Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) gandalf válasza szumoo (#1947) üzenetére


gandalf
tag

[quote]Ha főbérlő engedi, akkor a továbbiakben nem érdekel a többi lakó véleménye![/quote]

A tömbbizalmval mindenképp kell beszélni ha szereltetsz elötte, mert utána feljelenthetnek benneteke föbérlöstöl, elég egy rosszakaró..Sajna a társas élet gondal jár néha..A biztonság okán kell beszélni a megbizottal, legalább ö tudjon róla mit akartok, igy késöbb kisebb az esély a szopásra..

Gandalf The Grey

(#1952) gandalf válasza hugo53 (#1948) üzenetére


gandalf
tag

Kedves Hugo, szerintem a digit-t azon emberek választották akiknek számt a lóvé, tehát nem fognak 50ezret kidobni egy antenna+fejeygségre szerintem..Aki profi adást akar az már más kérdés :DD

Gandalf The Grey

(#1953) hugo53 válasza gandalf (#1952) üzenetére


hugo53
csendes tag

Kedves Gandalf,

''Kedves Hugo, szerintem a digit-t azon emberek választották akiknek számt a lóvé, tehát nem fognak 50ezret kidobni egy antenna+fejeygségre szerintem..Aki profi adást akar az már más kérdés''

Egyetértek, de egyébként jó viszonyok esetén milyen a digi? Az is agyonra van tömörítve, mint az UPCDirect?, vagy esetleg nézhetőbb? Ha persze 15e-rel olcsóbb, és kb azonos a minőség, akkor a digi-t fogom választani. Most vagyok döntési helyzetben, mert az UPCDirectnél most járt le a hűségidő
Csak azért írtam a fejről, mert ha valakinek esetleg eszébe jut, hogy nagyfelbontásó adást nézzen valamikor, akkor a profi minőség elengedhetetlen, és egyszer kell beruházni

Üdv

Sándor

(#1954) Füleske válasza hugo53 (#1953) üzenetére


Füleske
addikt

A fej minősége és a nagyfelbontású (HD) adás hogy függ össze ?

(#1955) Lala6 válasza hugo53 (#1953) üzenetére


Lala6
őstag

Ugyanaz a minőség, a upc sem jobb a digitől. Nézz el a sat.hu fórumára, ott sokat olvashatsz mindkét szolgáltatóról.

hd adásnál meg a beltéri számít, a fej nem(0,2-0,3-as bőven megteszi).

(#1956) kano


kano
nagyúr

Sziasztok!
Esetlegesen iránytű nélkül meg lehet valahogy állapítani tutira, hogy felszerelhető-e a digis antenna? Az a helyzet, hogy most költözünk Pestre és oda szeretnék Digit vinni. De attól még, hogy a szobába nem süt be a nap dél körül, lehet hogy az erkélyre még fel lehet szerelni az antennát az ablakra merőlegesen. A lakás a dunaparton van margitszigeti kilátással. Ugye a Duna dél felé folyik, csak a háztömb nem pont párhuzamos a Dunával és a sziget körül sem teljesen dél az iránya a folyásnak. :F
Van valakinek ötlete?
Köszönöm!
Kano

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#1957) raczandris válasza kano (#1956) üzenetére


raczandris
tag

Szia
1.-Nem az a lényeg ,hogy a szobába besüt-e a nap , hanem az ,hogy tudod e olyan helyre tenni az antennát ,hogy kb 2 órakor rásüssön a nap .

2.- A'' Google Earth '' térképén még a házatokat is láthatod műholdfelvételről .Az irányt is jelzi a térkép .

R.A.

http://antennaszereles.tvn.hu

(#1958) kano válasza raczandris (#1957) üzenetére


kano
nagyúr

Szia!
Köszönöm a gyors választ! Épp most néztem az oldaladon a Digihez kapcsolódó infókat. Szóval oda tudom rakni az antennát amit 2 óra körül süt még a nap.
Köszönöm!
Kano

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#1959) raczandris válasza kano (#1958) üzenetére


raczandris
tag

Annyi kiegészitésem lenne ,hogy az irány a kb 2 órának megfelelő !
Mivel ilyenkor magasan jár a nap , nem elég csak az irányt meghatározni .
A műhold alacsonyabb pályán látszik ''ilyenkor '' mint a nap.
A műhold magasági szöge kb: 32 ° .
Ezt is vedd figyelembe .!
R.A.

http://antennaszereles.tvn.hu

(#1960) dchard


dchard
veterán

Mostmr én is DIGI-s lettem :) 110-es offset, hyundai dual beltéri, 0,2-es fej, ami DVB-S2-es:

80% jel, 98% minőség. 60-80km/h-s széllökések vannak most, és a jelszint mérők meg sem moccannak. Már csak felhős/esős időre leszek kíváncsi.

Mivel kb. 10 percet volt eddig időm adást nézni, eddig csak azt vettem észre, hogy pl. focinál amikor a kamera követi a labdát, akkor mondhatni mosott a gyep, míg ha megáll a kamera, akkor minden fűszál látszik. Szellemkép nincs, hang jó, eddig sokkal jobb, mint a T-kábel.

Részletek majd az alaposabb teszt után.

Rácz kolléga beavatott a dolgok részleteibe is szerelés közben :)

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#1961) szabi9811


szabi9811
tag

Sziasztok!

Nekem van egy hyundai beltérim, mostanában azt csinálja, hogy a piros lámpa világitva marad és a kijelzőn általában egy 0 vagy egy 3-as van, de a beltéri mükődik rendesen. Ez a jelenség egyszer csak eltünik.
Foglalkozam ezzel?

(#1962) dchard


dchard
veterán

No egy kicsit többet nézegettem a csatornákat, és a következőre jutottam (alapcsomag):

A didgi-nek viszonylag jól sikerült belőnie, hogy mely csatornáknak kell nagyobb, és melyek azok, amelyek kisebb bitrátával is élvezhetőek. Egyetlen csatornát találtam, ahol kirívóan blokkosodik a kép folyamatosan, és még egy 20-éves 55cm-s tévén is jól látszik, ez pedig a Viasat History. Ahogy láttam, szerintem van egy pár olyan adó, ahonnan lehetne sávot elvenni (BP TV, ATV, stb.), hogy a képminőség szempontjából élvezhető legyen pl. a VH is.

Az adók többségével meg vagyok elégedve. Focimeccs (nem mintha sűrűn nézném) például sokkal jobb és kontrasztosabb, mint a kábeltv-n volt, és ez a legtöbb csatornáról elmondható.

Kérdés: szoftvert akartam frissíteni, de azt mondja a letöltési szolgáltatás nem található. 2007-02-ei a szoftver, ami rajta van. Én rontok el valamit, vagy a legújabb szoftverem van?

Amúgy dualos beltérim van, és tojást lehet rajta sütni, pedig jól szellőző helyen van, és ki van kapcsolva. Ez normális?

Dchard

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#1963) Latency válasza dchard (#1962) üzenetére


Latency
senior tag

A Viasat History képe pár napja ilyen ramaty, azelőtt jó volt. Egyébként vannak bizonyos csatornák amikkel hónapok óta baj van, konkrétan a National Geographic és a Viasat Explorer rendszertelen időközönként megáll rajtuk a kép.
A focimeccsről annyit, hogy próbálj nézni egy focimeccsett a SportKlub-on ;] Úúú, rosz rá gondolni arra a látványra amit időnként művelnek, brrr.
Jah, a BPTV-től szerencsére nem tudnak sávszélt elvenni mivel nincs is, az ATV pedig hasonló bitrátával megy mint a HírTV mégis szebb a képe, ettől függetlenül mind a két csatorna mehetne a levesbe felőlem.

A Hyundai beltérik tápja (illetve nem csak a táp, hanem maga a beltéri) egy vacak (finoman szólva). Sőt nem elég, hogy melegszik, a régebbi tipusok (az egytuneresek) hullottak is mint a legyek.

[Szerkesztve]

(#1964) moko2 válasza Latency (#1963) üzenetére


moko2
tag

hozzaszolnek ehhez a szemethez.szemet a szolgaltatas,szemet az ugyintezes,szemet senkik a szerelok,szemet az egesz!egy nagy 0.megrendeltem,mert sok roman nyelvu csatorna is volt a kinalatban es en anno tudtam romanul,fel akartam eleveniteni.pro tv international az alapcsomagban,hirdetik mindenhol.ez erdekelt a legjobban.megrendelem,kozlik 2 het.ok,masnap hiv vmi szerelo,hogy jonne.mondom ok.jon,korulnez.mondja tetore tudja,a furoja nem tudja a betont.ugy jott a panelba.nalunk a tetore tilos.kikunyizom a kozos kepviselotol a dolgot,indul a dolog.5 orat volt itt es zserelt.en segitettem vegig,ezt fogtam,azt fogtam,ott furtam,ezt cipeltem... 5 ora utan ok,de pro tv international nem megy,csipognak,akadnak a csatornak.ok,betelefonaltam es kozlik,hogy ''sorry,a pro tv international nem az alapcsomag resze.'' mondom ok,amugy is selejt,masnap lemondom.bementem,irasban lemondtam.4 honap mulva mondja anyam tegyunk egy probat veluk,jok az arak,pro tv-t meg hanyagoljuk.ok,bementem,visszamondtam,bekapcsoltak,szar volt.felhitam a szerelot,jott,mondta vmi zavarja a vetelt.atszerelte mashova.szar volt,jott atszerelte mashova.ezt 4szer.akkor rajottem,hogy a belteri a szar.mindezt egy honap mulva.belteri ugyintezes 1 het.aztan megjon az uj belteri,nalam megy,anyamnal szar a kep.mondjuk nem gaz,lenyeg,hogy jobb mint eddig.3 hetig nezzuk,erre kijon 6 honaprol szamla.... bemegyek,erre ''hat elnezest,de nem kapcsoltuk ki amikor lemondta'' ANYÁD!
''ja es a keszulek onoknel volt'' ismet ANYÁD!masszak ki a tetore es a betonba furt csavarokat szedjem le es a kabeleket huzogassam ki es vigyem vissza?mi ez?mocskok.nem tudom mi lesz a vege,hogy egy fillert nem fizetek nekik es ha szarakodnak meg perre is viszem a dolgot az tuti.mindenki kimelje meg magat ezektol a senkiktöl!

---Enni s pihenni!---

(#1965) Nimrod válasza moko2 (#1964) üzenetére


Nimrod
addikt

Nem értem miért kéne tetőre másznod. Beltéri az övék, nem a kültéri (ha változott a tényállás akkor meg se nyikkantam).

(#1966) moko2 válasza Nimrod (#1965) üzenetére


moko2
tag

nem kene,de szerintuk nekem kene visszavinnem a dolgokat.... ja es a kulteri is az ovek.

---Enni s pihenni!---

(#1967) Nimrod válasza moko2 (#1966) üzenetére


Nimrod
addikt

Ez másnál is így van, hogy neked kell visszavinned. Bár ott megkapod a kültérit. :F

(#1968) Latency válasza moko2 (#1964) üzenetére


Latency
senior tag

Pedig elvileg a ProTV Int.-nek igen is mennie kellene, mivel a honlapon is írva van és nálam is megy (bár én egy szót sem tudok románul :D )

(#1969) moko2 válasza Latency (#1968) üzenetére


moko2
tag

nalam nem ment es azt mondtak nem is kell....

a masik meg az,hogy ezt h kepzelik?mi az,hogy lemondom,elfelejtik kikapcsolni es akkor fizessem ki?amugy az ugyintezok is kemenyen nyomjak.

---Enni s pihenni!---

(#1970) Nimrod válasza Latency (#1968) üzenetére


Nimrod
addikt

Megy, de másik transzponderen van ahogy látom. Kérdés, hogy a többi román csatorna fogható-e, mert ha nem akkor a fej a ludas, szerintem.

(#1971) Nimrod válasza moko2 (#1969) üzenetére


Nimrod
addikt

Van valami papír a kezedben, hogy elfogadták a lemondásod?
ÁSZF 9.2 és 9.3 kell neked.
Végigrágtam az ÁSZF-et és úgy látom, hogy a keresett csatorna nincs benne (mármint a biztosított csatornák között), tehát nem reklamálhatsz. Legfeljebb a felettes szervnél megtévesztés miatt, ha tényleg nagyban reklámozzák a kérdéses csatornát.

[Szerkesztve]

(#1972) moko2 válasza Nimrod (#1971) üzenetére


moko2
tag

lepecseteltek,alairtak es nalam van.ennek ellenere csinaljak ezt.

---Enni s pihenni!---

(#1973) moko2 válasza Nimrod (#1971) üzenetére


moko2
tag

nagyban reklámozzák.honlapon is kint van az alapcsomag részeként.

---Enni s pihenni!---

(#1974) Nimrod válasza moko2 (#1973) üzenetére


Nimrod
addikt

Én honlapon keresgéltem a csatornakiosztást, de csak az ÁSZF-ben találtam meg. Ha meg van róla papírod akkor elég ha az orruk alá dörgölöd (bár attól is függ, hogy mi áll a papíron).

(#1975) Bandus99 válasza moko2 (#1964) üzenetére


Bandus99
őstag

En csak azt nem ertem, ha nem vettek figyelembe a lemondasodat, hogyhogy nem jott szamla 6 honapig, mikor havonta kellene jonnie?

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1976) Nimrod válasza Bandus99 (#1975) üzenetére


Nimrod
addikt

Ha bejelentési kötelezettsége van, akkor lényegtelen.

(#1977) mogyesz válasza Nimrod (#1976) üzenetére


mogyesz
aktív tag

Az Eurosport2 csatorna elindítása érdekében kérjük íratkozzon fel az alábbi linken található petícióra:

Eurosport2 a DigiTV kínálatában
[link]

(#1978) Nimrod válasza mogyesz (#1977) üzenetére


Nimrod
addikt

Aláírva. Eddig 8 ahogy látom.

(#1979) Lala6 válasza mogyesz (#1977) üzenetére


Lala6
őstag

Miért pont az euro sport 2?(költői kérdés tudom a választ, angol foci)
Annyi jó csatorna van amit belehetne még tenni. Nekem speciel sok ez a mostani 4 sport csatorna is.

(#1980) cigam válasza mogyesz (#1977) üzenetére


cigam
félisten

Adjátok be az OVB-hez hogy erről is szavazzunk! :Y

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1981) Nimrod válasza Lala6 (#1979) üzenetére


Nimrod
addikt

Nekem special az a bajom, hogy egy jó sportcsatorna sincs. UPC-nél is mi van alapból? DSF - évek óta pocsék, Eurosport és Eurosport2 elmegy, Extremesport - mindig deszka meg bringa. És ennél a Sport csomag sem jobb, például számtalan boxmeccset nem adnak le amire vadászni kell, hogy na vajh ki közvetíti. :(((

(#1982) mogyesz válasza Lala6 (#1979) üzenetére


mogyesz
aktív tag

Az angol focin kívül azért is erről indítottam a petíciót, mert az oldalunkon szinte követelik.

Lám, lám, csak vannak dolgok, ami miatt össze tudnak fogni emberek. Így a remény még megvan egy szebb, és boldogabb jövő felé. :)

(#1983) mogyesz válasza cigam (#1980) üzenetére


mogyesz
aktív tag

á, oda majd beadjuk abban a formában, hogy:

''jó lenne-e ha benne lenne a DigiTV csomagjában az Eurosport2, a vizitdíj helyett?''

:C

(#1984) mogyesz válasza Nimrod (#1981) üzenetére


mogyesz
aktív tag

Sajnos igazad van, de olyan csatornát szerintem nem lehet összeválogatni, ami mindenkinek teccene, és full jó cuccok mennének rajta... pedig 5letem az lenne... :)

(#1985) Nimrod válasza mogyesz (#1984) üzenetére


Nimrod
addikt

Dehogy nincs, Pay-per-view-nak hívják, ami nálunk még mindig nem létezik. :DDD :W

(#1986) Lala6 válasza Nimrod (#1981) üzenetére


Lala6
őstag

Kíváncsian várom, hogy az ősszel induló új csatornák közül mi fog bekerülni a digi csomagjába. Nekem van egy olyan sejtésem, hogy semmi...

(#1987) Nimrod válasza Lala6 (#1986) üzenetére


Nimrod
addikt

Milyen új csatornákra gondolsz?

(#1988) Lala6 válasza Nimrod (#1987) üzenetére


Lala6
őstag

[link] Plusz a két új klub csatorna: [link]

(#1989) Tibcee válasza Lala6 (#1988) üzenetére


Tibcee
tag

Szerintem egy azért biztosan lesz, bár az is csak cserébe : ''Ekkortól megszűnik a lehetősége hazánkban az MTV Europe vételének ill. továbbításának, helyette a magyar verzió továbbítható csak.''

(#1990) Nimrod válasza Lala6 (#1988) üzenetére


Nimrod
addikt

Az HBO Comedy mint prémium csatorna szerintem benne lesz. MTV Europe Hungary is és ha már tele vannak magyar adókkal, akkor a Comedy Central Hungary is. Más kérdés, hogy hogyan? Transzponder bővítéssel, vagy a meglévő szűkös sávszélességen kell majd osztozniuk.

(#1992) cigam válasza Nimrod (#1990) üzenetére


cigam
félisten

Sávszélességről jut eszembe: Discovery HD,Nonstop Kino HD,... :O

Új csatik persze. A mostaniakat se tudják rendbentartani (pl. NGC akadozás)
Ez az akadozás a Humax-okon is látható? Gondolok itt arra, hogy már fellövés elött, lesz ilyen?

[Szerkesztve]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1993) dchard


dchard
veterán

Ugyan sokat nem tévéztem, mióta digi van, de nálam csak egyetlen egyszer állt meg a hírtv, akkor is csak 5 másodpercre, és a hang folyamatos volt, azátn beérte a kép is.

Natgeo-t mostanában nem sokat nézek (kurvasok ismétlés: a korkodilos f@szkalap meg az állandó légikatasztrófák... már ott tartok, hogy az összes kereskedelmi gépnek tudom 30 évre visszamenőleg a típushibáit. :) ).

Arról valaki mondana valamit, hogy hány transzponderrel nyomul a digi, és hogy egy transzpondernek mekkra a max sávja, illetve hány adó van a diginél 1-1 transzponderen?

Szeretném tágítani a STA-os ismereteimet. Esetleg részletek a DVB-S1 és S2-ről is, ha van lap, ahol részletesen leírják. Akár angol is lehet.

Ha valakinek van infója a Digi által használt feladó oldali cuccokról (enkóderek stb.), az is érdekelne.

Köszi!

Dchard

[Szerkesztve]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#1994) Nimrod válasza dchard (#1993) üzenetére


Nimrod
addikt

[link]
Bal oldalon a Freq. Tp oszlopban láthatóak a transzonderek és mellette az adott csatornák.

(#1995) gandalf válasza grabber (#24) üzenetére


gandalf
tag

nálam upc-s antennával ami ugye kisebb mint a gyári digis, jó nagy szél és felhösödés van, a jel pedig szint: 80% min öség 80%..békéscsabán az rtl klubon mérve, de ez adonként változik azért...

Gandalf The Grey

(#1996) cigam válasza dchard (#1993) üzenetére


cigam
félisten

már ott tartok, hogy az összes kereskedelmi gépnek tudom 30 évre visszamenőleg a típushibáit.

Ez nagyon jó! :D

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1997) Latency válasza dchard (#1993) üzenetére


Latency
senior tag

[link] Ez Kardos Attilla régi oldala, kicsit már az írás elavult de alapvetően jól magyaráz. [link] Ez pedig az átvitellel és a streamekel foglalkozó rész.

(#1998) o.gaby


o.gaby
tag

Az új csatornákra visszatérve, szerintem (és a szúk ismeretségi körömet figyelembe véve, kb 50 ember :) ) semmi szükség még egy sport csatornára. De ugyanez mondható el az ismeretterjesztő csatornákról is. Mese, főző, film és sci-fi csatornákról ez már nem mondható el. Pl:Nickelodeon vagy Sci-fi a világ két legjobb csatornája, de még a sorozatguru is türhető.

(#1999) dchard válasza o.gaby (#1998) üzenetére


dchard
veterán

Teljes mértékben egyetértek. Scifi, vagy Nickelodeon jöhetnének. Több sport nem kéne.

Többieknek: köszi a sok hasznos linket, elkezdetem olvasgatni.

cigam: hát amíg nem kell felülnöd egy 747-esre, addig nincs is probléma. Életemben összesen 4 órát repültem, de nekem elég volt annyi gyomorideg egy életre.

Dchard

[Szerkesztve]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#2000) cigam


cigam
félisten

Ez ma jött:
'' ...A National Geographic csatornán nincs semmilyen központi probléma és nem is jelezte más a problémát. A videót sajnos nem tudtam megtekinteni, az oldal eléréséhez felhasználónév és jelszó szükséges.''

A levélben amit küldtem ez a link szerepelt:
http://idisk.mac.com/szekeres.tamas-Public/NGC.mpeg

Sztem nem kér jelszót, mivel úgy van beállítva, hogy bárki számára elérhető.. Megnéznétek, hogy Ti látjátok?! Esetleg félrebeszél az ügyfélszolgálat?!

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.