- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
benyovszki4 #59041 üzenetére
Az csak egy része és nem is biztos, hogy tovább tudja adni a tévé a HDMI-n érkező többcsatornás hangot. De a tévén mindenképp automatán hagyd, ne PCM legyen.
A lejátszó szoftverben pedig be kell jelölni SunMount3r is írt, hogy AC3 és DTS-t továbbküldjön, amennyiben kezeli az erősítő mindkettőt.
-
MasterMark
titán
válasz
benyovszki4 #59038 üzenetére
Optikain PCM-ben csak sztereó van.
Ha térhangzást akarsz akkor Dolby Digital vagy DTS kódolással kell küldeni az optikain a jelet. Attól függ mit tud kezelni az erősítő.
A Dolby Access az nem erre való. Az Atmos for Headphones ahogy a nevében is van az sztereó fejhallgatóhoz van.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #58939 üzenetére
Mindegy mi van ráírva, a High Speed a lényeg. Ha régebbi a kábel akkor még nem volt 4K/60Hz, de később amikor a 2.0 bejött akkor meg lett. De a kábel ugyanaz maradt, csak ügyesebben vitték át rajta a jelet ezért nagyobb lett a sávszél.
High Speed kábel kell 2.0-ig, és Ultra High Speed 2.1-től. Más nincs.
szerk.: Emagról csak emag által forgalmazott bármit vegyél, a többi nagy valószínűséggel hamisítvány / kamu / stb.
Inkább ez: [link]szerk.2: Már megvan amúgy a kábel, hogy tudod mi van a dobozán? Ha igen, akkor mi a kérdés? Kipróbálod és kész.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #58933 üzenetére
Igen, a 2.0-hoz nem volt külön kábel, ugyanúgy a High Speed kell hozzá. Később bejött a Premium High Speed aminél külön ellenőrizték, hogy biztos jó a 2.0-hoz, de alapesetben a jó minőségű valódi High Speed kábel ugyanúgy jó.
2.1-hez kell az Ultra High Speed. Más kábel meg nincs közte.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #58917 üzenetére
A High Speed az 2.0-hoz is jó kábel.
-
MasterMark
titán
válasz
spiky03 #58708 üzenetére
Ja, hogy az a splitteren van.
A hangkártya magától nem fogja a bemenetet kiadni a kimeneten, csak ha te ezt szoftveresen beállítod ahogy az előbb írtam.
5.1 csak Dolby vagy DTS lehet optikain, de azt nem fogod tudni szerintem olyan egyszerűen továbbadni a kimenetre. Előszőr sztereó PCM szóljon, utána lehet próbálgatni.
-
MasterMark
titán
válasz
spiky03 #58706 üzenetére
Xboxon be lehet állítani, hogy a hangkimenet pcm sztereó legyen, arra állítsd.
Ha jól értem nem is tudod mit kéne PC-n állítani, hogy egyáltalán halld a hangot? Vagy ez hardveresen tovább tudja adni a bemenet hangját a kimenetre? Azt jelentené amit írtál, hogy Pass-ra van állítva? Ez hol van állítva?
Legegyszerűbb bemenni a windows hangbeállításokba, ott a bemenetnél benyomod a figyelést, ott kiválasztod melyik kimeneten menjen ki, és akkor fog szólni real-time, de szoftveresen szóval késéssel.
-
MasterMark
titán
válasz
dhcodoki #58370 üzenetére
Ja persze, világos, láttam már ilyet.
Ezt nem így szokták megoldani, Kodi-ban simán szét lehet húzni a képet a jó arányra.
szerk.: Ja értem, hogy te a windows-t is így akarnád megjeleníteni, nem csak a filmet. AMD-nél amúgy ugyanúgy lehet egyedi felbontást beállítani, azon mi nem működött?
-
MasterMark
titán
válasz
AthlonXP #57918 üzenetére
A windows valamiért szélessávú hangfalaknak állította be a front hangszórókat, így hiába volt 5.1-be állítva a kimenet, a mélyhangokat nem a subra küldte, hanem kompletten a frontokra adott mindent.
Nem valamiért, hanem ez a helyes beállítás.
A vágást az erősítő szokta csinálni normális esetben.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #57905 üzenetére
De az nem 3 csatornaként van a gépre dugva, hanem sztereóként, és magának vágja le a mélyeket a szubnak...
-
MasterMark
titán
válasz
AthlonXP #57902 üzenetére
Nem éri meg ezzel bénázni, egy HDMI-s erősítő a megoldás, vagy ha analógon kötöd rá a mostanira.
szerk.: Ha nincs mély hangod, akkor nincs beállítva a vágás az erősítőn. Ha az erősítő nem tudja, akkor a hangszórókonfigurációnál a windowsban is tudod vágni a hangszórókat, hogy a mélyeket a szub csatornára küldje.
-
MasterMark
titán
válasz
AthlonXP #57900 üzenetére
Játékokhoz mindenképpen kell akkor a DTS Connect vagy DD Live. Viszont ilyet még nem láttam hogy HDMI-n beállítható lenne.
Alaplapi és külön hangkártyákra be lehet ezt állítani az optikai kimenetre amelyik tudja.
Itt:
Ez menetközben bekódolja a hangot DD vagy DTS-re, így már át fog férni optikain is.
Utána még a játékot is házimozi hangra kell állítani, és még így is van olyan játék, ami nem hajlandó így térhangzást kiadni csak sztereót.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #57898 üzenetére
Mert böngészőből, és általában a streaming appok nem tudják a passthrough-t.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #57896 üzenetére
Nem, mivel írta hogy az működik, csak a játékok meg a streamek nem mennek amik ugye nem DD vagy DTS.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #57893 üzenetére
Optikain tömörítés nélkül csak sztereó hangsáv fér át.
-
MasterMark
titán
válasz
AthlonXP #57883 üzenetére
Ez azért van mivel már leírtam hogy csak DD és DTS tud optikain átmenni 5.1-ben, különben csak sztereó lesz.
Játékok és streamek, alkalmazások stb azok nem ilyen hangot adnak ki. Ezért nem fog átmenni így.
Ehhez kell DTS Connect vagy Dolby Digital Live ami menet közben bekonvertálja a hangot DD vagy DTS-be amit már átfér optikain is.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #57620 üzenetére
Nem előtte, hanem ezt egyszer állítod be csak. Nem értem ezen mi fura.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #57618 üzenetére
Mi a kérdés? Beállítod kiterjesztett kijelzőre, és olyan felbontásra állítod amit tud kezelni.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #57615 üzenetére
Mert egy csomag az egész. Olyan nincs hogy csak hang. Komplett streamet lehet küldeni csak. Lehet bele dummy képet rakni amin nincs semmi.
-
MasterMark
titán
válasz
Nyugis #57611 üzenetére
Mert rosszul állítottad be az erősítő bemenetét, vagy a számítógép kimenetét. (Valószínűleg a monitorra küldöd a hangot, nem az erősítőre. Át kell állítani a számítógépen.)
Amúgy létezik hangkártya HDMI-vel, de az nem fog kelleni neked. A VGA-kon már van egy hangkártya integrálva, hogy legyen hangja a HDMI-nek.
-
MasterMark
titán
Lol mintha nem ezt várnák el az emberek.
Csak hogy ramos példánál maradjunk ha azt írod be hogy nézze meg a qvl listát, akkor köcsög fórum nem segít. Neki az kell hogy te nézd meg ingyen kikeresve, meg pontosan megnézve mennyiért mit tud venni és konkrétan még linket is adj honnan vegye. Ha meg ezt kapja és nem jó, hát tényleg köcsög fórum megint.
Ez nem helpdesk továbbra sem...
szerk.: Ha az itt jelenlévő infókból nem tudod kiválasztani magadnak azt ami kéne, akkor nem neked való a fórum. Nehogy már random ember legyen számonkérve azért mert valaki nem nézett valaminek utána.
szerk.2: A fenti 4 elpazarolt hsz-nek meg semmilyen információ tartalma nem volt. Már rég törölni kellett volna azokat.
-
-
MasterMark
titán
macOS-re tudtok valamilyen alternatívát az MPC-HC/BE helyett?
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56897 üzenetére
Szerintem belefér. Házimozi usecase az is ha játszol a rendszeredet használva.
Írtam neki megoldást már, köszi hogy mondod.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56895 üzenetére
Aköze van hozzá, hogy az egy HTPC. Az nem elég?
Akarom, és megválaszoltam már neki, köszi.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56893 üzenetére
Igen. Nekem is a HTPC az a PC ami a tévére van kötve. Meglepő.
Ha HTPC-n akarja ezt megcsinálni, akkor szerintem nyugodtan elfér ez itt, hiszen ez HTPC topik.
-
MasterMark
titán
válasz
Melorin #56886 üzenetére
Lehet használni igen, a SteamLink az működik két PC között is, csak lépj be ugyanazzal az accounttal és akkor lehet streamelni a másik gép képét oda ugyanúgy.
De ugyanezt tudja az AMD Link is ha AMD videokártyád van.
Vagy Nvidia GameStream is ugyanerre jó.SunMount3r: A game a pc-n fut a másik szobába, te meg a HTPC-n irányítod meg látod a képét. Mint egy távoli asztal, csak játékra.
-
MasterMark
titán
válasz
chris-v #56549 üzenetére
Nem, mivel az hardveresen csinálja.
Pc-n azért van késés, mert bemegy a gépbe az oprendszer dolgozgat vele, átmegy a processzoron stb stb. Ott a szoftveres feldolgozás miatt van késés.
Pc-n is vannak studio cuccok amik van direkt monitorral ki tudják adni, vagy nagyon alacsony késleltetésű drivereket használnak mint az ASIO pl.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56543 üzenetére
Valóban 5.1 írta is. Korán van sorry mindenki.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56541 üzenetére
A kis zenecucca 7.1. -
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56539 üzenetére
Creative DDTS-100 az egyetlen ilyen amit ismerek. Illetve a Midiland ADS 2000 de az csak Dolby-t tud.
De mindkettő csak 5.1 és nem 7.1.
szerk.: Mondjuk optikain amúgy is csak 5.1 tud átmenni. És most jut eszembe hogy a PC bemenete alig ha fogja fogadni a Dolby-t vagy DTS-t.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56527 üzenetére
Igen a 20-as pinen kap áramot.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56524 üzenetére
A DP++ az egy beletehető dolog hogy támogassa natívan a HDMI-t, de nem kötelező.
Amiket linkeltél kábelek szinte biztosan aktív elektronikás átalakítók, szóval mindegy hogy van-e DP++ vagy nincs.
-
MasterMark
titán
válasz
Freddy TNT #56519 üzenetére
Mert a Kodi sokkal jobb lejátszó mint a plex sajátja, viszont nekem kellenek a plex előnyei mint a közös könyvtár, meg hogy követi mit néztem, hol tartok stb.
Így mindkettőnek az előnyeit lehet kombinálni.
-
MasterMark
titán
válasz
Freddy TNT #56518 üzenetére
Amit linkeltél az nem arra való, írja is a képen, hogy az emberi halláshoz állítja az EQ-t, azaz egy V görbéd lesz, ahol a magasat meg a mélyet is felhúzza. Semmi értelme.
Azért kérdeztem hogy 4 darab külön jack kábellel van bekötve, hogy biztosan megvan-e minden csatorna.
Windows-ban is jól be van állítva akkor 7.1-re a kimenet? (Szépen a varázslón végigvezetve, mélyhangokat vágd le a szatelitekről, stb.) -
MasterMark
titán
válasz
Freddy TNT #56516 üzenetére
A Kodi-t nagyon könnyű összekötni a plex-szel, és jobb is a lejátszáshoz. Nálam is úgy működik. PlexKodiConnect pluginnal.
-
MasterMark
titán
válasz
Freddy TNT #56510 üzenetére
Az már akkor is alkalmatlan volt amikor új volt, a megvásárolt plecsnik meg nulla dolgot jelentenek konkrétan.
Nem kell állítgatni, általában nem szokták annyira halkra keverni a beszédet, hogy ne halld jól. Ha folyamatosan állítgatni kell akkor biztosan arról van szó, hogy valahol rosszul konvertálódik a hang, és elvesznek belőle dolgok.
De előszőr is, hogy van összekötve a hangcucc a hangkártyával? 4 darab jack kábellel?
-
MasterMark
titán
válasz
Freddy TNT #56506 üzenetére
Akkor nem alkalmas a hangrendszered filmeket nézni, mert nincs akkora dinamika átfogása hogy meg tudj rajta nézni egy filmet.
Amúgy ahogy már írták ez szoftveres dolog. Ha plexet használsz lejátszónak is, akkor ott lehetnek gondok a lekeveréssel / kiosztással, simán lehet hogy csak rosszul van beállítva, és elveszik a center csatorna azért hallod túl halknak.
-
MasterMark
titán
válasz
Freddy TNT #56503 üzenetére
Kompresszálni szokták a hangot, hogy a hangos halkabb legyen a halk meg hangosabb.
De ez már eleve egy rossz koncepció. Ezt hívják dinamikának. A valóságban sem ugyanolyan hangos a suttogás, meg a robbanás.
Esetleg ha a beszéd nagyon halk az amiatt is lehet, hogy rossz a hangkeverésed, és nem jól osztja ki a hangot a hangfalakra.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56497 üzenetére
Az a jelen nem változtat semmit, csak a csatlakozó formája más.
-
-
-
MasterMark
titán
válasz
Nono0000 #56244 üzenetére
Logitech Harmony, de már olyan ritka mint az imon.
Nekem van egy ilyen távom amúgy, de a harmony-t használom helyette.
Mondjuk az imon-t is csak annyira használom hogy bekapcsolja a gépet, onnantól van rádugva egy HP infra vevő az meg szabvány Windows Media Centeres commandokat használ. -
MasterMark
titán
válasz
Dorian #56191 üzenetére
A portable meg nem portable mód csak annyi, hogy vagy a felhasználódhoz teszi a profil fájljait, vagy a telepítési mappába. Én nem tudok hátrányról.
Portable módban bármennyit felrakhatsz, csak máshova telepítsd, ne az alap helyére. Akkor teljesen külön lesz, mert nem fog osztozni a profil fájlokon.
-
MasterMark
titán
válasz
magickonfig #56170 üzenetére
Egy normális kábelt érdemes venni, ami nem a leggagyibb. Ami nagyon gagyi az nem mindig pattan be jól a csatlakozóba, vagy laza lesz és kiesik ilyesmi.
Az optikai szál végét védő rész legyen fémből, az mechanikailag jobban védi bedugásnál meg úgy egyébként is az optikai szálat. Pl mint ez a Delock, nekem ilyenek vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Proxmox VE
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Windows 11
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged