- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz
::Trunks:: #33394 üzenetére
abbol nem
(#33395) kovadika, a halokartyat nem ismerte fel a win?
-
kovadika
őstag
Dell 5521 (i5+HD4000)-nél melyik Network drivert érdemes felrakni? Csak azért, mert 6db is van fent az oldalon... Felesleges dolgokkal nem akarom telepakolni. Illetve van még valami, amit nem érdemes felrakni? Köszi.
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok!
Van egy DELL M5110 típusú laptopom, AMD A6-3420M-el szerelve, Raderon 6520-al.
De ahogy nézem ,csak 512mb-ot foglal le a memóriából nem tudnám kicsit bikábbra húzni ezt a " VGA "- t? -
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
1: Lenne két kérdésem! Csak a DELL studio 1747-be lehet első generációs quad CPU-t tenni? A 1749-es studióba miért nem lehet ami erősebb is? Mi az akadálya? Ha valaki segítene ezer hála!
2: A másik kérdésem, hogy egy DELL Latitude E4310-ba lehet e valódi quados CPU-t tenni. Szintén ez is az első generációs quad lenne tehát az I7 9xx kategória mobilban. Mert az user manual nem tér ki rá.
Bónusz: Egy bónusz kérdés, hogy a mostani CPU kínálathoz képest ezeknek a proccoknak van szégyenkezni valójuk, vagy teljesen vállalható?
-
Pano
addikt
Köszönöm szépen!
-
Chaser
legenda
válasz
Krystal_s #33383 üzenetére
Szívesen. Úgy van ahogy gegszee mondja. Ez az adat akkor releváns ha nincs semmilyen vásárlást igazoló papírod, akkor gyári eladási adatoktól él a gar, ami az oldalon is látszik. Annyival kiegészítve, hogy + 3 hónap hozzájön. Talán a dell az egyedüli akinél felérik ésszel, hogy a gyárból nem közvetlen a végfelhasználóhoz kerül a termék, hanem nagykerhez, kiskerhez első körben és ez lehet több hét is. Ha van papír akkor azt csatolni kell és értelemszerűen onnan él a 3 év gar.
Garkiegészítés is ugyanígy működik. Az alap gyári gartól számolják a megvásárolt x évet. Ha van papír, akkor pedig az ottani időponttól. -
törölt tag
-
Krystal_s
addikt
válasz
Chaser #33382 üzenetére
Köszönöm szépen ezen az oldalon már minden látszik nálam is.
A dátumok elég érdekesek, mert én 2013 áprilisban vásároltam.Warranty Information For Inspiron 15R 5521
Country:
Europe, Middle East, & Africa
Ship Date:
22/12/2012
Services Provider Start Date End Date
Carry-in Svc/Return to Base Dell 22/12/2012 22/12/2015
Parts Only Dell 22/12/2012 22/12/2013tiborandras : Nálam korábban sem volt Warranty fül a magyar oldalon.
-
Chaser
legenda
válasz
Krystal_s #33380 üzenetére
Nézd meg másik oldalon, van amelyiknél warranty rész nem mindig látszik. Melyiken nézted? Én itt szoktam nézni, a dell US-nél. Enyémnél perpill működik, lehet voltak ma átmeneti server vagy adatbázis zavarok. Ennél már legelső részlegnél írja a gart, de külön van részletes warranty fül is.
Gugliba be szoktam írni, dell warranty check és első találat. Érdekes, most lokalizációnak HK-ot ír
Ha jól rémlik US szokott lenni.
-
mghltm
addikt
válasz
Krystal_s #33380 üzenetére
a hatodik ful szokott lenni a warranty, nalad valamiert nem latszik. elo szokott fordulni, hogy ervenyes garanciaval rendelkezo gepre hulyeseget ir a weboldal ( nincs is gar vagy lejart ). ilyenkor erdemes varni par orat/napot es kesobb megnezni vagy munkanapon felhivni a 80-as dell szamot, ok mindig megmondjak a tutit service tag alapjan.
-
Sziasztok,
Van egy Dell3721 laptopunk amibe ssd-t szeretnék rakni. Próbáltam egy ICY BOX IB-AC642 keretet de éppen hogy nem megy be a DVD helyére a vastagsága miatt.
Tudtok ajánlani megfelelő keretet?
Amit itt találtam beépítő csomagot drágálom és nem tudom milyen vastag.
Szóval ötlet kellene, mert elakadtam. -
Chaser
legenda
Nem tudom, ennyire nem vagyok benne. Nemrég volt egy FHD E6520-am, sRGB színteret biztos tudta a panel wleddel. És ez még közel nem a legjobb TN panel volt. Ha rám hallgatsz vadászol egy 6520-at vagy 6530-at. Raksz bele TN FHD AUO panelt, az mondhatni elég olcsó és a legjobb TN. Személyesen nem láttam, de akikről tudom hogy kapisgálják a témát és látták nagyon dicsérték. Vagy egy FHD IPS-t. Az kb 2x annyiba kerül.
-
Jazz
veterán
válasz
Chaser #33373 üzenetére
Ha 16M-et úgy értették hogy az egyes háttérvilágító RGB led-ek színe befolyásolja a végeredményt, magyarán keverik a színt, akkor a 16M csak foltokban igaz. Ez meg nyílt átverés. Azaz ha egy nagyobb területen azonos a szín, akkor besegít a háttérvilágítás azon részét lefedő led sorok megfelelően választott spektruma.
Ha odaírják hogy 16M színmélység, akkor muszáj tudnia a 24bit-et. Az rgb led háttérvilágítás meg csak besegít a megfelelő színhőmérséklet beállításában. Szerintem csak ennyi.
Mindenhol ezt írják: "An optional screen has RGB LED backlighting and promises 100% color gamut" DE hogy befolyásolja egy színes, választható háttérvilágítás a pixelenkénti színmélységet???
[link]
A látószög 60/45 (H/V), kontraszt arányról nem találtam infót.
The 1920-by-1200-pixel RGB LED backlit display delivers amazing image quality. Though colors are a tad washed out, the screen is big, bright, and great for viewing at an angle. Except when looked at from above), the screen showed generally good contrast and colors stayed vivid. The screen also has a wide range of brightness levels, though even the lowest setting is a little brighter than I usually like.AKkor vagy a dream color 8740w vagy rgb led m6500....de az tutit hogy a 256k színtér felejtős.
És az rgb led m6500 valahol fel van tüntetve kívül, hogy meglehessen különböztetni a 256k-ástól?
-
Chaser
legenda
Nem igazán fog menni, nincs mit rajta kalibrálni.
gegszee: Írj nekik.
Jazz: Ez az RGB még nekem is homályos. Egyesek szerint valóban így van, mások szerint parasztvakítás. Aki látta nem panaszkodott, én még nem láttam ilyet. Ugyanakkor van olyan TN panel, ami erősen közelíti az sRGB színteret, tehát ha az RGB led világítás nem fake akkor esélyes a 16M szín. Hogy hány biten arról fogalmam nincs, meg kell tudni a panel típust.
-
Jazz
veterán
Üdv!
Dell M6500-al kapcsolatban lenne egy-két kérdésem.
Service manual szerint:
WUXGA 1920 x 1200 at 262 K colors, 300 nits
WUXGA RGB 1920 x 1200 at 16.7 M colors, 300 nits
Na most ez hogy van? White led háttérvilágítás esetén 256k színmélység, de ha RGB led háttérvilágítás, akkor meg 16M? Miért? Minden egyes subpixel mögött van egy-egy rgb háttérvilágító led? (költői kérdés)
Most ez a 16M valós, vagy csak marketing. Subpixelenként most tudja a monitor a 8bit-et vagy nem?
Thx
-
premete
veterán
válasz
soldi3r #33362 üzenetére
Jobban jársz, ha felhívod a supportot, és elmondod, hogy a Dell Diag azt írta, az akkut cserélni kell, és piros az akkujelzés windowsban. Előfordul olyan, hogy az akku 20%-okat esik egyik pillanatról a másikra. ha felajánlják, hogy futárral küldenek egyet, fogadd el; az eredeti akku sorozatszáma legyen kéznél, amikor hívod őket.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni? Dell noti kijelzőjéhez keresek ICC profilt, pontosabban a 3521 (154780) i5 típushoz.
Úgy különösebb gond nincsen a kijelzővel, csak a színek kicsit olyan fakónak tűnnek, jó lenne bele vinni egy leheletnyi életet. -
old-dog
aktív tag
A lányom2 éves Dell Inspiron M5010 laptopja bekapcsolás után kb15 mp után csak 7-et sípol, és ezt ismétli.A kijelző sötét marad.Mi lehet a probléma? A CPU-n száraz volt a hővezető paszta. Tettem rá frisset és ugyanaz a hiba. Kis segítség jó lenne.
-
Chaser
legenda
válasz
nelsonmanian #33360 üzenetére
Pl aida64
soldi3r: Sztem hivatalosan az még belefér. De szólsz a dellnek vagy írsz nekik és megmondják cserélik-e vagy sem.
-
nelsonmanian
senior tag
Akku elhasználódást hol néztek?
-
soldi3r
veterán
az akkura milyen garancia vonatkozik? egy 10 honapos business gepnel a 21%-os elhasznalodas nemigen business
-
-
Chaser
legenda
válasz
macko20 #33356 üzenetére
A broadcom crystal yt flash gyorsít többek között. Mivel valszeg a gépedben nincs üres mpcie slot, wlan helyére kell tenni. Wlant meg usb-n keresztül megoldani.
-
macko20
őstag
válasz
Dell XPS #33337 üzenetére
Köszi ,igencsak atomjaira kel szedni a gépet h procit lehessen benne cserélni,és a kipróbáláshoz is teljesen össze kell rakni ,ezt 3X megcsináltam ,a V120-as cpu síralas teljesítményt nyújt
először azt hittem h a WIFI kártya gyenge mert szaggat a jótub ,de a feladatkezelőt megnéztem és 100%-on megy a proci ,sztem ez így gáz -
Chaser
legenda
válasz
nelsonmanian #33344 üzenetére
Azt tudom, de bt-t nem láttam. Biosban van, de lehet ott minden modellnél van
Majd st alapján megnézem, meg utánanézek a 1520-nak hogy abba lenne-e építve.
Ami nagyon érdekes, fpr drivert felrakta..mondjuk speciel fpr biztos nincs a gépben -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Dell M5010es gépem. Ma hazajöttem és azt láttam, hogy kikapcsolt állapotban (akksi benne, és bedugva a konnektorba) 4et villan pirosan, egyet fehéren a töltésjelző. Bekapcsolt a gép, most is arról írok, de ha benne van az akksi, akkor így villog.
Mi ez?
Szerk.: Ha kiveszem az akksit, abba hagyja.
Sejtem, hogy az akksival van valami, mert mér 80%on felüli az elhasználódás mértéke.. -
tobias40
veterán
válasz
Chaser #33339 üzenetére
Igen,alapból 2 évi bolti gari van rá és ezt terjesztenék ki 3 év NBD garira az említett pénz összegért....
Az 1-2 munkanapra a nem NBD garanciás javítást értetted?
Az NBD-nél mennyi az esélye hogy nem tudják helyben megcsinálni és elviszik,majd visszahozzák ingyen?
Tudom hogy a hibától függ de mégis... -
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #33336 üzenetére
Aidaban, nem láttam, biosig még nem jutottam.
tobias40: Áltban 1-2 munkanap alatt kész a gép bejelentéstől. Én úgy tudom NBD-t nem lehet venni, olyat lehet csinálni, hogy veszel +1év NBD-t és az kiváltja az addigi szervizgart is. Persze NBD-s gépet is beviheted a szervizbe, ugyanolyan gyorsan elkészül. Persze ahhoz nem árt értelmes szerviz közelében lakni, pl humansoft.
-
tobias40
veterán
Hi!
Az NBD garinak csak annyi az előnye(a szerviz garival szemben) hogy kijönnek házhoz és ha tudják ott javítják ha nem elviszik és vissza hozzák?(mindez ingyen ha jól tudom)
Még gondolom annyi hogy ha beviszem a szakszervizbe akkor nem csinálják meg azonnal hanem amikor sorra kerül max 30 nap?
Kértem ajánlatot egy 5521-re(1 hónapos) és 155,60 USD + ÁFA az ajánlat 3 évre.
Ez korrekt vagy mi a véleményetek róla?Ha van helyben szakszerviz akkor is érdemes NBD garit kötni ha nem lusta az ember bevinni a szervizbe?
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #33332 üzenetére
Az a vicc, hogy az ssd úgy került nemrég a 4310-be, hogy TP rendszer volt rajta. Legyalultam, ráhúztam a dell drivereket és sehol semmi gond. Most is ugyanezt csináltam csak hdd-vel, de valahogy nem jött össze...w7 elég jól tolerálja az ilyeneket.
BT-t hogy tudom meg, hogy van-e? Ikont nem látok neki, telepíteném de leáll. Wifi kapcsoló csak wifit nyomja ki. Eszközkezelőben nincs ismeretlen cucc. Esetleg wifi+BT modul lenne benne? talán dell 1520 benne a wifi, nem tudom most nem arról a gépről vagyok. -
Chaser
legenda
4310-ben rendszerlemezt cseréltem, ami belekerült azon egy TP rendszere volt. ami nem is lenne baj, legyalultam ami nem kell, felraktam a delles sw-eket, még osd van, de az a nyamvadt billzet és pad nem műxik
illetve fényerőt tudok állítani, backlit is megy ki/be, de azonkívül semmi, pad se reagál. Ne kelljen már újratelepíteni, valakinek tipp?
-
sityu17
tag
Sziasztok!
Egy Inspiron 5521-hez milyen drivereket érdemes feltenni win8 alá? (gondolok itt arra is amiket nem kell/érdemes feltenni mert nem való semmire meg pl feleslegesen használja a hardvert mint pl a Rapid Storage Technology)
Köszi!
-
kutyuska
aktív tag
A Latitude e6x30 sorozatnál a SATA csatin megjelenik a 3,3 V?
-
mghltm
addikt
-
macko20
őstag
Van egy dell M5010 notim, V 120-as a CPU benne/egymagos.../ az a kérdés milyet fogad 2 magosból?
ezt az AMDTK55HAX4DC X2-est probáltam de nem indult vele
-
-
mghltm
addikt
tudomasom szerint az e4300-asokat nem szereltek ilyen wifi-vel, valamilyen ujabb modellbol kerulhetett be a gepedbe:
-
MurdR
veterán
válasz
mghltm #33298 üzenetére
Na, ket nap szulemenye altal sikerult szerezni egy koromreszelot amivel a kis csavart ki lehetett szedni
Intel Centrino Advanced-N 6205, mar szedem is le a drivert, remelem akkor az a kis sarga haromszog, mert maga a win csak halozati kartyakent jeleniti meg, es nem wifikent... -
-
dehecked
tag
Fura problémám akadt. Friss WinXp telepítés, driverek meg egy két alap program van csak fent. Bekapcsolás után svchost.exe 99%on pörgeti a CPUt, ha kilövöm a folyamatok közül, akkor egyrészt a tálca hosszabb időre átállítja magát 98as nézetre (az a szürke verzió), másrészt kikapcsol a Win tűzfal, és a Biztonsági központ, néha engedi újraindítani services.msc-vel, néha nem. De ez így nem állapot, anyám nem ért ennyire a gépekhez hogy mindig ezeket kapcsolgassa ki/be. Van rá valami ismert megoldás?
Szerk.: Dell Latitude D610-es noti amúgy.
-
thomasmorten
csendes tag
Sziasztok!
Van bármilyen információtok a Dell Inspiron 7537-ről? Mikor lesz kapható és milyen árban?
-
somasz
addikt
harmadik post-tól érdekes dolgok vannak
-
sagit
veterán
Dell E4300: Dual IDA-ra van lehetőség? A26-os bios van fent a gépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 6 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest