Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) Kiskutya válasza Yossarian222 (#1400) üzenetére


Kiskutya
veterán

engem azert az epg zavar tok jo kis cucc lenne ha normalisan mukodne foleg az idegesit amikor mas van kiirva mint ami megy a teveben ettol meg az is jobb lenne ha nem irna semmit. nem hiszem hogy olyan bonyolult lenne megcsinalni en ugytom lehet hogy nem jol hogy 1-2 ember kellen +ba hozza akik folyamatosan 1 szamitogepen gepelik az infokat.
a masik hiba amit meg eszrevettem hogy az axn csatornan hamarabb jelenik meg a felirat mint ahogy kellene ez fogalmam sincs mitol lehet de az meg erdekesebb hogy mas nem panaszkodik vagy nem vette eszre azt szinte kizartnak tartom hogy csak nalam lenne hibas. ja es meg annyi hogy nemtom frissiteni a szoftvert de az lehet csak az en lamasagom miatt van...(az osszes itt leirtak alapjan probaltam)

hmm...

(#1402) komlosii


komlosii
csendes tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a következő problémámmal kapscolatban.
1 hónapja cstlakoztam a Digi Tv nézők táborához, a fórumot már előtte is olvasgattam.
Amikor felszerelték az antennát (4 emeletes téglablokk tetejére a szellőző kéményhez rögzítve, kábel le a szellőzőn) jelszint 80% minőség néha még 70%-ra is felmet. Két hete azonban azt vettem észre, hogy pixelesebb a kép, nézem a minőséget 30-50% között folyamatosan ugrál le és fel. Szóltam a szerelőnek, aki felment satfinderrel megnézte azt mondta minden ok, jó a jel, nekem is mutatta sípolt meg kigyulladtak a ledek. Azért valamit huzott a csavarokon. Azóta csak 29-33% között ugrál a jel :W , de semmi sem változott. Szerintem ez gyenge minőség a szerelőm is tanácstalan volt.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baj?

Köszönettel: István

(#1403) nRu3 válasza komlosii (#1402) üzenetére


nRu3
addikt

probálj másik szerelővel

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#1404) raczandris válasza komlosii (#1402) üzenetére


raczandris
tag

Szia
Sajnos a szerelő nem állt a helyzet magaslatán . Csak SAT -finderrel nem lehet tökéletesen beállitani . Azzal csak egy paramétert állithat be a sok közül .
A polarizációt ( ami lényeges ) nem lehet beállitani csak más műszerrel .
Azért a szereléshez kell egy kis gyakorlat is .
Hívj olyan szerelőt aki már régebben szerel és van rutinja .
R.A.
[link]

http://antennaszereles.tvn.hu

(#1405) Yossarian222 válasza Kiskutya (#1401) üzenetére


Yossarian222
csendes tag

engem azert az epg zavar tok jo kis cucc lenne ha normalisan mukodne foleg az idegesit amikor mas van kiirva mint ami megy a teveben ettol meg az is jobb lenne ha nem irna semmit.

Egyetértek veled. Így nem sok értelme van ahogy az EPG most működik, vagyis inkább úgy kellene mondani hogy nem működik. Én nem is idegesítem magam azzal, hogy más megy mint ami ki van írva az EPG-n. Járatok egy napilapot és annak a TV-műsor mellékletéből választom ki azt, hogy a következő héten mit néznék majd meg. Persze csak azon csatornák műsorából tudok válogatni, amelyeket ez a TV-műsor melléklet tartalmaz. A többi csatorna esetében viszont mindenképpen hasznos lenne a működő EPG szolgáltatás. Én optimista vagyok, és remélem hogy csak idő kérdése és lesz megfelelően működő EPG szolgáltatás is! Persze csak akkor, ha ''belefér'' a DigiTV költségvetésébe. Mivel tudomásom szerint at ÁSZF-ben nincs benne -legalábbis én úgy emlékszem hogy valamelyik fórumon valaki ezt írta- ezért nem kötelező szolgáltatás. :F

a masik hiba amit meg eszrevettem hogy az axn csatornan hamarabb jelenik meg a felirat mint ahogy kellene ez fogalmam sincs mitol lehet de az meg erdekesebb hogy mas nem panaszkodik vagy nem vette eszre azt szinte kizartnak tartom hogy csak nalam lenne hibas.

Valószínűleg Te gyakrabban nézed az AXN csatornát mint más, és ezért zavar ez a probléma. Személy szerint én elég ritkán kapcsolok az AXN csatornára, mert nem ismerem a műsorstruktúráját. Tudnál ajánlani néhány programot, ami miatt szerinted érdemes erre a csatornára kapcsolni? :R

ja es meg annyi hogy nemtom frissiteni a szoftvert de az lehet csak az en lamasagom miatt van...(az osszes itt leirtak alapjan probaltam)

Biztosan írtad már korábban is hogy milyen típusú a beltérid, nekem most nem ugrik, csak tippelem hogy valamelyik HYUNDAI. Nem lehet az, hogy időközben a műholdról ''levették'' a frissítést? :U
Én a HUMAX-II március 23-i, szinte csak aznap műholdon elérhető, ezidáig legfrissebb szoftververzióra nem tudtam frissíteni.
Egyébként miért is akarsz tulajdonképpen frissíteni? A jelenlegi szoftver verzióddal nem vagy megelégedve?

Üdv.

[Szerkesztve]

(#1406) Kiskutya válasza Yossarian222 (#1405) üzenetére


Kiskutya
veterán

kulonosebb gondom nincs a cuccal 1-2 fagyastol eltekintve de en ugy vagyok vele ha lehet frissiteni akkor miert ne probalnam ki legalabb is asztali dvd-nel bejott a frissites mindig valamit javitottak rajta. azert annyira nem vagyok axn fanatikus de 1x eppen atkapcsoltam es ment az amcsi survivor es volt benne 1-2 feladat ami erdekelt volna de mivel feliratos volt es nem eppen jol ment a felirat alatta idegesitett(sajna angolom meg eleg silany es /pill nincs idom csiszolni) es azota kivancsisagbol atkapcsolok es feliratos musor vagy reklam megy akkor eszreveszem a hibat. eddig barhol neztem upcnel vagy itt nyiregyhazan van 1 szabolcs tv nevu cegnel(igaz itt meg a kep minosege silany) a felirat mind2 helyen jol ment. nem hiszem hogy olyan bonyolult lenne ezt is javitani. mas gondom amugy nincs a digivel es nem is szandekozom lecserelni meg a hibak ellenere sem mert mashol sem jobb a helyzet maximum remenykedem en is hogy az epg-vel egyutt ezek is megoldodnak.

hmm...

(#1407) Bandus99 válasza Yossarian222 (#1405) üzenetére


Bandus99
őstag

Ajanlom figyelmedbe
[link]

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1408) v.attis


v.attis
őstag

Helló!
Nem tudja valaki, hogy a hálózat tv-t miért nem tudom oda tenni ahova akarom? Csak a 101-es csatin van mindíg. Meg a 100 alatti csatikat, ha törlöm, megjelennek helyettük újak. Meg amikor új keresést csinálok ami csak az intelsat műholdat keresi akkor talál 135 csatit, de csak 101 van meg. Hogy van ez? Egy link is elég a válaszhoz.
Köszi!

(#1409) hoby36


hoby36
senior tag

Hellotok!
Hogyan kell 2 beltérit összekötni?Egyiknél a LNB inputhoz a másiknál melyikbe kell csatlakoztatni?A loop out-ba?

A logikában semmi sem véletlen!

(#1410) v.attis


v.attis
őstag

Ja, most frissítettem a szoftver és a 100 fölötti csatik is bejönnek, de van más baj. 1.06-ra frissített a rendszer és gyűlölöm ebben a verzióban, hogy a csatornák hangereje mindíg úgy marad ahogy hagytam és nem egyformán szabályozom őket, mint az előző verzióban. Ezt ki lehet kapcsolni valahogy?

(#1411) hoby36


hoby36
senior tag

2 beltérinél fel lehet cserélni a kártyákat,vagy csak azzal működik amit adtak hozzá?

A logikában semmi sem véletlen!

(#1412) Bandus99 válasza hoby36 (#1411) üzenetére


Bandus99
őstag

A keszulekhez van parositva a kartya. Csakis azzal a keszulekkel mukodik amihez regisztralva van. A ket belterit, viszont nyugodtan felcserelheted kartyastul.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1413) Yossarian222 válasza Bandus99 (#1407) üzenetére


Yossarian222
csendes tag

Köszönöm szépen! Ezt az oldalt én is ismerem.
Időnként, ha olyan kedvemben vagyok hogy csak a műsorújságon történő böngészés miatt kapcsoljam be a PC-t, én is itt szoktam keresgélni.
Csak gondoltam, hogy aki tőlem sűrűbben kapcsol az AXN-re az biztosan kapásból fog tudni ajánlani olyan műsorokat ami miatt majd én is átkapcsolok majd időnként erre a csatornára.
De akkor majd átböngészem a port.hu-t, hogy van-e engem érdeklő műsora.

Üdv.

(#1414) gandalf válasza Bandus99 (#1412) üzenetére


gandalf
tag

viszont ha kicseréled a kártyákat és telefonálsz az ÜF-nak hogy nincs párositva üzenet van, akkor ök elinditják a párositást szerintem..

Gandalf The Grey

(#1415) gandalf válasza Yossarian222 (#1413) üzenetére


gandalf
tag

ott megy egy valag sci-fi sorozat pl.

Gandalf The Grey

(#1416) o.gaby


o.gaby
tag

A 3.06 szoftvernél nem lehet kikapcsolni a hangerő szabályozást, ott már (hála az égnek) minden csatornát külön kell beállítani és ezeket meg is jegyzi (jobb esetben). Ez azért paraktikus mert eltér a csatornák hangereje és mondjuk egy átkapcsoláskor nem fog rögtön üvölteni.

(#1417) soma55


soma55
csendes tag

Sziasztok !
Nekem az lenne a gondom,hogy MO-on beszereltettem egy Digi tv-t az anyósnak. A második beltérit padig kihoztam Berlinbe.Mivel már évek óta van Satelitem felszerelve ( jelenleg a Hotbird-röl nézem a Magyar adásokat ) gondoltam nem nagy gond lessz ezt is '' beindítani '' . Na itt, úgylátszik tévedtem.
A szerelö MO-on elmagyarázta,hogy a Hotbird-töl jobbra található ( nem messze ) az Intelsat ( remélem jól jegyeztem meg ) ahová fordítanom kell,és már megy is.
Nem megy.
Lehet hogy a tányér ( parabola ) kicsi ? Jelenleg egy 60x55 - ös van.
Talán még az is egy kérdés lenne, hogy a parabola jelenlegi beállítása meg -e felel. Itt értem a függöleges beálítását ( ugyanaz a Hotbird-hez viszonyítva, vagy esetleg azon is álítani kell )
Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném.

(#1418) Bandus99 válasza gandalf (#1414) üzenetére


Bandus99
őstag

Lehetseges, ezt nem tudom. A kerdes az, hogy ennek mi ertelme ? Mire jo ez ?

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1419) Crizal válasza soma55 (#1417) üzenetére


Crizal
tag

A DIGI társbeltéri nem megy magában csak a másikkal összekötve.

(#1420) o.gaby


o.gaby
tag

A társbeltéri is ugyanúgy működik magában mint a fő az hülyeség, hogy nemműködik magában.

(#1421) Crizal válasza o.gaby (#1420) üzenetére


Crizal
tag

Nem kell őket valami telefonkábellel összekötni? :F

(#1422) Bandus99 válasza Crizal (#1419) üzenetére


Bandus99
őstag

Ez nem igaz. Mindket belteri hasznalhato fo es tars belterikent es szo sincs rola, hogy csak felfuzve tars belterikent mukodne a masodik.
Nala az a baj, hogy nincs jol beallitva a parabola antenna.
Ill lehetseges, hogy a merete is keves, de ezt talan Racz Andris forumtars tudna megmondani.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1423) Bandus99 válasza Crizal (#1421) üzenetére


Bandus99
őstag

Szo sincs rola, hogy ossze kellene kotni. Az csak lehetoseg, ha single fejed van akkor felfuzheted. Ha twin fejed van akkor abszolute nem kell oket osszekotni.
Javaslom picit olvassal bele a topicba, mielott irogatsz...

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1424) Crizal válasza Bandus99 (#1423) üzenetére


Crizal
tag

:R
Akkor lehet egy előfizetésre igényelni két beltérit és azt különböző helyeken üzemeltetni? :F

(#1425) Bandus99 válasza Crizal (#1424) üzenetére


Bandus99
őstag

Hivatalosan nem lehet
Technikailag megoldhato.
Termeszetesen venni kelll kulon meg1 tukrot es fejet.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1426) Palika71


Palika71
őstag

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ez a NOKIA alkalmas-e arra, hogy a Hyundai beltériből kihúzom a kártyát, és ebbe bedugom, és minden jól működjön?
Tehát, kompatibilisek egymással?
KÖSZÖNÖM! :R

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#1427) Bandus99 válasza Palika71 (#1426) üzenetére


Bandus99
őstag

Tudtommal nargavision2 kodolast hasznal a Digi.
A kartya es a belteri ossze van parositva. En ugy tudom csakis azzal a beleterivel mukodik amihez parositottak.

Ha az a belteri szinten nargavision2 kompatibilis es el tudod erni, hogy a Digi parositsa a te belteriddel a kartyat akkor lehetseges hogy mukodne. Mondjuk sztem ez csak elv, mert nem hiszem hogy megtenne a parositast.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1428) Palika71 válasza Bandus99 (#1427) üzenetére


Palika71
őstag

Köszönöm!
Nagy kár!
Milyen jó lett volna... :O

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#1429) Palika71 válasza Bandus99 (#1427) üzenetére


Palika71
őstag

Van egy nagyon kedves ismerősöm a DIGI-nél, és azt mondta, hogy a készülékek a kártyákkal kizárólagos kapcsolatban állnak. Utólagos párosításra nincs mód.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#1430) Bandus99 válasza Palika71 (#1429) üzenetére


Bandus99
őstag

Nagyvonalakban en is ezt mondtam azt hiszem :)

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1431) soma55


soma55
csendes tag

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és a segítséget. Idöközben szerencséssen megoldódott a gondom, vagyis a már meglévö '' alkatrészekkel '' szépen müködik.
( vagyis mégsincs szükség min.80-as parabolára, a meglévö is nagyon megfelel )

(#1432) hoby36 válasza Bandus99 (#1412) üzenetére


hoby36
senior tag

Köszönöm. :R

A logikában semmi sem véletlen!

(#1433) Yossarian222 válasza gandalf (#1415) üzenetére


Yossarian222
csendes tag

gandalf,

Köszönöm szépen a választ! :R

Üdv.
Yossarian

(#1434) Palika71 válasza Bandus99 (#1430) üzenetére


Palika71
őstag

Igen, kb. pont.
De ez akkor is genyóság. Ha jól emléxem, akkor az UPC-nál lehet beltérit cserélni, nem jelentett problémát.
Igazán jól esett volna lecserélni egy HDD-s beltérire.
Szerinted miért van szükség erre a párosításra?

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#1435) gandalf válasza Palika71 (#1434) üzenetére


gandalf
tag

szerintem le lehet, az UPC-t is le lehet cserélni..gondolom az ÜFSZ-el kell beszélni, nem hinném, hogy annyira merev lenne a rendszer, bár ki tudja..

Gandalf The Grey

(#1436) Lala6 válasza gandalf (#1435) üzenetére


Lala6
őstag

Nem lehet...

A beltéri azonosítója a kártyával van párosítva, csak együtt működnek.

Az máskérdés, hogy szerintem nem kéne negy meló ennek a kulcsak a kiolvasásához és valami jól programozható nagytudású beltéribe írásához

A UPC-t valóban lehet cserélni, ott csak a kártya számít.

(#1437) o.gaby


o.gaby
tag

Elvileg itt is van mód cserére, ahhoz olyan beltéri kell ami mondjuk tudja klónozni a digi-s beltéri sorozat számát, és akkor a kártya rögtön az hiszi, hogy jó beltériben van. Viszont az már kb 60-70 ezer tehát szerintem már annyira nem éri meg.

(#1438) jata


jata
csendes tag

bocs

[Szerkesztve]

(#1439) Kiskutya


Kiskutya
veterán

letezik hogy csak 1 csatorna rossz? hallmark mar 2 napja nezhetetlen olyan pixeles a kep de a tobbi csati az meg jo. 80/80% de a tobbi is ugral 80/75-90%-ra ott megis jo a kep.
ja es ha valaki megkerdezne hogy miket nezek rajta akkor elore szolok hogy szinte semmit csak erdekel a dolog meg ha van akkor mukodjun rendesen mert ki tudja....

[Szerkesztve]

hmm...

(#1440) Bandus99 válasza Kiskutya (#1439) üzenetére


Bandus99
őstag

Most odakapcsoltam a Hallmarkra nalam tokeletes semmi pixelesedes.

[Szerkesztve]

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1441) Kiskutya válasza Bandus99 (#1440) üzenetére


Kiskutya
veterán

akkor meg nem ertem mitol vagy hogy lehet nekem neha a hallmark logot el sem lehet olvasni annyira gaz!

hmm...

(#1442) Rick4


Rick4
félisten

na, én kitakarítottam a lakásból a digit. kissé uncsi lett, hogy se text, se normális csatik, elmenő csatornák, nem indulgatás....inkább legyen kicsit szemcsésebb a kábeltévé, de jöjjön a text, meg legyenek normális adók, mint pl német csatik. tudom, itt is meg lehetett oldani, de én nem akartam ezzel vacakolni...ezek után még upc directben sem gondolkodom...max ha nagyon nem jó így, lesz kábeles digis set top boxom, vagy iptv-m..sok kellemesen eltöltött digizős estét kívánok nektek..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1443) zolforg válasza Rick4 (#1442) üzenetére


zolforg
tag

Szia Rick4,
Szerintem a Hyundai beltéri egységnek estél áldozatul,legalábbis a hozzászólások alapján
elég szar lehet.Sokaknak elveszi ez a kedvét a Digitől,nem is értem miért nyomják ezeket
a vacak beltériket annyira (gondolom olcsó).
Nem hiszem,hogy az új kétkártyás beltéri nagy népszerűségnek örvend majd.

(#1444) Rick4 válasza zolforg (#1443) üzenetére


Rick4
félisten

ugyan hunyadi mindkettő, nyilván a kezelhetőség 99%ban a beltérin múlik, ezt nyújtotta, ezt kapta. A műsorok száma sem annyira jó, de persze 2700ftért tökéletes, egyszerűen többet vártam, nincs kedvem tovább ezt nézni.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1445) gandalf válasza Lala6 (#1436) üzenetére


gandalf
tag

Én ezt megértem, de nehogy azt mond, hogy nem lehet ujrapárositani, mert azt lehetetlennek tartom..max nem hajlandó rá a digi..vagy tévednék?

Gandalf The Grey

(#1446) Kiskutya válasza Rick4 (#1442) üzenetére


Kiskutya
veterán

ahol most vagy ott milyen normalis csatik vannak ami a digin nem jon? (nem kotekedes csak erdekel!)

hmm...

(#1447) Rick4 válasza Kiskutya (#1446) üzenetére


Rick4
félisten

elsősorban olyanok, amik nem pixelesednek, folyamatosan működnek, másrészt sat1, rtl, pro7, ezeket szoktam nézni a magyarok mellett...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1448) desigo


desigo
senior tag

Üdv

Hyundai beltérin beállítottam valahogy,hogy a csatornákat ABC sorrendbe rakja és úgy is lépteti.
Visszaállítani,hogyan tudom?

pls help

(#1449) denespapa válasza desigo (#1448) üzenetére


denespapa
tag

Állítsd teljes képernyőre valamelyik csatin, és a távirányítón nyomj egy sárga gombot...
:) :R

...mert van ami osztva is szaporodik - a tudás...

(#1450) desigo válasza denespapa (#1449) üzenetére


desigo
senior tag

Köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.