- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
csabiks #32158 üzenetére
szerk.: (Hülyeséget írtam.) Ha minden igaz, akkor támogatja a Sata 3 cuccokat, de Sata2 van csak rajta. Legalábbis hirtelen ezt vettem ki a fórum hozzászólásokból. (Bár van, ahol mást írnak... Akkor inkább visszavonnám, meg se szólalatam).
Esetleg SSD-ben nem gondolkodtál? Az még gyorsabb. De ugye van hátránya is. A folyamatos felülírást nem szereti
-
foxxmotor
tag
válasz
csabiks #26918 üzenetére
Szerintem ha Linux alatt tökéletesen működik, akkor nincs hardveres baja a touchpadodnak. Próbáld meg leszedni a legújabb drivert a dell support oldaláról. Ha ez nem jön be, akkor megér egy próbát a Driver Genius Professional nevű program. Pl én nem tudtam kikapcsolni külön a bluetoothomat, csak a wifivel együtt, pedig a dell supportról tettem fel a drivereket és miután ezzel a programmal föltettem a drivereket, máris ki lehetett kapcsolni csak a bluetoothot. Mondjuk nekem nem ilyen gépem van mint neked.
-
norrberth
addikt
válasz
csabiks #25327 üzenetére
Ilyen hibákat is tapasztaltál? Nagy ritkán ha a youtube ba zenét hallgatok, a hangerőt nem tudom állítani, se némítani, ha belekattintok a youtube keresőbe azonnal tudom állítani! meg néha a billentyűzet belassul! Vezérlőpult- billentyűzet be belépek minden beállítás ugy van ahogy volt, belekattintok nyomok OK, és minden jó. ez mitől lehet?
-
csabiks
senior tag
válasz
csabiks #23131 üzenetére
kipróbáltam. 15percet futtattam a 2 programot egyszerre, A videokártya "stabilan" 93fok körül ment végig, a proci 98 foknál nem ment feljebb. Kikapcsolva a programokat kb 45 másodperc múlva már 60 fokon üzemelt minden.
Most kicsit elgondolkoztam, vigyem-e szervizbe vagy ne?
-
Muerte
addikt
válasz
csabiks #22881 üzenetére
Hűtőpadból csakis ez.Notepal u3Ez az egyetlen ami ér is valamit.Könnyű tisztítani,halk,hatékony a 3 ventit oda rakod alul ahová csak akarod(a szellőző lyukakhoz) egyszerűen csak bepattintani kell.
-
Hawerr
tag
válasz
csabiks #22858 üzenetére
mondok egy megoldást de tartsd titokban
1. Bios frissítés a09 -re asszem vagy mire
2. fogsz 4 kupakot (lehetőleg kólás, de ha nincs rá pénzed lehet más is
)
na most csoportosítsd őket 2esével, ha mindent jól csináltál 2x2 kupakot kapsz, amiket helyezz egymásramost pedig finom precíz mozdulatokkal szigszalagozd körbe ezeket.
Ha ezzel is meg vagy, már büszke lehetsz magadra.
Ezeket helyezed be a laptopod két hátsó lába alá.És voálá 70-75 fok fölé nem is megy, bf3nál is csak 80-85 maximum de ahhoz már órákig kell játszani
Nekem nagyon
bevált ez.
Remélem tudtam segíteni
üdv
hawer
-
SzaboZE
addikt
válasz
csabiks #22001 üzenetére
Ha el tudod hozni hozzánk (Budapest III ker), akkor tényleg 1 óra alatt megvan, de ez csak előre megbeszélt időpontban megy. Az 1 óra alatt a Daubner cukrászdában tudsz válogatni, a Kolossy téren pedig van minden
Mostanában szivatja a dell a szervizeket, sajnos nem 1 hanem 2 nap alatt jönnek be az alkatrészek, így ha előre beszélünk meg időpontot, akkor ezzel kell számolni kb. Természetesen az is működik, hogy reggel beadod és később érte jössz, ha nem akarod megvárni.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
csabiks #22001 üzenetére
a humansoft kft SzaboZE fórumtárssal már nagyon gyakorlottak inspironok komplett hűtéscseréjében
próbáld meg az nbd-t, nem veszítesz semmit... egyébként, ha pest, akkor max 1 óra várakozás a megbeszélt időpont után...
-
EstiloL2
tag
válasz
csabiks #21996 üzenetére
Nekem amióta kicserélték a hűtést, azóta GTA IV-nél a max 80-82 fok. Laptophűtő nélkül, már csak állványnak használom. Én bárkinek tudom ajánlani, mert nagyon jó gép és a minősége sem rossz. Sajnos a másik (Milyen notebookot vegyek?) fórumban olyanok szidják, akik ki sem próbálták még
-
lcee79
addikt
válasz
csabiks #21717 üzenetére
"nvidia beállításainál van olyan hogy alapértelmezett videokártya"
Ilyet is kerestem már, de nem találtam...
Bár lehet hogy elkerülte figyelmem, mert ár kissé ideges voltam
De ha tudsz pontos helyet akkor tuti nem siklok át felettemásnak még nem volt ilyen problémája?
Vagy ez speciális ennél?Mondjuk olvastam már olyan hozzászólásokat máshol, hogy 5.9-et kapott a gép erre és azt keveselte... (nekem meg 4.9...)
-
Kobe
veterán
válasz
csabiks #21643 üzenetére
1, az iponos teszteket hagyjuk, tele vannak tárgyi tárgyi tévedésekkel, hol lightosabbal, hol súlyosabbal. Maradjunk annyiban, hogy az sem hibamentes - láttam én is azt a tesztet.
2, az h a több ezer eladott darab után egy valakinek valami feltehetően szoftveres problémája merült fel a pár perc alatt cserélhető dvd meghajtóval....hát, nekem is bődületes szériahibának tűnikpfujj, büdös dell miért is nem hívja vissza a teljes sorozatot ?
-
skatter
csendes tag
válasz
csabiks #21267 üzenetére
Nem mert ,a telon tudok csatlakozni ,s internet is van.
Ez vicc,most meg megy. Annyit csinaltam ,hogy az internet kabelt bedugtam a gepbe,majd a laptopba,majd a kabelt vissza a routerbe s most megy, de kivancsi vagyok meddig,mert az opera "kodolt irasban " jeleniti most meg az oldalakat s a Mozzila meg megnyitotta eddig az elso odalalt,kosz a Mozzila-s tanacsot
-
.:ZS:.
senior tag
válasz
csabiks #21185 üzenetére
Hát ugyan nekem n5010-esem van, de én nagyon nem vagyok megelégedve vele, volt is itt egy kérdésem, de senki sem tudott (vagy akart) válaszolni.
Engem rettenetesen zavar a melegedése, az hogy a gép állandóan 60 fok körül mozogjon normál böngészés közben is amikor a proci 1 Ghz-en a gpu 150-300 Mhz között ketyeg, és folyamatosan 4400-at forogjon a venti az durva, és nekem csak egy i3-as van benne, jah és az egész ház kellemetlenül meleg néha forró. És biztos nem egyedi gond, ismerősöm 3 nappal késöbb vett mint én és pont ugyanilyen az övé is. Szóval egyszerűen gagyi. El is vittem szervízbe hogy kezdjenek vele valamit, bár nem fűzök sok reményt hozzá.
Nem tudom mekkora különbség van az 5010 és az 5110-es között de úgy sejtem hogy nem sok... Én csalódtam a Dellben, hogy ennyire gagyit adtak ki a kezükből.
-
EstiloL2
tag
válasz
csabiks #21185 üzenetére
Örülök, hogy van rajtam kívül más is, aki nem csak szidja. Én is nagyon meg vagyok a sajátommal elégedve, és tényleg az a legjobb, hogy 85 fokról kb 1,5 perc alatt hűti vissza nekem a procit 45-48 fokra. Hűtőpad van alatta, de ha nincs, akkor is 54 fokra visszahűti. És a billentyűzeten is nagyon jó írni, akármennyire süppedősnek mondják. Kb nálam is 3 hónapja van, és már nem süpped a billentyűzet, csak be kell járatni. Akárki akármit mond, akkor is nagyon jó gép
Nem bántam meg én sem, hogy ezt vettem, és most sem vennék helyette Acert...
-
Kobe
veterán
válasz
csabiks #21107 üzenetére
néha nullázd le a töltőáramkört, mert a gép ha sok idő telik el a két ciklus között, átlag alapján számolja az elhasználódást, nem feltétlenül a tényleges adatok alapján.
Merítsd le tökig a gépet, úgy hogy kikapcsoljon / hibernálódjon
Kikapcsolva töltsd egy egész éjszakán át, de minimum 6-8 órát, és csak utána kapcsold be.Ez elvileg kinullázza a töltőáramkört és újra csurig tudod tölteni az akksit. Nekem ezzel a módszerrel a majd fél éves gép 0%-os akksival fut. 7-8% ot is simán vissza lehet nyerni így
-
polip
addikt
válasz
csabiks #19911 üzenetére
csabika nem tudom feltűnt-e, hogy a listában a 44. helyen az i3-390 áll...
a legjobb SB-es a 2350-es, ami az 50. helyen áll...
illés együttes: láss, ne csak nézz!
amúgy meg pár % különbség van köztük, de messze nem 20-30 itt itt alább írogattak...
a SB előnye nem a sebesség, hanem sok egyéb más.. sokmindenben jobb, de sebességben éppen nem
-
polip
addikt
válasz
csabiks #19888 üzenetére
mit vakítjátok már egymást!
rohadtul nem gyorsabb, mint a régi i3-ak voltak... olvassatok már utána picit...
minden tesztoldalon le vagyon írva:
Arrandale Core i3 without Turbo Boost. In synthetic benchmarks, the performance is about on par with the faster clocked Core i3-390M (2.5 GHz)
-
Chaser
legenda
válasz
csabiks #19888 üzenetére
Az volt az előző core i procikban is, csak lassabb.
m.tomi4: Vissza kellett volna olvasni vagy 5 hsz-t
"Viszonyításképp. Az i3 370m kb olyan gyors mint a sandy i3 2310m. Ha neked bejön a gép legyetek boldogok, kb ennyi" A 370 2400mhz, a 2310 2100mhz. Valamennyivel gyorsabb a 370, de minimálisan. Fogyasztása viszont a 2310-nek kisebb. Sokkal jobb üzemideje van a sandys gépeknek mint az előző core i szériásoknak. -
-
horvathd
aktív tag
válasz
csabiks #18626 üzenetére
@csabiks:
Ezzel én is megszenvedtem, de szerencsére rájöttem mi okozza. Szerencsére ez nem bug, hanem az inteles videokártya feature-je. A videokártya beállításainál kell a Balace helyett a Maximum Performance opciót választani. Elvileg ez olyan mint a LCD/Plazma tévéken a dinamikus kontraszt.
@Bonyus:
Nézd meg, hogy a kattogás során nő-e a HDD SMART értékei között a Load/Unload Cycle. Ha igen próbáld meg a QuietHDD programot. Az APM 255-ős beállítás nálam megszüntette a kattogást.
-
Bonyus
csendes tag
-
horvathd
aktív tag
válasz
csabiks #18612 üzenetére
Érdekes, nekem nem volt semmi gondom a driverekkel, és mindent feltelepítettem, ami a dell oldalán volt, igaz a wifi típusát nekem is keresnem kellett, de a hozzá tartozó delles oldalon le volt írva, így ezzel nem volt gond.
Annyiban tértem el a hivatalos oldaltól, hogy az intel és nvidia videokártyák drivereit a gyártók oldaláról töltöttem le.
A hang először nekem is furcsa volt, de amint kikapcsoltam az SRS-t máris újra rendesen szólt.
Az én winchesterem sajnos kattogott, átlag 10 percenként egyet, de sikerült megoldanom a quietHDD-vel.
A Turbo Boosthoz esetleg csak a chipset driver kell, külön nem kell telepíteni semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest