Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32341) nagylaci32 válasza benfolds (#32333) üzenetére


nagylaci32
tag

Az lámpaházat alkotó alu tömege csak pufferként működik. A nagyobb tömeg felfűtéséhez (ugyanolyan hőmérsékletre) több energia (hulladékhő) kell, ezért kicsivel később éri el azt a hőmérsékletet, viszont a hőleadásra alapvetően nincs ráhatása. Utóbbi akkor nem igaz, ha jelentősen kisebb keresztmetszeten (vékonyabb falon) kell a hőnek átverekednie magát a lámpa LED-től a lámpa teljes hőleadó felületéig.
Esetedben szerintem nincs sok jelentősége a keskenyebb falnak.
Ami viszont sokat számít az a hőleadó felület nagysága, amin keresztül a környezet levegője átveszi a hőt. Ha ez olyan nagy, hogy maxon járatva a lámpát, már nem melegszik tovább (és ez egy elfogadható hőmérséklet), akkor onnantól kezdve teljesen felesleges bele még több anyag.
A nagyobb tömegnek ott van igazán jelentősége, amikor Zozz az S2 méretbe beleteszi a tripla LED-es drivert jól kihajtva és maxon járatja. Ekkor a beletett rézpogácsa tömege miatt nem 10 mp alatt melegszik túl, hanem bírja 20 ig is :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.