Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#19407) Yahoo válasza premete (#19394) üzenetére


Yahoo
aktív tag

Más téma: Egyetértek azzal, hogy álszentkedés azt állítani, hogy mindenki azért vesz Win nélküli gépet, mert már otthon sorakoznak a polcon a több tízezerért vásárolt rendszerek, de rengeteg helyen támogat illetve kooperál a Microsoft, engem az egyetem a tanulói jogviszonyom meglétéig segít legális szoftverekkel, fateromat úgyszintén, aki általános iskolai tanár, így én sem vásároltam oprendszert a gépemhez.

[ Módosította: #65675776 ]

(#19408) Yahoo válasza Yahoo (#19407) üzenetére


Yahoo
aktív tag

Szóval akkor újra, nem használok rossz minőségű lemezeket, általában a fölsőbb kategóriát választom, szóval több mint valószínű a válaszod alapján, hogy szoftveres gond van. Megpróbálok néhány egyéb íróprogit. Köszi

(#19409) cadeyrn válasza Yahoo (#19408) üzenetére


cadeyrn
aktív tag

Linuxos tapasztalat, hogy egy teljesen jó gépben, egy teljesen jó íróval a Brasero az összes DVD-t elrontotta, amit vele írtam, k3b meg sosem.
Szóval mindig cserélj szoftvert először :)

(#19410) LOTR


LOTR
addikt

Érdeklődni szeretnék továbbra is dell n7110 az alany
dell weblap driverek, innen mindent letöltöttem és elkezdtem telepítgetni
az intel chipsetet egészen biztosan feltettem, mivel azzal kezdtem, erre vga drivernél kiírja, hogy először installáljam az intel drivert
mit kellene csinálnom?

One Ring to rule them all

(#19411) FehérHolló


FehérHolló
veterán

Valaki tudna mesélni róla, hogy a Dell Data Protection | Access mire jó azon kívül, hogy működik tőle az ujjlenyomat olvasóm?
Mire lehet használni vele az ujjlenyomatos azonosítást a windóz loginen kívül, satöbbi?

LOTR: Van egy olyan sanda érzésem, hogy először az intel vga drivert szeretné, ha felraknád. Bár én nem csináltam még clean installt, az optimusos nvidia mellett fenn van az intel driver is a gépen. (Intel Processor Graphics néven.)

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#19412) LOTR válasza FehérHolló (#19411) üzenetére


LOTR
addikt

köszi, így megoldódott

na még 2 kérdés és azt hiszem akkor teljesen kész is vagyok
van az eszközkezelőben egy olyan sárga felkiáltójelem, hogy pci egyszerű kommunikációs vezérlő
kamerát még nem telepítettem szerintem, ez lesz az?

és ami a fontosabb
intel ssd-m van átállítottam biosban ata módra az ahci-t, azt vissza kell állítani, és ha igen hogyan?
a dell honlapról a sata drivert nem tudtam feltenni, valami hibát írt, de a chipsetnél feltett valamilyen sata drivert, nem tudom ez menniyben befolyásolja az előző kérdésem

One Ring to rule them all

(#19413) FehérHolló válasza LOTR (#19412) üzenetére


FehérHolló
veterán

Nálam a beépített webcam USB-re van rákötve, bár ez nem döntő érv, mivel más modell. De nem nagyon láttam még PCI-on webkamerát.
Az utolsó bekezdésről meg nincs véleményem. :)

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#19414) McLaca válasza Chaser (#19322) üzenetére


McLaca
őstag

Nekem i5 560M-mel nem melegszik túl, bár elég idióta a hűtési házirendje. Ez nagy visszalépés a dell-től. Ha hangzásban a saját hangszóróira gondolsz, azok elég szerencsétlenül vannak elhelyezve ahhoz, hogy elsőre furán szóljanak, de a win7 keverőjében a 350Hz-es (mély)hangokat 12dB-lel kiemelve máris megközelítik az első Vostrok kiváló hangszóróinak minőségét. Amúgy a hangszórók jók, csak hülye helyre kerültek beépítésre. 100Hz körüli hangokat még simán kinyomnak, csak nem hallatszik messzire - mert nincs hely körülöttük/alattuk a kasztniban. A hangchip minősége szokás szerint átlagos. Erő van benne, szóval meg tud hajtani nagyobb fülest is, de természetesen csúcsszuper minőségre nem kell számítani, üzleti gép, és az üzletembereknek - a dell szerint - a hangminőség nem fontos. Mindent összevetve azért élvezhető.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#19415) FehérHolló válasza McLaca (#19414) üzenetére


FehérHolló
veterán

Azért egy videokonferenciához nagyon nem árt, ha legalább a hangkártya tudja az 50 Hz-et.

Mi a baj a 350 Hz-cel és pontosan melyik modellnél/modelleknél?

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#19416) McLaca válasza FehérHolló (#19415) üzenetére


McLaca
őstag

A hangkártya tudja a 30-at is. A 350Hz-cel nincs baj, csak mivel a hangszórók körül és alatt semmi hely nincs, így nincs a hangnak dinamikája, viszont a 350Hz kb. az a tartomány, amit kiemelve, teltebbnek hat a hangszórók hangzása. Hozzátéve: E6410-re igaz.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#19417) FehérHolló válasza McLaca (#19416) üzenetére


FehérHolló
veterán

Bocsánat az ismételt kérdésért, de miért lesz teltebb pont a 350 Hz-et kiemelve? Van valami elméleti háttere, vagy személyes tapasztalaton alapul? Ne vedd támadásnak, tényleg érdekel, és (kivételesen :) ) nem kötözködni akarok.

E6520-szal viszont ez a helyzet: [link] - tapasztalatok rész.
Ha esetleg nem annyira hihető, megpróbálhatom az 5k forintos füles helyett egy 20k pénzbe fájó, professzionálissal is, csak eddig nem hittem, hogy lesz rá igény. (A füles papír szerint tudja a 20 Hz-et.)

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#19418) LOTR válasza FehérHolló (#19413) üzenetére


LOTR
addikt

jáj :D
persze, elírtam most nézem csak, na a modemre akartam rákérdezni, hogy az vajon az lehet e és közben eszembe jutott a kamera is, hogy még nem telepítettem...

One Ring to rule them all

(#19419) McLaca válasza FehérHolló (#19417) üzenetére


McLaca
őstag

Személyes tapasztalat, és valamennyi elméleti háttere is van. A hangdobozok ugyebár nem véletlenül dobozok, az öblös tér teszi az alacsony frekvenciás hangokat hangosabbá, ettől fognak "döngeni" a mélyek. Egész tudományága van a megfelelő hangdoboz méretezésnek. Nos, ez a tér hiányzik az E6410 hangszórói mögül, és emiatt az alsó tartomány úgy 600Hz-ig eléggé össze van esve, tehát inkább éles, magas, zsebrádió szerű a hang az 1kHz fölötti hangok hangossága miatt (azoknak nem igazán kell a "tér"). Namost ha az alsó, összenyomott tartomány közepét, a 350Hz-et kitoljuk, felhangosítjuk, akkor a "doboz", a tér hiányát ellensúlyozzuk, és kiegyenlítettebbé válik a hang. Amúgy miért nem próbálod ki? :)

Drága füles amúgy felesleges, neodímium mágneses füles kell, az 18Hz alá is képes menni. Nekem egy mezei 3500Ft-os pana fülesem van (ami sokak szerint igen jól sikerült, és messze hozza a sokkal drágább kategóriák hangminőségét - nos, ez szerintem is így van :D), meg egy pár jó fülem hozzá (20Hz-et még kényelmesen hallom, a 15-öt is, ha van eszköz, ami meg tudja szólaltatni).

Ezzel próbálgattam (bár MP3, de az csak 16kHz fölött vág csúnyán), a noti saját hangszórói 100Hz körül kezdenek hallhatóan szólni, 150Hz már egyértelmű. Fülesben természetesen már a 20-at is hallom (majd' lerángatja a fejem... :) )

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#19420) FehérHolló válasza McLaca (#19419) üzenetére


FehérHolló
veterán

Köszi, hangfalak akusztikájához nem nagyon értek, de ebből most tanultam pár hasznos infot.
Azt mondjuk még mindig nem értem, hogy miért csak a 350 Hz-et emeled ki ebben az esetben? Az indoklásod alapján 600 Hz-ig az összeset ki kellene emelni (de kevesebb, mint 12 dB-lel). Így a 350-nel nem az alaphangokat találod el, hanem főként a felharmonikusokat, ezért kell neki viszonylag erős kiemelés. Az összes 600 alattit kiemelve szerintem természetesebb lenne a hangzás az általad leírtak alapján. :)

Abból gazdálkodom fülesek terén is, ami épp kéznél van. Mágnesre az életben nem figyeltem még, szóval lehet, hogy neodímium van, lehet, hogy nem. Fülem mondjuk nekem is van, egy kiterjesztett Steinway zongorán a legalsó és legfelső hangokat is kihallom elég pontosan. A konzumer szegmensben kapható hangkártyákban nem bízom 50 Hz alatt. Általában nem csak erősséget, hanem frekvenciát is torzítanak.

Az MP3 kódolás tudtommal nem bántja az egykomponensű, felharmonikusmentes tiszta szinuszos hangokat. Bár ebben lehet, hogy tévedek.
Mint már írtam, nekem a mély hangokkal semmi bajom, a magasaktól viszont megőrülök.

Remélem, nem zavar senkit, hogy OFF-ban írunk. A fonalunk elég szorosan kapcsolódik a Latitude széria hangkártyáihoz és hangszóróihoz.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#19421) Kobe


Kobe
veterán

képernyőtisztító szettekből ajánlotok valamit, vagy bármelyik fajta megteszi ? kezd elhasználódni a msotnai mikroszálas rongyom és kéne valami helyette

(#19422) SAIKON


SAIKON
tag

D620-as probléma:

A noti standby-ba lett küldve, de állítólag hibernálást írt ki.
Na, azóta nem indul.
A bekapcs gombot megnyomva a hdd led világít a vinyó felpörög, az optikát ellenőrzi és a power led is világít. A kijelző sötét (most néztem monitorral is de az is sötét.)
A venti nem pörög (lehet hogy emiatt nem engedi indulni a gépet? Vagy az alaplap hiba miatt nem idul a venti?)

Ha benyomom a power gombot, a hdd leáll, a bluetooth ikon felvillan, és leáll A GÉP.

Mi lehet a gond?

(#19423) McLaca válasza FehérHolló (#19420) üzenetére


McLaca
őstag

Azért a 350Hz-et, mert a Win7 saját mixere csak egy frekvenciát enged kiemelni, így a 350Hz tűnt a legjobb választásnak (de vagy egy hétig próbálgattam... Ha alacsonyabb frekit emelek ki, egész korrekt "basszust" nyomnak ki a hangszórók, de nagyon halkká válik és furává a hangzás). Viszont ezt sem tüskeszerűen emeli ki, hanem a környező frekvenciákat is, egy görbe mentén, szóval úgy 200 és 500Hz közt egy hullámban.
MP3 kódolásban egyetértünk, végül is tiszta a minta, ebben nem nagyon tud veszteséget csinálni.
Füles témában 2-3 rongy körül már Nd mágneses szinte mind, felette meg kötelezően. De igazából ha csak frekvenciaátmenetet vizsgálunk vele, akkor már a 2000ft-os kategória is jó, mert az is megszólal 20Hz-nél és elnémul 20kHz-nél.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#19424) runner 125


runner 125
nagyúr

Hi!

Egy kérdés: 5010-es DELL notinak h a rákba lehet kivenni a bill.-jét?

A felső kis füleket betoltam, de ahogy érzem egy _csavarral_ még oda van rögzítve az 5-6-os és a T betű környékén. Nah ezt h a francba lehet kicsavarni?

Ezen a videón is látszik, h ott van egy csavar, de csak simán kiveszi... Ezt h lehetne kicsavarni?

Köszi.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#19425) runner 125 válasza runner 125 (#19424) üzenetére


runner 125
nagyúr

Na, kicsúsztam a mod.-ból. Elég omg a megoldás.

Le kell venni a RAM fedőt, ott kell kihajtani a kis csavart, és lám, feljön a bill.

Komoly.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#19426) FehérHolló válasza runner 125 (#19424) üzenetére


FehérHolló
veterán

Legközelebbre: [link]

Skynet is real. It's called Google.

(#19427) runner 125 válasza FehérHolló (#19426) üzenetére


runner 125
nagyúr

Köszönöm. :R

Egyébként - e kapcsán - a letört N betű probléma megoldva, mégpedig úgy, h csak simán küldtek egy új bill.-t, melynek a berakását a userre bízzák. :)

A lényeg, h ok minden vele.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#19428) FehérHolló válasza runner 125 (#19427) üzenetére


FehérHolló
veterán

Jobb, mint a semmi. :)
Melyik szervizhez mentél végül?

Skynet is real. It's called Google.

(#19429) runner 125 válasza FehérHolló (#19428) üzenetére


runner 125
nagyúr

Rábíztam a csajra.
Google-ban találtam egy DELL zöldszámot, amit felhívattam vele, s másnap küldték a bill.-t futárral.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#19430) doser0717


doser0717
aktív tag

Sziasztok!

Valaki hozzáértő hátha tud segíteni!
A DELL xps sorozatban lehet később vga-t cserélni?
Gondolok itt arra, hogy a jelenlegi GeForce GT 550-et 1-2 év múlva (ha indokolt lesz) ki lehet e cserélni pl. egy GTX 470-480-asra?
Nem elméletben, hanem röviden: Igen vagy Nem?!?

Ezen múlik, hogy DELL xps lesz e a befutó, vagy egy másik gyártó.

Köszönöm!

i20N, Surriento, GBS 57

(#19431) santamas válasza doser0717 (#19430) üzenetére


santamas
csendes tag

Nem. Dell XPS L702x-ben OnBoard VGA van.

(#19432) doser0717 válasza santamas (#19431) üzenetére


doser0717
aktív tag

:( Köszi!
Esetleg más DELL gépben? Vagy ez mindegyikre igaz? (Alienware nem játszik...)

i20N, Surriento, GBS 57

(#19433) tom1976


tom1976
csendes tag

üdv!
5110-es notim van win7 ultimate,64bites.dell touchpad telepítve.
ha fn+f2 vel bekapcsolom a wifit ezt írja ki:
"az érintőpad letiltásra került,mert az érintőpad illesztőprogramja másik mutatóeszközt észlelt a számítógéphez csatlakoztatva."
a touchpad természetesen működik továbbra is...wifi is...
ugyan ezt az üzit akkor kapom,ha egeret csatlakoztatok a géphez.(amit értek is)
miért lehet ez szerintetek?
köszi!

(#19434) FehérHolló válasza doser0717 (#19432) üzenetére


FehérHolló
veterán

Dell gépeknél nem jellemző, hogy cserélni lehet a VGA-t.
Viszont néhánynál (főleg az üzletieknél) van olyan lehetőség, hogy a dokkolóba rakhatsz saját videokártyát.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#19435) ribery22


ribery22
tag

Na ma jött a szervizes. Azt mondta még időben jött, így nem volt nagy probléma, nem tört a zsanér, csak a csavarokat kellett meghúzni. Állítása szerint általában csak akkor hívják őket, amikor már el is tört. Viszont így megtudtam, hogy ez típushiba és fél-1 év múlva újra előjön majd. Tehát aki Studio 1558 kialakítású notit szeretne / birtokol (oldalt van a zsanér), hogy bár a zsanér erős, de konstrukciós hiba van benne, és a csavarok kilazulnak. :W Egyszerűen javítható: le kell venni a kávát és meghúzni az oldalanként két csavart.
Egyébként elégedett vagyok a supporttal, csütörtökön délután bejelentettem a hibát, pénteken e-mailben visszaigazolták, hogy oké és majd jön vki a Getronicstól, aki ma délelőtt hívott és 3-kor itt is volt. :C

Hiába vannak a hátadon szárnyak Van úgy, hogy az angyalok is rossz úton járnak

(#19436) SAIKON válasza SAIKON (#19422) üzenetére


SAIKON
tag

Erre esetleg valakinek van ötlete?

D620-as probléma:
A noti standby-ba lett küldve, de állítólag hibernálást írt ki.
Na, azóta nem indul.
A bekapcs gombot megnyomva a hdd led világít a vinyó felpörög, az optikát ellenőrzi és a power led is világít. A kijelző sötét (most néztem monitorral is de az is sötét.)
A venti nem pörög (lehet hogy emiatt nem engedi indulni a gépet? Vagy az alaplap hiba miatt nem idul a venti?)
Ha benyomom a power gombot, a hdd leáll, a bluetooth ikon felvillan, és leáll A GÉP.
Mi lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

(#19438) SzaboZE válasza doser0717 (#19430) üzenetére


SzaboZE
addikt

Ma egyáltalán nem jellemző egy gyártó notijaira sem, hogy cserélhető lenne a videokártya. Az általad említett sorozat elég tág fogalom, kellene szűkíteni.

[ Szerkesztve ]

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#19439) SzaboZE válasza SAIKON (#19436) üzenetére


SzaboZE
addikt

Szerintem nincs köze a standbyba küldésnek a hibához. Nvidia videokártyával szerelt gépről van szó?

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#19440) SzaboZE válasza santamas (#19431) üzenetére


SzaboZE
addikt

Azért létezik más XPS is DELL-ből :)

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#19441) SAIKON válasza SzaboZE (#19439) üzenetére


SAIKON
tag

Igen:(
Asszem 110-essel.
Javítható a lap? Ez leejtéstől lehet, vagy csak úgy magától is?
Eddig semmi előjele nem volt csíkozódás ilyesmi. Fél napra vitték el és így hozták vissza! Már nem garis...

[ Szerkesztve ]

(#19442) SzaboZE válasza SAIKON (#19441) üzenetére


SzaboZE
addikt

Az Nvidia kártya szokta megadni magát.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#19443) humax


humax
senior tag

sziaztok
igazabol, lemaradtam a notebook villagbol mar 4 eve.
netezesre, film nezesre, world, stb re hasznalom ( jatekra abszulut nem kell)

1) legyen hurdozhato ( gondolkozok hogy: 13 vagy 11.8 legyen)

2) Súlya fontos a konyo cipeles miat.

3) akkumulator min 7 vagy 9 orat birjon.

4) merev lemez 500g vagy tob

5) Memória méret 4 GB

6) web cam ha lehet 3mp
7 fontos h szep legyen belso kulsoleg divatos

ar .300 ig mehet

Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok

(#19444) santamas válasza SzaboZE (#19440) üzenetére


santamas
csendes tag

Igazad van, de úgy tudom, hogy Geforce GT 550M-el még csak az L702x sorozat jött ki.

(#19445) doser0717 válasza SzaboZE (#19438) üzenetére


doser0717
aktív tag

Nevezetesen erről az XPS L702x-ről lenne szó!
Tudtok esetleg Bp.-en olyan üzletet, ahol a 702-es ki van állítva? Mert 502-est találtam MM-ban is, de megnézném a 17"-est is.
A vga csere meg azért csikol ennyire, mert én szívem szerint ezt venném meg az erősebb vga miatt, de mindenhol le akarnak beszélni az MSI-ről. És jelenleg az egyetlen igazán tetsző alternatíva (ebben az árban), az a fent linkelt XPS.
És ha valaki azt mondja, hogy lehet benne vga-t cserélni, akkor le is zárom a dolgot és egyértelmű a DELL, ha nem lehet akkor marad a gondolkozás...

i20N, Surriento, GBS 57

(#19446) santamas válasza doser0717 (#19445) üzenetére


santamas
csendes tag

Hallottam én is, hogy nagyon nem ajánlják az MSI-ket, holott nekem semmi bajom nincs az enyémmel. Most is kíválóan megy, és szinte minden játékot elvisz, pedig csak egy 9600GT van benne. És szervízben sem járt, hűtő probléma sem volt vele.
Szerintem minden márkában van jó és rossz. Érdemes fórumokat olvasni, ott mindig kiderülnek az egyes szériák rejtett hibái.

VGA cseréről viszont azt tudom, hogy nem feltétlen lehet csak úgy megoldani.
Általában a BIOS ill. VGA ROM módosítás is kellhet hozzá. Na meg nem biztos, hogy a hűtőrendszer, ill. a gép felépítése elbírja az esetleges további hőtermelést. Egy hűtőpad persze sokat segít, de a mobilitást rontja.

Árban ráadásul egy MXM kártya nem olcsó dolog, pláne, hogy ha újat akar az ember belerakni (agyonfőzött használtat meg se próbálnék).

Szerintem az MSI GX660 Radeon-ja egyértelmű fölény, csak ne lenne ennyire világítós a gép maga :)

A DELL XPS L702x visszafogottabb, de VGA-ban nem a leggyorsabb.
Viszont jó pár évig bőven elég az is szerintem. De tuti nem lehet bővíteni a gépet, OnBoard a VGA: lásd itt

Érdemes megnézni más megoldásokat is, pl. vannak olyan Docking Station-ök, amikbe rakható külső VGA kártya ahogy ezt FehérHolló is említette fentebb.

[ Szerkesztve ]

(#19447) kilozsul válasza santamas (#19446) üzenetére


kilozsul
aktív tag

"Hallottam én is, hogy nagyon nem ajánlják az MSI-ket, holott nekem semmi bajom nincs az enyémmel."

Kiemeltem a lényeget :) Sosem az határoz meg egy márkát vagy egy típust, hogy neked azzal az egyel mennyi bajod van otthon. Van aki azt mondja, hogy a samsung nyomtató az jó, mert neki az van otthon 3 éve és semmi baja. Kinyomtat vele átlag heti 5 oldalt és még sosem állt meg. Nekem itt a munkahelyen van 30 db, az egyik fele a kukában a másik javítás után olyan helyre téve ahol alig használják. Tehát a samsung nyomtató nem jó, mert az ui. kategóriás hp tízszer annyit bír. (nehogy nekiálljon nekem valaki itt pörögni a fenti példán :DDD )

Ha valaki otthon használ egy laptopot napi 1-2 órát optimális körülmények között nyilván nem lesz baja. Aki melózik, hozza-viszi, autóban hagyja, télen hidegen, nyáron melegen, akkor annak sokkal nagyobb az esélye, hogy tönkremegy. És itt már kijönnek a különbségek. Ha valaki laptop szervízben dolgozik és 100 hibás laptopból 30 FuSi, 20 pedig MSI és csak 1 db Dell van, akkor nyilván levonja a következtetést...

Ettől még nem lesz a Dell hibátlan, vagy az MSI rossz választás, de a tények makacs dolgok...

Peace :)

(#19448) santamas válasza kilozsul (#19447) üzenetére


santamas
csendes tag

Teljesen igazad van, egy darabból nem vonható le jogos következtetés.
Viszont amikor még követtem MSI fórumokat, gamer szériákkal mintha kevesebb gondok lettek volna.

(#19449) doser0717 válasza santamas (#19446) üzenetére


doser0717
aktív tag

Hogy nem lehet bővíteni, azt már sikerült hivatalos szervizben megtudnom. :)
Az MSI-vel kapcsolatban pedig: én 4 éve ütöm/vágom az enyémet, túl van már a 22-23.000 üzemórán, ebből 3-4.000 komolyabb játék, a többi FM, többször leesett asztalról, műszerfalról - tehát kapott már rendesen és még semmi baja nem volt! Igaz melegedni melegszik, de eddig semmi probléma. Szóval a saját tapasztalataim alapján maximálisan meg vagyok elégedve az MSI-vel, csak már a 8600GT vga-t keveslem. Szóval a saját tapasztalataim alapján egyértelmű lenne az MSI, de valamennyire mégis elbizonytalanít a sok rossz vélemény. A fórumokon meg... - mindenki azt isteníti amit árul!
De amennyire utánajártam, a DELL xps az egyetlen alternatíva. - ezért vagyok itt!

Ezt a dokkolós témát is néztem, de pont azért kell erős laptop, mert állandóan mozgásban vagyok és még azt is cipelni... Arról nem beszélve, hogy mivel az xps-t nem lehet dokkolni, maradna a Latitude, amiből az igényeimnek megfelelő szintén 300.000 + 20.000 egy olyan dokkoló ami fogad vga-t + maga a vga még Isten tudja mennyi?!? Annyiból meg már van Alienware is... - szóval ezt a lehetőséget kizártam.

Igazából azt lenne jó tudni, hogy 4 évvel ezelőtt az akkori kínálatban mennyire számított komoly vga-nak a GeForce 8600M GT és ehhez képest milyen szinten van a mai kínálatban a GT555M.

i20N, Surriento, GBS 57

(#19450) cadeyrn válasza doser0717 (#19449) üzenetére


cadeyrn
aktív tag

A felsoroltak alapján én ránéznék még ezekre az emlegetett XPS mellett:
EliteBook 8540p
Corei7-tel bruttó 300
EliteBook 8740w - egyik és másik

Dokkolható, strapabíró b+ kategóriás gépek.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.