Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na szóval mindig tanul valamit az ember fia. Ma van a nemzetközi Pi-nap.
Live-Die-Respawn
-
MrSealRD
veterán
Én nem tiltom, de trackpoint vagy egér van nálam is. Annyira nem áll rá a kezem, mintha kínoznának...
(#42028) Mercutio_ : Hogy örültem, hogy eddig nem futottam bele ilyenbe, de ma sikerült betalálnia egy ilyen félkegyelműnek... Én nem tudom mi van, de csak kerestem az állam milyen egységsugarú emberek vannak.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Magnum_
nagyúr
Egy igen csinos kislannyal vagyok az arkadban, de olyan popsik mozognak itt..
I humbly and respectfully decline™
-
Tim82
félisten
válasz aizen92 #42041 üzenetére
Én le szoktam tiltani a touchpad-et és trackpoint (vagy külső egér), de azért köszönöm.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
aizen92
addikt
válasz macilaci78 #42042 üzenetére
Lehet az lesz. Kicsit még fel kell fedeznem mindkét progit, hogy részletesebb leírást tudjak készíteni, mert ahogy nyomkodom úgy fedezek fel rengeteg új funkciót és beállítási lehetőséget.
Aztán tesztelni 3-4 gépen is, ahol tényleg szar a touchpad, hogy ugyanúgy megy-e érezhetően javítanak a UX-en majd szájbarágós leírás, tonna screenshot. stb. stb. stb.Szóval kicsit macera egy korrekt logoutos cikk(lustadögvagyok), de nagy valószínűséggel megcsinálom
[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
aizen92
addikt
TL;DR
Nos laptop őrültek. Van egy remek felfedezésem. Szóóóóóval.
Touchpad tweak time!Ezzel a két kis progival elég jó funkciókkal lehet feltúrbozni az unalmas szoftveresen korlátolt és alultámogatott touchpadunkat.
Bár ennek a lenovonak az eddigi legjobb a touchpaddrivere, de hiányoltam egy-két + funkciót.Kötelező programok:
1. 2Fingerscrool
2. X-mouse buttonAz elsővel touchpad costumizálás. Scrolling lapfülben a scrollozást tudjátok elég jól testre szabni ( nekem erre nem volt szükségem, mert a driverem elég jól optimalizált, de sokaknak segíthet a folyékonyabb használatban )
És a 3. fül számomra a lényeg. "TAPPING".
Itt be lehet állítani hogy ha 2-3 ujjal böksz a touchpadra, vagy 1+1, 2+1 ujjal böksz akkor milyen műveletet hívjon meg. ( 1"1 alatt azt értsd, hogy 1 ujj a touchpadon tartva, majd kattolsz egyet a második ujjal. Értelemszerűen 2+1-nél 2 ujj a touchpadon és 3.-kal kattolsz )
Én azt csináltam, hogy a két ujjas érintésre meghívja a jobb klikket így nem kell lenyomni csak putty és meg is hívja a jobbegérgombot.2+1 ujjasra és 3 ujjasra beállítottam a Button 4 és button 5-ot. És itt jön a 2. második fázis. Ehhez kell a X-mouse button program. Ezt megnyitjuk és a button 4-5-ot szépen testre szabjuk. Vagy a middlebuttont.
Én amikor meghívom a button 4-t akkor alt-tabot indítja és váltogatok az ablakok között. ( Hasonló mint a Macbook 4 ujjas felfele gesture ) .
Vagy a 3 ujjas érintésre a vissza gombot hívom meg. De be lehet állítani, hogy programot indítson el, lenémitsa a készüléket, fényerőt állítson STB STB.
Több layer-t be lehet állítani. szóval ha melózok akkor menüváltás és vissza gomb a layer 1 az X-mouseban.
Ha multimédiát fogyasztok akkor layer 2= hangerő módosítások Pause/Play gombok meghívás. és ezt a végtelenségik folytathatod.....Egy alternatív lehetőség még, ha rossz a driver támogatás, le van maradva a gyártód egy-két funkcióval: Modded synaptictouchpaddrive
Ezt csaj saját felelősségre. Szokásos telepítési mód. Gyári driver leszed, géprestart. Linkben lévőt feltesz, géprestart és utána örülsz a fejednek.Nem tudom kinek lesz ez hasznos, és sejtem sokan inkább vezetékes/vez.nélküli egeret használnak touchpad helyett.
Én mostanában nem használok külső egeret, mert imádom ezt a touchpadot. Lenovo elég jól lemásolta a Macbook trackpadet, és mivel napi szinten használom mindkettőt( mac-lenovo), így van összehasonlítási alapom: csak a gesture támogatás a különbség a kettő között( Mac javára ofkorz).Így hát erre találtam ki ezt a megoldást.. Remélem sikerült valakinek felkelteni a figyelmét és segíteni felturbozni a touchpadját.
[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
GabN73
addikt
Uraim!
Látszik hogy tavasz van, a hölgyek egyre jobban kérik, olvadnak ki a téli burokból tessék õket ápolgatni rendesenMa ujjjj kollegina erkezett, egesz jofele...
-
Mercutio_
félisten
Skacok nem porosodik valakinél kihasználatlanul egy asztali CD-lejátszó amit nem használ és kölcsön lehetne kérni? (Ha viszi az írott lemezeket is az plusz pont)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz CoolBoy323 #42036 üzenetére
Ez most kivételesen nem kuszaszemék érdeme, hanem a dollár-euró arány durván megborult, amit egyébként nagyon nem indokol semmi.
Illetve készül valami EU-USA szabadkereskedelmi megállapodás, ha abban lesznek valamilyen aláíráskori árfolyamhoz kötött dolgok nem lennék meglepve, ha arra gyúrnának az amcsik, vagy csak simán egyéb érdekük fűződik a dologhoz
Ja usb-s dologhoz kiegészítés: Minden ilyen esetben újra telepítette az usb eszköz illesztőt
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz CoolBoy323 #42034 üzenetére
Akkor én mit mondjak, kihúzom a fülhallgatómat a notiból, és leállnak az USB portok 2-3 másodpercre.
más:
Srácok a dollár mindjárt 300 lesz...
szerk: Elvileg PayPal már 304-ért váltja.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Mercutio_
félisten
Annak mi lehet az oka, hogy ha kihúzom a wireless bill usb stickjét leáll a gép? Az előlapi és a hátlapi usb2 és usb3 esetén is ez történik kivéve a ps2 csati alatti 2 usb2-es csatit
-
Tim82
félisten
-
Mercutio_
félisten
A mai napi első ergya is befutott, jó ez a letilt funkció
-
GabN73
addikt
Kislánymellettnemasajátalbérletbenébredőselsietősmerdolgoznikelltes gúd mórning!
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz Magnum_ #42022 üzenetére
Hosszu a tortenet, nem volt reggeli kv. Roviden annyi, hogy csut este es pentek del kozott 3 gondolta meg magat, hogy mit is akar csinalni hetvegen. Vegus este 8 kor lelepett tolem.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Reggelt urak.
Irany bolt, bevasarlas, majd lakasfelujitas project folytatasa.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
7
addikt
válasz fi:zi'k #42006 üzenetére
Nem.
(#42008) werszomjas: Jet2
(#42011) aleister: Amerre én jártam, arrafele ez nem jellemző, de ebben az esetben nem is számít ez különösebben.
Igazából csak a hangjukat akarták hallatni, de elég kínosan jött ki, hogy senki nem csatlakozott ahhoz a 2-3 kósza tapshoz, helyette viszont kaptak mindenféle egyéb néma reakciót, egyik sem volt túl hízelgő. Egyszerűen a környezetük zöme nem találta szimpatikusnak a kezdeményezést (lehet, hogy közrejátszott az út alatt tanúsított viselkedésük is)Más:
Ezen az úton nemzetiségtől függetlenül láttam hülyének, furának, problémásnak az utastársakat. Még ha szeretjük is időnként ekézni önmagunkat, itt ez nem állta meg a helyét, a többi nép is kitett magáért. És egyébként minden elismerésem a személyzetnek, a lehetőségekhez mérten példásan kezelték a kialakult faramuci helyzeteket.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz aleister #42011 üzenetére
max. ha valami nagyon rázós leszállás volt és orral lefelé zuhanásból tette le a gépet egyben.
a szakácsot sem tapsolod meg egy vacsorán.
magyarok szoktak ilyet csinálni, tán néhány más nemzet is, de nem szokás. repültem már 20+ alkalommal kb. egyszer nem volt taps... pontosabban tán egyszer egy münchenből hazajövő járaton ahol a túlnyomó többség magyar volt, de az sem biztos.
az viszont igaz, hogy a magyaroknak borzasztóan rossz a repülési kultúrája, lényegesen több a gond velük, mint a többi utassal, meg persze az egész check-in meg taxizás alatt megy a hőbörgés hogy ménemmegyünk, mérállunkmégsorban, ménemnyitják.
-
MurdR
veterán
M4 zárva
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
7
addikt
-
Earl_Muttley
őstag
Ohmmm... Buszon nem ertik min visitok a rohogestol...
Nem is a szitu, mert en nem tudtam volna ott meg mosolyogni se szerintem, de ez az elodasmod hatalmas!
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest