Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic

Hozzászólások

(#4201) sityupityu válasza KillHates (#4200) üzenetére


sityupityu
veterán

Én is így látom. Kicsit úgy beszél a gyerek az egészről a végén mintha agysebészet lenne, vagy egy vadászgéppel lenne bevetésen...

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#4202) Parson válasza sityupityu (#4201) üzenetére


Parson
addikt

Hello hallo, mi a véleményetek a DJI Mavic Mini-röl? Full kezdönek nem tul bonyolult és drága eszköz ez? Köszi elöre is.

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#4203) MR007RM válasza KillHates (#4200) üzenetére


MR007RM
addikt

Viszont azzal egyet kell értenünk vele, város felett lehetőleg ne reptessünk! Kivétel ha csak nincs véletlen a tulajdonunkban egy olyan drón amit szavakban ki sem lehet fejteni, nagyon kafa. :DDD
[link] :R A francba azzal a nyavalyás jelerősséggel. :U Volt téma hogy város felett ki meddig tudott elmenni.......

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#4204) Geller72 válasza Parson (#4202) üzenetére


Geller72
veterán

Nem technikailag kihívás egy ilyen, hanem sokkal inkább fejben...
Mert felelőtlen hülyéből már van sok..hiába tud(na) repülni technikailag, ha agyban meg nulla.. Ezért van a megítélésünk a béka segge alatt.
Vedd meg nyugodtan, inkább egy ilyet, mint egy kínai akármit, ami elmegy a végtelenbe. Ha okosan használod sok örömed és kevés bosszúságod lesz belőle. Lehetőleg ne akarjál vele kilométerekre elmenni, főleg ne az elején. Ez nem arra való. Üdv a klubban. ;). Az első pár repülésed alkalmából mindenképpen baazi nagy, üres, lakott területtől távol eső helyen próbáld. Olvasd el a használati útmutatót, mielőtt egyáltalán összerakod repüléshez. Ismerd meg az appot, és a drónt, hogy mozog, hogyan reagál, hogy jön haza RTH-ban, mi az az RTH, az app beállításai erre vonatkozóan is. Mindent. Mert ha már megtörténik a baj, tudd, hogyan reagálj. Ha a FAQ-n túl vagy mi is sokkal könnyebben és szívesebben adunk segítséget. Én a magam részéről már túl vagyok a minin, most vitték el, de eléggé sikerült kielemeznem ebben az egy hónapban kb. A maga korlátaival teljesen jól használható, ha tudod, hogy mire akarod használni, és a tudásának megfelelően is használod. Bármi újat akarsz vele tesztelni, menj ki megint olyan helyre, ahol nem gond, ha nem sikerül, van helye korrigálni, neked meg lereagálni a dolgot.
Hajrá.

(#4205) KillHates válasza Parson (#4202) üzenetére


KillHates
nagyúr

Geller tökéletesen összefoglalta, én csak annyit tennék hozzá, hogy az FPV-bibliád az UAV Forecast legyen. Van APP is meg online felület is! Én már csaptam oda a madarat, mert magas KP indexxel indultam el.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4206) Parson válasza KillHates (#4205) üzenetére


Parson
addikt

Köszi a véleményeket srácok, ez az UAV Forecast hasznosnak tünik. Magát a drónt még nem vettem meg, egyelöre csak infot gyüjtok, mennyire durva ez a szabályozás... nem szeretnék belefutni egy kinos szituba - miközben csak tájfelvételeket szeretnék csinálni...

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#4207) Tomjack


Tomjack
tag

Sziasztok egy kis segítség kellene. Nemrég megjött a Mavic mini, még kezdő vagyok.
Ott hon kipróbáltam és sikerült az egyik propellert eltörni.
Most megjöttek a karbon propellerek kicseréltem, viszont felszállásnál a bal hátsó (pörög rendesen de lent marad (eldől arra a drón). Mindig vész leállítom nem merek így felszállni vele.

Mi lehet a gond lapátok nem jó? Vagy a motorral van a gond?

Elnézést de még nagyon kezdő vagyok.

Köszönöm a segítséget előre is.

(#4208) thomasvold válasza Tomjack (#4207) üzenetére


thomasvold
őstag

Mennyire csaptad oda? Esetleg olyan lehet, hogy a tengely minimálisan meggörbült? Lehet hülyeséget mondok, majd a szakik megmondják. A másik, milyen karbon propellerek? Nem hozzá való eredetit vettél? Az pörög ki, amelyiket letörted? Mind a négyet cserélted vagy csak azt az egyet? Jól rögzítetted a propellert?

[ Szerkesztve ]

(#4209) Tomjack válasza thomasvold (#4208) üzenetére


Tomjack
tag

Nem nagyom csaptam oda, gépnek látszólag nincs baja. Karbon propellerek nem tűnnek rossznak mindet cseréltem. ( könnyebek, erősebbek)
Na ez most jó kérdés hogy az csinálja amelyiken eltört a lapát. Ezt nem tudom.
Igen mind meg lett húzva rendesen.linklink

[ Szerkesztve ]

(#4210) Jim-X válasza Tomjack (#4209) üzenetére


Jim-X
őstag

Szerintem siman rossz forgasiranyu propellert tettel az eredeti helyere es azert dol el (a tobbivel probal kompenzalni)
Nezd meg a forgasiranyokat, mert paronkent ellentetesek :K

A játék az nem játék!

(#4211) thomasvold válasza Tomjack (#4209) üzenetére


thomasvold
őstag

Én a lapátokra tippelnék. Nem hinném, hogy a gépnek baja lenne. Várj még meg pár hozzászólást.

Igen, igen, nem mindegy melyik lapátot hová teszed.

[ Szerkesztve ]

(#4212) Tomjack válasza thomasvold (#4211) üzenetére


Tomjack
tag

Megnéznétek raktam fel képet linkbe 2-őt.

(#4213) Jim-X válasza Tomjack (#4212) üzenetére


Jim-X
őstag

Nem jol raktad fel. Keresztben kell ellentetesen allniuk a propoknak. tehat a baj hatso parja a jobb elso, a jobb hatsoe meg a bal elso. ;)

[How to Replace]

[ Szerkesztve ]

A játék az nem játék!

(#4214) Tomjack válasza Jim-X (#4213) üzenetére


Tomjack
tag

Köszönöm. Javítom. Elsőre ez nem volt ilyen egyszerű. :)

Kipróbáltam tökéletes. Nagyon köszönöm mind a kettőtöknek a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#4215) BEndre34 válasza KillHates (#4177) üzenetére


BEndre34
tag

Ügyesen csinálják (de tényleg). :C
Időben léptek, hátha a törvény bevezetése után jó pozícióba lesznek. Minden más oktatás (nyilván drón) nem "államilag elismert", mert nem akkreditáltatták magukat (ennek főleg anyagi, adminisztratív, jogi .... okai vannak). A többihez képest viszont "csak" (és azért idézőjelben, mert ez nem a minőségre, hanem a hangzatos elnevezésre vonatkozik) annyival ad többet, mintha pl az xy által szervezett (aki szerepel az Engedéllyel rendelkező képző intézmények között [link] ) szobafestő tanfolyamot elvégeznéd. Nem hiszem, hogy bárki találkozott volna államilag elismert szobafestővel. :DD

Személy szerint - bár a tanfolyamo(ka)t jónak tartom és kezdőként el is mennék - várom, amíg meglesz a törvény és ha pl tanfolyam/vizsga elvégzése lesz az egyik feltétel, oda megyek majd csak el, ahol azt valóbban le kel tenni. Addig nem dobok ki pénzt, hanem veszek inkább pótakkumulátort ;)

(#4216) Parson


Parson
addikt

Sziasztok, uj kérdés: várható, és ha igen, akkor kb mikor uj tipus(ok) a DJI-tól?
Elsöre ez a Mavic Mini érdekelne engem is, de a könnyü jelvesztés, a szenzorok hiánya, és a kis tömeg (ami amugy több szempontból elönyös) miatti rossz szél-ellenállás miatt nem kapkodnék a drónvétellel egyelöre.

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#4217) BEndre34 válasza Parson (#4216) üzenetére


BEndre34
tag

Szia!
A mininél a súly/szél miatt bizonytalan voltam én is, így nem is arra esett a választásom (persze nem csak ez volt az ok). Viszont úgy látom [link] szélben nem is boldogul olyan rosszul. :D

(#4218) Geller72 válasza BEndre34 (#4217) üzenetére


Geller72
veterán

..azért a kommenteket is érdemes ott elolvasni..Lehet, hogy elbilleg a szélben (gondolom, azért csak megnézted a vidit, a DH-s srác is emlegeti, hogy ajjaj, mennyire billeg). de hogy normális videót, pláne képet nem csinálsz ilyenkor, az tuti. A magam részéről tapasztalatból írok. Sem ez, sem más drón nem szélbe, hidegbe, esőbe, hóba, ködbe való. CSak azért nem megvenni valamit, mert a negyvenes szélben a maga negyed kilójával kínlódik a vevő hibája csak.

Ha a szél számít, akkor Phantom vonal. Ja, hogy az meg nagy. Pff. Valamit valamiért.. Egy Inspire sem fog haldokolni abban a szélben, ami egy minit elfúj, de a két gép teljesen más feladatokra van pozicionálva.
Le van fedve szépen a Dji géppalettája, a legtöbbet maga a felhasználó hibáz azzal, hogy nem tudja, mire vesz milyen gépet. Ha a stabil jel és stabil repülés kell, akkor bizony a kis méret, és wifi megoldások nem jöhetnek szóba. Nem kell ahhoz újabb terméket várni a Dji-tól (még ha lesz is valami új) mert a mostani paletta is fullra lefed mindent. Bármit adnak is ki, az a mostaninál - amit esetleg vált - mindenképpen (sokkal) drágább lesz. Akkor meg az lesz a baj... :D. Ha valaki arra veszi a minit, amire való, az égvilágon semmi baja nem lesz vele. Vagy megpróbálkozik más gyártók gépeivel, de ez már évek óta nem igazán sikerül egyiknek sem, pedig pénz az van dögivel (Lásd Xiaomi). A piac telítetlensége (nincs konkurencia) sajnos kihat az árakra. Ha majd lenne olyan gép, ami még csak nem is tud többet mint a Dji-os vetélytársa, csak fele annyiba kerül, mindjárt lenne olcsóbban Dji drón is, vagy kijönne valami, ami sokkal többet tud, de mégsem kerül olyan sokba, mint most egy mini. Ezzel a géppel megvették azokat, akik kis gépet akartak, hosszú repidővel. Mert semmi másban nem tud többet egyik (másik) Dji wifis drónnál sem. Mégis bejött nekik. Nem győzik gyártani (Meg szervizelni, annyi az idióta, akik kazalba törik őket a nulla tapasztalat, ész hiánya miatt. :D.)

Ha én most vennék valamit, akkor minden attól függ, mire kell.

-Ha kis gép kell, kirándulások, nyaralások alkalmával, és nem megyek vele 100 méternél messzebb, és azt is csak úgy ha látom a drón-t, és nem számít a kamera tudása, elég videóból a 1080p/60FPS és csak makulátlan fényviszonyok közt szeretek képeket készíteni (strand, erdő, etc) és számít az ár, akkor mini FMC.

-Ha számít az elkészített kép, de nem vagyok profi, aki ebből él, távolabbról is tudok képet/videót készíteni, stabilabb szélben, nagy távolságban, jobbak, több az érzékelője és ez is számít, használom is őket, de a méret miatt kell, hogy hordozható legyen egy kisebb tatyóban, akkor Mavic 2 vonal. Sokaknak elég a Zoom, ha valakinek számít nagyon a kamera minősége, de a pénz nem annyira, akkor Pro.

-Ha valakinek nem a méret számít, hanem a stabilitás de még maradna a consumer árszinten, a kamerához, érzékelőhöz viszont ragaszkodna, akkor Phantom vonal teteje (P4 Pro V2.0 pl.)

Akinek ez is kevés, az úgy is pénzkeresésre használja, ott meg már nem ezt a kategóriát fogja használni, hanem minimum a pro vagy az enterprise szériát.

A mininek a legnagyobb hátránya szerintem mégsem az, ami minden másik wifi-s Dji drón problémája (mert nem egyedi, mindegyik hasonlóan xar) azaz a hatótáv, (mert ezek egyszerűen nem arra vannak kitalálva, hogy kilométerekre elrepüljünk velük) hanem az, hogy olyan törékeny a kis súly miatt, mint a ropi. Már most rogyásig vannak a szervizek a Minivel. Amennyire én tudom, az összes más(ik) Dji drón arányaiban nem szerepel annyit a szervizben, mint a Mini. Pedig mondjuk ki, pár hónapos cuccról van szó. És ez nem lokális, hanem globális probléma.
A minivel kapcsolatban lehet, hogy van/lesz egy típushiba. Mégpedig az, hogy idővel elmelegszik a cucc és egyszerűen 1m-ről már dobja a kapcsolatot a távval. Csak az ismeretségi körömben eddig két ilyen gép van. Fokozatosan jött elő ez a hiba, először távolabbi gép esetén, mára már akkor is eldobja, ha lerakod elé pár méterre, full párhuzamosan a távot. Ha valami, akkor max ez a két ok az, ami esetleg eltántorítana másodszor is a minitől. Az eddigi Dji gépeim közül egyértelműen a Phantom 4 volt a legjobb, amire én használtam. Szó volt itt a Mavic első szériájának a problémáiról is. Én arra akkor érdemben nem reagáltam, de most ha nem gond, elmondanám, hogy a hibái kontrollálhatóak, az alkatrész árak nagyon pozitívak. Tartani kell otthon néhányat belőlük, de alapjaiban ennek ellenére szerintem mégis az egyik legjobban szerelhető, legolcsóbban fenntartható drón a mai napig.

(#4219) Parson válasza Geller72 (#4218) üzenetére


Parson
addikt

Köszi a leirást, nagyon hasznos, és szép, de azért ez a sor elég meredek, nem gondolod?:

'Nem kell ahhoz újabb terméket várni a Dji-tól (még ha lesz is valami új) mert a mostani paletta is fullra lefed mindent.'

Ilyen elven miért nem gözgéppel mennek ezek a dronok, egyáltalán miért vannak most dronok? Egy szó: fejlesztés... a mini elött is leirhattad ugyanezt, és a mini után is fog kijönni ujabb, másabb, fejlettebb, stb dron... szóval ezzel az egy ponttal nem tudok egyetérteni, ezért is irtam a kérdésem, mert érdekelne, hogy mi a sejtés az ujabb tipus(ok)rol, ami(k) jöhet(nek). A többi nagyjából oké :R

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#4220) BEndre34 válasza Geller72 (#4218) üzenetére


BEndre34
tag

Jogos :R

A döntésem - amire utaltam - végül a Phantomra esett, igaz nem a 4-re, hanem a 3-ra (igen, a wifi :( ) amit jó áron tudtam 1 év jótállással megszerezni és az a két dolog kezdő, nem ebből élő drón rajongóként (drónosnak 8-9 repülés után azért még nem nevezném magam) fontos volt. Azóta megrendeltem hozzá +1 akkumulátort, tablet tartót (a telefon még 6" kijelzővel is kicsinek tűnik) és úton van a táska hozzá (ezek se kis összegek, de ami nem FMC, arra költeni kell). Amíg a garancia tart, megtartom, gyakorolok, gyűjtök és ha marad a lelkesedés, az akkori palettából választok egyet az akkori Mavic-Phantom vonalról. Hacsak - ahogy írtad - a konkurencia addig fel nem fejlődik (pl. a Skydio2 elsőre elég meggyőzőnek tűnik).

(#4221) Geller72 válasza Parson (#4219) üzenetére


Geller72
veterán

Vagy én nem írtam jól le, vagy félreértetted. :).
A Dji-t, ahogy írtam nem készteti semmi arra, hogy lényeges dolgokban fejlesszen, mert egyszerűen a konkurencia a mostani termékeit sem tudja nagy léptékben felérni. Ez nem azért van, mert űrtechnikás dolgokat használnának :D. De ami van, az mégis nekik a legjobb, legjobban működő dolog. Ha téged nem kényszerítenek ilyenre, akkor te sem fogsz saját magadtól csak úgy milliárdokat a fejlesztésre költeni. Bár szerintem is fejleszt, szépen csendben, nehogy meglepje őket valaki, de ebből sokat nem látunk. A M2 sem lett akkora durranás, a hétköznapi ember nem sokat érez a belső fejlesztésekből, pedig van benne bőven.

Láthatjuk, hogy simán tudnának drónt építeni minimum egy órás repidővel is, vagy többel, tudnak olyan drónt építeni, ami akár 5+km-re elrepül, biztonságosan és haza is jön, pontosan leszáll, veszettül jó kamerával akár, csak azt nem az átlag emberek számára szánt árcédulával.

Még ezeknél is vannak sokkal, de sokkal innovatívabb, jobb drónok más cégektől, de azok iszonyat drágák és/vagy katonai célra.

Arról se feledkezzünk meg, hogy nem csak quad, hexa, etc kopterek vannak, hanem adott esetben repülők, amik már nagyon régen fejlettségi szintben elmentek a quadok mellett. Ha kellően ügyes és jól informált vagy, nagyon komoly gépet lehet összerakni, vagy akár készen, de általában félkészen venni. Kellően könnyű géppel nem hogy elméletileg bármennyit fent lehetsz, hanem sok esetben örülhetsz, ha le tudod hozni, annyira vinnék a termikek. :D. És nem is kell hozzá nagy fesztáv.
A piacon simán kaphatóan olyan vevők, VTX adók, amik adott esetben simán 20km-re elviszik a gépet is vissza is hozzák, mindezt úgy, hogy tökéletes képet adnak vissza a szemüvegre. Ott régen nagy távolságokra eleve a programozott (mostanában autonómnak, és waypointnak is hívott technológiával) megoldás létezett. A svájci posta ha jól rémlik egyes helyekre ~90km-ről indít ilyen repülőket, mert máshogyan nem is lehetne rentábilis a postai (levél) kézbesítés, így a légiposta megnevezés rendkívül találó is. :D.
Tévedtem, 100km volt. :D.

Tehát minden relatív. Igény lenne rá, de még senki nem ismerte fel, vagy nem tudja kihasználni ezt a piaci igényt.

(#4222) Parson válasza Geller72 (#4221) üzenetére


Parson
addikt

Mindezektöl függetlenül ha kijön egy ujabb dron, ami apro dolgokban is, de fejlettebb mint egy korábbi kiadás, akkor arra lehet jobban vevö a vevö, mint a régi kiadásra, föleg ha a régi már nem is kapható... én csak erre céloztam, mikor arra voltam kiváncsi, hogy van-e hiresztelve vmi ujnak az érkezése DJI fronton. Ennyi és nem több. :DDD

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#4223) Geller72 válasza Parson (#4222) üzenetére


Geller72
veterán

Van. Ennyi és nem több. ;]

(#4224) sityupityu válasza Geller72 (#4218) üzenetére


sityupityu
veterán

Wifihez képest szerintem pl az Air-nek nem olyan rossz a hatótávja, városon kívül bármikor gond nélkül megy vele a 2 kilométer. Két kilométert úgy is mentem vele ősszel, hogy fás-erdős takarásban voltam a drónhoz képest ráadásul úgy, hogy 50 méter magasság környékén volt csak a drón. Tehát takarásban is volt, plusz még a szög sem volt éppen ideális. Még így sem vesztette el a jelet, de már nem mertem vele messzebb menni mert ez egy Dunai árteres környezeteben volt. A legmesszebb egyébként 3800 méteren voltam vele, ami természetesen teljesen nyílt terep volt. Ja és persze "USA módban" van.

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#4225) Kolondrum


Kolondrum
félisten

Én itt olyat olvastam nem olyan nagyon régen, hogy totál rendben van a szabályozás. Sőt a jogsi is.

[ Szerkesztve ]

(#4226) Parson válasza Geller72 (#4223) üzenetére


Parson
addikt

Kösz, nagyon informativ vagy... igazából az ég egy adta világon semmi hasznosat nem tudtál válaszolni egy totál egyszerü kérdésemre immár hosszu irkálások ota. Szevasz.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#4227) *Ropi* válasza Parson (#4226) üzenetére


*Ropi*
félisten

Mert olyan kérdést tettél fel, amire senki sem ismeri a választ a DJI alkalmazottain kívül. Ennél pontosabb infókhoz csak a nostradamus.com-on, vagy a dannyblue.com-on juthatsz. :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#4228) Parson válasza *Ropi* (#4227) üzenetére


Parson
addikt

Senki nem várt egzakt tipust egzakt beárazással... ha ezt ennyire magyarázni kell, akkor tényleg hagyjuk. (Érdekes módon máshol már rebesgetnek infokat... sebaj, ök jobban informáltak, van ez igy.)

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#4229) *Ropi* válasza Parson (#4228) üzenetére


*Ropi*
félisten

Tényleg hagyjuk.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#4230) MR007RM válasza Parson (#4226) üzenetére


MR007RM
addikt

Szerintem nem csak neked írta. :R

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#4231) twine válasza Parson (#4228) üzenetére


twine
addikt

Pedig kő egyszerű ez az egész...:
Ha drónt akarsz venni, most is tudsz, ezt írta le a topictárs...Hogy a drónozás szinte minden szegmensét lefedte a DJI, tehát tudsz választani...
Egy fenti üzenetedre szemtelenül ugyanazt a labdát visszadobva:
"Egy szó": Fizika!
Hiába várod a következő generációs DJI madarakat...A fizikát azok sem tudják majd megcáfolni...vagy kicsi lesz amit elfúj a szél, vagy nagy lesz és erős(és valszeg ezzel párhuzamosan drága)...pont
Olyan ez, mint amikor az egyéb szakmai topicokban látom a kérdést, hogy vegyem meg, vagy várjam a következőt, mert az jobb lesz?
MIndig lesz "jobb"....de pld az én P4PV2-m nem tud olyan gömb panorámát, vagy meteort vagy mi a tkm-nek hívják mint a Mavicpro2 "ficsőrjei"...
POnt nem érdekel, dolgozok vele, tudom mire vettem...
Sőt amikor évekkel ezelőtt megvettem a sima P4-et, két hónapra rá megjelent a p4pro, mégsem vágtam eret magamon, célom volt a géppel, tudtam mire veszem, és arra megfelelő....

Visszetérve az első mondatomhoz, hogy körbe érjünk:
Kő egyszerű az egész...Ha drónozni akarsz, ki tudod választani a DJI plaettáján most is a pénztárcádnak és igényeidnek megfelelő madarat...
Ha meg várni akarsz "a jobbra", mindig lesz indok, amiért várj, és ne vásárolj...
A fizikával meg nem tudsz mit kezdeni,,egy kéttenyérnyi gépet mindig elfúj majd a szél....
(vagy veszel izmos racert, amit kevésbé fúj el,de az nem is marad egy helyben neked ;] :D )

[ Szerkesztve ]

(#4232) VANESSZA1 válasza Parson (#4226) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Az fccid-nél láthatod, ha a hatóságokhoz beadták tesztelésre a soron következö DJI gépet.
Jelenleg a Mini 2 verziója az utolsó a listában igy egy hónapon belül semmi sem várható tölük.
Helyedben elgondolkodnék egy bemutató darabon is, mert azok is jó áron szoktak lenni.
Például Mavic 1

[ Szerkesztve ]

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#4233) Parson válasza twine (#4231) üzenetére


Parson
addikt

Csak finoman megjegyezném, hogy a fizika (HW) mellett SW-es fejlesztés is van... örülök hogy kö egyszerünek tünik pár embernek a dolog, nekem is kö egyszerünek tünt a kérdésem... mégis pl Vanessza tudott csak most érdemben reagálni rá.

Téma béna, a lényeg hogy fejlesztések mennek, az alapvetö fizikát nem fogják megváltoztatni azok se, de azért kisebb nagyobb módositásokkal egyre jobb és jobb eszközök születnek, amik még jobban kiszolgálják az igényeket. Az árak már más téma.

Köszi a hsz-eket, ugy veszem, hogy megválaszoltátok, és akkor téma off. :)

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#4234) koala69 válasza VANESSZA1 (#3932) üzenetére


koala69
tag

szia, tudnal abban segiteni, hogy pontosan hogyan lehet 300-ert megkapni mavic2 prot?
ugy ertem, hol vasarolhato meg, hogyan postazhato stb?

koszonom!

(#4235) VANESSZA1 válasza koala69 (#4234) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Jelenleg nem tudok. Legutóbb december elején volt egy olyan akció hogy +1 aksival ennyiért.

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#4236) MR007RM


MR007RM
addikt

[link] :) Hidrogén hajtású drón.

Én meg most már léghajót akarok drón technikával. Vele együtt magamat is felvihetném. :U (álmodik a nyomor :D )

[ Szerkesztve ]

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#4237) MR007RM


MR007RM
addikt

[link] :)

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#4238) Jim-X


Jim-X
őstag

Sziasztok!

Kivittem tegnap egy jo kis sik terepre a Mavic 2 Zoom-ot. Ebben meg nem is lenne semmi kulonos, de 50km/h-s szel volt. Sport modban nagyon jokat repkedtem vele.

Es ami a durva, hogy kb 30fokban bedolve es kuzdve az elemekkel is atomstabil volt a kamera kepe :Y :C :R :R :R

Sport modban szellel szembe nem tudtam 25-nel gyorsabban menni :DDD

A játék az nem játék!

(#4239) VANESSZA1 válasza Jim-X (#4238) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Jó is az a zoom nagyon. Sokan alulbecsülik, és csak a pro. Pedig méltánytalanul. Ha egy kicsit lejjebb megy az ára veszek egyet a pro mellé, vagy csak egy zoom gimbalt pluszba majd még meglátom.
Az biztos, hogy nem árt néha megdolgoztatni a rotorokat mert még ellustulnak :DD
Erre pont jó a szembe szél :C

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#4240) Peti N95 válasza Jim-X (#4238) üzenetére


Peti N95
aktív tag

Én egy hete hétvégén vittem ki a szép napsütésben széltesztre a Platinumot 35-40 km/h-s szélben kíváncsi voltam hogy bolgogul vele... Hát meglepően stabil volt, pedig nyafogott a nagy szél miatt, de ez a repülésén cseppet sem látszott. Ennél nagyobb szélben biztos nem fogom reptetni, de még ekkorában sem! De megnyugtató hogy nem veri földhöz magát ha mégis feltámadna..

★Huawei Mate 10 Pro★Samsung Galaxy Watch 46mm★GSX-R 600★Peugeot Jet Force C-tech★

(#4241) Geller72


Geller72
veterán

..érdekelne, hogy milyen faja videókat csináltok ötvenes szélben? Meg képeket? Meg hogy mi értelme van? Tényleg. Jöhetnek az atomstabil vidik/képek 50-es szélben. Nem a vágott 3mp-es videók érdekelnek. :R.
Mondjuk ma baba idő volt, ebben lehet jót repülni, még szűrő is kellett. :D. Szél alig. Hőmérséklet 5 fok felett.

(#4242) khorvat


khorvat
senior tag

[link]
Egy kis pletyka az új lehetséges DJI gépekről 2020-ban!

(#4243) sityupityu válasza Geller72 (#4241) üzenetére


sityupityu
veterán

Szerintem csak azt próbálták, hogy mennyire stabil, illetve mit tud repülésileg a nagy szélben. A kamera csak mellékes volt. Gondolom én. :)

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#4244) Kecsotam


Kecsotam
tag

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem DJI Mavic Mini drónnal kapcsolatban:

Láttam a videókban és olvastam is róla, hogy kétféle kontrollerrel lehet beszerezni a készüléket. Az egyik az MR1SS5 aminek a wifije 5G-s, a másik pedig az MT1SS5, mlynek van 2G-s és 5G-s wifije is.
Ha jól értelmezem az elsőt szánták az USA-ba, a másodikat az EU-ba. Az USA verziónak a hatótávja akár 4.000 méter, amíg az MT1SS5-é 500 m, jobb esetben 2.000 méter.

Szemezek ezzel a drónnal a bangoodon. Ott az első MR1SS5-ös verziót árulják.
Lehet nekem bármi hátrányom abból, hogy ide az EU-ba a máshová szánt verziót rendelem? Gondolom a távirányító csak a drónnal kommunikál, így semmi hátrány nem érhet, de azért rákérdek.

Köszönöm

(#4245) thomasvold válasza Kecsotam (#4244) üzenetére


thomasvold
őstag

Nem fogod tudni használni, hacsak valamilyen szoftveres törést nem találsz hozzá, de majd a Mavic Mini tulajok ezt jobban fogják tudni. Az Air-hez van szoftveres mókolás, de ott a távirányító fizikálisan nincs korlátozva. Sajnos a DJI app érzékelni fogja, hogy jogilag nem jó helyen vagy a használatához. Szerintem...

[ Szerkesztve ]

(#4246) gulb válasza thomasvold (#4245) üzenetére


gulb
senior tag

Micsoda? Azt akarod modnani, hogy usban elo emberke eljon a dronjaval ide euba es nem tud repulni mert az usaban vetteva keszuleket?? Szerintem ilyen nincs leirva sehol a djinal...de kerlek linkeled a forrast...

(#4247) El Joe válasza gulb (#4246) üzenetére


El Joe
tag

Szerintem ez már lerágott csont. A DJI már szoftveresen és hardveresen is meg akar felelni a légügyi hatóságok elvárásainak, ezért a "lazább" szabályozású ámerikai piacot is megkülönbözteti az eu-tól. Utána keresel elég sok infót találsz (lásd. még amerikai autók európai üzembe helyezése). No Offense!

(#4248) thomasvold válasza gulb (#4246) üzenetére


thomasvold
őstag

Ilyet én nem írtam. Az USA-ban élő emberke ha eljön ide, valószínűleg fog működni a drónja, csak CE üzemmódban. De ahogyan említették, van erről sok leírás, olvasgass nyugodtan :)

(#4249) gulb válasza thomasvold (#4248) üzenetére


gulb
senior tag

Egyszo mint szaz tudja hasznalni csak korlatozasokkal sz usa opciokhoz kepest..

Nem kotozkodeskepp csak annyi osssze vissza info terjed mint regen a nexus telefonok voltak usa eu piac es siman mukodtek itt kiveve az lte funkciojuk nert mas frekit hasznalt....
A szabalyozasokrol pedig tudok pl wifi jelerosseg usaba sokkal magasabb ertek lehet mint euban ergo nem. Is fog tudni 4km egyetlen mini sem itt anelkul hogy sw birizgalnal...ez is igaz.

(#4250) Geller72 válasza Kecsotam (#4244) üzenetére


Geller72
veterán

-Az FCC verziók csak 5.8Gh-en mennek, emelt teljesítménnyel, de CSAK azon a frekin. Nincs 2.4Ghz.
-Az EC(C) verziók csökkentett teljesítménnyel üzemelnek, tudják mindkét (dual) wifi-t, de alacsonyabb teljesítménnyel tudja az 5.8Ghz-et, mint az FCC. Nem csak a két táv különbözik, hanem a két drón is.
Az EC(C) verzió működik az FCC területen, de nem fog többet tudni, mint itthon, mert ugye kisebb az adóteljesítménye.
Azaz FCC területen is annyi lesz a max, mint itthon.
Az FCC verzióval az a gáz, hogy hivatalosan itthon pl. azon az adóteljesítményen nem sugározhat azon a frekin, amin teszi azt - és engedélyezve is van - az USA-ban pl.
De sajnos nem is tudsz változtatni ezen, mert mint említettem, két külön HW van a piacon. Két, eltérő WIFI integrált egységgel.

A hátrányod akkor lehet, ha véletlenül megmérnek/bemérnek és vagy pont van valami balhé, és elkérik a géped, amin megnézik a Standardot. (kicsi rá az esély, de bele lehet szaladni. Ha nem is most, hanem majd akkor, amikor már vegzálnak majd és nézik a drónok tömegét, engedélyeit, a pilóta engedélyeit, stb.)

Hivatalosan az FCC-t itt nem használhatnád, az ECC-t viszont kint igen. De mivel a Mini-n kívül az összes wifis Dji drón hekkelhető, váltható (volt eddig legalábbis, ha jól rémlik) FCC/ECC közt. Még egyszer, a Mini soha nem lesz ilyen, mert HW-es téren eleve más. Az Air/Spark, etc. -ban ez a földrajzi viszonyoktól függően kapcsol át/vissza.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.