Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabolcs.sz
tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
5-ös és 6-os sorozatból is vettünk gépeket, ha kifutja, nekem is 6-os lesz. Az álom gép egy 6540 lenne, 17 collos full HD képernyővel. Romlik a szemem, és nagyon díjaznék egy ilyet, nem kéne külső monitorral meg dokkolóval vergődni. a 15-öst néha már nem látom rendesen, főleg ha rdp-n kapcsolódok a régi win2003 terminál kiszolgálókhoz. Mondjuk lehet, hogy inkább nálatok veszem, eddig is így volt, és elégedettek voltunk.
-
adam0010
csendes tag
sziasztok azt szeretném megkérdezni,hogy van egy dell 7720 noti van benne egy 128gb sasmung ssd sata3-as 840-es ha jól tudom ezen van az op rendszer,de gyárilag van benne egy msata hely is,ha rakok bele egy msata ssd akkor még tud gyorsulni a gép??vagy ssd-nél már nem fogom érezni,mert a dell oldalán a következőt irják:
Az opcionális mSATA flash memória meghajtó (32 GB) és az Intel® Rapid Start Smart Response technológia révén számítógépe alvó üzemmódból másodpercek alatt kerül üzemkész állapotba, hogy e-mailjeit megnézhesse, böngészhessen az interneten vagy épp kedvenc dalait hallgathassa. Az Intel® Rapid Start Smart Response technológia dinamikusan felismeri és az opcionális mSATA flash memória meghajtón tárolja az Ön által leggyakrabban használt alkalmazásokat és fájlokat, így azok gyorsabban, mégis kevesebb energia felhasználásával töltődnek be.1
Előre is köszönöm a válaszokat
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabolcs.sz
üzenetére
Vedd meg német háttérvilágítás nélkülivel és pár hónap múlva veszel magyar háttereset hozzá itthon. A kiosztás mérete ugyanaz (csak persze a betűk nem). Ha a 6540-et is nézegetted, akkor érdemes lenne eljátszani a gondolattal, hogy esetleg az legyen a következő 10 évre, ha a 10 évet tényleg ki akarod vele húzni

-
szabolcs.sz
tag
Ma eltörött a kb 10 éves thinkpad t40-em zsanérja. Azt hiszem, itt a vége, becsülettel megszolgált, napi használatban volt, hátizsákban hurcolva.
Már nyár óta nézegetem a latitude 5-ös és 6-os szériát, és nocsak, fenn van három 5540 és néhány 6540 a dell.de oldalon. tegnapelőtt még nem volt ott. A nyáron beszéltem egy német értékesítővel, simán konfigolt nekem ott kint magyar lokalizációval gépet, és mondta, hogy az új xx40-es sorozat már nem lesz ilyen, ott nem, vagy csak minimális lehetőség lesz opciókat választani. Ellenben a német billentyűzetet leszámítva kb ugyanazt látom, mint amit amúgy is rendeltem volna 5530-ból (i5, 8g ram, 500 hibrid ssd, backlit kbd, FHD kijelző), csak 00 euróval olcsóbban. A magyar billentyű kell nekem, emiatt sajna meg kell várni, hogy nálunk is legyen, remélem, ide is minimum ilyen jó opciókkal hozzák majd... -
masholnap
senior tag
válasz
VGA kártya
üzenetére
a mai elektronikai ipar képes két fillér spórolásért is sokkal szarabbat előállítani. ez van. én is időnként fejeket passzíroznék szét emiatt, de aztán rájövök, hogy nem szívesen tágíttatnám az ánuszomat

jaigen: és természetesen jelen esetben a Dell az, aki kitalálja a spórolási irányvonalakat, szóval rögtön a CEO-val lehetne kezdeni

-
egon111
csendes tag
válasz
VGA kártya
üzenetére
telepítéskor is AHCI volt állítva, a raidet meg le ellenörzöm még. Köszi.
-
egon111
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 5430 Dell gépezet vadi új, linux rendszer volt rajta, leformáztam a vinyót rátelepítettem a win7 64 rendszert ami látszólag fel is ment, de a gép újraindításnál nem tölt be csak újraindul mindig, és nem ír ki semmit.
Mi lehet baj? A biosba AHCI vn állítva. A linuxból maradhatott vissza valami? -
Chaser
legenda
válasz
VGA kártya
üzenetére
Egyrészt ócskák, másrészt 5-10 ciklus kell az elektronikának meg a rendszernek, hogy kb belőkje a tényleges kapacitást. Ha nem használod akkor is képes meghalni egyébként. Ami frankó az a panasonic cellás akku, de azt nem dobálják minden sarkon, dellekben elvétve láttam még de csak üzleti szériában ott is.
-
lac14548
aktív tag
Laptop vásárlás előtt állok.
Ezt néztem ki:
http://laptop.hu/termek/dell-inspiron-3521-22-black-i3-lx-sac-8gb
Milyen véleménnyel vagytok erről?
Vannak-e hibái, mi ez előny vagy hátrány benne, stb...?
Kösz
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok,
Az E6230-ban a WWAN modemhez melyik két kábelt kell bekötni?
Van kért egyforma hosszú szürke/fehér ill. szürke/fekete és egy hosszabb szürke. -
bbubu852
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hete elromlott a Dell Inspiron n5010es notebookomhoz tartozó 90Wos tápom, azonban nemrég kaptam egy eredeti Dell 65Wos tápot, ami 19.5V és 3.34A. Ám minden indításnál jelzi, hogy gyengébb töltőt csatlakoztattam, és írja, hogy csaltakoztassak egy 90Wos tápot, de attól még vígan elfut a 65Wos töltővel is. Az útmutatóban írja, hogy jó neki a 65W is, valamint a gép alján is, a sevice tag felett is szerepel ez a variáció!
Mit gondoltok, szerintetek szükséges mielőbb beszerezzek egy 90Wos tápot, vagy jó lesz a 65Wos is?
-
_Roy_
tag
sziasztok
lenne egy kérdésem
frissítettem 8.1-re, azóta szinte egyfolytában nagy teljesítményen pörög a venti a gépbe, felraktam a A11 biost, de semmi változás, régen volt még ilyen hiba azt úgy emlékszem bios frissítéssel meg lehetett oldani
amúgy (inspiron 15r 5521) valaki tapasztalt ilyet
illetve még a videókártya driverrel vacakolok, mert végre fent van a dell honlapján a 8.1-es de telepítés után sem adja a kellő teljesítményt.... -
gordonfreemN
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Szia somasz!
Még privátban küldted nekem a megoldását a dell noti security jelszó kikapcsolásának, de már sajnos kitöröltem azt a levelet. Esetleg tudnál segíteni, hogy hogyan is kellett ezt megtenni?
A gombelem kivétel emlékszem nem működött, valami jelszóbuzerátorral sikerült.
Előre is köszi -
SzaboZE
addikt
válasz
VGA kártya
üzenetére
Milyen verziójú windowsod van? Előtelepített?
-
drkbl
őstag
Defective Dell Latitude 6430u notebooks 'smell of cat urine'
Following an investigation Dell claims that the "smell is not related to cat urine or any other type of biological contaminant, nor is it a health hazard" and confirmed that the problem was down to the manufacturing issue which had now been resolved.
"If you order an E6430u now, it will not have the issue," wrote a Dell support agent.
The problem seems isolated to the Latitude 6430u and Dell is recommending that users afflicted by this problem should return affected notebooks to have the palm rest and keyboard replaced.
-
Jeannie
senior tag
Helló, egy kis segítséget szeretnék Tőletek kérni, van anyámnak egy Latitude D600-a, tökjó állapotban van a mai napig, csak kb. három éven keresztül úgy használta, hogy ki volt véve belőle az akksi, és mostanra olyan szinten mélymerült, sehogy nem tudok bele életet/áramot lehelni. Mivel speckó csatlakozója van, se multiméterrel, se univerzális töltővel nem férek hozzá, igazából arra sem sikerült rájönnöm, hogy melyik portot kellene megbikázni, találomra meg nem akarok barkácsolni vele.
Valami tippetek van, hogy hová menjek vele, ki tudná visszahozni az életbe? -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
VGA kártya
üzenetére
Inspiron 5521 a párom gépe. Neki megfelel a Windows 8, mely rajta gond nélkül, szóval innentől engem nem izgat.

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
VGA kártya
üzenetére
Na de neked nem is egy consumer géped van ahol rendszerint le van tojva a korábbi rendszerekkel való tökéletes összhang...

-
Motaba78
addikt
válasz
VGA kártya
üzenetére
szia
"Ha elindítasz egy skype klienst, az már fel tudja hangosítani, hogy használható legyen."
pont Skypeban próbáltam és semmit nem sikerült kicsikarnom belőle, gyári driver lepucolva restart és működött szépen.
"Volt olyan, hogy a két beállított user közül az egyiknél a fényerő állítgatásakor az OSD működött, de a fényerő nem változott, a másik usernél meg meg sem jelent az ikon a képernyőn, viszont a fényerő változott."
Itt semmi ilyesmi nincs, csak az intel vga driverében tudtam állítani a fényerőt, ott levéve teljesen balra húzva is elég erősnek érzem a fényerőt. Fn gombbal állítva semmi nem történik, sajnos.
-
soldi3r
veterán
válasz
VGA kártya
üzenetére
alaplapcsere
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
Felraktam a touchpad drivert (service tag alapján amit kidobott azok közül szinte mindent) és a menüben még csak nyomokban sem volt jelen a három és négyujjas gesztusok beállítása, de a dupla ujjas koppintás is hiányzott. Dualboot rendszer volt, az egyiken egy Win 8 (ez került fel előbb), aztán egy Win 7.
Ha csak a Win 7-et rakom fel, akkor lehet meg sem tudom, hogy mik hiányoznak.
Ráadásul ahol a Windowsban (nem az IGP driverben) állítanád a fényerőt (az energiagazdálkodás alatt) az is hiányzott (mármint a csúszka), szóval nem csak a billentyűzetről nem lehetett vezérelni, de persze a többi Fn funkció sem ment, billentyűzet drivert meg nem találtam.
Win 8-on minden megy pöccre. A touchpad-hoz azért fel kellett rakni a drivert a gesztusokhoz, de ez már a legkevesebb.
-
Motaba78
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
hmm, ezért most nem szeretnék venni egy win8-at is, van itthon egy dobozos win7 gondoltam jó lesz, de látom nem igazán.
A tervezett ssd ára most menjen el egy win8ra ? hát most biztos nem

Elég bosszantó dolog ez, hogy így működik.

-
HaZse
őstag
A kijelzőpanelre valaki egy ötletet? A típust elírtam: Latitude E4310. Ehhez van-e lehetőség IPS panelt beszerelni vagy olyan panelt, aminek a látószöge kicsit nagyobb, mint a mostani 1366-os felbontású.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Motaba78
üzenetére
A páromnak nemrég vásárolt 5521-en ugyan ezeket a köröket futottam, az Fn funkciók nem működtek, a touchpad fele annyi gesztust sem tudott és fényerőt (mármint rendszer fényerőt) sehol sem lehetett állítani.
Megoldás: Windows 8
Minden működik, minden jó, minden touchpad gesztus megvan. Consumer csapda, nem is érdemes mással próbálkozni mint amihez a laptopot tervezték, csak ahhoz vannak jól működő driverek.
-
Motaba78
addikt
Sziasztok
Egy Dell 5521-es noti amit gyárilag ubuntu 12.04LTS verzióval árulnak, ott minden működik, mint pl fényerő csökkentés-növelés, hangerő stb.
Egy win7 home premium felrakása után, ez pl, nem működik, csak az intel grafikus programjában lehet állítani a fényerőt, valamint a dell honlapjáról letöltött audio driver felrakása után nem működik a mikrofon a gépen, de amit a win7 rak fel drivert azzal működik.Ezek normális dolgok ?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
SzaboZE
üzenetére
Úgy értettem a minőségi panelt, hogy adott típuson belül is lehet ingadozó a minőség attól függően melyik beszállítótól jött az alkatrész. Ezek közül kellene a jobbik verzió.
Olyan nagy csodára nem vágynék, fotós vagyok, van asztali gépem egy korrekt Dell IPS monitorral (továbbá ahol dolgozom ott van fél tucat wcg EIZO). Csak nem bírom elviselni a hányadék 1366x768-as TN paneles vacakokat. Az még arra sem jó, hogy Flickr-en a követett fotósok friss anyagait végignyálazzam esténként vagy megnézzek egy filmet.
Az FHD panelek még a TN-ből is általában már becsúsznak abba a kategóriába, hogy ha munkára nem is, de multimédiára már fogyaszthatók.
-
HaZse
őstag
Sziasztok.
E5431-ba milyen IPS panelt lehet beszerelni? (Ha lehet). Jó a HD-s panel is.
A másik, hogy a pöcökegérhez nekem nincs külön az a 3 gombos kiosztás, mert nekem alapból nem volt pöcökegér, de a bill.-t kicseréltem egy magyar backlit-esre, és ezen van pöcökegér, de a vezérlőgombok hiányoznak.
Ez valahogyan lehet-e pótolni?
Az ujlenyomatovasót is lehet-e utólag pótolni?
Köszönöm.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én csak delles alkatrészt tudnék beszerezni, az pedig nem feltétlenül a legjobb fajta panel. (azt írtad, valami jó minőségűt szeretnél, az inspiron nem az a kategória amibe a legjobb fajtát teszik).
-
agy_rák
csendes tag
Sziasztok ! Hátha valakinek tudok segíteni. Windows 8.1 et vásároltam. elvileg már van hozzá támogatás.
A dell oldaláról leszedtem a szükséges drivereket. AMD 8730 hoz is. Első nekifutásra nem sikerült a dolog. hiába telepítettem fel a catalyst et , restart utn fekete képernyőfogadott...nem lehetett mit csinálni...újra húztam. Majd kicsit jobban tudakozódtam és kiderült hogy frissíteni kell a BIOS-t a legfrisseb A11 re !
Windows alól.Windows 8.1 64 bit hez van fent friss bios a dell oldalán. bios frissítés után tökéletesen települt a Catalyst. Minden oké. Mellesleg megoldotta a memória kezelést is a bios, mert most már mind a 8 GB ram használható.Eddig a 8GB ból csak 7.85 volt haszálható.
Lényeg : A11 es biost rakjátok fel az megold minden gondot aki windows 8.1 64 bitet telepítene. -
Ice&Lime
veterán
-
szanozs
aktív tag
Van egy Inspiron 15R SE 7520 gépem. Tegnap használni akartam az optikai meghajtót, és nem akarta olvasni a DVD-t. Kipróbáltam CD-vel és semmi. Az az igazság, hogy nem sűrűn használom a dvd olvasót, eddig fel sem tűnt. Az eszközkezelő nem jelez hibát az illesztő program is naprakész. Mi okozhatja a problémát mit lehet kezdeni?
-
Pocok256
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Na erre én is kíváncsi lennék

-
Pala
veterán
válasz
Avicularia
üzenetére
Huhh, az nagyon jó vétel szerintem! Vajon mi lehetett a "normális" ár érte, ha akciósan sikerült ennyiért megkaparintani!?

-
Avicularia
veterán
Nekem kb. 215-220K-ba (6500 sek) volt a 7720-as fullhd kijelzővel, i7 3630-al, Blu-ray olvasóval, 1TB wincsivel.
Mondjuk csak hétvégére volt leárazva, és pont kiszúrtam és gyorsan megrendeltem. Hétfőn akartam az öcsémnek is venni belőle, de már nem volt. Egyébként itt lényegesen drágábbak a notik mint Magyarországon, ezért inkább otthon szoktam venni, mint most is egy Latitude 6230-at. -
Pala
veterán
válasz
Avicularia
üzenetére
Nekem 7720-ból is "csak" az 1600x900-as kijelzővel szerelt változat van (szándékosan választottam ezt a Full HD ellenében)
Sorry, most látom, hogy te Svédországból írsz.
Nos, ott tényleg nem tudom milyen árak vannak. Én idehaza 264.000-ért vettem a 7720-ast, és ebbből kijönne az említett Lenovo gép is.Van egy lengyel haverom, aki épp most akar szintén hasonló kategóriás Dell gépet venni. Tőle tudtam meg (éppen tegnap), hogy Lengyelországban lényegesen olcsóbba kerülnek a notik.

Nah, mindegy, nem lehet minden tökéletes.

-
Avicularia
veterán
Megnéztem, nálunk kb. másfélszer annyiba kerül a lenovo mint ez a dell került és az csak 15.6-os. Játékra biztos jobb az SLI miatt, de én nem szeretnék 15.6-on fullhd-t, már 17-en is kicsit rosszul látom a cuccokat, fel kellett állítanom 125%-ra a nagyítást, és ez problémát okoz néhol a winben.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
- Újszerű MSI Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - i5 -13420H - 16GB - 512GB - Win11- RTX 3050 - 2+ év garancia
- Razer Blade 14 (2022) RTX 3070 Ti Ryzen 9 Dobozával, papírjaival
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
- Dell i7 1355u(12x5Ghz)IRIS XE VGA,FullHD IPS,8-48/256-1TB,világító billentyűzet,Új állapot
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 261 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0326)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

vagyis inkább feleslegesen drága lenne.