Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
laccy88
senior tag
válasz jony77 #13698 üzenetére
ügyesen dolgozik az első, és egyben utolsó failsafe legyen!
akarom mondani, inkább ne legyen rá szükség[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kirkri #13696 üzenetére
Nem nagy talany, mas szeria, mas ado vagy vevochip gyengebb tulajdonsagokkal.
Az antennahosszokrol mar van egy felig kesz szosszenetem, de egye fene elesitem, tessek.
@ medvegy - Mert nem jutott eszembe a banan dugo neve angolul.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
medvegy
aktív tag
válasz Teréz Atya #13691 üzenetére
De miért XT60-ból, közvetlenül nem lenne jobb: banana plug -> JST?
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
kimista
aktív tag
rendeltem xintétől 19-én, még nem adták fel. 20-ai két rendelésem viszont elküldve. vkinek taapasztalat ezzel a néppel?
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
bb0t
senior tag
válasz Allien #13688 üzenetére
Git2 64g pont mint egy GoPro.
cris78: Igen elvileg lenne olyan hely.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Jackal2
senior tag
Hogy fel merjen szállni, ahhoz semmit. Hogy ne zuhanjon le, ahhoz sokat
Kamera drónt kamera nélkül? de mennyiért? Mert van 16.000-től 5 millóig és 20 centintől 150 cm-ig minden.
A gitup git 2 egyébként jó cucc.
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
jony77
tag
válasz Silent77 #13699 üzenetére
Bocsi lehet rosszul linkeltem ,de itt a helyes!
[Failsafe] -
bb0t
senior tag
válasz Jackal2 #13709 üzenetére
70-120 között talán. De nem értek hozzá. Phantomokat ajánlották...
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Patics
tag
Ma nekem is volt egy apró balesetem, liftezés közben beletoccsant egy másodpercre a v686-om a kerti tóba... Aztán kicsit furán kezdett viselkedni. Jobban támolygot mint eddig, hamar merült az aksi és "elvesztette" a felemelkedési erejét. Alig merülő aksinál is, már csak fél méter magasra emelkedett.
Igazából még nem tudom összefügg-e ez a vizbetoccsanással, de most olvasom Jackal2 cikkében, hogy "furcsán viselkedett" a v686-a, vizes elektronikával.
Alaposabb szemrevételezéskor találtam az egyik fogaskerék, két foga között egy apró beszurult szennyeződést, itt minden fordulatkor egy picit beszorult a forgás amikor a hajtó fogaskerékhez ért a szennyeződés. Ezt kipiszkáltam, a szorulás elmúlt, de már este van, nem tudom tesztelni, helyreállt-e a jó működés.
Szerintetek? Szedjem szét, szárítgassam, vagy holnap egy újabb teszt és lehet rendben lesz?
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
Patics
tag
válasz Teréz Atya #13662 üzenetére
"A piros csati megy a main leadre." Óh.. köszi, de mi az a main lead..
Köszi, hogy felhívtad a figyelmemet, hogy átalakító is kell...
Jól értem, hogy a 3-as elosztóval, a 3 cellás csatlakozóbol csak 3 darab egycellás aksit tudok egyszerre tölteni? Ha csak kettőt szeretnék akkor kell egy kettes elosztó is?
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
medvegy
aktív tag
Multiméter helyett ezt a ketyerét ismeri valaki: 'LiPo checker'? Nagyon praktikusnak tűnik! Csak rádugom az aksit a balance csatlakozóval, és kiírja az aktuális feszülséget (akár cellánként is), meg hogy hány %-on van a kapacitás. Itt egy videó is róla. A már sokat emlegetett elosztóval szerintem 1S aksik is tesztelhetők vele.
-
-
medvegy
aktív tag
válasz Allien #13723 üzenetére
A kapacitás százalékot milyen pontosan mutatja?
Mármint úgy értem, hogy tegyük fel hogy pl 11.25V mért fesz esetén minden aksinál 20% kapacitást ír ki fixen? Vagy ugyan arra a feszültség értékre aksinként más és más kapacitás százalékot ad meg?
Ha az első eset áll, akkor a kijelzett kapacitás százalékot egy egyszerű függvénnyel számítja a feszültségből, hasonlóan mint ilyen táblázatokban. Igazából a feszültség-kapacitás érték aksinként kéne, hogy változzon picit, szóval ha a második eset áll fent (tehát nem számolja, hanem méri a kapacitás %-ot), akkor akár még jó is lehet a kijelzett érték.
-
Patics
tag
válasz medvegy #13722 üzenetére
Én ezt használom, egyszerű, kiírja a cellánkénti és az össz feszt.
Teréz Atya, köszi, nem is tudom, miért nem értettem, talán a fotón lévő csati zavart meg... persze, a töltő felé mindkét dugót csatlakoztatni kell, "fő dugó" és "ballansz dugó".
Tudom kezdő kérdés, de ha nem kérdezem meg, hülyén halok meg: mi az a racer? Mármint, hogy mi a különbség a drón (pl. V686G) és a racer között?
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
Lenne egy elég amatőr kérdésem. Szereztem egy multimétert, és 3S aksi feszültséget szeretnék megmérni. Találtam youtube videókat, hogy a balance kábelen egyesével mérik a cellák feszültségét. Én egybe szeretném, és nem akarom összeadogatni, akkor megmérhetem az aksi XT60-as fő kábelén is (vagy úgy talán könnyebb, ha ráteszem az XT60 -> banana plug átalakítót)?
-
Jackal2
senior tag
válasz szacsee #13728 üzenetére
Azért nem csak ennyi
- más motorok
- más propellerek
- kis kapacitású, nagy C értékű akkumulátorok
- ki súly, nem fontos a stabilitás
- gyors irányváltás a lényeges
- google FPV szemben a kameraplatformok képernyős FPV-jével szemben
- más kamerák, TVL sorban mért felbontás
- rövid üzemidő
- teljesen más váz
- sok repülésmód
- nincs gimbal és vezérlés
- más csatornaszámSzóval nagyjából a kamera platformok ellentéte
-
Patics
tag
válasz Jackal2 #13730 üzenetére
Köszi.. ahogy látom könnyen törnek...
Látom van még merre fejlődni ..
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Patics #13731 üzenetére
Szerintem eppenhogy jol birjak a strapat. Csakhat nyelgazon egy fa, karbon / nem karbon, ott valami torni fog.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
válasz Patics #13731 üzenetére
A vázak karjai 2-5 mm között vannak és baromira nem mindegy mennyire vastagok és hogy milyen anyagból vannak. De azt garantálom, hogy ha teljes sebességgel nekirepülsz egy betonfalnak (kb. 150km/h), törni fog
A kameraplatformok jobban törnek, mert sokkal nagyobb a súlyuk és magasabbról esnek le
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
-
synar
őstag
Ma a változatosság kedvéért újabb keresési akció várt rám. Most, az U807 elvesztése után megmaradt V686-ot vitte be a szél a bozótosba. Szerencsére a gázkar bizgetésével néhány perc keresgélés után meghallottam a segélykérő berregést és nemsokára megpillantottam egy kisebb fa tetején kb. 2,5m magasan, így ez szerencsésebben végződött, mint a tegnap előtti kutatás.
De ha már benne voltam a bóklászásban, gondoltam teszek egy újabb próbát az U807 visszaszerzésére és ismét körbejártam a vízmű kerítését. De ezúttal sem jártam eredménnyel és nem sikerült megtalálnom, így elindultam visszafelé a déli oldal mentén, itt már jóval távolabb jártam az általam becsült földet érés helyétől. Ekkor véletlenül visszanéztem és megláttam a szemem sarkából, a területen belül egy fa tetején mintegy 4 méterre tőlem himbálózott a szökevény, mivel fekete így jobban el tudott bújni a faágak között. Összeeszkábáltam egy megfelelő hosszúságú, kampós végű mentő felszerelést, amivel ki tudtam piszkálni a kerítésen kívülre. Így végül jól zárult a napom, közben volt ugyan amikor azt hittem, elveszett az összes gépem, de szerencsére most már megvan mindkettő. Lehet keresek egy másik pályát, mert ez a vízmű nagyon vonzza a koptereket, vagy kivárok végre egy szélcsendes napot. -
-
Teréz Atya
senior tag
150-re nem lesz nagy a 1300 mAh?
A 280-as Emaxra ajanlanak 3S 1500-2200-asat.
Amit lattam 190-est BG-n arra ajanlottak 800-1200-asat.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
medvegy
aktív tag
-
medvegy
aktív tag
válasz Jackal2 #13745 üzenetére
A Keweisi USB-n keresztül történő töltésnél jó lesz, olvastam a blogodban róla a tesztet. IMAX B6-om nincs, de egyelőre nem is lesz, mert van egy picit butább balance töltőm ( SkyRc E4 álá DJI), ami teljesen jól szuperál, bár mAh-t nem mutat. A reptetések után azt hiszem marad ez kapacitás mérésre.
-
cris78
őstag
Srácok!
H8 mini szállítása egyszerű volt, kis táskában elfért, akár a dobozában is. U807 szállításra mi az ajánlott? A doboza kizárt, mert abba egy nagyobb LCD tv is beleférLegjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
yoke76
újonc
Üdv mindenki!
Régebbóta olvasom a topicot, mivel 2 hónapja egy mjx x101 boldog tulajdonosa vagyok. Túl vagyunk egy elszálláson, egy hét keresésen, reményt feladva mégis előkerülésen, ha valakit érdekel a típus csak ajánlani tudom, (bár én még semmi mást nem reptettem) 100-120g plusszal simán elbánik. Mivel eléggé elkapott ez a láz, majdnem biztos, hogy lesz még ennél komolyabb gépem is, de még azzal várok egy kicsit. Műszerészként valamelyest a műszaki részéhez is szagolok egy keveset, úgyhogy remélem elnézitek, ha néha kicsit beleszólok (szigórúan a legjobb építő szándékkal).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest