- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimi02
őstag
LE alatt nincs magyar nyelv a Kodiban ?
Mert nekem csak angol van.
Valakinek ötlete ? -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Van egy Thecus N2560-as NAS-om, és az XBMC-vel szívok..
Mindek plugin "működésképtelen", nem lehet új skin-t se feltenni rá.Esetleg KODI vagy valami hogyan futna rajta, fel lehet tenni?
Segítsetek légyszi! -
python1
veterán
válasz
nemlehet #45795 üzenetére
Ha csak HTPC,akkor nem fogod észrevenni,gondolom libreelec fog majd futni rajta,arra még a 2GB is elég.
Attól is függ,hogy milyen hardvereket tartalmaz a konfigod,de az 1X4GB tökéletesen megfelel a számodra.Egyébként Vikthor jól írta,normál esetben csak előnyös a dual channel.
-
nemlehet
őstag
Mennyire van jelentősége a Dual Channelnek egy HTPC esetén? Játék egyáltalán nem szempont, tehát azt vegyük ki az egyenletből.
Igazából 4 GB RAM-ban gondolkodok, mert 2x4 már kívül lenne a kereten (meg kissé szükségtelennek is érzem). A 2x2 drágább lenne mint az 1x4 de azért piszkálja az agyam a Dual Channel. Hálózati megosztás és filmlejátszás közben mennyire jelent valós előnyt?
-
python1
veterán
válasz
cinemazealot #45789 üzenetére
Váltsál megéri!
Tényleg szebb a kapott végeredmény Libreelec-el,azt nem tudom,hogy mit csinál másként mint OE.
Nálam a mozgás lett folyamatosabb,és valahogy tisztább lett a kép is. -
tamasgal
senior tag
Canniball, Cinemazealot azért van szükségem a Winre mert az xmos usb-s kütyüm pattog Libreelec alatt illetve mivel nincs hangszínszabályzási lehetőségem a rendszerben, néha akció filmeknél olyan jó kicsit felturbózni a hangokat és Win alatt erre van lehetőségem (Libreelec/Kodin nem bírtam rávenni a Biquad DSP-t a normális működésre).
PuMba, Patice köszönöm, kikapcsoltam illetve "alkalmazás kezeli"-re állítottam mindent így helyre állt a rend, bár talán egy hajszállal még mindig szebb a Libreelec képe szerintem.
Köszönöm mindenkinek
-
cinemazealot
addikt
válasz
tamasgal #45784 üzenetére
Zenehallgatáshoz Win? Én még OpenELEC-en (valószínűleg váltani fogok LibreELEC-re) hallgatok netrádió stream-eket is és MP3-akat is. Egyszerűen bevágom őket egy-egy M3U-ba, oszt jóccakát. A netrádió ráadásul automatikusan is indul bekapcsoláskor (Raspberry Pi-ről fut a cucc).
-
PuMbA
titán
-
tamasgal
senior tag
Megjött az Asrock Beebox-om rátettem a Libreelec/Kodit és klasz képe van. Igenám de muszáj win 10-et tennem a gépre a sztereó zene hallgatás miatt így arra kell tegyem a Kodit, de így közel sincs olyan szép képe mint Libreelec-el. Főleg a folyamatos kamera pásztázáskor mintha a mozgás nem lenne olyan folyamatos. Mi lehet a gond?
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Patice #45780 üzenetére
Hát akkor mégis csak az aktív kell nekem.
Mert a Brix csak ideiglenesen lesz rákötve a monitorra (DELL U2312) és ebben az esetben a mDP-DP kábelt másra nem tudnám használni.
Tudnál ajanlani valami normális aktív átalakítót-kábellel (kb 2m elég) vagy csak átalakítót (HDMI - HDMI kábel van itthon), ami 5eFt - max 6eFt-ba belefér. -
válasz
KRISSTUS #45779 üzenetére
Ismerős helyzet, ezt a kört már lefutottam én is.
Ha egyszerre akarod a monitorra kötni a PC-t és a BRIX-et, akkor én utóbbit miniDP-DP kábellel kötném be, a PC-t meg DVI-DVI kábellel. DVI kábeled gondolom van, a DP kábel meg szerintem nem lesz vészesen drága, mert nincs rajta jogdíj (DP licensz ingyenes, HDMI-ért fizetni kell - elvileg).
"...a DVI-t (PC-monitor) érdemes e lecserélnem HDMI/DP-re, jobb lesz a képminőség?"
A képminőség nem lesz jobb szerintem, inkább a lehetséges magasabb képfrissítési frekvencia lehet vonzó.
Az én Dell monitorom is ilyen, DVI-n FullHD felbontás mellett 60Hz a max., míg DP-on 72 vagy 75 Hz (nem emlékszem rá pontosan).
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Patice #45778 üzenetére
A Brix-en van mini DP is de az asztali PC-ben csak DVI és HDMI van (monitoron: VGA, DVI, DP). A Brix-et később HDMI-HDMI kábellel fogom használni.
Ha mini DP - DP átalakítót vennék akkor gondolom olcsóbban megúsznám (passzív), de azt a kábelt a PC-hez már nem tudnám felhasználni. Illetve az is kérdés, hogy a DVI-t (PC-monitor) érdemes e lecserélnem HDMI/DP-re, jobb lesz a képminőség? -
KRISSTUS
aktív tag
Egy HDMI (out) - Displayport (in) átalakító kábelre volna szükségem, FHD (4K nem fontos), FPS=?.
Aktív vagy passzív, 1.1 / 1.2 kellene belőle?(nem találtam számomra érthető leírást erről)
Egy Brix-et szeretnék tesztelgetni monitoron, majd később lecserélném vele az asztali PC-m kábelét (DVI-DVI). -
Gorneck
legenda
Remélem köv héten adnak vmi életjelet...oszt akkor majd ki tudom találni...
-
fausto
addikt
Sziasztok,
openELEC-et használok és egy ideje nem működik rendesen, indításnál ezt írja ki: "error in mount_storage mount_common could not mount label=storage"
És itt megáll a dolog.
USB-n van a rendszer, egy pár napja letöröltem és újra telepítettem, akkor működött is, de most megint ezt csinálja. Van ötletetek, mi lehet a gond?
Köszi előre is! -
Gorneck
legenda
válasz
#48613632 #45768 üzenetére
Egy Pioneer vx520 + Proson 5.1-es setem van 18nm-re elég jóféle moziélmény...szal fontos...nem is kicsit a jó hang...
És sajna többnyire 1 HDMIvel rendelkeznek ezek a lapok ami kevés az erősítőm miatt...Nem szenvednék vele, ha nem érdekelne mit is akarok hallani. De mivel annyira nem vagyok képbe a HTPC világával így inkább kérdezek, de kezdek alakulni...
-
törölt tag
válasz
Gorneck #45763 üzenetére
Szia
Kb egy hete írtam, az én megoldásomat. Szerintem, Neked pont jó lenne, ha jól értem.
Nálam sem fontos a HD hang, nincs is megfelelő hangfalam ehhez, meg a szinkronos anyagok között eléggé ritka is.
ITT található az én megoldásom. Majdnem tökéletes ...
Azért nem az, mert ha erősítő nélkül (erősítő off, Kodi/HTPC on) használom a Kodi-t, akkor valami beállítás elmászik, még nem néztem meg, hogy melyik. Vagy a win alatt a hangnál, vagy a Kodi alatt, és nem működik a váltogatás P-vel.
De ha újra visszaállítom (a minap egyszer kellett) akkor megint jó.szerk: Mondjuk visszaolvasva, nem igazán értem a kérdést, illetve a problémát. Mert azt nem írod, hogy kellenek e HD hangok, csak hogy hogyan kösd össze.
Ha nem fontos, hogy a TV is lehessen hangkeltő, meg az erősítő is, akkor simán optikán keresztül kapod majd a hangot.
Egyéni preferencia, de nekem elég. -
wolfattila
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok javasolni egy low profile 1 helyes vga-t bestbuy ár érték arányban? i3 6100 a proc és gigabyte h170n-wifi az alaplap. THX
-
gery2123
őstag
Na csak rá vettem magam, hogy a 15.10-es ubuntu rendszerem végleg kidobjam és 16.04-re térjek át. A szerencsém, hogy új hdd-re megy az új rendszer így amig nem állítok be minden rajta (kodi, samba, transmission......) addig csak a régi hdd -t visszadugom és kész is.
Ez történ most is, mert a Intel VAAPI howto with Krypton v17 based on Ubuntu 16.04 server leírása alapján beállított kodi sajnos nem az igazi. Nem is a kodival van gond, hanem, hogy a full rgb miatt hiába állítom a tv-t a film lejátszásánál a sötét jelenetek túl sötétek, és olyan mintha le is venné a fényerőt a kodi ilyenkor.
Mit lehet tenni mert nagyon idegesítő. Persze az alap beállításokkal full rgb nélül rendben van minden, ezért gondolok arra, hogy csak valami beállítás gond lesz a kodiban....
Valakinek valami ötlet?
-
válasz
nemlehet #45758 üzenetére
Az utód.
Az utód utóda.
Az utód utódjának utóda. Most itt tartunk.
Mostanában ajánlott lap.
Legújabb, ezen a vonalon a legnagyobb tudású procival szerelt lap.
Az első szerintem tökéletes arra amire most lapot keresel.
-
nemlehet
őstag
Van valami fejlettebb változata a J1900-as lapoknak? Most tervezek összerakni egy NAS/HTPC-ként működő gépet, lehetőleg maximum 1-2 ház ventivel, de a lappal kicsit bajban vagyok.
Az itt linkelt dolgok alapján egy j1900-as lap erre megfelelő lenne de ezek többnyire tavaly év eleji cikkek én meg ezzel a szegmensel nem igazán vagyok naprakész. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szpali #45752 üzenetére
Nagyon off és miért nem LG topikban kérdezted meg?
-
szpali
addikt
Sziasztok!
Talán picit OFF, de itt is megkérdezem, hátha.
LG TV-n (42LF652V) használja valaki az LG Content store áruházból letölthető verziót?Olyan porblémám adódott, hogy iszonyatosan pörgeti a procit, ha a TV-re telepített app-ban indítom el a filmet. Eddig Chromecast2-t használtam és ott nem volt ilyen probléma. Az appban minden beállítás (helyi, távoli, online) eredetire van állítva, mégis pörög a media server laptop procija (sony vaio vpceb2z1e, Core i5 430M, 8GB DDR3 és valami Kingston SSD), mintha átkódolná. Ha ugyan azt a filmet a Chromecast2-re küldöm, akkor meg sen nyikkan a gép. A lapos is és a TV is LAN-on csatlakozik, a CC pedig wifin.
Van valakinek ötlete erre? -
hunaqua
addikt
Aki rendelt Realan házat,az megkapta már?
-
Gorneck
legenda
Sziasztok,
Lehet nem épp a megfelelő a topik...de megjött a 4k-s TV, a HTPC egyelőre megrendelve...viszont míg megérkezik felvetődött bennem egy kérdés...
Ha az erősítőm nem tudja a 4k-t, akkor HDMI TVbe, alaplapi hangkeltő optikai kimenete meg az erősítőbe?
-
Attas
aktív tag
válasz
MasterMark #45746 üzenetére
Wáááá... meglett a bibi.. Telepítéskor egyből felraktam az Aeon Nox felszínt, abban meg nem találtam a Profira átállítási lehetőséget! De visszarakva a Confuence egyből megleltem és működik is végre....
Köszönöm a segedelmet... már kezdtem hülyének érezni magam.. -
Attas
aktív tag
Köszi a választ! és azt hol és hogyan tehetem meg...ezt sem találom..
-
-
Poonkie
tag
válasz
canniball #45737 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Windows 8.1 fut rajta (ezen nem tervezünk változtatni), pl böngésző használat során gyakran gondolkodik, alkalmazások között a váltás lassú. (A rendszer SSD-ről fut, RAM jelenleg 4 GB, friss telepítés után sem az igazi.)
A QC-5000-rel ilyen probléma nincs, ezért gondoltam első körben arra. -
válasz
Polllen #45733 üzenetére
Hát, ezzel a kerettel csak használt piaci vásárlás jöhet szóba, vagy S905-ös box, esetleg valamilyen fejlesztői lap (Raspberry, Odroid, Udoo, stb.) és ezekre LibreELEC.
(#45734) Poonkie:
A kérdésem az lenne, hogy a J3160-ra érdemes leváltani az E350-t?
Igen.
Ebben az árban van olyan integrált CPU-s lap, ami jobban megéri és rendelkezik SPDIF kimenettel?
Szerintem nem.
"Full HD tartalmak (mkv, BD (menü nem kell)) zökkenőmentes lejátszása a cél, 4K nem kritérium."
Pipa.
-
Poonkie
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék. Van egy HTPC a családban, aminek a lelke egy Asrock E-350 USB3, ezt szeretném leváltani. Eredetileg Asrock QC-5000-t szerettem volna helyette, van ilyen is a családban, a teljesítménye megfelelő lenne, de sajnos már csak olyan verziót találtam, amin nincs SPDIF, amire feltétlen szükségünk van.
Kicsit körbenéztem és az Asrock J3160 megfelelhetne, de ehhez kell vennem memóriát is, mert a jelenlegi alaplap nem SODIMM.
A kérdésem az lenne, hogy a J3160-ra érdemes leváltani az E350-t? Ebben az árban van olyan integrált CPU-s lap, ami jobban megéri és rendelkezik SPDIF kimenettel?
Full HD tartalmak (mkv, BD (menü nem kell)) zökkenőmentes lejátszása a cél, 4K nem kritérium.Köszönöm előre is!
Poonkie
-
Ok, akkor egy kis szitrep
. Adott egy LCD TV és egy projektor. A TV-n nem jó a 4:2:2, mert a piros pixelek csíkozódnak és szürkésebb az egész képe, netezésre, játékra, officera ez nem jó, csak a fullrgb. Viszont mikor filmet nézünk, akkor nem ez a "helyes" pixelformátum, hanem a 4:2:2 vagy jobb, BD filmek ebben vannak kódolva. Lehet filmezni fullrgb-n is de akkor egy veszteséges konvertáláson megy át a kép, jó tudom, ember legyen a talpán aki ezt megállapítja, de én szeretném a dolgokat a helyén kezelni és kihagyni a felesleges konverziókat, folyamatokat.
-
AMD VGA-val hogy lehet parancsikont létrehozni pixelformátum váltásához? gondolok fullrgb és 4:2:2-re
-
Tegnap frissítettem a HTPC-met a legutóbbi EGL-es Kodira (17.0 beta6) és a Kodi honlapján bejelentett Next Gen skin nekem nagyon bejön. Nem kicsit csiszoltak a GUI-n, szerintem nagyon jó irányba.
A 16-os skinhez képest sokaknak valószínűleg furcsa lesz elsőre, de én már pár hónapja ezt használom és nekem logikusabbnak, kézre állóbbnak tűnik.
Megemlíteném még, hogy a zenék adatbázisba vétele is sokat fejlődött, nálam úgy 40.000 zene helyi információit (TAG-ek kiolvasása, borítóképek fölvétele) elég sokáig csinálta (~1 óra kb.), de a végeredmény szerintem pazar. Ha jól vannak TAG-elve a zenék a NAS-on, akkor nagyon szép felületet tud belőle csinálni.
-
gjanner
tag
-
gjanner
tag
válasz
gjanner #45720 üzenetére
Transmission megoldódott...
Másik kérdés, ami elég fura... Másnál is ez a helyzet esetleg?
Aeon Nox Skin alatt Movies vagy TV Shows menüben, ha olyan Nézet opciót választok amiben Fanart is ki van téve (pl. ShowCase - jobbra felső negyedben kellene megjelennie a Fanart képnek), ott egyszerűen nem jelenik meg semmi. Banner / Poster semmi gond, a Fanart maga háttérben van, tehát nem a file hiányzik neki, de egyszerűen sehol nem jeleníti meg ezekben a nézetekben... mindegy, tudok élni nélküle, csak érdekes a jelenség... -
python1
veterán
válasz
Sziszifeca #45721 üzenetére
Szia!
Meg.
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Kicsi segedelem kellene mert megakadt a tudomány. Adott egy HTPC ASUS F1A75-I DELUXE alaplap. optikai kimeneten összekötve egy erősítővel. XBMC futott rajta Win7 ről Win10 re frissített op rendszer. Mindt az AC3 5.1 és a DTS is remekül működött. Újratelepítettem a Win10-et és felraktam a kodit. Az istennek sem akar kimenni a DTS csak sztereóban. Mi lehet a baj? Már mindennel próbálkoztam... AC3 5.1 most is jó. csak a DTS nem.
Köszönet előre is..
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Megoldható valahogy??:
Nappaliban Zotac mini Pc-n Openelec fut nekem routerre csatlakoztatva.Kérdésem, hogy az Openelec-re csatlakoztatott vinyót meg tudom-e osztani úgy, hogy a másik szobámban lévő médialejátszó (wdtv) lássam azt a vinyót?
-
-
Celtis
veterán
válasz
gjanner #45717 üzenetére
Ne állítgasd a fényerőt. Mindent állíts vissza a Kodiban alapértékre! A Rendszer/videokimenet menüben a korlátozott színtér használta mellől vedd ki a pipát, ha be van kapcsolva. Ettől sötétebb lesz a kép.
Ha nincs ott pipa, akkor lehet, hogy eddig volt túl sötét.A beállításokban vannak teszt ábrák. Helyes beállítások esetén a fekete és fehér téglalapokban éppenhogy látszik a villogó kör. Pl fekete setén, amikor sötét a kör, akkor teljesen bele kell olvadnia a feketébe, és amikor világosabb azt is csak épp látni (besötétített szobában, nem full napfénynél) A fekete oldalt a TV fényerő, a fehér végét pedig a TV kontraszt szabályozójával kell beállítani és a feketével kell kezdeni.
-
anti22
tag
Sziasztok. Most pakoltam ossze az uj vasamat es elmelkedek hogy a legjobb osszekoteseket csinaltam e a gep.erosito es tv kozt... Alaplap egy Asus z170i pro gaming. 16 Gb ddr4 rammal. I5 6600 procival. R7 250x videokartyaval. Erosito egy pioneer vsx 920. Tv 50" full hd. Windows 10 64 bites oprendszer. Ugy kotottem ossze hdmi kabellal hogy a videokartyabol az erositobe egy kabel a bemenetbe. Kimenetbol tovabb a tvbe. Hang dekodolas az erositore van beallitva. Igy a jo vagy esetleg az alaplapi hdmi vagy optikai kimenetbol kene az erositobe egy kabel. A kepet meg a videokartya hdmi kimenetebol egybol a tvbe? Van e ertelme a kepet es hangot kulon utakon bekotni?
-
gjanner
tag
Sziasztok, frissítettem OE 6.0.98-ról LE 7.0.2-re. Első blikkre annyi tűnt fel, hogy a kép sokkal világosabb. Egyik kérdésem, hogy ez miért lehet, másik, hogy nem találom film lejátszás közben a Brightness funkciót. Mintha nem ott lenne mint a korábbi OE vagyis Kodiban...
-
GZoli7
senior tag
válasz
Sziszifeca #45715 üzenetére
Szerintem a host-tal lehet baj. Inkább 192.168.1.* kéne rpc-hez.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
GZoli7 #45713 üzenetére
Szia.
Sikerült!Másik kérdésem, hogy a Port Forwarding-ot nem tudom beállítani (asus N56UB1), tudtok segíteni?
A nagy gépem ip címe: 192.168.1.1
a medialejátszó Openelec Ip-je: 192.168.1.194 (és itt az Openelec alatt a Transmission beállításaiba:
Host: 127.0.0.1, és a Port: 9091)így állítottam be a routernél de nem jó!: Mit szúrok el?
Segítségeteket köszönöm!
-
GZoli7
senior tag
válasz
Sziszifeca #45712 üzenetére
XBMC frissítést? Van rajta ezek szerint? Openelecet már nem nagyon használunk, de Libreelec mehetne, ha tud valahogyan bootolni pendrive-ról. Viszont, akkor a NAS oprendszer lesz kérdéses.
-
Sziszifeca
őstag
Halihó!
Kérdésem, hogy van nálam egy Thecus N2560 NAS, és erre valaki nem tudja hogy lehet XBMC frissítést tenni? Vagy mást, mint pl Openelec-t rá lehet tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Parfüm topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Nintendo Switch
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest