Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic

Hozzászólások

(#4251) KillHates válasza Geller72 (#4250) üzenetére


KillHates
nagyúr

Becsülöm a türelmedet, hogy ezt volt erőd leírni :R :R

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4252) zarew válasza Kecsotam (#4244) üzenetére


zarew
senior tag

Nem értem.Megnéztem mindkét verziót árulják egyben, Ide nyilván az eust küldik. Az ára pedig 152500 szemben az itthoni 130500 al. Mit néztem el?

(#4253) Kecsotam válasza zarew (#4252) üzenetére


Kecsotam
tag

Ezekben a kínai webáruházakban szinte mindenhez van sok-sok kupon. Hogy értelme mi azt nem tudom. Most például a DJI Mavic Mini FLY MORE Combo csomag 430 dodó. Ami azért nem rossz, de volt már 370 is, ami 110K az itthoni 160-170-el szemben. nyilván nincs rá gari, meg rámehet az ÁFA is, de ez megint más téma. Én sűrűn vásárolok onnan.

(#4254) Kecsotam válasza Geller72 (#4250) üzenetére


Kecsotam
tag

Köszönöm a választ. Igen, jogilag tehát problémába ütközhet itthon egy FCC verzió.

De én inkább arra értettem a kérdést, hogy működésileg nem lehet-e vele probléma. Például, hogy érzékeli, hogy nekem FCC-s verzió van, de GPS alapján EU-ban vagyok, így nem engedi használni. Vagy csak egyszerűen bármi technikai probléma lenne azért, mert nem azt használom, ami idevaló lenne.

De ha jól értelmezem, akkor ezen problémák nem állnak fenn. Bennem egy olyan is van, hogy azért is jobb lehet ezt megvásárolni, mert ha ezt most egyáltalán nem is lehet az FCC szabvány szerint használni, de könnyen lehet, hogy jön egy hack, program, vagy akármilyen okoskodás attól a sok ezer drónostól, aki megvásárolja, akkor legalább az esélyem legyen meg, hogy a későbbiekben használni tudjam, mert a driver megvan hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#4255) zarew válasza Kecsotam (#4253) üzenetére


zarew
senior tag

Azt mondták tele lesz a használtpiac minivel az ünnepek után. Hát amit árulnak használtan pont annyi mint a boltban . Nem is értem. De legalább így újat veszek.

(#4256) Geller72 válasza Kecsotam (#4254) üzenetére


Geller72
veterán

"de könnyen lehet, hogy jön egy hack, program, vagy akármilyen okoskodás attól a sok ezer drónostól, aki megvásárolja, akkor legalább az esélyem legyen meg, hogy a későbbiekben használni tudjam, mert a driver megvan hozzá."

-Pedig leírtam:

"Még egyszer, a Mini soha nem lesz ilyen, mert HW-es téren eleve más. "
-Azaz teljesen más a HW.
-Teljesen másik a táv mindegyikhez. Egyéni.

Én a te helyedben sokkal inkább tartanék attól, hogyan lesz garod a gépre? Elméletben az aktiválás ehyle és ideje számít, viszont itt EC(C) környezet van a drónod meg FCC lesz, szal..khm.. Lehetnek anomáliák. Ezt jobb előtte megkérdezni a Dji-tól. Vettem már drónt Kínából, de az ugye dual rendszerű volt, az ottani vásárlásra is adtak "itthon" gart, Care-t.
A mini, mint írtam is, különleges darab, mert nem dual rendszerű, ezért ne is reménykedj hackben. Fizikailag zárták ki ennek a lehetőségét. A wifi adapter totál az alaplapra van integrálva. Nem cserélhető, forrasztgatható. Eleve más a CPU is, ami része az adapternek. Én elengedtem a minit, inkább lesz Mavic 1-em (már van 2), ami használtan annyi, mint egy mini. Az alkatrészárakat figyelembe véve olcsóbb egy Mavic 1 P, mint a Mini. Még. Nekem nem szempont a kis súly, mert több a korlátja annak a gépnek, mint az előnye.

(#4257) Geller72 válasza KillHates (#4251) üzenetére


Geller72
veterán

;] :D :D . Van ilyen pillanatom is. De qrva élet, hogy lesz egy No 1. hsz, vagy bevezető, amit csak meg kell említeni annak, aki lusta olvasni, keresni a neten. ;).

(#4258) Geller72


Geller72
veterán

Q1,-Nincs valakinek elfekvőbe egy garnitúra prop szett a MP Platinumhoz?
(Csak eredeti érdekel).
Q2,-Jól sejtem, hogy a Mavic 2 széria propjai jók az egyes szériára? :D.
(Ha erre a kérdésre a válasz igen, akkor ez is jöhet, mert gyanítom, hogy ugyanaz a prop szett, mint a MP Platinum propok. :D.

(#4259) MlbMatic válasza zarew (#4255) üzenetére


MlbMatic
tag

:) hát szivás,, de a magyar mindig azt várja, hogy egy 3 honapos gép minimum fele árban a boltinak, mert legalább 30 percet repült már,, :)

(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\

(#4260) VANESSZA1 válasza zarew (#4255) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Van az csak kicsit kell az internetet használni. Azért is van/ és lesz, és ez minden gépre igaz mert sokan megveszik, és olyan videókat várnak rögtön a géptől mint amivel tele van a tyuktub ha beírod 2,7k vagy 4k 10bit. Azt kevesen tudják vásárláskor hogy egy ilyen videóért keményen meg kell dolgozni. Szerkeszteni, vágni, zene... stb.
Így mikor csalódás éri őket és beletőrik a bicska "mert ez a sz@r nem egybűl a végeredményt dobja ki" gyorsan szabadulnak a "hülye" géptől.

[ Szerkesztve ]

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#4261) MR007RM válasza VANESSZA1 (#4260) üzenetére


MR007RM
addikt

Lehet videóklipet készíteni és akkor szerkeszthet amennyit akar. Véleményem szerint nagy hülyeség. Kérdés mire vagy mihez készül. Pénzt keresni? Akkor dolgozzon vele.

Már hetek óta nem jön össze egy jó repülés főleg az időjárás miatt, ma köd volt felénk, holnap nem érek rá, messzire kell menni, hideg van stb.....pedig elhiheted tesztelném az új kamerámat hogyan virít egy drónra téve. Pici munka ha telemetria vagy zene megy hozzá semmi egyéb. Esetleg fájlok összefűzése, amit ma már egy óvodás is simán megold pár lépésben. Pár perc, sablon lépések.

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#4262) akarmi1971


akarmi1971
csendes tag

biztos volt már téma de nem találom :

M2Z távja tölti a telefont is . Vettem egy új telefont ami 27w-al tölt . 5 perc alatt 50% ra lepippantja a táv-ot .
Egy megoldást találtam eddig hogy az alsó normál USB-re kötöm a telefont , az oldalsó minisbe meg egy powerbankot . Csak ez nem tesz túl jót a táv akksijának.

Tud valaki gyári kész USB kábelt ahol a két táp szál ki van herélve vagy kénytelen leszek nekiállni forrasztgatni ?

[ Szerkesztve ]

(#4263) forceberg válasza akarmi1971 (#4262) üzenetére


forceberg
veterán

Nem lehet csak úgy kivágni a táp szálakat, mert akkor nem ismeri fel a távot a telefon.
Az USB kábelt kell hekkelni, áramkorlátozó ellenállást beiktatni. Nekem így működik a kezdetek óta az Air.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#4264) duni84 válasza akarmi1971 (#4262) üzenetére


duni84
aktív tag

nekem épp fordított a problémám: a telefont lassabban tölti a m2p gyári kábele (a microusb-s oldalsó), mint ahogy merül. nyilván le fog merülni a drón akksija, mire a telefon is pl lemerülne, csak alapból "aggasztó", hogy a töltési százalék nem felfele, hanem lefele megy. mindez függetlenül attól, hogy a telefonon QC be van-e kapcsolva vagy sem. (galaxy s8 és note 8 egyaránt ugyanez). lehet, hogy valahol (bárhol) van egy almenü almenüje, ahol lehet állítani az appban, hogy a távirányító mennyire töltsön vagy egyszerűen nálam ez bug lehet? a telefonok természetesen normális sebességgel töltődnek bármelyik másik töltőn és az app sem meríti egyiket sem extra tempóban

#metszéspontok

(#4265) akarmi1971 válasza forceberg (#4263) üzenetére


akarmi1971
csendes tag

Tudsz erre rajzot adni ? mekkora ellenállás kell ?

(#4266) forceberg válasza akarmi1971 (#4265) üzenetére


forceberg
veterán

Ehhez rajz sem kell. Az USB kábel piros(+5V) szál elvág, majd az ellenállás beforrasztása. Ha jól emlékszem, én 100Ohm-ot tettem. Úgy csináltam, hogy kimértem, hogy amivel még stabilan működött, annak a 2/3-át raktam be. A telefonokon megjelenik a kis villám ikon, de csak néhány mA áram folyik, így a drón távját kb. sosem kell töltögetni. A beavatkozás csak saját felelősségre végezhető el!

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#4267) Geller72


Geller72
veterán

Mintha 50Ohm-os ellenállással, vagy talán még kisebbel is láttam már ilyet működni. Amit még esetéeg érdemes lenne megpróbálni, hogy régebben (legalábbis biztosan) léteztek több fajta kábelek, úgy mint töltő és adatkábelek külön. Amennyire nekem rémlik, volt kapható olyan adatkábel, amivel eleve nem is tudtál tölteni, csak mondjuk flashelni. Régebben eleve több szabvány létezett ebben is, ez most már egységes. Régebben voltak csak töltő kábelek is, azokon gyakorlatilag csak egy 5V+ és - volt bekötve, semmi más. Manapság ilyet már nem nagyon lehet itthon kapni, mert egyszerűen sem erre a csak töltő kábelre, sem a csak adatkábelre nincs igény. Nem beszélve arról, hogy az USB szabvány is változott és ma már egyre ritkább az 1.1, vagy akár a 2.0 szabványú is. Már a 2.0 is egyfajta "Okos" USB port szabvány.
Régebben pont ezért kellett legalább két külön kábel. Egy töltő és egy adatkábel.
De a mai okos portok miatt sok esetben a sima adatkábel sem működne, mert eleve ahhoz köti az adatkapcsolatot, hogy legyen "kraft". Ha nincs kakaó, nincs adat sem. Ezért egyszerűbb hekkelni és egy ellenállást beépíteni. Van, aki kapcsolót rak rá, amivel szabályozni is tudja hogy ON/OFF állásban legyen ez a funkció.
A Mininél is merítette (főleg az Androidos verziót jobban) a teló töltése, de a Mavic Pro-nál ez még gyorsabb. Pl. Ahogy észrevettem, elég sokat számít, hogy minden fullra van töltve, mert eleve egy félig lévő telcsivel nekem úgy tűnt, hogy a táv is gyorsabban merül. Nálam mindig van kint is power bank, 4 portos, azaz egy időben 4 eszközt tudok tölteni róla, 20.000mAh-s, így a távot és a telót is rá tudom tenni és/vagy a tabletet. Ha nagyon rá lenék szorulva, a drón akkuját is tudnám tölteni (racer akkukat töltök is vele kint, hubról).
A Yt.-n van egy rakás vidi, hogy kell meghekkelni a kábelt.

(#4268) *Ropi* válasza Geller72 (#4267) üzenetére


*Ropi*
félisten

A Ugreen és a Tronsmart is gyárt csak töltő kábelt: amit vettem 3A-t tud, vastagabb is, mint az átlag adatkábelek, és csak 2 ér van benne - viszont 3x olyan vastagok, mint egy mezei adatkábelben. :D

Mondjuk nem távtyű, de a DAC kábelébe én is 100R-t tettem, hogy érzékelje ha csatlakoztatom, de közben ne szívja horpadtra a telefon akkuját. :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#4269) thomasvold


thomasvold
őstag

Kicsit off : Akinek van GameSir T1d kontrollere TELLO-hoz, azoktól kérdezném, hogy a kontrollert bluetooth-on keresztül telefonon való játékra nem is lehet használni?? Próbáltam párosítani a kontrollert a telefonnal, egyszerűen képtelen rá. Csak TELLO app-on keresztül tud kapcsolódni?

(#4270) Niczo


Niczo
senior tag

Sziasztok! Új vagyok Tello témában, az app kiírta hogy van új firmware, én ráböktem hogy frissítse. 99%-nál megállt, és egy darabig vártam hogy befejezze. Mikor láttam hogy nem fogja, hozzáértem a drónhoz, és forró volt mint a tűz. Kikapcsoltam az appot és a drónt is, majd a megvártam hogy kihűljön. Másodszorra sikerült a frissítés. Repültem vele egyet a szobába, és nagyon melegszik a drón alja. Eddig ez fel sem tűnt. Normális hogy ennyire melegszik?

Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.

(#4271) KillHates válasza Niczo (#4270) üzenetére


KillHates
nagyúr

Szia! Igen természetes, hogy a TELLO ennyire melegszik. Ha nem repülsz vele, a propellereket akkor is érdemes járatni. Én már jártam úgy hogy "ipkamerának" hazsnáltam a TELLOmat ami egy idő után kiírta, hogy túlmelegedett. Szóval kell neki a légmozgás!

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4272) Niczo válasza KillHates (#4271) üzenetére


Niczo
senior tag

Ez tök jó. Most ha repülök vele, kb 15-20 másodperc után "error code 13" hibaüzenettel leszáll. Lehet hogy valami félrement?

Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.

(#4273) Geller72


Geller72
veterán

Csumi.
Mavic 1-hez EU-s forrást tud valaki olcsón? Max 25-ig. Természetesen eredeti csak, ami szóba jöhet.
:R

(#4274) Geller72 válasza Niczo (#4272) üzenetére


Geller72
veterán

Akksi kuka lesz..és/vagy fel tudta tölteni rendesen? Akku gond, az tuti..

[ Szerkesztve ]

(#4275) Niczo válasza Geller72 (#4274) üzenetére


Niczo
senior tag

Félig feltöltöttnek jelezte az app.
Nem régóta van meg a Tello, eddig talán csak 5-ször repült. A firmware frissítés alatti felforrósodás miatt károsodhatott?

Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.

(#4276) Geller72 válasza Niczo (#4275) üzenetére


Geller72
veterán

Töltsd fel teljesen, normális töltővel, ami tud mondjuk 2A-t. És írd meg, mizu.

(#4277) BEndre34


BEndre34
tag

Sziasztok!
Komoly dilemmában vagyok és hiába soroltam fel a pro-kontra érveket, nem tudok magammal dűlőre jutni. Nyilván nem várom el, hogy más döntsön helyettem, de tapasztalt tagoktól tanácsot szívesen fogadok, mert lehet, hogy akár egy mondatban ott lesz az, ami a végleges döntésemet segíteni fogja. E hosszú bevezető után....

Adott az alig több mint 1 hónapos újracsomagolt P3S gépem (előtte egy évig egy GoClever Drone HD 2 FPV drónt nyúztam) amit 1 év bolti (nem DJI) garanciával és 21 töltéssel vettem meg (nem titok, 100e volt). Imádom, szeretem, de.... Minap belefutottam egy P4 gépbe, ami "csak" 80e forinttal kerülne többe (nyilván a P3S vételi, esetleges eladási áránál). Technikai adatok terén (főleg a hatótáv, de ezt egy korábbi ...)nem is kérdés, melyik a jobb gép, viszont mindig van egy "de".... A P3 pót aksi 30-35e ugyanaz a P4 esetében 55-60e (ebből mindenképpen DJI és nem utángyártott lenne). Illetve a P3 esetében ott a biztonság, hogy ha valami nem az én hibámból történik (pl gimbal vagy videójel/rögzítés meghibásodás, bármi ami nem használatból vagy természetes kopásból ered) javítják garanciálisan, ami a P4 esetében (magánszemélytől lenne) nem működik. Nem tudom viszont (és fórumban sem találtam), milyen tipikus meghibásodások vannak/lehetnek a P4 esetében és nagyságrendileg mennyibe kerül azok javítása. :F ... A P3 mellett a garancia és a relatívan olcsó alkatrészek, a P4 mellett a technikai tudása szól.
Hobby szinten használva megéri (1 pótaksi legalább kell, így) a P3 árának duplájáért P4-re váltani most? Várjak még, mert ha jönnek az új DJI gépek (márpedig jönnek) talán P4-ek (adv/pro) is lesznek olcsóbban eladók (most kb amit meg is vennék azok 230 felett vannak alap felszereléssel, azaz pót aksi ott is kellene)? Azok sokkal jobbak a sima P4-nél? A szenzorokat leszámítva és a pro (nem a V2, mert az nekem megfizethetetlen) vidójel átvitelénél (ha jól tudom a pro két-csatornás videó jelel operál) több/lényeges eltérést nem nagyon látok a simához képest.

Kérem, akinek van tapasztalata, tudása ezen a téren, véleményével segítse a döntésemet. :R :R :R

(#4278) KillHates válasza BEndre34 (#4277) üzenetére


KillHates
nagyúr

Ha 4-es Phantom-ot veszel, a 3-as után akkor igazából csak a PRO szignifikáns előrelépés az a szenzorok miatt, persze ha az Occusync-et nem használnád (igazából ez amiben több P4 vs P3)
Az akku kérdés meg azért ennyivel több, mert sokkal okosabb az akku kezelése a P4-nek mint a P3-nak.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4279) Niczo válasza Geller72 (#4276) üzenetére


Niczo
senior tag

Köszi a segítséget! Feltöltöttem tegnap este, ma reggel behoztam a cégbe, és most reggel repkedtem vele zárt (de viszonylag nagy) térben. Szépen repült, úgyhogy megnyugodtam, nem ment tönkre :C

Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.

(#4280) twine válasza BEndre34 (#4277) üzenetére


twine
addikt

"Hobby szinten használva megéri....?"

Próbálok egy lehetséges utat világítani neked...
Azt kell látnod, eldöntened szerintem, kiszolgál e "hobby szinten" a P3!?
Mi az amit nem tud, és valóban(!) hiányzik. Amit valóban(!) kihasználnál a p4-ben.
Mindezt ugye annak tükrében, hogy fontosak az anyagiak....
Hiszen az a tényező. Mert ha ez nem lenne a képletben, nyilván technikából mindig van új, és újabb,jobb és még jobb.
Én magamból indulok ki, és abból hogy mennyire bele tudom magam lovalni bizonyos dolgokba a neten...nézem a videókat, tátom a számat, álmodozom, és közben egyre erősebb bennem a "kell most, rögtön" érzés...
Aztán meg később kiderül, hogy valójában magamnak generáltam az egészet, és baromira tudnám élni az életem azon bizonyos eszköz nélkül is.

Talán utólag visszatekintve a P4-> P4proV2 váltásom is ilyen volt...
Persze jó vassal könnyen dumál az ember, és nekem sokszor pénzt is keres a "drótosgalamb", de valszeg a mai napig tudnék dolgozni a sima P4-el is...Nem vagyok benne biztos ,hogy valóban kihasználom az F2.8-at pld...
Egyszer próbáltam ki sötétben kivilágított templomnál, és utcai kandellábereknél. "Megnyugodtam", hogy "hu hát valóban jobb lett a kamera", éééééés ennyi...."sötétben" azóta sem keresett pénzt a gép...
Városban is stabilabb a V2, de nem tudom, megérte e az a raklapnyi pénz, amit ráfizettem a különbözetre...(és természetesen itt nem az a kérdés, jobb e az új...nyilván lényegesen jobb)
Szerencsés vagyok, mert nekem vissza is termelte mind a két gép az árát....
De nem vagyok abban biztos ,hogy ne tudtam volna az uj gép nélkül élni...
Ellenben emlékszem milyen voltam amikor elkezdtem bele lovalni magam a V2-be....
MInt a rajzfilmekben amikor hipnotizálják,az illető szemét,,,,forog a rózsaszín spirál a pupillámban.... :DDD

Szóval mérlegelj, mit nem tud a p3, és mit használnál ki valóban a p4-ből?
ÉS mindez mennyiben kerülne...És annak a különbözetnek nincs e jobb helye valahol máshol...a családban, egy másik hobbydban, stb.... ;)

(#4281) BEndre34 válasza twine (#4280) üzenetére


BEndre34
tag

twine: Köszönöm, hogy ilyen szépen leírtad, levezetted. "Sajnos" teljesen magamra ismertem az írásodban -> "Ellenben emlékszem milyen voltam amikor elkezdtem bele lovalni magam ... ,,forog a rózsaszín spirál a pupillámban..." Próbáltam én is lehiggadni és pro-kontra érvekkel megindokolni a dolgot, de mivel tudom, a kicsi lelkem mire vágyik az eredmény kissé részrehajló lett. :( Pont emiatt kell a "hideg" fej és a tanácsok. ;)

KillHates: Neked is köszönöm.!Megnézem, hogy áll a pro a sima árához képest. Illetve twine írása alapján megpróbálom magamban tisztázni, hogy kell-e valóbban ennyiért a fényes, csillogó.... P4, vagy csak a gyermeki énem akarja annyira és valójában nem igazán használnám ki a tudását.

(#4282) Niczo válasza thomasvold (#4269) üzenetére


Niczo
senior tag

Én eddig erre nem is gondoltam, de hogy írtad kipróbáltam, és nekem is csak a Tello app-on keresztül volt hajlandó kapcsolódni. Fura, elvégre ez is egy bluetooth kontroller, logikus a feltételezés hogy az eredeti rendeltetésére is használható :U

Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.

(#4283) thomasvold válasza Niczo (#4282) üzenetére


thomasvold
őstag

Köszönöm, hogy megnézted. Érdekes, pedig van rajta egy "pair" gomb, de ha azt megnyomom, rögtön kiírja a telefon, hogy nem sikerült a kapcsolódás. Ha meg csak simán kapcsolódni próbálok a telefonról, csak gondolkodik 10 másodpercig és szintén kiírja, hogy nem tud kapcsolódni. Úgy tűnik ez tényleg csak a Tello-hoz van.

(#4284) krx21


krx21
nagyúr

Sziasztok. Csatlakoznék a klubhoz egy Mavic Mini-vel.
Igaz az, hogy ha a drón 30m belül van, akkor a go home gomb az landing-ot eredményez? Ma tényleg így volt, de mi a hivatalos infó?

(#4285) Geller72 válasza krx21 (#4284) üzenetére


Geller72
veterán

Üdv a klubban! :)
Visszakérdezek. Mi van neked beállítva RTH esetén landing zónának, mint landing area? (Gondolom, ha tudnád, akkor a fenti kérdést sem, tetted volna fel.. :U )
Nincs semmifajta "hivatalos" info, csak a user, aki nem olvas/nem ismeri a gépet/appot.. ;) Nem csak ebben a klubban alap, hogy először ezeket vágja a tulaj. ;).

Ha az appban be van lőve, hogy RTH esetén mi az az area, ahol leszállóhelyet keressen és ez mondjuk 20m-re vagy esetedben 30m-re van állítva, akkor az eléggé evidens, hogy a gépnek már RTH zóna, azaz leszállhat, mert zónán belül van. Ez többnyire akkor fordul elő, ha el sem hagytad a zónát. Az is lehet, hogy ez inkább fordul elő a Minivel, mint másik Dji géppel.. :D. Az app is sokkal butább..

[ Szerkesztve ]

(#4286) krx21 válasza Geller72 (#4285) üzenetére


krx21
nagyúr

Én is vissza kérdezhetek? :DDD Te repültél már minivel?
Szerintem nincs olyan állítási lehetőség.. De javítsatok ki ha tévedek... :R

(#4287) Geller72 válasza krx21 (#4286) üzenetére


Geller72
veterán

Nyugodtan visszakérdezhetsz. Sőt, ha visszaolvasol kicsit, elég sok kommentem van e témában itt is. Talán mert volt ilyen gépem pár hónapig.
De azt hittem, elsősorban válaszolsz és aztán kérdezel..Válasz viszont nem érkezett.

Tehát. Ez az alap Dji setup:

"Something worth remembering is that if your drone is less than 20 meters away from you when you press the RTH button then it will land just where it is, however, if the landing zone is hazardous then it will try to find somewhere safe to land or just hover at a low height until the pilot takes control and lands it manually."

Ettől némiképp már a Spark is eltér, mégpedig így:

"When the Spark’s RTH is triggered, if the drone is between 3 meters to 20 meters from its home point then the drone will just land automatically with the RTH at Current Altitude option disabled (the default setting in DJI GO 4). If the option is enabled, then the Spark will not ascend if already at the height of 2.5m or more, but if below 2.5m then it will ascend to 2.5m during its RTH. Finally, if the Spark is more than 20m meters away, then it’ll ascend to the set RTH height before heading back home."

Éppen ezért nagyon nem várható el, hogy egy másik - ugyanúgy Dji termék nagyon máshogy kezdjen el viselkedni, mint a többi.
Tehát megint leírom, amit az előző kommentben is:

"Ez többnyire akkor fordul elő, ha el sem hagytad a zónát"

-Nem elhanyagolható kérdés az sem, hogy ki az, aki 20-30m-re a poziciójától nyom egy RTH-t? :U :U :U .

[ Szerkesztve ]

(#4288) Geller72


Geller72
veterán

Még valami, ami nagyon fontos. A Home Point nem vicc, a Miniben a frissítés menüpont sem az. Simán lehet, hogy azért szállt le, mert azt sem tudta hol van.
Ez a videó nem rossz, érdemes megnézni Mini tulajoknak.

Addig is:

"Never depend on RTH to be 100% accurate. Always take controll of your drone." ;).

[ Szerkesztve ]

(#4289) krx21 válasza Geller72 (#4287) üzenetére


krx21
nagyúr

Köszi a választ... De akkor most lehet állítani a mini-n ezt, vagy sem?
Amúgy próba képen nyomtam meg és pont a Duna felett 1,5 méteren. :DDD Elkezdett landolni, majd nem szállt le (nem süllyed el :DDD ), hanem egyszer csak felszállt és hazajött. Egy pillanatra leizzadtam...

[ Szerkesztve ]

(#4290) Geller72 válasza krx21 (#4289) üzenetére


Geller72
veterán

"Amúgy próba képen nyomtam meg és pont a Duna felett 1,5 méteren"
-Inkább nem írok semmit.....

[ Szerkesztve ]

(#4291) krx21 válasza Geller72 (#4290) üzenetére


krx21
nagyúr

:DDD Viszont most pont ezért jegyeztem meg a dolgokat.
Amúgy ha már így működik, akkor erről küldhetne valami információt a képernyőre és máris a hülyeség elkerülhető lett volna, nem írt semmit…

(#4292) sityupityu válasza krx21 (#4289) üzenetére


sityupityu
veterán

Nekem nincs ilyen drónom, de mivel neki volt és kérdezte, hogy mire van beállítva ezért gyanítom, hogy be lehet állítani. :)

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#4293) sityupityu válasza Geller72 (#4290) üzenetére


sityupityu
veterán

Az Air-el egyszer én is csináltam ilyet igaz, nem szándékosan. Kb 30 méterre voltam a Duna felett amit fényképeztem amikor haza akartam hívni. A go home helyett véletlen a landing-ot nyomtam meg. Pont félre akartam tenni a távot, hogy addig teszek-veszek amíg hazajön amikor meghallottam, hogy mit mond a női hang. Mondom mi van? :Y :DDD Persze ugye egy mozdulattal ki lehet ebből hozni a gépet, de azért na, meglepődtem rendesen. :)

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#4294) krx21 válasza sityupityu (#4293) üzenetére


krx21
nagyúr

Akkor üdv a klubban. :DDD .. Nekem még nem is mondott semmit... :F

(#4295) sityupityu válasza krx21 (#4294) üzenetére


sityupityu
veterán

De nálam nem az volt mint nálad, én a landing gombot nyomtam meg véletlen a go home helyett... :)
Meg a 30 métert én úgy értettem, hogy 30 méter magasan voltam. A távolság az kb 1 kilométer lehetett.

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#4296) Skimaster válasza krx21 (#4289) üzenetére


Skimaster
senior tag

Mi sem jobb mint kezdő drónosként egy új,beállítatlan géppel a Duna felett repülni...hajra!! :Y

(#4297) krx21 válasza Skimaster (#4296) üzenetére


krx21
nagyúr

:DDD Még mindig várom, azt a megnevezett RTH area beállítást, hogy merre van....

(#4298) DIEGO15


DIEGO15
őstag

Sziasztok. Ilyen, vagy ehhez hasonló yagi antennát probált már valamelyikőtök?
Itt egy orosz nyelvű teszt is róla, kommentben van fordítás.

(#4299) Jim-X válasza krx21 (#4297) üzenetére


Jim-X
őstag

Udv a klubban, itt is :DDD

En ot csipem, a Mavic 2 Zoom-t is az o videoja alapjan lottem be :K

[link]

Itt pedig olvashatod a kulonbozo RTH eseteket, le is irja, ha 20m-en belul vagy, akkor a dron automatikusan landolni fog ott ahol eppen van. :K

[link]

[ Szerkesztve ]

A játék az nem játék!

(#4300) nortsen válasza krx21 (#4297) üzenetére


nortsen
aktív tag

Tudom nem Air-ed van, de pl itt is le van írva feketén-feféren.
Ha a drón RTH esetén a kiinduló ponttol 5-20m távolságban van és az RTH at Current altitude ki van kapcsolva, akkor ott száll le, ahol van.
Mininél lehet nincs ilyen beállítás, de 5-20m között így viselkedik.

[ Szerkesztve ]

Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.