapat.
4. Mivel ezen kivul van a hazban meg ket lejatszo, nem nagy tragedia, ha esetleg egyszer belefutok vmi nem tamogatott formatumba, ennel sokkal tobbet szamit, hogy kicsi, full passziv es relativ olcso.
Alex91: engem inkabb a specifikumok erdekeltek volna, pl. az elodmodell DTS-t nem tudott sztereoba downmixelni, csak SPDIF passthrough ment, ill. hallottam olyan pletykakat is, hogy lassan kapcsolt be meg hogy idonkent hajlamos volt fagyni.
DRM is theft
-
Eyesis
őstag
Ha már adott egy HTPC... Nekem egy Chieftec HM-02 házban (nekem nagyon tetszik, nagyon fullosan néz ki, és full rezgéstelenítése van, sajnos tápból nem sikerült valami halkat vennem, de nincs nagyon hangja)
Ti milyen szoftverekkel használjátok?
Sima XP + medios vagy ilyesmi? vagy van aki Media Centerrel kuldi?Lehet valahogy olyasmit megoldani, hogy valami oprendszert egy memoriakártyára telepíteni? Vagy a bekapcsolási idő mindenképp hosszu masodpercek kell legyen?
Hali
Eyesis
-
Eyesis
őstag
-
Alex91
félisten
válasz dabadab #4042 üzenetére
Amit Enszuke is irt, hogy nem eleg rugalmas. Egy HTPC-re raksz fel uj codec-et, erre meg ugye nagyjabol ami bele van egetve. Mondjuk IMHO HTPC belsejet is cserelni kell idonkent, ugyhogy az is vinni fogja a penzt.
De jelenleg ar/teljesitmeny viszonyban rendben van. Vannak olcsobb lejatszok is, de ezek rakfeneje, hogy nem megy az mkv. Ez meg azert tud NAS-kent uzemelni, ftp, torrent. Passziv hutes, kis fogyasztas. Szoval en is erosen gondolkodom rajta...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
őstag
válasz urbanjozsi #4039 üzenetére
Jó lett, de ha a dvd-re csinálnál egy "stealth" előlapot, az még jobban feldobná
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Alex91
félisten
En ezert gondolkodom egy Popcorn Hour-ban... Mondjuk elonyei mellett hatranyai is vannak, de latom, hogy egy normalis HTPC sem olcso mulatsag.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Eyesis
őstag
az egy vicc, hogy ebben az országban minden kibsztt szamtech bolt fut fat behazudik,
aztan mikor vennel egy fekete fekvo normalis taviranyithato htpc hazat,
akkor sehol sincs, mindenuttrendelesre masfel honap...
raadasul ami van az meg draga...
Eyesis
-
Balinov
titán
válasz SeezJear #4021 üzenetére
Azt hiszem Chaser-nek van ilyen lapja hasonlo procival vagy mar lecserelte E5200-re de o kimondottan meg volt vele elegedve.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
SeezJear
csendes tag
-
dabadab
titán
-
Yoshida
aktív tag
válasz Enszuke #4011 üzenetére
Most lemértem 2.4GHz-en a core2-m, 149-150W körül fogyaszt a gép, úgy hogy ment a tv-tuner, firefoxban a ph oldala, és a task manager. a TV deinterlace miatt 10% terhelés volt így a procin.
Egy divx-es videót indítva kemény 2W-al nőtt a fogyasztás Ablakban, vagy fullscreen, mind1.
Egy 1080p-s videót pedig (nincs dxva) 40-80% közötti terheléssel vitt, és 10W-al fogyasztott többet a gép.ez a link alapján viszont 50W üresjáratban egy 4850e-s procis rendszer fogyasztása, ami soknak tűnik, tesómnak van egy 1600-as celeronja, 945GC chipsetes ascrock lappal az fogyaszt 60W-ot "üresjáratban", bár ott a procit nem lehet visszavenni menet közben.
Amd-s gép sajnos nincs egy ismerősömnek se, mindenki coreprocit vett.
9600GT egy 8800GTnél 15W-al eszik kevesebbet üresjáratban, az én 8800GTS-emnél mondjuk legyen 25-30W a nyereség, akkor még mindig 120W-nál járok üresjáratban, marha sok. (napi 24órát menne ugye)
[ Szerkesztve ]
-
SeezJear
csendes tag
válasz Enszuke #4015 üzenetére
oké bocsi, azthittem elég az infó amit irtam
Hát filmek közül 1080p amit gondoltam. audio kimenet az majd egy 5.1es erösitőre menne, nemtudom mire gondolsz ezzel kapcsolatban. lehet digitális de optikai is. játék meg annyira végülis nemfontos. az ár is döntő szempont de nemakarom a legrosszabbat megvenni ofcóz. kinézet kevésbé, fogyasztás sem akkor szempont, hangerö az lehet halk de nemfogok 2x annyit fizetni hogy hangtalan legyen. vinyót beledobok majd egy 300 giga körüli lesz. inkább új kéne legyen..[ Szerkesztve ]
SeezJear - SeezJear Laboratories Inc. 2001.
-
SeezJear
csendes tag
Sziasztok! nemvolt időm mind az 5000 hsz-t végigolvasni, tudom hogy lustafazéknak tartotok, de télleg sok a melóm. Egy HTPC-n töröm a fejem, nem ragaszkodok a teljesen csendes megoldásokhoz sem, tanácsokat szeretnék kérni, 5leteket. legfőképpen filmeket néznék rajta, de ha elmegy 1-2 játék is azsem gond. nemvagyok intel-amd párti sem, szóval bármi érdekelhet. Házam van egy mATX-es, sima táppal, ebbe is beépithetem, de akár barebone is szóba kerülhet, szal ne tartsátok vissza magatokat, keresem a legjobb ár/érték HTPC megoldást, legyen az intel/amd, ingerált VGA vagy bármi más.. 42es LCD tv re menne a cucc. és ha már ittvagyunk wireless bill+egér kombó tippek is jöhetnek
SeezJear - SeezJear Laboratories Inc. 2001.
-
ocsesz
aktív tag
Mégvalami.
A Hybrid CrossFire Xp-alatt működik? -
ocsesz
aktív tag
Szevasztok!
Ez a lap a régi GIGABYTE GA-MA78GM-S2H csak 128Mb sideport memóval???
GA-MA78GPM-DS2H -
Yoshida
aktív tag
válasz beencee #4004 üzenetére
Letöltésre kevesebbet fogyaszt az amd rendszere (33W) az atomosnál (36-40W), és filmnézéskor is kevesebbet fogyaszt (60-100W) mint a mostani meglévő gépem (160-180W), ezért az atomos gép rosszabb választás mint ez az amd, de hátha van jobb, ezért kérdezek.
De mivel először az atomos gépet néztem, megemlítettem, viszont látszik hogy nincs igazán értelme számomra.Mivel nem volt még terás winyóm, ezért nem figyeltem erre hogy kell írni. Ezentúl majd figyelek, köszi.
-
beencee
őstag
válasz Yoshida #4003 üzenetére
Az a baj, hogy picit zavaros, amit írsz, mintha nem is tudnád, hogy mit is szeretnél... Nézzük sorban:
(1) Először leírod, hogy sokat fogyaszt a géped.
(2) Majd "Ígyhát szükséges egy letöltő gép...", ennek kapcsán első gondolatod a manapság divatos Atom alapú rendszerek, eddig még rendben is van.
(3) De ezután elkezdesz írni HTPC specifikus dolgokról - hogy jön ez ide -, majd a konklúzió: "Azt hiszem az atom procis lap már egyátalán nem alternatíva...". Ezt nem értem, hiszen a feladat egy letöltőgép volt, amelyről később még kiderült, hogy Home-NAS funkciókat is szeretnél vele ellátni. Erre miért is nem jó egy Atom alapú rendszer (vagy bármilyen más kis fogyasztású rendszer)?Egyszóval először el kellene döntened, hogy mit is szeretnél, HTPC-t, vagy egy home-servert, vagy esetleg egy 2in1 szerkezetet...
És a végére: azt, hogy a hol és a hová folyamatosan keveredik manapság már fel sem veszi az ember egy fórumban, de a földes vinyókat tényleg hagyni kellene:
terra = föld előtag összetett szavakban
tera = 10^12-en, azaz billiószoros prefixum, rövidítése T[ Szerkesztve ]
-
Yoshida
aktív tag
Hello, rögtön bele is vágok a közepébe:
(új topikot nyitottam, de egy moderátor arra kért, hogy ide írjam, és bezárta, pedig szerintem nem teljesen fedi a topikot a kérdésem, de ez van, úgyhogy ide becopyzom a hsz-t.)Van egy gépem, core2 (e6300@2.8GHz), 8800gts az alapja. Van egy fogyasztásmérőm is sajna.
Ha a righmark cpuclock-al leveszem a 7es szorzót 6-ra, és a cpu throttle-t 50%-ra, illetve a videókártyát rivatunerbe downclockolom ameddig csak engedi, akkor total 140W a fogyasztása a gépnek. (amúgy 160-170W üresjáratban)
Ha ez a gép menne éjjel-nappal, évi majdnem 50.000Ft, havi 4100Ft lenne plusszba a villanyszámlaÍgyhát szükséges egy letöltő gép, elsőre néztem egy Atomos giga mini-itx-es lapot, 17k, 2k egy ram, 4k egy fsp 300w-os táp (23k). (winyót most nem számolok), ez 2év alatt behozná az árát is, mivel az atom proci 4W-ot fogyaszt max. (letöltéskor sztem kevesebb mint 1W-ot eszik), déli híd 3W, északi híd 22! W. Ez így minimum 26W (alaplap többi dolga még 1-5W lehet) plussz a winyó. (10W) (tehát 36-42W között lesz valahol a vége)
A PH!-n volt teszt AMD 780-as, és Geforce 8200-as chipes lapokkal, amik üresjáratba, c N q-val 32-36W között ettek. Ha ebből levonom a winyó 10W-ját, mindjárt ugyanott vagyok átlagban, sőt ugye legjobb esetben 4-5 W-al még lejjebb is, mint az atomos gépnél. Ezek a gépek 17k lap, 13k proci (4850e), 2k ram, 4k tápnál ugye 34ezerre jönnek ki. 10ezerforintos többletet 5W-al csak 6év alatt hozna be a gép, úgyhogy ezt nem érdemes nézni, viszont a sokkal széleskörűbb felhasználhatóságot annál inkább, pl. hogy HD-s filmnézésnél kevesebbet fogyaszt, mint az asztali gépem (az kb 160-180W). Meg zenehallgatáskor, netezéskor is. Végülis csak játékra maradna így a nagygép, amit meg egyre ritkábban művelek, de azért kell a lehetőség, meg tesóm is ideül néha még.
[AMD 780- és GF8200-as rendszerek fogyasztása]
Felcsillant a remény mikor olvastam a GF8200-as rendszer hybrid power lehetőségét, miszerint a nagy dög videókártyát kikapcsolja amíg nincs rá szükség (így elég lenne egy gép is). Sajna az nvidia honlapján mai napig csak a 9800-as sorozat kártyái vannak benne mint hybrid power kompatibilis kártyák, illetve azt olvastam hogy az én 8800-asom soha nem is fog ilyen módban menni, így inkább hajlok az AMD 780-as chipsetre, 4850e-s procival, ami ha jól sejtem 2.5GHz-es, így az 1080p-s videókat harware gyorsítás nélkül is le tudja játszani. (bár ez csak jövőre fog játszani, de előre kell gondolkodni)
És még egy érvet találtam az AMD rendszere mellett: van egy dvb-t -s tunerem, amivel a novemberben induló M1, M2 HD adást lehet venni olimpián teszteltem is, nagyon szép a kép 1080i-ben, de ehhez is kelleni fog a 2.5ös AMD procc.
Azt hiszem az atom procis lap már egyátalán nem alternatíva...
Tudtok jobb alternatívát, vagy megoldást? a régi p2, p3 celeronos gépek is esznek 40-50W-ot winyóval, úghogy azt nem vettem számításba.
Kijelzőhibás notik megint 50ezer fölött vannak csak, és korlátozott a használatuk.Ja és persze itthoni hálózatba fileserverként is működne a gép, egy 1Terrás "ecogreen" Samu winyóval, aminek a gyártó szerint 10W- helyett 5W az átlagos fogyasztása seek és read esetén. 26k helyett 28K az ára, de halkabb, és 1év után behozta ez is az árkülönbözetet
(notebook winyó megint nem térül meg még fele tárkapacitás után is csak 6év múlva.)
A hangja meg nem izgat, maximum átteszem a másik szobába. (bár ez nem lesz hangos amit tervezek)u.i.: most elolvastam az előző hozzászólásokat 1hónapra visszamenőleg, nekem valszeg nem alternatíva az inteles plattform, mert inkább fogyasszon keveset napi 23órában, és fogyasszon többet 1óráig (film) mint fordítva, ha jól értettem mindent. (mármint hogy nem hw támogatott fullhd filmnél kevesebbet eszik az intel, de idle-be meg többet.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest