Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Hiányzik a gamer érzés
- Mi történik egy netes csalás után?
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Gurulunk, WAZE?!
- A KOReader ebook olvasó program
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
jelenleg 19-es bios van a gépemen, már a 29-es verziónál tartanak, érdemes upgradelni? (latitude)
E30 (oo=[][]=oo)
-
dellkereső
csendes tag
Miért felesleges? És ha valakinek olyan perverziója van, mint nekem, hogy szoftverfejlesztési céllal veszi és szeretne 2-3 virtuális gépet futtatni a főrendszer alatt?
Olyankor azért nem jön rosszul a négy magos proci.Arra tényleg senki sem tud válaszolni, hogy a picit komolyabb dell gépek közül melyek azok, amelyek linux-szal is teljeskörű működésre képesek (wifi+vga 3d+esetleg ujjlenyomat olvasó), min. 1600x900-as felbontása van és mechanikailag stapabíró darab?
Plusz kérdés: mennyire melegszenek ezek a gépek? A Lenovo T61-em nagyon. :-( Jó lenne kevésbé melegedő darab. -
dellkereső
csendes tag
Jut eszembe: ha netán játékra vetemednék (mondjuk MS Flight Simulator), milyen videokártya a minimum, amivel már élvezni is lehet a játékot? Sajnos annyiféle mobil VGA van és annyira nem ismerem őket, hogy az már tragikus.
-
m.tomi4
tag
válasz dellkereső #20353 üzenetére
hello,
nekem i3-as 2,53GHz proci + ati hd5650 1GB
Fullon megy a 2004 és a X verzió is
amúgy elég egy 512mb -os kari és azon már megy is a 2004-es elég szépen
az X csak minimumon -
szzsolti88
csendes tag
Sziasztok!
Tervezek ősz elején venni egy új Dell laptopot, amit otthon szeretnék majd használni a későbbiekben. Mindenképpen egy olyanra lenne szükségem,amelyen elfutnak normális/(magas) minőségben a mostani játékok.
Sokat olvastam arról,hogy LapTopban nem éri meg i7-est venni, mert sokkal erősebb hűtés kell hozzá, mint az i3 vagy i5 esetében. Ezekszerint a nem megfelelő hűtés okozhatna problémát vagy esetleg kár a laptopban a későbbiekben? A mai játékok futásában pl. az i7 és i5 között nagy különbség lehet? Természetesen azt sem szeretném,hogy a nem megfelelő hűtés hatására a játék néha befagyjon. Az a kérdésem, hogy milyet érdemes inkább venni?Köszönöm előre is a válaszokat.
-
_adaml21_
őstag
válasz szzsolti88 #20355 üzenetére
A kérdés már csak az, hogy mennyit szánsz rá!
-
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok!
Több kérdésem is lenne.
n5110-es notim van. i5-ös proci, 525m videókártya 8 giga ram, 15,6-os kijelző 6 cell akksi.
Haver azt mondta nekem, hogy ezek a típusok rosszak, mert nagyon melegszenek és leolvad benne a videókártya meg ilyenek.
Első kérdés.
Vajon ez igaz?
Második kérdés.
Lehet váltanék én is 9 cellásra, ha egyáltalán létezik ilyen ehhez a típushoz. Lehet ilyet Mo-n kapni vagy külföldről kell rendelni?
Harmadik kérdés.
Tnap neteztem vele az ágyon, de azalatt a 10 perc alatt kellően meleg lett, de nem forró. Lehet azért mert nem kapott rendes hűtést a proci.
Láttam ilyen hűtő berendezéseket laptophoz, amit alá kell rakni. Ez több szempontból is jó lenne nekem, egyrészt, mert így ágyon is tudnám használni, másrészt mert gondolom jobban hűl.
Kérdés. Milyen hűtőt ajánlanátok, ami ténylegesen jól hűti a notit? -
_adaml21_
őstag
válasz szzsolti88 #20357 üzenetére
Hát ebbe Dell-ek közül csak az n5110 fér bele, ami sajnos nem a legjobb minőséget tekintve. Érdemes lenne talán egy XPS-re gyúrni, kicsivel drágábbért már sokkal jobb minőséget is nyújt, nem mellesleg videokártyából is lehet bele erősebbet választani. Inspironba csak és kizárólag a gt525-öt rendelheted, XPS-be viszont kérhetsz Gt540-et is.
-
_adaml21_
őstag
válasz szzsolti88 #20360 üzenetére
A kettő lényegében ugyanaz, csak a n7110 17 collos.
-
rb26dett
aktív tag
válasz Feribacsi555 #20358 üzenetére
Gyanítom azért ad rá a Dell 3 év garanciát mert olyan "leolvadós" fajta... nézd meg a többi gyártót mennyi garanciát ad a gépére alapból. Mindenből ki lehet fogni persze szart, ez gyártó független...
-
csabiks
senior tag
válasz Feribacsi555 #20358 üzenetére
Nekem i7es van, és melegszik rendesen ha meg van terhelve (hisz egy oldalt van kivezetve a proci+videókártya hűtése) Ha kikapcsolom a játékot vagy a programot ami terheli, szinte rögtön visszavesz a pörgésből (nekem azonnal mert hűtőpaddal használom). Amit még észrevettem a vinyó elég szépen fel tud melegedni ha játszok sajnos. Egyébként bírja, 3évig bírnia kell
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
xanadublog
csendes tag
válasz rb26dett #20362 üzenetére
A Dell általában ad 3 év garanciát a "nem leolvadós " fajtákra is, mint például a Latitude, a Precision. Ahogy a Dell tudja, úgy a vásárlóknak is illene tudnia, hogy a laptop nem játékra van kitalálva, arra ott az asztali gép, ahol van elegendő hely a szellőzésre és a hűtőfelületre.
Persze, az erősödő harcban a piacokért a Dell is kiad olcsóért gagyi cuccokat, mint például az újabb Inspiron/Inspiron xps/Vostro stb. , a piacnak erre van igénye.
Attól, hogy például nálunk a felvágottak piacán a teszkógazdaságos baromfipárizsiból nagyságrendekkel több fogy, mint a téliszalámiból, még nem jelenti azt, hogy a párizsi jobb.
@csabiks: Az i7 jóval régebbi konstrukció, mint az i5/i3; ebből kifolyólag sokkal xarabb is.[ Szerkesztve ]
xanadublog.bplaced.net
-
csabiks
senior tag
válasz xanadublog #20365 üzenetére
Régebbi konstrukció? Sokkal erősebb azoknál a 2 magosoknál, és egy olyan ember élményindexén szerepelt 5,9 akinek ugyanaz a konfig volt mint nekem.
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
Peeetee
csendes tag
Üdv mindenkinek! A véleményetekre vagyok kíváncsi. Laptop vásárlás előtt vagyok max 200-220 ezerért. általános dolgokon kívül, azért egy két mai játékot is elindítanék rajta, ill. ArchiCAD 14-et is, 3D-s tervező program. Ezeket nézegettem, de nem tudok dönteni. mindegyikhez írnak jót is meg rosszat is. Eddig a Dell gépei állnak legközelebb hozzám, a melegedést részben megoldanám mert veszek hűtőt hozzá. 8gb ram kellene, ill. a renderelésekhez talán jobb lenne az i7.
http://www.notebookzone.hu/mid.php?l=DELL+Inspiron+N5110+%28128210%29+Fekete&mid=1&lkod=102&skod=8166
http://www.laptopesztergom.hu/images/Dell_Inspiron_N7110_i5_nVidia_8GB.jpg
http://www.usanotebook.hu/msi-ge620-063hu-intel-core-i5-2410m-23ghz-6-gb-ram-500-gb-hdd-windows-7-home-premium-barna-hatlap/P24791
http://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/Acer_Aspire_AS5755G-248G75MNks_2410M_8GB_750GB_NVIDIA_Windows_7_Fekete_LX-RPZ02-043_2320.htm
Várom a további ötleteket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
köszi -
soldi3r
veterán
Ahogy a Dell tudja, úgy a vásárlóknak is illene tudnia, hogy a laptop nem játékra van kitalálva, arra ott az asztali gép, ahol van elegendő hely a szellőzésre és a hűtőfelületre.
ez mennyire igez, csak sajnos nagyon sokan ezt elfelejtik / nem tudják
a legjobb hasonlatom, amikor a dacia logan 1.4mpi-t sportos autóként reklámoztákE30 (oo=[][]=oo)
-
Peeetee
csendes tag
válasz szzsolti88 #20372 üzenetére
http://notebook-huto.arukereso.hu/f:cooler-master,thermaltake/
itt nézegettem, de sztem Cooler Master-t vegyél.
http://notebook-huto.arukereso.hu/cooler-master/notepal-x2-r9-nbc-4wak-gp-p39011323/
(ezt nagyon dícsérik)
amit linkeltem az az ACER laptop sztem elég jó árban van, jó a proci, ram, videokártya, csak nemtudom mennyire lehet megbízni ezekben...
Esetleg valakinek tapasztalat?????????????[ Szerkesztve ]
-
szzsolti88
csendes tag
válasz Peeetee #20373 üzenetére
Nekem nincs annyira sok tapasztalatom, biztos vannak itt szakértők, de egy 2 évvel ezelőtt egyik ismerősöm vett egy Acer laptopot, ami pixelhibás volt. Majd visszacserélte és a következő is az volt. Szóval háromszori csere után sikerült venni egy jót. Ezenkívül néha bekékhalálozott, de gondolom azt nem csak az Acer csinálja. Meg gondolom függ a típustól is.
-
xanadublog
csendes tag
válasz szzsolti88 #20374 üzenetére
Mondjuk, Dell topikban az acer és msi emlegetése felér egy hangos finggal egy hárfakoncerten. Nem mintha a dell low-end sokkal jobb lenne.... de azért szedtem szét mindkettőt.
xanadublog.bplaced.net
-
dellkereső
csendes tag
a Dell is kiad olcsóért gagyi cuccokat, mint például az újabb Inspiron/Inspiron xps/Vostro stb.
Ezt úgy értsem, hogy a mostanság kapható XPS (pl. L502x FHD kijelzővel) és Vostro (3550/3750) felejtősek?
-
Kobe
veterán
válasz dellkereső #20377 üzenetére
hogyne....... istenem hogy itt néha tényleg milyen jóképességű emberek ültetnek fel tömegeket...
-
dellkereső
csendes tag
Az elmúlt 6-8 évben megjelent hardverekhez egyáltalán nem értek, viszont hajlamos vagyok rá, hogy még az egyébként minőségi cuccokból is kiválasszam a szemetet.
Ebből következően nem teljesen értem a reakciódat.
Úgy értem: én vagyok lehülyézve általad vagy a xanadublog nickű egyén?Utóbbi esetben: nem véletlenül vettem komolyan amit írt. A három-három és fél éves Lenovo T61-m iszonyatosan melegszik és volt már egy garanciális alaplapcseréje is - feltételezhetően azért, mert valami szó szerint kiolvadt benne. :-(
Pedig max. flash játékokat játszottam rajta meg a saját CD-imről konvertált mp3-akat...+1: hardver téren feltétlenül megbízható ismerős is mondott "szépeket" az alsóbb kategóriás Vostrokról. Igaz, a 3750-re meg valami olyat írt, hogy ne nevezzem laptopnak azt a három kilós monstrumot. :-)
Nem kicsit félek ettől a vásárlástól, de alig találok olyan gépet, ami még beleférne a költségvetésembe és mechanikailag ne lenne egy hulladék. (már a Thinkpad sem a régi e téren)
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz dellkereső #20379 üzenetére
nem. Én arra céloztam, hogy 1-2 ember olyan hülyeségeket tud állítani és megtéveszteni másokat, hogy az már fájdalom. A vostro szériával nincs semmi gond, az xps-sel (hálisten itthon a boltokban csak a sima xps fut ami azért még mindig minőségibb mint az inspiron xps vagy melyik), egyedül a sima inspiron szériát érdemes kerülni
-
szaszandras
csendes tag
válasz xanadublog #20369 üzenetére
Hát azért ez így ebben a formában szerintem nagyon nem igaz. Az i5 520M a tesztek szerint egy hajszállal gyorsabb az SP9400-nál: [link]
A Windows élményindexet nem érdemes túlzottan komolyan venni... -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
1 hónapja vettem a Dell Inspiron N5110 típusú laptopomat. 3,5 év után váltottam Asus notebookról, és az akkori gépemnél a winyó hőmérséklete alapjáraton nyáron 38-43 fokos volt. Ha igénybe volt véve, akkor felment 45-46ra, de tovább sosem.
A mostani Dell gépnél alapjáraton 45-46 fokos, erős igénybevétel mellett 50-51 fokig felmegy. Persze itt a proci is 75-80 fokosra felhevül pl egy Mafia 2, vagy egy Anno 1404 működése közben, de nem sok ez egy picit a winyónak? Vagy a mostani laptop winchestereket úgy gyártják, hogy ekkora hőmérséklet mellett ne károsodjon nagyon hosszútávon?
* a hűtés rendesen megy. Nem ágyban, puha felületen használom, hanem asztalon.
-
to.ca
tag
Sziasztok!
Ezzel a típussal kapcsolatban lenne pár kérdésem: Dell XPS L702x-127654. Vennék egyet, ha...
Olvastam róla, hogy hangos, erősen melegszik, ill. igen rövid az üzemidő akkuról. Igaz ez?
Mi a helyzet a videokártyával? (A régi XPS-emben 2x cserélték garanciában, azt mondták, típushiba.)
Van a billentyűzetnek háttérvilágítása?
Fér-e bele utólag SSD? (Bele lehet-e szereltetni garanciavesztés nélkül?)
Köszi!load"elite",8,1
-
xanadublog
csendes tag
válasz szaszandras #20381 üzenetére
Köszönöm, hogy normálisan válaszoltál, ami ritka itt. Előttem van a 6410 is, tudom, hogy miről beszélek. Nem akarok okoskodni, és újra szaporítani a szót, de szétszedtem mindegyiket szinte, és használtam is teszteléshez. Szerintem kevés ember látott annyi laptopot, mint én, nekem 1991 óta van sajátom, a cégesekről nem is beszélve.
Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!
Libria@ már 3 éve is olyan sötét volt, hogy netuddmeg, azóta sem fejlődött sajnos.[ Szerkesztve ]
xanadublog.bplaced.net
-
dellkereső
csendes tag
válasz xanadublog #20384 üzenetére
Vigyázz, mert nem ismeri mindenki a Tanút! ;-)
-
xanadublog
csendes tag
válasz dellkereső #20385 üzenetére
Na ja, aki Szíjjártóban nem bízik, az Orbánban sem bízik; Aki Orbánban nem bízik, az a mi szép ócsai jövönkben sem bízik. És aki aki a mi szép, fényes, boldog jövőnkben nem bízik, az áruló.
xanadublog.bplaced.net
-
randras
veterán
válasz dellkereső #20353 üzenetére
-
kilozsul
aktív tag
Kistesóról tudok nyilatkozni (l502x)...
Hangos: Terhelés alatt kétségtelenül hangos. (mint minden bivaly laptop), sima használat mellett egyáltalán nem vészes.
Erősen melegszik: Mint minden hasonló teljesítményű gép, de ha nincs feltétlenül szükséged az i7-re, akkor vegyél i5-öt, kevesebb hőt termel.
Rövid akku üzemidő: Az enyém a kicsi akkuval 3-4 órát megy el, Libria fórumtárs a nygobb akkuból egész jó (ha jól emlékszem 8 óra körüli, de majd ő kijavít ha nem) üzemidőket hozott ki. Néha le kell meríteni az akksit teljesen, és akkor sokáig bírja..
A videókártyák jól vannak köszönjük, eddig semmi gond.. De ez majd idővel fog kiderülni. A háttér világításos billentyűzet opcionális. Ha úgy rendeled akkor lesz benne, ha polcról veszed akkor pedig amilyet éppen kifogsz. Lehet bele utólag ssd-t tenni az odd helyére egy spec beépítő kerettel (már ha nem cserélni, hanem pluszban akarod a vinyó mellé). Ilyenkor az odd külső fedőlemezét vissza kell tenni a beépítőkeret szélére, így biztosítva van, hogy ne látszódjon a változás. A kieső odd-t meg bele lehet tenni egy usb-s külső házba... -
EstiloL2
tag
Hali! nemrég leírtam már itt a problémám, de nem válaszolt senki. Az lenne a gondom, hogy van egy kb. 1 hónapos Dell N5110-em, ami néha csak úgy lefagy. Akár filmet nézek, akár nem nyúlok hozzá. Nem tudjátok mivel lehet gond? Eléggé idegse vagyok, mert nem lenne jó, ha valami komolyabb baja lenne a gépnek. Neten sem találtam semmit, hogy mi lehet.
Ha valaki tud valami ötletet, kérem írjon! :S -
EstiloL2
tag
válasz randras #20395 üzenetére
Egyfolytában be van kapcsolva a CPUID Hardware Monitor, mert mindig nézem a hőmérsékletet, mióta megvan a gép. Nem szokott nagyon 50 fok föl menni semmi, mert hűtő is van alatta, mondjuk most meleg van, így kicsit melegebb. A windows Eseménynaplóban Kernel-Power 41-et ír, ez mit jelent?
-
EstiloL2
tag
Jah, és a fagyás pillanatában is átlagos volt, 45-55 fokos az alaplap is, és a proci is. Néhol azt írják alaplap hiba :SSS
-
EstiloL2
tag
válasz randras #20398 üzenetére
Most nézem, a Bluetooth-nál van, és ezt írja: A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)
De az eseménynaplóban le van írva, hogy mikor fagyott ki, és már kezdek aggódni :S
Kritikus 2011.08.15. 15:37:41 Kernel-Power 41 (63)
Kritikus 2011.08.13. 19:02:08 Kernel-Power 41 (63)
Kritikus 2011.08.13. 13:21:31 Kernel-Power 41 (63)
Kritikus 2011.08.13. 10:34:29 Kernel-Power 41 (63)
Kritikus 2011.08.13. 10:12:24 Kernel-Power 41 (63)
Kritikus 2011.08.10. 23:11:12 Kernel-Power 41 (63)
Kritikus 2011.08.02. 13:16:53 Kernel-Power 41 (63)
Kritikus 2011.07.30. 9:24:05 Kernel-Power 41 (63)
Kritikus 2011.07.28. 7:47:41 Kernel-Power 41 (63)[ Szerkesztve ]
-
m.tomi4
tag
egy kis segítséget kérnék!
dell n5010
felraktam dell webcam manager-t és az írja ki:
"Nem támogatott webcam driver talált. Kérjük telepítse a webcam driver-t a dell resource CD használatával. utána a futtassa a újra a manager-t."na ezt írta ki angolul.
a web cam amúgy meg mükszik, msn, skype, google talk felismeri és működik is.
ilyenkor mit lehet tenni hogy menjen a webcam manager??
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- Kerékpársportok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- 10. gen ultrabook szép állapotban 80k-ér eladó!
- Asus ROG Strix G713 /Ryzen 7 4800H/16GB DDR4/512GB SSD/RTX 3050/Beszámítás.
- HP Zbook 17 G4,4K UHD,i7-7820HQ,32GB,256GB SSD+1TB HDD,P3000 6GB VGA,WIN11
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- Laptop ventillátor DELL 5480-hoz
- Asus ZenBook S 13,3" WQ+ OLED laptop, 2.5 év gari!
- Laptop kijelzők, képernyők több méretben és felbontásban /slim is/ UPDATE 11-15
- ASUS ROG STRIX Gamer Laptop i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB
- Lenovo ThinkPad T460s I5/16gb ddr4 , 1 terra ssd,sim foglalat,14" FHD IPS Matt/Win10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest