- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kobe
veterán
bár HD sentinel jelenleg 30%-s állapotúnak mutatja a vinyót
A lemez felületén található 64 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 6 hibás szektort.
A lemez felületén található 6 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
875 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges. -
dre@mer
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Egy barátom Del Inspiron 1525-ös gépén renszert frissítettem ma!
Windows Vista volt rajta alapból. Windows 7- et tettem rá.
Az eszközkezelőben szerencsére semmi sem "kérdőjeles", vagyis a Windows 7 mindenhez talált drivert elvileg!
Azt szeretném megtudni, hogy mit kell feltelepítenem ahoz, hogy pl: a hangerő gomb használatakor megjelenjen a grafikus menü ami a hangerő "csúszkát" ábrázolja!
Vagy ha képernyő váltok az Fn F8 billentyű kombinációvalmakkor is megjelent egy Grafikus menű amin làtszott hogy éppen melyik megjelenítési módban van a gép! Ez most nem jön elő! A funkciók egyébként működnek, csak az említett menük nem láthatóak! -
Tim82
félisten
Néha az ármester is elmehet nyaralni, főleg, ha egyedül viszi azt a topikot.
-
kiskaktusz
addikt
-
szaszandras
csendes tag
Az én másfél éves E6410-esemen is ugyanezeket az értékeket látom, és az igazat megvallva ez nekem már egy kicsit gyanús.
Nem tudom, mennyire hihető, hogy normál használat mellett - sokszor volt kicsit/negyedig/félig és összesen talán kétszer majdnem teljesen lemerítve - ennyi idő alatt semmit sem gyengült az akksi... Bárcsak tényleg így lenne, és örökké tartana! -
-
Chaser
legenda
-
szaszandras
csendes tag
A 130W-os nem küld rá kétszer akkora teljesítményt, mint a 65W-os, csak képes leadni azt. Ha a feszültségük és a "lábkiosztásuk"
megegyezik, akkor a nagyobbat minden probléma nélkül lehet használni a kisebb helyett - igazából fordítva is, mivel ezekben mind van 1-1 chip, amiből a noti kiolvassa, hogy konkrétan milyen táppal van épp dolga, és ennek függvényében csökkenti esetleg a teljesítményt...
Az XPS töltőjét nem ismerem, de az általam használtak (65W-os egy Vostro 3350-hez, 90W-os a Latitude E6410-hez, ill. 130W-os a dokkolóhoz) mind 19,5V-osak ugyanolyan csatlakozóval, bármelyiket tudom használni mindkét laptophoz - a dokkolóhoz vsz. nem lenne jó a többi, annak úgy tudom, kell a nagyobb teljesítményű. -
márNemKereső
tag
Mondd, te olvasol is vagy kizárólag a kötekedés hajt?
Beraktam két linket: az egyik az l502x-hez felajánlott töltők listáját tartalmazta, a másik a latitude-ét. Két tökegyforma lista volt, ha igaz, még az akkuk is egyformák voltak, bár erre nem vennék mérget.------------------------
Azért ez már szánalmas: a dellével 1:1-ben megegyező verziószámú VGA driver az Inteltől letöltve tökéletesen működik.
-
mghltm
addikt
sajat peldamat tudom mondani: 3 fajta toltom van ( 65, 90 es 130wattos ) es ezeket vegyesen hasznalom a d630-hoz, 1525 inspironhoz, e6400 es e6510-hez. szerintem nem lesz gond nalad sem
ellenben a dokkolok nagyon erzekenyek a megfelelo tapra. ott mas trukkot kell alkalmazni
-
soldi3r
veterán
-
márNemKereső
tag
Te miről beszélsz? Ha megtámasztom a kezem a billentyűzet melleti területen és az említett gombokat használom a játék irányítására, akkor épp eltakarom a hangszóró nyílásait.
Biztosan túl nagyra nőttem, ez van.Na mindegy, megint hagyom, hogy [moderálva] belerángasson egy vitába, [moderálva]
(halkan megsúgom, tudom, hogy szól az a JBL és továbbra is tartom, hogy a gagyi, 3000Ft-os hangszóróim messze jobb élményt nyújtanak minden tekintetben)[moderálva]
[ Módosította: 7 ]
-
márNemKereső
tag
Ez esetleg egyéb notebookokon szerzett konkrét tapasztalat. Általában a billentyűk mellett támasztom a kezem, ha pedig játszom, akkor épp ott, ahol az a nyomorult hangszóró van.
Most is pontosan ott takarom a billentyűzetet, miközben gépelek, csak nekem nem felül van a rács. -
kilozsul
aktív tag
Alátámasztom
Hasonlítani semmi értelme, de azért sokat elmond, hogy amióta megvan a laptop, alig kapcsolom be a hifit. És a hifi alatt nem genius, de még csak nem is philips és társai kategóriáját értem...
Nyilván a versenyt nem veheti fel vele, de praktikus, szépen szól és nálam 50m2 tetőteret simán megtölt...
-
dellkereső
csendes tag
Na, szerintem most jutottunk el odáig, hogy felkérlek: a jövőben ne szólj hozzám sem közvetlenül, sem közvetve. Hogy ostoba vagy és nagyképű, arról nem én tehetek.
Viszont azt kikérem magamnak, hogy olyasmivel vádolj, hogy megtévesztenék másokat!
Nyilvánvalóan fogalmad sincs, hogy miről beszélek, ugyanakkor azt korábban már bizonyították, hogy te valóban megtévesztesz másokat (lásd pl. full AdobeRGB-re való hivatkozásod, aminek kb. 0 a valóságtartalma) a hülyeségeiddel. Magánügyed, meg azoké, akik beszopják. De ne csinálj úgy, mintha szakértő lennél!
Különösen audio témában ne, mert ezek fényében ki merem jelenteni: annyit sem értesz hozzá, mint én. -
dellkereső
csendes tag
Ami a "btw" kezdetű bekezdést illeti: ebből számomra elég egyértelműen lejön, hogy nagyon eltérőek az igényeink.
Amikor hangfalat kerestem, max. 200e/pár értékben, egyik hifi kereskedő srác mutatott párat anélkül, hogy megmondta volna, melyik mennyibe kerül. Egyértelműen kiszúrtam magamnak azt, amiről utóbb kiderült, hogy másfél milla.
(arra már nem emlékszem, hogy per darab vagy pár) -
dellkereső
csendes tag
A 10000Ft-os szerintem alsó-közép kategória legalja... És én ezekről beszélek.
Bár kíváncsi lennék, hogy a közel tíz éves, műanyag dobozos, asszem 3000Ft-ért vásárolt ócskaságaim hangjával felveszi-e a versenyt - különösen térérzet és basszus terén.
(azért nagyon nem mindegy, hogy szemből szól vagy a kezeim alól)
Úgy saccolom, a JBL-ek kb. ezt a szintet hozzák vagy még ezt sem.
Pár hónapja le akartam őket cserélni, és valamelyik "merhüjeazénemvagyok" áruházban meghallgattam valami húsz+ ezres kacatot, aztán úgy döntöttem, hogy marad ami van.
Igaz, az 5.1-nek volt hazudva, ez meg csak sima sztereo, de zenére, Il2-vel repkedni ez is bőven sok.Gyakorlati tapasztalatot meg szívesen szereznék, ha lenne hol.
De ugye "ezt a linuxot nem tudunk bootolni, windowst meg nem indíthatjuk el, mert még el akarjuk adni a gépet" a legtöbb, amit kapok az üzletekben. Ha meg visszamegyek és viszek saját linuxot, akkor meg már a maradék segítőkészség is eltűnik a bolt munkatársaiból.
Azt meg nem akarom eljátszani, hogy megrendelem, kifizetem, rájövök, hogy sokkal rosszabb, mint vártam, visszaviszem, kivárom, hogy visszaadják a pénzem és goto1.Magasabb kategóriába tartozó (Dell és Thinkpad amit nézni akartam) gépekből egyébként is alig lehet fizikailag is megérinthető példányt találni a boltokban.
17"-est pl. egy darabot sem találtam, hogy legalább azt el tudjam dönteni, nem lenne-e jobb a három és fél kilója ellenére azt választani. -
No.01
addikt
Na akkor indulhat a keresgeles... Dupla rendelesnel vajon kapok e kedvezmenyt?
(a Vostro a paromnak lesz)
Tenyleg az XPS-ben van/rendelheto billentyuzet vilagitas?Most egy Sony-t hasznalok ami ugyszinten FullHD teljesen elegedett vagyok vele (pedig sok helyen nem szeretik) egy dolog van ami vegett megvalnak utjaink: a hangszorok koszono vinyonyban sincsennek a Dell JBL-jehez kepest sem hangeroben sem minosegben. na de ez egy masik tortenet.
Remelem talalok v.hol egy elfekvot es nem kell 1 honapot varnom... Na majd kiderul.
Ha kerdesem lesz meg ugyis jovok
a segitseget pedig megegyszer koszonom
-
No.01
addikt
Koszonom! Na akkor mehetek v.melyik ceghez "kuncsorogni"h mikorra tudnanak egy 8 cellasat beszerezni
Mellesleg latom az alairasodban, h XPS-t hasznalsz raadasul olyat amit en is venni keszulok.
Elegedett vagy vele? Zajszint erdekelne mega a billentyuzet leginkabb.A nagy akksival mennyivel nagyobb a sulya ill a merete?
Kozben goggle segitett...ez nem annyira ormotlan mint gondoltam. Mennyivel bir igy tobbet normal hasznalatot feltetelezve? (nem FullHD film nezesre meg jatekra gondolok.
-
dellkereső
csendes tag
Átvételkor... na jó, de ha nem kérdezősködök, ilyesmit pl. honnan fogok megtudni?
Egyébként épp az egyik itt "reklámozott" Dell kereskedőnél botlottam olyanba, hogy egy 17"-os, Core i7-es procis XPS olcsóbb volt, mint egy gyengébb felszereltségű 15-ös.
A kiírás szerint (ami kb. két hete változatlan volt) még volt belőle néhány példány raktáron, mi több, épp volt rajta kb. ezer forintnyi engedmény is. Felhívom őket, hogy mégis miért olcsóbb a jobban felszerelt, erősebb, mint a másik. A srác egy darabig tanácstalan, majd közli, hogy valószínűleg elírták az árát és különben sem kapható. Mondom, ott az oldalon, hogy van belőle! Á, az semmit sem jelent! És valóban, öt perccel később már nem volt nyoma sem. Másik gép mellett (sorozatszám alapján, más oldalakon azonosítható volt) hibás fotó szerepel és a paraméterek sem stimmelnek teljesen a valósággal. Senkit sem zavar...
Valahogy elment a kedvem, hogy tőlük vásároljak. Ilyen apróságokkal rendesen elveszik az ember kedvét.Aztán vannak olyan mániáim, hogy nem szeretek bemutató darabot venni. Másik üzlet webshopjában nézem azt a gépet, ami a kezemben volt a boltban, se raktáron, se bemutató példány státusszal nem szerepel. Akkor az mi volt, amit összefogdostam egy órával korábban?
Szóval nehéz ügy... amikor amúgy is válság van, ilyen apróságokkal is elriasztanak egy-egy vásárlót. -
dellkereső
csendes tag
Milyen nincs? Hogy a kereskedő esetleg mást mond, mint a Dell? Miért ne lehetne ilyen?
Egyébként a legtöbb normális gyártónál tojnak a garanciapapírra ugyanúgy, ahogy elmondásotok szerint a Dellnél is. Ott a számítógépes rendszerben a gép - 2011-ben ezt el is várom.
A papír az nekem kell, hogy ha vitám van a céggel - mert mondjuk úgy járok velük, mint a vízművekkel (kissé elírták a vízóra állását :-D) - akkor legyen nyoma nálam is, hogy pl. javítva volt a gép. Lenovoéknál pl. ott a munkalap, amit el kell tenni, ha javítva volt a gép.Nem tudom, miért olyan nehéz felfogni, hogy rengeteg negatív tapasztalat után már óvatosabb az ember...
A gyengébbek kedvéért: nem gyanúsítom semmivel sem a Dell-t, sem a szerződött szervizeit, mindössze igyekszem utánajárni azoknak a buktatóknak, amikhez már volt szerencsém.
-
xanadublog
csendes tag
Jól látod, a Dellekhez nem is kell garanciapapír, sem számla. A service tag-ből kiderül minden, ha szervizbe viszed, bepittyentik az express code-ot, és kiírja a képernyőre a nyilvános információkat. A nem nyilvános információk a Supportnál megvannak, egy másik adatbázisban, mint korábbi hibabejelentések, eredeti tulajdonos, lopottként bejelentés, stb.
A szerelő maximum a BIOS-ban megnézheti a service tag-et, hogy nem kamu-e a matrica. Más nem kell, hogy érdekelje, a Dell bízta meg a javítással, ők fizetik a kiszállást, szerelést, adják a szükséges alkatrészeket (nem garasoskodnak, inkább kicserélnek jó alkatrészeket is, mintsem még egyszer ki kelljen jönni), sőt, az akkut a garancia lejárta után 3 hónapig még cserélik, ami szintén nem divat ebben a balkáni csárdásköztársaságban. -
dellkereső
csendes tag
Mondjuk azt nem tudtam, hogy amcsiknál ez opció. Viszont ismerve a hazai viszonyokat, mindig lehet valami az apróbetűben, amiért az a három év nem úgy három év, ahogy azt t. vásárló elképzeli, ezért voltam/vagyok kissé gyanakvó ha ilyet látok (azon első körben kiakadtam, hogy a tápra sem vonatkozik a három év, nem csak az akkura...)
Régebben ugye nagy divat volt három évnek hirdetni azt, ami valójában csak egy volt, a maradék kettőben meg tán a munkadíjat nem számolták vagy valami ilyesmi...
-
dellkereső
csendes tag
Anélkül, hogy a hardveres részéhez értenék: fotós fórumokon többször előjött a kérdés, hogy azonos panellel szerelt monitorok azonos minőséget nyújtanak-e és a végeredmény az volt, hogy azért elég sok dolog befolyásolja a képminőséget (nem vagyok egy műszaki ember, nem emlékszem részletekre), önmagában a panel azonossága kevés.
Mindegy, számomra igazán nagy jelentősége ennek sincs, mivel a fotózással egyébként is felhagytam és korábban sem profi szinten űztem, tehát sohasem volt szükségem precízen kalibrált rendszerre. (hogy van hozzá műszerem, az más téma :-) )Vezérigazgatót ne hozz, az úgysem ért hozzá, inkább egy főmérnököt, ha kérhetem.
Csak és kizárólag azért feszeget(t)em a témát, mert általában az ilyen paramétereket jó nagy betűkkel belevésik a marketingrizsába és itt valamiért kimaradt - egyébként egy normálisabb, fotóra, grafikára alkalmas monitor ára önmagában több, mint a szóban forgó laptopoké. Szóval profi fotósnak, nyomdába dolgozó egyéb emberkének azért nem merném jó szívvel ajánlani.
-
dellkereső
csendes tag
A gúnyolódásodra nem reagálnék, vallási szintű márkaimádattal és szövegértési problémákkal nem tudok mit kezdeni (ahogy azzal sem, hogy itthon miért adnak 3 év garanciát arra, amire az USÁban csak egyet), de
Our high-end model came with the full HD B+RG LED screen. After calibrating and testing the ICC profile we determined that the screen exhibits a very broad color space. sRGB and AdobeRGB are both covered to good extent.
Két apróság:
1. High-end model
2. "both covered to goog extent"Ha 100% AdobeRGB lenne, azt lépten-nyomon hangoztatnák, ezért is érdeklődtem intenzíven, hogy honnan vetted ezt az információt. Egyébként a legoptimistább mérés szerint is 95%-os lefedettséget ad, de ahol ezt olvastam, az ha jól emlékszem, egy erősen marketing ízű, angol cikk volt. (tény: jobb, mint egy átlag notebook kijelző, ezt nem is vitattam - különösen azóta, hogy láttam egy 15"-ost)
De ha végül mégis emellett döntenék, meg fogom mérni saját kezűleg. :-) -
Kobe
veterán
rossz a link, a gép nem az srgbt kezeli hanem az adobeot, azt az L502x-es tesztben mutatták, a link mg a régi, sima L501X tesztjére mutat
az eredmények kcisit megtévesztők, mert az L502X tesztjénél nem kalibrálták be koloriméterrel a színeket, így jócskán eltér pl az sRGBtől (amit az L501X 95%ban lefed kalibrálva, és a kettőben ugyanaz a kijelzőpanel van)
-
xanadublog
csendes tag
Vannak furcsaságok: Nekem ugyanaz a windows 7 Dell Oem gyorsabban bootol és általában gyorsabb az e4300-asomon, SP9400-as procival, 4 GB ddr3 1333-as rammal, 4500 MHD intel vgával, ugyanazzal a Delles WD HDD-vel, mint az e6410-esen, i5 520, 4GB rammal, nvidia 310m vgával.
Még a dell Webcam central, PowerDVD, Roxio Creatort szoktak adni 1-1 lemezen a driver és op. rendszer mellé. Én is gyaluval kezdem, windows7 fel, majd a Dell drivers and download oldalról, amit kér, mivel azok frissebbek általában, plusz a SE wireless managert driverestől a wwanhoz (jobb, mint a delles) és a wifihez az Inteltől a drivereket, egy régebbit, amivel még megy a hotspot funkció is. -
m.tomi4
tag
amúgy szintén érdekes tapasztalat:
csak azért vettem egy szintén régi fusit hogy ne a dell gépemet gyötörjem melóhoz.építészmérnök vagyok és sokszor helyben az építkezésen kell utómunkát végezni, látvány terv bemutatás stb. na ott is van por kosz hő ingadozás. már 3 éve meg van most takarítottam ki és iszonyat por volt benne, de amúgy semmi jele nem volt hogy tele van porral, alig melegedett........
nem egyszer érte már kisebb baleset. megtört a borítása de megy minden gond nélkül -
dellkereső
csendes tag
Az elmúlt 6-8 évben megjelent hardverekhez egyáltalán nem értek, viszont hajlamos vagyok rá, hogy még az egyébként minőségi cuccokból is kiválasszam a szemetet.
Ebből következően nem teljesen értem a reakciódat.
Úgy értem: én vagyok lehülyézve általad vagy a xanadublog nickű egyén?Utóbbi esetben: nem véletlenül vettem komolyan amit írt. A három-három és fél éves Lenovo T61-m iszonyatosan melegszik és volt már egy garanciális alaplapcseréje is - feltételezhetően azért, mert valami szó szerint kiolvadt benne. :-(
Pedig max. flash játékokat játszottam rajta meg a saját CD-imről konvertált mp3-akat...+1: hardver téren feltétlenül megbízható ismerős is mondott "szépeket" az alsóbb kategóriás Vostrokról. Igaz, a 3750-re meg valami olyat írt, hogy ne nevezzem laptopnak azt a három kilós monstrumot. :-)
Nem kicsit félek ettől a vásárlástól, de alig találok olyan gépet, ami még beleférne a költségvetésembe és mechanikailag ne lenne egy hulladék. (már a Thinkpad sem a régi e téren)
-
dellkereső
csendes tag
Miért felesleges? És ha valakinek olyan perverziója van, mint nekem, hogy szoftverfejlesztési céllal veszi és szeretne 2-3 virtuális gépet futtatni a főrendszer alatt?
Olyankor azért nem jön rosszul a négy magos proci.Arra tényleg senki sem tud válaszolni, hogy a picit komolyabb dell gépek közül melyek azok, amelyek linux-szal is teljeskörű működésre képesek (wifi+vga 3d+esetleg ujjlenyomat olvasó), min. 1600x900-as felbontása van és mechanikailag stapabíró darab?
Plusz kérdés: mennyire melegszenek ezek a gépek? A Lenovo T61-em nagyon. :-( Jó lenne kevésbé melegedő darab. -
_adaml21_
őstag
Csak azt azért elfelejtettem megemlíteni, hogy még játékot nem látott ez a gép, AutoCAD-et annál inkább. És azért az jelent valamit, hogy megközelíti, néhol túl is szárnyalja telesítményben az asztali gépemet (ami egy phenom 955, 4gb ram, 5850 vga), ami azért nem mindegy. Az aztali konfigomból is láthatod, hogy nem e-penis méricskélésre veszek gépet, az egy ár-érték arányban best buy gép. A laptopnál meg azért választottam az i7-est, mert 10e forinttal OLCSÓBB volt, mint az i5, és nem csak a prociban erősebb, hanem több ramot és nagyobb kapacitású merevlemezt is kaptam mellé. Amúgy meg 9 cellás akksi nekem csak második akksinak kellene, mert számomra elég nehéz azt elviselni, hogy megemeli az egész gépet. (ismerősöm sony vaio-ja ilyen, nekem borzasztó zavaró volt).
nkmedve, ilyen beállításokat hol találhatok? Mert a mindennapokban tényleg jól jönne ha visszavehetnék a proci teljesítményéből, ezzel akkuidőt nyerve!
-
nkmedve
őstag
Azért szerintem túlzás, hogy az i7 olyan rossz vásár lett volna, az is csak durva terhelés mellett melegszik, olyankor ha muszáj kicsit állitasz a proci energiamenedszmentjén (vagy 4 magos esetén letiltasz 1 magot BIOS-ból, Dell-eknél ezt általában meg lehet csinálni) és egyből nem fog melegedni, az i5 szintjét pedig még mindig fogja simán hozni teljesitményben.
Egy gyors de cserébe energiaigényes procit bármikor vissza lehet fogni, de egy lassabbat annál nehezebb tuningolni, főleg notiban.
Akkuidő olyan amilyen, kell bele egy 9cellás és kész.
-
_adaml21_
őstag
Láttam a videotesztet. Nem fűt az a proci, ahogy eddig próbálgattam.
Csak én nem érzem a "cumit" abban, hogy i7es proci, 6gb ram, 750-es vinyó (ami ráadásul 7200rpm-es) egy 275k HUF, míg i5-el, 4gb ram-al, 500gb-os vinyóval 285. A magasabb teljesítmény érdekében el kell viselni viszont a rosszabb akku-időt. Megoldás lehet a 9 cellás akksi vásárlása, amit be lehet fogni egyfajta utazó-akksinak.
Hol lehet olyat vásárolni, és mennyiért? -
Feribacsi555
senior tag
Ez volt a hsz-em kezdete:
Teljes mértékben idézet!"Hát én annyira nem értek hozzá, de haver azt mondta, hogy ennyi pénzért nem éri meg az árát, mert gt525 van benne. Azt mondja, hogy annál jobb kellene bele.
Ezt a listát szedte össze 200k körülben:"Tisztázzuk. Az a leírás egy az egyben az ő agy szüleménye. Én nem kommentáltam azokat a laptopokat, mert minek, hiszen nekem már van!
-
Feribacsi555
senior tag
Kedves libria.
Nem tudom mit nem lehet azon a részen érteni a hsz-emből, hogy analfabéta vagy.
És vajon miért is?
Tanácsot kértek.
És én végig az elejétől hozzátettem, hogy ezt egy haverom szedte össze, az ő pénzéhez mérve. Végig olyan szavakat használtam, amik rámutatnak arra, hogy nem én ismétlem nem én és megint nem én (csakhogy megértsd) írtam ezt a listát. Én csak bemásoltam, amit haverom küldött nekem.
Továbbá kihangsúlyoztam, hogy ezek nem az én eszmefuttatásaim így nem is kell 100%-ba figyelembe venni.
Erről ennyit. -
eddhunter
tag
Van hozzá dvd ilyen zöld színű dell windows 7
gondolom ez jó. Valszeg holnap nekiesek(ha befejezte ezt az akksi formázást) és ha mindent törlök ezeket a dell cuccokat honnan tegyem vissza?Dvd- n rajta vannak? Akkor érdemes telepítés után egy recovery discet csinálni?
még valami: tudtok ehhez a géphez egy normális táskát ajánlani? -
amonraa71
csendes tag
DELL Latitude E5520.Bár kölcsönben volt és biztos igazad van,mert én nem piszkáltam el rajta semmit.Most n5110 8Gb ram i7 gépet vettem szerkesztésre(adobe prem.pro,after effect).itt viszont jó jönne egy 21 colos monitor...fhd.Ha már itt tartunk nem cseréltél vinyót ssd-re,mert nekem nagyon visszafogja a gépemet adobe szerkesztésnél.
-
Chaser
legenda
Kösz, de már mind1, lett volna egy pár hónapos, 2.5év+ garos FHD kijelzős i5 gép 8GB rammal és 120GB sorsair ssd-vel 200k-ért, már egy ideje árulta a tag, mondom csak kivárja még a jövő 7et amikor eltudok menni a gépért, nem így történt
De lehet valakinek hasznos lesz az info
-
kilozsul
aktív tag
Én nem tapasztaltam hasonlót, viszont néha az enterre úgy reagál, hogy behozza az energiagazdálkodási panelt... (elvétve fordul elő) Szerintem is valami szoftveres gebasz...
más: tedd már meg, hogy egy dolgot megnézel a dell oldalán... Hogy ha beütöm a service tag-et, akkor a konfigurációnál nekem azt hozza ki, hogy SB X-Fi kártya van benne, pedig nem... (cd-t is ahhoz adtak...) Nem halok bele, csak kicsit sérelmezem
-
Chaser
legenda
Én ilyet nem tapasztaltam egy gépnél se, csak nem csalfintán beleépítettek egy "temészetes" elhasználódási ciklust?
E5420-akról tudtok-e valamit mondani? Árba az is beleférne, a lényeg megvan: backlit bill, matt kijelző, ujjlenyomatolvasó. Egy 5520-as volt már nálam, igen masszívnak tűnt. Amit nagyon nem tudok, az a szerelhetőség. A 6410-nél mondhatni tökéletes, csakúgy mint a 1525-nél, de ezeknél is? Ha ilyen burkolat bontás kell hdd cseréhez v szétbarmolni a gépet cpu újrapasztázáshoz már el is felejtettem. 4 év garis jószágok, ráadásul alig lenne több mint egy 6400 cirka 1 év garral, 6410-es meg még drágább is lenne backlit nélkül.
-
kilozsul
aktív tag
Megkérdezhetem, hogy milyen konfigod van? A tiédben X-fi hangkari van? Mint utólag kiderült, az enyémben sajnos nem, pedig lemezt adtak hozzá (ez annak fényében meglepő, hogy csak ezt a lemezt). Nem mintha így nem szólna brutálisan jól...
A 3 dedikált gomb közül (power gombtól jobbra) a 2 jobboldalit hogyan lehet életre kelteni? A kezelőközpontos indul, de a hangpanel nem. A középsőt meg nem is egészen értem, az végül is valami billentyűkombináció helyett van, amit ugyanúgy kell belőni mint pl. parancsikonon?
Amit még sajnálok, hogy az enyémben nincs billentyűzet háttérvilágítás... Pedig nem éppen az alap konfig...
(Tudom, hogy elméletileg össze lehet válogatni a dellnél, de esetemben a "válasszunk a nagykerben elérhető modellekből azonnal" helyzet volt.)
-
McLaca
őstag
Dellnél nem tudok hasonlóról, max. ha figyeled és kézzel állítod le a töltést, bár nem tudom, az l502x ezt támogatja-e (E6410 igen, de biztos ismered, hisz' neked is van egy.
). Hogy milyen metódust alkalmaz a notesz az akku töltésére, egyszerű kideríteni. Feltöltött akkut 98%-ra meríted, aztán a tápkábelt visszadugod. Ha nekiesik tölteni, akkor a buta megoldást használja. Ha nem tölt, akkor 94%-ra meríted és kipróbálod újra, ha itt elkezdi tölteni, akkor az okos megoldást használja a gép. 5% önkisülés kb. 5 nap alatt összejön (az első néhány % hamar "kisül", aztán 90% körül már lassul a tempó).
Üdv!
-
McLaca
őstag
A lítium-alapú akkuknál nem csak a teljes töltés-kisütés ciklus számít, hanem gyakorlatilag bármilyen töltés (akár csak pár %-nyi is). Igazság szerint 40 és 80% közötti töltöttségen kéne őket tartani, így akár 10× több ciklust is elviselnek, csak ez egyrészt kivitelezhetetlen, másrészt az üzemidő több, mint fele elveszne vele. Valószínűleg nem tényleges, csak statisztikai elhasználódásról van szó, amit az akku elektronikája "számol". Ha folyamatosan a gépben van az akku, akkor két verzió létezik: bizonyos önkisülés után rátölt a gép (ez általában 95%, a régi Vostróm így csinálta), vagy bármliyen kis önkisülés esetén máris rátölt (E6410-es ezt csinálja, rendkívül buta szokás és hanyag megoldás egy ilyen kategóriájú géptől). Utóbbi esetben jobb kivenni az akkut, mert szinte minden bekapcsolásnál rátölt, és igen hamar elhasználódottnak minősíti az elektronika, ami nem lesz valós ugyan, de tény, hogy ez nagyon öregíti az akkut.
BullZeye: dell.hu-n főoldal, "Otthonra" pontra ráhúzom egérkét, utolsó menüpont: támogatás és illesztőprogramok. Továbbra sem értem, ezek után minek kikeresni a termékinfók közül a gépet, és ott keresni letöltés pontot, amikor már az első lépésnél az arcodba tolja az oldal a támogatás menüpontot... Mellesleg a terméktulajdonságok közt szerintem sincs keresnivalója a letöltéseknek, ha egyszer saját menüpontja van. A főoldal alja szintén tele van lőve támogatási infóval. Csak az nem találja meg, aki vak, vagy aki direkt nem akarja. Továbbra is azt mondom, hogy a júzer felfogóképességével vannak a problémák, akárhogy csűrjük-csavarjuk.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest