Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
sziasztok
L502X emben újfent meghalt a winchester.....pár hónapja, pont a garancia lejárta előtt lett cserélve. Ilyenkor erre hosszabbodik valamivel a garancia időtartama, vagy beszoptam ?
mostmár azért érdemesebb lenne egy SSD + DVD író helyére egy sima HDD kombináció, de nem tudom megéri e ennyit költeni egy lejárt garis gépre....
-
Kobe
veterán
Valaki segitene kicsit ? Ma kicsereltek a vinyot, ment minde flottul, windows ujrahuzva, minden betelepitve, az egyik install utan kert egy restartot, azota csak fekete kep, meg a dell logo sem villan fel, es ezerrel porog a ventilator. Egesz eddig semmi gond nem volt. L502X xps a gep
-
Kobe
veterán
dellnek nincs valami olyasmi programja, mint HP-nak ? hogy egy db programot leszedsz, telepíted, és az netről minden hardverkomponenshez leszedi a legfrisseb drivereket ? hogy ne egyenként kelljen
-
Kobe
veterán
bár HD sentinel jelenleg 30%-s állapotúnak mutatja a vinyót

A lemez felületén található 64 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 6 hibás szektort.
A lemez felületén található 6 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
875 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges. -
Kobe
veterán
hali
Dellnél nem tudja valaki, mi a policy a vinyó cserére ?
Sajnos találtam pár (64) hibás szektort a vinyón, és elég szar helyen vannak, másoláskor sok filet nem tud ez miatt másolni....erre vajon cserélik benne ?
-
Kobe
veterán
valakinek ötlete, ez milyen problémára utalhat ?
ha teljesen lemerítem az akksit és úgy töltöm csurig, nem csinálja. Ha mondjuk félig merítem cska le, rárakom töltőre, és eléri a teljes töltöttséget, akkor emg csinálja.
-
Kobe
veterán
sziasztok
dell L502X notimon az akksi kis ikonja folyamatosan 3x sárgán, majd 1x fehéren villan fel, az akksi 99%on, azt íjra nem töltődik.
Ez mit jelenthet, csepptöltést, vagy mit ?
-
Kobe
veterán
válasz
kiskaktusz
üzenetére
igen, egy mostanság jó ha hetente látogatott topik

-
Kobe
veterán
hali
kiváncsiságból, sztetek ezt mennyiért lehetne elpasszolni manapság ?
Dell XPS L502X
Core i5-2410M processzor
HM67-es alaplap
4 GB 1333MHz DDR3 memória
intelHD 3000 integrált VGA
nVidia 540M 2 GB videókártya
500 GB 7200 RPM Seagate winchester
15,6 fullHD rgb-Led kijelző
Gyári, nem utángyártott 9 cellás akkumulátor (1%-os elhasználódottság)
Eredeti Windows 7 Professional
22 hónap garancia -
Kobe
veterán
igen, 9 hónap alatt sajna. Tényleg üzleti célokra használom melóra, dokkoló, sok cipelés, kivetítőzés, stb, csak sajnos nem éppen üzleti kategóriás vinyót raktak bele, így a sok hbernálást, gyors leállást felpörgést nem bírja olyan húdejól....potyognak is el szép sorban
-
Kobe
veterán
válasz
szaszandras
üzenetére
én 9 hónap alatt 3 db e6410et használtam el, jelenleg a negyediket nyüstölöm. 2-nek hazavágta a vinyóját a folyamatos titkosítás - ami valljuk be nem egy nagyon nehéz művelet mert elég gány vinyószéria került bele sajna, a harmadiknak alaplapos/wifi kártya hibás lett

az más kérdés hogy dokkolóról az összesnek szétment az akksija, pár hónap után bootoláskor random dobálja az unrecognizable battery üzeneteket
amúgy ez a félig lemerülős dolog szerintem hülyeség, még lionnál is. Én úgy veszem észre, hogy hasonlóan működik kicsit, mint a tintapatronok - a windows egy előre kalkulált értékkel számol és ha eléred azt, akkor kezdi kiírni hogy üres.
Az elhasználódást is gyakran azért mutatja, mert a töltőáramkör folyamatosan áram alatt van ha aljzatról használod és úgy kalibrál hogy ennyi idő alatt ennyit kell átlagosan romlania, és legköelebb már csak annyit tölt ráAmúgy ha a töltőáramkört kinullázod (csutkára lemerited, h teljesen kikapcsol), akkor utána mindig képes volt újra érzékelni a teljes kapacitást
-
Kobe
veterán
valakinek tippje, mitől lehet az h a dvd meghajtó egyik pillanatról a másikra eltűnik mindenhonnan ? kb mintha nem is lenne a gépben, se a sajátgépben, se total com, sem eszközkezelő nem mutatja csak a virtuálisat
-
Kobe
veterán
hali
dellnek van valami alkalmazása amivel akkumulátort kímélő módot lehet bekapcsolni ? pl samsung, lenovo gépekben van ilyen opció, vagy progi, ami 50-80%ra "meríti" az akksit és ezen a szinten tartja hogy kitolja az élettartamát
dellnél eddig csk azextended battery lifeot találtam, de az ugye arra jó hogy tovább bírja akksiról a gép
-
Kobe
veterán
válasz
csabiks
üzenetére
1, az iponos teszteket hagyjuk, tele vannak tárgyi tárgyi tévedésekkel, hol lightosabbal, hol súlyosabbal. Maradjunk annyiban, hogy az sem hibamentes - láttam én is azt a tesztet.
2, az h a több ezer eladott darab után egy valakinek valami feltehetően szoftveres problémája merült fel a pár perc alatt cserélhető dvd meghajtóval....hát, nekem is bődületes szériahibának tűnik
pfujj, büdös dell miért is nem hívja vissza a teljes sorozatot ? 
-
Kobe
veterán
na, feldobtam egy gyári érintetlen msdn-es win 7et a kapott dell oem helyett - gép alján levő cd kulccsal simán sikerült aktiválni, és a különbség kézzel fogható - 10 gigával kisebb a C meghajtón elfoglalt hely ugyanabban a szoftverkörnyezetben
nem tudom mit pakolnak az oembe de azért 50% több helyigén kicsit soknak tűnik elsőre 
-
Kobe
veterán
öhm
gép újrahúzása után a funkcióbillentyűk ki-be kapcsolásakor (wifi, touchpad eltiltás stb) nem jelenik meg visszajelzés a monitoron. Mit is kell telepíteni ehhez ?
-
Kobe
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
azért az eladó elég balfék ha 200-ért elszórja azt a gépet. Az i5-ös HD ready 6 cellás akksival megy most 250-260 körül újonnan, pont néztem hogy pár hónappal ezelőtt ugyanannyiért extrába megkaptam hozzá a nagy akksit és a FHD kijelzőt - a kettő olyan 30K felár együtt. Tehát olyan jó 12%-ot mentek fel az árak
Sajnos a dollár menetelésével szépen megindultak az árak is (fél éve kapható gép nem hogy újabb, de drágább lett) és még az áfa emelésről nem is volt szó......
én azóta is áldom az eszem hogy áprilisban berendeltem, pont sikerült kifogni a dollár mélypontját, azóta csak drágább lett.
-
Kobe
veterán
-
Kobe
veterán
válasz
csabiks
üzenetére
néha nullázd le a töltőáramkört, mert a gép ha sok idő telik el a két ciklus között, átlag alapján számolja az elhasználódást, nem feltétlenül a tényleges adatok alapján.
Merítsd le tökig a gépet, úgy hogy kikapcsoljon / hibernálódjon
Kikapcsolva töltsd egy egész éjszakán át, de minimum 6-8 órát, és csak utána kapcsold be.Ez elvileg kinullázza a töltőáramkört és újra csurig tudod tölteni az akksit. Nekem ezzel a módszerrel a majd fél éves gép 0%-os akksival fut. 7-8% ot is simán vissza lehet nyerni így
-
Kobe
veterán
válasz
márNemKereső
üzenetére
az egy dolog, hogy mi van a honlapon, az engem kvára nem mozgat, mert az hogy mi figyel itt az asztal alatt és mi pár kilométerrel odébb az megint teljesen más.....ami itt van, az 130W-os, ami amott, az meg 65W-os. Kapásból nem küldenék rá 2x akkora teljesítményű töltést a feleakkora akksira (nem vagyok villamosmérnök, nem tudom hogy hat ekkora többletteljesítmény a kisebbre) Nyílván ha sanszos hogy túlforrósítja vagy károsítja, inkább hagyom és megvárom míg újra használhatom a sajátjával.
Épp ez lett volna a kérdés lényege, hogy okozhat e bármi problémát ha másikkal használom ideiglenesen
-
Kobe
veterán
válasz
márNemKereső
üzenetére
azon kívül, hogy mindkettő téglalap alakú, kb semmiben nem egyeznek, az egyik 65W-os a másik 130W-os (19,5V - 6,7A) és az érdekelne hogy a kisebb akksi elbírja ezt a töltőfeszt vagy túlmelegszik, kisül stb
-
Kobe
veterán
dell gépeknél a tápok kompatibilisek a gépekkel típustól függetlenül ? magyarul az xps nagy töltőjét használhatom a latitudeomhöz? sajna bentfelejtettem melóhelyen a másik töltőt és hétvégén kellene, de ugye nem egyforma a két típus...
-
Kobe
veterán
válasz
mghltm
üzenetére
azért volt minőségi kurtítás a latitudenél is - már pl a sima E6400-as és a 6410-es között is látványos, fullfém helyett szálcsiszolt mintás műanyag, a kijelző sem egy világverő darab, lötyögősebb billentyűzet és nem tudom, hogy touchpad drivere vagy hardvere típushibás, de nálam eddig mindegyik E6410-en szar volt a touchpad, dokkolóról lehúzva hol akad jobbr abalra, majd amgához tér, dokkolón meg megy rendesen....pedig nem 1-2 fordult meg a kezem között, de ezt midnegyik eljátszotta
mondjuk érezni is lehet a meghibásodások számán, hogy volt egy enyhe váltás a gyártástechnológiábanPersze ez mindaddig, amíg ott van mögötte a support, nem probléma, de én pl jobban bírtam volna ha emgmaradnak annál a vonulatnál ami az XX00 szériás latitudenél volt.
-
Kobe
veterán
válasz
márNemKereső
üzenetére
kettőnk között annyi a külnbség, hogy én képes vagyok beismerni, ha benézek valamit, ahogy most is beismerem, hogy benéztem, L502X-et olvastam. L702X-nél tényleg cinkes lehet ha a touchpad mellett van a rács - bár, én 3 fajta L702X képet is találtam neten - az egyiken ugyanott, a másikon egyáltalán nem, a harmadikon a touchpad mellett volt a rács

Ellenben a JBL hangszóró minősége mellett továbbra is kitartok - mint a világ legnagyobb hardveroldalainak tapasztalt tesztelői is. Gondolom nem véletlen, hogy 10 emberből 9 mondja azt hogy kategóriagyőztes. Persze lehet keresni azt a kategóriát, amikor már érdemes bekapcsolni a 2.0-t-2.1-et, de az biztos nem a 3000 forintos bóvli - tudván, hogy mit adnak manapság 3000-ért. Nekem pl Genius SP_HF 2000X-em van, de nem mindig látom értelmét bekapcsolni...nyílván függ a szoba mérettől is.
-
Kobe
veterán
válasz
márNemKereső
üzenetére
még mindig nem értem miről beszélsz (milyen levegőben tartott kéz???), de inkább nem is mondok semmit....ha évek óta nem játszottál, pláne nem ezzel a géptípussal, újfent nem értem miért te akarod megmondani a frankót, hogy márpedig azon rálóg a kéz és punktum....nem takarja, nem lóg rá, nem kell etiópnak lenned, és még nem tom milyen kifogás merülhet fel ezzel kapcs.
-
Kobe
veterán
válasz
márNemKereső
üzenetére
mert az fps ugye pont az a műfaj ahol az ember a játékidő nagyrészében a bill mellett pihenteti a kezét.....
furcsa....nálam, több tucat óra fpsezés alatt eccer nem jelentett problémát ennél a típusnál, hogy bármit is kitakarna.... -
Kobe
veterán
válasz
márNemKereső
üzenetére
ez esetleg valami gyakorlati tapasztalat, vagy megint az a "ránéztél és úgy volt" kategóriás okosság ?
ahhoz, hogy letakarja a hangszórót, jóval 45 fok felett kell hajlítanod a könyöködet, ami már alapból kényelmetlen / egészségtelen, és ebben az esetben a WASD billentyűzeteket már nem alulról felfelé éred el, hanem oldalról, balról jobbra. Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem ET-n kívül kevesen irányítják oldalról a fő billentyűket.
Ahhoz, hogy a hangszóró egyharmadát eltakarjad, kb 60 fokban kell döntened a kezed, és ekkor már nem is a WASD-t hanem inkább a WDE billeket éred el - hacsak le nem csípsz kobinátfogóval az ujjadból. Ahhoz, hogy nagyobb részt letakarj, már közelebb kell tartanod a 90 fokhoz a kezed, és a WASD-t újfent nem éred el.
Bár asszimetrikusan van elhelyezve a touchpad, a hangszóró és a touchpad között pont van egy akkora hely, hogy a csuklód kényelmesen felfekszik kb 30 fokos szögben a palmrestre, és kényelmesen eléred a WASD-t alulról, ahogy kell.
Az ideális tartásnál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a nagyujjad a touchpadon pihenteted, minthogy letakarod a hangszórót. De a touchpadot ugye 2 klikkel ki lehet kapcsolni, ha egérrel játszol
-
Kobe
veterán
dell xps l502x hez tud linkelni valaki valami webcam szoftvert ? amivel mondjuk elő lehetne csikarni egy HD skypeozást

-
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
ha jól emlékszem, kettőnk közül nem te vagy az, aki közel fél éve használ napi több órában dell xps 15-öt, de nyilván én vagyok az, aki téved, és valójában annak van igaza, aki élőben se látta még nagyon a gépet, nemhogy bekapcsolt állapotban, és minden információt különböző netes forrásokból szerez be. Ez kicsit olyan, mintha kijelenteném, hogy remek forma-1-es pilóta vagyok mert megnéztem hétvégén a hungaroring közvetítést.
Sajnos, igen, ez a mentalitás alkalmas a userek megtévesztésére, mert aki betéved a topikba, mást sem lát, mint hogy az utolsó oldalakat valaki légből kapott hibákról kommentálja végig, és a legtöbb nézelődő sajnos nem követi végig a dolgokat, hogy eljusson mondjuk azokhoz a hozzászólásokhoz, amikben 1-2 képzelgés rendre meg lett cáfolva, hanem kialakul benne a téves kép, hogy amúgy az egyik legmegbízhatóbb gyártó felsőkategóriás gépe hemzseg a szériahibáktól. Ami egyértelműen nem igaz.
Nem azzal van a baj, hogy kérdezel, hanem azzal, hogy képtelen vagy felfogni, baromira nem úgy van, ahogy te olykor azt hiszed, és ezekhez a tévhitekhez némely esetben már betegesen ragaszkodsz, annak ellenére, hogy hivatalos cáfolat van rá (user manual, garancialevél, szerelési útmutató, stb). És lehet rám fújni, meg ujjal mutogatni, csak azért mert én meg is merem mondani azt ha valami hülyeség, de ha jól emlékszem, pár nappal ezelőtt már sikerült nem kevés ember előtt leírnod magad a garanciális vita kapcsán. Tán ideje volna tanulni belőle. Nem kell elfogadni a véleményem, el lehet menni egy boltba kipróbálni a gépet, és saját véleményt alkotni, de az, hogy más emberek véleményét, észrevételét szajkózod, kicsit blama. Ha kipróbálás után sem változik a nézeted, azt mondom üsse kő, de legalább lesz létalapja. Mert valljuk be, a mostaninak nincs.
Ha az elsődleges célod az információszerzés (lenne), akkor ideje lenne talán elfogadni két alapvető tényt:
-ne te akard megmondani a tutit egy gépről, főleg ha nem nagyon láttad, tapogattad, tesztelted, használtad
-ha valami butaságot kérdeztél, és arra van hivatalos dokumentumban, megbízható forrásban is rögzített helyes válasz, nyeld le a békát, és könyveld el magadban, hogy a kérdés volt buta, nem pedig a válasz / választ adóaz adobergb-s témára visszatérve: hallottál már esetleg komplementer halmazokról? tudod, ha A + B halmaz összessége adja az AdobeRGB tartományt (nevezzük C-nek), és egy eszköz képes lefedni At is, Bt is, mi következik ebből? Igen, képes lefedni C-t is....a többi már csak beállítás kérdése.Vond le a megfelelő következtetést.
-
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
igen, a JBL-t leszólja egy 10 éves 3 ezer forintos műanyag szutyok, az RGB ledes kijelzőjét leveri egy 12 éves képcsöves crt moncsi, a billentyűzete pedig fel sem veheti a versenyt a commodore 64-ével.
És ugye 10 év alatt a technika sem fejlődött, ezért mai napig mindenki szokol rádióval vagy walkmannel rohangál mp3 és okostelefon helyett....
Biztos, hogy van értelme megint ilyen irányú feltételezésekbe belemenni, amivel több embert is megtévesztesz, ahelyett, hogy végre beballagnál egy boltba és megnéznél végre egy kiállítási darabot élőben? Elárulom neked, ezeket mindenhol le lehet tesztelni, mert ezek a tényezők adják el a gépet, ezek a komparatív előnyei, így minden bemutatódarabon ezt fogják kihangsúlyozni....
-
Kobe
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
pedig az xps-ek előnye éppen az, hogy simán alkalmas filmezésre, zenehallgatásra is, bármelyik tulajt megkérdezed mind ezt fogja megerősíteni + az egyéb kiegészítő finomságok csak fokozzák ezt az élményt - pl optikai kimenet, amivel komoly 5.1re is gond nélkül rá lehet kötni, widi, stb

A zenei képességei max azoknak nem elég, akik amúgyis 2 bőröndben cipelik az erősítőt és hangfalakat minden hétvégén, hogy a vonaton is DTS-ben hallgathassák a dubstepet kb, de alkalmi filmezésre és zenehallgatásra tökéletesen megfelel
csak egy példa, mióta megvan, nem nagyon kapcsoltam be az asztali hangfalaimat, mert amekkora szobában amennyit használom, észre sem lehet venni nagyon a különbséget , a nagy hangfal sem tudja kiszólni magát rendesen 
-
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
újfent csak azt tudom említeni, hogy mi lenne ha olvasgatás helyett egyszer a való életben is tájékozódnál, szereznél némi gyakorlati tapasztalatot.
Létezik természetesen olyan asztali hangszóró, ami leveri, de az nem a 4-5 ezer forintos kategória, amivel a legtöbb egyszeri user rendelkezik, inkább a 10K és afeletti (pl egy jobbfajta fadobozos geniussal nehezen veszi fel a versenyt). Persze kérdés, ki mit nevez közepesnek, mert a komoly kategóriában a "közepes" egyenértékű egy kocsi árával pl....
btw egy kb 30 nmes szobát még simán megtölt hanggal, és a dinamikája sem veszik el, nyaralások alatt ideális lehet pl a nappaliban egy csoportos minőségibb fimezéshez, ha nincs kedved hangfalra kötni - mi így nyomtuk
-
Kobe
veterán
a nagy akksi miatt alapból egyedi megrendelés lesz, így 2-3 hétbe tuti bele fog telni, hacsak nincs mákod és nincs egy elfekvőben valamelyik nagykernél.
Az XPS-sel elégedett vagyok, a billentyűzet kényelmes és kellően stabil - egy asus n53hoz képest maga az álom
de amúgy sem hajlik vagy recseg. A zajszint elviselhető, a bios frissítések általában tartalmaznak valamilyen ventillátorszabályzó frissítést is, tehát szépen lassan fejlesztgetik azért, főleg mert sokan panaszkodnak folyamatos ventillátor ki-be kapcsolásra, felpörgésre. Hálisten nálam ez nem jött elő, kivéve tegnap, amikor hűtőpaddal használtam a gépet, de ez egy másik sztori, a pad vmiért nagyon a gép hűtése ellen dolgozott....
alapjáraton nem nagyon van hangja, de a 40 fok a gépet is megviseli, így egy enyhe fokozaton jár a venti, közel halktalan.
az akksi kb 3 centit emel rajta, az alapméretben pedig semmit mert felfelé tolja ugye, nem hátrafelé nyúlik ki .Súlyban nem tudom mennyi plusz jelent, de ugye alapból sem egy könnyű gép -
Kobe
veterán
válasz
GyantásBalna
üzenetére
matt kijelzos
az egyedi megrendelest barmelyik hivatalis forgalmazonak tudnia kell kezelni de pl a chs nagyker is uzemeltet webshopot ok is tuti kepesek behozni -
Kobe
veterán
válasz
Hooper
üzenetére
ha dobsz egy privat uzenetet az emailcimeddel, tudok atkuldeni egy kalibracios filet otthonrol.Vagy ha kiismered magad a notebookrevieew foruman, akkor a dell / XPS / Dell XPS L502X Owners lounge topicban az elso hozzaszolasban linkelve van ugyanaz a file.
A gyari beallitasoknal sokkal jobb, kolorimeterrel lett bekalibralva vele a kijelzo
-
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
azt nem veszed észre, hogy ha valami neked nem tetszik, mert téves információkkal bírsz róla, és elmagyarázza az ember, hogy nem egészen úgy van az, jön a következő kérdés, amit kifogásolsz, erős konspirációs teóriákra alapozva ? Ilyen alapon évekig lehetne itt vitázni, még akkor is találnál valamit, ami nem egyértelmű, szerinted nem úgy van, stb
az okfejtésed lényege tartalmilag kb így hangzik, végigkövetve az elejétől: mivan a garanciaidővel, no meg a garanciaidőn túl, mert anak betonbiztosnak kell lennie, mivel egy gép biztosan meg fog hibásodni már az első évben, és különbenis a kereskedők 90%-a is arra játszik, hogy a rossz áron kirakott kirakati / refurbished szürkeimport darabokat sózzon rám kisbetűkkel teleaggatott garanciapapírral amivel úgysem tudom javíttatni ha kell, vagy lenyúlja a futár, ha meg mégsem és kiviszem a boltból a frissen vásárolt gépet, egyből letámadnak a KGB-s kémnyugdíjasok és bill gatest megszégyenítő fiatal programozózsenik, hogy ott helyben wifin keresztül hackeljék a biost.
újfent csak nem sértésként mondom, de ha boltos lennék és betérnél hozzám, lehet 1-2 ilyen kérdés után felmutatnám "A kiszolgálást megtagadhatjuk" táblát, és megkérnélek inkább tisztelj meg másik kereskedelmi egységet a bizalmaddal
BTW, a dellt nem kell védeni, többen megmondták, hogy
a, paranoiás vagy, de nagyon
b, az információid 90% téves és hasraütésszerű (lásd helyszíni garancia, illetve külföldi garancia időtartama, stb). Amit feltételeztél a dell gépekről, rendre rácáfoltak az emberek, hogy papíron rögzített, bizonyítható módon teljesen másképp van a gyakorlatban. -
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
reménytelen eset. Így kb ez az egy kifejezés jutott eszembe. Részemről a tanácsadást befejeztem, mert mintha a falnak beszélnék, csak tán annak több haszna volna.
-
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
átvételkor gépen rajta van a service tag, vagy dobozon szériaszám, megkéred a boltost lépjen fel netre vagy megteszed te mobilon keresztül és látni fogod, hogy az adatbázisban mi van rögzítve. 2 perces meló. Hurrá.
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy feleslegesen, kibaszottul túlspilázod. Én se voltam kutya az 1 éves keresésemmel, de te még arra is ráteszel 2-3 lapáttal. Van egy gép, tetszik, nézd meg, rendeld meg, csekkold le, és használd, vállalva ugyanannyi kockázatot mint amennyit többszázmillió notebookot használó ember, se többet, se kevesebbet.
Azért nem érdemes ezen ennyit pörögni, mert egy idő után már több lesz a gép leellenőrzése és bebiztosítása miatt lefutott körök által generált "többletköltség" (időráfordítás, telefonálgatás, stb) mint amennyi a ráfordításból eredő haszon. Vagy csak szimplán buksz egy olyan gépet, ami tökéletesen megfelelne az elvárásaidnak, mert nem tudsz dűlőre jutni magaddal, hogy bevállalod ugyanazt a szintű kockázatot mint 10 deka parizer vételekor (romlott, vagy sem, fifti fifti)
-
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
de bakker értsd már meg, hogy dellnél nincs ilyen "nem olyan ahogy a user elképzeli", mivel kb telibe fossák még a garancialapot is az apróbetűkkel együtt, van egy adatbázis, van egy service tag, amit a gyártó tart nyílván minden gyárkaput elhagyott gépről, és ezek alapján tartják rögzítik a garanciális időtartamot és a "tartalmát", hogy mire vagy jogosult garanciatípustól függően (NBD, beszállítós, és még isten tudja hány fajta van)
Nagy valószínűséggel a szerelő még csak a számlát sem fogja elkérni tőled, bőven elég neki ami benne van a rendszerben.
-
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
miért ne adhatnának 3 év garanciát ? eltérő vásárlási szokások. Btw USA ban is adnak három évet, csak ott egy ugye a gyártó külön webshopot üzemeltet ahol te rakod össze a gépet. Na kérem abban annyi a trükk, hogy a rendszer mindenből az alapot ajánlja fel és mindig egy nettó összeget látsz a kosár tartalmánál - így gariból is csak az alap 1-et kínálja, de kb 3 mperc és 2 kattintás alatt kiterjeszthető 3-ra, hozzáadva a kosárhoz azt a kb 100 dolcsit pluszba, amivel a vásárlók kb 99%-a él.
Magyarországon meg annyi a difi, hogy nicns gyártói webshop és a boltiban kapásból csak azt látod amire 3 év van.
azért az amcsik sem olyan hülyék, jóhogy mindenki minimum 3-al veszi, az hogy valami adható, vagy azzal adják, két teljesen különböző dolog
-
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
high end model: az i3as verziótól az i7esig mind ugyanazzal a panellal van szerelve. Tehát kurvára nincs különbség színminőségben egyik XPS 15 között sem, amelyik fullHD panellal van szerelve.
A vizuális alkatoknak érdemes megnézni a képeket is, nem csak elolvasni amit írnak. Mint írtam, az L501X tesztelésénél bekalibrálták a kijelző koloriméterrel, ami mondjuk 80%-ban fedte le az AdobeRGB-t, különböző színtartományokban. Ugyanez a panel egy L502X teszt szerint kalibrálatlanul szintén kb 80%-ban fedte az AdobeRGB spektrumot, csak másik színtartományban (pont azt a tartományt lefedve ami az első tesztben "hiányzott")
Mi következik ebből? A képernyő képes lefedni a teljes RGB skálát, csak nem tudták jól beállítani, főleg mert mondjuk második körben már meg sem próbálták, de a tesztek igazolták hogy képes minden olyan tartományban működni a kijelző ami az sRGB / Adobe RGB szabvány része.
Ez így megfelel, vagy kerítsek egy Dell-es vezérigazgatót, hogy adja írásba ?

-
Kobe
veterán
rossz a link, a gép nem az srgbt kezeli hanem az adobeot, azt az L502x-es tesztben mutatták, a link mg a régi, sima L501X tesztjére mutat
az eredmények kcisit megtévesztők, mert az L502X tesztjénél nem kalibrálták be koloriméterrel a színeket, így jócskán eltér pl az sRGBtől (amit az L501X 95%ban lefed kalibrálva, és a kettőben ugyanaz a kijelzőpanel van)
-
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
a dell magyarország kft egy nagyon kevés emberrel üzemelő szervezet - kb van egy szerelő, egy ügyfélszolga és egy menedzser kb, és kifújt. A tényleges munka a nagykereskedéseknél van. Főleg a CHS-nél. De ez nem csak dellnél van így, hanem mindegyik gyártónál, relatíve kevés embert foglalkoztat a hazai üzletág (a HP-t és IBM-et hagyjuk, mert ők többszáz fős shared service centereket üzemeltetnek külföldi piacokra, ami más téma, de pl a több száz fő mellett a HP hivatalos gyártói szervíze - ami szerződött partner - is elfér egy földszinti egyteres kis irodában.....)
ez főképp abból adódik hogy a márka egy franchise, ugyanúgy működik mint a fornetti pl, vannak bizonyos feltételek aminek meg kell felelni (ISO szabványok, Microsoft tanusítványok, stb) és onnantól kezdve mehet a menet......
amikor meghibásodik a gép, a szervíz egy kisteherautóval úgy érkezik ki hogy a szerelőnél ott van egy teljes gép kb, darabokra szedve, hogy bármilyen eszközt cserélni tudjon a helyszínen. Elvinni nem fogja.
A leírtak alapján nem tudom én ajánlanék neked dell gépet, mert a garanciális ügyintézéstől szépen eljutottunk a garancián túli problémákig és hogy törhető e a BIOS vagy sem.....hát basszus, ezek aztán valós problémák, a vonaton / metrón / buszon / villamoson utazó 140 nyugdíjas valójában mind ruszki kém, és a csirkefarhátba rejtették a BIOS-törő wireless csodaojjektumot, a fiatalok akiknek meg az értelmi színvonala kb kimerül abban hogy félóráig röhög azon ha fingik egy hangosat, na azok aztán helyben felfogják neked törni a BIOS-t.....ugyanmár
Újfent csak azt tudom mondani, no offense, de az igényeidnek szerintem lehet még egy katonai Toughbook se felelne meg amit 3 beléptetős páncélteremben őriznek és csak olyan szervízes léphet be oda, akinek "Panasonic" felirat van tetoválva a seggére....
de a gép legalább fedi az sRGB, Adobe RGB skálát: [link]
-
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
no offense de nem vagy kicsit szorszalhasogato? a garancia a garancialapon van feltuntetve amit a nagyker allit ki es a dellnek a szervizszama google elso talalatok kozott megtalalhato
-
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
egy rakat szart elotelepitve felettebb hulye particokon
windowst 3 peldamyban elotelepitve lemezen es backup padticion
driver cd
valami fostalicska dvd bluray lejatszo talan megerdemeskapasbol win ujrahuzassal kezdeni teljes formatalassal de en pont a napokban filoztam el hogy felteszek egy nem oem hanem msdna verziot mert kb 10 szazalekkal kevesebb memot eszik es olyan 15 szazalekkal kevesebb process fut rajta mint az oemen. a masik itthoni gep ami egy gyengebb i3 as kivitel 2x olyan gyorsan bootol mint az erosebb oemes
-
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
erdekes, ez nem derul ki sem a te hszedbol, sem pedig abbol, amire valaszoltal
(a kollega egy regi FuSi-t emlit szinten, amire te irtad, hogy himestojaskent kell banni veluk). En erre irtam, hogy azert ovatosan a FuSirol alkotott velemenyekkel, mert nekem speciel van egy mukodo gepem ami megjarta a harcmezot is (es itt a harcmezo nem az 1x-2x leejtest jelenti, hanem szoszerinti NATO-s csatateret
) -
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
van a csaladban egy osregi Fuji Amilo Li1705 (amikor uj volt, mar akkor is a kategoria legalja volt mind minosegben, mind teljesitmenyben). A VGA ja hibas, neha szemez-csikoz, az akksija total beszart, tulmelegszik, de mukodik. Ugy, hogy idokozben Afganisztant is megjarta, ahol ugye veletlenul sincs hoingadozas, por, ilyenek. Es mukodik. Szerintem ez nem eppen himestojaskent kezeles, ugyhogy ovatos lennek ezekkel a kijelentesekkel.
-
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
nem. Én arra céloztam, hogy 1-2 ember olyan hülyeségeket tud állítani és megtéveszteni másokat, hogy az már fájdalom. A vostro szériával nincs semmi gond, az xps-sel (hálisten itthon a boltokban csak a sima xps fut ami azért még mindig minőségibb mint az inspiron xps vagy melyik), egyedül a sima inspiron szériát érdemes kerülni
-
Kobe
veterán
válasz
dellkereső
üzenetére
hogyne.......
istenem hogy itt néha tényleg milyen jóképességű emberek ültetnek fel tömegeket... -
Kobe
veterán
válasz
nkmedve
üzenetére
az egy dolog, csak én szeretem vallani hogy tudatos vásárló vagyok és így nem költök feleslegesen pénzt olyan potenciálra amit soha nem fogok kihasználni. Kb mintha vennék egy ferrarit és trabant gumikat szereltetnék rá (ugye az 540m vga max egy kellemes középkategória, felesleges mellé i7)
Én pl tudom, hogy soha nem fogok napokig renderelni ergo felesleges pénzkidobás lett volna e-penis méricskélésre 30-40-et kidobnom. Van helyette olcsóbban 9 cellás akksival szerelt gépem, aminek az átlag üzemideje 7 óra, ha nagyon meghúzom a gatyaszíjat, 10-11 óra is, és játékban multimédiában semmi hátrányát nem érzem

-
Kobe
veterán
válasz
_adaml21_
üzenetére
ha a nagyobb akkumulátorral rendeled, akkor "custom" megrendelésnek számít és nem tudják raktárról kiadni, meg kell rendelni a delltől és 3-4 hét mire bejön az országba.
Btw, hivatalos márkakereskedő hozta, és akkor az árba belefért a fullHD és 9 cellás akksi is. Tudom, hogy baromi jó biznisz volt

-
Kobe
veterán
válasz
_adaml21_
üzenetére
akkor viszont bődületesen drága beszerzési forrást néztél. Én majdnem 4 hónappal ezelőtt vettem a sajátomat i5 proci 4 g ram 500-as vinyó (természetesen 7200 rpm), fullHD kijelző és 9 cellás akksi és már akkor is ez a konfig bő 30 ezerrel olcsóbb volt, mint amit most te mondtál ugyanerre a konfigra (gondolom az akksi abban is csak 6 cellás, ami megint csak fail).
A 2 giga ram egy kb 3 ezer forintos tétel, a videókártya ugyanaz, így elég jól meghúzták a tollat a ram-vinyó-procinál.
Szerintem ha kicsit jobban körbejárod a dolgokat előtte, kb 30-al olcsóbban kapsz egy kiegyensúlyozottabb konfigot. Jó az az i7, de tényleges hasznát csak akkor veszi az ember ha napi 8-10 órában komplex 3ds modelleket renderel kb, ezekhez a mobil VGA-khoz még az i3-2310m is bőven elegendő multimédiához, játékhoz. Ha nem használod ki a renderelési képességeit, feleslegesen kifizetsz egy rakat pénzt a soha nem használt kapacitásért (a proci max 50-60%on fog pörögni egy ilyen VGA mellett), amiből mondjuk befért volna egy 9 cellás akksi és még egy 4 gigás memo.
tipp a 9 cellás akksira: dell.hu vagy dell márkakereskedés?
-
Kobe
veterán
válasz
_adaml21_
üzenetére
6 cellás akksival nem is fog többet bírni az i7. Ha nem volt valami nagyon alapos indoka az erős procinak (pl 3ds tervezés vagy hasonló), sikerült kifognod a legrosszabb párosítást - túlmelegedő proci (terhelés alatt majdnem 100 fokig melegszik) és gyengébb fajta akksi.
Gondolom a tesztben maximális energiamegtakarítású wifi, alacsony fényerő volt beállítva, ez adhat fél-1 óra pluszt, de az biztos h ekkora teljesítménytől ekkora akksival nem kell csodát várni
ellenőrizni az aida64-el tudod, bár nem árt egy BIOS frissítés előtte, a legújabb A06-os releassel sokkal pontosabb értékeket tud beolvasni a progi
-
Kobe
veterán
válasz
Feribacsi555
üzenetére
szerintem elbaxakodhatunk még nyelvtani dolgokon jódarabig, vagy megpróbálhatod megemészteni te is / megemésztetni haveroddal az én hszem lényegét (én a tieddel ugyanezt már megtettem), miszerint ha tervezésre kell akkor minimum fullHD-s gépet néz vagy kisebb felbontásút (mondjuk dokkolóval) egy 22-24"-os fHD monitorral. Minden egyéb alternatíva csak gyermeteg próbálkozás bármilyen tervezés terén.
-
Kobe
veterán
válasz
Feribacsi555
üzenetére
no offense de az eredeti hszben csak annyit írtál, hogy a listát haver szedte össze, azt nem jelölted külön, illetve a nyelvtani megfogalmazás sem utalt rá a legcsekélyebb mértékben sem, hogy a kommentek is tőle jönnének
-
Kobe
veterán
válasz
kilozsul
üzenetére
frissítettem, a legújabb A06 os kiadás van rajta asszem. Érdemi változást nem vettem észre, bár nekem előtte sem volt problémám, pláne nem a ventillátorral (egy két ember ugye azt mondogatja állandóan pörög neki)
Hard disk sentinel szerint 44 fokos a vinyó, ezt kb stabilan tartja és játéknál szokott 50 felé felkúszni. Mondjuk a frissen beszerzett 4330s hűtése valamivel hatékonyabbnak tűnik - ott az alapjáraton 36-38 fok körül van a hard drive, de ott kb minden hardver egy kategóriával gyengébb (i3 vs i5, integrált vs dedikált vga)
-
Kobe
veterán
válasz
Feribacsi555
üzenetére
nem tudom a "Dell xps 15 - drága, zavaró fullhd" mondaton mit lehet félreolvasni, de biztos van benne olyan rész
btw nem kicsit unalmas, hogy olyanok osztják itt és más topikokban a mannát a fullHD előnyeiről, hátrányairól, akik notebookban még nem is nagyon láttak ilyen gépet munka közben.
Ha tényleg volna valami minimális testközeli tapasztalata erről a felbontásról, kurvahamar rájönne, hogy tervezéshez, munkához nem zavaró, hanem a minimálisan elvárt felbontás....ha másért nem, azért mert a fullHD-s dell panel azon kevesek közé tartozik manapság a piacon amelyik képes lefedni a teljes Adobe RGB szabványhoz tartozó színspektrumot. Gondolom mondanom sem kell, hogy grafikai, de még animálási munkáknál ez mekkora előnyt jelent, ennél jobb már csak a 2x ennyibe kerülő (vagyis fél millát súroló) IPS paneles munkaállomások. -
Kobe
veterán
válasz
Feribacsi555
üzenetére
"zavaro fullhd".....tervezesre???? jol van fiam, 1-es, leulhetsz
-
Kobe
veterán
válasz
sarkan
üzenetére
arra az egyszerű tényre, hogy semmiben nem nyújt többt, mint a sima xps 15. Az aluminium borítás picit fényesebb fajta, a billentyű sem nagyon különbözik, max a színében, a hangszóró rácsa viszont nagyobb lyukakkal bír hogy legalább minél több kosz beleragadjon, a kijelző is dettó uyganaz, a vga viszont gyengébb ergo a z semmi más, mint az xps 16 kicsit más köntösben. Szubjektív hogy kinek mi jön be jobban, de szerintem a designja elcseszettebb a simához képest.
-
Kobe
veterán
apropó, tud valaki ajánlani valami normális, de nem túl drága ramot amit érdemes lehet xps L502X be pakolni, és jobb mint a "gyári" ?
gondolkozom a 4 ről 8 ra bővítésen -
Kobe
veterán
válasz
eddhunter
üzenetére
elvileg dell OEM win 7et kaptál, abba bele kell legyen integrálva minden kütyú, bár én ledaráltam, igazából csak az audio vezérlőrendszerét hagytam meg (de az sem a win dvd n volt hanem a driverek közt)
én egy ilyen backpacket használok hozzá : [link]
ebbe kényelmesen belefér nagy akksival a gép, a relatíve nagy töltő, az egér, minden egyéb kütyüm
-
Kobe
veterán
válasz
eddhunter
üzenetére
praktikusan particionálni úgy tudod, hogy a kapott win 7 telepítővel egyszer teljesen legyalulod leformázod a vinyót és a telepítőből particionálod. Nekem elég sok mindent felrakott feleslegesen az elején és a partition amgic féle programok se bírtak vele, így csak teljes reinstallal tudtam olyan felosztásura szabi ami nekem kell. Ha nem adtak fizikai win dvdt, az cummer, mert akkor csak a rendszerhelyreállító particiot lehet használni, ami szerintem tök felesleges a gépre mert vagy 15 gigát lefoglal
-
Kobe
veterán
valaki ki tudta deríteni már, L502X be mennyi lenne a világítós billentyűzet upgrade ?
-
Kobe
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
a HT-t nem lehet kikapcsolni szerintem BIOSból, én legalábbis nem láttam ilyen menüpontot.
Mivel én elég keveset játszom, azt is főleg steam en eredeti játékokkal, így kb mindent FHD ban futtatok maxon - pl left 4 dead 2, team fortress, company of heroes, hasonló régebbi játékok amikkel el lehet neten pötyögni haverokkal. Így a felbontás nem zavart mert ezeket viszi natívban
Amiket próbáltam játékokat, azoknál nem volt zavaró, mert azért a VGA ha nem is a crysis kettőt, de egyéb jétékokat már egy közepes AA-val is képes kezelni, ez meg ugye nagyjából meg is oldja a felbontásból akadó recésség problematikáját.
Az akkumulátor periodikus romlását megszüntettem. Egész pontosan most van egy 0%-os elhasználtságú akksim, aminek a tényleges kapacitása mwh pontosan megegyezik a névlegessel. Annyit csinálok, hogy havonta egyszer tökig merítem a gépet akksiról, tehát kikapcsol a gép, annyira, és utána 12-14 órát kikapcsolva töltöm hálózatról az akksit. Ez "kisúti", rekalibrálja a winfos által is vezérelt töltőáramkört és helyrerakja az akksit.
Az első ilyen móka után 5%-ot sikerült "visszajavítanom", azóta hogy havonta pár hetente megcsinálom, az az 1-2% mindig visszaáll 0-ra. Amúgy tuti a töltőáramkör BIOS vagy windows vezérlése defektes, mert mindig mwh pontosan ugyanarra a szintre romlik (Aida szerint az akksi mikor vettem, 8400/8316 mwh-s volt, és mindig amikor lemegy 99%-ra akkor mindig 8316 mwh-ra ugrik le.) ami fizikailag elég képtelenségnek tűnik.
-
Kobe
veterán
korábban írtam, hogy elégedetlen vagyok kicsit az akkumulátor teljesítményével, és kicsit utánaolvastam neten a karbantartásának, rekalibrálásának. Szerintem megérte, mert az 5%-os elhasználódást több program szerint is 0% - pl aidai64 szerint is, ami azért elég megbízható forrás.
A dolog kb annyiból áll, hogy havonta-kéthavonta csinálsz egy mélymerítést. Addig meríted az akksit, míg magától nem kerül hibernált állapotba a gép. Az elhasználódás pontatlansága abból ered, hogy a folyamatos használat miatt idővel pontatlanul kezdi megbecsülni az akkumulátor a tényleges kapacitást, és a nem pontosan megállapított mértéknek megfelelően tölti és meríti.
A teljes merítéssel meg pont ezt a töltőáramkört "reseteled" végülis.Amit én csináltam, lemerítettem csutkára, kivettem 1 órára az akksit a gépből, visszatettem és kikapcsolt állapotban egy egész éjszakán át töltöttem. Ennek a kis gyakorlatnak köszönhetően jobb állapotban van a gép aida szerint mint mikor megvettem.
-
Kobe
veterán
valaki találkozott már olyannal win 7 alatt, hogy a billentyűzet néha nem reagál ?
1-2 napja ezt kezdte el játszani a gépem, előtte semmi baja nem volt, én gyanítom, hogy szoftveres gond lehet és talán valamelyik windows frissítés okozza (pár napja akkor kezdte el amikor több frissítés is lejött) mert egy restart mindig megoldja a problémát. Valami patch vagy updatet tudtok rá esetleg ?
-
Kobe
veterán
képernyőtisztító szettekből ajánlotok valamit, vagy bármelyik fajta megteszi ? kezd elhasználódni a msotnai mikroszálas rongyom és kéne valami helyette
-
Kobe
veterán
valami nekem gyanús ezzel az akksival kapcsolatban, vagy a mérő pontatlan, vagy az akksi lesz gázos.
Amit észrevettem, hogy minden egyes újratöltés után 1%-kal megugrik az elhasználódottság, és minden egyes újratöltés után kereken 90 mWh-val kevesebbet lehet belepakolni. De ezt valami iszonyat rendszerszerűen műveli. Így számolva ez kevesebb mint 100 töltési ciklus és teljesen meghal, azért egy LiOnnak nem hiszem hogy csak ennyi lenne az élettartama.Ez mennyire normális ? mert így a kevesebb, mint 2 hónapos akksi mindjárt ott van elhasználódottságban mint haver 2 éves akksija, és semmit nem csináltam vele, csak elvittem egy hosszú hétvégés nyaralásra ahol 2x lett lemerítve kb.....a gyári kapacitás majd 10%-ának már be is fellegzett.....
Vagy van valami töltési trükk, amivel ez a fel nem töltött rész visszanyerhető ?
-
Kobe
veterán
válasz
kilozsul
üzenetére
XPS L502x : 2nd generation Intel i5-2410M processor 2.30 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.90 GHz
Display : 15.6" FHD B+RGLED True-Life (1920x1080) with 2.0 Mega Pixel Integrated Camera
LCD Back Cover : Metalloid Aluminum (WLAN) L501X
Resource DVD : XPS L502x Diagnostics and Drivers
Ship Accessory : Hungarian Docs
Memory : 4096MB (2x2048) 1333MHz DDR3 Dual Channel
Hard Drive : 500GB Serial ATA (7200RPM)
Optical Drive : 8x DVD+/-RW Optical Drive
Power Supply : XPS 130W AC Adapter
Power Cord : European 250V
Battery : Primary 9-cell 90W/HR LI-ION
Carry Case : Not Included
Graphics : 2GB NVIDIA GeForce GT 540M Graphics card
TV Tuner : Not Included
Wireless : Europe Intel Centrino Advanced-N 6230 (2x2 b/g/n+ Bluetooth Combo Card)
Keyboard : Internal Hungarian Qwertz Keyboard
Operating System : Hungarian Genuine Windows 7 Professional (64 BIT)
OS Media : MUI Windows 7 Professional (64 BIT) Resource DVD
Software : Microsoft Office 2010 Starter (Word Starter, Excel Starter)
Software : Windows Live
Software : Datasafe Local 2.3 Basic
AntiVirus : McAfee SecurityCenter 30-Days trial version
Hub countries only - NBD On-site 3Y (3 év helyszíni garancia)(1év akkumulátor-garancia)ilyen. X-Fi s hangkártya nincs benne, azt külön kell rendelni de engem nem izgat különösebben. a gombok nekem a driverek felrakása után gond nélkül mentek, a hanghoz kell a dell audio by realtek progi is, de a masik is megy, beallitottam egy progit hozzá és kész
-
Kobe
veterán
válasz
premete
üzenetére
hali
nem az miatt aggódok, hogy most megugrott 1-2%-ot, hanem az érdekel, hogy ilyen ütemmel számolva kb tényleg 15% elhasználódás jön össze 1 év alatt, ami azért már érezhető. Az érdekel elsősorban, hogy a dell mi alapján cseréli, van valami határ, pl 15% alatt nem, mert az jöhet normál elhasználódásból, de annál nagyobb már extrémnek minősül, vagy bemondásos alapon 1 év után bármilyen adattal felhívhatod őket, automatikusan kapsz egy újat ?
amúgy van valami "töltés kikapcsolása" opció is windowsban a dell extended battery life mellett, gondolom ez a csepptöltést állítja le a gép következő újrainditásáig. Érdemes lehet vajon ezt használni, 40-80% közé belőni az akksit azt ha ez érték alá "önkisül", rátölteni majd megen visszameríteni ?
-
Kobe
veterán
válasz
McLaca
üzenetére
ez ok dehonnan tudhatom meg hogy pl az l502x melyik modszert hasznalja ? amugy nem szoktam par percre levenni majd visszadugni - vagy kikapcsolt allapotban mozhatom kabellel egyutt vagy leveszem es egy teljes meritesi ciklust hasznalom
samsung notikban van ilyen opcio hogy csak 80 szazalekig tolti az akksit kimeles miatt nem tom dellnel van e valami hasonlo bios beallitas vagy kulon program. en pl nagyon szivesen visszafognam mondjuk 70 szazalekra ha lehetne mert a 9 cellas akksi meg igy is igen szep eredmenyeket produkalna - erre nem tudsz esetleg valamit hogy lehetne meglepni?
amugy van vkinek tapasztalata mit fogad el a dell hivatalosan cserere vagy ha kozeledik az 1 eves gari vege erdemes felhivni oket es altalaban cserelik? vagy azt mondjak pl 20 szazalek romlas alatt nem cserelnek?
-
Kobe
veterán
hm....hmm.....akksi elhasználódás 2%-ra ugrott, gyakorlatilag egyik bekapcsolásról a másikra 90 (majdnem 100) mWh "veszett oda" aida szerint.
Nem szoktam kivenni gépből, és általában mindig tápkábelen megy a "kicsike".
Van lehetőség ezeket az akksikat valahogy "mélyformázni", vagy erősen túltölteni, hogy javuljon kicsit az állapota, vagy ez ilyen, ezt kell szeretni, ez beza ilyen mértékben használódik ? (gyakorlatilag a használódás megugrása között nem volt teljes töltési ciklus ami befolyásolhatná)
Ha igen, akkor mi a hivatalos álláspont, kb hány százalékos elhasználódásnál lehet kérni delltől a cserét a garanciális időn belül ? -
Kobe
veterán
válasz
SzaboZE
üzenetére
és az mennyire normális hogy az xps ekhez adott 9 cellásra 8400 mWh-s nominális teljesítményt ír Aida64, a tényleges meg csak 8300-8310 között ingadozik, 1% wear levelt mutatva ?
gondolom ez az 1% a tényleges-tervezett közötti difi, csak nem tom ez jónak számít vagy 100 mWh difi sok-e
-
Kobe
veterán
dellnek van valami programja a webcamhez a driveren kívül ? az istennek se akar menni a HD video call skypeon de dell.com on valam alkalmazást sem találtam hozzá
kiiso: szvsz nem gyengébb rondább, mint a sima 502X
a fehér billentyűzet és lada légrács féle hangszórónyílás odaver, olyan mint a sima 501/502 jóárasított kínai utánzata 
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPad Smart Keyboard magyar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

kb 20 percet csokkent az elettartama

Mondjuk nálam annyi difi van, hogy nem újratölthetőként érzékeli Aida, viszont Sanyo cuccos
mondjuk érezni is lehet a meghibásodások számán, hogy volt egy enyhe váltás a gyártástechnológiában
furcsa....nálam, több tucat óra fpsezés alatt eccer nem jelentett problémát ennél a típusnál, hogy bármit is kitakarna....
btw nem kicsit unalmas, hogy olyanok osztják itt és más topikokban a mannát a fullHD előnyeiről, hátrányairól, akik notebookban még nem is nagyon láttak ilyen gépet munka közben.