Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgy
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Nekem kettő van, mindkettő más értéket mutat. Remek termék!

Simán az FC-re bíztam az akksifesz figyelést, a Cleanflightban lehet alsó, felső határt állítani, illetve a mért értéket a valósághoz igazítani. Szépen sípol tőle a csipogó, jön telemetrián a távra a fesz. érték, így aztán a Taranis is szól hangosan, ha alacsony a fesz.
Nem is értem, miért vacakoltok ezzel a bigyóval!
-
mgy
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Hogy lásd mennyi rengeteg zsét költöttél el ott...

A szülinapi ajándék összege nő, a beváltható pontok aránya. Illetve az ötösöknek ingyen van drága posta. -
szacsee
nagyúr
válasz
Patics
üzenetére
Mákomra bg eu raktárban volt taranis és pontokkal ~58000 volt, de akkor is ennyibe fájt az alukofferes mint amennyiért vetted, sőt itthon is 99000 csak nincs koffer hozzá, vagy kínából áfával is 90 körül lehet. Egy szabályt kell betartani hobbynál, hogy sose számolj utólag, mert becsavarodsz. Ez hobby, nem munkaeszköz. Pecáznál ott is pörögnének a 100000-ek az elején, ha nem occó szettel mész.
-
qqzs
őstag
válasz
Patics
üzenetére
Gondolom az ara miatt.
De en meg nem racerezek, varom meg hogy ajanljatok egy kozepkategoriat 20-30 korul amit nem kell epitgetni es fpv is benne benne van
Valaki kerdezte a negy alul negy felul motort. Es a valasz a furcsa forgatonyomatekok voltak.
De a multkor belinkelt kavehazi videoban a bazi nagy dron ugy volt epitve hogy dupla motor mindegyik1 karon, nekem meg az jutott az eszembe hogy 4 agu propeller nem ad nagyob emeloerot? -
Pikachu24
aktív tag
válasz
Patics
üzenetére
11 hónapja megosztottam fb-n. Onnan kerestem ki. Ez egy kicsit más.
Amúgy ara céloztam hogy az árak alapján nem gondolnám hogy "szar" mint te sem. De még is elég gyenge.

-
qqzs
őstag
válasz
Patics
üzenetére
P3 advancetol folfele lightbridzs ttechnologia 1.7km-ig ok
majd a Ligtbridzs 2 5 kmigPatics: Multi Terrain Drone Transformable into Wall Climbing Car & Rock Climber with in-built Camera
-
pheke
tag
válasz
Patics
üzenetére
Itt megtalálod az alapokat:
droneprix.hu/droneclub
Ha van kérdésed még utána, szívesen válaszolok...Most hétvégén, 6-án 11-től nyitva leszünk! GYERTEK!

-
mgy
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Nagyon sodródik a racer a kanyarok után.
Milyen kam van a gépen? A 2.8-as obival az embernek egy kicsit erőt kell vennie magán, mert a nagy tempós forduló után, vagy inkább közben, annyira meg kell dönteni a gépet, hogy lassítson és visszafelé elinduljon, hogy kb csak a föld látszik.
De sikerülni szokott azért!
Gondolom az angle módot elengedted már, ott ez nem fog menni, nem hagyja eléggé megdönteni a quadot. -
szacsee
nagyúr
válasz
Patics
üzenetére
Egyet ne feledj! Amikor növeled a yaw rate értékét, akkor gyorsabban pörög, forog, de bő gáznál ha kitéríted véletlen oldalra akkor is fordulni fog. Az expoval ezt lehet megelőzni, hogy a középállás környékét érzéketlenebbé teszed... , hogy laikus is értse.
Keress róla yt videót majd. Sajna telóról vagyok. Mix v. input menüben találod meg adott csatorna edit alatt. 🙂 -
-
Jackal2
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Ha flippel 5cm magasan, akkor valamit elállítgattál rajta. Pl. túl érzékeny a gázkar, levetted azt a paramétert, amitől tudja, hogy mikor kell oldalt dőlni és mikor nem.
Nah, rájöttem neked
Tehát:
- input/Accessory 0 ezt kapcsold be PWM-re és Chan5-re (vagy nem tudom nálad melyik szabad)
- input/Arming Settings: itt tedd Accessory 0 fülre, vagy amelyik neked szabad. Mentsd el és kapcoslgasd a kapcsolót. Nekem alsó állásban armol, felsőben disarmol (hozzá kell tennem, hogy semmi értelme ide raknod, kidobsz egy csatornát vele, hagy jobbra le húzásra meg balra le húzásra, én vissza is állítottam)

-
Jackal2
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Megmentelek, ezt állítsd az elforgatásnak megfelelően. Ha jobbra forgattad (CW) akkor + ha balra (CCW) akkor . Egyébként egyenes? Tehát nem dől, meg nem fejjel lefele van meg hasonlók ugye?

Nálad ez elvileg +180, ha tényleg hátra áll.
Oneshot esetében PPM-en kell kommunikálnod, de ez nekem sincs beállítva, mert a CC3D Az IA6B-vel PWM-ben kommunikál (és leszartam, hoy lehetne PPM is), de ha megfejted, szólj. Elvileg itt kell állítani[kép]
-
Patics
tag
válasz
Patics
üzenetére
Sziasztok! Az openpilotos kérdésemre senki? Nem tudok felszállni...

-
szacsee
nagyúr
válasz
Patics
üzenetére
Valahol olvastam, hogy nem szeretik, ha 5V fölé megy a tápfesz. Sokan ezért használnak pololu-t mert dokumentálva van normálisan.
Matek pdb is elmegy, bár hosszú távú tapasztalat nincs róla itt.
Multiméterrel érdemes rámérni levett propokkal fél és teljes gázon is, valamint üresjáratban. Nem mondom hogy attól halt le, csak egy opció. -
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Nincs valahol hidegkotes? Egy radiot egyszer ugy javitottam meg, amikor mar tenyleg nem tudtam mit kitalalni h atforrasztottam a gyanusabb forrasztasokat. Majdnem feladtam, de az utolso volt a ludas, egy zener dioda.

Ez h az egyik ESC nem akart felporogni erre enged kovetkeztetni. Hasznalat kozben felmelegedett aztan meg kihult es az anyagok tagulasa majd osszehuzodasa kovetkezteben megszunt a kontaktus. Plane, ha oda is lett csapva, ami racernel nem ritka.
Proba cseresznye!
-
-
fape
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Elég lassan fordult. Direkt? Milyen rate-kkel repülsz?
Amúgy csak így tovább, gyakorlásból tanul az ember.
Én az első 360-s fordulatnál, olyan 3-4 méter magasról fejjel lefelé belevágtam a Nighthawkot a föld be (semmi baja nem lett, koppkopp). De az még a default rate-kel volt. Azóta sokkal nagyobbra vettem és expot állítottam a távirányítón. Most már fürgén fordul minden irányban. -
Jackal2
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Ez mindig így van
Dilemmáztam, megvegyem-e a Flysky FS-i6-ot. Hétvégén megvettem, erre leárazták ma reggel
Nincs igazság
Megvan még a komacel, de nekem nem is védelem kell, hanem egy olyan láb, ami nem törik, hanem csak kirugózza az ütést, szóval ilyen gumi izé, de a te megoldásod tetszik. Ilyen dugókat a fém csövek lezárására és a nedvesség ellen szoktak használni nem? -
Exian
addikt
válasz
Patics
üzenetére
Jah, tudom én, de azt hiszem már írtam korábban is, hogy nem én választottam, teljesen véletlenül csöppentem a dologba. Teljesen egyértelmű, hogy nem lesz ilyen célra használva
Igaz, hogy arra (is) gondolták venni, de én max. próbaképpen fogok vele szórakozni rendezvényen, mert azt már látom, hogy alkalmatlan a célra. Mondjuk elsősorban nem is ilyen célra vették, sokkal inkább - ezt is írtam - gyerekeknek játszadozni. Szerintem marad majd szépen ilyen célra szigorúan... arra szerintem jó, gyakorolni, meg ráérezni az alap dolgokra. A videó tudása nekem ezen a szinten speciel kielégítő, azzal van a legkevesebb bajom. Az irányíthatósága, "szélállósága" már annál inkább probléma. Aztán ha elkapja a "hév", alig bírom visszanavigálni a kiindulópontra. Volt, hogy hamarabb odaértem gyalog a drón alá, majd simán leeresztve elkaptam, minthogy megvártam volna, míg teljesen "oldalra fordulva" visszakúszott volna 
Nekem annyiból nagyon kapóra jött éppen a dolog, hogy éppen most állok kategória ugrás előtt (azért is jöttem ide a topikba segítségért), legalább tudom, hogy mi az a minimum, amit túl kell lépni, vehettem volna akár véletlenül is ilyen saját célra.
Most már a WLTOYS általi tapasztalatnak és NEKTEK köszönhetően tudom, látom, érzem, hogy mit NEM szabad megvenni ilyen célra.
Ahogy ismerem magam, lehet, hogy az lesz, hogy kivárok még (anyagi okok miatt) és lehet, hogy inkább egy rögtön használható, jó megoldást választok majd (Phantom 3). De lehet, hogy közben teszek még egy kitérőt X1 vagy X8C fronton...
-
Exian
addikt
válasz
Patics
üzenetére
"A V686G "munkahelyi"??? Ez alatt mit értesz? Van olyan munkahely ahol ilyent vásárolnak? Mi célból?
"Oktatási intézmény, pályázati úton lett vásárolva, a gyerekeknek szemléltető eszközként, illetve rendezvényekhez felvételkészítéshez (kell csinálnunk mindig fotós-videós dokumentációt, azt segítendő).
Ebben kérték a segítségem, mivel én vagyok az intézmény rendezvényfotósa, és nem tudtak mit kezdeni eddig a drónnal

Én most gyakorlok vele és majd júniusban lesz vele több éles bevetés pályázati rendezvényeken.
Nah, hát csak így kell érteni a "munkahelyi" jelzőt

JJRC X1 tulajokhoz kérdés: felvíve mondjuk 100m magasságba, ott egy helyben tartva, tehát nem repkedek vele össze-vissza, fel-le, max forgatom körbe, a gyári akkuval kb. mekkora üzemidőre számíthatnék percben kifejezve?
-
Arti1
aktív tag
válasz
Patics
üzenetére
Köszönöm a felhomályosítást mindenkinek!
Csak a quadoknál mi az a pár méret, amit zsugorcsőből általában használni szoktatok? Jó az a BG-s csomag, amit Szacsee linkelt, de nagy részét szerintem csak pakolgatnám, sok a nagy méret benn.
Vagy ha rákapok az ízére a zsugorcsövezésnek, a háztartásban is majd mindent azzal fogok javítani?
Szerk:
a zsugorcsöves megoldás mennyire vízálló?@Jackal2: BT - bluetooth?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Patics
üzenetére
Ahogy mgy írta aszerint cselekedj. Levél és ha nem jön meg, akkor jöhet a következő lépés majd. EU raktár tényleg lassú amúgy. TN-es csomagok van hogy hamarabb itt vannak kínából. Lehet tartalék váz miatt is de berendelnék még egyet, ha engedi a pénztárcád és ha elveszik egy csavar, vagy törik a váz nem kell várnod alkatrészre.
-
Game-over
aktív tag
válasz
Patics
üzenetére
Mgy-nek igaza van, én is kihagynám a Paypalt a dologból, anélkül is intézik a dolgot, ők az egyik legkorrektebb cég.
Nekem az SJ5000x nem jött meg szintén EU raktárból (TN nélkül), 1 hónap után írtam nekik e-mailt, és végül újraküldték(mondjuk arra sem tettek TN-t, de az legalább megjött).
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Patics
üzenetére
Már mehet a refound, meg kellett volna érkezni eu raktárból kb 10 munkanap alatt. Még úgy is lesz vagy 3 hét mire pénzedhez jutsz, ha tudod, közben rendeld meg az újat.
Reklamálni paypalon, ott refoundot nyitni, leirni, h nem jöt meg, mikor rendelted, stb, irják majd, h várj még, aztán tovább tudsz eszkalálni claimmé. -
Jackal2
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Egy Wltoys V911-Pro-t vettem (úton van, de éppen készlethiány van, szokás szerint
), meg vettem hozzá tuning cuccokat (tisztára, mint a telepi boyracerek
), fix pitched brushed, egyelőre, mert óvatos duhaj vagyok. Pici kis gép, 25 cm, szóval ezzel még lehet nyomulni szobában is. A távjával megy még a WLtoys V912 ami kb. 50 és a V913 ami 70 cm. Ezek már brushlessek lesznek, de mindegyik fix pitched.Koaxiálist átugrottam, mert azt hamar kinőném
Viszont a logika már drónos, hosszabb távon az XK X6-os távra szeretném felfűzni a gépeket, az alábbi módon:
- drónok: XK X100 (ez váltja az összes kis gépemet: Hubsan H107C, Eachine H8 mini, Fluoreon H101, Cheerson CX-10 helyett lesz egy)
- XK X251: ez a fun brushless gép lesz kültérre, majd kap egy kamerát, lehet a Runcamet nyeri meg magának)
- XK K szériás helikopterek, ez mind collective pitch heli. Ezek közül a K100 az brushed, a K110 és a K120 brushless
- a távval egyébként az összes XK modell megy, pl. XK X380, XK X252, XK Stunt stb. (sajna az XK Alien nem megy)Szóval mekkora móka lesz, hogy ha megyek ki repülni, elég egy távot kivinnem és megy minden vele, nem kell babrálni a vevőkkel meg semmivel. Öröm bódottá

Vagy legalább is ez az elképzelés.
-
Balázs1621
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Gondolom Te is tudod, hogy csak azert mondtak ezeket, hogy naluk megvedd a dragabb tavot. Semmi gond nincs a Taranis-al. En mar evek ota hasznalok FrSky DJT modult, minden gond nelkul. Sztem azt se tudjak milyen tavrol van szo pontosan...
Persze a Futaba jobb, de az nem is ennyibe kerul...
Szerintem inkabb a Taranis, mint ez a FlySky. A Taranisnak nagyobb az user tamogatottsaga, sokkal elterjetebb.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Nem tudom, ha egy 70.000-es táv nem jó, akkor szerintem ezt a hobbyt hagyni kell a csába. Mert különben semmi értelme az egésznek. Egy Taranis nagyjából a gépek 90%ánál önmagában drágább, szóval ha erre azt mondják, hogy szar én már nem ruháznék be egy Futabába 150.000-ért

Persze a Rolls Roycenál is azt mondják, hogy az a legjobb, ha őket kérdezed

-
szacsee
nagyúr
válasz
Patics
üzenetére
Vásárláskor nem mentem modellboltba, ahogy az rcmodell fórum taranis topik lakói sem ezek szerint. Két dologról van néha szó:
firmware frissítés hogy működik és a meglevő modelleket nem konfigurálja-é el
Mariska hangja magyarul néha nem jól számol vissza... de olvass bele és meglátod.
Kérlek tájékoztasd majd a világverseny résztvevőit is a problémáról, mert kb 90%-uk taranist használ. 😃 -
framling
tag
válasz
Patics
üzenetére
huh, régen volt már az ált. isk. fizika

Jó gondolom, hogy a lipo szettek sorosan vannak kapcsolva (hiszen a szum fesz. nagyobb mint egy cella fesz) és a fő kivezetés ennek a soros kapcsolásnak a két vége? Így a cellák kvázi egymást merítik/töltik folyamatosan, és ha csak a fő kivezetésen töltök (gondolom ez a normál töltés), akkor az első cellát töltöm az áram nagyobb %-val a töltőből, a többi cellát kevésbé, és a többi cellát mindig a sorban előtte lévő cella is tölti? (valami ilyenre emlékszem a soros kapcsolásnál) A balanced töltésnél pedig a segéd vezetékeken keresztül kvázi cellánként tölti a töltő? Azt vettem észre, hogy csak a töltés elején megy nagy áram (3A), aztán ez lecsökken akrá 0,1A-re, amikor már csak 1 cellát próbál feltölteni a töltő. Igaz az, hogy a segéd vezetékeken kisebb árammal tölt, és ezért lassabb?
A sima töltés előnye jól gondolom, hogy csak az, hogy gyorsabb?
Ja és a nagy kérdés a parallel board hogyan működik? Gondolom az IMAX azt hiszi, hogy egy 6s akksi van rátéve, de a board mi alapján és hogyan osztja le az áramot a rádugott akksi egyes celláira?
-
fape
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Nekem a csavararu.hu van egy utcára. Nem voltam még náluk. (A személyes átvételre 9-15h között van lehetőség... :S)
A nagyobb barkács boltokban is körbe nézhetsz, hátha van.
-
mgy
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Amit te linkeltél, ahhoz még jár az XR8 vevő. Ami nem rossz cucc, csak quadkopterre az antennája nem túl praktikus ott figyelnek azok a kis fekete műanyag bigyók a végén. Biztos el lehet adni, de talán jobb megvenni nélküle a távot, úgy olcsóbb is. De ugye egyik sincs készleten, így erősen elméleti a dolog.
A távban már van egy beépített adó, nem kell hozzá venni. Van benne hely egy másodiknak is, de elég jól meg lehet lenni nélküle.
Vevőben nem tudok okos lenni. Az xsr most elég menő, pici, tud ppm-et, sbust, van rajta smart port, szóval elég fullos. Jónak mondják.
---Jackal,
építeni kell valami pici 15 dekás, 2s képes 130-150-es quadot, egyből nem lesz gond a kis aksikkal. :p -
mgy
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Nem tom, itt így ment, pedig nem céges (külföldi) kijáraton keresztül néztem.
---A (z amúgy rémisztően alacsony) postaköltséget céges szinten simán porlasztják, minden termékre jut valamennyi, s bg szinten kijönnek nullára, vagy mínusz kevésre, amit meg fedez a nyereség egy része. De nyilvánvalóan senki nem hülye, hogy a mi kedvünkért hosszabb időn keresztül veszteséggel árulja a termékeit.
-
Pikachu24
aktív tag
-
mgy
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Hmmm, nem értem mi lehet az.
Majd mindig van postaköltség, a csomag méretétől függetlenül 11 dollár felett kicsivel.---
Kérdés, elsősorban a topikgazdához, de igazából mindenkit érdekelhet.
Tudom, hogy hirdetés linkelni, hirdetni nem lehet. Ámde. Be szabad rakni olyan hobbykinges linkeket, amit használva a listaárnál olcsóbban adja a HK az adott terméket? -
Jackal2
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Sajnos ebben nekem lett tapasztalatom. A következő volt a szitu:
- vadonat új akksikkal repültem, amik annyira szorulnak, hogy széttépik a vázban lévő csatit vagy ha nem azt, akkor magukból kiszakadnak, amikor perecelsz a géppel
- ezért, hogy ez ne történjen meg, Marci kiforrasztotta nekem egy 5 cm-s kábelre az XT60-at, na ez sem igazán jó megoldás raceren (kamera platformon jó lehet), mert nagyon hosszú és elér a motorokig, ami így le tudja azt vágni. Most azt csináltam, hogy a váz elejétől áthúztam a hátuljára a vázon belül a cuccot, így nem tud kiszabadulni, szóval nem is vágja meg, de ez ilyen kényszermegoldásTöbb varia is van, nálam, az Ogre esetében, ahol van leszálló talp, én tuti lengőre fogom forrasztani, és lehúzom a lábak közé, hogy semmiképpen ne tudjon a motorokig felérni. Annyi, hogy ebben azért benne van az, hogy a forrasztási ponton mozog FIZIKAILAG a kábel, tehát ez egy csomó kontakthibát bevihet a rendszerbe, erre majd ki kell találnom valamit. Lehet az lesz, hogy lehúzom alulra, de ott fixre kötöm pl. pillanatragasztóval vagy gyorsszorítóval, hogy a bekötési ponton ne tudjon mozogni. Én egyébként azért akartam lengőre kötni, hogy felül helyet szabadítsak fel, de lehet, nincs semmi értelme
Ezt ugye egy racer esetében nem tudod megtenni, mert nem lesz elég helyed. Ott nem hagynám lengőn, beletenném abba a cuccosba, amit másodjára linkeltél, DE, itt az akksi elmozdulását kell megakadályoznod, mert amikor az elrepül, az tépi szét a kábeleket. Erre én azt találtam ki, hogy egy velcrot leraktam a gép tetejére, majd ráhúztam egy szorítóval az akksit. Ez olyan so-so megoldás, erősebb ütésnél így is repül a cuccos. Erre tehetnéd a váz belsejébe az akksit, akkor az oszlopok megfogják, de akkor meg minden nagyon passzentos lesz. Esetleg olyasmit lehet, hogy egy műanyag bakot felraksz a gép tetejére, amibe bele tudod rakni az akksit, hogy ne tudjon elmozdulni és utána lefogadtod, akkor nincs oldalirányú mozgás, csak ez meg túl nagy macera, mert én még nem láttam ilyet, neked kell megcsinálnod kézzel. Esetleg dupla leszorító szalagot lehet feltenni, de akkor meg elég hosszúnak kell lennie az akksinak vagy kereszt irányban rakod rá a a leszorítót, hátha úgy megfogja.
Az FPV-vel én nem tenném egybe, mert ha sérül, akkor viszi azt is magával.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Én nem tudok ilyenről, hogy lenne, de szvsz értelmetlen is. Ugyanis a bukókeret nehéz és felborítja a gép egyensúlyát, te soha nem fogod tudni úgy kiegyensúlyozni, ahogy kell, ráadásul a gép belében lévő cuccokat nem védi majd meg semmi a brutális oldalgyorsulástól, meg a földbeálláskor jelentkező erőktől.
A másik, hogy ha a cső nagyon merev, akkor törni fogja a vázat, mert nem fogja kirugózni az erőket.
Más: a legnagyobb bajt az egész racing témában abban látom, hogy rohadt sokat kell várni az alkatrészekre. Szóval elkezdtem nézni a BG EU-t, hogy össze lehetne hozni egy gépet és hogy van-e hozzá alkatrész, ha gyorsan utána kell rendelni. Nos, a válasz, majdnem:
- váz: ZMR 250 V2 4mm karokkal
- vezérlő: Naze 32 Seriously Pro F3, van 6DOF meg 10 is, IGEN TUDOM HOGY MÁSOLAT, de aki sírna, van Rev 5. Naze 32 is igaz F1 prockóval. Én bevállalnám az elsőt, próba szerencse, még sem 40 font mint az eredeti
- ESC: Little Bee 20/25A
- Motor: Emax 2205-2300KV racing, sajna a fekete aljú, nem a piros, de legalább nem is vesz fel annyi áramot, kibírja az ESC
- prop: Kingkong 5040, Gemfan 5030, DAL 5045, Gemfan 5045x3 de ez egyébként sem tétel és vámérték alatti
- akksi: Nincs de Hobby Kingen az is van, EU-ban száz féle
- PDB: ez az amti nem találtam, de na bumm, ez vámérték alatti, mondjuk van CC3D ebből is
- táv: taranis, ha van, akkor meg kell innen venni, vagy HK-ról van Flysky I-10, Turnigy 9
- egyéb kis vackok: Eachine leszorító van, spacerek vannak (ha valaki emeletesben nyomja), forrasz anyag, meg hasonlókat úgy is mindenki 10-esével veszi Aliról, vagy valahonnan
- FPV kamera: Eachine raver 250
- FPV antenna: Aomway
- FPV adó: van egy rakat 200-600mW adó, Boscam, Lantian stb. de vannak komplett kitek is kamera+adó (pl. Eachine)
- Led: Mikro 2.5W hátsó hídSzóval a lényeg, ha ebből építkezel, akkor csak kidobod berakod módszerrel akár egy hét alatt is működőképessé lehet hozni egy összetört gépet.
Jah igen és vettem egy Falcont

-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
jello effekt: az meg mi a csoda?
Amikor remeg a kamera kepe mint a kocsonya vagy a zsele.flight mode: Ezekből (még) nem sokat értek, tanulmányozom.. Jól látom, hogy 10 féle mód van és mindegyikben az aktív, ahol az X van? Az o mit jelent?
Nem, a legtobb ezeket a mdokat tamogatja. Ahol X van, az kotelezo a mod hasznalatahoz, ahol karika, az ajanlott. Pl. GPS Return to home. GPS nelkul nem tud haza menni. Viszont baro szenzor nelkul haza tud, de lehet h kozben felszantja a foldet.
dof: és ez mi? A Falcon 250 -esben pl. hány "dof" van? Vagy ezt honnan lehet tudni?
Dimension Of Freedom - szabadsagfok. Ennyi valtozot vesz figyelembe a mikrokontroller. Pl. 6 DOF - 3 gyorsulasmero + 3 giroszkop. Azert 3, mert 3 dimenzioban 3 tengely kell. Ha iranytu kell +3. Ha magassagerzekeles (baro) +1, mert a magassagot csak a foldhoz kepest mered. Ez utobbi a valosagban legnyomasmero. Feljebb kisebb a nyomas mint lejjebb, innen tudja megsaccolni, milyen magasan van.
Altalaban 6 DOF vagy 10 DOF FCB-k vannak. A NightHawkomra nem forrasztottak ra a magassagszenzort, ezert lett 9 DOF.Azt írod, hogy pl. lehet rá mokolni (ez mit jelent), pl. GPS-t, ha van serial port. De pl. a repülési módok között van 4 is amihez kell GPS. Lehet, hogy tudja a repülési módot de mégsem mert nem lehet hozzá GPS-t tenni, ha nincs serial port? Szal ezt nagyon nem értem..
Mókolás=henkölés=valahogy valamit valamire rátaknyolsz
lasd feljebb
Mindez mikor derül ki, mikor megvettem és a kezemben van? Mert a képelből. adatlapból nem ... Vagy igen?
Nekem akkor, amikor megvettem, mert nem neztem utana.
Idezem a BG-rol:
CC3D Standard version - no, ettol nem lettunk okosabbak. Gyarto, tipus, valami?
Naze32-t jobban kenem-vagom. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Patics
üzenetére
dof: leírás alapján sima CC3D board van rajta, ami 6 dof, mert egy 3-as gyro és egy 3-as accel van rajta.
gps: van rajta egy flexiport művésznevű csati, amin a mikrokontroller szükséges lábai ki vannak vezetve az I2C és soros átvitelhez, vagyis "csak" megfelelően rá kell kötnöd egy gps modult.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Ezen "előre döntött" motorok vannak. Ez állítható? Ha nem akkor eleve előrefelé repül felemelkedéskor, lebegni, folyamatosan hátra billentev vagy trimmelve lehet vele?
- 10-15 fokos muanyag baszok vannak a motor alatt. Ki lehet szedni. Arra van, hogy ne kelljen annyira bedonteni a gepet ha elore akarsz menni.A kamera szöge állítható. Ez miért jó? Menet közben is állítható, vagy magától billeg, vagy elpre beállítható valamilyen értékre, stb. ?
- azert jo az allithatosag, h a megszokott utazosebessegedhez idomitsd. Gimbal jobb lenne, de a racernel minden deka szamit. A gumikocsanyon logas meg a jello effektet hovatott ellensulyozni.Az FC ami benne van CC3D? Ez mit tud? Ebben állíthatóak a repülési tulajdonságai? Mik vannak neki? Van beginner meg stabil, meg acro vagy mik? Ehhez kell egy szoftver is, arról még semmi infót nem láttam, sajnos.
- igen CC3D. MultiWii leszarmazott, kozeli rokona a naze32-nek. Itt vannak a flight mode-ok. Altalaban Openpilot a kezeloszoftvere es a lapon a firmware, de a legtobbre telepitheto cleanflight is. ZsoleszFPV blogjan nezz utana.Mivel bővíthető? Pl. baro szenzor, GPS, OSD, buzzer, stb?
- Ha 6 dof akkor 3 gyro + 3 acc szenzoros,
- 9 dof - u.a. + 3 mag szenzor - pl az en NightHawkom
- 10 dof - u.a. + 1 baroHa van rajta serial port akkor lehet ra mokolni gps+osd-t. CC3D-re lehet buzzert, de kell meg hozza valami, amire nem emlexem.
Köszi ha segítetetk, majdcsak kiokosodom drónból..
- nincs mit.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Patics
üzenetére
Pont az Auchan volt olyan jofej, vagy buta, hogy szó nélkül visszaadták a vételárat a döglött motoros x5c esetén.
Aznap én voltam a 4. aki visszavitte. Gyakorlatilag meg se nézték, mondtam nem forog az egyik motor, azt már írta is a papírt...
Szóval ilyen is van...
Csodálkozom is hogy miért árulják megint... -
Jackal2
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
szeptember vége óta nyomom ezt a témát, de már nem emlékszem az első törésre, annyi volt

A legemlékezetesebb, amikor teszteltem egy szokásos behalás után az MJX X600-am, véletlenül nyomtam egy flippet a dohányzóasztal felett és lefele menet lehenteltem csajom virágját, de nem ment körbe a flip, hanem a gép ráesett a cserépre, amit ketté fejelt, amiből a föld kiborult a szőnyegre. Meglepő, de 50 centiméter magasságból is 2-3 négyzetméteren szét tud szóródni. Vagy 1 óráig porszívóztam, mire kijött

A másik emlékezetes az volt, amikor még kint is propellervédővel repültem és menet közben babráltam a távot és áttettem mode 3-ba. Felrepült egy fára 10 méteres magasságban. Marciart felmászott az ágra és ugrált rajta, én meg az autóban talált 20 méteres hosszabbítóval próbáltam alulról ledobni
Nagy nehezen, de lejött
-
vgyg
csendes tag
válasz
Patics
üzenetére
Szénkefések? Mert nekem bronz kefét írtak. Lehet v.mi fúrógép gari crtl c - crtl v eredménye?
Egyébként ha ezeket amit a motorokról írtatok, korrektül leírja a forgalmazó, akkor nem pörgetem magam, hanem cserélem és megy tovább. Szégyen, hogy lassan a kínai eladó megbízhatóbb mint a hazai forgalmazó. -
vgyg
csendes tag
válasz
Patics
üzenetére
Ha kézben fognád a talpat neked is átverés szagú lenne a történet. A törés hűvösebb időben, egy erősebb kb. egy méteres landolás eredménye. A rotoron védő volt.
Összességeben anyiban érzem magam hibásnak, hogy vásárlás előtt nem kerestem meg ezt a fórumot, de hát meglátta, megtettszett, megszívtuk.
Csábító volt a 12 hó gari, ezért nem akartam kintről rendelni.
A kicsivel szerencsém volt, Ő egy X5C-vett tanulni. Na az a múlt héten jelet veszített, és elment egyedül kirándulni. Amikor 4-5 óra múlva egy fa alatt megtaláltuk, felvettük, és ment tovább. Hidd el van összehasonlítási alapom. -
Patics
tag
válasz
Patics
üzenetére
Bár tudjátok, de tényleg, belegondoltatok? Mennyi ilyen szénkefés drónt eladnak, pl. az Auchanos akcióban is? Biztos nem tudja a vevők 90%-a, hogy ha esetleg rá is érez és nem töri rommá az első 2-3 órában, 5-6 üzemóra után mindenképpen bedöglik és motorcsere nélkül használhatatlan lesz a drónjuk.

Nekem még meg sem érkezett a V686-om, de már rendeltem is a pótaksit, motort, csapágyakat, stb..
A Fiam is vett egyet Karácsonykor (akkor kaptam én is kedvet hozzá), kb. 5x beindította, abból 2x én segítettem, magyaráztam, az óta a szekrényében porosodik.. Az aksi meg hamarosan véglegesen lemerül..
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Az idealis tarolasi fesz gyartotol fuggoen 3,8-3.85V. Toltes utan, ha cellakon kb. 3,7-3,9 V van nagy baj nem lehet par hetig. Hosszabb idonel erdemes vele tobbet molyolni, h bealljon az idealis feszre. Erdemes elolvasni ezt a cikket a batteryuniversity-tol.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
700 TVL - 700 TV line. A kamera felbontasa. Mivel analog nem pixelben merik.
Az FT200 VTX az ado. 4X 8 = 32 frekvenciat tud. Ha a 686g frekije bele esik bingo, kulonben meh. Amugy nekem van hasonlo 4,3 colos monitorom, a headsethez kepest fingreszeles. Egy 7 colos monitor vevovel kb. 60 dolcsi, a Quanum V2 + vevo 80. Ez ala nem erdemes szerintem menni. Amugy valszeg nekem a kovetkezo allomas a headplay lesz. Meg nagyobb mint a Quanum V2, ellenben a monitorja is nagyobb es felvehetem al a szemuvegemet.
Az FPV kamerat + adot ki is veheted, de mivel alig van sulyuk minek. Max. kapcsold ki, mert az ado antenna nelkul fel perc alatt megdogolhet.@ Arti1 - 70 g -kb. egy Xiaomi Yi. Tarantula X6 es haverjai vagy JJRC X1. Csak ez utobbi neha meghulyul, te meg csak nezed h elrepul a csaba.
Mondjuk en vettem egyet, mert akcios volt. 
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Patics
üzenetére
A Falcon az az Eachine EC250 Racer upgradelt verzioja (ZMR váz).
Az Eachine Racer FPV nem ugyanaz! Sokkal gyengébb a váz, cserébe több csilli-villi.
Az ARF verzió sosem annyival olcsóbb az RTF-nél, mint a hiányzó alkatrészek ára. Csomagban olcsóbban kapod. ARF-et tartaléknak kell venni, vagy akkor, ha a saját cuccoddal akarod hajtani
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Új, felbontott Bosch GWX 17-125 PSB 1700 W X-lock prof. sarokcsiszoló flex - Közel 2 év garival! -
- Saeco Incanto HD 8918 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- 2019 - BMW I3s 120Ah
- Eladó WHIRLPOOL PACW29HP Hűtő-Fűtő Mobilklíma Fekete
- Új, bontatlan Philips PSG2000/20 vasaló gőzállomás - 2 év magyar bolti garival! -
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3650, 100% Akkumulátor
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség

Jó volt a drone battle?

)

"