Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1501) Pierre75 válasza tomek017 (#1498) üzenetére


Pierre75
senior tag

Tehát van egy Ipad 3, ami kihozza a maximumot a pdf-ből és azon megy a görcsölés, hogy 6"-n sikerüljön egy e-book olvasóból kihozni ugyanezt. Na ez a halott ügy. 7"-es tabletten is kompromisszumos marad a pdf olvasás, de legalább gyors és vállalhatóbb.

"korábban a kolléga által oly nagyon kedvelt Onyx"
Aki vendégszerepelt ugyanezzel a műsorszámmal az index fórumán is, hasonló eredménnyel.

[ Szerkesztve ]

(#1502) axioma


axioma
veterán

Megjott :)
Mondjuk remelem nem sikerult rogton az elejen elcseszni, mert irta hogy toltsem fel elobb, a gepre kotve talan toltotte egy kicsit, de nyomkodtuk is itt a munkatarsakkal, es egyszer csak leallt... gondolom majdnem nullarol nullara kerult az akku. Ugyhogy a nagy "hudejo" utan most varok, varok... remelhetoleg jo lesz geprol is, toltofej nincs benne csak kabel, es visszajelzo lampa eg.

[ Szerkesztve ]

(#1503) doc válasza biga (#1500) üzenetére


doc
nagyúr

nem is varja senki hogy "csodat tegyen"

Ha csak szöveg (képként) még hagyján, akkor kezelhető, de ha ábra is van benne, akkor nem jó.
szerinted mi a kulonbseg akozott, hogy kepekbol all a PDF amiken szoveg van, es akozott hogy kepekbol all, amin a szoveg mellett kep is van? :D
az EZPDF szerintem kihozza a PDF kezelesbol amit lehet...

El kellene fogadni, hogy kép PDF-re az eBook nem jó választás.
na ez teny :K mondjuk is mar nagyon regota, de hiaba...

(#1504) tomek017 válasza Pierre75 (#1501) üzenetére


tomek017
tag

Ha rólam lenne szó én rég megelégednék egy sima tabbal, egyébként se csipázom az Ipad-t
De a kedves rokon aki kint van Usa-ban, nagyon 'pepecs' és nincs úgy képben az informatika terén.

"Aki hülye haljon meg!... mondta az aranyhal és kifeküdt a partra napozni." (tomek017 felhasználónak 24 pozitív és 1 negativ értékelése van a fórumon! - http://phmegbizhatosag.atw.hu/ )

(#1505) Kodiak88


Kodiak88
tag

Üdv! Tudna nekem segíteni vki hogy egy pdf-et a Moon+ Readerhez megfelő formátumba (hogy szépen lapozható legyen mint a benne lévő minta könyvek) átalakítson?

(#1506) axioma


axioma
veterán

Na ujraelesztve... tobb hosszu bekapcs gomb utan sikerult. Az ebook olvaso tulajdonos munkatarsaimnak tetszik, tobb tipussal osszehasonlitva is az volt az eredmeny, hogy jobb es olcsobb mint ami nekik van:) Jo, hat nincs is mar tobb darab az eladonal belole.
Egy kicsit megprobalom kiismerni, aztan majd irok rola. Addig is: teljes meglepetesemre van benne magyar nyelvu menu!

[ Szerkesztve ]

(#1507) tozso76 válasza axioma (#1506) üzenetére


tozso76
aktív tag

Egy olasz cybook felhasznalo csinalt egy komoly howto-t a fordito meghackelsehez. Nekem eleg pilotavizsgasnak tunik , ha erdekel belinkelem. Hezitalok hogy melyiket vegyem,
a Kindle5-ot vagy a Cybook Odyssey-t.

(#1508) axioma válasza tozso76 (#1507) üzenetére


axioma
veterán

Igen, erdekel, koszi! Bar eloszor az alapfunkcioit szeretnem megtudni... de utana semmi jonak nem vagyok elrontoja! Akar parancssorban se veszek el linuxban.
[Uj tudomanyok: forgatashoz g-szenzor nincs - vagy ki van kapcsolva csak nem talaltam me'g meg), ellenben ketujjal tud... mas kerdes, hogy egybol ket hasabosit, azt majd meg kell neznem, hogy kikapcsolhato-e.]

Megj. Kindle arat nem tudok, nemet ebayrol 50 eur + posta, vagy ami alig tobb, 70-ert ingyen postaval van most a nem vilagitos valtozat (termeszetesen ujak). Itthon nem tudom, mennyiert osztogatjak...

[ Szerkesztve ]

(#1509) Bosco01 válasza axioma (#1508) üzenetére


Bosco01
tag

Olvasgattam egy pár hozzászólást korábban , de nem találtam meg hogy te milyen olvasót is vettél?

(#1510) axioma válasza Bosco01 (#1509) üzenetére


axioma
veterán

Cybook Odyssey HD Frontlight. Mazlisan, 75eur+15 szallitas aron, vadiuj.
Hatlap iszonyat gyujti az ujjlenyomatot... jobban megnezve az also keret is. Pedig nem kihajtos tokot gondoltam neki, hanem sima bujtatost, hogy amikor olvasok, akkor csak a kutyu legyen a kezemben, csak elrakva kell vedeni.

(#1511) tozso76 válasza axioma (#1508) üzenetére


tozso76
aktív tag

Itt a link a szótárhoz

Ez pedig a hozzátartozó fórum.

(#1512) axioma válasza tozso76 (#1511) üzenetére


axioma
veterán

Rengeteg informacio, szuper! Elmentettem. Majd beszamolok, ha valami tapasztalatom lesz vele. (Mondanam, hogy irok weboldalt a tapasztalatokrol, de tartok tole nem igazan lenne itthon igeny, nemigen van max. ebayes cybook, ha jol tudom.)

(#1513) Libretom válasza Degeczi (#1451) üzenetére


Libretom
aktív tag

Ez a Whispershync alkalmazás? Nálam ez aktív, azonban kizárólag az Amazonról vásárolt könyvekre működik oda-vissza, az egyéb archivált anyagokra (personal doc.) nem. Pedig a telefon és a Kindle is regisztrálva van, és a belépés is megvan természetesen.
Ez normális, vagy én csinálok valamit rosszul?

(#1514) Tristis


Tristis
őstag

Icarus Essence-ről tudtok bármit? Annyira kevés róla az információ az interneten, hogy ihaj. Ismerős szeretne megspórolni néhány ezrest.

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#1515) Libretom válasza Pierre75 (#1480) üzenetére


Libretom
aktív tag

Az Amazon fórumán olvastam,hogy valaki a Kobo Glo-t lecserélte PW-re, mert nagyin zavarónak találta a Kobo kékes fényét olvasás közben. Egyébként a PW kikapcsolt wi-fi esetén (napi egy-két rövidebb bekap.-pal számolva) naponta kb. egy órás olvasással, 10-es fényerőn, kb. három hetet bír nálam. A sok wifi szívja rendesen. Fényszivárgást nem tapasztaltam a káván, de az biztos, hogy az ujjlenyomat ott marad rajta, viszont a kijelzőn alig, mert érdesebb a többi típusénál.

(#1516) Degeczi válasza Libretom (#1513) üzenetére


Degeczi
nagyúr

persze, működik saját anyagokra is a pozíció szinkron!

legutóbb még a múlt héten küldtem Calibre-ből egy PRC formátumú könyvet az Amazonos fiókomra (a Kindle-re AZW-ben érkezett meg) próbából most nyitottam meg a telefonon is (oda úgy látom, PRC került), és pont ott tartok benne, ahol a Kindle-ön is (na jó: azt persze nem tudja, hol tartottam a Kindle oldalon belül :), ami nagyobb, mint a telefonomé, ezért egyet lapozni kellett)

(#1517) Pierre75 válasza Libretom (#1515) üzenetére


Pierre75
senior tag

"zavarónak találta a Kobo kékes fényét olvasás közben"
Már YT videó alapján is bántóan kékes a Glo. De ez ízlés dolga.

"naponta kb. egy órás olvasással, 10-es fényerőn, kb. három hetet bír nálam"
Ahogy írtam is, nálam a 2. töltés 21-22 órát bírt, saccra mint nálad. Ez még vmennyit javulhat, de ezzel már elégedett vagyok.

"Fényszivárgást nem tapasztaltam a káván"
Lehet a tiédre több ragasztó került a plastic keretre. De ennek a kizárása rohadt egyszerű lett volna. Mondjuk sokat javult a helyzet nálam is. Tegyük hozzá elég maximalista vagyok, másnak fel se tűnt, hiába mutattam.

"ujjlenyomat ott marad rajta"
Akárcsak a hátlap. De ezt egy tokkal megoldom.

"viszont a kijelzőn alig, mert érdesebb a többi típusénál"
Ez viszont tényleg parádés.

A PW-ből mondjuk nekem hiányzik, ami gyárilag benne van a Glo-ban (részletesebb margó- és betűállítás, olvasási statisztika, akkutöltöttség számmal is jelezve).
Amit viszont nagyon hasznosnak találok a PW-n, a fölösleges loc jelzés helyett a fejezetből hátralévő idő. Nálam tökéletesen becsüli meg.

[ Szerkesztve ]

(#1518) Boond válasza zed juron (#1162) üzenetére


Boond
addikt

Nekem tetszett az összefoglalód/hasonlításod.

Csak néhány dolog sokáig azonos árban volt mindkettő, én az ár csökkentést annak is tudom be, hogy készül (vhol) egy újabb kiadás.

Lényeges eltérés, mint említetted a kijelző, és a processzor, többek között. De épp ezért várnék egy újabb kiadást, akár 2 változatban is, hagyományos szürke(fekete-fehér) valamint akár színes :)

Esetleg volt rá módod kipróbálni, vagy használni?

(#1519) smilecat


smilecat
aktív tag

Bár baromi drágának találom, de én jelenleg ezzel szemezek:

[link]
Színes E-ink kijelzős 9.7-es mérettel(nem közlekedés közbeni olvasásra) 1600x1200-as felbontással
Adobe DRM 9.1, ePub, Mobi, PRC, RTF, TXT, PDF, FB2, djvu, JPG, Gif, PNG, BMP formátumok támogatásával érdemes lenne kipróbálni. Megnézném mit tud a kicsike :D
bocs ha már valaki linkelte...

(#1520) ABal válasza smilecat (#1519) üzenetére


ABal
őstag

Én már nézegettem ezt egy pár hete, mert a figyelmembe ajánlották. A látott videók alapján nekem nagyon lomhának tűnt, (egy képernyőváltás egy örökkévalóságig tartott, már amikor egyáltalán érzékelte, hogy megbökték, pedig még ceruza is volt hozzá) az ára meg horror. Pedig amúgy nem néz ki rosszul, bár nekem már nagy méretű és valószínűleg túlsúlyos is lenne. Valami hasonló, de jól árazott 7-8 colos masinát viszont szívesen kipróbálnék.

Most találtam egy több mint fél éves tesztet, itt egyenesen használhatatlannak titulálták. Hát, nem tudom... Talán azóta már optimalizáltak rajta, de ez az ár akkor is a valóságtól elrugaszkodott szerintem

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#1521) Libretom válasza Degeczi (#1516) üzenetére


Libretom
aktív tag

Fogalmam sincs mi lehet nálam a gond, mert a szinkronizálás be van kapcsolva, de a saját anyagaimat egyszerűen nem mutatja a telefonon, kizárólag azt, amit az Amazonról vettem. :( Most már rászánok erre egy kis időt, és kiderítem a megoldást.

(#1522) Libretom válasza Pierre75 (#1517) üzenetére


Libretom
aktív tag

Igen, én is láttam a youtoube-os videót, és elsőre tetszett, hogy nagyobb a fényereje a Kobonak de most, hogy a fény "félgázon" is általában elég a Pw-n, rájöttem, hogy felesleges. Az is biztos, hogy a hideg kék fény zavaró lehet egy idő után.
Különben a Kobo tudása, a praktikus csuszkás beállítási lehetőségek nekem is nagyon tetszettek, no és az, hogy ismeri az epubot és a prct, meg az RTF-et is. A garancia, és javítás azért gondot jelenthet. Nálunk tudtommal csak a sima touch változat kapható, bár nem rossz áron.
Azért én már csak megrögzött Kindle-ös maradok. ;)

(#1523) Pierre75 válasza Libretom (#1522) üzenetére


Pierre75
senior tag

Innen mondjuk vehettem volna Glo-t, más kérdés, hogy pont fekete nincs nekik, a többi meg felejtős. Mivel cirka 1 cm-vel még kisebb, mint az amúgy is picurka PW, ez nálam megint csak a Kindle mellett szólt. Viszont ha itt az aprón nem találok 40E-t originált PW-t, nyílván a Glo-t veszem. Az edigital 70E-e röhej, de a többi is 55-57E között adja, míg egy jámbor amcsi fizet érte 23-25E-t, ha erre rádobom a 27% áfát, akkor is kicsit magas haszonkulccsal álmodnak a bótosaink.

"ismeri az epubot és a prct, meg az RTF-et is"
Prc nem gond a Kindle-nek sem, mivel a gyűjteményem 90%-a epub-ban volt, tartottam a PW-től, de az egyik fórumtárssal megnézettem pár mintát az anyagokból, így biztosra mentem.

Kezdetben este 15-s fényerőn használtam (tabi után igényelhetett többet a szemem), most már én is 11-n olvasok.
Ma beköltözött a PW-m a tokjába. Egy új élmény használni.

(#1524) Mr.Grey válasza Libretom (#1522) üzenetére


Mr.Grey
tag

Csak óvatosan a Kobo prc (mobi) kezelésével... Nagyon sokat meg sem jelenít vagy hibásan, sőt volt olyan is, amelyiket felmásolva a memkártyára, be sem bootolt az olvasó... Igaz, nekem csak a Touch van, de szerintem nincs nagy különbség a két fw közt.

(#1525) Brainwashed2 válasza axioma (#1464) üzenetére


Brainwashed2
tag

hogy EKKOR jo az ebook olvaso, tekintve hogy az A5 meretre optimalizalt tartalmat mutatja A5-on. A pdf akkor bukik, ha A4-re optimalizalt, abras, strukturalt (pl. valtakozva 1-2 hasab, beszurt kep stb.) alakja van, mert azt vagy olvashatatlanra osszenyomja, vagy hasznalhatatlanul gorgetgetos lenne.

Akkor lehet egyszer rászánom az időt, de ez most kevésbé kivitelezhető számomra, h belemerüljek a dologba.

(#1526) lorcsi


lorcsi
veterán

piszok szép ez a tok :K
de sajna sehol nem látom, hogy stimmelne a mérete a simple touch-hoz :(

(#1527) lazydog válasza lorcsi (#1526) üzenetére


lazydog
addikt

Nem véletlen hogy nem látod.
Ez a Nook Color és a Nook Tablet tokja, amelyek 7" méretűek.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#1528) spileraaa


spileraaa
senior tag

Hello
A szamitogep olvasas kozben nagyon faraszto egy ido utan es igy raszantam magamat arra hogy vegyek egy ebook olvasot

max 250 leit szanek ra

ezek kozul melyiket ismeritek vagy melyik lenne jo valasztas ?

1.E-book Reader Prestigio PER3574B
[link]

2.Ebook Reader Serioux DigiBook E10 6 inch E-Ink
[link]

3. TrekStor eBook Reader 3.0
[link]

vagy hasznaltan is lehet jokat kapni ?

Udv

[ Szerkesztve ]

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#1529) biga válasza spileraaa (#1528) üzenetére


biga
senior tag

Eza neked való fórum: [link] , itt tedd fel a kérdést, mert itt Kindle Touch tulajok vannak nagyrészt. Ha a Kindle Touch is érdekel, örömmel válaszolunk :)

[ Szerkesztve ]

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

(#1530) doc válasza biga (#1529) üzenetére


doc
nagyúr

szerintem ezt gondold at meg egyszer :D

(#1531) Libretom válasza doc (#1530) üzenetére


Libretom
aktív tag

..és még azt mondják, hogy nem lehet ugyanabba a folyóba kétszer belelépni.... ;)

(#1532) hampidampi válasza spileraaa (#1528) üzenetére


hampidampi
senior tag

Ha a szemkímélés a fontos és e közül a három közül kell választani, akkor a 2.

(#1533) lorcsi válasza spileraaa (#1528) üzenetére


lorcsi
veterán

szerintem az sokat fog segíteni a kiválasztásban, ha azt mondom, hogy az igazi ebook olvasónak e-ink a kijelzője
nem tft vagy bármi más színes :(
a monitor is tft ezért olyan fárasztó

(#1534) biga válasza doc (#1530) üzenetére


biga
senior tag

ööö... Ja, egyszerre több fórumot olvasok és épp a Kindle Touch topicot olvastam, mikor láttam a beírást :B

Szóval bocs, akkor jó helyen vagy :P (végül is jó helyre irányítottam :D )

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

(#1535) Bosco01 válasza doc (#1503) üzenetére


Bosco01
tag

Doc!

Tudnál pár képet feltölteni mintának, hogy a Nook az EZPDF-el hogy jelenít meg egy pdf-es könyvet?

(#1536) doc válasza Bosco01 (#1535) üzenetére


doc
nagyúr

persze, melyik modjara vagy kivancsi? :)
illetve ha adsz linket LEGALISAN elerheto PDF-re, szivesen kiprobalom rajta azt is

(#1537) leslieke válasza doc (#1536) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Tessék, legális pdf: [link]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1538) Bosco01 válasza doc (#1536) üzenetére


Bosco01
tag

a 2a és a 2c
nekem nem nagyon van kéthasábos pdf-em

(#1539) doc válasza Bosco01 (#1538) üzenetére


doc
nagyúr

na pont azokrol nem csinaltam screenshotot :D azok 'nem tul erdekes' modok

itt van kep a fullscreen es a hasabra igazitott verziorol:

majd mindjart csinalok a fektetettrol is

leslieke: nem azert kertem linket mert en nem tudnek ilyet talalni, csak gondoltam olyan PDF-fel nezem meg, ami ot konkretan erdekli :)

(#1540) doc


doc
nagyúr

teljes oldalszelesseg:

kicsit belezoomolva:

[ Szerkesztve ]

(#1541) lorcsi válasza doc (#1540) üzenetére


lorcsi
veterán

azta..
ha ez ilyen akkor tényleg érdemes..rootolni :Y

(#1542) doc válasza lorcsi (#1541) üzenetére


doc
nagyúr

hat... most csinaltam a screenshotot (ott a sarokban az ora), szoval tenyleg ilyen :D
rootolni szerintem mindenkepp erdemes ha PDF-et akarsz olvasni (a gyari PDF-olvaso sajnos eleg gyenge, tud teljes oldalt meg reflow-t, aztan kesz), vagy kellenek bizonyos appok (en pl eleg gyakran hasznalom az Operat ha gyorsan meg akarok nezni egy-egy oldalt)

(#1543) lorcsi válasza doc (#1542) üzenetére


lorcsi
veterán

eddig feszt át kellett konvertálgatnom a pdf-eket epubba és úgy olvasom..kicsikét melósabb

de gondolom ezzel a verzióval is a normálisan elkészített pdf olvasható jól
és nem a fényképezett scennelt stb..

elég a tapasztalatod, sajna linket nem tudok :) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1544) doc válasza lorcsi (#1543) üzenetére


doc
nagyúr

az mindegy hogy egy fenykep van a PDF-ben vagy 'rendes' szoveg, legfeljebb a 'scrollozas' lesz lassabb
de ha adsz linket free PDF-re, ami ilyen kepekbol all, azt is szivesen megnezem :)

(#1545) Bosco01 válasza doc (#1540) üzenetére


Bosco01
tag

Köszönöm!
Ez tényleg nagyon jópofának tűnik :)

(#1546) bencsiki


bencsiki
csendes tag

Karácsonyra kaptam egy Kindle 4 készüléket. Igen sokat tanultam és mára
eljutottam oda, hogy a szükséges e-könyvet olvashatóan (ha nem is
tökéletesen) konvertálni és feltölteni tudom az e-könyv olvasóra. De! A
feltöltött könyvek - amíg az olvasó a számítógéphez van csatlakoztatva
láthatóan szerzővel és címmel vannak megnevezve. Amikor azonban lecsatlakozom
a számítógépről, az olvasó képernyőjén - no nem minden esetben - vagy az
unknown kifejezés, vagy számokból és betűkből álló sor jelenik meg, tehát
csak úgy tudom azonosítani a feltöltött könyvet, ha megnyitom.
Az olvasóval kapott kicsiny füzetben az átnevezésről nincs szó.
Az interneten találtunk egy olyan infót, mely szerint kijelöljük (aláhúzzuk)
a módosítani kívánt címet és a bal oldali nyilacska felkínálja az átnevezést
DE AZ ÉN GÉPEM ITT CSAK A TÖRLÉS FUNKCIÓT kínálja fel.
Mit tegyek?
Ki tud segíteni?

(#1547) lorcsi válasza bencsiki (#1546) üzenetére


lorcsi
veterán

itt kérdezd meg inkább: [link]

(#1548) tomek017


tomek017
tag

ONYX M92 véleményetek? azon kívül, hogy drága :D

"Aki hülye haljon meg!... mondta az aranyhal és kifeküdt a partra napozni." (tomek017 felhasználónak 24 pozitív és 1 negativ értékelése van a fórumon! - http://phmegbizhatosag.atw.hu/ )

(#1549) hampidampi válasza tomek017 (#1548) üzenetére


hampidampi
senior tag

Jó nagy :)
Szerintem a méretéhez képest nem is drága.

(#1550) cyrex válasza HaaS (#1140) üzenetére


cyrex
csendes tag

Hali, ugyanilyen olvasóm van és ugyanez a problémám egy az egyben. Nem találtam rá megoldást.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.