- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bexinho23
őstag
válasz
bexinho23 #55173 üzenetére
Elvileg alaplapi áramkör probléma áll a háttérben. Bár ez csak egy véleményes megállapítás az egyik számtech üzlet alkalmazottjától (szétszedték). A pontos diagnózist csak a pesti szervizbe (nem Dell) küldés után tudnak megállapítani és árajánlatot küldeni.
Véleményetek szerint mennyibe fájhat egy ilyen hiba javítása? Tök fura, hogy egyik napról a másikra nem vette a jelet a laptop. A töltő oké, leesni sem esett le sosem. Bár azt nem tartom kizártnak, hogy az anyós ágyban használva néha megmelegítette a notit candycrush-ozás közben... hiába mondtam neki, hogy azt nem szívleli egyik laptop sem.
-
BBéci
legenda
válasz
bexinho23 #40853 üzenetére
Maximális jóindulattal és segítő szándékkal írtam, hogy hívd a szervizt, mert az a tuti, amit ők mondanak. Minden egyéb csak találgatás lett volna, hiszen semmit nem tudtunk a szóban forgó laptopról és annak jótállásáról.
(#40855) somasz
14 éve tesztelek tévéket, általában a csúcsmodelleket, van némi fogalmam arról, milyen a jó képminőség. Szerencsém van, mert E5530 gépem full HD kijelzője minden várakozásomat felülmúlta. Ma végre kalibráltam, a színhelyesség is rendben van. Sajnos vannak hátrányai is a nagyfelbontásnak.De a képminőség kárpótol.
-
BBéci
legenda
válasz
bexinho23 #40843 üzenetére
A stílusod még halványan sem hasonlított az enyémhez, ugyanis az egyetlen használható, valamirevaló választ adtam. Te viszont olyan primitív, bunkó stílusban reagáltál, ami simán megérne pár napos tiltást. Erre mondják, a stílus maga az ember.
A garancia fajtája nem az eladó üzlettől függ (4 laptopot vettem az említett cégtől), hanem az importőrtől.
Sokkal gyorsabban, biztosabban és egyszerűbben kaptál volna választ, ha a szervizt hívod, de úgy látszik, a Fórumot tekinted ingyenes ügyfélszolgálatnak. -
somasz
Topikgazda
válasz
bexinho23 #40843 üzenetére
Inspiron gépre valószínűleg nincs NBD gari, ezért be kell küldened egy szervizbe. A dell központi számát felhívod, problémát bejelented, megmondják, hova kell küldened, adnak elérhetőséget. A szervizzel felveszed a kapcsolatot, megbeszéled, hogyan jusson el hozzájuk a cucc, valamint hogyan jöjjön vissza. Mindkettő költségét neked kell állnod. Ugyanezt lejátszhatod a laptop.hu-val is, de ők nem fognak javítani.
Ha a közeledben levő szervizben nem bízol, akkor hívd fel direktbe a Humansoft kft-t és intézd el velük. Ennyi.
-
soldi3r
veterán
válasz
bexinho23 #40840 üzenetére
1, Megadtad a garanciad tipusat? Nem, igy megis hogy varsz valaszt a kerdesedre? Irjam azt, hogy miert futunk bele ilyen ostoba f*szokba, mint te...
!? Kb "Elromlott az autom, mit csereljek ki?" kategoria
2, Igaza van, a Delles telefonszamot, vagy szervizt kell hivnod. -
Chaser
legenda
válasz
bexinho23 #37106 üzenetére
Ha van papír gar onnantól indul. Olyan nincs, hogy nem vállalnak garit
Nem ők írják a jogszabályokat. Nyugodtan visszaviheted, nyomtasd ki előtte a garanciás topikban megadott paragrafusokat, említsd meg egy ügyvéd barátodat meg a fogyvédelmet, mindjárt tudni fogják hány évesek
Dellnél itthon két gar van.
1. Szerviz gar. Senki nem megy a gépért, neked kell bevinni majd elhozni.
2. NBD helyszíni. Itt megy a szerviz és előtted javít. Üzleti szériákon ilyen van. Inspironokon már régóta szerviz. De service tag alapján meg tudod nézni, linkeltem.Dell zöld szám gugli első találata
-
premete
veterán
válasz
bexinho23 #37101 üzenetére
Már úgy érted, Michael Samuel Dell személyesen megy a gépért?
Viccet félretéve, vagy NBD-garancia van rá, és akkor a szerelő viszi a hangszórópárt és kicseréli, ha szervizgarancia, akkor neked kell bevinned a szervizbe/boltba ahol vetted.
Esetleg kérsz a dell zöld számán egy hangszórópárt, és beleteszed. -
premete
veterán
válasz
bexinho23 #30465 üzenetére
Pedig az asusnál idiótább ram elhelyezés a világon nincs, nem ajánlom senkinek, hogy otthon nekiálljon, kb. 2 óra meló. (+a garit is bukja).
Dell-nél ez kb. 2 perc, garit nem befolyásolja. -
Chaser
legenda
válasz
bexinho23 #30465 üzenetére
Dehogy van annyi...max ha extrém alacsony órajelű i3-at és extrém magas órajelű i5-öt nézel. i5=i3+turbo, + némi extra utasításkészlet, amit normál user nem használ ki soha. Magyarul kb parasztvakítás, a "turbo" is csak megadott körülmények között él. Még i7-ben is van mobil fronton ugyanilyen 2 mag+2HT megoldás, az is kb ugyanaz, csak órajelben jobb. Extra profit az intelnek, ennyi.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
bexinho23 #30462 üzenetére
A szervizablak egy általában 1, max 2 (nagyobb ablakok esetében persze több) csavarral levehető kis ablakocska, amit a ram és winyó egyszerű cseréjéhez terveztek, hogy ne kelljen szétbontani az egész gépet.
[grammernazi]A -val, -vel toldalékot használd normálisan, ha már ilyen szép nyelvünk van.
Tehát pl. nem i5-el, meg i3-al, hanem i5-tel és i3-mal.[/grammernazi]
-
kiskaktusz
addikt
válasz
bexinho23 #30447 üzenetére
Okot adna, de a dell rugalmasan kezeli a témát szerencsére, így nem bukod a garit. Az asus meg kapja be
Igen, készült 5110 i7-es konfigurációval, meg is lett az eredménye, méghozzá a bitangmeleg gépek. Ha szerinted elég neki egy plusz hűtő, lelked rajta, de inkább keress a fórumban 5110-es i7-es gépeket a keresővel és látsz pár cifra dolgot.
Itt a fórumban is jelen van egy user, aki a budapesti humansoft-ot képviseli, őt SzaboZE nick-vel találod meg, tőle biztos kérhetsz árajánlatot a procicsere munkadíjára.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
bexinho23 #30441 üzenetére
Miért is veszítenéd el a garanciát egy RAM bővítés miatt? Ez nem asus, ez DELL. Megjegyzendő azért, hogyha te okozol valami kárt a gépben szerelés közben, akkor természetesen arra nincs jótállás, de egy ram bővítés nem egy nagy vasziszdasz. Procit is cserélhetsz otthon, de az egy aprót bonyolultabb művelet, mindenesetre ha bízol magadban, vagy van elég szakértelmed laptop szerelésben, akkor nem lehet gond.
Egyébként a chipsettől függ, hogy milyen CPU-kkal bővítheted a géped.A support.dell.com-on találsz stepbystep user manualt, hogy könnyebben szét tudd szedni, plusz a youtube is tele van laptop szét -összeszereléssel, ha mozgóképes anyagra éhezel.
5110-esnél i7-et el is felejtheted, mert a hűtés szar, az i7 meg bitangmódon melegszik.
Ha szervizzel végeztetnéd a munkát, akkor nyilván a hardver ára plusz a munkadíj.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
bexinho23 #26134 üzenetére
Ahhoz hogy szét tudd szedni sajnos a billentyűzetet is le kell venned. Vannak alatta csavarok, amik rögzítik a fedlapot és az alsó házat, szóval addig nem fogod tudni megbontani, amíg azt nem veszed le. Óvatosan kell csinálni és előtte jó sok videót megnézni a szétszedésről.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
bexinho23 #26124 üzenetére
N7110-em van, kicsit fiatalabb mint a tiéd.
Szedtem szét én is garanciáztatás előtt, nem néztek rajta semmilyen matricát és a csavarok állapotát sem. Ha ügyesen szeded szét, akkor nem lesz semmilyen probléma a garanciáztatással.
A laptop tuti nem szedett össze annyi port, mint a hűtőpad. Én egy 23m^2-es szobában használtam egy évig, ahol a szoba teljes felületén padlószőnyeg van és hetene egyszer szánom rá magam a porszívózásra, de volt olyan is hogy ritkábban. Figyeltem amikor javították a gépemet és bizony alig volt benne por. A nagyobb porcicákat a szellőzőknél lévő rács szerencsére megfogja.Ha engem kérdezel, akkor inkább a hűtőpaszta száradása miatt kell aggódnod, szóval nem portalanítani kell ha szétszeded, hanem újrapasztázni és a ventillátort megkenni.
Szétszedésben a legnehezebb a billentyűzet kiemelése a helyéről, ott komoly károkat tudsz okozni és garanciavesztést is okozhat ha látszik hogy próbálkoztál vele. Mielőtt nekiállnál nézz meg minél több videót és szétszedési útmutatót, nehogy amiatt járj pórul.
-
SzaboZE
addikt
válasz
bexinho23 #25286 üzenetére
Proci árakat nem tudok mondani, mert az új árak horriblisek, még nem nagyon volt rá példa, hogy bárki is kérte volna. Például egy i5 2450 50-60 ezer. Általában ez úgy éri meg, ha az ügyfél beszerez egy használt vagy szürkeimportban bekerült cpu-t, a régit pedig eladja. A garanciád attól még megmarad, ha hozott alkatrészt rakunk be, természetesen a cpu-t kivéve (arra a garanciád onnan él, ahonnan vetted). Pontos árat is csak akkor tudnék mondani, ha tudnám a pontos tipust és hogy milyen cpu-t tennél bele. CPU amúgy nagyon ritkán hibásodik meg, ha úgy veszed, hogy hibátlan, akkor valószínüleg nem is lesz gond vele. i7-et inkább Latitude sorozatba ajánlanám a nagy hődisszipáció miatt.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
bexinho23 #25282 üzenetére
Egy proci csere nem kerül 50-70 ezer forintba. Nem vagyok szervizes, de egy szervizben áltlaában órabér van, ami amúgy nem olcsó, de nem is olyan horribilis, amilyet írtál.
SzaboZE tud biztosat mondani ez ügyben.
(#25281) bexinho23 Én olyan teszteket láttam, amiben azt lehet olvansi, hogy i5 és i7 között nincs sok különbség, de az i3 jóval gyengébb..
-
kiskaktusz
addikt
válasz
bexinho23 #25275 üzenetére
Még talán annyi az i7-hez, hogy nincs vele gond, ha egy nagyon átgondolt hűtés dolgozik alatta. De mint azt te is tapasztaltad, melegszik az i3 is, s ezért döntöttél a külső hűtőpadon. Ezen érdemes elgondolkodni. Lehet, hogy működne, de inkább jobb a békesség az i5-tel. Kis fotóbolt, net film kis játék alatt nem veszel észre amúgy sem komoly különbséget, csak, ha az említett 3 órás filmet akarod vágni és renderelni..
-
kiskaktusz
addikt
válasz
bexinho23 #25275 üzenetére
Amennyiben a chipset engedi, persze
Bár én személy szerint inkább i5-öt pakolnék alá, mert a mobil i7 nagyon melegedős és ezért félek tőle, nem mellesleg az i5 sem marad el sokkal mögötte, csak, ha 3 órás filmet akarsz vágni és renderelni
A cpu cserét otthon is elvégezheted, ha nem fosol a szereléstől.. Van user manual a support.dell.com-on, a youtubeon meg minden notebook fajtára van szétszedő videó, legalább 1
De egy szerviz is megcisnálja, csak mivel az nem garanciás probléma, hogy te tuningolni akarsz, ezért munkadíj köteles a cpu csere.. Ha ez lenne, ajánlom a humansoft dell szervizét.. SzaboZE fórumtárs ott dolgozik. Korrekt és gyors munkavégzést csinálnak!
-
kiskaktusz
addikt
válasz
bexinho23 #25272 üzenetére
Egy baj van az inspironokkal; melegednek. Az i3 nem vészesen, az i5 ugyebár alacsony feszültséggel is megelégszik, az sem gáz, az i7 a para. Egyébként nincs velük gond.
Én szétszedtem az inspironom, megütögettem a zsanért, nekem fémnek tűnt, de aztán lehet, hogy nem az. Meg van 2010 októbere óta, a zsanér még mindig olyan, mint új korában.
A borítás műanyag, azzal vigyázni kell... Nem az a thinkpad műanyag..
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest