- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
somasz #33197 üzenetére
Az optika helyén winyó van, mert a winyó helyére SSD-t raktam. Dokkolós megoldás se tetszik. Kilógós meg szintén nem játszik, így is van súlya és mérete a gépnek.
Akkor marad az alap. Ilyet hol lehet kapni olcsón, lehetőleg eredetit, vagy aminek a teljesítménye megegyezik evvel, ha nem jobb? Ez elég hamar kezdett romlani... Egy év alatt 9% romlás.
-
Vasinger!
nagyúr
Latitude 6430-as notiba honnan érdemes venni akksit, ami tud legalább annyit mint a gyári? Esetleg nagyobb kapacitásút lehet kapni, ami nem nagyobb a mostaninál fizikai méretben?
-
Chaser
legenda
válasz
maximilian4 #33190 üzenetére
200-220k körül.
-
rerebere
tag
válasz
adam0010 #33188 üzenetére
[link], igaz itt msata-ra írja, de a szisztéma ugyanaz. A klónozás után még egy pár dolgot be kell állítani, illetve a registryben is kell turkálni.
De ha ez a leírás alapján jársz el, akkor elvileg mennie kell. Illetve nem elvileg hanem gyakorlatilag is, mert 7720-am van és ez alapján csináltam meg, és tökéletesen megy. -
runner 125
nagyúr
válasz
maximilian4 #33190 üzenetére
Van beárazós topik, de miért adod el? Ez egy remek gép.
-
maximilian4
addikt
Sziasztok!
Szerintetek mennyiért tudom eladni az alábbi laptopomat?
Dell Latitude e6430
1600x900 pixeles led háttérvilágítású matt kijelző
1x4gb ddr3 1600 memória
Intel Core i5 3320m
Intel HD graphics 4000
9 cellás 97wh akkumulátor + 3 cellás 30wh akku ODD helyén
320gb 7200rpm HDD Western Digital Scorpio Black
2015/7/7-ig NBD garancia -
Avicularia
veterán
válasz
adam0010 #33188 üzenetére
Nekem is 7720 van, de sajnos semmi okosat nem tudok mondani. Én átraktam egy az egybe a 128 gigás samsung ssd-t az előző dell n5010-ből win7 ultimate-el és simán megy a dolog, pedig abban ati kártya volt. Persze a megfelelő drivereket felraktam. A win8-at meg a retardált partícióival letöröltem a pics-be az 1 terás wincsiről ami a gépben volt.
-
adam0010
csendes tag
Sziasztok ,esetleg valami más ötlet h, ne kelljen az egész rendszert újra húzni???
-
Weaver
senior tag
intel driver megvolt, rátelepítettem az amd catalystet. most a kezelőben azt írja, hogy Intel HD Graphics 4000,és az illesztőprogam is az intelé. rendben van ez így? nem a 8730m-nek kellene ott megjelennie?
-
mghltm
addikt
válasz
Weaver #33182 üzenetére
kollega azt irja: elobb intel vga, aztan amd
-
Weaver
senior tag
adott egy dell inspiron 5521 / 7B2D1X1
frissen telepített W7 64bit Home Premium
a gyártói oldalról a fent leírt tag-el leszedtem a drivereket hozzá. első a chipset, restart, ez elvileg okés is.
a második a videó, az AMD graphics driver, mivel 8730M van benne. ez is catalyst driver. telepítem, expressz telepítés, nem variálok. elvileg minden jó, az írja mindenre hogy sikeres. gép újraindit, sehol semmi, nem települt. a vga-t nem ismeri fel.
mit csinálok rosszul, vagy hogy kell telepíteni?
-
adam0010
csendes tag
Hello ,sajnos nem sikerült sehogy sem a biosban beállítani h. az ssd-ről indítsa el a rendszert.
Valami más ötlet mi lehetne tenni?? -
lowzor
veterán
Melyik VGA drivereket érdemes felrakni 5521-esre (HD 4000+ 8730M)? Mert sokszor eljátssza azt, hogy egyszercsak szürkére és hullámosra változik a kép kb 10-20 mp-re.
-
soldi3r
veterán
szerintem az aktiv rendszer fogja megkapni a "c" nevet, nem tudnal mit valzotatni
talan a rendszerbetolto kerult rossz helyre? -
adam0010
csendes tag
hello ha elindult ssd-ről nem látja sem a lemez kezelő sem más progi az eredeti hdd igy nem tudok betüjelet sem változtatni,
érthetelen,biosban nem tudtam , sehogy sem h. az ssd-ről induljon kivétel az f12 bootmenüben való indulásról -
-
somasz
Topikgazda
válasz
adam0010 #33169 üzenetére
A garanciát nem befolyásolja, hogy mi van a vinyón...
A biosban állítsd be alapértelmezettre a bootmenüben az ssd-t első helyre.
Windows meg szerintem összezavarodott, hogy az eredeti vinyó is C: betűjellel van ellátva.
Vezérlőpult, Felügyeleti eszközök, Számítógép kezelés, Lemezkezelés. Látnia kéne, ha ott van, akkor alul jobb klikk rá és betűjel/eléri út megváltoztatása. Adj neki E:-t pl.! -
adam0010
csendes tag
Hello szeretnék segítséget kérni.
vettem egy dell 7720-as notit gyárilag 2 hely van benne az elsődleges rackbe tettem az ssd,clonoztam reflectel.
az ssd magában hibátlanul indul ,amikor beteszem a gyári hddjét akármit állítottam a biosban sehogy sem akar indulni az ssd-ről.
de ha f12 boot menüben indítom az ssdről elindul a rendszer,de a windowsban nem látja a másik hdd-.őtletek mit tegyek??
a gyári hdd levő rendszert nem akarom letörölni a garancia miatt.előre is köszi a válaszokat.
-
Chaser
legenda
válasz
somasz #33159 üzenetére
Kellett neked múltkor ördögöt kiáltani...
E4300/4310 akku problem
4310 4 cellása belement gond nélkül 4300-ba, 4300-as 6 cellása nem ment bele a 4310-be.
Hivatalos komp. listát még nem néztem, a defekt a sínnél van, moddal meg lehet oldani.
De ha spec szerint stimmelnie kell az akkunak mindkét gépbe akkor mérges leszek -
-
Weaver
senior tag
új dell notira tennék w7-et. van egy dellutility partició, 300 megás, 295 szabad. törölhető ez?
-
Aske
aktív tag
Sziasztok
Latitude e5530-ba van lehetőség FHD IPS lcd beszerelésére?
Ebay-en sony vaio, hp envy, acer aspire kijelzőket látok. A kérdés, hogy ezek kompatibilisek-e a dell-el.
Valaki csinált már ilyen cserét?
Köszi!
-
runner 125
nagyúr
válasz
mghltm #33162 üzenetére
A szürke fém fedlapot az XPS szériától örökölte, a belső palmrest rész szerintem marad ugyanaz a gumi.
Talán egy kicsit mintha vékonyabb lenne az egész, illetve a szürke műanyag keretre leszek még kíváncsi. Mostani Lati szériánál állítólag hajlamos volt kopásra/mállásra. Bár az E6530-am fél éves, és mikorkarcmentes, mindenhol.Korábbi infok alapján, - miszerint lespórolták róluk az EC foglalatot, itthon nem állja meg a helyét, hozzánk EC-dal, webkamerával szerelt konfigok fognak jönni.
-
mghltm
addikt
válasz
runner 125 #33158 üzenetére
kivancsi leszek az osszeszereles minosegere es ugy altalaban a velemenyedre a geppel kapcsolatban, szoval nagyon varos a dolog
(#33159) somasz tobb markaval probalkoztam ( samsung, hynix, nanya, micron ), sajnos egyikkel sem boot-ol, pedig van amelyiken dell certified memory matrica is van
koszonom a valaszokat mindenkinek!
-
Immy
őstag
válasz
runner 125 #33158 üzenetére
Hol foglaltál rá, ha nem vagyok túl tolakodó
-
runner 125
nagyúr
Októberben elérhető lesz már az E6440 Haswell alapokon.
Már ráfoglaltam. -
mghltm
addikt
jol gondolom, hogy az e4300 nem fog mukodni 16gb rammal?
-
barisj
aktív tag
Hali! Van nekem egy dell inspiron mini 1012 netbookom. Amióta újra tettem a win7-et,azóta folyamat befagy.. ha videót nézek (letöltve),ha netezek,ha mittudomén.. Semmi felesleges szar program nincs a gépen,egy 32bites win7 starter van rajta. Ezelőtt egy win7 ulti 64bit volt rajta,és úgy nem volt ilyen baja.. szóval nem értem
tegyem újra megint,vagymi?
-
Rocklee84
csendes tag
Hali Nekem egy 1018-asom van most cseréltem ram-ot a bios-ban miért csak 634mhz et ir mikor elvileg 1333-nak kellene lennie?
-
mylenovo
csendes tag
válasz
Chaser #33151 üzenetére
Köszi az infót!
A boltba sajnos nem tudom visszavinni, mert egy budapesti webáruházból rendeltem a gépet és messze lakom onnan. Közben visszaolvastam a fórumot és a Humansoftról jót írtatok, úgyhogy szerintem felhívom őket. A garanciajegyem ugyan CHS-es, de nekik nincs veszprémi szervizpartnerük, hátha a Humansoftnak lesz.
-
Chaser
legenda
válasz
mylenovo #33147 üzenetére
Akármelyik hivatalos dell szervizbe viheted. Zöld számon megmondják melyik van hozzád legközelebb. De viheted a boltba is ahol vetted, nekik intézni kell ha úgy döntesz.
Illetve ha szeretnéd megoldható az NBD gar, garkiterjesztést kell venni NBD-vel és az érvényes lesz az eddigi normál garra is. Ha érdekel pl humansofttól kérj árajánlatot rá. -
mylenovo
csendes tag
Sziasztok! Elnézést a hülye kérdésért, de azt honnan lehet tudni, hogy a Dell laptopomhoz (3 éves garanciás) házhoz jövős, vagy szervizbe vivős-e a garancia?
-
Damage401
senior tag
válasz
Selynelar #33142 üzenetére
Nem tudom, hogy mit várunk egy dGPUtól de 8730m azért egész normálisan viszi a játékokat High-mediumon. Nem kell elkeseredni ha nincs meg a stabil 60 fps. Mindig 30 FPS felett vannak a játékok ami úgy tudom hogy a szem 24 fps felett már folyamatosnak látja az adott képet. Ha meg multizni kell akkor kicsivel viszább kell fogni a grafika beállítást és ugyanúgy élvezhető. Lsd BF 3 Highon 32 FPS, nekem ez bőven megfelel nagy robbanásnál visszaesik 28 ra, naés
-
Selynelar
aktív tag
Egyébként tudna valaki küldeni optimális beállítást a 3d alkalmazásokhoz radeon kártyánál (control centerben),hogy mit érdemes kikapcsolni,bekapcsolni vagy felülírni. Pl,hogy jól fussanak a játékok.
Előre is köszönöm
-
soldi3r
veterán
válasz
Chaser #33139 üzenetére
az en velemenyem tovabbra is az, hogy a laptop nem erre valo, talan csak az alienware
mondjuk 150k-ert hasznaltan mar talan lehet talalni jatekok futtatasara alkalmas gepet
tegnap osszefutottam egy m4600-zal, ha kellene egy kis teljesitmeny ilyenben gondolkodnek, jo kis masina -
Chaser
legenda
válasz
#49553920 #33137 üzenetére
250k körül már kapsz olyan gépet, ami a legújabb játékokat is gond nélkül eltolja HD-ban, sok esetben maxon is. Ez sajnos még ultralow beállításon sem fogja tudni. 150k a minimum ha valamennyire komolyan gondolod a játékot, de még abban is elég "putris" a vga.
1080p-t azt kb már bármelyik mai gép megoldja. -
Damage401
senior tag
válasz
Selynelar #33136 üzenetére
Két dologgal is.
Fraps a barátod. Elindítod először energiatakarékos kártyával az adott játékot, majd ezt elindítod nagy-teljesítményűvel is. Látni fogod igazán a különbséget. Még egy dolog ha intellel játszol nem pörög fel annyira a venti 20 perc után sem, de az AMDnél igen. Kis észrevétel. Mondom ne lepődj meg ha intel látsz mindenhol. Sőt a teszteknél is Intel fog szerepelni, de ha be van állítva az AMD akkor azzal fog menni.
Vkrisfot: Attól függ mire használod, ez a fullHD vidikkel megbirkózik, de a játékok alá kevés a 2nd Intel kártya, ha mindenképp Dell akkor kicsit gyüjts és nem fog csalódás érni, mellesleg ez anyagösszerakás terén sem a legkiemelkedőbb. Ne üssetek, de ha ekkora keret ár rendelkezésre akkor már Lenovo IP G580AH Fényévekkel jobb, a Proci csak annyival gyengébb az általad linkeltnél, hogy nincs benne HT funkció + virtuális két mag
-
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ez a Dell Inspiron 3521 [link]Mennyire erős. 1080p-s videó lejátszására es a legújabb játékok szaggatasmentes futtatására kellene, de nem fontos hogy ultran mennyen, elég a low is.
-
Selynelar
aktív tag
-
Selynelar
aktív tag
Hello Mindenkinek.
Nos újra itt. Van egy dell 5521-es notebookom. Újrahúztam az oprendszert egy win7 home premium 64-re. Mindent feltelepítettem a dell honlapjáról service tag szám alapján lévő drivereket. Sorban kezdtem mindent. Chipset stb,majd intel és utána amd videokártya. A történet ugyanaz. Valamiért nem tudom működésre bírni a radeon kártyát,hiába osztom ki mindennek a maximális teljesítményt. Pl. Devil may cry 4 benchmark is az intel hd 4000-et látja. A hanggal is ugyanaz a helyzet. Minden boot-olás utána újra kell csatlakoztatni manuálisan a hangszórókat,hogy szóljon belőlük a kakaó. Kérem valaki segítsen.
Előre is köszönöm.
-
somasz
Topikgazda
válasz
vwpolopg #33123 üzenetére
Ez a teszt nem épp ezt mondja a melegedésről és hangról. E6430s sem volt még nálam.
-
vwpolopg
őstag
válasz
premete #33126 üzenetére
hmmm., ezt nem tudtam róluk, ezentúl kevésbé adok a szavukra akkor. A HD+ igazából azt kell mondjam, hogy kell, annyira megszerettem azoknál a gépeimnél amik ilyenek voltak, hogy nem szívesen lépnék visszább. Előrébb se, mert az FHD meg nem jött be számomra notebookon...
-
premete
veterán
válasz
vwpolopg #33123 üzenetére
Iponéknak nem lehet hinni, már többször "teszteltek" úgy, hogy a gépet nem is látták.
Olyan dolgokkal sincsenek tisztában például, hogy az esata/usb csatlakozó micsoda.
Egyébként logikus, hogy a hűtés gyengébb, minden vékonyabb gépben ez a helyzet, mellette kevésbé masszívak is ezek a vékonyak.
HD+ felbontásút és csak az USA-ban láttam, az UK Dellnél csak HD-s van. -
Aske
aktív tag
válasz
runner 125 #33108 üzenetére
Tyű, ez aztán durva gép. 5400as vinyót nem igazán értem.
-
vwpolopg
őstag
válasz
somasz #33117 üzenetére
Köszi, és így tényleg találtam ezt azt...
iponék szerint:
,,Jajj annak viszont, aki elkezdi úgy igazán dolgoztatni. Komolyabb terhelésre ugyanis a kisméretű ventilator úgy beindul, mintha minden lamellája az előtte lévőt próbálná utolérni. Ami miatt ez a helyzet duplán is szomorú az a hőmérsékletek alakulása. Sztahanovista hajlama ellenére a 6430u hűtőrendszere sem tudja hűvösebben tartan a kétmagos Ivy Bridge-et,,
Hát, kár érte, pedig HD+-os kijelzővel egy kicsit rákívántam
A másik rákívánós gép az E6430S, arról valami személyes tapasztalat esetleg?
-
Chaser
legenda
válasz
premete #33119 üzenetére
GPS-hez kell élő net előfizu? Még csak TP fronton néztem, ott nem kell. Egyszer kipróbáltam x200t-ben, de olyan bénán lehet beletenni a sim-et, sztem nem jól illeszkedett. Nekem ez a mikro v mini verzió van normál keretben. Bepattintottam a 4310-be, felismerte egyből. Csak nem tudom a pin kódokat, othonhagytam minden doksit
Annyit csinál most: keresés, de nem talál semmit.
-
vwpolopg
őstag
Dell E6430U-val van valakinek tapasztalata? Melegszik, nem melegszik, szabad-e nem szabad, ilyesmikre gondolok.
-
somasz
Topikgazda
Köszöntem!
-
premete
veterán
válasz
Chaser #33110 üzenetére
Tud gpst és jó bármelyik wwan előkészítésese Dellbe, max a drivert bonyolultabb egy kicsit feltenni. Navigációhoz kell valamilyen navigációs program, alapból csak helymeghatározást tud a cucc.
Miért adna a Dell navi programot? Autót ne adjon hozzá?
Ha veszel egy Philips grillezőt, a Philips sem ad hozzá egy ökröt.
Somasz: Általában függetlenek, legalábbis én függővel még nem találkoztam, pedig ilyeneket használok vagy 10 éve. -
runner 125
nagyúr
Itt a Haswell alapú E6540.
-
Remington
őstag
Sziasztok, van egy eladó 4GB-os Samsung memóriám egy Inspiron 3521-ből, ha valaki esetleg bővítene: [link]
-
premete
veterán
válasz
Dr.Ádám #33099 üzenetére
Ne zárd be a hibaüzenetnél, mentsd el a "Temp" mappából a kicsomagolt fájlokat egy mappába, majd az eszközkezelőben a dw 5540-nél ezt a mappát tallózd be, felmennek a driverek és jól van.
De ha jól sejtem. az 5550-es driverekkel is ugyanúgy megy.
@tobias40: márkafüggetlen a windows telepítése hdd-ről és az Acronos True image használának taglalása is, semmi köze "Dell géphez". Ha Dell notebookkal kapcsolatban kérdezel, akkor sem ártott volna leírni, hogy mid van, mert nem egyformák a Dell notebookok sem. Meg tudod nézni a dobozán, vagy a számláján, hogy milyen típus, ha nem tudod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- EAFC 25
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest