Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• V/

Topikgazda

válasz totyak #88009 üzenetére

Szerinten teljesen világosan leírtam. Újból.
    Nem neked kell az ajándékozási papírokat benyújtani, azt mellékelni kell a csomag mellé, az Egyesült Királyságból bármely szállítóval kijövő dolgoknál így van, csak a megfelelő vámokmányokkal jöhet onnan csomag. Ez azt jelenti hogy ott készül el.
    Már több éve nem az EU tagja az Egyesült Királyság és kifelé is és nálunk befelé is vámolás van a meghatározott szabályok alapján, a vámmentes és áfamentes dolgokat is vámolni kell, meg kell csinálni az adminisztrációt akár tetszik neked, akár nem.

A Royal Mail online felületén elkészíthető, csatolható az összes szükséges okmány a feladás megrendelésével és kifizetésével egyidejűleg egy ideküldött csomag esetén és foglalkoznak vele, mert kell.
    Valóság az hogy te vásároltál valamit és ki akarod kerülni a vámjogszabályokat, olyan indokkal hogy te ajándékba kaptad az adott csomag tartalmát.
    Ha ezt játszod akkor a játékszabály az hogy a küldőnek kell a vámolási szabályokhoz az okmányokat csatolni, nem neked utólag. Tőled amit kérnek majd az a kontroll lehet, de te nem határozhatod meg az értéket, te nem nyilatkozhatsz és írhatod alá más nevében az ajándékozási nyilatkozatot, mert ez így működik.

Én itthonról megrendelem a szállítást a Royal Mail fiókomban, megcsinálom a vám-árunyilatkozatot kifizetem a címkét elküldöm az ismerősömnek és ráragasztva a csomagra feladja, de nem vacakolok 34 font ajándékozással, eleve több az értéke és ha tételesen ellenőrzik nem kockáztatok elkobzást és bírságot vámszabálysértés miatt.
    Amikor megérkezik akkor a Posta értesít, beküldöm a kitöltött nyomtatványt és kifizetem a vámügynöki díjat és várom a kézbesítést.
    Egyébként ha valami gyanús akkor kiemelik és nem kötelesek a megadott értéket vagy azt hogy ez ajándék lenne elfogadni. Már az gyanús ha a címzett akar bármit mókolni a témában.

Új hozzászólás Aktív témák