Hirdetés

2022. december 5., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI kábel TV (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-04-23 20:12:23

LOGOUT.hu

Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33) peet beat válasza LeeFH (#32) üzenetére


peet beat
csendes tag

Abban az esetben bezavar, ha te is a Panelprogram keretében kapod az adást. Mert azt egy telepített műholdvevő biztosítja a lépcsőház számára, amin egy bit nem sok, annyi DVB-C jel nem érkezik. A műholdvevőkön keresztül sugárzott digitális adást DVB-S nek (s=satelit) hívják és teljesen más szabvány. Ehhez DVB-S tuner kell. (lásd: digis beltéri egység)
Azt egyébként nem tudom, de majd valaki biztos megválaszolja, hogy a digi analóg adást sugároz műholdon, vagy DVB-S adást.
Ha nem panelprogramos a szolgáltatásod otthon, hanem rendes digis kábel tv előfizetésed van, akkor tuti, hogy a tetőn ólálkodó nagy tányér nem zavar be neki :) Kapod a jelet analógban és kis mpeg2/4 csomikban.
Két lehetőség van. Vagy valamit rosszul csinálsz, amit nem feltételezek, de előfordulhat, hiszen pl az én tv-men nem úgy kell keresni a digites adást mint az analógot, vagy a tv-d területileg nem támogatja a DVB-C adás vételét. Hiába van benne a tuner. A tv-ken ez fel van általában tüntetve valahol, hogy mely országokban működik a DVB-C tuner. Abban az esetben, ha szép hazánk nem szerepel a felsorolásban, sem kell megijedni. A készülék hangolása előtt lehet a területi beállításokat megadni. (nem a nyelv, az marad Magyar) Itt nagyon egyszerűen ne Magyarországot válaszd, hanem egy a tv leírásában szereplőt. Pl Hollandia, azoknál a csapból is méz folyik, tuti tudja a DVB-C tunered is kezelni ;) Ha ez megvan, mehet a szörcsing. Elvileg így már betalálja a digit adásokat. Ha így sem megy, akkor próbálj szoftvert frissíteni a TV-n. Ez esetleg segíthet. Ha eztán sem működik, akkor én passzolok :)

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI kábel TV (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.