Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic

Hozzászólások

(#4701) TXT


TXT
őstag

Sracok, erre valaki? :U

Illetve meg egy kerdes. Osmo Action kamerahoz milyen szuroket/filtereket javasoltok, ami mindenkepp fontos? Meg csak most ismerkedem a temaval, de nem igazan talalok olyan leirast, amibol kiderulne, mikor es melyiket kellene hasznalni majd (bar lehet van, csak meg nem talaltam meg ezt a cikket), plusz jocskan van szoras gyartok, kiszerelesek es ezaltal arazasban is. Sokat segitene a tapasztalaitok, elore is koszonom!

(#4702) tirszin válasza thomasvold (#4700) üzenetére


tirszin
senior tag

Ja, akkor az a telefonra rögzítés tárhelyének méretét állítja, úgy rémlik. Csak fura, hogy cache-nek fordították.

Osmo Action nem teljesen vág itt profilba. De mint kamera u.azok vonatkoznak rá. Ha videózol vele, Nd-vel érdemes sötétíteni. Ha csak fotózol, ez nem kell, viszont egy Cirkuláris Polár (CP) sokszor jól tud jönni.

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#4703) Geller72 válasza tirszin (#4702) üzenetére


Geller72
veterán

"Osmo Action nem teljesen vág itt profilba."

-De igen. A topicot én hoztam létre és az a neve, hogy Dji topic, nem az, hogy Dji drónos topic pont azért, hogy a dji cég termékeivel kapcsolatos témákat itt megbeszélhessük, úgy hogy nem kell offba tenni sem azt, ami Dji, de nem drónokkal kapcsolatos. ;).

[ Szerkesztve ]

(#4704) TXT válasza Geller72 (#4703) üzenetére


TXT
őstag

:R

(#4703) Geller72 Koszonom. Es melyik ajanlott a jo par piacon levo modell es gyarto kinalatabol? Latom, hogy vannak 6-os, 8-as kiszerelesek is ezekbol, de igazabol nem tudom, hogy kell e ennyi valoban, illetve hogy melyiket-mikor kellhet hasznalni. :U
Ebben tudnatok segiteni? (gondolom ez ugyanugy ervenyes lehet akara a Mini-re es az Action-re is, ha nem tevedek nagyot)

(#4705) BEndre34 válasza TXT (#4704) üzenetére


BEndre34
tag

Szia!
Ne keresd sokat, pár hozászolással feljebb "kitárgyaltuk", csak el kell olvasnod. ;)
Van ND és Polar szűrővel kapcsolatos hozzászólás, vélemény is. Illetve, ahogy írtad is "gondolom ez ugyanugy ervenyes lehet akara a Mini-re es az Action-re is". :C

(#4706) fmin


fmin
csendes tag

Sziasztok! Tud nekem valaki segíteni phantom 2 akksi feltöltésben? Budapest 13. Kerület és környékén. Előre is köszi

Üdv, fmin

(#4707) tirszin


tirszin
senior tag

Sziasztok! 10" körül milyen fényerős és nem tükröződő képernyőjű tabletet érdemes a dji go 4-hez beszerezni? Mert engem ez a két dolog zavar a kijelzőben.
Utánakeresgettem, a Samsung tab3-at ajánlgatták és sok felé ipad-ot. A 2019-es ipad7-el kb egy árban vannak, melyik lehet a láthatóbb megoldás??

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#4708) BEndre34 válasza tirszin (#4707) üzenetére


BEndre34
tag

Szia! Ugyan nem kifejezetten a kérdésre válasz, de úgy tudom a TAB3 (legalábbis a GT-P5210 model) csak 1 GB ram-al operál. a GO 4 viszont minimum 2-vel megy csak. Legalábbis a P4-nél nekem ez volt a gond, de fél napig tartott, mire rájöttem, hogy emiatt nem volt élő kép (minden más megy, csak élő kép nincs). :W Bár ezt a DJI sehol nem írja (legalábbis én nem találtam meg) de miatt vagyok kénytelen új tabot venni a géphez :(

(#4709) fmin válasza TXT (#4696) üzenetére


fmin
csendes tag

Üdv, fmin

(#4710) tirszin válasza BEndre34 (#4708) üzenetére


tirszin
senior tag

Köszi a hasznos infót, erre oda fogok figyelni!
3-4GB RAM-ban gondolkodok egyébként. Manapság már ennyi azért kell az androidnak is.
Arra nincs válasz sehol, hogy egy ipad (ips panel, de picit talán nagyobb fényerő) vagy egy amoled tablet a láthatóbb a gyakorlatban. Mert a kontrasztkülönbség mellett, ugyebár még ott van az is, hogy mennyire viselkedik tükörként.
Az alma vonalról még azt is olvastam, hogy azzal kevesebbet késik az élőkép. Nem tudom, igaz lehet-e ez egy megfelő erőforrású androiddal szemben. A másik pedig, hogy azt mindig mondják, hogy a dji elsősorban az almára fejleszt. Azzal az igazi még manapság is talán...

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#4711) BEndre34 válasza tirszin (#4710) üzenetére


BEndre34
tag

Szia!
Fényerő - elvileg - a részletes leírásban benne kell, hogy legyen (2019-es iPad 7th esetében 500 nits). TAB3-at meg se néztem, mert az a RAM miatt OFF. Sajnos nem hiszem, hogy tükröződésre lenne bármilyen értelmes adat/teszt, inkább a fényerő és felbontás (utóbbi esetében nekem elég a HD, mert filmet is azon nézek) alapján tudsz választani.
Ismerősöm - oktat, fejleszt, épít - szerint Apple a jó választás és egyrészt pont az általad is írt késés, illetve a csatlakoztatás miatt.
Személy szerint maradok Android, mert a telefon / tablet is az, a gép / laptop pedig win, így nem feltétlenül éri meg váltani (a reflexem amúgy is lassabb, mint az élőkép különbsége) :D

(#4712) tirszin válasza BEndre34 (#4711) üzenetére


tirszin
senior tag

Biztosan jól működik vele az Apple, de ott pedig azt írják többen, hogy napon, melegben egyszer csak lekapcsol, mert túlmelegszik. Az iPad-oknak ez gondja a gyakorlati használat közben.
Fura. Már jó pár éve van kültéri eszközhasználat, sőt drónok is, de nem lehet a piacon találni egy rendesen használható kijelzőt hozzá, a DJI saját 1000/2000nit-es CS távirányítóját kivéve. :(

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#4713) Geller72 válasza tirszin (#4712) üzenetére


Geller72
veterán

iPad minivel sem nekem, sem az ismerettségi körömben senkinek nem volt eddig gondja. Rövid ideig "sima" iPad-el is használtam, ott sem. Igaz, nem álltam vele a tűző napon. :U

(#4714) TXT


TXT
őstag

Sracok! Mennyire hatekony egy antenna booster Mavic Mini eseteben? Van ilyenre szukseg, van valos teljesitmenynovekedes altala? :U
Erre a fajtara ertem:

[ Szerkesztve ]

(#4715) Geller72 válasza TXT (#4714) üzenetére


Geller72
veterán

..kuka..

(#4716) tirszin válasza TXT (#4714) üzenetére


tirszin
senior tag

A mindenirányból érkező zavarjelek ellen sztem pont hogy jó, mert ez csak szemből veszi a jelet jó érzékenységgel és azt épp a drónod felé irányítod. Ha adnia kell, ott is segít, mert a hátrafelé sugárzott hullámot fázishelyesen előre tükrözi.
Jól használva, a gyakorlatban 10-15% hatótávot tud adni.

Tabletnek a Tab S5e-t találtam. Ez is amoled, megfizethető és valószínű elég világos is. Van esetleg valakinek gyakorlati tapasztalata vele?

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#4717) TXT válasza tirszin (#4716) üzenetére


TXT
őstag

Koszonom. :R

Mennyi a valos hatotavja az itthon vasarolt Mini-knek gyari allapotban (tehat ilyen booster nelkul)? Lattam egy bemutato tesztet, ahol 1250m-ig kepes volt venni a jelet nyilt, akadalymentes, sik terepen. De ezt tudja mindegyik, vagy ez valami “kiveteles” peldany lehet? :U
Mondtak olyat is egy masik forumon, hogy az EU-ba erkezo modellek gyengitett verziojuak es ennek a toredeket tudjak csak gyarilag. Ez letezik?

[ Szerkesztve ]

(#4718) krx21 válasza TXT (#4714) üzenetére


krx21
nagyúr

Nekem van ilyen... YouTube-on is sokan tesztelték. Nem csodaszer, de 15-40%-ot dobhat a hatótávon, környezet függő...

(#4719) KillHates válasza TXT (#4714) üzenetére


KillHates
nagyúr

Igazság szerint ez a klasszikus "nesze semmi fogd meg jól cucc". Az a lényege ennek a projektornak, hogy viszonylag egy sávba tereli a rádió hullámokat. Azaz szerencsés a drón felé irányítani a tükröket, akkor használ igazán, különben inkább árnyékol. Igen! De ezt akkor tudja az ember megcsinálni, ha látja a drónt azaz meg tudja célozni. De ez esetben a legtöbb DJI drón még bőven rádiótávolságon belül van max. térerővel. Ha meg kirepül a drónod a látótávolságból akkor meg már csak emlékezeből tud a pilóta célozni és ha közben meg elkódorog a villanymadár könnyen mellé lehet lőni ezzel a halálcsillaggal.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4720) krx21 válasza KillHates (#4719) üzenetére


krx21
nagyúr

Neked feltétlenül látnod kell a drónt, hogy tudd merre repültél? :DDD

(#4721) SPEA


SPEA
aktív tag

sziasztok

DJI oldalán vásároltam Osmo Action kamerához Care Refresh -t, 03.04-én ám azóta nem történt semmi.
Nem emailben küldik el a kódot?

A másik meg a firmware.. 01.04.00.10(6698) van most rajta, így csomagoltam ki. Érdemes frissíteni vagy itt is van olyan frissítés ami előtt érdemes megállni?

[ Szerkesztve ]

(#4722) KillHates válasza krx21 (#4720) üzenetére


KillHates
nagyúr

Hát... Jártam már úgy, hogy elküldtem egy irányba, jó messze (több egy km) aztán ott kóvályogtam össze-vissza (egy telephelyen jártam be a kerítést) és amikor lustaságból RTH-t nyomtam teljesen más irányból jött a madár mint ahonnét számítottam rá. :Y

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4723) krx21 válasza KillHates (#4722) üzenetére


krx21
nagyúr

Javaslat: Drónozás előtt ne igyál annyit... :DDD

(#4724) greenmukk


greenmukk
tag

Sziasztok!
Most találtam az egyik drónos csoportban egy hirdetést. Bemásolom a szövegét. A véleményetek érdekelne arról, hogy a leírás alapján mennyire lenne kockázatos megvenni egy ilyen gépet. Oké, hogy cserélve lettek a hibás/sérült egységek, de ennyi "mókolás" után tartanék attól , hogy valami nem fog hibátlanul működni. Mit gondoltok?
DJI Mavic Pro, 170.000 Ft-ért kínálja az eladó.
"A gép kissé viharvert állapotban került hozzám. Amit cserélnem kellett benne: első szenzorok (nem voltak sérültek, de nem működött), és a gimbal motorok (újraindult hirtelen mozdulatoknál, csak kábel csere nem segített, gimbal motorok cseréje oldotta meg a problémát).
A gép hiányosságai: hiányzik az egyik lábáról a "kupak".
Nálam egy balesetet szenvedett a gép, egy fával való találkozás történt, de a gép nem ért földet, fennakadt, propeller töréssel megúszta. A gép jelenleg hibátlanul működik.
A géphez adok 3 darab jó állapotú akkumulátort (43, 27, és 60 töltés), plusz egyet (33 töltés), amin látható egy kis sérülés, ez az akku ebben az állapotban került hozzám, én nem erőltettem a használatát, felületi sérülésnek tűnik csak, nem puffadt, stb.
A géphez ezen kívül jár egy hordozó táska, gyári doboza, micro usb, usb c, és lightning kábelek a távirányítóhoz való csatlakozáshoz, 16 GB micro SD kártya, sima gyári töltő, gimbal védő."

(#4725) KillHates válasza krx21 (#4723) üzenetére


KillHates
nagyúr

Dont drunk and drone! 😂🤣

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4726) thomasvold válasza greenmukk (#4724) üzenetére


thomasvold
őstag

Személy szerint nem vennék ennyire vásott múltú gépet :) Kis keresgetéssel 200-220 ezerért már tudsz venni használt, normál állapotú, hibátlan Mavic Pro-t is.

(#4727) BEndre34 válasza greenmukk (#4724) üzenetére


BEndre34
tag

Szia!
Láttam tegnap/ma a hirdetést és habár ő legalább korrektül leírja a hibákat, csatlakozom thomasvold véleményéhez. Ilyen összegnél nem éri meg 30-40e miatt kockáztatni és inkább egy 210 körüli, sérülés (és hiba) mentes gépet válassz. Ha baj lesz és te nem értesz hozzá, a szerviz drágább lesz, mint amit most megspórolsz (és itt csak magára a munkadíjra célzok).

(#4728) VANESSZA1 válasza BEndre34 (#4727) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Vagy esetleg egy sérülésmentest 200k-ért ami megjárta Chernobylt. :W

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#4729) DIEGO15


DIEGO15
őstag

Sziasztok. Újonnan vásárolt Air-nél is működik még az "FCC hack"?
Az Air és a Mini között próbálok dönteni, és jelerősség sem elhanyagolható tényező a döntésben.

(#4730) BEndre34 válasza VANESSZA1 (#4728) üzenetére


BEndre34
tag

Vagy amit vuhan-ban használtak.... De most komolyan. 285e az új, garanciával rendelkező (hazai bolt, nem webshop). Használtan pedig (csak a jofog-on néztem) 190-220 között 4 darab is van. FB-n pedig szintén 210-220 körül vannak (köztük FMC is). Nem kell hozzá Csernobil-t megjárt gép (szerintem).
....
Közben, találtam csomagsérült FMC-t 280e áron 1 év garanciával. ;)

[ Szerkesztve ]

(#4731) KillHates válasza DIEGO15 (#4729) üzenetére


KillHates
nagyúr

Én úgy tudom az AIR-ben nincsen hardveres korlátozás, mint a Mini-ben ahol kétfélét gyártanak.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4732) KillHates válasza BEndre34 (#4730) üzenetére


KillHates
nagyúr

Vicc az itthoni használtpiac.... :U

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4733) DIEGO15 válasza KillHates (#4731) üzenetére


DIEGO15
őstag

Én is így tudom, de mint ha olvastam volna valahol, hogy a dji "lépéseket tett" az AIR-nél is.

(#4734) KillHates válasza DIEGO15 (#4733) üzenetére


KillHates
nagyúr

Mivel be van varrva a zsebük rendesen, gyanítom, hogy valami szoftveres patkolást csináltak csak azaz; az EU-s piacra szánt gépekben, az új firmware már fixen "CE-ben tartja" a rádiót.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4735) DIEGO15 válasza KillHates (#4734) üzenetére


DIEGO15
őstag

Akkor ismét visszatértünk az előző kérdésemhez :)

(#4736) KillHates válasza DIEGO15 (#4735) üzenetére


KillHates
nagyúr

Szerintem egy határozatlan "nem" körvonalai kezdenek kirajzolódni. :U :DDD :DDD

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4737) DIEGO15 válasza KillHates (#4736) üzenetére


DIEGO15
őstag

:D

(#4738) minimumgame


minimumgame
tag

Sziasztok!
Tulajdonosa lettem egy Mavic 2 Pro-nak, a kérdésem az lenne, hogy tényleg ne frissítsem ki?Vagy melyik verzóig maximum ? Köszi :)

(#4739) Grillo


Grillo
senior tag

Repült valaki már a budai várban a Karmelita közelében? Ma kollégával próbálkoztunk, engedéllyel, TEKkel is lebeszélve.
A Spark repült hibátlanul, bár azárt örültem volna nagyobb hatótávnak, de a P4-gyel a kolléga fel sem tudott szállni. Lehet valami jelzavaró a kormányzati épületeken, ami mondjuk a Sparkot nem bántotta, de a Phantomot igen?

(#4740) KillHates válasza Grillo (#4739) üzenetére


KillHates
nagyúr

Nem hinném, hogy zavarnák frekiket, mert mindkettő nagyon közel van a WiFi-hez és akkor kitörne a népharag, ha nem menne a klotyón a Hayday :D :DDD

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4741) VANESSZA1 válasza minimumgame (#4738) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Nem olyan rég kitárgyaltuk. Tedd meg légyszíves, hogy kicsit visszaolvasol és használod a keresőt.
Ha utána még kérdéseid merülnének fel biztosan kapsz segítséget. :R

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#4742) Tomjack


Tomjack
tag

Sziasztok,
Mavic minim azt csinálja hiába kalibrálom az iránytűt, IMUI-t felszálló és nem jelzi alul középen a drón hozzám viszonyított helyzetét.

Mi lehet a gubanc?

(#4743) NORBl


NORBl
aktív tag

Miért nem tudok párosodni a Phantom 4 emmel?

(azon kívül, hogy nézzem meg először, hogy nőstény e vagy kan):D

(#4744) KillHates válasza NORBl (#4743) üzenetére


KillHates
nagyúr

ÖÖÖöööö... a kontroller nem találja?

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4745) Geller72 válasza NORBl (#4743) üzenetére


Geller72
veterán

(#4746) KillHates válasza Geller72 (#4745) üzenetére


KillHates
nagyúr

Juhú! :D
Ómájgád :DDD
Jupí! :D

[ Szerkesztve ]

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4747) MlbMatic válasza Tomjack (#4742) üzenetére


MlbMatic
tag

az irány jelzése a távon GPS alapú, ha jól tudom, nem iránytű kérdése,

(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\

(#4748) nortsen válasza DIEGO15 (#4737) üzenetére


nortsen
aktív tag

Működik az FCC, de nekem nem a legújabb fw van a drónon (1.00.0500), és nem is javaslom feltenni, mert hivatalosan sem nagy a javítás, nem hivatalosan meg ki tudja mi vann benne.
Az új Air-en nem tudom milyen fw van, de elvben nem kéne neki semmin változtatnia, hiszen a release notes semmit nem említ róla.

Az azóta megjelent 2 db firmwareben ez a kettő változtatás van összesen! :)
Fixed issue: linking failed when operating in Panama.
Optimized battery level algorithm.

[ Szerkesztve ]

Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani

(#4749) tirszin válasza nortsen (#4748) üzenetére


tirszin
senior tag

Az "Optimized battery level algorithm" nem biztos, hogy felesleges.
Persze ez jelenthet akár rossz irányú optimalizációt, aminek azért pici az esélye.
Sztem, ha van valakinek ideje, érdemes utánakeresgélnie, mi is változik a gyakorlatban 1-1 ilyen frissítés után. Nekem nincs, ezért marad a régi, jól működő. :)

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#4750) Jimbó


Jimbó
csendes tag

Sziasztok! Nekem is van egy mavic mini drónom,és a véleményetekre lennék kíváncsi.
Van hozzá 3 akkum és a teljes feltöltés után 97%-on csak 22 perc repülési időt mutat mindegyikkel.
Eddig még csak egyszer volt használva,és akkor sem lett teljesen lemerítve egyik sem.
Többszöri töltés után változhat szerintetek?
Köszönöm szépen az infókat előre is!

GALAXY S3

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.