Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz Magnum_ #38116 üzenetére
A lakhelyemtől kb egyenlő távra van egy nagyobb és egy kisebb posta. Random jelleggel hol ide, hol oda kell mennem az értesített küldeményeimért. Természetesen mindkettő ugyanakkor nyit, illetve zár. És van, hogy a postás b@szik ráírni a fecnire, hogy melyik postán tudom átvenni.
Ja, a január 6.-án feladott ajánlott levelemet 8.-án próbálták kézbesíteni. 14.-én kérdeztem a feladótól, WTF. Diktált egy csomagkövetési számot, amire a Posta online rendszere nem adott találatot. Elkaptam az utcán a postást, emlékezett is rám, meg hogy dobott értesítőt. (Nem találtam sem a postaládában, sem a tetején, sem a faliújságon, sem a papírhulladék-gyűjtő kartondobozban sem.) Bementem a postára kerestetni fecni hiányában, ajánlott leveleknél cím alapján nincs, a csomagoknál együtt lapoztuk végig a naplót és ott sem volt. Ekkor már előkerült egy osztályvezető, aki készséggel megnézte a belső rendszerben a szám alapján és "meg kell lennie", másnap újra kézbesítik. Másnap nem volt semmi, se küldemény, se értesítő. Harmadnap hívom a Postát, a rendszer szerint nem hagyta el a csomag az épületet, de a helyét sem tudják, keresni kell. Fél órával később ott voltam, már ki volt készítve és nyomták is a kezembe.
Most már tudom, mitől több egy osztályvezető egy pult mögött álló, vagy egy utcát taposó postástól. Szegeden pont fordítva volt: az utcai kézbesítővel voltam a legnagyobb haver.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Mercutio_
félisten
Remélem minden jegyzetet, kidolgozott tételt és puskát elektronikusan tároltok, hátha valamire szükségem lesz valakinek!!!
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Melack
veterán
Azt tudja valaki, hogy magyarországi állandó lakcímmel másutt is tudok igénybe venni fogorvosi szolgáltatást? Csak sztk, magándoki sajna nen játszik.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
-
krizmo_
addikt
válasz Melack #38161 üzenetére
Amikor feljöttünk Budapestre még nem volt kész a lakcímkártya, de kellett volna íratni gyógyszert.
Így elmentünk ahhoz körzethez, ahova tartozunk (illetve akkor még nem tartoztunk oda, mert ugye nem volt lakcímkártya) és nem voltak hajlandóak fogadni, meg időpontot adni.
Azt mondta a recepciós, hogy ez a rendelőintézet a körzeti lakosoknak van fenntartva... Ez a Visegrád utcai rendelőben volt.
Plusz nem akarták elfogadni a korábbi vizsgálatokat, amiket Pécsről hoztam... így még az is kellett volna a gyógyszerhez...
Szóval, ha kinézel magadnak egy rendelőt, akkor kérdezd meg szerintem, hogy fogadnak-e, ez a legtisztább. -
Magnum_
nagyúr
válasz krizmo_ #38163 üzenetére
De fura... en ugy atsetaltam a munkahelyem melleti rendelointezetbe, amikor begyulladt a szemem. Es meg taj kartya se volt nalam. Csak 8napon belul be kellett mutatnom.
Ti csinaltok valamit rosszul (pl ertesitett kuldemenyek kiadasa), v en tul jol valamit?
I humbly and respectfully decline™
-
Tim82
félisten
válasz Magnum_ #38164 üzenetére
Nekünk mondjuk szerencsénk van a szerelemben. (trollface)
Két hónap... /legyint
Ja igen: Badum tskkk.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
GabN73
addikt
Zöld út nyelvvizsgával van valakinek tapasztalata?
-
DeFranco
nagyúr
válasz GabN73 #38171 üzenetére
Könnyű de semmi presztizse, eléggé ki is lógott a lábuk az akkreditációból, nem tudom, ez most hogy áll. Az biztos, hogy a nevük összeforrt a cash&carry vizsgázással.
EuroExam sem nehéz, de annyira nem lábszagú a nevük mint a Zöld út-nak, és rendesen fel lehet rá készülni, rengeteg online elérhető anyaguk van, meg erős a supportjuk. Én ott vizsgáztam angolból, ha erre indulsz tudok segíteni, hogy hova-mivan.
-
Mercutio_
félisten
válasz krizmo_ #38163 üzenetére
Ez sztk volt, vagy körzeti orvos?
2 órásra tervezett 3 órás egyeztetés aminek a 3/4-e bullshit és felkészületlenségből eredő értetlenkedés, de végig figyelni kell, mert a fennmaradó időben elhangzó információkat dokumentumban kell rögzíteni
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
GabN73
addikt
válasz DeFranco #38173 üzenetére
Ahogy látom sima középfokból voltál, nekem gazdasági közép kéne Itt viszont nem találok ilyet
A zöld útról én is ilyeneket hallottam ... Meg kell csinálnom egy gazd.közép angolt meg egy felső németet
Jelenleg 2 középpel kitörölhetemHa meg nagy nehezen, végre valahára valahogyan össze tudnám magam kaparni, akkor menne még mellé minimum 1 nyelvből középfok.
Bár még ez is homály, spanyol-olasz még beférne amíg még itt tanulok, kérdés az hogy hol kéne őket megcsinálnom, hogy külföldön is elismerjék -
macilaci78
nagyúr
válasz GabN73 #38175 üzenetére
Németből ott a Pittmann 900, vagy a Goethe Intézet nyelvvizsgája.
Angolból egynyelvű ICC-t (90%+-os középfokú, honosítottam is) csináltam, németből a Rigó utcát (felső) annak idején.
Spanyol-olasz viszonylatban a spanyol állítólag egyszerűbben tanulható.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz GabN73 #38178 üzenetére
Gimiben, amikor már mindkét nyelvből elérhető távolságba került a középfokú, én is kevertem:
Eins, Zwei, Drei, ... , Ten! De hogy hol tévedtem el, azt nem tudom a mai napig sem.
Ráfeküdtem az angolra, megcsináltam a középfokot, aztán a németre, abból is, rá fél évre meglett a felső fok is, mire a felvételi lapot kellett kitölteni.
Felsőfok szóbelin tömörítés (, vagy mi a szösz). Budapest egyik szigetéről volt szó, nagy buli, zenekarok, hangelnyelő panelek, stb. Simán elkezdtem a mondókámat: This is the Pepsi Island... Udvariasan felhívták a figyelmem, hogy német nyelvből vizsgázok éppen.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
GabN73
addikt
válasz macilaci78 #38179 üzenetére
Én meg ott csesztem el, hogy nem emelteztem egyik nyelvből se
Akkor most nem kéne ilyeneken agyalnom, lenne egy felsőfokúm, meg most szépen egy új nyelvet üzleti középig megtanultam volna, 3 nyelvvizsga done.Rám férne valami motiváció - mondjuk fél év Tibet ...
Nekem ilyen érettségin volt
Angol-németből voltam, és egymás után volt a szóbelim. Angolt letudtam, németből 2. szavam angol volt, tanárok csak röhögtek[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz GabN73 #38180 üzenetére
Amikor az átkelőn az osztrák vendégtiszt kérdi, beszélek-e angolul. Sure. És löki a rizsát németül.
Céges út, valamit intéznem kellett a számla kiállítása során a szállodában, hogy a pályázati elszámolás során ne vakargassák. A két ügyintézőből az egyik csak németül, a másik csak angolul beszélt, egymás közt meg anyanyelvükön, törökül. Mindezt Dániában. Egyből a Commandos, Desperados játék jutott eszembe.Te meg a sok nyelvvizsgával. Mi lesz, ah befejezed Bábel tornyát? Hozzákezdesz Bábel aknájához?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
MrSealRD
veterán
válasz Mercutio_ #38181 üzenetére
Nem érted. Amihez Brad-nek 7 év kellett, ő azt lenyomja félév alatt.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
DeFranco
nagyúr
Tudtok valakiről, aki valamilyen módon fóliákkal foglalkozik? Üveg-tükör felületekre keresek biztonsági fóliát, kristálytisztát, ami véd attól, hogy ha esetleg betöri a gyerek megvágja magát.
Mintha rémlene, hogy van ilyen arc a fórumon, föccerre gondoltam valamiért, de ő betonozik.
-
Tim82
félisten
-
GabN73
addikt
válasz macilaci78 #38182 üzenetére
Hát még jó kérdés, hogy mennyinél állok meg
Jelenleg rengeteg a szabadidőm, és nem csinálok semmit, szóval el kéne magam foglalnom valamivel. Az meg sose baj, ha az ember tud még külföldiül
Mehá' külföldön állítólag kicsi pluszt jelent -
GabN73
addikt
válasz DeFranco #38191 üzenetére
Már csak valami motiváció kell
Hogy mennyire nem vagyok szerencsés ebben az évben?
SemennyireMai sztori:
Leedzettem du, kajáltam, elmosogattam a mosatlant... A végén éreztem hogy nem lesz valami okés, hidegebb volt a víz a szokásosnál.
Mennék zuhanyozni: full hideg a víz. Bojler nem működik, ráadásul a "falba" van bedugva -
DeFranco
nagyúr
válasz GabN73 #38194 üzenetére
fogsz egy lábast, melegítesz vizet, jó forróra, teleöntöd a mosdókagylót, engedsz rá hideget hőfokig, fogsz egy tiszta pólót/gatyát (ha nincs fürdőkesztyűd vagy fürdőszivacsod) nedvesít, tusfürdő rá, aztán áttörlöd magad. 80%-os eredmény simán megvan vele.
urbánpuhány
(vagy bekéredzkedsz mr olcsóblézerhez mosakodni, ha szerencsés vagy a hátadat is megmossa )
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz CoolBoy323 #38196 üzenetére
hát... alapvetően három kritériumot kell teljesítsen:
láthatatlan és víztiszta
töréskor egyben tartja az üveget/tükröt
olcsó as shitelsősorban most még szakkontaktot keresek, aki megnevezi, hogy nekem mi kell meg ad tanácsot, de ez is érdekel, amit mondasz.
ha beszéltek kérdezhetnél egy négyzetméterárat, de nem túl sürgős még.
-
DeFranco
nagyúr
válasz CoolBoy323 #38198 üzenetére
300 forint három tabletfólia az ebayről ne viccelj
just jokin' nyilván van egy ára, meglátjuk, hogy mit lehet ezzel kezdeni. egyelőre érdeklődöm.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magisk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NBA és kosárlabda topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest