Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic

Hozzászólások

(#6001) Statikus válasza AuraSync (#6000) üzenetére


Statikus
senior tag

Igen, egy kajak 3 éves, használt, gyenge akkus iPhone-t használok repülésre, baj? Vagy vegyek egy híres droidot?
A nem repülésre használt iPhoneomnak természetesen nincsenek akkuproblemái.

Megint nem kaptam választ, csak arcoskodást.
Esetleg itt mindenki droidot használ? Mindenkinek vadiúj akkus droidja van, amit soha nem kell tölteni?
Droidon egyébként annyira más a DJI Fly applikáció, hogy nem lehet kikapcsolni a töltést? Kétlem, de majd a hozzáértők bebizonyítják

Senkinek nem furcsa, hogy amikor kibontja az új DJI repcsijét, kulon csomagból kell előszedi a droid kábelt, mert a gyárban iPhone kábelt raknak a távvezérlőbe?

(#6002) Fuhur válasza Statikus (#6001) üzenetére


Fuhur
kezdő

Szerintem nem kell ez mellre szívni.
Én például almát használok a repítésekhez, de nem telefont hanem tabot mert azon jobban látok. Air2 (mármint a tab), új volt egykor ma már hamar merül. Ezzel együtt szerintem jobb, mint a droidon futó applikációk noha zsigerből utálom az almát. Nyilván ebben erős szubjektum is van :D
A telefonom meg droidos, talán az egyik legújabb modell és naponta töltenem kell. Nem használom repítésre meg semmi különleges dologra.

Az eredeti kérdésedre pedig a válasz egyszerű: Ha meríti, kapcsold be a töltést. Akkor meg az lesz a problémád, hogy a távirányító merül majd hamar. Így volt ez nekem a tab estében. Megoldás, hogy mindig mindent töltve viszek ki. Ha több kell, mint amit bármelyik cuccod bír és még van aksi a drónhoz, akkor megoldások: autós töltő, power bank , új kasi a telefonba vagy mégse repítesz többem, mint amit a leggyengébb láncszem bír.

(#6003) forceberg válasza Fuhur (#6002) üzenetére


forceberg
veterán

Air2-höz(mármint nyilván FMC) nem jár power bank funkció?
Én azzal kezdtem az Airnél, hogy moddoltam a kábelt, hogy ne töltse a telefont...
BTW egy döglődő aksis akármire nem bíznám az irányítást...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#6004) Statikus válasza Fuhur (#6002) üzenetére


Statikus
senior tag

Lehet mindenki félreértelmezi a kérdésemet?
A Fly ugye alapból megjegyzi az összes beállítást, nem kell minden bekapcsolás után újra végigmenni a menün.
Ezt az egy pontot miért nem jegyzi meg? Az volt a kérdésem lényege, direkt nem jegyzi meg, mert oka van, vagy az app még annyira "friss", közel egy éves, hogy még senkit nem zavart ez a bug és nem javították.

Nem szívok én mellre semmit, csak mindenkivel a saját stílusában próbálok beszélni, így eredményesebb a kommunikáció, nem kell magyarázni a szavak jelentését - ja de :)

(#6005) Statikus válasza forceberg (#6003) üzenetére


Statikus
senior tag

De igen, jár hozzá, az autómban is van telefon töltő, és a táskámban van powerbank.

Ha döglődni fog a telefon nem fogom használni, amíg ki nem cseréltetem a rossz akkut. De szerinted normál használat mellett 1 napos üzemidő döglődést jelent? 1,5 óra full fényesre állított kijelzővel és applikáció használattal kevés? Én elégedett vagyok ezzel a teljesítménnyel, csupán azt kérdeztem, miért nem jegyzi meg az app, hogy töltse a telefont.

Biztos mindenki másképp gondolkodik, mindenkinek más a fontos, van akinek a távirányító fontos, van akinek a telefon - bár egyik nélkül sem lehet repülni :)

(#6006) Fuhur


Fuhur
kezdő

Nekem ugyan nincs Airom, de van Mavic Prom.
Ott bizton állítom, (mert már volt hozzá szerencsém :Y ) hogy a tab/telefon akármi leállása nem befolyásolja az irányítást. Attól még a távirányító és a drón közti kommunikáció zavartalan. Ez Inspirével is többször előfordult éppen a remek alma miatt ami képes volt minden átmenet nélkül kiírni, hogy túlmelegedett ezért kikapcsol, majd azonnal végre is hajtotta a "fenyegetését". Abba a szutyokba annyi nem volt, hogy előtte kiírjon valami figyelmeztetést, hogy vészesen melegszek vagy tudomis én... :W .
Ha messze van, akkor megnyomod az RTH gombot, ha közel van, akkor szépen ránézel a drónra és "vissza csalogatod" vagy játszol még vele a levegőben és aztán hozod haza.

(#6007) AuraSync válasza Statikus (#6001) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

"Senkinek nem furcsa, hogy amikor kibontja az új DJI repcsijét, kulon csomagból kell előszedi a droid kábelt, mert a gyárban iPhone kábelt raknak a távvezérlőbe?"

A DJI mindig is Apple-ös volt ez tény és való. Jobb támogatás volt a telókra és a programok is jobbak voltak.
De akkor mivel magyarázod azt, hogy a Smart Controller-en, a P4 Plus széria távjain és még a DJI CrystalSky kijelzőn is Android fut? :B

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6008) Geller72 válasza AuraSync (#6007) üzenetére


Geller72
veterán

"De akkor mivel magyarázod azt, hogy a Smart Controller-en, a P4 Plus széria távjain és még a DJI CrystalSky kijelzőn is Android fut?"
-Ezt nem kell magyarázni. Nagyon egyszerű. Licence díj.

[ Szerkesztve ]

(#6009) AuraSync válasza Geller72 (#6008) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Na ugye.. inkább oda adja az 1500Ft-os lájtning kábelt minthogy kifizesse a mohó pénzéhes túlárazott ápül ájóeszét.

Heh ez de jól jött ki, köszi Geller. :DDD

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6010) Geller72 válasza AuraSync (#6009) üzenetére


Geller72
veterán

"Na ugye.. inkább oda adja az 1500Ft-os lájtning kábelt minthogy kifizesse a mohó pénzéhes túlárazott ápül ájóeszét."

-Nekem úgy tűnik, hogy nem igazán vagy tisztában ezekkel a dolgokkal...
Mondj EGY olyan terméket, amit nem az Apple gyártott és iOS fut rajta?
Az iOS egy zárt OS. Van ilyen több is. Az Apple soha nem licenceli az operációs rendszereit. Ebben semmi extra magyarázat nincs. Azért Androidot tett rá a Dji, mert NEKI ez volt a legolcsóbb megoldás, no meg nagyon másmilyen lehetősége nem nagyon van, - gondolom, tudna szintén Linux alapú OS-t tenni a saját cuccaira, de jobban jár, ha fillérekért licencel egyet a Google-től.
Szomorú, hogy egy ilyen topic át tud menni iOS fikába. De úgy látszik, van ez a szint is. :U Az OS vitához annyit fűznék, hogy nekem az iOS-el soha a büdös életben nem volt bajom, egyetlen fagyásom, app összeomlásom nem volt, a droid ellenben folyamatosan tudja ezt produkálni készüléktől és OS verziótól függetlenül, akár app szinten, akár saját rendszer szinten.
Ha majd a droid is tudja azt a szintet hozni stabilitásban, mint az iOS, akkor majd térjünk erre vissza, addig ez csak sima apple fika, nem több. Legtöbbször olyanoktól, akiknek vagy soha nem volt, vagy ha volt, akkor egy nepperszökevény romhalmaz, vagy túl rövid ideig ahhoz, hogy valós véleményt tudjanak formálni. Android vonalon nagyon régóta vannak eszközeim, és nem az alsó/közép kategória, mégis egy folyamatos béta OS érzésem van. Néha még az is túl optimista jelző arra a rendszerre. A Dji nem véletlenül az iOS-t választotta, ebbe jobb, ha mindenki belenyugszik. A célpiac eleve a tengerentúli vevőkör, az ázsiaival együtt, akiknek a legnagyobb része Apple eszközöket használ.

(#6011) AuraSync válasza Geller72 (#6010) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

"Ha majd a droid is tudja azt a szintet hozni stabilitásban, mint az iOS, akkor majd térjünk erre vissza, addig ez csak sima apple fika, nem több."

Soha az életbe nem volt bajom az Androiddal, se fagyás, se akadozás se semmi ilyen elterjedt betegsége nem volt egyik telómnak sem.
Tudod mi a titka Geller? Normális hardverű telót kell venni aztán nincsen gond...

Volt iPad Air 2-m tudom mire képes az iOS (anno a P4-hez azt használtam), de a sok korlátozás amit rajta találtam tényleg csak arra jó, hogy elrettentsen a használatától.

Addig jó az iOS amíg nem akarod feszegetni a határait meg egy olyan közösségbe élsz ahol iOS felhasználók vesznek körül.
A cégnél nálunk a 400 emberből a két kezemen meg tudom számolni hány iPhone tulaj van pedig aztán vannak jó keresetűek is akik lazán megtehetnék az évente iPhone cserét.

Android vs. iOS, BMW vs. Audi, Nvidia vs. AMD mind mind örök harc lesz és ettől kerek a világ.
Ettől van az, hogy a te telód nem 1 millióba kerül hanem csak 500k-ba, mert van konkurencia. Inkább örülnél neki.

Na ennyit mára erről. :R
Mindenkinek meg van a saját véleménye és tapasztalata egyiket sem kell isteníteni mind2 oprendszernek meg van a maga "baja".

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6012) Statikus válasza AuraSync (#6011) üzenetére


Statikus
senior tag

Fantasztikus ez az Apple-droid vita, koszonom, hogyel olvashattam.
Valaki meg tudja mondani, hogy a hulladék akkus szar iphoneomat a Fly miért nem tölti automatikusan, miért kézzel kell bekapcsolni, miért nem jegyzi meg a beállítást? Droidon megjegyzi az utoljára használt beállítást, vagy ott is mindig külön be kell kapcsolni?

Ha már mindenkeppen muszáj írni valamit, olyan választ is elfogadok, hogy “nem tudom”.

Ez de jól jött ki...

[ Szerkesztve ]

(#6013) Timer válasza Geller72 (#6010) üzenetére


Timer
veterán

No offense, de ugye almát hasonlítasz almával? Úgy értem, árban azonos termékeket nézel? Már csak azért, mert amióta OnePlus-t használok, semmi bajom nincs az androiddal, előtte (szintén nem épp gyenge, de nem csúcs) Sony-k voltak, na azokkal nem voltam mindig elégedett. A OnePlus ellenben csaknem tökéletes. Azóta a merevedésem is keményebb.

;]

(#6014) Geller72 válasza Timer (#6013) üzenetére


Geller72
veterán

Pedig írtam, de egyikőtök sem vette észre (?) :D.

"Android vonalon nagyon régóta vannak eszközeim, és nem az alsó/közép kategória, mégis egy folyamatos béta OS érzésem van."
Lassan egy éve eladtam az XS Max-om, így az volt az utolsó almás telóm. Azt hasonlítom össze egy olyan telóval, amit szintén akkor vettem. Lassan két éve lesz, de hw szintem nem kell szégyenkeznie. A droidos telóm:

-Super Amoled 6.21"
-6 GB RAM
-128 GB UFS
-Up to date Android stable OS...etc.

Nem is várok mást droid szinten, elvégre kismillió hw találkozik kismillió os verzióval, hogyan lehetne tökéletes. Szemben egy zárt rendszerrel, aminek ugyanaz a tulaja hw szinten, mint az os-nek. Utóbbi sokkal jobban testre szabható.
Nem vagyok egyáltalán márkabzi, egyszerűen azt szeretem, ami jobb. És ebben bizony a droid elvérzik.. Ennek ellenére természetesen használom.

(#6015) Gelner


Gelner
tag

Sziasztok

bocsánat ha rossz helyre de a google ezt dobta fel hirtelen.
Vásároltam egy dji phantom 3 pro drónt érdeklődnék, hogy aksik terén honnan és milyet szabad megvenni, illetve olyan írást fórumot ami csak ezzel foglalkozik? Köszönöm és bocsi ha nem találtam meg elsőre a jó topikot :D

(#6016) Timer válasza Geller72 (#6014) üzenetére


Timer
veterán

Én láttam, de huncut módon nem írtad a típust, így bármi lehet. Ha például XIAOMI, vagy netán Samsung, akkor ott a gond. Ha Huawei, az határeset, de annál is láttam már vicces dolgokat. Ha tényleg jó androidot keresel, legközelebb tegyél egy próbát a OnePlus-szal. Ha gyártótól veszed, 14 napig visszaküldheted (értem ez alatt ,hogy nyitsz egy ticketet, küldenek érte futárt (ingyen), és elviszik. Pénzed pár napon belül már megy is vissza PayPal-on. Amit buksz, az a vásárlás és visszavásárlás közötti árfolyam ingadozás, semmi más.

Rühellem az instabil szarokat, láttam már nagyon sok mindent, de sebességben és stabilitásban ennek a márkának (szvsz) nincs párja. iOS nekem túl zárt, bár időnként ránézek a munkám miatt, nem jön be. Ellenben az OxygenOS olyan, amilyennek lennie kell: funkcionális, nicns televerve minden szarral, fagyást hírből sem láttam nála, és a sebessége eszetlen. Amit írtál hardver, azt nagyjából a OnePlus 3 tudta. 125 ezerért. 4 éve.

:D

(Persze, az árelőny már a múltté, most már "csak" marha stabil készülékeket gyártanak, picivel kevesebbért, mint a többiek.)

[ Szerkesztve ]

(#6017) twine válasza Timer (#6016) üzenetére


twine
addikt

3 éve xiaomi telefonokkal dolgozom a phantomokkal :U

[ Szerkesztve ]

(#6018) Timer válasza twine (#6017) üzenetére


Timer
veterán

Nem arra írtam, hogy például a DJI GO /Fly mellé nem jó, hanem maga a MIUI egy határ nagy f*s az állandó memória söprésével (a'la MIUI optimalizáció), meg a nyolckilónyi bloatware shittel, amivel alapból érkezik. BL-t nyitni, rootolni, ROM-ot őzni meg nem akarok csak azért, hogy a sok szemetet kitakarítsam. No offense, hangsúlyozom. Nekem nem jön be, más szeretheti.

[ Szerkesztve ]

(#6019) thomasvold válasza Timer (#6016) üzenetére


thomasvold
őstag

Oneplus 3- mal drónozok, semmi bajom vele...

(#6020) khorvat válasza Statikus (#6012) üzenetére


khorvat
senior tag

Androiddal ilyen beállítás nincs szerintem a DJI Fly programban, de ha IOS verzióban megmondod hol van ez holnap megnézem nálam is!

- Azt szintén lecsekkolom, hogy az androidos telón vagy tableten a gyorstöltés kikapcsolása számít-e a távról töltéskor, ha tud a táv gyorstöltést adni akkor lehet benne ráció.

- Air 2-höz FMC csomagban gyárilag Low-Noise propellereket kaptunk szerintetek?

- Air 2-höz mik az ajánlott tablet tartók, van olyan ami vkinek már bevált? Neten sok féle megoldásokat találni, de még nem sikerült egy best of verziót találnom, ár-helyigény-praktikusság-nakbaakaszthatóság mentén osztályozva őket.

(#6021) Statikus válasza khorvat (#6020) üzenetére


Statikus
senior tag

Köszönöm, itt találod (Control menüpont)

(#6022) Timer válasza thomasvold (#6019) üzenetére


Timer
veterán

Oké, de hol írtam ennek ellenkezőjét? Azt írtam, hogy nem minden a hardver, a szoftver is kell a korrekt működéshez. Az OP3 meg azért jött szóba,hogy jelezzem a kollégának, nem épp kortárs csúcshardvert hasonlított az iphone-hoz.

[ Szerkesztve ]

(#6023) Tomjack válasza Timer (#6022) üzenetére


Tomjack
tag

Sziasztok ez az Android - iOS vita kimeríthetetlen. Jópár telóm volt már. iPhone is de céges akkor is azt mondták meg fogom szeretni, nem így lett még jobban gyűlölöm. Ma napig androidos vagyok. Régen tényleg volt több telefon ami egy idő után akadozott stb. Ma már tényleg egy jobb telót veszel ezzel nem kell számolni. Most 2 telefont használok van egy mostani Huawei, és van egy Google pixel első generáció. Na ezen tiszta Android van. Jópár éves, ez soha még most sem akadozik, gyors, nincs vele probléma.

(#6024) BEndre34 válasza Gelner (#6015) üzenetére


BEndre34
tag

Szia!
Jó helyre írtál, ne bizonytalanítson le, hogy pont most egy telefonos topikra hasonlít, mert 99,9%-ban nem ez szokott lenni :DD

Új: Itthon kb 45-50e körül, kintről (ali vagy ebay) rendelve jóval olcsóbb. Személy szerint eredetit vennék, nem utángyártottat. No nem a márkahűség miatt, hanem azért, mert 2 pót akku esetében a különbség elenyésző a drón (vagy a javítás) árához képest. Azaz ne olyan legyen, ami kompatibilis, hanem amit tényleg a DJI gyárt. Amikor utoljára rendeltem az a Németektől jött, mert nem akartam az esetleges vámmal bíbelődni (és 1 db esetében nem érte meg a tengerentúlról rendelni).
Használt: Ilyet csak itthon, kipróbálás után vennék. GO-ban az akku állapotnál (repülés alatt ) a 4 cella között minél kisebb legyen a feszültség eltérés.

u.i.: Vannak itt rendelésben 1000x tapasztaltabbak, ők majd kijavítják ha kell vagy adnak pontosabb tanácsot ;)

(#6025) Fuhur válasza BEndre34 (#6024) üzenetére


Fuhur
kezdő

Aksit használtat ehhez a masinához nemigen vennék. Ennek két oka van:
- pont ez az eleme a cuccnak ami a leggyengébb láncszem. Azaz ez használódik el igazán.
- jártam már úgy, hogy a vadi új aksi is kb 20 töltés után tönkrement. Ez nem azt jelenti, hogy lecsökkent a repidő, hanem a töltő nem indította el a töltést mert rossznak voltak a paraméterek. Namármost könnyen előfordulhat, hogy veszel egy 15 töltéses látszólag új aksit ami pár ciklus után kifekszik. Erről nem tehet az eladó de Neked mégis nagyon rosz érzésed lesz.

(#6026) BEndre34 válasza Fuhur (#6025) üzenetére


BEndre34
tag

Jogos, ezért vettem anno újat No-ból (illetve után itthon is). :)
Ilyen összegű dolgokban inkább igyekszem garanciás, gyári dolgokat venni. Sokáig gyűjt egy ilyen géphez az ember ahhoz, hogy kockáztasson egy noname akkuval (vagy csak én vagyok gyáva ebben). Arról nem is beszélve, hogy na csak a gépben keletkezhet kár. Tudom, a gyári is tönkre tud menni, de ott legalább mindent megtettem, hogy a hibák száma csökkenjen.

.... Amúgy a P3 gépemre még mindíg van 6 hónap garancia (oké, az mázli volt, hogy tavaly még találtam ilyet). :DD
.... A P4-re már csak 2 :Y

[ Szerkesztve ]

(#6027) mokus1


mokus1
addikt

Felakartam szállni de nem talál csak 6-7gpst. A telo 20at. Jó felhős az ég, de ez mindig ilyen? :/van vmi megoldás?

[ Szerkesztve ]

(#6028) thomasvold válasza Timer (#6022) üzenetére


thomasvold
őstag

Én sem ellenpéldálózni akartam, hanem melletted szólva írtam, hogy a régi OP3 is bőven elég rá, mert jók ezek a telefonok, főleg az újabb Oneplus-ok.

(#6029) Fuhur válasza mokus1 (#6027) üzenetére


Fuhur
kezdő

Nem, nekem 16-20 között szokott lenni de az igaz, hogy a földön a kevesebb és a levegőben a több.
Előfordulhat, hogy olyan helyen van a drónod ahol épp nagy az interferencia. Tedd odébb 5-10 méterrel. A felhős ég nemigen befolyásolja a műholdak vételét. Legalábbis ennyire 6-7 hold vs 20 biztosan nem.

(#6030) AuraSync válasza mokus1 (#6027) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Nem lehet, hogy valami ilyesmi is közrejátszik a dologban? :F

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6031) Timer válasza thomasvold (#6028) üzenetére


Timer
veterán

Ja jó, akkor én értettem félre. A lényeg, hogy van jó android, csak ritka, mint a 18 éves szűzlány.

(#6032) mokus1 válasza Fuhur (#6029) üzenetére


mokus1
addikt

Megoldodott így köszönöm.

Auraysnc: Ez mit jelent, hogy lezárt műholdak?

Véletlen kitöröltem a logolt repüléseim a dji go appból. Valahogy ezt visszatudom állítani? Elvileg csak helyileg töröltem, de egyelőre nem találtam amivel visszatudnám állítani.

(#6033) Fuhur válasza AuraSync (#6030) üzenetére


Fuhur
kezdő

Nem igazán érem az appot. Valószínűleg valami remek fordítás eredménye.
Én arra gondolok, hogy ez az app azt mondja, hogy a GPS adatbázisa, a műholdak pályaadatai valamint a földrajzi koordináták alapján mely holdak vannak "látható" magasságban és ezek közül melyek inaktívak.
Ugyanis több NAVSTAR (ezt nevezi a köznyelv GPS-nek), GLONASS és más navigációs, de még távközlési hold is kering inaktív állapotban. Ezek azért vannak, hogy szükség esetén fel lehessen őket éleszteni. Például navigációs holdak esetében akkor, ha egy másik, eddig működő meghibásodik. Ekkor tartalék hold bekapcsolásával nem romlik le a rendszer pontossága. De ilyen eset egy esetleges hadművelet, ahol szükséges több hold adata.
Nem valószínű, hogy ez okozta volna Mokus1 gyenge vételét, mivel írta is, hogy mindeközben a telefonja 20 holdat látott.
Mellesleg azt sem árt tudni, hogy a GPS vevő nem minden látott holdat használ. Van a látott holdaknak egy további státusza a GPS vevőben. Az úgynevezett "used" holdak azok amelyeket az eszköz abban a pillanatban a méréshez valóban használ. A nem használt de látott holdak azért vannak, mert a vevő vagy nem veszi kellően jó minőségben az adatait a holdnak vagy az olyan ponton van, ami a mérést akár ronthatja is. Ez egyszerű geometriából számítható amit a vevő meg is tesz.

[ Szerkesztve ]

(#6034) AuraSync válasza Fuhur (#6033) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Szted ha teszek a drónra Aliexpress-es matricát akkor csökken a GPS jel erőssége? :F

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6035) VANESSZA1 válasza AuraSync (#6034) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Csökkenni, nem csökken, max. visszamegy az első adandó alkalommal Kínába :D

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#6036) krx21 válasza AuraSync (#6034) üzenetére


krx21
nagyúr

Mit néztél ki? Mutasd :K

(#6037) Fuhur válasza AuraSync (#6034) üzenetére


Fuhur
kezdő

Ha nem fém fólia akkor nem valószínű. De Vanessza1 megírta a tutit :DD ezért veszélyes az ilyen matrica :)

(#6038) AuraSync válasza krx21 (#6036) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6039) tirszin válasza krx21 (#5991) üzenetére


tirszin
senior tag

Sztem is kb. csak Te vagy hajlandó itt gondolkodni. A többiek belegondolás nélkül követik a dogmát. :(
A giro szenzorok kalibrálása pl. egy teljesen más műveletsor. Itt 99%, hogy tényleg csak az a lényeg, hogy forogjon körbe nagyjából a függőleges, majd nagyjából a vízszintes tengelye körül. Az, hogy közben 1 m-nyit mozog is, teljesen mindegy az iránytű kalibrálásánál.
Ha nem lenne mindegy, egy pontos tengely körül kellene forgatni.
Az, hogy Jóska megfogja a kezében "precízen" és megpróbálja a drónt körbejárni, még mindig legalább 10-20cm hibával fog járni! Közben persze még billegni is fog legalább 10 fokot, de ezek nem számítanak. Amíg nem billen 30-40 foknál nagyobbat, belefér az adott irányba.

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#6040) Aannddeeee


Aannddeeee
újonc

Sziasztok,
Mavic air 2 vásárlás előtt vagyok.
Van különbség hogy Duplitec vagy HRP garanciás? Melyik szerviz a jobb, gyorsabb, korrektebb? Iponban melyiket árulják?
SD kártyából a Samsung EVO plus 128 GB SDXC megfelelő bele?
Előre is köszönöm a válaszokat.

(#6041) mokus1 válasza Aannddeeee (#6040) üzenetére


mokus1
addikt

Gariban szerintem tök mindegy mert ha jól tudom nem is nekik hanem UPS-sel küldöd vissza. De majd kijavítanak.
A kártyából én ugyanilyet vettem már Sandisket vennék. Elvileg jó de nekem már volt, hogy lassú volt.

(#6042) P3Dr0


P3Dr0
senior tag

Nagyon jó a Mavic AIR 2 de így közel 50km megtett táv és 10 óra repülés után a legnagyobb meglepetésemre a gépen anyagfáradás jelei mutatkoznak! Az első karoknál a felső műanyag résznél egyenlőre még apró de idővel nagyobb, komolyabb repedések fognak keletkezni míg nálam a jobb hátsó motor egyre "lazább" a stepper fokozatok eltűnnek így a lapát mozgása sem olyan feszes már. A gimball motor sem időt álló előbb-utóbb jön a gimbar motor overload message és a remegő kép aminek a vége a komplett gimball csere..... És ez nem csak nálam hanem mondhatni elég sok felhasználónál jelentkezik 50km+ tól felfelé.
Nem egy tartós darab ezért mindenképp csak dji care el javasolt a drón vétele.
Oldalsó és felső szenzorok hiányában az APAS 3.0 inkább hazárdírozás mint sem segítség. Használata az aktív track-nek (is) komoly odafigyelést igényel. Én nem is erőltetem csak nyílt terepen és alap állapotban az APAS 3.0 ki is van kapcsolva.
Mindezektől eltekintve szerethető kis gép. Tisztában kell lenni a korlátokkal és sport mode-ban lehetőleg nem vadulni vele mert a műanyag ami a karokat tartja bent hamar tönkre mehet.
Ennek fényében nem értem az új firmware-t ahol a sport mode ot 19 m/s max.sebessegre tolták fel ezzel felgyorsítva a drón széthullását.....

(#6043) AuraSync válasza P3Dr0 (#6042) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Ugyan úgy voltak a Phantom szériában is ilyenek amik megrepedeztek és volt akinek nem.
Van olyan GoPro Hero 7 amivel gondok vannak és van amivel nincs.

Azt tudom, hogy ha én így járok vele akkor ez volt az utolsó DJI drónom és sztem nem is lesz utána semmilyen sem.

Amúgy hol vannak ilyenkor nagy DJI fanok akik meg magyarázzák, hogy a User nem megfelelően használta a drónt és azért "hullott szét"? :F

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6044) Statikus válasza AuraSync (#6043) üzenetére


Statikus
senior tag

Egyetértően, sajnálkozva, csendben üldögélnek...
Miért kellene minden mellett agyatlanul, fanatikus módon kiállni?

Majd amikor gariztatják, a DJI jogászai pont ezt fogják mondani elsőre.

(#6045) twine válasza AuraSync (#6043) üzenetére


twine
addikt

"Amúgy hol vannak ilyenkor nagy DJI fanok akik meg magyarázzák, hogy a User nem megfelelően használta a drónt és azért "hullott szét"? :F"

Én felfogni nem tudom miért ömlik belőled napról napra ennyi negatívság, szinte témától függetlenül...Legyen az telefon, vagy drón, vagy bármi....

Én ebben a topicban ilyen "beteg fan"-t még nem láttam mint akit te említesz...
De itt az egyik fan, parancsolj, én vagyok az aki nagyra tartja a céget...de "fan"-ságtól függetlenül is sokszor elmondtam már, hogy ez a cég nem "kisisteneket" gyárt, hanem játékokat, és műszaki eszközöket, amikbe csúszhat akár gyártásnál, akár használat közben hiba....

Agyrém folyton az ilyen "stuffolgatós" postokat olvasni ebben a régen volt kellemes családias topicban... :W :W

(#6046) AuraSync válasza Statikus (#6044) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Hát nekem kb arra lesz meg az 50+ km amikor már lejár az 1év gari szal így is úgy is bukom a dolgot. :D
Én javítgatásra nem fogok költeni azt tudom.
Amúgy már csak a poén kedvéért is most átnéztem a drónt de egyelőre nem vettem észre rajta repedéseket. Jó igaz még a fele sincs meg az 50-nek.

Ha meg elreped akkor nyomunk rá egy kis pillanat ragaszót meg körbetekerem a karokat szigszalaggal. :))

Amúgy ha a gép már tökéletes szoftverileg akkor felesleges tovább frissíteni a frim-et.

(#6045) twine:
Ignoráld a hozzászólásaimat aztán csá.
Engem viszont nagyon is érdekel egy termék rossz oldala is.

Ha majd bizonyított és akár évek után sem lesz bajom vele akkor elismerem, hogy jó cucc lett és ez igaz minden műszaki cikkre amit eddig vettem.

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#6047) Tomjack válasza P3Dr0 (#6042) üzenetére


Tomjack
tag

Amiket leírták minek Care? Mind minőségi hiba. Sima garanciával benne van.

(#6048) Fuhur


Fuhur
kezdő

Én már többször kinyilvánítottam a DJI drónokkal kapcsolatos szimpátiámat. De írtam azt is, hogy a P3 esetében konstrukciós hiba folytán a vázak a motor rögzítő csavaroktól indulva repedtek. Aztán a P4 esetében erről már nem tudok - valószínű változtattak a váz szerkezeti kialakításán. A P1 és P2 esetében sem volt ilyen tehát elképzelhető, hogy a P3-nál a a súlycsökkentés oltárán sikerült a kelleténél gyengébb vázat építeni.
Az Air esetében nem tudom, de ügye ott is a súlyhatáron belül maradás könnyen eredményezhet vékonyabb vázszerkezetet.
Ettől még mindig úgy látom, hogy a DJI gépek elég jók. Nekem biztosan. De azt se felejtsük el -már régebben is írtam- hogy a DJI termékeiben is megjelent a "játék" vonal. És ez nem a minőség fokozását jelenti. És persze más gyártó terméke közt is akadnak gyengébb és jobb darabok :)

(#6049) Statikus válasza twine (#6045) üzenetére


Statikus
senior tag

"Ez de jól jött ki" :)

(#6050) BEndre34 válasza twine (#6045) üzenetére


BEndre34
tag

Relax ;)
Annyira utálja a DJI márkát, hogy saját bevallása szerint eddig volt neki: Phantom 3 Standard, Phantom 3 Advanced, Phantom 4, Inspire, Mavic 2 Zoom, P4 Pro+ v2.0 Most pedig, a sok, saját - már már fanatikus - kritikája, meggyőződése ellenére..... DOBPERGÉS.... Mavic Air 2 :C
Csak szereti, ha zajlik az élet. :DD Vaaaaagy a DJI embere és így akarja kihúzni belőlünk, esetleg miért váltanánk át másik gyártóra. Ahogy Mátyás király is álruhában ment a nép közé a mesében. :DD :DD :DD :)) :R Éljen Mátyás király!!! :R

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.