Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1151) makrai válasza tomej (#1150) üzenetére


makrai
csendes tag

Sajnos egyszer sem tudtam még bekapcsolni a NOOK-ot a gyári képernyővédő felirat látszik, akárhogy nyomkodom a gombokat semmi reakció, a töltést jelző led zölden világít.

(#1152) axioma


axioma
veterán

Megjott az ebay-es ebook olvasom! (Thalia Oyo) Azzal kezdi, hogy wifi nelkul nem lehet konfigolni, a cegnel csak jelszavas van, de a jelszobekerot meg nem hozza fel. Ugyhogy varhatok mig hazaerek... (gondolom apucihoz akar felmenni, gondolom ez a thalia - logojabol itelve - tartalomszolgaltato lehet, illetve hat irja is, hogy ha wifid nincs, menj el egy Thalia-konyvesboltba, ott hasznalhatod gratisz). Idokozben megtalaltam a papirleirast (eddig diszkartonnak neztem :) leporellon hajtogatott, de a sarkai le vannak kerekitve, ahogy a keszuleknek), szoval titkositva menne, de mivel itt a jelszo a tuzfalon van azaz webes feluletet dob vissza hogy elobb jelszot, azzal tenyleg nem muxik.
Ami furcsa, hogy kabellel gephez kotve semmit nem latok, felteszem csak az sd-kartyat lehetne igy elerni (remeltem, hogy a belso memoriajabol valami kezelesi utasitast fogok talalni).
Amikor kivettem a dobozbol, csalodas volt, mert eleg halovany volt a kezdokepernyon az Oyo felirat. Ellenben most hogy tolt, azt mar rendesen feketevel rajzolja, igy utolag tudom, hogy az valami felig szurke szinnel lehetett... szerintem ez nem jo igazan marketing szempontbol, de en meg orulok:)
Van egy torott kindle otthon, ahhoz emlekeimbol viszonyitva: nagyon kicsinek tunik, egyreszt mert alig van keret, es alul-felul semmi gomb csak jobb oldalt (touch megy), viszont vastagabb, me'g az is lehet, hogy nehezebb (elsore azt gondoltam, ez nincs is fizikailag 6 inch, annyira becsapjak ezek az ara'nyok a szemet). A tokja igen erosen profi, ugyan 40 eurot nem adtam volna erte, de siman elhiszem, hogy ennyiert adjak (fyi: szumma 52.5+7 szallitasert jott, euroban ertve).

(#1153) axioma


axioma
veterán

Na en voltam a bena, elindithato apuci nelkul is, szoval eljutottam legalabb a sajat leirasukig, mint konyv, valami nemetet is latott rajta. Valamint megvan a belso tartalom is mass storage-kent, tudtam ra tenni konyvet. De levalasztas utan nem sikerult visszaeleszteni (amig mass storage, addig irja is, hogy nem fog reagalni), ujrainditva meg az a baj, hogy nem sikerult a wlan nelkuli inditast reprodukalni... Azt hiszem ha kitanulom irok valami osszefoglalot, a kovetkezo vallalkozo kedvu ne szivjon vele (pl. Thalia-hoz magyar cimmel regisztralni se lehet, de a kulfoldi cimnek meg letezonek kell lennie... leellenorzi valami adatbazisbol hogy ir.szam-varos-utca stimmel-e).
Bar hogy a napokban 20e-ert lattam itthoni vadiuj Prestigio Nobile-t 2 ev garival, mar nem voltam benne biztos, hogy ez olyan jo vetel volt...

(#1154) engine88


engine88
aktív tag

Üdv, vettem egy Kobo Touch Edition-t, bemásoltam a belső memóriájába az epub fájlokat, de mikor leválasztom USB kábelről, és szinkronizálom, utána a Library-ban nem látom az én könyveim, csak a demokat ami gyárilag benne van.

(#1155) axioma


axioma
veterán

Na inkabb beregisztraltam. Tuti letezo nemet cimet adtam meg nekik, a Thalia sajat cimet :)
Az elso egy szakmai nagy pdf, igaz vszinu normalisan szerkesztve, tokeletesen olvashato. Tettem fel egy csomo txt-t, azzal nincs gond (igaz, nem mindegyik betutipus birja a hosszu ő-t, de tobb igen, raadasul a szerintem legalkalmasabb is). Az irodalmi pdf is teljesen jol olvashato (nyilvan nem scannelt), a doc-rtf persze onmagaban nem, de ezt nem is vartam tole.
Ami nincs: konyvtarba rendezes. Csak abc-ben szerzo vagy cim szerint, bar ami nem epub az persze a cime a filenev, ha az nekem iroval kezdodik, akkor az van elol... (szerk.: termeszetesen ha rendszerezetten pakolom fel, akkor me'g alkonyvtarbol megtalalja, csak nem lehet az alapjan valogatni a konyvek kozott, felraktam 800-at, ez kicsit sok lesz elsore... lapozgatni legalabbis).
Valoszinuleg a vesszot tartalmazo fileneveket nem szereti (en se, de ami letoltve igy jott...). A torott kindle azert be kell valljam, sokkal kontrasztosabb.
A szinkronizalast nemes egyszeruseggel a microusb kihuzasaval lehet neki megszakitani. Ezt delutan nem probaltam :) Viszont 1.5G belso hely, hat ehhez elso korben nem is kell microsd.
Eddig nem rossz, de nem biztos, hogy megtartom (de csak mert egybol me'g jobbra acsingozom). Meglatom, nagyon fugg attol, hogy mennyiert menne el.

[ Szerkesztve ]

(#1156) Boond válasza Libretom (#1109) üzenetére


Boond
addikt

Én korábban néztem, kerestem utána pár dolognak. Találtam is egy vásárlói hozzászólást vagy hasonlót egy oldalon, ott nagyon nem ajánlották, igaz az még egy korábbi verzió volt. A Onyx Boox M92 már új generáció, de kérdés javították-e a hibákat változtattak e a dolgokon. (pl bugokra panaszkodtak, és frissítés/ javítás hiányára.)

Nekem személy szerint a PocketBook szimpatikusabb, csak az nem pearl kijelzős, így inkább várok, milyen fejlemények lesznek/ vannak a piacon.

Labu01wx, a kettő közül egyébként elvileg a Onyx Boox M92 a jobb, azért elvileg mert a kijelzője, újabb, és a processzorra is gyorsabb pl. De gyakorlatban használhatóságban nem tudom, jobb-e.

(#1157) Boond válasza labuwx (#1111) üzenetére


Boond
addikt

A pocketbook912-ről itt egy cikk,

http://www.konyvjovo.hu/friss-hirek/pocketbook-pro-912-a-kezes-orias

Az Onyx Boox M92-ről viszont nem találtam, ha valaki találna, belinkelhetné :)

"Nem igaz, hogy nem létezik egy 9"-os olvasó, ami minden feltételnek megfelel....
Szerintetek nyár végére lesz változás a kínálatban?"

Sajnos. Pedig már vagy fél-1 éve én is néztem, de valószínűleg azóta sem történt változás, ezen a téren :(
Esetleg még az Kindle Dx-e ami hasonló, de épp vki írta, hogy azt kezdik beszüntetni, de amúgy is kötöttebb lenne mint a másik kettő, így számomra mindegy is.

Nem tudom mikorra lesz újítás, pl a 912-es szériánál. Vagy esetleg az új színes kijelzős megjelenik-e nagyobb méretben/(vagy)felbontásban. Majd kiderül.

[ Szerkesztve ]

(#1158) ugyeletes válasza makrai (#1151) üzenetére


ugyeletes
tag

gyari kepernyovedo neked milyen felirattal szerepel?
el kell huzni az ujjadat az aljan balrol jobbra, slide to unlock, ha tenyleg a kepernyovedo van.
tehat ird le, hogy mit latsz pontosan mint "gyari kepernyovedo", mert van sokfajta kiiras.

[ Szerkesztve ]

(#1159) tomej válasza makrai (#1151) üzenetére


tomej
aktív tag

Esetleg még ez:

[link]

(#1160) Mándor válasza HaaS (#1140) üzenetére


Mándor
csendes tag

Nekem is ez a problémám.

"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."

(#1161) Mr.Grey válasza engine88 (#1154) üzenetére


Mr.Grey
tag

Nem lehet, hogy ékezetes karakterek vannak a file nevekben?
Azokat nem fogja megjeleníteni.

(#1162) zed juron válasza Boond (#1157) üzenetére


zed juron
aktív tag

Onyx M92 vs Pocketbook pro 912

Onyx M92

Előnyök:

- pearl e-ink ami a vizplexhez képest kicsit kontrasztosabb képet ad, ez szövegeknél nem jön ki, inkább képeknél látszik az eltérés, tehát olvasásnál elhanyagolható
- a pdf - ket sokkal intelligensebben igazítja a képernyőre, igyeszik a szöveget a képernyőn tartani, és a szkennelési zajokat kívül hagyni képernyőreigazításnál
- pdf-nél is lehet vastagítani a karaktereket, ami nagyon jól olvashatóvá teszi
- gyorsabb valamivel, főleg keresésnél
- jobban vagyis inkább gyorsabban boldogul a nagyobb méretű pdf-el, 100-200 mega fölött értendő
- kisebb méretű
- könnyebb

Hátrányok:
- 22.000 ft-al drágább itthon
- sok mindent csak ceruzával lehet megoldani, így nehézkesebb használni, egy négy irányba navigáló gomb sok mindent megoldott volna
- rosszul elhelyezettek a lapozók, főleg ha tokban használja az ember
- kevés kezelőgomb
- gyengébb kivitelű műanyag ház

Pocketbook pro 912 (kicsit ismétlem magam)

Előnyök:

- jól néz ki tényleg
- minőségileg első osztályú ház, szvsz. akár tok sem kell hozzá
- nagyon jó ergonómikus kezelőszervek, a ceruzát akár elő sem kell átlagos olvasáshoz húzni, legyen az bármilyen formátum, nagyon jók a lapozógombok szerintem
- sokféle hasznos kezelőgomb
- olcsóbb
- közvetlenül a gyártótól megvéve 2 év garancia itthon
- a kezelőkkel elég jól lehet kezelni a pdf-eket és hasonló tartalmakat

Hátrányok:

- nagyobb és súlyosabb, habár lehet hogy valakinek így kényelmesebb megfogni, mert nem nyúl bele a képernyőbe (nem mintha az érintésérzékeny lenne erre)
- a pdf képernyőre igazítás lehetne intelligensebb
- nincs karaktervastagítás, ami azért elég jó találmány volna ha lenne benne
- pár esetben lassabb, habár szerencsére nem mindig
- képeknél valamivel rosszabb kontraszt érték (a Vizplex miatt)

Összegezve véleményem szerint mind a kettő nagyon jó olvasó az összes többihez képest, amelyek a piacon kis hazánkban elérhetőek illetve úgy általában véve. Személy szerint nagyon nem szeretem a Kindle-ket, csakis a giga cég eredményes marketing tevékenységének tekintem a sikerüket, mivel a szoftverük és formátumkezelésük véleményem szerint valahol a 80-as éveknek felel meg.

Az M92 és pro 912 bármelyike sokkal jobb választás mint a Kindle, főleg a DX, ami mérföldekkel maradt le ezektől. De a 6 collos méretben is sokkal inkább ajánlom a Pocketbook vagy Onyx termékeit mint a Kindle konvertálgatós semmit sem támogatok cuccait.

Szvsz. az M92 talán pont annyival jobb a pro 912-től amennyivel az ára is több. De ez lehet egyénektől eltérő. Én a magam részéről a betűk vastagítását illetve az intelligens méretre igazítást hiányolom a pro 912-ből, minden másban nekem a 912 a kitűnő/jó/megfelelő, főleg hogy az az olcsóbb.

A tartós használatra nem vonatkoznak megállapításaim, tehát elképzelhető hogy hiába masszívabb építésű a pro 912 mégis a M92 bírja jobban a kiképzést.

Ez a saját véleményem volt, lehet hogy pár dologban tévedek, vagy szubjektív vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#1163) HaaS válasza Mándor (#1160) üzenetére


HaaS
addikt

Hát akkor alighanem várnunk kell... nem mondom, hogy nagyon kéne, működik így is:).

Észrevetted, hogy nagyon belassul, ha az epubban képek maradnak? Nagyon sokat számol az eltologatásukkal, szerintem mindenképp vedd ki őket. Én pdf -> rtf (képek ki CTRL+H-val) -> epub konverzióval oldom meg, hála a Calibre-nak.

"a sárkány is csak ember" - oxox

(#1164) Bodor


Bodor
veterán

Sziasztok!

Életem első könnyolvasóját szeretném megvenni, nincsenek nagy igényeim. 30K lenne a rá szánt összeg.

Nézegettem itt-ott, és kérném a tanácsotokat, hogy melyiket a kettőből, és miért azt? A Kobo jobban tetszik, vékonyabb a kerete, és nincs annyira telezsúfolva gombokkal, de persze nem a külsőség az első nálam, de nem mondom, hogy nem számít.

Kobo Touch Edition

vagy

WayteQ xBook-60w

Ez utóbbit könnyebben meg tudnám vásárolni.

Üdv

[ Szerkesztve ]

(#1165) Mándor válasza HaaS (#1163) üzenetére


Mándor
csendes tag

Igen.Működik így is.
De azért érdekes,hogy az fw verzió az enyémen 2012.05.-ös és mégsem akar kommunikálni rendesen a számgéppel."Az eszköz nem fog megfelelően működni"-t kapom.Észre vettem,hogy a commander-t lefagyasztja ha nagyobb fájl-t másolok rá(mondjuk filmet).Ezzel a sima xp-s másol-beilleszt esetén nincs baj.
Nálam 2 meghajtóként észleli a gép.Gondolom ez a belső memória+kártyás bővítés miatt van.Ja,és nincs 3,5 giga rendelkezésre álló belső tárhely.A számgép 2 gigásnak mutatja. :-/

Az epub-okban nekem max. borítók vannak,de azok nem lassítják a lapozást.Inkább attól lehet lassú,ha sok az oldalszám.A több száz oldal nálam csak a mobi formátumnál okoz belassulást.

"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."

(#1166) Mándor válasza Bodor (#1164) üzenetére


Mándor
csendes tag

Hello!

Mindkét készülék igényes.Azt mondanám,hogy mindegy melyiket választod.Viszont azt hiszem netezéskor azért jól jön az érintő kijelző.Szóval inkább a Kobo.Úgyis az tetszik neked jobban.

"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."

(#1167) Libretom válasza Bodor (#1164) üzenetére


Libretom
aktív tag

Szia! Engine88 két napja vett egy Kobo-t (lásd feljebb a hsz-t). Erről elég kevés a tapasztalat, ahogy látom... Volt olyan vélemény, mely szerint a kijelző minőség (betűk kontrasztja élessége) nagy szórást mutat, egyik példány nagyon jó, másik kevésbé. Pearl kijelzős, tehát nem lehet rossz. A tudása nekem tetszik, van a youtube-on egy jó bemutató róla. A WayteQ kevésbé jó nevű, szerintem a Kobo kijelzője jobb. .. Ha csak egyszerűen olvasásra szánod, akkor én a Kindle 4-et megfontolnám a helyedben, bár az nem érintős, de nagyon jó a kijelzője.

[ Szerkesztve ]

(#1168) HaaS válasza Mándor (#1165) üzenetére


HaaS
addikt

Ugyanaz a fw van itt is, de az általad említett probléma máshonnan ismerős: a cégnél voltak ilyen gondok, hogy a TotalCommanderrel behaltak másolások, intézővel nem. Itt Win7 van mondjuk és nincs gond az olvasóval, először nekem sem ismerte fel, de frissített valamit az oprencer... aztán lehet, hogy a Calibre is felpakolt valami drivert, passzolom. Mindenesetre semmi gond nincs vele.
Újabb Calibre van fent nálad is? Egyből felismeri az olvasót, és megkeresi a könyveket, amik már rajta vannak? TotalCommander is frissebb?

Itt is két drive jön be, ez normális. Szerintem a másikon (ami nem elérhető) vannak a rendszerfájlok, ezeket nem látjuk. Én letöröltem azt a rengeteg könyvet, ami gyárilag rajta volt, felpakoltam a PC-re, hátha kell, de igazából csak az van fent, ami tényleg érdekel.

Igen, a borítókkal érdemes tökörészni, nagyon szeretem ezt a részt... baromi jól néznek ki a könyvek a polcokon. Ha csak ez van benne, akkor valóban nincs gond, csak az első oldal jön be lassan a képpel. Ha viszont minden oldal vagy fejezet elején-végén kacifántos díszsorok vannak, na az gond.

"a sárkány is csak ember" - oxox

(#1169) HaaS válasza Mándor (#1165) üzenetére


HaaS
addikt

Csak a lényeget hagytam ki: a fw frissítésben lévő drivert próbáltad felrakni? Alighanem manuálisan kell megmutatnod, hol találja.

"a sárkány is csak ember" - oxox

(#1170) Bodor


Bodor
veterán

Köszönöm szépen a válaszokat!

(#1171) Mándor válasza HaaS (#1168) üzenetére


Mándor
csendes tag

A Calibre-ről nem is feltételeztem,hogy csak úgy felismer minden olvasót.Nem a legújabb volt fent.Most frissítettem és nekem is telepített valamit a készülékre.Nem volt gond.Töröltem én is az idegen nyelvű könyveket,és raktam fel újakat.

A frissítésben lévő driverrel még nem szórakoztam sokat.Egyszer megpróbáltam az új hardver hozzáadásával,de nem sikerült elérnem,hogy egyáltalán megmutathassam neki.Ehhez az kellene,hogy magát az eszközt ki tudjam választani-legalább annyira felismerje.Lehet,hogy ezt megoldotta a Calibre.Megpróbálom mégegyszer.

A mostani fw olyan semmilyen :-/
Rányomok az e-könyv ikonra,vagy bármire és csak a könyvtárakig jutok,ahol megint ki kell választani a "könyvek" könyvtárt.Ekkora hülyeséget...
A videó lejátszás megint csak béna.Ott az az opció,hogy adott időpontra léptetés,de nem működik.Miért is működne(?)...

Na próbálkozok még.Hátha...

"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."

(#1172) HaaS válasza Mándor (#1171) üzenetére


HaaS
addikt

Hát a listában nem szerepel a Prestigionk, de drivert azt telepít, igen.

A film: én csak egyet próbáltam (szívta a delejt rendesen), hogy működik-e, aztán hagytam, nem tudom, hogy az ugrás megy-é, majd kipróbálom. Ami biztos: ha rajtahagyod az ujjadat az előre nyílon, akkor teker, mint az atom, közben még a képet is látod.
Nem biztos, hogy hagyja majd az op, hogy utólag tedd fel a másik drivert, nálam nem jött össze, de ezt írtam.

Az ikonok az elején csak filterek. Ergo ha létrehozol gyökérben egy Pókember mappát, és belehajigálsz mindent: filmet, képregényt, soundtracket, ebookot meg mittuménmégmit, akkor csak azt listázza ki, amit az elején kiválasztottál az ikonnal. Ez az előre berámolt könyvtárstruktúra csak egy "dolog".

[ Szerkesztve ]

"a sárkány is csak ember" - oxox

(#1173) Mándor


Mándor
csendes tag

Na sikerült megmutatni neki a drivert és frissítenem az fw-t.Viszont most meg a Calibre nem ismeri fel.

"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."

(#1174) HaaS válasza Mándor (#1173) üzenetére


HaaS
addikt

És mit csinál az új fw:)? Nem találtam semmi értelmes infót... akkor azért nem ment fel nálam, mert a Calibre drivere megy.

Azzal, hogy a Calibre nem látja, azzal ne törődj, úgyis csak azt másolod fel manuálisan, ami kell (mondjuk epubokat), a sok mellékes, amit legyárt a drága, az úgysem kell... szóval a közvetlen rálátás teljesen mellékes. Az, hogy az adatbázisban új oszlopban kiírja, hogy mit lát az olvasón, az szerintem lényegtelen.

A lényeg, hogy megvan az új fw... jupíí!

[ Szerkesztve ]

"a sárkány is csak ember" - oxox

(#1175) Mándor válasza HaaS (#1174) üzenetére


Mándor
csendes tag

Formázás után felmásoltam egy filmet.Na most a lejátszó még abból a szempontból sz@rabb mint volt,hogy ha a csúszkára vagy a tekerő nyílra vagy bármi másra nyomok,akkor eltűnik az egész navigáló felület :DDD
Ami a beállításokat illeti: a beállítható idők(háttér világítás,avó üzemmód stb.) nem változtak.
Valamint nem ismeri fel a borítókat :(
Szerencsére a szöveg megjelenítési mobi-s színmódok beállíthatók.
Pozitívumot még nem tapasztaltam,de majd szólok,ha lesz ilyen.

"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."

(#1176) Bodor


Bodor
veterán

Már csak az a baj, hogy nem lehet Magyarországon kapni. Az interstore-nél is csak Pozsonyban van személyes átvétel. Tud valaki magyar webshopot, vagy boltot ahol megkaphatom?

(#1177) Mándor


Mándor
csendes tag

Mégis működik a tekerés.Csak újra kellett kalibrálnom a kijelzőt.Az időpontra ugrás még mindig nem jó,de az nem baj. :)

"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."

(#1178) HaaS válasza Mándor (#1175) üzenetére


HaaS
addikt

Hehh, nincs borító? Na aaaz gáz... épp most frissítem a fw-t az xp-s gépemen:DDD!

szerk: hahaha:D, a Win7 csatlakoztatás után megkérdezi, hogy akarom-e formázni a meghajtót:DDD! Ennyivót, nem lát belőle semmit:D!

[ Szerkesztve ]

"a sárkány is csak ember" - oxox

(#1179) Mándor válasza HaaS (#1178) üzenetére


Mándor
csendes tag

:)

"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."

(#1180) HaaS válasza Mándor (#1179) üzenetére


HaaS
addikt

No, előbb formáztam NTFS-re a nagy üres semmit (első meghajtó), másoltam rá: bekapcsolom, no file.
Aztán formáztam FAT32 defaultra, másoltam rá: látja. Jók a borítók is, minden... nem lehet ezt elrontani:D!

"a sárkány is csak ember" - oxox

(#1181) Mándor válasza HaaS (#1178) üzenetére


Mándor
csendes tag

A formázásra nálam is rákérdezett.Formáztam.(Ezt írtam már az előbb is.)
Ez így normális.

Szerk.: Utolsó hozzászóláshoz: Na akkor most már minden okés nálad.Szuper.

[ Szerkesztve ]

"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."

(#1182) Bodor válasza Bodor (#1176) üzenetére


Bodor
veterán

Amazon Kindle 5 --ről mik a vélemények? 35K-ért még talán megérné.

(#1183) leslieke válasza Bodor (#1182) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Ugyanaz, mint a Kindle 4, csak feketében. 35K sok érte.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1184) Bagira01 válasza Bodor (#1182) üzenetére


Bagira01
veterán

Szerintem rendelj közvetlen az amazontól. Én tegnap rendeltem 139$ cakli pakli. Ma fel is adták jövő hét szerda körül itt is van és reklámmentes(tudom nem zavaró a reklám, de nem olcsóbb a reklámos sem)

Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d

(#1185) Mándor válasza Bodor (#1182) üzenetére


Mándor
csendes tag

35-ért még el lehetett volna gondolkodni rajta.Nekem csak a Kindle4-hez volt szerencsém-az nem tetszett.Most nézem,hogy ugrott az 5-ös ára.37-re :Y
Ennyiért már nem éri meg.

"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."

(#1186) Degeczi válasza Mándor (#1185) üzenetére


Degeczi
nagyúr

épp csak 30e Ft fölött van szállítással, áfával együtt...
(egyébként mint írták már: tökugyanaz az 5-ös, csak fekete lett a kávája szürke helyett)

(#1187) engine88


engine88
aktív tag

"ű" betűt ha nem jelenít meg kobo etouch akkor mit kell beállítani?

(#1188) Mr.Grey válasza engine88 (#1187) üzenetére


Mr.Grey
tag

A Kobo megjelenít minden betűt csak nem mindegy a formátum...
Érdemes epub-ba konvertálni úgy, hogy az adott fontkészletet is beágyazod a file-ba.
Ha nincs túl sok időd és nem vagy túl igényes, a Calibre is megteszi.

Vannak nagyon jó cikkek a epub gyártásról, az egyik pl. itt.
Gondolom már soxor be lett ide linkelve, de sosem árt ha újra megjelenik...

(#1189) doc


doc
nagyúr

rendeltem ma egy Kindle-t :D
nem, nem untam ra a Nookra, de mivel anyukamnak meg nincs karacsonyi ajandeka, es hetvegen mikor naluk voltam panaszkodott hogy elfogynak a konyvei, a konyvtar meg zarva, hirtelen felindulasbol kerestem neki egyet
remelem holnap megjon, aztan osszehasonlitom majd a Nookkal ;)

(#1190) lorcsi válasza doc (#1189) üzenetére


lorcsi
veterán

ne bazz...2 nap a szállítási idő?
Magyarországra rendelted ?

(#1191) doc válasza lorcsi (#1190) üzenetére


doc
nagyúr

nem, kulfoldon vagyok :)
bar szerintem Magyarorszagra is lehet masnapra szallitast kerni, de az nem 5 EUR lesz :D

(#1192) lorcsi válasza doc (#1191) üzenetére


lorcsi
veterán

már azt hittem valami hatalmas reform tört be a postához :)

(#1193) Degeczi válasza lorcsi (#1192) üzenetére


Degeczi
nagyúr

nem postával, hanem futárszolgálattal küldi az Amazon!
azért ilyen gyors (bár nem is olcsó szállítás, ha jól emlékszem $20), magyar címre is tipikusan 3 nap alatt érkezik meg
(ezért nincs értelme itthoni boltban 35-öt adni a reklámos változatáért, amikor közvetlenül rendelve ilyen gyorsan itt van a normál verzió 30-31-ért)

(#1194) Bagira01 válasza lorcsi (#1190) üzenetére


Bagira01
veterán

Én 14-én este rendeltem, ma írtak a UPS-től, vámkezelési megbízás ügyben, elküldtem a papírt és délbe fel is dolgozták. Holnap szerintem ki is hozzák. Nem egy singapore post sebesség az biztos, cserébe viszont nem olcsó és az áfa is garantáltan kifizetésre kerül.

Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d

(#1195) Felliic


Felliic
tag

Sziasztok,

Karácsonyra vásárolnék édesanyámnak egy e-könyv olvasót.
Jó lenne ha a menüje tudna magyarul. A keret 30.000 Ft lenne.
Van ez alatt ajánlott modell?

Előre is köszi,
Péter

(#1196) axioma


axioma
veterán

Na, mar el is adtam. 20-ert ment el, pedig azert irtam csak a beszerzesi a'rna'l tobbet, hogy ha alkudnak akkor is felette maradjak. Mondjuk lehet, hogy tul alacsonyra raktam, mert 48 oran belul 5 megkeresesem volt ra, tobb surgeto, de addigra az elsonek odaigertem.
En meg asszem gyujtogetek egy hasznalt sony prs-950-re. A 9 inchesek irrealisan dragak nekem es tul nagyok is, a 6 inches meg hogy olvastam egy-ket konyvet rajottem, hogy nem a felbontasaban kicsi (pedig to:k jo a Thalia uj readere, glowlight-os, 6" 1024x768 es 130 eur, de mar most karacsony elott lenne postaval egyutt 120-ert is uj, csak nem kozvetlen a forgalmazotol, ez karacsony utan vszinu esni is fog); szoval hogy ez muszakilag jonak nez ki, de en a legtobb szoveget nem azert nagyitottam, hogy a betuk ne legyenek szorosek, hanem azert, mert zavart hogy kicsik. De egy bizonyos szint utan meg csunya a tordeles, rovid a sor, azt meg azert kenyelmetlenebb olvasni. Ezert remelnem, hogy a prs950 elforditva mar kelloen szeles, na bumm, tobbszor kell lapozni (amugy az oyo-t is megprobaltam elforditani, de ott meg ugy mar hulyen jott ki a fizikai lapozogomb, ami nekem jobban bejon, mint a kepernyo tapicskolasa - foleg hogy ez ugye nem a mobilon megszokott, konnyeden erintve mukodo kapacitiv, itt kicsit ott kell tartani az ujjat).

[ Szerkesztve ]

(#1197) lorcsi válasza axioma (#1196) üzenetére


lorcsi
veterán

mit adtál el ?

(#1198) doc


doc
nagyúr

megjott a Kindle, birtokba is vettem :C (marmint anyukam neveben :D)
jatszadoztam vele kicsit amugy tapasztalatszerzes jelleggel, az erzeseim elegge... vegyesek...

maga az eszkoz nagyon csinos, kimondottan szep a vekony kava, az egyesek altal kritizalt szine nekem hatarozottan bejon, nincs kinai gagyi hangulata, bar a tapintasa nem igazan kellemes, nagyon kemenynek tunik. en eleg izzados vagyok, szoval en tuti csuromvizes tenyerrel fogdosnam par perc utan :D
konnyu es nagyon vekony, olyan mintha csak egy darab kartonpapir lenne :C

a gombok (a lapozo es egyeb kezelogombok egyarant) nagyon jo minoseguek, hatarozott nyomaspontjuk van, nem lotyognek, tenyleg nagyon jok :C
DE... a lapozogombok hasznalata iszonyu kenyelmetlen :( egy kezben fogva (ahogy a Nookot is szoktam) ahhoz hogy lapozhassak, hatra kell feszitenem a huvelykujjamat a gep szeleig, ekozben alig tartja valami a tenyeremben az olvasot. raadasul nehany lapozas utan hatarozottan kellemetlen erzes volt az ujjamban a folyamatos hatrafeszegetestol. lehet hogy ez is olyan mint az iPhone, hogy rosszul tartom? :F ;]
raadasul baromi vekonyka, keskeny az a gomb, es nem is igazan all kezre... :(

a kezelofelulet szinten felemas... nagyon szep megoldasok vannak benne (a felso statuszsor kimondottan mutatos), de a menu az kb. harom generacioval ezelottinek tunik, ez a konyvcimet alahuzos megoldas is eleg gagyi. de ami a legbosszantobb: ha tobb oldala konyvlistaban akarok lapozni, akkor a legalso elemen lefele nyilat nyomva NEM ugrik a kovetkezo oldalra!!! most ez komoly?? nyomkodjam meg kulon a lapozogombot? nem hiszem el hogy ezt a borzalmasan bonyolult funkciot nem voltak kepesek beleprogramozni, de komolyan... :W raadasul pl a Settings menuben is ugyanaz van, ahol az utolso oldal utan nem lehet az elsore tovabblapozni, hanem egyesevel vissza kell lepegetni. szerintem ez duhitett a legjobban az egesz olvasoban...

konyvolvasas kozben a lapozas eleg lassu (igy erzesre kb. a Nook duplaja) de ez valoszinuleg megszokhato. a kijelzo minosege kimondottan jo, a fekete talan egy hajszallal meg feketebb is mint a Nook eseteben. azt viszont total nem ertem, hogy miert a borito utani oldalon kezdi a konyvet?? ha latni akarom a boritot, akkor eloszor egyet vissza kell lapozni...

osszessegeben tetszetos, szep kis olvaso, anyu remelhetoleg nagyon fog neki orulni (csak majd neki kell allnom valogatni, mert a kicsi belso tarhely miatt nem tudom minden konyvemet egyben ratolni aztan rabizni a valogatast :( ), de azert en orulok hogy tavaly a Nookot valasztottam :D

(#1199) axioma válasza lorcsi (#1197) üzenetére


axioma
veterán

Thalia Oyo reader (II-nek hirdettek, meg eink pearl-nek, de csak I-es igazabol ami hasonlit de nem ua.; valamint mind a ketto sipix-es, szoval az ebay termekleiras is hibas ezekre...). Korabban irtam itt rola, bar nem volt nagy erdeklodes. Nemet ebayrol vettem, most is lehet talalni ilyeneket arban, az a kerdes melyik mennyiert kuldi. En kifogtam egy olcsot, meg volt hozza egy tenyleg szep tok, szerintem az adta el.

[ Szerkesztve ]

(#1200) smilecat válasza axioma (#1199) üzenetére


smilecat
aktív tag

Köszi az írásokat, sajnálom hogy nem jött be neked a készülék.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.