- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
robi222 #58751 üzenetére
Írtam, hogy ha még menne is s DD+ Atmos, az önmagában még nem "HD hang".
HD hang a DTS-HD-(MA)-(X) és a TRUE-HD (+Atmos), valamint a PCM (7.1 lehet max. és Atmos csatornák nélkül). De PCM esetén általában előzetes konvertálás van, valamelyik másik HD hang kodekből és nyilván csak akkor veszteségmentes, ha az eredet hangsáv is az volt. Mert pl. egy 124kb/s-es 2.0-ás mp3-at is lehet PCM-ben küldeni (és abban is küldi ki minden). A DD, DTS hangoknál viszont kell, hogy legyen passthrough, hogy egy-az-egyben menjen ki pl. az erősítőre, de ez a lejátszó alkalmazástól függ, hogy támogatja e.
-
Patice
Topikgazda
válasz
robi222 #46975 üzenetére
A sima Kodi-hoz nem is jó a MadVR, csak a DSplayer-es Kodihoz...
A többiről dunkel fórumtárs tudna nyilatkozni. Én még csak mostanában tervezem kipróbálni.
-
Patice
Topikgazda
válasz
robi222 #46972 üzenetére
DSplayer-es Kodi-n kívül asszem csak a MadVR-t rakod föl és kész. Nem tudom próbáltad-e már így.
Egy CCleaner-t lehet lefuttatnék minden leszedése után, aztán reinstall.
(#46973) Tamoo:
Hát, pendrive-ra is rakhatod az LE-t.
Vagy próbálkozhatsz az EGL-s Kodival, netán multiboot-tal.
-
cinemazealot
addikt
válasz
robi222 #46896 üzenetére
Elég gány megoldás, de én azt csinálnám ilyen esetben, hogy tennék valamelyik kapcsolt tápvonalra (pl. 12 V-osra?) egy kisfogyasztású relét, és azon keresztül (vagy akár közvetlenül onnan) tápolnám a ventilátort. Ha a gépet lelövöd, azaz megszűnik azon az ágon a betáp, akkor a venti sem fog kapni tápot.
Az eredeti kérdésedre egyébként a válasz: mérd meg, mennyit fogyaszt bekapcsolva!
Ezt már csak azért sem egyértelmű megmondani, mert egyedi tápod van. Már néhány ezresért lehet kapni kis házi fogyasztásmérőt. Az amúgy is hasznos a ház körül.
-
-
Patice
Topikgazda
válasz
robi222 #46828 üzenetére
Asus Maximus Gene VII alaplap.
(#46829) devil-k:
Ahogy cinemazealot előttem is írta, a Server csak az alapokat tartalmazza, míg a desktop egy komplett asztali rendszer előtelepített programokkal (pl. böngésző), alkalmazásokkal (pl. LibreOffice, stb.), ami HTPC felhasználás esetén felesleges.
Fogalmazhatok úgy is, hogy a Linux jobban támogatja azt, ha a "másik oldalról" akarjuk megközelíteni a HTPC optimalizálását, azaz nem egy teljes telepítés után kell kiirtani, letiltani a felesleges folyamatokat (pl. Win10), hanem fel sem kerülnek egy Server installkor. Kb. mintha Win Server-t raknál fel.
Az már a következő "kérdés"/szint, hogy utána melyiket egyszerűbb használható állapotba hozni.
UI.: Ubuntu Server 16.04 azért felrak pár felesleges dolgot, szóval még egy Server installból is lehetne gyomlálni és Linuxon is lehet játszani a prioritásokkal, mint pl. Winen a Process Lasso-val.
-
törölt tag
válasz
robi222 #46606 üzenetére
A kalibrálást nyomd végig. A sarkok pozicionálása után, kell hogy legyen.
17 MVC van fenn, de ez benne volt előtte is, legalábbis úgy emlékszem.Ha meg felülre szeretnéd a feliratot, akkor nem is kell a kalibrálás, csak a "Beállítások, lejátszó, nyelv, felirat elhelyezkedése a képernyőn" és itt, a rögzített helyett, válassz mást.
-
törölt tag
válasz
robi222 #46602 üzenetére
Régen használtam már azt a
sz@vackot, de akkor még nem tudott feliratot kezelni.
Lehet, hogy ez a veszély még fenn áll, akkor a directvobsub a Te embered.
Amúgy meg akkor már használj MPC-HC-t.
Vagy ha nem érdekel a minőség, akkor VLC-t, az legalább tud ilyesmiket. -
cinemazealot
addikt
válasz
robi222 #46575 üzenetére
Mármint... megnyomni a hangerő szabályozásához a
+
vagy-
, esetleg aF9
ésF10
gombokat, vagy ...kodi/userdata/keymaps/ könyvtárban létrehozni / módosítani egy keyboard.xml nevű fájlt, majd feltölteni egy részletesen specifikált tartalommal?Előbbi szerintem rutinszerű művelet, utóbbi valóban idegen lehet. De mondd, milyen billentyű kombinációra szeretnéd megtanítani a Kodit, megpróbálok benne segíteni. Ennek az XML-nek a módosítását én is most csinálom először, de nekem is tervben volt már egy ideje, hogy kipróbálom.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
cinemazealot
addikt
-
dunkel
őstag
válasz
robi222 #46518 üzenetére
Ez egy elég régi cikk.
Kezdésnek Chroma upscalingnél az NGU-t és a NNEDI3-at (64-től fölfelé) próbálgasd, 1080p forrásnál ezek adják a legjobb képet. A super-xbr a belépő, azt feltolhatod 150-re ízlés szerint.
Trade quality fülön minden pipát kikapcsolni.
Upscaling refinement off minden
Gyenge vetítő esetén image enhancement-ek között nézelődniMi az a +hdr?
-
-
Patice
Topikgazda
válasz
robi222 #46292 üzenetére
Köszi a tapasztalatokat!
Még nem próbáltam a JRivert, pedig tetszik, a bakancslistámon van.
Én az EGL-es Kodi hangjával is elégedett vagyok. A telepítési leírásban van egy sor, ahol Linux alatt lehet magasabb prioritást adni az audio vonalnak. Szoktam is.
Akár még zenére is jó lehet így a Kodi hangja, ha pl. UPnP-n küldöm rá a zenét a szerverről. Már csak a HTPC-m tápellátását kell rendbe raknom. A ház saját paneltáp + külső kocka kombóval sem rossz, de azért érzem, hogy fedett, és hogy jobb is tudna lenni jobb táplálással.
By the way: tegnap láttam, hogy a HD Plex HiFi paneltápja frissült, most már 250W helyett 300W-ot tud és az ára változatlan!
Ugyan így a nagy lineáris tápjuk is 300W --> 400W frissítésen esett át (és már Németben készleten is van).
(#46293) obga:
Igen, gyanús, hogy a frissítés kefélt el valamit a rendszeredben. Ha úgy is hardveres változások jönnek, akkor javaslom az újrarakást 16.04 LTS-sel.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
robi222 #46129 üzenetére
Ha van külön házimozi erősítőd ami kezeli a HD hangokat és az újabb Atmos-t is, akkor a HTPC ( Kodi ) bele sem nyúl a digitális hangfolyamba.
Simán HDMI csatin kiküldi a képet és a hangot az erősítőbe és majd az szépen dekódolja a hangot.
Tehát a válasz : Digitális formában igen.
Analóg formában ( hangkártya ) nem biztos.
Évek óta nem volt külön hangkártyám de elképzelhető, hogy az újabb tipusok...a komolyabbak - képesek kezelni, dekódolni, amit aztán kivezethetsz erősítőbe. -
zsozso1
tag
válasz
robi222 #46044 üzenetére
Legutolsó REW feltelepít, ASIO4ALL feltelepít, Win 5.1 és 24/48 beállít. HDMI összeköt a procival (amit direct-be állítunk). Progi indít (persze nem árt ha van egy kalibrált mikrofon .cal fájllal) Bal oldalon átállítjuk a Java ASIO4ALL, beállítjuk hogy melyik hangszórót akarjuk mérni és kész.
A stílusért elnézést de nagyon sietnem kell. -
bajnokpityu
félisten
válasz
robi222 #46043 üzenetére
Az árak összehasonlításához igy volt korrekt.
Én se venném meg külön a PCs dirac szoftvert 200ért, mert USBs firewires megoldásban nem hiszek, viszont valahol mégis megvettem, mert az xmc esetén be van építve az árába az LE verzió, és a fullra bővítés 100USD.
Anthemtől én se dobtam hátast, sztem az xmc is jobb nála, kb féláron. 888at nem hallottam, de elhiszem amit mondasz. -
bajnokpityu
félisten
válasz
robi222 #46023 üzenetére
egyébként annyira nem durva a 200e egy szoftverért, ha az eredményét is figyelembe veszem. Csak nem a jó magyar mentalitásból kéne elindulni, hogy a szoftver ingyé van a enkóron. Valamint szokták néha akciózni féláron. Nomeg, ha ezt a 200at+mikit+a komlyabb procik eleve jobb hangminőségét összeadom, akkor pláne megérheti egy komolyabb modernebb proci. nemtom hol tart a 8 csatis usb-s dacod, de érdemes lesz összehasonlítani, egy azonos árú jóféle használt procival.
szobaakusztikára is ráköltöttem vagy 150et, mégis a dirac mozin 20x akkora előrelépés volt, mint az összes panel, gyapot együttvéve . nem mondom, hogy haszontalan a panelozás, félreértés ne essék, de sztem túl sokat várnak tőle. de a placebo itt is működik. bemérték, megcsináltam, tehát most már jól kell szóljon.
pl 70Hz alatt akar az ember eredményes sarokpanelt, akkor 60-70cm mélység (vastagság) környékén lesz mérhető difi. Ilyen panelt nem gyártanak, és feleség se hiszem, h ujjong örömében, ha meglátja. a 40cm környéki bigwoodot vakteszten valszeg bebuknám, mérés szerint sincs difi a 30-35Hz környékén. Nekem itt emel ki a szobám. sikeres HDMI kábel vaktesztre több esélyt látok.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi222 #46021 üzenetére
diracnak van trial verziója. aztán eldöntöd h kell-e. de még a fizetős diracot se érdemes full auto módban használni, pedig fázisra, impulzusra is figyel, nem csak szimpla EQ.
REWet támogatja a procim, de még nem volt hozzá elég érdeklődésem a dirac mellett. az nem automata, annyit tudok, de ez nem is baj, auto módban nem használunk ilyen dolgokat. még a végén rosszabb lesz vele a hang,mint nélküle.
nem egészen értelek egyébként. diracot, trinovot hazsnáló procik vannak a piacon. garantáltan jobb a hangja bármelyiknek, mint egy usbn, firewiren kézzellábbal auto módban beállított programmal a szoftvereknek. ezek célszközök, sok okos ember gondolkodott azon, hogy kéne ezt csinálni, te meg ingyen, tudás nélkül akarod ugyanazt, lehetőleg hasonló hangminőségben.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi222 #46009 üzenetére
értsd szó szerint. 3/3
1. közepes beállítás passziv gépen nem lehetséges, h elfusson. mármint az általános forgalomban levő gépházakkal. illetve a közepes beállítás az kb a lista közepét jelenti, nem a minőség szerinti közepeset.
2. nem tetszik a képe, mert ffdshow jobb. ez teljesen kizárt. ez nem lehet izlés dolga. illetve ha az első pont rossz beállítást jelent, akkor talán mégis. de nem, sztem akkorse.
3. kodi dsplayerrel bármilyen rendert össze lehet hozni.nem fogom végigolvasni a beállítást, de valami el van kefélve, az egyszer biztos.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi222 #45989 üzenetére
jó esetben félreértettél valamit, rossz esetben a "professzionális média PC" alkatrész kiválogatása mégse annyira professzionális.
jó képhez jó táp, jó vidkari, és ha madVR, akkor jókora GPU számítási teljesitmény, és jó beállítás kell. jelen estetben a jó táp megvan. egész addig, amig nem akarsz bele komolyabb VGA-t.
i7 se bírja el gpu nélkül a BR ripet. a proci teljesitményének mondjuk 10%ban dolgozik a különböző utógondozási effektekért. Ezt bármely i3, AMD esetén A8 lazán elbírja, ráadásul mi a legtöbb utógondozási dolgot kikapcsoljuk. 1-2, ami meg benne maradhat izlés szerint, inkább a GPUt dolgoztatja. Szóval, ha szigorúan a mondatot nézzük, igen, az erősebb proci jól jöhet az effektekért, a gond az, hogy i3 fölött teljesitményigény szempontjából nem kell erősebb.
szokták mondani, hogy ettől függetlenül a jobb hangért/képért erősebb proci jól jön, ebben valszeg van valami, de filmlejátszásnál ennek a hatása garantáltan vaktesztelhetetlen, ha már a HDMI kábel teszt is megbukott.
összegezve: ebben a topicban eléggé más módon dolgozunk a PCkkel, mint Laci.
-
dunkel
őstag
válasz
robi222 #45989 üzenetére
Elég sok félreértés lesz ott. Csak a két leglényegesebb:
1. a grafikus mag dolgozik videójátszáskor, az i7-ben ugyanaz van mint pl. egy i3-ban lásd GPU oszlopok. (Kíváncsi leszek szoftveresen mennyit bír az i7, de alapvetően nem gondolom, hogy ez lenne a helyes út a madVR felé.)
2. nem akarunk minden beállítást maxra tolni, sőt elég sokat be sem akarunk kapcsolni. Legalábbis mi, akik a természetes képet keressük. -
PuMbA
titán
válasz
robi222 #45981 üzenetére
"Szerintetek átlehet valahogy állítani az mpc hc-madvr - ben valahol ,bogy az i7 6700 proci vegyen ki nagyobb részt a videó lejátszásból?"
Nem, mert nincs értelme. A videólejátszást nagyon rosszul és nem hatékonyan tudja végezni egy processzor. Nem arra való. Ezért tették át a GPU-ra, mert a processzornál bármi jobb.
-
Patice
Topikgazda
válasz
robi222 #45957 üzenetére
Atomos lapokon (N3150, J3160, "Braswell" lapokon...) Win alatt driveres limitáció miatt nem volt eddig HD hang, míg Linuxon igen. Most úgy látszik már "engedi" az Intel, mivel van olyasmi, amit most a Braswell nem tud, de az újabb, drágább lap (pl. J4205 - Apollo Lake) igen (10bit HEVC).
(#45956) nagyatt:
Köszönjük az infót, hamarosan lesz lehetőségem nekem is kipróbálni.
(#45955) djnice:
Itt még nem volt (mélyvízben igen), köszönjük!
-
-
PuMbA
titán
válasz
robi222 #45874 üzenetére
Már rottyon van a géped
MPC-HC-ban filmlejátszás közben nyomd meg a CTRL+J billentyűkombinációt és 10 mp múlva dobj ide egy screenshot-ot, hogy megnézzük, hogy hol a szaggatás
Még nyomd meg háromszor a CTRL+J-t és eltűnik a sok betű. Milyen géped van egyébként? Milyen Windows-zal? N-es Windows verzió? Milyen verziójú VGA drivered van?
-
Patice
Topikgazda
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Le Mans Ultimate
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen videókártyát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest