- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
VoidXs #57834 üzenetére
ezt 40 éve kellett volna.
VoidXs: nem ezen múlik.
legyen kiváló táp útvonal, analóg átalakítás, és fázishelyesség. nah, ez megvan trinnovnál és emotivánál.ez nem flag, te jó ég. a keverés eleve mindig használ kompresszort. sztereo dac chipekben is van flag 10éve, de már mindegy, a nyers hangfile ban is van.
-
bajnokpityu
félisten
bányászás, hogy jól termeljen a kártya, alulfeszelik őket. valamint folyamatosan állandó a hőmérséklete is a chipnek. játék sokkal jobban igénybeveszi a kártyát. nem ezért ment az a kártya tönkre. régesrégen nem éri meg bányászni.
madVR alatt nincs ilyen, a cpu elég erős e kiszolgálni a GPUt. mármint gyakorlatialg nincs , ugyanis a CPU szinte semmit nem csinál, csak az IGP vagy GPU fog számolni...
ez nem játék, csak szimpla render.3 út van mozizni HTPC épitésére.
1. minimál, kukázott gép. Ennek nem nagyon van ma már létjogosultsága chromecast mellett. valamiért hajlamos droppolni, de nem azonos időközönként teszi.
2. AMD (esetleg intel) IGP, lineáris előtáppal. madVR, kis render. szép tiszta kép lesz, halk, kis fogyi, hibátlan kadencia.
3. AMD VGA valami jobb féle normál PC táppal, nagy madVR algókkal. ekkor zajosabb a kép, de elképesztően életű, olyan, mintha ott állnál az operatőr mellett.a többi sztem gányolás, kukázás, bénázás.
Alien:saját tapasztalatom nekem is az, hogy jó megjelenítő elviszi a showt. superlumis asszem eléggé mértékadó ilyen szempontból, és sokkal több szopás lett volna áttérni egy amd vga nagy algo ra mint egy intel alaplapin alap algoval, mint amit hozott a képen.
igen, a hagyományos shit in shit out meg szűk keresztmetszet meg társaiba nem fér ez bele, de a tapasztalatom nekem is ezt mondja.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Falcon75 #57294 üzenetére
elvileg a 7000es ryzenekben van 2.1es hdmi.
szvsz önmagában a nagy felbontáshoz/nagy frekihez nem kell külön VGA.
De biztosat nem sokan tudnak még mondani.dedikált VGA-nak van előnye is (fókuszáltabb kép madVR komolyabb renderrel)
hátránya is (több a képzaj, vagy drága lenne a lin táp),
de az biztos, hogy amikor újszerű megoldást akar az ember, azt nem érdemes IGPben megcsinálni, általában, mert ezeknek a driver támogatottsága messze nem olyan jó, mint a dedikált VGAké. Vagy egy év, mire ki szokott forrni az IGP VGA driver... -
bajnokpityu
félisten
Egyébként csodák nincsenek. Ipari cuccban kicsit jobb kondik vannak,cserébe első 5 évet 3x annyit megy,mint egy átlag Office gép. Nekem minden ipari cuccom, amit használtan vettem, hamarabb tönkrement. A kondik pl uzemorasak, aminek a brutális hotermeles külön hátrány.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
devil-k #56712 üzenetére
nekem csak 4k TVm van, vetitóm nincs. TVn alap renderekkel is jó a kép. a szoftveres HDR SDR konverziók nálam nem jók, össze-vissza csúsznak a szinek a projin.
azt gondolom, hogy ami régen jó volt duplázásra, annak most is jónak kell lennie 4K-ra, ha mégis komolyabbanm renderelni akar valaki. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bnorci71 #56304 üzenetére
mert a fileokban nem képpontonként van letárolva az információ, csak az utasitás, hogyan kell belőle renderelni.
a képjavitás az egy rossz magyar forditás, igazából renderelés történik, nem javitás. és ez minél jobb algoritmussal történik, annál jobban azt kapod meg, amit eredetileg akartak, h láss.
-
bajnokpityu
félisten
Nvidianak manapsag van gondja a kadenciaval?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #56262 üzenetére
madVRt 1080ra nem is alapbeállításon elviszi a 2400G integrált. olyan pici a fogyi, h lin előtápolható is, igy van, amiben jobb egy böszme VGAs rendertől. persze a nagy VGA élethűbb képest ad, de én pl eladtam VGAt, mert annyival nem jobb, amennyiért legyen a bányászoké..
-
bajnokpityu
félisten
2400g? Akkor kis madvrt is tudna. Tamoo : mérve alig marad el egy nagyon jó kapcsi PC táp, egy fél lin Hdplex taptol. 2400gnel osszehasonlitva azért jobb am a fél lin tap. Fél lin, mert ugye a Hdplex v picopsu kapcsi, meg a alapon a psuk is kapcsik, csak az elotap lin. Es meg így is van előnye. Nem sok, persze.
Igen, én is meguntam a boszme vgaval futeni
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #54916 üzenetére
itt szabad jeleznem, h lesz nemsoká két ATXes htpc házam eladó? (chieftec hifi meg silverstone gd7) csak időm nincs még velük foglalkozni.
-
bajnokpityu
félisten
frissült driver, tegnap este egyáltalán nem csinálta. se TVvel, se projival.
ez még persze sokat nem jelent, volt már ilyen, h egy este alatt semmi hiba. -
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #54777 üzenetére
Nem tudom. Arra persze jó leenne valami egyebet feltenni, h ezt kiszűrjük, de ettől függetlenül ennek w10 alatt kell mennie, a madvr miatt.
amd -re mi ingyeneset próbáljak ki? -
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #54775 üzenetére
1m, és igen jó kábelekkel próbálkoztam, szóval nem valószinű.
noés a 2d esetén miért nem hibázik?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #54773 üzenetére
ugyanazzal a kábellel laptop jól megy, és másik kábellel is ugyanúgy csinálja.
-
bajnokpityu
félisten
adott egy 2400G, amin madVRel megy az mpc hc be.
mármint megyeget, mert lejátszás közben el-el veszti a hdmi kapcsolatot, és úgyre meg újra kezet fognak. ilyenkor film leáll, majd onnan újramegy. néha 7 percenként, néha 2 óránként.nem birok rájönni mitől van. bárkinek bármi ötlete? hátha van valami, amire nem gondoltam..
w10 home.
amit még kipróbáltam, kodi, bsplayer ugyanúgy kikiakad, de sima 2d desktopban meg nem csinálja.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
balage25 #54681 üzenetére
40percnél gyakrabb a gyári beállítás, ez már a hekkelt, valami 4 perc a gyári sűrűség, ami sztem nem megengedhető. és egy idő utána engem annyira zavart, hogy ha csinált egy ilyet a túlterhelt madVR render alatt a nagy kártya, azonnal leállítottam. egyetlen drop..
egyébként tényleg furcsa, de vannak olyan proggik, amikkel jobban kijönnak a hibák, és vannak, amikkel kevéssé zavaróak.
pl 6450essel tököm televolt anno, állandóan idegesitett a swenkelés, hiába volt jó a kadencia. minden szoftver ugyanaz maradt, és az se feledtette, h szebb volt a kép, mint az intel alaplapival. 1esek meg nullák, és valahogy mégse...
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
viperabácsi #54604 üzenetére
dehogyis, alapban kapnak 2gigát a ramból, de ahogy az intel 630asa is, gondolom ez meg pláne képes rá, hogy akár 16gigát levegyen a közponnti ramból. ha nem megy, nem ezen múlik.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #54595 üzenetére
oké, de nincs ahhoz licencem, tehát a sima home-ra szeretnék megoldást.
ltsc egyáltalán nem frissit? -
bajnokpityu
félisten
a mostani win10benn semmilyen általam ismert, vagy interneten fellelt módon nem tudtam valósan kiiktatni a win updatet. Enélkül garantáltan lesz probléma a HTPCvel. Hogyan oldottátok meg?
Nekem az előző HTPCm 5 évvel ezelőtt épült, akkori win10 volt rajta, ott teljesen le tudtam tiltani, soha többé nem frissült. Nem is volt problémám. Itt meg várható igy... -
bajnokpityu
félisten
válasz
Sefter #54585 üzenetére
hol találom ezt a specek között?
az, hogy a panel tud 120Hzet, még nem biztos, hogy HDMIről érkező jel esetén is ennyit tud.
az LGm is tud 120Hzet a displayspec alapján, mégse érzem szemre, hogy 120Hz lenne a kép. 60 75 között érzem a difit még.van winfosos géped, akkor dugd már rá plz, és nézd meg mik a választható frekik. hdmi kézfogás után megkapja a PC is a megjelenitő által kezelt frekiket. Illetve ha a PC esetleg csak 60Hzet ad ki, akkor nem megy föntebb.
Ezen kivül tudsz létrehozni egyedi felbontásokat, itt felülirhatod a kézfogásos speceket. pl egyik monitorom 60Hzet támogat, de 72n is ad még képet.MasterMark:bocsi, h leirtam ugyanazt, most jutottam el a HSZeidig
-
bajnokpityu
félisten
4308 jobb volt nekem is nélküle, mint vele. Dirac már jobb. De amúgy nagy tévedés sztem, hogy a lin eq a cél. Szar lancbol nem lehet jót csinálni dspvel se. Fazison, meg a szoba impulzusvalaszon érdemes, ez sokat hoz az élményben. Na, ezt nem tudod megcsinalni pcvel 8 csatornában fel mp szamitassal realtime.
Nem okoz nagy bajt az ide oda konverzió. Valamennyi infó elvész, de pl autohifit nem tudok elkepzelni idokorrekcio nélkül. Annyira más tavolsagokra vannak a hangszórók, kell. És ott ez bevalt szokás.
Python, miben egyezunk izlesben? Se forrásban, se erositoben, se hangfalakban nem egyezik az izlesunk altalaban. Sztem kabelben es szobaakusztikaban se egyeznenk.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #54569 üzenetére
Nem lehet ízlés dolga, annyira gyenge a hangminosege az stx szerianak kB bármi külső dachoz képest. Talán egy Yamaha vagy egy onkyio avr meg megfoghato, de valósághoz picit közelebb álló márka már teljesen urtechnika ezekhez a gyoszokhoz képest. Torzak, idegesitoek, rettenet szinezettek.
Es tényleg nem érdekel, hogy ki milyen fost cserélt le ezekhez képest, nem vagyok süket.
Irtó sokan akartak meggyozni a pcs zene mellett az elmúlt években, de nem győzött meg egyiknek se a hangja. Most meg sorra dobálják ki a pcket, mert hogy igen, igazam volt. Csodálatos dolognak tartom, h ilyen szoftvereket írnak, de olvass utána mit lehet pcvel fixpontos szamitassal kiszamolni, meg nézd meg h a dspk mit tudnak.
-
bajnokpityu
félisten
Probald ki eloszor sztereoban. Megtettem, rogton letettem ezekrol a cuccokrol. Ha itt elverzik egy kiskinai daccal szember az stx,akkor szvsz kar eroltetni. Szvsz lehetetlen normalis hangminoseget kihozni belso karival. Kulsovel meg annyibol lehet egy 16 csatornas daccal,amibol kesz kiraly procik vannak. Es meg mindig csak igeret, ezek nem erre keszultek, ordas szivas is lehet a semmirrt.
ugyanez volt a tapasztalatom az elmult 5evben a zene pckkel. Olcson oke,szol, de a dragabb cuccoknak semmi ertelme, mert jobbak a celhardverek.
nyilvan pcs topicban ongol ilyet irni, de sosem erdekelt a tobbseg velemenye, ha nem egyezik a sajat tapaszztalattal.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Valkűr #53987 üzenetére
nekem ugyanilyen Peter van az r9 290esen a HTPCben.szinte ugyanazt tudja madVR alatt, mint az 580, a Peterrel az öreg ugyan sokat eszik (250-300W) de teljesen halk, és jóval olcsóbb.
Poenból, kiváncsiságból vettem egy 2400Gt, hogy majd lin tápolok, van is olyan paraméter, amiben jobb igy a lin táppal, de azért nem lehetetlen, h VGA visszakerül...
-
bajnokpityu
félisten
19.10.1 vagy 19.12.1?
nekem szinte biztosan 10.1 van fönt, és azzal vannak gondjaim, bármilyen lejátszó probram esetén. -
bajnokpityu
félisten
Valakinek van tapasztalata a 2400g driverekkel kapcsolatban? Konkrétan időnként szetesik a kép fhdban, majd megy tovább, mintha mise történt volna. Ezt néha 3 néha 30percenkent.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
stickermajom #53811 üzenetére
Indulasnal nézd meg.
-
bajnokpityu
félisten
Sziasztok, van valahol w10re jó takarító program, beállítás? Régebben scripteket futtattunk, úgy kapcsolgattunk ki processeket, pl update. Ez tok jó volt, de nem működik egyik se már jól.
-
bajnokpityu
félisten
nem tudom madVR alatt mi van. amig nincs szinte tökéletes freki nvidian, addig nem jön ide 1 se.
egyébként úgy áll, hogy épitek zenére NASt, és elég valószinű, hogy az 5. éve használt R9 290 helyett alaplapit fogok használni, lin táppal. nem lesz jobb a kép, de nem férek el a nappaliban. -
bajnokpityu
félisten
Ph ezt hozta ki. Mas tesztek mast hoztak ki. Attol fugg,mire hasznalod. Sajat melos programmal kiprobaltunk par gepet, ott az amd nagyon le volt maradva. De annyira, h felvettuk a kapcsolatot a program gyartoval, hogy lehet ez. Kesleltetes, es magok kozotti kommunikaciora szurtuk le. Amig ez nincs megoldva, addig az en programomban sokkal jobb lesz intel. Es egyelore ugy all, hogy a 3xxx se jobb ezen szempontbol. Ha sok egymastol fuggetlen szamitast kell csinalni, ott jo az amd
Igpje nyilvan amdnek jobb, mindig is jobb volt.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
cinemazealot #53162 üzenetére
nincs rá szükség, csak eszembe jutott anno az ötletem, hogy majd jól megoldjuk a szobaakusztikát szoftverből. és akkor nem kéne drága diracos proci. PCnek CPUból nem megy visszhangot számolni sok csatornán, ahogy képet se lehet CPUból.hiába lenne brutál jó a képminőség.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SunMount3r #49044 üzenetére
hát nem valószinű.
1. jó lenne, ha egy vetitő tudna 8 bitet (nem tud).
2. ezt a bitmélységet tovább csökkented, ahogy bekalibrálod. lsd. digitális hangerőszabályozás.3. de majd a forrás oldali 10bit, majd az hozza el a kánaánt... hogyne.
mondaná az ember, hogy akkor még a lejátszó programon belül elvégzett kalibrálással nem nagyon csökken a bitmélység, ha 8..10bitet használ, és akkor van miből csökkenteni. lsd. 3dlut.
viszont a proji kalibrátorok azt mondják, hogy a projin belüli kalibrálás célszerű, mert a 6+2 bitet sokkal ügyesebben képes helyretenni a célhardver. LCD esetén egyébként ez logikus (mivel DA átalakítás történik a projin belül) , DLP esetén nem, de még erre is ezt ajánlják.
szóval ha valaki azt mondja, hogy húúú, mekkora király az 1-20M közötti árú projijával a 10bit, akkor nyugodtan húzzuk fel a szemöldökünket
-
bajnokpityu
félisten
ne vicceljünk már, ha vegyünk egy extrém példát, 20Vot csökken a hálózati fesz, és tegyük fel, hogy nincs stabilizáció, csak egyenirányítás, akkor 30Vot csökken az egyenirányítás után a tápfesz. Ez 12% teljesitménydifi lehet. De ez nem többihez képesti hangosságban jelentkezik, hanem maximális teljesitményben.
az erősítők tápfesztől független x szoros erősítést csinálnak, csak mondjuk hamarabb fogy el kisebb feszen.
itt nem lehet elásva a kutya, lehetetlen. vagy el lett tekerve, vagy tönkrement valami a cuccon belül.
tudnám h a témának mi köze a htpc-hez.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SunMount3r #48911 üzenetére
vásznon szerintem nagyon zavaró tud lenni, egy LCD TVn, LCD projin talán kevéssé.
eleve nagyon kevés a 23.976Hz, ha ebből 1 kimarad, vagy duplázódik, akkor a mozgás folyamatosságának az illúziója is odalesz.epzon vetítők mozgása elég gyenge, ott, meg sonykon szokták bekapcsolni a frame interpolationt, ezzel próbálják kevéssé zavaróvá tenni azt, hogy kúszik a szereplő, nem mozog. Nyilván ilyen vetitőkön kb mindegy hogy megakad-e másfél percenként, de egy tűéles képű, ultragyors megjelenítőnél (plazma, DLP vetitő) szerintem jobban látszik az ilyen probléma.
szóval ember, film, és megjelenítő függvénye mennyire zavaró. mindenesetre amin lehet, én javitanék.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SunMount3r #48865 üzenetére
adatbáziskezelése sztem sokkal jobb.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #48749 üzenetére
ha jól rémlik egyik se megy pontosan. és egy egyedi időzítést be tudsz lőni driverben, amivel rulettezve tudsz pontosítani. Nem lesz tőle teljesen pontos, csak kisebb lesz a hiba. Mert nem frekit adsz meg az egyedi frekinél, hanem +- számot.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #48746 üzenetére
1 frekit nem 100%osra, de közelitőre be lehet lőni egyedi időzítéssel.
de az, hogy minden szokásos freki 100%os legyen, az sajnos még csak az amdnek meg intelnek megy.2017ben.nemtom ki irta az összefoglalót, de ezzel kellene kezdeni. magam részéről még mindig nem tudom ajánlani az nvidiát htpc-be.
-
bajnokpityu
félisten
nem érdemes régebbi R9 2xx R9 3xx kártyákat venni, használtan?
a 480pont a kettő között van teljesitményben (10%on belül), képben egál, ellenben a régiek ócsók.most őszintén, hány forinttal fogyaszt egy évben több áramot a régi teknika? kétlem, h elérné az ezer forintot egy évre. táp szintúgy kb ugyanaz kell mindkettőhöz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest