Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic

Hozzászólások

(#4151) tirszin válasza jozsi252 (#4150) üzenetére


tirszin
senior tag

Ha így van, nem is nagyon érdemes használtat venni belőle, mert az egy időzített hiba, csak idő kérdése, hogy előjöjjön.
Volt Canon 24-105 4L stabilizált objektívem, azok is ilyenek, x db átzoomolás és eltörik a belső szalagkábel. Nem lehet kikerülni, csak idő kérdése. És nem nagyon látszik kívülről, mennyit volt tekergetve a zoom gyűrűje. :(

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#4152) *Ropi* válasza tirszin (#4149) üzenetére


*Ropi*
félisten

"Egyébként honnan jön mostanában oly sok embernél az az ötlet, hogy kiránduláshoz, nyaraláshoz veszek egy drónt? Ahhoz miért nem elég egy jó fényképezőgép, mindössze 1db zoom obival?"

Mert pl. magát szeretné megörökíteni az adott környezetben (pl. tengerparton, ahol közel s távol egy lélek sincs rajtuk kívül akit megkérhetne, hogy lőjön róluk képet, állványt cipelni a géphez pedig több kiló (kivéve karbon, de annak az árát meg inkább beleteszem a nyaralásba :D), no meg drónnal sokkal látványosabb látószögeket lehet elérni, stb.)?

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#4153) Geller72 válasza *Ropi* (#4152) üzenetére


Geller72
veterán

..Nekem a Nikonhoz a táskában mindig van 3 obi, de majdnem mindig van olyan szitu, hogy pont az kellene, ami nincs nálam... Az is igaz, hogy nem fél millás obik, amiknek optimális lenne az átfedésük..Az 55-200 sokszor sok, az 50-egynyócdé meg kevés..és azt veszem észre, hogy már megint a 18-55-ös KIT obit raktam fel.. Tudom, hogy nem jó az átfedés igazából, de akkor erre volt zsetonom és így maradt. :D. Az sem állja meg a helyét, hogy a három árából már vehettem volna egy jót, mert a fix 50-es már régebbről megvolt, (amúgy nagyon szeretem), a KIT obi adott volt a géphez anno, a 200-ast meg olyan áron vettem, hogy nem lehetett kihagyni. Mivel nekem ez nem hoz egy fillért sem, max hobbi, ezért nem is annyira sürgős az update, marad a szívás. :D.

(#4154) *Ropi* válasza Geller72 (#4153) üzenetére


*Ropi*
félisten

Igen, ezek nyomós érvek. :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#4155) MR007RM válasza tirszin (#4149) üzenetére


MR007RM
addikt

"Egyébként honnan jön mostanában oly sok embernél az az ötlet, hogy kiránduláshoz, nyaraláshoz veszek egy drónt? Ahhoz miért nem elég egy jó fényképezőgép, mindössze 1db zoom obival? Sőt sztem jobb is lenne kézből lőni, mert az élmény az emberrel együtt megörökítve lesz igazán értékes. Az üres tájat lefotózni jó magasból, esetleg valahol a távolban pár hangyányi emberrel, nem lesz túl érdekes pár év múlva."

Mert a drónt nem tudod oda irányítani ahová akarod? Akár pár centire az arcodhoz? :) És a távoli levegőből hogyan tennéd? Így azért csak színesebb ha lehet.
Én direkt vettem egy akciókamerát a drónomhoz tuning gyanánt. Valszeg tavasszal lesz igazán aktiválva, csak rövid teszt kedvéért lesz kipróbálva a téli időszakban. Nem akarom tönkretenni az akkumulátoraimat sem a drónt. Biciklivel teli drónhátizsákkal lesz sok kirándulásom. :) Már most tervezgetek, addig meg kiépítem a hardvert. :)

[ Szerkesztve ]

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#4156) Al Capone


Al Capone
tag

Köszi a választ mindenkinek!
Kicsit azért elszomorított a Mavic Pro-val kapcsolatban ez a borítékolt hiba.. Kellemetlen, hogy ilyen nagy valószínűséggel jelentkezne, úgyhogy ezt akkor inkább hagyom.

Egyébként valóban olyan helyzetekre kéne a drón pl nyaraláson, amit nem tudsz egyszerűen megörökíteni fényképezővel. Voltunk nyáron Spanyolban és volt egy csodás öböl, ahova elmentünk, de egyben nem tudtam lefényképezni. Viszont drónnal fel lehetett volna szállni az öböl bejáratához és meg is van. Meg videón több mindent végig tudsz filmezni. Vagy ha hegyekben van az ember, jó lenne megnézni egyben az egészet, ahova mondjuk kisétált.

(#4157) Revoltek


Revoltek
aktív tag

Nézi valaki a Drága örökösök című sorozatot? A lényeg, hogy megfigyelés céljából ha jól láttam, egy DJI Inspire-vel repkednek, a falubeliek meg azt hiszik, hogy UFO. Hát majdnem lefordultam a kanapéról a nevetéstől. Járt már úgy valamelyikőtök, hogy nem tudták az emberek, hogy mi zümmög a fejük fölött? :DD :DD

(#4158) Kolondrum válasza Revoltek (#4157) üzenetére


Kolondrum
félisten

2 ha jól látom.

(#4159) KillHates válasza Revoltek (#4157) üzenetére


KillHates
nagyúr

Szerinted ez minek nézik?

Ha nem én irányítanám akkor én is azt hinném, hogy ufo! Főleg amikor kicsit, ködös párás alkonyati időben, amikor tolja maga előtt a fénypászmát, továbbá teljesen beteg hangja is van a karbon lapátok miatt, na ekkor valóban para... 😂🛸

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4160) gulb


gulb
senior tag

Tudom nem adok veszek topic de hatha valakit erdekel egy Mavic Pro controller ( a madarka lezuhant szoval annak oda a kameraja..)

(#4161) Geller72 válasza gulb (#4160) üzenetére


Geller72
veterán

Írj pricit. Lehet hogy komplett érdekel..

[ Szerkesztve ]

(#4162) Revoltek válasza KillHates (#4159) üzenetére


Revoltek
aktív tag

Vááááá egy UFO! Repülő CSÉSZEALJ! :)) :DDD

(#4163) L4ck091


L4ck091
csendes tag

Sziasztok!

Unokaöcsém kapott karácsonyra egy DJI Tello-t és annyira megtetszett a drónozás, hogy én is beruháznék egy kicsit komolyabbra. Sparkot néztem ki első körben, megéri szerintetek használtat venni belőle vagy kezdésnek vegyek valami olcsóbbat, hogy jobban belejöjjek a dologba?

Köszi előre is a válaszokat! :R

(#4164) MlbMatic válasza L4ck091 (#4163) üzenetére


MlbMatic
tag

inkább mini-t vegyél mint spark-ot

(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\

(#4165) KillHates válasza L4ck091 (#4163) üzenetére


KillHates
nagyúr

Igen! Inkább Mavic Mini-t. Butább jószág, mint a spark, de hosszabb távon jobb, mert ha átalakulnak a szabályok, akkor TALÁN (?) egyszerűbb lesz a élet egy Mavic Mini-vel a 249 gramm miatt.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4166) Geller72 válasza KillHates (#4165) üzenetére


Geller72
veterán

Ezzel csak az a baj, hogy Minit nem kap még sehol használtan olyan nyomott áron, mint Sparkot. Hiába igaz az, hogy inkább minit vegyen..És ez még egy jó darabig így lesz..70k-ért kap sparkot használtan, de kompletten, távval is 100k alatt van, a Mini 135k-nál kezdődik..ami kb majdnem dupla ár. A kérdés, hogy van e rá keret. Ha van, akkor szerintem is mini, de akkor már inkább FMC-ben.

(#4167) S.J.


S.J.
tag

sziasztok!

elhagytam ma izlandon a ph 4 pro mat.

van tippetek hogy lehet keresni, meg hogy mi volt a gond?

a levegoben elromlott az iranytu, es hiaaba iranyitottam magam fele a dront, csak messzebb ment. nyomtam egy return home ot, de ugy is csak tavolodott. nem gps alapjan nezi a home pontot? lehet hogy a szel fujta el?

(#4168) Geller72 válasza S.J. (#4167) üzenetére


Geller72
veterán

Nem köhögött (előtte, akár többször is) hogy nagy az interferencia, Izland nagyon cumi ebből a szempontból. Öcsém konkrétan idén a két hét alatt két napon tudott valamit repülni, amíg ott voltak. Kalibrációk megvoltak előtte, mielőtt elkezdted használni? Iránytű, meg ilyenek? Megvártad, míg a home pointot "megtanulja" és el is menti, Melyik RTH volt beállítva? A dinamikus, vagy a statikus? Keresni akkor kellett volna a drón kereső opcióval az appban. Mert ha lemerül, már jó eséllyel annyi. Bár lehet, hogy így is ripityára tört. Ha szerencséd van, csak leszállt, miután kritikus lett az akku szint és nem egy gejzírbe. Elmozogtál a felszállás helyétől a távval? Lehet, hogy statikus RTH volt belőve (ezt nem nézed/állítod be, csak repülsz???) és te közben a távval ugyan eljöttél onnan, de a gép oda fog ilyenkor visszamenni és leszállni, ahonnan felszállt.

(#4169) L4ck091 válasza Geller72 (#4166) üzenetére


L4ck091
csendes tag

@MlbMatic, @KillHates, köszi srácok. 100-ról indultam, de ott kell egy-két kompromisszumot kötni, 120-ért már elég fullos használt csomagok vannak a Sparkból, azért gondoltam arra.
A Minit pedig, ha megveszem FMC-ben, 170 + biztosítás, ha már új és majdnem 2x annyit ráköltöttem, mint amiről indultam.
Lesz a jövőben valami szabályozás, ami miatt nem érné meg a Sparkot megvenni?

(#4170) S.J. válasza Geller72 (#4168) üzenetére


S.J.
tag

szia,koszi hogy foglalkoztal vele.

visszaneztem most a repulest, nem kohogott, minden rendben volt. szel nem fujhatta el. jott egy magneses hibauzenet, es onnantol nem lehetett iranyitani.

(#4171) S.J. válasza S.J. (#4170) üzenetére


S.J.
tag

(#4172) S.J.


S.J.
tag

home pointra akartam visszahivni, akkor masik iranyba kezdett el szallni. gyakorlatilag akkor lehet most akarhol, nem? nem erdemes visszamenni a helyre ahol utoljara volt jel.. vagy valakinek tipp esetleg?

(#4173) khorvat


khorvat
senior tag

[link]

Államilag elismert drón tanfolyam?l Már ilyen is van? Brahiból gondolkozom rajta, hogy elkéne végezni, még a végén ilyen is fog kelleni az éven.

(#4174) forceberg válasza S.J. (#4172) üzenetére


forceberg
veterán

[link]
Igaz Mavic Pro, de neki szerencséje volt, 2 perc után vissza tudta hívni.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#4175) KillHates válasza S.J. (#4172) üzenetére


KillHates
nagyúr

Engem is beparáztatott a gépem; Minap küldtem el az Inspire-t olyan másfél-két km-re, ott néztem egy csomópontot felülről. Aztán lusta voltam visszahozni, nyomtam neki egy RTH-t. Álltunk a mező sarkán a haverommal dumáltunk és fel sem tűnt, hogy sehol a sas már egy jó ideje. Erre hallom, hogy a hátunk mögül iparkodik a landigpad-re! :Y Visszanéztem merre járt, hát nem egyenesen hazajött, hanem csűrt egy 3km-es félkört és szépen berepült a lakott terület fölé és onnét jött haza. Majdnem agyfaszt kaptam, mert nem váltottam ki a légtérhasználatit :W Nagy mák, hogy nem lett semmi gond, soha többet nem használom az RTH-t, vagy ha igen akkor figyelek közben. :B Ez is mutatja mennyire feleősségteljes dolog ez és nem szabad bízni a technikában

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4176) S.J. válasza forceberg (#4174) üzenetére


S.J.
tag

ugyanez volt nekem..attira valtottam en is, de mar a tav hataran voltam, es mire kitapasztaltam volna, mar elveszett.

tipp nincs hogyan talalhatom meg? rajta levo videok miatt lenne jo, holnap mar jovok haza :/

(#4177) KillHates válasza khorvat (#4173) üzenetére


KillHates
nagyúr

130 ezer Ft? Én egy kicsit húzósnak tartom egy "államilag elismert"-nek nevezett tanfolyamért. Utána kellene járni mire is jogosít a "Pest Megyei Kormányhivatal által elismert tanúsítvány" ? Én egy olyan szövegben jobban bíznék, hogy a tanfolyam elvégzése esetén UAV pilóta jogosítvány biztosítunk, ami az EU-s szabályzások szerint X súlyig Y magasságig reptetésre jogosítja fel a drón használóját

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4178) KillHates válasza S.J. (#4176) üzenetére


KillHates
nagyúr

A tabletben nem maradtak meg az utolsó koordinátái?

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4179) MR007RM válasza forceberg (#4174) üzenetére


MR007RM
addikt

Egyszer nekem is volt ilyen, kipróbáltam az ATTI módot SPORT mód mellett. Felküldtem az én kis Fimi a3-mamat az meg gyorsan elindult egy irányba. Persze semmi megelőző kalibráció nem volt, és mind ez jó sötétben egy lakótelepen. Ösztönösen nyúltam a gps kapcsolóhoz, vagyis sportról átváltottam gps-re és megállt a jármű. Szerencsére láttam szabad szemmel így vissza tudtam hozni könnyen.
Innentől ment el a kedvem otthon felröptetni. Nappal sem, ez Isteni jel vagy valami figyelmeztetés lehetett.

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#4180) forceberg válasza MR007RM (#4179) üzenetére


forceberg
veterán

Még, amikor nem drónoztam, egyik kollégám madara szállt el az örök vadászmezőkre :D
Amikor vettem a gépet, majd olvasgattam a módokról, akkor esett le, hogy tuti valahogy így ment el neki.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#4181) S.J. válasza KillHates (#4178) üzenetére


S.J.
tag

de az megvan, de gondolom probalt hazatalálni, es elszallt valamerre random.. jol gondolkodom?

(#4182) MR007RM válasza forceberg (#4180) üzenetére


MR007RM
addikt

Egyébként nem szoktam iránytűt sem kalibrálni. Csinálok egy felszállás előtti kezdőpont frissítést majd mehet. A múltkor kifutottam a jelből szépen visszajött magától. Volt olyan is hogy nem, akkor a home gomb segített és már rájöttem a konzolt nem adom meg inkább hazatérési pontnak, nem tűnik annyira biztosnak.

Ha nagy gáz van elindulok egy irányba és nézem a távolság számlálót.

Ja igen és mintha olvastam volna, nagy merülés esetén, vagy ha már jelez valami akkor szokott rosszalkodni az automata visszajövés. Lehet minden drónnál más.

[ Szerkesztve ]

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#4183) KillHates válasza S.J. (#4181) üzenetére


KillHates
nagyúr

Érdekesen csinálta: nem elment egy irányba, hanem egy nagy kört kezdett leírni majd kb. a felénél "rájött arra", hogy valamit nagyon rosszul csinál. Ha magától nem tért volna észhez, akkor most én is hirdethetném a távírányítómat és az akkukat :(
Mondjuk nekem rá van írva a telefonszámom a drónra, hogyha valaki megtalálná (és becsületes) akkor fel tudjon hívni.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4184) MR007RM válasza KillHates (#4183) üzenetére


MR007RM
addikt

Esetleg, nem tudom annál a drónnál hogy van, ha mint nálam ment volna a felvétel a drónban mondjuk miroSD-re a megtaláló könnyen visszavihetné visszanézés után, lenne rá esély. Szinte mindig videózom, mindent felveszek.

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#4185) KillHates válasza MR007RM (#4184) üzenetére


KillHates
nagyúr

Hát nem tudom... Én amikor messze reptetem a gépet és csak az FPV-n keresztűl látom fingom sincs merre járok, mező és fák mindehol és ha körbe nézek akkor is azokat látom. Ilyenkor vagy átváltok térkép nézetre, vagy forgatom a madarat mint majom a tükröt, hátha be tudom lőni merről süt a nap éppen, de ha borult az ég akkor tényleg csak a GPS segít.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4186) VANESSZA1 válasza S.J. (#4181) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Telefonból a log file-t feltöltöd a Airdata-ba és ott pontosan megmutatja az utolsó ismert útvonalát, és az utolsó ismert GPS koordinátát. Kimész oda és körbenézel. Lehet valami bokorban vagy fa tetején megtalálod.

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#4187) VANESSZA1 válasza VANESSZA1 (#4186) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Ez a Log fájl kell:
DJI GO
The flight files look like this: DJIFlightRecord_2019-08-01_[11-15-07].txt

Android users: Plug your tablet via USB cable to your PC and access it like a USB drive. For DJI GO 3, the files are in the folder "DJI/dji.pilot/FlightRecord".
For DJI GO 4, the files are in the folder "DJI/dji.go.v4/FlightRecord".

Ha gondolod feltöltöm és megnézem neked, hogy pontosan hol találod a madárkát.

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#4188) S.J. válasza VANESSZA1 (#4187) üzenetére


S.J.
tag

koszi, csak sajnos 300m en volt es gejzires,havas teruletre erkezhetett. elengedtem.

(#4189) KillHates válasza S.J. (#4188) üzenetére


KillHates
nagyúr

Tudom, hogy ez nem vígasztal, de most mondta a haverom, hogy tegnap este neki is világgá ment a Phantom4. A Duna parton reptette teliholdas víz feletti éjszakai felvételt szeretett volna. Most szervezi a csónakot amivel átmennek egy kis szigetre mert állítólag ott van valahol... :W

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4190) MR007RM válasza KillHates (#4189) üzenetére


MR007RM
addikt

Öntudatra ébredő mesterséges intelligencia. Vagy valami más vonzáskörébe kerülhetett, átvette valaki más felette az irányítást(akár csak véletlen) ugyanazon frekvencián? Esetleg így akarják kivonni az összes Phantom4 -et a forgalomból?
Csak úgy agyalok. Jelen pillanat még úton idefele a (Phantomhoz készített) jelerősítőm ami külön akkuról működik. Ha az lemerülne egy távolra, vagy csak sok interferencia környezetben reptetett drónnál gyorsan vége lenne a bulinak, mivel az alap szett messze mögötte van.
Mondjuk éjszakai felvétellel szerintem semmi gond nem kellene hogy legyen, még a drón is jobban látszik, de túl messzire biztos nem vinném. Van aki szilveszterkor felröptette városszemlére, igaz szinte csak függőlegesen.

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#4191) S.J. válasza KillHates (#4189) üzenetére


S.J.
tag

kicsit ez elbizonytalanit. biztos voltam benne hogy valamit elneztem vagy rosszul allitottam be. de a reportot tobbszor visszaneztem, es jol csinaltam mindent. megbizhatobbnak gondoltam a phantomokat. az is zavar hogy most a szep tajat beszennyeztem egy dronnal. nem tudom milyet vegyek legkozelebb

(#4192) S.J. válasza VANESSZA1 (#4187) üzenetére


S.J.
tag

tenyleg amugy a zoom taska nem kell?:D nem irtal

(#4193) gulb válasza S.J. (#4191) üzenetére


gulb
senior tag

Nekem a Mavic zuhanas utan volt hasonlo erzesem..mit rontottam el mi tortent miert..eltel par honap es nem keresem a valaszt. Viszont a kov Mavicra lesz public liability bizotsitasom id az biztos...ezek a barmik barmikor megtortenhetnek es csak 1 szer kell, hogy szemelyi serulest okozzon;((

(#4194) VANESSZA1 válasza S.J. (#4192) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Időközben már beszereztem egy másik tattyót, mert mint mondtam sürgősbe kellett volna. Azért kösz.
Sajnálom a Phantom-ot, mert egy jó hurokkal sok helyről ki lehet menteni.

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#4195) KillHates válasza MR007RM (#4190) üzenetére


KillHates
nagyúr

Nem lehet "átvenni" az irányítást sehogy csak blokkolni tudod a frekvenciasávot és akkor vagy RTH vagy leszállás. A távirányító és a drón egy speciális digitális kulccsal van összekapcsolva, amit folyamatosan ellenőriz mindkettő, ha ez elvész a digitális rengetegben, akkor az a protokoll lép életbe ami mondjuk akkor lenne, ha leejtenéd a távost és az elromlana.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4196) KillHates válasza S.J. (#4191) üzenetére


KillHates
nagyúr

Az egyik legmegbízhatóbb drón a Phantom! Két frekvencián 4 csatonán kommunikál a távossal (lightbridge) és ha nincsen használva az Occusync akkor azt is használja. Itt valami durva anomália zavarhatta meg a belső kompaszt és az átvitelt egyszerre. Biztos nagyon kicsi ennek a lehetősége de mint láthatjuk fennáll.
Reméljük, hogy majd valaki helyi ranger megtalálja és veszi a fáradtságot, hogy utána nézzen a gazdájának. Ha regisztrálva van a DJI adatbázisában, akkor még (ha darabokban is) de előkerülhet.
Én ha most drónt vennék, akkor csakis Skydio2!! Az nálam mindent visz az autonómia miatt :K Lehet, hogy az is meglépett volna ebben az esetben, de vígasztalhat a tudat, hogy semminek sem fog nekimenni, amíg van szufla benne. Egy a lényeg; a madarakra MINDIG RÁ KELL írni az elérhetőségeinket.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4197) MR007RM


MR007RM
addikt

[link] :)

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#4198) VANESSZA1 válasza S.J. (#4188) üzenetére


VANESSZA1
őstag

[link]
ilyen technikával egy mavic is kitudná hozni a gépedet ha megvan még a log file fájl a telefonon.

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#4199) MR007RM


MR007RM
addikt

Még csak most láttam. Itt van KillHates drónja, illetve majdnem ez a Dji Inspire 2 bevetésen. :)
Már csak én hiányoztam onnan. :O :D Lesz nekem is napfelkeltém, ha felkelek és az a k..va időjárás. :DDD

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#4200) KillHates válasza MR007RM (#4199) üzenetére


KillHates
nagyúr

Szerencsére nem én vagyok a videón :R (bár az Inspire2-est elfogadnám ;) ) Az a vicc, hogy ezek a drón-guruk szarrá affektálnak mindent. Aztán arra nem képesek odafigyelni amit itt a PH fórumán az egyszerű júzerek már leírtak nekem: a két antennának párhuzamosan kell lennie és az antenna lehetőleg legyen merőleges a drón írányára.
Érdekes, hogy nekem nem okozott gondot átrepülni a Dunát az öreg Inspire1-esemmel. :U Csupán arra figyeltem oda amit Geller mondott :K

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.