Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1051) Csipisz válasza Rick4 (#1050) üzenetére


Csipisz
tag

Ha hiszed, ha nem, én szolnoki vagyok és egyetlen egy szakembert sem találtam, aki bevállalta volna (3 em, társasház). Úgyhogy más csatornákon keresztül megkerestem azt a szerelőt, aki egyébként is főállásban szereli a digit. 10k-ért felszereli (mert már leszedtem). A számlázási cím módosítás meg szerintem benne van az ingyenes adatmódosítás kategóriában. Ha végigjártam a dolgot, majd beírom a topikba a tapasztalataimat.

XCapitol

(#1052) norbi24


norbi24
csendes tag

Sziasztok.
Ma kötötték be a digit és gondoltam leírom az első tapasztalataimat.
A minőség kiváló, nem is vártam ilyen jót. Még működik a upc kábelem is de ennek jobb a minősége. Kb 3 hete rendeltem meg úgyhogy eléggé gyorsan ment a bekötés. A szerelés után egy telefon és máris működött minden.
Szerelés, hát itt már akadtak problémáim. A srác aki kötötte nagyon segítőkész volt, a tányért nagyon jól beállította, de ahhoz képest, hogy egyetlen centi saját anyagot nem használt, végig segíteni kellet neki mert egyedül volt kicsit sokalltam a fizetnivalót. Twin fejet 7000-ért adta, 5000 a beüzemelés és 2000 a tetőszerelés.
A beüzemelés annyit takart, hogy a beltéri megkereste a csatornákat, a tetőszerelés a padlásról történt, nem kellett kimenni a tetőre az én anyagaimból (cső, menetes szár anyák, alátétek) bádogozás cserépvágás meg ilyenek mind megmaradtak nekem. Persze minden számla nélkül. Ezt kicsit sokallom. Tudom hogy levette a digi a bekötés díját, de akkor is sok 7000 Ft 2.5 óra munkáért (papírmunkával, kávézással, barátnővel telefonálással együtt) úgy hogy a segítségem nélkül min +egy óra lett volna. Na mindegy már elmúlt és a képminőség (eddig) kárpótol. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Most is kitűnő a kép pedig esik. :D

(#1053) kolnay


kolnay
senior tag

It láttam, hogy többen is írtátok hogy twin fejetek van.
Most az akkor mire is jó?
Mert a társbeltérit azt felfűzik az elsődlegesre.
:F

Tyűű, de meleg van!

(#1054) LordVader80 válasza norbi24 (#1052) üzenetére


LordVader80
senior tag

Szerencsés vagy, hogy ilyen gyorsan bekötötték!
Én két hónapot vártam!!!!! :DD

May The Force Be With You!

(#1055) mogyesz válasza kolnay (#1053) üzenetére


mogyesz
aktív tag

Igazán nem bántás, de olvass vissza. Ugyanazok 20-30 üzenetenként megismétlődnek.
Röviden: azért van twin fej sok embernek, mert az alap Digi által javasolt felfűzéses módszer többeknél azt váltja ki, hogy amikor a fő beltérin csatornát váltanak, a társon pár pillanatra elmegy a kép. Ezt a hibát orvosolja a twin fej. Illetve ha a lakás két különböző pontjára kell telepíteni, akkor nem szívesen kábelezik össze a lakást. Ez sokszor kivitelezhetetlen is lenne, illetve ha nagy a távolság, csökken a jelszint. Egyébként is kevesebb jelet kap a társbérleti felfűzés esetén. Az mind1, hogy melyiket rakod előre, a jelenség megmarad...

üdv.: mogyesz

(#1056) mogyesz válasza mogyesz (#1055) üzenetére


mogyesz
aktív tag

''Sziasztok!

A mai napon levelet kaptam a DigiTv-től (és nem, nem kamu levél volt, a hitelességét leellenőriztem), mely levélben egyértelműen közlik, hogy a ''http://www.digitaltv.m*nd*nk*la*ja.hu'' címen található honlaphoz, és az azon szereplő (ál)hírekhez a DigiTv-nek SEMMI köze, az ott olvasható 'információk' semmilyen tekintetben sem hozhatóak összefüggésbe a DigiTv-vel. A DigiTv továbbá azt is ígérte, hogy kivizsgálják az oldal tartalmát, és annak létrejöttét.

Kérném a fórumtagokat, hogy a jövőben az oldal belinkelését e fórumba mellőzzék, az ott olvasható információk hitelességének megítélésekor pedig a fentiek figyelembevételével járjanak el.

Köszönet! ''

(#1057) Rick4


Rick4
félisten

én kb két hete írtam a diginek szép hosszú levelet, mivel anno a szerelő azt mondta, hogy sajnos nem adott neki a digi antennát, ezáltal meg kell hogy vegyem tőle azt amit ő ad, de jól járok, mert ez sokkal jobb. Számlát is kaptam róla. Előzetesen beszélt a Párom a központtal, ők mondták, hogy ezt írjuk le szépen, számlamásolatot is csatoljuk, és küldjük el. Beleírtam azt is, hogy ugye akkor most én leszerelem a tükröt- fejet, és beledobom a Tiszába, merthogy az enyém.....de akkor amíg nem adnak ők fejet- tükröt, minek fizessek egy fillért is, mert ugye elvileg nekem nem szolgáltatnak, fej és tükör nélkül nehéz megoldani. Ugyan számlát már küldtek, de amíg nem ér ide a tükör meg a fej, én bizony egy fillért sem fogok fizetni...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1058) kano


kano
nagyúr

A t**öm kezd tele lenni a Digivel! Az utóbbi 1 hétben rengeteg olyan van, hogy elkezd akadozni a kép és el is megy 1-2mp-re. A Sport 1-2-n van olyan, hogy 1perc alatt 3-4x.
Az Animal Planeten is de azon nem olyan sűrűn. Mostmár kezd nagyon elegem lenni.
Amióta ''antennaállítás'' van azóta sokkal rosszabb az egész. Hagyták volna a fenébe az egészet.
Pedig Humax II-m van...

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#1059) raczandris válasza norbi24 (#1052) üzenetére


raczandris
tag

Szia Norbi
Nálad TWIN fejet szereltek fel aminek az ára 7000 Ft volt házhoz szállitva . Ha bárhol megrendeled mindenhol felszámolják a kiszállitás költségét . Ha a szerelőnek kell utánna járni az anyagot ( fejet ) megvenni az neki is plussz munka és költség . Ha a szerelő adja a fejet ilyenkor a garanciát is át vállalja . Ha elromlik neki kell cserélni .( Ha te vetted volna meg olcsóbban megkapod , de neked kellett volna hiba esetén cserélni .)
Tehát nem kaptad drágán a TWIN fejet .
A társ készülék beüzemelési díja 6000 Ft ( kiszállitás ,kábelezés + beprogramozás ) .
Neked csak 5000 Ft -ot számolt . (nem csapott be )
Bármilyen tetőn való munka ,(legyen az csak beállitás is ) már nem alapszerelés ,és ilyenkor ez mind plusz költséggel jár . 2000Ft -ot kért .Ez még reális ár .
( egyébként egy antennaszerelés munkadíja tetőre 10-15 e Ft + anyag )
Üdv: R.A.

Azért mert nem kaptál számlát attól még a szerelőnek ugyan úgy megvannak a vállalkozással kapcsolatos állandó költségei, amit a bevételeiből kell fedeznie ( ez kb :havi 50-és 100 ezer Ft közötti összeg ).

[Szerkesztve]

http://antennaszereles.tvn.hu

(#1060) kano válasza raczandris (#1059) üzenetére


kano
nagyúr

Azért számlát adhatott volna...

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#1061) Bandus99 válasza kano (#1060) üzenetére


Bandus99
őstag

Adhatott volna, de nem ad.
Azt hiszem a magyar vallalkozok 80% a nem ad szamlat, csak ha nagyon szukseges. De ez mar egy masik tortenet. Ne menjunk bele, hogy mennyire sanyaru sorsuk van a minimalberen tengodo kisiparosoknak. Persze tisztelet a kivetelnek.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1062) Rick4 válasza raczandris (#1059) üzenetére


Rick4
félisten

egyébként egy antennaszerelés munkadíja tetőre 10-15 e Ft + anyag

a digi tv ÁSZF-je ( 3.2es pont ) elég egyértelműen nyilatkozik, hogy a digis beltéri, a tükör a fej, a beltérinkénti 10m koax, és a 2-2 dv F-csatlakozót eleve ő adja, ezért a szerelő biztos nem ad ki egy fityinget sem. Másrészt a kb másfél órás szerelésért többezer forintot kap, + még az ügyfélről is legombol szintén többezret. ki ki döntse el magában, hogy inkorrekt módon számlaadás nélkü megkeres-e a szerelő naponta egy minimálbérnyi összeget vagy sem, és ezek után sajnáljuk-e még őket. Én személy szerint nem sajnálom őket. Fentebb írtam pár sort az én esetemről, megkérdeznélek, mi róla a véleményed? Te egyébként jársz e a 13. kerületben egy digis raktárba áruért? Valahol a soprttelep utca mellett van..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1063) mogyesz válasza Rick4 (#1062) üzenetére


mogyesz
aktív tag

Szia!

NEm vitatkozni szeretnék veled, csak egy konkrét példát írnék le:

A Digi csökkentette a dealereknek / szerelőknek járó összeget.

A példa: legutóbb, mikor bent voltam dealer ismerősnél, közölte a szerelővel, hogy ezentúl 2.000Ft-ot tud adni neki.
A szerelő azt mondta, ennyiért Ő nem szerel.

De volt másik szerelő, aki azt mondta, ok, de amit csak lehet, kifizettet.

Így már nem is olyan biztos az a minimálbér / nap...

Próbaképpen keress egy olyan szerelőt, aki ezzel foglalkozik (digi előtt is ezt csinálta), és kérdezd meg, mennyiért adna antennát, beltérit, fejet, és mennyiért szerelné fel, illetve állítaná be mondjuk az Astra műholdra. Lehet meglepő összeget mondana.

Nem, semmi közöm sincs a digihez, sem a szerelőkhöz. Csak ebben az országban mindenki mindent olcsón, lehetőleg ingyen szeretne. De sajnos ez nem így van. Igenis, mindenért keményen fizetni kell...

Annak meg csak örülj, ha a szerelő rád próbálja erőltetni a nagyobb antennát, a twin fejet, és az erősebb tartót. Ha rád erőlteti, és el is fogadod, valószinüleg nem kell visszajárjon hozzád...

A fentiek a ''becsületes'' szerelőkre vonatkoznak, a kontár rohambrigádosokra nem!

(#1064) Rick4 válasza mogyesz (#1063) üzenetére


Rick4
félisten

számoljunk csak, ha ennyire bele akarsz bonyolódni. 2ezret ad a dealer, a szerelő kifizettet mindent, bár a digitől is megkapja a felhsznált anyagok árát, tehát meglesz a 2ezer forintja, és még keres mellé mondjuk 8at, mert esetleg ő fizette a benzint, és 40kmre van a szerelési cím. van 10ezre másfél óra alatt. tehát 9 óra lalatt megvan a 60ezer forintja. Ehhez hozzáteszem, nyilván nem minden cím van a kiindulási ponttól 40kmre, sőt megkockáztatom, a napi címek egymástól 10kmen belül vannak. szal 6 cím megvan neki 180kmből, még az is csak 30km/cím. Próbaképppen megkereshetnék egy szerelőt, ha nem tudnám magam is megcsinálni, tényleg meglepődnék, mert simán a kiszállásra rámondja a 2ezret, az antennatekerésre meg a maradék 3-4et. Ki ki itálje meg, megér e neki ennyit a dolog, nekem személy szerint nem, még akkor is, ha épp 10ezer forintért nem kell dolgoznom még fél órányit sem..

a szerelő sem nagyobb tükröt, sem twin fejet nem erőltetett rám, sőt, megvetette velem a fejet és a tükröt, mivel a digi nem adott neki....szegénykém...én pedig várom a digitől a levelet, hogy mikor hozzák a tükröt- fejet, mert ugye addig nincs mivel néznem a műsorukat, vagyis egyenlőre nekem nem szolgáltatnak...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1065) mogyesz válasza Rick4 (#1064) üzenetére


mogyesz
aktív tag

:)

Nem ''esetleg'', hanem Ő fizeti a benzint. Azt sem számolják el.

Mire kér(het) el 8 ezret?

pl. a tipli és csavar, amit a digi ad, az nem minden falhoz megfelelő. 10m feletti koax szintén plussz. Alap falitartó sem jó mindenhová, mert mi van, ha el kell fordítania a tányért, de az alap tartóval a faltól nem megy tovább a tányér? Akkor ahelyett másik kell. (Ezt szintén nem a digitől szerzi be, hanem magán úton.)
SCART kábel szintén nem alap tartozék.

Ha valóban normális szerelő, akkor a kábelezést sem úgy oldja meg a házon belül, hogy keresztül kasul, hanem szépen fal mellett, rögzítve, kérésre esetleg kábelcsatornába. Ezek mind-mind plussz idő és ktsg vonzatok.

A napi 6-10 címes szerelők nem tartoznak ebbe bele. (tisztelet a kivételnek, de ritka)

Twin fej - aki kéri - szintén nem digis alaptartozék..
Nagyobb antenna szintén...

ÉS az antenna szerelők többnyire vállalkozóként dolgoznak, és fizetik a járulékos ktsgeket is.

Én megnézném azt a szerelőt, aki 3-4 ezer ft-ért felszereli az antennámat, beállítja az ASTRA-ra, bekábelezi, és belövi a csatornákat is...

Ne haragudj, de szvsz nem ismered a piaci árakat.

''a szerelő sem nagyobb tükröt, sem twin fejet nem erőltetett rám, sőt, megvetette velem a fejet és a tükröt, mivel a digi nem adott neki....szegénykém...én pedig várom a digitől a levelet, hogy mikor hozzák a tükröt- fejet, mert ugye addig nincs mivel néznem a műsorukat, vagyis egyenlőre nekem nem szolgáltatnak...''

Ha megvetette veled a fejet, és a tükröt, mert nem kapott, ez sajnos elég sűrűn előfordul. Mármint, hogy nem kapnak. (Ha digi TV feliratos tükröt adott, akkor lehúzott.)
Ha ezeket nem vitte volna neked, nem tudnád nézni a szolgáltatásukat.

Hiba várod a levelet, ha a kültéri eszköz fel lett rakva - nem kötelező digiset venned -, és a beltériben lévő kártya aktiválva van - ergó működik a szolgáltatás -, akkor nem fogsz igazat kapni. Ugyanis használod, ezt Te is tudod, és Ők is. :D

üdv.: mogyesz



[Szerkesztve]

(#1066) Rick4 válasza mogyesz (#1065) üzenetére


Rick4
félisten

mindegy, Te mit gondolsz a szerelőkről....ettől még az élet kissé más, mint ahogy te látod. a szerelőnek a vállalkozásában használt autójára simán elszámolható a benzinköltség, ha nem a digi fizeti, akkor az adójából vonja le, de rosszul semmiképp sem látja, ha ez sem igaz lazán kifizetteti a vevővel vagy inkább mindhárom lehetőség??? de látom, nem értesz a dolgokhoz, tehát neked felesleges mesélnem erről..Sőt, a diginél elmondták, hogy minden esetben adnak fejet és tükröt. Sőt, ha 5 perc múlva leszereltem a kifizetett fejet és tükröt, és összevertem kalapáccsal, mert megvettem, jogom van hozzá, és ekkor bizony nem tudom nézni a műsort, mert a digi nem adott fejet és tükröt, ergo nincs szolgáltatás.... Majd olvasd át a digi ÁSZ 3.2es pontját, mit ad a digi....amíg ezek a feltételek nem teljesültek, nincs kötelezettségem...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1067) norbi24 válasza raczandris (#1059) üzenetére


norbi24
csendes tag

Szia Raczandris
Nem érzem magam becsapva, átverve, pedig tehetném mert:
- A Twin fejre most semmi garanciám nincs csak a srác telefonszáma ami isten tudja meddig él még. Még a márkáját sem tudta megmondani csak annyit hogy ezt szerelik a UPC-sek is, tehát a származása valószínűsíthető :P
- Milyen színű kiszállítás kellett neki jönni mindenképpen.
- A társkészülék beüzemelési díja 6000Ft amit csekken be kell fizetnem a Digi-nek. 5000 a szerelőnek ment zsebbe.
- A tetőszerelés az bontással és helyreállítással (tető) kiszállással lehet 10-15E, de esetemben ez kb 10 cserép levétele volt amit már én raktam vissza, és nem kellett kimenni a tetőre csak kibúlyni a cserepek között. És ugyebár az alapszerelés elmaradt.
- Számla: Hmm én Br 360-at keresek amiből több mint 100 adóelőleg és 85 tb meg nyugdíjjárulék úgyhogy ne beszéljünk a vállalkozók terheiről nem csak ők fizetnek sokat, marad amennyi marad, de tudom én vagyok a hülye. :W De ha tetszik ha nem számlát adni nem úri passzió hanem KÖTELEZŐ!
De nem érzem magam átverve mert számítottam költségekre, csak sokallom, az előbbi hozzászólásomban leírtak miatt.
A magyarázkodásod analógiáján elindulva a magas benzinár teljesen jogos merthát szegény MOL-nak fizetnie kell a közterheket meg a felvásárlandó cégeket is ki kell fizetni, meg ott az osztalék meg minden úgyhogy lehet hogy igazából meg sem éri nekik, csak nekünk akar jót hogy ne kelljen gyalog járni.
Nem kell mindent megmagyarázni, dolgozz drágán az nem baj csak ne nézz balféknek.
Egyébként a szerelőnek megköszöntem a munkáját, megvendégeltem egy kávéval és útba igazítottam a következő címre.
Ja és ő mondta, hogy megvan neki a napi 15-20 tisztán úgyhogy olyan nagyon azért nem sajnálom.

(#1068) raczandris válasza norbi24 (#1067) üzenetére


raczandris
tag

Szia Norbi
Csak a vélemény csere miatt szólok hozzá :
A TWIN fejre jár a garancia függetlenül attól ,hogy a szerelő akárhonnan is hozta .
Az ,hogy UPC -sek is ezt használják ez azt jelenti ,hogy használható a fej .
Egyébként ha TWIN fejet kell szerelni a UPC hez akkor is a szerelőnek kell a TWIN fejet valahol megvásárolni mert azt nem adnak hozzá .
A társkészülék beüzemelési díja 6000 Ft .( Ezt a digi tv ajánlja mint irány ár . ez fedezi a szerelő plussz költségeit , be kell menni érte a raktárba ,a szerződés papirjait 24 órán belül leadni stb..ez is plussz időtöltés ) Ezt a szerelőnek kell fizetni Ez a Digi tv honlapján is fent van .
Amit a digi tv felé fizetsz csekken az a készülék használatbavételi díja .(sajnos tévedésből szerelési díjat nyomtattak a csekkre ,de a kijavitás folyamatban van ). Sok szerelő nem is vállalja a társkészülék kiszállitását mert azzal csak plussz munkája van és nem mindig éri meg elmenni a raktárba ,vagy a forgalmazóhoz érte . A társkészülék kábelezése sokszor több munkával jár mint a FŐ készüléké.

Lehet választani : az ügyfél bemehet a forgalmazóhoz sorban áll fél-egy órát , kifizeti a Diginek a 6000 Ft használatbavételi díjat csekken (amire szerelési díjat irtak tévedésből) és személyesen elhozza a második beltérit közben elmegy vele 1-2 órája + benzinköltsége keletkezik . Kimászik az antennához a tetőre ,saját magának felszereli a TWIN fejet és beprogramozza a beltérit . Megspórolt vele 5-6 ezer Ft -ot és nincs garanciája mert nem fizetett munkadíjat !

''Csak 10 db cserepet kellett kiszedni '' közben beállitotta az antennádat is mellékesen .
Ezért kért 2000 Ft -ot ? . Nem értem ,mi ebben a rendkivüli ?
Egy szerelőnél nem csak a helyszinen eltöltött effektiv munkaóradíjat kell számolni .
Ha kihivod a számitógépszerelőt egy ujra telepités ,vagy virus irtás-ra elkér óránként 6000 Ft -ot . Ezt nem sokalja senki ?
Ha egy vállalkozó elkér 7000 Ft ot egy munkára amiben a kiszállási költsége is benne van és elment a munka idejéből 3 óra akkor az nem túlzott .
Irod ,hogy 360 e Ft bruttóból mennyit levonnak tőled .
Ha ezt egy vállalkozó kapná akkor eleve 50% -ot vonnak le TB cimén .A maradékból pedig jöv.adó 36 %. , vagyis 180 e- ből 36% adó -marad 120 e Ft és még semmi költséget sem számolt el .G.k telefon iparüzési adó , műhelye után ingatlan adó , ipartestület tagsági díj ,könyvelő díja , stb... ezek mind részét képezik annak a 7000 Ft nak amit elkért a munkájáért akár adott számlát ,akár nem ,mert ezek állandó költségek .
Ha azt mondta ,hogy meg van tisztán a napi 20 .000 Ft nem mondott igazat csak felvágott előtted .
Ha 3 olyan munkája lenne mint a tied volt akkor lenne 3 x 7 = 21 e Ft bevétele és nem jövedelme . Más a bevétel és más a jövedelem .
Ha folyamatosan ennyit tudna termelni akkor lenne kb : havi 100-120 e Ft nettója .
(de sosem tud folyamatosan dolgozni kivül álló okok miatt ,anyaghiány, esős idő , más elfoglaltság stb...)
Én meg a TAXI-sok keresetét sokallom . Ha egy 30 km -es utért kér a taxis 6000 ft -ot ezt elfogadjuk .
Ha ugyan ezt az utat teszi meg a szerelő és még dolgozik 2-3 órát ,és még 12 hónap garanciát kell vállalnia (ingyenes ujbóli kiszállással) stb ... akkor ezt meg sokalják ?.!

Sajnos aki kénytelen vállalkozóként dolgozni akkor annak napi kb 20 e Ft munkadíjat meg kell termelni ,hogy havi 80-100 e Ft keresete legyen hivatalosan és valamikor legyen átlagos nyugdíja is .
Köszönöm ,hogy meghalgattál . ( ilyen az élet )
Üdv: R.A.


[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

http://antennaszereles.tvn.hu

(#1069) raczandris válasza Rick4 (#1066) üzenetére


raczandris
tag

Rick -nek szia
Azt irod a diginél mondták ,hogy mindig adnak tükröt meg fejet .

Ez nem igy van : több alkalommal kaptam a digitől beltérit úgy ,hogy megmondták sajnos tükör + fej az nincs mert elfogyott .
Ilyenkor két eset lehetséges :
1- vagy vár az ügyfél amig kapunk antennát is (ez lehet 2-3 hét is)
2- vagy megmondjuk az ügyfélnek ,hogy sajnos ingyen antennát nem tudnak adni ,de megvehet az ügyfél antenna boltban egy antennát vagy megkéri a szerelőt vegyen saját pénzéből valahol antennát és majd a felszereléskor kifizeti a költségeket . Ebben az esetben választhat egy nagyobb , jobb minőségű antennát is .
Ilyenkor ez privát antennaszerelésnek számit ,de az antenna az ügyfél saját tulajdona lessz.
Ha megszünik a digi bérleti viszony akkor természetesen a saját antennát nem kell visszaadni ,hanem használhatja más műhold vételére is.
R.A.


[Szerkesztve]

http://antennaszereles.tvn.hu

(#1070) Rick4 válasza raczandris (#1069) üzenetére


Rick4
félisten

Ebben így tökéletesen igazad van, viszont a Diginél azt mondták, (40es számon az ügyfélszolga) hogy mindig adnak fejet és tükröt. Namost, ha nem, hát a saját ÁSZF-jüket szegik, meg és elvileg így nekem nem tudnak szolgáltatni, ez viszont így ebben a formában igaz. És ha nem tudnak szolgáltatni, akkor eleve támadható az a dolog is, hogy tőlem pénzt akarnak kérni a szolgáltatásért...Én egyedül a digivel szerződtem le, tehát mindkettőnkre az ő ÁSZF-ük vonatkozik.
Nem mondtál semmi a 13. kerületi digis raktárra.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1071) raczandris válasza Rick4 (#1070) üzenetére


raczandris
tag

Nem Járok a 13.ker. -i raktárba . A forgalmazóm raktárából kapom az árút a 8. ker. ből.

http://antennaszereles.tvn.hu

(#1072) raczandris válasza Rick4 (#1070) üzenetére


raczandris
tag

Sajnos nem egészen úgy van mint gondolod .
Pl: a UPC-nél is ha csak kártyát kérsz (mert a saját beltéridben akarod használni a kártyát ) akkor is ugyanannyi a havi díj mintha igénybe vennéd a beltérit és antennát is .
A múlt évben amikor meg lehetett venni az antennát az sem volt kötelező ,ha nem akartad megvenni mert volt sajátod akkor is 2700 Ft volt a havi díj .
Tulajdonképpen itt is a kártyáért fizetsz havi 2700 Ft -ot és a többit ingyen kapod használatra .
Ha akarja a Digi megteheti ,hogy csak kártyát és beltérit ad ,az antennát pedig mindenki oldja meg ahogyan tudja . Ilyen volt a FILM-NET esetén is .Vagy bármely más kártya vásárlásakor is .

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

http://antennaszereles.tvn.hu

(#1073) mogyesz válasza Rick4 (#1066) üzenetére


mogyesz
aktív tag

Még egy utolsó gondolat erejéig.

Lehet, hogy nem jól látom a dolgokat, de ha neked a 40-es számon azt mondják, tekerd körbe alufóliával a fejet, mert ezzel 20% plusszt kapsz, elhiszed? Sajnpos nagyon sok olyan dolgot mondanak, aminek a valósághoz nem sok köze van. Nekik van egy sablon szöveg, és azt kell mondják. Ha így van, ha nem. Volt itt közöttünk is ufsz-os, aki elmondta véleményét, segített is, és ki is rúgták...

A központi mesemondók sajnos azt mesélik, amit papiron megkapnak. Az meg olyan, amit az ügyfél hallani szeretne.

Az ÁSZF-re hiába hivatkozol. Én nem neked akarok rosszat, és nem a Diginek jót, sőt a szerelőknek sem. Én csak a tömérdek információ alapján próbálom átlátni a helyzetet. És segíteni, ha lehet.

Mivel ez egy fórum, így gondoltam ütköztethetjük véleményünket :) Nem kötelező egyet érteni, hogy is nézne ki, ha mindenki mindenkivel egyetértene? :DD

Részemről a ''vita'' lezárva, további jó fórumozást, és kellemes DigiTV vételt kívánok! ;)

(#1074) Rick4 válasza mogyesz (#1073) üzenetére


Rick4
félisten

ne haragudj meg, véletlenül sem akartam vitába fojtani a dolgot, ha még a kettőnk véleménye el is tér, de szerintem én ezzel a metódussal jó irányba haladok, hiszen a digi ÁSZF-je, és a központ ügyfélszolgája is ugyanazt mondta, ez akkor elvileg vehető hivatalos verziónak. De így eszmecsere után azt mondom, hogy kiderül hamarosan, és természetesen megosztom veletek is a dolgot.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1075) Bandus99


Bandus99
őstag

Nem kivanom ezt a vitat feleleszteni, csak megjegyzem nekem sem adtak tanyert es fejet, mert nem kertem.

Aztan, ha egyszer eljutok addig es megszunik a digi elofizetesem meg azt is adhatom le, tehat addig orizgetnem kellene szoval igy jobban jarok.

Amitol picit felek, nekem semmi papirom nincs arrol, hogy nem kaptam ezeket. Allitolag vmi szerelesi lapon ezt feltuntette a szerelo.

De ha evek mulva ezt szamonkerik rajtam, nem lesz semmi a kezemben. :(

Hogy lehetne ezt kivedeni?

Ja meg azert is irom ezt, mert fel sem merult bennem, hogy attol meg mert nem kaptam kulterit akkor nekem nem kellene fizetnem a szolgaltatasert.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1076) raczandris válasza norbi24 (#1067) üzenetére


raczandris
tag

Szia Norbi
Csak a témához szólva :
Ha te bruttó 360 e Ft kapsz papiron ,ez azt jelenti ,hogy a TB 10 % -ot kell a dolgozónak fizetni és 40 %-ot (144 e Ft ) a munkaadód fizeti be abbol a pénzből amit megkerestél de nem kapod kézhez .
Ha ezt is hozzászámitod akkor te valójában a cégnek min. kerestél kb: 500.000 Ft ot ., amiből befizette a 144 e Tb .(40 % ) és kifizetett neked 360 e Ft -ot amiből levonták tőled az általad emlitett 85 e TB -t 100 e Ft adóelőleget .
Ezen kivűl még biztos volt nyeresége is a cégednek tehát te nem csak ezt az 500.000 Ft -ot kerested a cégnek ,hanem többet .
De maradjunk csak az 500.000 Ft -nál amit ''megtermeltél ''. Ha elosztod havi (180 órát számolva ) akkor 2770 Ft /óra pénzért dolgozol a cégnél ( de inkább többért )
Ha 3 órát dolgozol akkor az már 8313 Ft munkadíjat jelent . (min. ennyit számol a céged óránként bárkinek is számláz )
Te nem sokallod a 8313 Ft -ot 3 órai munkádért ???
Látod egy vállakozó aki saját maga munkaadója is egyben ,ugyan ezzel a szisztémával kell ,hogy dolgozzon ,hiszen ezt a 40 %-ot mint munkaadó fizeti be saját maga után .
ami marad az lessz a bruttó bér mint neked a 360 e Ft .
Fentieken túl a vállalkozás költségeit is neki kell fizetnie , (amit a céged fizet ) ezt is te keresed meg ,neked kell eltartani ( munkahely fentartása, műhelybérleti díja, g.kocsit tartása a az első 30 nap beteg állomány költsége , fizetett szabadság , ...... stb)
Nagyvonalakban kerekitve a számokat ez így néz ki a valóságban . ( Te keresel , kitermelsz havi X összeget amiből kézhez kapod kb: az egynegyedét -egyödét .)

Ezt jól kitárgyaltuk .Üdv : R.A.

http://antennaszereles.tvn.hu

(#1077) mogyesz válasza Rick4 (#1074) üzenetére


mogyesz
aktív tag

Nem, egyáltalán nem haragszom. Két értelmes emberi lénynek tartom magunkat, mint írtam, ettől a véleményünk különbözhet. Remélhetőleg igazat adnak, Én azért írtam, hogy azért annyira ne bízz ebben.

Mi a DigiTV felhasználók oldalának szerkesztői sok dolgot megéltünk már a Digivel kapcsolatban, ha van kedved, nézz be hozzánk is. Nálunk is sok ügyfél megfordul, meg a normális ''igazi szerelők'' is, és mindenki leírhatja a maga véleményét. Ezek a fórumban olvashatóak.

Várjuk a fejleményeket!

Üdv.: mogyesz

(#1078) Rival


Rival
aktív tag

Furcsa dolog történt ma...

A történet ott kezdődik, hogy amikor megjelent a Hyundai HSS-1160NA-hoz való legfrissebb firmware (v1.29), akkor az üzenetre, mely szerint letölthető, azt válaszoltam, hogy nem, később, mivel nem szerettem volna, ha minden beállításom elveszne (legalábbis mindenhol azt írták, hogy elvész).

Ma viszont egyszer csak feltűnt a menüben a PPV (pay per view) menüpont, és az EPG-ben is a kredit kijelzés. Nem tűnt el semmi, minden csatorna és műhold beállítás megmaradt, de a kütyü időközben, suttyomban frissítette magát. Se szó, se beszéd... erre varrjatok gombot... :)

(#1079) Bandus99 válasza Rival (#1078) üzenetére


Bandus99
őstag

En megkerdeznem a csalad tobbi tagjat :)

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1080) Rick4 válasza raczandris (#1076) üzenetére


Rick4
félisten

Tisztelt Raczandris!
Megtennéd, hogy válaszolsz a kérdésemre? Szoktál-e a 4.kerületben a Sporttelep utca környékén egy digi beltéris, fejes tükrös cégnél ( raktár) járni? Üdv!

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1081) Bandus99 válasza Rick4 (#1080) üzenetére


Bandus99
őstag

Ha hallgattal volna bolcs maradtal volna.....

1071

Persze azt is el kell donteni, most akkor 13. ker Sporttelep u, vagy 4. kerulet.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1082) Rival válasza Bandus99 (#1079) üzenetére


Rival
aktív tag

Igen, erre én is gondoltam, de negatív... az eszköz magától frissült... :)

(#1083) raczandris válasza Rick4 (#1080) üzenetére


raczandris
tag

Szia Rick 4

A 1070 .hozzászólásban feltett kérdésedre válaszoltam
15 percen belül a 1071. sorban .


Most megerősitem a válaszom :nem szoktam 0 4. ker sem a 13.ker. raktárban járni .
Egyébként nem ismerem ezeket a helyeket .
Mivel én a 16.ker. ben lakom a BÉTACOM -tól 5 percre
és az Ilona utcai MINI GALLÉRIA- antennabolt-tól 3percre .Itt mindent megkapok amire szükségem van .
A Digi-s forgalmazóm pedig megegyezés alapján mindig házhoz
szállitja a digis cuccokat ( antenna ,beltéri ,fej , koax ,stb...)
Még annyit ,hogy egy zöld színű WARTBURG 353 -al járok dolgozni .
Azt hiszem sok infót adtam .
Ha elárulnád mi van az emlitett raktárakban és hol vannak ezek pontosan ?
Üdv: R.A.


[Szerkesztve]

http://antennaszereles.tvn.hu

(#1084) Rick4 válasza raczandris (#1083) üzenetére


Rick4
félisten

Szia!
Ne haragudj, volt egy hozzászólás, amir válaszoltam, és a tied felett átsiklottam. Az egyik ismerősöm dolgozik ott, csak azt tudom, hogy a sporttelep utcában lakik, és onnan 70 méterre van a melóhelye, de nem láttam jóideje... gondoltam, így eljuthatok hozzá. Köszönöm, és még egyszer elnézést.. :R

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1085) kano válasza mogyesz (#1073) üzenetére


kano
nagyúr

Ne tolj már ki velem?? Kirúgták Know-ot (Úgy hívták?) ez miatt? Na ennyit a Digiről. :(((

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#1086) Rick4 válasza kano (#1085) üzenetére


Rick4
félisten

sztem Knajf volt. ;) ha ki is rugták, akkor is azért, mert netezett meló helyett, de gondolom, nem konkrétan a ph miatt volt. Remélem, visszajön, és elmeséli, hogy volt.

[Szerkesztve]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1087) o.gaby


o.gaby
tag

Hello!

Nektek is nézhetetlen minőségű lett a cool tv. Nekem eszméletlenül pixeles már a legkisebb mozdulatra is.

(#1088) Tealc válasza o.gaby (#1087) üzenetére


Tealc
csendes tag

De kérdés, hogy ki az a h.lye aki azt a sz.rt nézi?

(#1089) kano válasza Rick4 (#1086) üzenetére


kano
nagyúr

A fenébe tényleg. Az lehetséges. De azért az durva lenne, ha azért rúgták volna ki mert segített itt rajtunk. Ez a mai magyar valóság lenne.

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#1090) Bandus99 válasza kano (#1089) üzenetére


Bandus99
őstag

Azon se lepodnek meg, ha valoban azert rugtak ki, mert elmondott dolgokat, ami a Diginek nem jo.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1091) csibor


csibor
őstag

M1;M2 csak nállam nem jön be?
Illetve,a fő beltérin bejön,csak a társon nem :(

[Szerkesztve]

(#1092) Rick4 válasza Bandus99 (#1090) üzenetére


Rick4
félisten

egyébként itt hirdet a ph-n, írtam is neki tegnap, hogy jöjjön a digis fórumba, és meséljen..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1093) Syaby


Syaby
csendes tag

Hellósztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy mit történik a frissitéstől? :F

(#1094) Bandus99 válasza Syaby (#1093) üzenetére


Bandus99
őstag

Ehhez kellene tudni a belterid pontos tipusat, a mostani szoft verzio szamat.
Utana lehet megmondani ehhez kepest mi fog valtozni.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1095) Syaby válasza Bandus99 (#1094) üzenetére


Syaby
csendes tag

Helló!

A tipusa HSS-1165NA. :R

(#1096) csibor


csibor
őstag

Majd vissza olvasok,mit is kell beálitani a fejen.De a vételi színt 60%-62%közt ugrál a minőség 70%-71% nál ugrál.Humax 2

(#1097) Bandus99 válasza csibor (#1096) üzenetére


Bandus99
őstag

Ha a vetelis szint 60% akkor nem jol all a tukor. Ha a tukrot sikerul jol beallitani akkor feljebb kell mennie a % nak. Azt nem tudom Humaxnal mennyi, enyemnel ez max 80%.

Ha ez megvan, lehet megjavul a minoseg is ha nem, akkor a fejet kell forgatni miutan a tukor mar megfeleloen all.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1098) Bandus99 válasza Syaby (#1095) üzenetére


Bandus99
őstag

Az utolso szoftfrissitesnel tudtommal ami valtozott, megjelent a fizetos menupont (PPV). Ezt most meg nem tudjuk kihasznalni ugy tudom

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1099) csibor válasza Bandus99 (#1097) üzenetére


csibor
őstag

Az zavar,hogy a társ beltérin pár adó nem akar bejönni.Bár idáig meg bejött :F

(#1100) Bandus99 válasza csibor (#1099) üzenetére


Bandus99
őstag

Szoft frissites es utana a csatornak ujraprogramozasanal celszeru a masod belterit ideiglenesen betenni a fo belteri helyere, igy megtalal minden csatornat. Utana meg vissza az eredeti helyere.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.