Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#96001) macilaci78 válasza Vasinger! (#95996) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem épp szuperlatívuszokban beszélnek róla.
Ph! és Logout teszt.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#96002) Land


Land
veterán

Üdv!

Egyik lakásvásárlós topicos fórumtárs ajánlotta ezt a topicot. Többek küzdünk azzal a problémával, hogy lakásvásárlásnál nem tudjuk Pesten mely környékek ajánlottak, vagy mely területeket kellene kihagyni a keresgélés során. 54-75 nm közötti felújított/jó állapotú panel lakást keresünk, mivel 15M Ft a keretünk. 1+2 fél szoba a cél minimum.
A kereső ezen területeket dobja ki ennyiért az ingatlanos portálokon:

- Kőbánya - Újhegyi lakótelep, Óhegyi lakótelep
- Csepel: Szabótelep (csepeli haver nem ajánlja), II. Rákóczi Ferenc út, Kertváros, Ófalu, Ady Endre úti lakótelep (haver ezt sem ajánlja), Belváros, Csillagtelep, Királymajor
- 18. kerület: Havanna lakótelep: azt olvastam vannak jó, családbarát részei, de melyek ezek? Csontváry pl jó környék?
- 18. kerület: Szent Imre kertváros, Lakatos lakótelep, Almáskert, Szent Lőrinc lakótelep
- Kispest, 19. kerület: Kispesti lakótelep, Árpád utca, Zrínyi utca, Kispest-Óváros
- 14. kerület: Herminamező
- 20. kerület: Erzsébetfalva, Gubacsipuszta
- 17. kerület: Rákoskeresztúr->ez már nagyon kint lenne nekünk

Nem is sorolom tovább, a többi oldalon is ezeket a területeket találtam. Barátnőm a 10. kerületben, én Dunaharasztiban melózom, így nagyon északi kerületeket kilőttük (Angyalföld, Újpest, Újpalota stb).

A panelek többsége tehát Csepelen, a 18. kerületben, a 19. kerületben, a 10. kerületben és a 20. kerületben van.
Tudom szűkös a keretünk, de a 10+10 milliós CSOK nem játszik. Csepeli haverom ajánlja Csepelt, ő ott nőtt fel. Igazából onnan HÉV-vel 20 perc alatt a Boráros téren lehet lenni ahonnan már bármelyik pesti rész gyorsan megközelíthető. Viszont Kispest és Kőbánya sem rossz közlekedés szempontjából.
Mely felsorolt környékekről van nektek tapasztalat? Melyeket lőjünk ki egyből, mert késdobálós, igénytelen és tele van peruiakkal?
Köszi és bocs az OFF-ért.

Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

(#96003) DeFranco válasza Land (#96002) üzenetére


DeFranco
nagyúr

kicsi a keret. ennyiért jó helyen jó lakást nem fogtok most kapni, ez a lokációkból is látszik.

nem mindegyik területet ismerem ezek közül, de amelyiket igen, oda nem mennék.

(#96004) Qru válasza macilaci78 (#96001) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Áá, végre egy jó savazás. :D

#nincsbennetarcsi

(#96005) Melack válasza Land (#96002) üzenetére


Melack
veterán

earl nyilatkozik Csepelről, én csak a kertvárosi részét ismerem.
Mi 2 évet laktunk a Havannán. Igen, vannak cigányok. Igen, vannak nem felújított tömbök. Ha konkrét hirdetést linkelsz, meg tudom mondani, hogy érdemes e vagy sem azt megnézni. A Havanna utca páratlan oldala okés, mi a 15-ben laktunk. Az a tömb felújított, jó a közösség. A Csontváry az az eggyel beljebb lévő sor, ott már azért nagyobb a szórás. Óvodák vannak, M5 közel, 136E megy KöKire, az okés, csak kicsit zsúfolt. 50-es villamos 10 perc séta. Mi szerettük nagyon, minden van ott.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#96006) Melack válasza DeFranco (#96003) üzenetére


Melack
veterán

Nézd, ha ennyijük van, és az albérlet ára fedezi a lakáshitelt + ltpt, akkor megéri váltani sajátra. 13. kerben 53m2 panel 25 Milla. Jobb lenne nekik, de annyijuk nincs. Nem mindig van csak jó megoldás.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#96007) Qru válasza Land (#96002) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Herminamező jó illetve Kőbánya is élhető azokkal van konkrét tapasztalatom.

#nincsbennetarcsi

(#96008) GabN73 válasza Land (#96002) üzenetére


GabN73
addikt

#megjegyzés

1: 15 millióért nem lesz jó helyen ekkora panel, ahová szívesen beköltöznétek.
2: Inkább harasztiban néznék házat, nem tudom, hogy barátnő kőbánya melyik részén dolgozik, de van vonat (Kökinél van megálló), hév, busz.
3: teljesen magánvélemény: csepeli lakótelepek, havanna, pesterzsébet nekem teljesen ki lennének lőve, hiába van bekamerázva már 1-2 helyen.

(#96009) bandus válasza Land (#96002) üzenetére


bandus
veterán

miért nem haraszti? ebből a keretből ott sokkal élhetőbb körülményeket tudnátok biztosítani magatoknak. bár összességében szerintem vásárlásnál a munkahely közelsége nem olyan fontos szempont, manapság nem tudni, hogy 3-4-5 év múlva is ott dolgozik-e majd az ember, ahol éppen most.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#96010) Ace owner


Ace owner
addikt

Ex tl kispesti volt, azthiszem pont Árpád utca fele. Mindig depressziós lettem attól a helytől. persze lehet mert burzsuj szentendrei vagyok

[ Szerkesztve ]

Galaxy Fold 4

(#96011) Magnum_


Magnum_
nagyúr

valaki kávé III-XIII. 20-25p múlva?

I humbly and respectfully decline™

(#96012) macilaci78 válasza Qru (#96004) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem a saját véleményem. Én a Logitech G602-vel elégedett vagyok otthon, mit Edigital akcióban hasonló áron vettem.
A logout cikket korrektúráztam, a másikat is olvastam, meglepődtem, hogy egy ilyen drága egeret 4 hozzáértő is lehúzott valamilyen okból. Persze, tökéletes nincs, de hogy mindegyik azt írja, kompromisszumos egy 20k-s egér, azért az nem vicces.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#96013) Melack válasza Magnum_ (#96011) üzenetére


Melack
veterán

Ma csak Nagykáta játszik.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#96014) hszilard666 válasza Magnum_ (#96011) üzenetére


hszilard666
veterán

Jelen!
Costa a nyugatiban?

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm

(#96015) macilaci78 válasza bandus (#96009) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én kb annyirszor költöztem, ahányszor munkahelyet váltottam (mindkét esemény 10+ alkalommal), és a lakáskeresésnél az volt az egyik fontos szempont, hogy vagy a munkahelyhez, vagy egy általam preferált bolthoz legyen közel, mert ezeket a helyeket napi szinten látogatom és ne az utazással teljen el az idő.

Senki nem tudja nekem azt megfizetni, hogy 10 perc sétára lakok a munkahelyemtől. Párom mérgelődött, mert havi 12 órát még 2 szombaton el kell töltenem a munkahelyemen (munkába járással együtt 13-at. :D), míg ő havi szinten kb 30 órával többet kénytelen eltölteni munkával kapcsolatban.

Persze albérletről albérletre könnyebb járni, mint lakást váltani, de azért a lakáscsere is megoldható 6-12 hónap alatt, amikorra eldől, hogy az új munkahely tetszik-e, tartós-e.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#96016) Land válasza bandus (#96009) üzenetére


Land
veterán

Nekem jó lenne, de ki tudja meddig fogok itt melózni. Barátnőmnek maps szerint 1.5 órára van a melóhelye BKV-val. Aztán ha én is munkát váltok, akkor nem lesz öröm nekem sem beküzdenem magamat Pestre...
A felsorolt környékek többségétől szinte bármely pesti pont 1 órán belüli útra van. Ez is fontos szempont nem beszélve ha mozizni, kézműves sörözni szeretnénk, akkor Harasztiról lehetne beutazni Pestre...
Persze értem, hogy ahol 15M-ért van panel, azok nem az álomkörnyékek, de biztos van közöttük élhető, nem hányinger terület.
Régebbi verzió az volt, hogy indítunk lakástakarékot mondjuk 5 évre és akkor komolyabb önerővel, komolyabb lakás lehetséges.
De nem szeretnénk albérletbe "szülni" az első gyerekünket, továbbá a jelenlegi albérlet havi 125-130k Ft, mely 5 évre lebontva 7.5-7.8 millió Ft kidobott pénz + mellette futna a 2x20k Ft-os lakástakarék havi szinten. Horror pénzkidobás...
Akkor már inkább veszünk egy felújított (tehát már legalább belülről tetsző) panelt, amit megpróbálunk 10-12 év alatt kifuttatni, aztán el lehet adni és venni majd egy jobbat, nagyobbat.

Köszönöm a területekre adott tapasztalatokat, jöhetnek még.:)

Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

(#96017) macilaci78 válasza Land (#96016) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Egy barátomék vettek panelt 2-3 éve, kimondottan olyat kerestek, amihez nem kell hozzányúlni.
Na, most ősszel fogtak bele saját kezűleg a felújításba: tapéta le, glettelés, festés, elektromos hálózathoz is hozzá kellett nyúlni...
Én felújított lakást is csak úgy vennék, hogy legalább egy kábelcsatornás felújításra zsebben legyen a pénz.
Sajnos a felújított állapotban kínált lakásoknál hajlamosak elkövetni azt a hibát, hogy azonnal lefestik, amint a szar megszáradt egy kicsit... :U

Vonatkozik ez az ősöreg, többször toldott aluvezetékek végén lévő új Schneider szerelvényekre, a ragasztott szőnyegparkettára pattintott Praktiker-gazdaságos laminált parkettára, vagy a glettvassal el nem húzott, ragasztópogácsákra rakott járólapra. És az ünnepi napi cumi, amikor a következő fűtési szezonban először vízfolyás, majd penész jelzi a hőhidakat egy faszán berakott ablak sarkánál például.

Ha felújított lakás, akkor kivitelező, és/vagy munkaközi képek, és/vagy munkanapló legyen. Mi kb 1,5 éve újítottunk fel, szegény mesterek minden reggel, este találkoztak velem, minden nap láttam, mennyit haladtak, és minden csomópontot le is fotóztam. Hasznos tudni, hol fut a falban a vezeték... :K

Helyileg nekem mindegy. A cigány se hülye, oda nem szarik, ahol eszik. Nem a szomszéd lakásba fog betörni, nem a szomszédját fogja meglincselni, ha nincs kiprovokálva. Persze, ettől még nem lesz ajánlott környék, de sokkal többet nyom a latba az etnikum helyett a lakóközösség szerintem. Egy ordibáló házaspár-szomszéd szerintem többet árt a hangulatnak, mint a függőfolyosón lévő fregoli, meg a szaladgáló kisgyerek, akár mozdonyszőke, akár nem.

Btw: nekem is lassan lakást kell néznem: 1+2 szoba, 25m keretösszeg új, kulcsra kész, vagy 18m, felújítandó, téglablokkos, egyedi mérőkkel, meleg víz alapú fűtéssel, metróvonalhoz közel, garázsvásárlási (nem bérlési) lehetőséggel.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#96018) CoolBoy323 válasza Ace owner (#96010) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

En birom kispestet :U

(#96019) Qru válasza macilaci78 (#96012) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Jó csak az ilyenért HA-n minimum a post törlése jár. Most is remegett a ravaszon az ujjam. ;]

#nincsbennetarcsi

(#96020) DeFranco válasza Qru (#96007) üzenetére


DeFranco
nagyúr

herminán hol van panel?

@Melack: a szart nem szabad megvenni, akkor se ha csak arra telik, akkor újra kell tervezni. ha szart veszel, akkor azzal csak ráfizetsz, max megmagyarázod magadnak, hogy tulajdonképpen k.va okos voltál és nem is olyan döglött az a ló csak alszik.

lehet keresni másfeles panelokat, az belefér a 15 millióba, ha ez van akkor ez van, de legalább nem egy pszichiátriára mennek a csótányok közé. mert oda aztán fasza gyereket szülni.

[ Szerkesztve ]

(#96021) Qru válasza DeFranco (#96020) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Herminán sehol nincs.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#96022) DeFranco válasza Qru (#96021) üzenetére


DeFranco
nagyúr

akkor ott megéri kettőfeles panelt venni 15millióért :D

(nem tudom mit adnak ott annyiért, de az a környék tudtommal nem olcsó. max. ilyen 100 éves süllyedő azbesztkuckó lehet ott annyiért, de lehet tévedek én csak gyöttment vagyok)

(#96023) macilaci78 válasza Qru (#96019) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Lapcsaládon belüli tesztek az eladott termékhez. Akár a hirdetés része is lehetne. És nem írtam, hogy egy rakás szar, mert egyértelműen nem az, csak azt írtam, hogy nem szuperlatívuszokban írtak róluk.
Amúgy aki kicsit is visszagondol az olvasott tesztekre, amiről szuperlatívuszokban írtak, az Tetszett, mert az árát leszámítva minden tetszett, ami Ajánlott, annak az ára tetszett olyannyira, hogy a kompromisszumokat is ellensúlyozza. :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#96024) DeFranco


DeFranco
nagyúr

mondjatok nekem egy/több jó akkuboltot zuglóban, ami nem a lesti akku

elegem van már ezekből. lestinél is ki van írva, hogy exide premium 47ah raktáron, erre kiderül hogy egy éve kifuttatták, de vegyek bele 60ah-sat mert a 47-es megdöglik, de huhuhu abból nem lesz alacsony csak bannerből +20% pénzért

hábaz

[ Szerkesztve ]

(#96025) Magnum_ válasza DeFranco (#96024) üzenetére


Magnum_
nagyúr

18perccel a hsz-ed előtt írtam privibe', hogy én hova mennék

I humbly and respectfully decline™

(#96026) DeFranco válasza Magnum_ (#96025) üzenetére


DeFranco
nagyúr

tényleg, nem vettem észre hogy pittyent, kösz. :R

(#96027) Magnum_


Magnum_
nagyúr

Tudjtáok, hogy Kedves F. és Zimi Lindi szakítottak.
a cikkhez tartozó legjobb cemment: Az interjúból ugyan kimaradt, de Linda a Story olvasóinak megsúgta: új kedvese teljesen hétköznapi ember, aki korábban egyszerű gázszerelőként dolgozott.

:DDD

I humbly and respectfully decline™

(#96028) macilaci78 válasza Magnum_ (#96027) üzenetére


macilaci78
nagyúr

IKEA bútorkiszállító-összerakó emberrel ismertem ezt a történetet, még youtube videó is van róla. :DDD

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#96029) tomcsi23 válasza macilaci78 (#96028) üzenetére


tomcsi23
veterán

Gyévuskának azért meg lehetne mutogatni a bélyeggyűjteményt. ;]

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#96030) Qru válasza macilaci78 (#96023) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Akit érdekel utánaolvas ha meg nem az az ő hülyesége. Ha az én hirdetésem alá kommentelnél ilyet azonnal töröltetném mint üzletrontó hsz-t.

DeF: Szuterénben egy penészes cellát kapsz ennyiért kb. ahol jó esetben az egészségi határérték alatti azbesztpor koncentráció mérhető.

15M-ért ma Pesten nem kapsz normális környéken vállalható lakást.

#nincsbennetarcsi

(#96031) DeFranco válasza Qru (#96030) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ösmerős vett a füredin másfeles panelt ennyiért, vállalható állapotút (tudod róla meséltem, ő nem nagyon tud hibázni) de sokáig kereste.

(#96032) Magnum_ válasza DeFranco (#96031) üzenetére


Magnum_
nagyúr

VLakinek.mindig kell a penz, de atlagban nem.ez van.

I humbly and respectfully decline™

(#96033) Mercutio_ válasza macilaci78 (#96017) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az utolsó bekezdés kb. Sci-Fi;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#96034) TROG AIR válasza Magnum_ (#96032) üzenetére


TROG AIR
aktív tag

Mégegyszer köszi a telós infót,jól jött.
( kaufferben vettem bekevert hűtőfolyadékot a stiftbe. :) )

430 pozitív , 0 negatív....

(#96035) 7


7
addikt

Na. Fürdőszoba hosszú munkálatok után végre kész, csudaszép lett. :)

Sajnos jelenleg csak krumplival tudnék fotózni, úgyhogy kép nincs igazán. :D

[ Szerkesztve ]

(#96036) GabN73 válasza 7 (#96035) üzenetére


GabN73
addikt

Akkor már nem leszel büdi? :)

(#96037) 7 válasza GabN73 (#96036) üzenetére


7
addikt

De! :P

(#96038) Qru válasza DeFranco (#96031) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

De az nem 1 + 2x0,5. :))

Am most nézelődünk mi is. Az nem kerül pénzbe. :D

#nincsbennetarcsi

(#96039) Magnum_ válasza Qru (#96038) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Novekszik TL?

I humbly and respectfully decline™

(#96040) Qru válasza Magnum_ (#96039) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ő nem csak én. :))

#nincsbennetarcsi

(#96041) macilaci78 válasza Qru (#96030) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nyilván bennem van a hiba, ha azt hiszem, hogy egy termékhez tartozó címlapos tesztet szabad a termékhez linkelni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#96042) Tim82 válasza macilaci78 (#96041) üzenetére


Tim82
nagyúr

Igen.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#96043) bitpork válasza Tim82 (#96042) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

A kiralyt megolnotok nem kell felnetek jo lesz...

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#96044) föccer


föccer
nagyúr

Lehet nem kellett volna ma 5 kv-t meginnom. :D

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#96045) Magnum_ válasza föccer (#96044) üzenetére


Magnum_
nagyúr

nekem meg aludnom du....

Bit: hova tegyük a vesszőt? :-)))

I humbly and respectfully decline™

(#96046) bitpork válasza Magnum_ (#96045) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Tim diplomatikusan válaszolt Maclacnak csak ossza be magának ;]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#96047) Tim82 válasza bitpork (#96043) üzenetére


Tim82
nagyúr

Megerősítést kapott a kijelentésére, nincs ebben semmi kétértelműség.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#96048) Magnum_


Magnum_
nagyúr

Szep jo reggelt!

I humbly and respectfully decline™

(#96049) GabN73 válasza Magnum_ (#96048) üzenetére


GabN73
addikt

Morgen'

(#96050) tomcsi23


tomcsi23
veterán

Reggelt!

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.