Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#19351) Chaser válasza Chaser (#19350) üzenetére


Chaser
titán

Jah és az 5010-ek kijelzője is elég silány, nagyon el kell találni honnan nézd. Szomorú tény, de a mostani lowend PB gépemnek sokkal jobb a kijelzője. Gondolom 5110-ekbe is ugyanazt a panelt rakják mint az 5010-esekbe.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#19352) empir3 válasza Chaser (#19351) üzenetére


empir3
tag

Köszi a válaszod! Tehát ha tehetem akkor mást vegyek. :) Emelett kinéztem egy Sony Vaio-t. Ugyanezzel a felszereltséggel vagy 200 Euróval többe kerül. Csak gondoltam ha olcsóbban megkapom, ugyanazzal a teljesitménnyel akkor azt a 200 Eurót tehetm máshova is. :)) Játékok terén hogy remekel?

(#19353) SzaboZE válasza Chaser (#19348) üzenetére


SzaboZE
addikt

Igen, a billentyű cseréjével megjön a világítás is. A világítós billentyűzet amúgy is kellemesebb komfortú gombokkal készül, a sima talán tényleg hangosabb picit.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#19354) SzaboZE válasza Chaser (#19351) üzenetére


SzaboZE
addikt

"Gondolom 5110-ekbe is ugyanazt a panelt rakják mint az 5010-esekbe."

Még szérián belül sem mindig így van. Amelyik gyártó éppen jobb áron adja, azt teszi be a dell. Simán lehet két egymás melletti gépben hitachi illetve lg vagy samsung.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#19355) Chaser válasza empir3 (#19352) üzenetére


Chaser
titán

Nem a teljesítményével van gond, de mint mondtam gyakorlatilag az n5110 miatt már nem érdemes megvenni.

SzaboZE :R
Jó tudni, hogy panelekkel is variálnak..ezért lehet vkinek akinek jó panelje van, furcsa az, ha azt mondjuk nem a legjobb panellal szerelt:) Na jó tudni. Az én volt 5010-ember pár hónap után úgy gondolta hogy csíkozza a képernyőt, de külső monitoron is, szóval valszeg nem lesz panelcsere. Csak alaplap v cpu:D:)

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#19356) Chaser


Chaser
titán

SzaboZE ti mennyiért tudtok hozni backlit billt? HU/UK verzió is érdekel. Jah és amit premete többször is írt, hogy a lengyeleknél összerakott gépek szerelése elég tré, ez igaz az UK-beli gépekre is?

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#19357) kk831228


kk831228
addikt

Üdv! Dell n5110 -hez kellene egy kis help. :O A driverekkel próbálkozok de nem megy a wifi meg a bt egyszerre vagyis a bt egyáltalán nem. Már végig próbálgattam minden drivert de valahogy nem akar összejönni. :W Ha valaki telepített ilyen laptopot légyszi írja már meg hogy melyik driver kell hozzá pontosan.(annyi van mint a szemét) :(( I3, gt525 config.Köszönöm!!! :R :R Üdv!! Ja meg a webcamhoz is.

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#19358) Hoffer


Hoffer
őstag

Sziasztok!

Van egy Dell D630 notim, T8300 procival és Nvidia videokarival!
Kérdezném hogy szerintetek mi az ideális hőmérséklet mind a procinak mind a videonak?
Net közben, 42 fok a proci és 60 fok a videokártya! Ez normális?
Amikor kicsit jobban terhelem, film, zene, akkor 80 fok a proci!
Érdemes lenne ujrapasztázni?

:R

(#19359) cadeyrn válasza Hoffer (#19358) üzenetére


cadeyrn
aktív tag

Szia!

Ventillátor megy, amikor 80 fokos a proc?

(#19360) pepejoe


pepejoe
tag

Sziasztok!
Valaki ismeri ezt a típust: Dell Studio 1749? Használtan (6hónapos) tudnám beszerezni 130k-ért. Főleg játékra kellene (Wow, SC2, World of Tanks). Szerintem jó vétel lenne de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is. Köszi

(#19361) Chaser válasza kk831228 (#19357) üzenetére


Chaser
titán

Webcamhoz a win felpakolja a saját driverét, ha sw-re gondolsz azt nem adnak hozzá.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#19362) nazar


nazar
csendes tag

Sziasztok!

Van egy regi Inspiron 1501-em Xp x64 van rajta. Ha a VGA drivert fel akarom rakni azi irja, hogy Video driver not found, vagy masik driver eseten, hogy nem talal kompatibilis drivert a VGA-hoz vagy az OS-hez, pedig a driver jo, az AMD oldalarol szedtem le. (A vga-n kivul minden driver felment.)

Ezen kivul ha a BIOS ba be szeretnek lepni, akkor jelszot ker. Ha frissiteni probalom : Cannot load driver C:\ ...... Please check your accounts, if you have no administrator privilege, please login again!
Mar a bios elemet is kivettem de a helyzet valtozatlan. :F

Hogyan lehet megoldani ezt a ket problemat? Ha valakinek van otlete kerem irjon.

(#19363) SzaboZE válasza nazar (#19362) üzenetére


SzaboZE
addikt

Lassan naponta kell leírni, hogy ne az nvidia és az amd oldalán keressetek drivert, hanem a dell oldalán. A brand gépek kártyái általában nem mennek jól vagy nem is mennek a vga official driverekkel.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#19364) nazar


nazar
csendes tag

Eloszor termeszetesen a Dell oldalarol szedtem le a drivereket, csak az sem mukodott. Emelett kifejezetten 64es xp-re nem volt driver csak 32es-re.

(#19365) nemcso


nemcso
senior tag

XP64bit-es Catalyst progi nem található.
64bit -es, notira való Catalyst (11-5) innen tölthető : 11-5_mobility_vista_win7_64_dd_ccc_ocl.exe

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#19366) lehel22


lehel22
tag

Sziasztok

Dell inspiron 7010 gepel ( M480 i5Cpu, 4 GB RAM, 500GbHdd, Win7/64 ) blue screen jelentkezett az elmult 3 napban legalabb 4-5 alkalommal.
Teszteltem, memtest 86, HDD regenerator, Prime, AIDA 64stability, 3Dmark 11 ,de semmi eredmennyel. A felsoroltakat tobb oran keresztul futattam de egyik sem kapott hibat (memtest, HDD regenerator) valamint nem sikerult BSOD t eloidezni az Aida.,Prime, 3D mark programmal. A gep uj, frissen instalat operaciosrendszerrel.

A kilepes teljesen randomszeru van mikor siman netezes kozben tortenik,akadt amikor MS word alatt , maskor filmnezes alatt lepett ki, legutobb valami egyszeru grafijkaju kis jateknal akadt ki.

A blue screen nevu program a (B)PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA caused by adress: ntoskrnl.exe+7fd00, caused by driver: ntoskrnl.exe"(/B) infot adja ki.
Talakozott e valaki hasonlo hibaval vagy van e barmilyen informacioja errol a jelensegrol ? Elore is koszonom a segitseget.

(#19367) tom1976


tom1976
csendes tag

üdv!
van egy dell 5110-es notim.
[link]
számomra szokatlan és furcsa ,halk,sercegő hangot ad elég gyakran telepről és hálózatról is.
mintha olvastam volna itt valahol,csak már nem emlékszem pontosan,hogy mi is okozza
vagy,hogy lehet-e valamit kezdeni vele.
ha valaki segítene ezzel kapcsolatban,megköszönném.
másik:nyikorog a k-billentyűm.néha az i is,de a k-mindig.borzalmas hangja van és elég dühítő.szerintetek van alapja erre kihívni a szervízt.tudom...kérdezzek rá telefonon.
de hátha valaki találkozott már hasonló problémával.
köszi!
t.

(#19368) harry válasza tom1976 (#19367) üzenetére


harry
veterán

Én windows alatt hallok néha ilyen magas hangú ciripelést, érdekes, hogy linux alatt nem... a noti közepe felől (ez amúgy latitude 6400). Nem igazán tudom, miért lehet.
Bill: esetleg valamilyen tisztítás segíthet? Kifújkálni (akár sűrített levegővel), vagy kis ecsettel megpiszkálni? Csak óvatosan, ne jöjjön le a gomb.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#19369) santamas válasza harry (#19368) üzenetére


santamas
csendes tag

Szerintem a CPU felelős a hangért. Core2Duo-n tapasztaltam ilyet és ott a C4 state állapot hozta elő a problémát, amikor a CPU a legalacsonyabb energiaszinten van.
Megoldani nem próbáltam, mert bele kellett volna nyúlni a CPU energiagazdálkodási beállításaiba, hogy ne menjen le C4-re.

(#19370) harry válasza santamas (#19369) üzenetére


harry
veterán

C2D és jellemzően alacsony energiagazdálkodás (win alatt) stimmel, lehet ez lesz az, utánajárok kicsit, köszi.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#19371) ribery22


ribery22
tag

Van egy 1 éves 1558-asom. Az a problémám, hogy a baloldali zsanér nem tart rendesen. A jobb oldali igen, ezért nem annyira zavaró, sőt meg is tartja. A bal oldalnál viszont a először a képernyő fordul és utána a zsanér (kinyomja a műanyagot, és oldalról is benyomható, fel-le is mozgatható a zsanér - a jobb oldalon ezek nem tapasztalhatóak). Ezt megcsinálják nekem nbd garival? Ha igen, akkor a Dell-t hívjam, vagy egy szervizt? Ha szerviz, akkor melyik?
Köszi a segítséget!

Hiába vannak a hátadon szárnyak Van úgy, hogy az angyalok is rossz úton járnak

(#19372) cadeyrn


cadeyrn
aktív tag

Ahoj!

Szervíz témakörben kérnék én is segítséget: Latitude E6400, két baj: elkezdtek leesni a gumitalpak a gép aljáról (egyet én hülye még megragaszottam, de 1 hónap után lejött még egy, és további kettő félig lóg), illetve egyre jobban lötyög a zsanér.
Hívtam a Humansoft-ot, a zsanérra azt mondták, hogy OK, a gumitalp viszont egyedi elbírálás a Dellnél. Felhívtam őket, egy meglehetősen unott hangú úriemberrel beszéltem, aki közölte, hogy küldjek fotókat, aztán majd lesz valahogy.
2013 végéig NBD garis, morcos leszek, ha elzavarnak :(

Milyen fotókat érdemes küldeni, hogy kezdjenek vele valamit?

Sokat hordom a gépet, de erősen kímélve van, nincs ütve-vágva... ugyanakkor könyörgöm, premium business, katonai szabvány miatököm, hogy lehet ilyen kis nyikhaj?!

[ Szerkesztve ]

(#19373) ribery22 válasza cadeyrn (#19372) üzenetére


ribery22
tag

Felhívtam a Dell-t, azt mondták azért kell a kép, hogy lássák, hogy nincs agyontörve.

Hiába vannak a hátadon szárnyak Van úgy, hogy az angyalok is rossz úton járnak

(#19374) cadeyrn válasza ribery22 (#19373) üzenetére


cadeyrn
aktív tag

Köszi, akkor lepucolom, nehogy valami ujjlenyomatot félrenézzenek sérülésnek (az ugyanis nincs rajta), aztán küldöm nekik, és bízva bízok.

(#19375) Rocko007 válasza cadeyrn (#19374) üzenetére


Rocko007
aktív tag

Ne félj, nagyon korrektek. Nekem az SXPS 16-ról esett le egy gumidarab, kép ellenében azonnal cserélték az egész munkadarabot!

(#19376) harry válasza cadeyrn (#19374) üzenetére


harry
veterán

Szerintem rendben lesz, én hátlapot kértem a géphez, mert több láb is lejött róla, küldtem róla egy képet, küldték a hátlapot. Hangszórórácsnál így hasonló volt a helyzet, arról a festék kopott, az újon más festés van, ezzel nincs gond.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#19377) LOTR


LOTR
addikt

Sziasztok,
végre megvettem dell n7110-et, és most jönne egy olyan művelet, hogy ssd-t kellene bele tennem, a kérdésem csak az lenne, hogy jól látom ez alapján [link], hogy ehhez szét kell szedni darabokra a gépet?
Tehát a billentyűzet alól tudom csak kivenni felfele, ehhez meg ki kell szednem az összes csavart?
Tényleg ilyen idétlenül van megoldva, vagy csak nekem új ez?
És ezzel vajon elveszik a gari?
Az üzletben azt mondták nem veszik el, csak az eredeti hdd-t is meg kell tartani.
Köszi, üdv!

ui
sürgős, mert alig várom már, hogy beüzemeljem :D

One Ring to rule them all

(#19378) LOTR válasza LOTR (#19377) üzenetére


LOTR
addikt

Közben letisztult, hogy csak a billentyűzetet kell kivennem, de mivel még nem cseréltem ilyet, és nem nagyon állnék neki vaktában egy 200k-s teljesen új gép feszegetéséhez, tehát megvárom amíg jön valami építő jellegű hsz amit fel is tudok használni.
Köszi!

One Ring to rule them all

(#19379) premete válasza LOTR (#19378) üzenetére


premete
veterán

Nem bonyolult dolog, minden rendesen dokumentálva [van.]

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#19380) harry válasza premete (#19379) üzenetére


harry
veterán

Bah, tudtam, hogy van ilyen, az én gépemhez meg is találtam, de ehhez nem... mondjuk az angol oldalon néztem, ott nem igazán találkoztam ezzel.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#19381) premete válasza harry (#19380) üzenetére


premete
veterán

Pedig ott van a Dell angol nyelvű oldalán, letöltheted akár románul is. [link]
http://support.dell.com/support/edocs/systems/insN7110/

[ Szerkesztve ]

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#19382) harry válasza premete (#19381) üzenetére


harry
veterán

Bah, ezt megtaláltam, csak utána valamiért csak a SetupGuide pdf-jét láttam, a html manuál linkeket nem... no mindegy.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#19383) LOTR válasza premete (#19379) üzenetére


LOTR
addikt

hehe
ez világos, meg is találtam, de mivel hasonlót még nem csináltam -főleg a bill. kiszedéssel adódtak bajok- így azért nem esek neki csak úgy, azért kárt nem akarok benne csinálni, nyilván ha egyszer megcsinálja az ember utána már nem probléma

One Ring to rule them all

(#19384) premete válasza LOTR (#19383) üzenetére


premete
veterán

Látom, Neked az egyetlen segítség az lenne, ha valaki beletenné, így marad a szerviz. :)
Én egy Latitude bluetooth- kártya belerakásakor gondolkodtam el, hogy nekiálljak-e, de a 8000.- Ft+ÁFA árajánlat meggyőzött, hogy beleteszem azt is magam: sikerült elsőre, és azóta még vagy 3 laptopban ugyanaz. olyan egyszerűbb dolgokról nem is beszélve, mint ram, wwan, wlan, hdd, optikai meghajtó, kijelző, zsanérok, csuklótámasz, stb. A bluetoothhoz az előzőeket mind ki kell venni, olyan jól el van dugva.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#19385) Milgram1


Milgram1
aktív tag

Sziasztok!
dell xps m1530
Mi a baja a laptopnak amikor bekapcsolom akkor nincs kép meg hang se és a ventilátor elindul aztán leáll :W a ramokat is cserélgettem de utána se ment

(#19386) Yahoo


Yahoo
aktív tag

Sziasztok, adott egy Dell noti, amiben TSSTCORP TS-L633C DVD író van. Nos, hát, hogy is fogalmazzak, egy hulladék. Egyszerűen nem képes rengeteg lemezt megírni. Vagyis megírja, de utána se vele, se más meghajtóval visszaolvasni nem lehet. RW esetén, ugyanaz a lemez tökéletesen muzsikál egy LG és egy PIO íróval is.
Namost, másnak is volt ilyen tapasztalta esetleg? Firmware a Dell oldalán található legújabb van rajta. Garis még a gép, de gondolom, hogy ők úgyis olyan lemezt fognak írni vele, amit tökéletesen megír, szóval ebből a szempontból úgy vélem veszett ügy. Pláne, hogy én Szegeden vagyok, a szervizek pedig Pesten és a garim nem háztól-házig opciós. Mi a véleményetek? Egyáltalán mit volna érdemes tenni bele ami mindenevő és megbízható? Köszönöm

(#19387) Yahoo válasza Yahoo (#19386) üzenetére


Yahoo
aktív tag

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy CD Burner Xp szoftverrel írok azokon a gépeken is, ahol az LG és a PIO tökéletesen ír.

(#19388) Milgram1 válasza Milgram1 (#19385) üzenetére


Milgram1
aktív tag

Ja és ki van tiszítva ujra pasztázva ujra telepítve és játék közbe is 82 fokig ment max

(#19389) Fulmi


Fulmi
senior tag

Sziasztok!

Egy Dell Vostro 1400-as laptopom van, amiben eddig nem volt BT modul, de utolag most vettem bele egy Dell Wireless 360 Bluetooth Module-t. Bekotottem, a 64 bites win 7-em fel is telepitette egybol egy olyan driverrel, ami utan a Device Manager-ben az Other devices - Bluetooth Peripheral Device sarga felkiallto jellel van feltuntetve, es a leirasnal az all, hogy ehhez az eszkozhoz nincs driver felinstallalva.

Kerestem interneten (a support.dell.com-on is) a BT modulhoz 64 bites win7 drivert, de nemigen talaltam olyat, ami teljesen jol mukodne. Nem tudna valaki elkuldeni a sajat driveret, vagy egy linket adni, ahonnan o leszedte a sajatjat?

A masodik kerdesem, hogy hol lehet beallitani az FN gomb parositasait? Jo lenne megadni, hogy ki-be lehessen kapcsolgatni a BT-t, Wi-Fi-t valamilyen FN parositassal.

Koszonom a segitseget: Fulmi

(#19390) LOTR válasza premete (#19384) üzenetére


LOTR
addikt

szeretek ide járni a fórumra, itt mindenki nagyon ért mindenhez... így legalább van kitől segítséget kérni

azt hozzátenném, hátha lesz akinek szintén gondot okoz kipattintani a billentyűzetet, merthogy közben összehoztam és kicseréltem az ssd-re a régi hdd-t, hát az egyszerűtől az nagyon messze van, főleg annak aki még nem szedett ilyet szét

One Ring to rule them all

(#19391) sowi


sowi
őstag

sziasztok, egy gyors kerdesem lenne, mert ugy latszik en vagyok a bena...n7110es noti, gyari lunix, a tulaj szeretne win7et felrakni ra, de a telepito folyton kiirja, hogy "Egy cd/dvd szukseges eszkozillesztoje hianyzik, blablabla" mar letoltottem az n7110eshez mindenfele sata, intel drivert a delltol, de az istennek nem akarja megtalalni a vinyot telepitesnel...valami otlet, hogy mit csinalok rosszul?

Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

(#19392) premete válasza LOTR (#19390) üzenetére


premete
veterán

Én sem mertem volna tanácsot adni, ha nem szedtem volna szét már legalább 20 Dell laptopot, és az elsőnél nekem sem volt egyszerű még a billentyűzet kicserélése sem.
Szerencsére a service manual-ok nagyon sokat segítenek.
Nekem sincs semmilyen szereléssel kapcsolatos végzettségem, de 20 évnyi saját laptop használatból ragadt rám valami. :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#19393) premete válasza sowi (#19391) üzenetére


premete
veterán

Olyan triviális dologgal próbálkoztál, mint BIOS/System Configuration/SATA operation?

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#19394) premete válasza Yahoo (#19386) üzenetére


premete
veterán

Mivel ez az egyik legjobb OEM dvd-rw notebookokban, használtam én is nem egyben, nem hiszem, hogy "hulladék" lenne. Inkább azt tartom valószínűnek, hogy vagy "hulladékkal", vagy "hulladékra" akarsz vele írni. Nekem egyik TS-L633C, sem ennek 9mm-es "kistestvére" sem rontott még lemezt a Dell hozzáadott Roxiójával. Persze, az is lehet, hogy kifogtál egy hibás darabot, akkor ott a garancia, felhívod a Dell Supportot, és kérsz egy újat futárral (amennyiben a garancia megfelel hozzá). Előtte azért kipróbálnám a Roxioval, és valami normális, 50-60 forintos dvd lemezzel, nem a leggagyibb, 30 forintos nonéjm cuccal.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#19395) SzaboZE válasza sowi (#19391) üzenetére


SzaboZE
addikt

Ugye nem USB-ről telepít? ;) Ha igen, akkor próbálja meg a bal oldali USB portban. Esetleg DVD-ről.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#19396) sowi válasza SzaboZE (#19395) üzenetére


sowi
őstag

koszonom, megoldodott idokozben, es USB-rol telepitettem, a gepnek csak a jobb oldalan vannak USB csatik

Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.