Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz MurdR #123528 üzenetére
Nem fogok tömegközlekedni, az biztos. Szerintem az Albert Flórián úton megállok és sétálok onnan, ott csak lesz szabad hely. Elnök utca - Magyarok nagyasszonya templom környéke nem tudom, milyen lehet, de tippre zsúfoltabb. Végülis először mehetek egy kört, s ha nincs hely, pikk-pakk át tudok gurulni a kórházhoz.
-
Siriusb
veterán
válasz MurdR #123486 üzenetére
Jó pár éve (7-8) figyeltem meg, hogy évről-évre látványosan egyre hülyébbek az emberek az utakon. Egy idő után tényleg az hittem, hogy a következő év már nem lehet rosszabb. Nem volt igazam. Elképzelni sem tudom, honnan származik az a kreativitás és szorgalom, amivel ez ügyben fáradoznak az emberek, mintha egy kimeríthetetlen forrás állna a rendelkezésükre.
-
félisten
-
macilaci78
nagyúr
válasz MurdR #118039 üzenetére
Nem hiszem, mert a kódkártyát az eszköz azonosítójához rendelték. Ezt át kell íratni az ügyfélszolgálaton, ami nehézkes. Meghatalmazással, vagy telefonos ügyfélszolgálaton személyes adatokkal történt azonosítás után lehetséges.
UPC műholdas és vezetékes topik. Én megjátszanám, hogy az aláírt adásvételivel, birtokba vételivel a személyes ügyfélszolgálaton névre venném a szolgáltatást. Ugyanis ha az előző tulaj szarik bele és így nem tesz eleget abbéli szerzződésben vállalt kötelezettségét, hogy a szolgáltató felé 8 napon belül adatmódosítást jelez.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-
föccer
nagyúr
válasz MurdR #117820 üzenetére
Nem kifejezetten árérzékeny kérdés, de fingom nincs hogy mennyit van a kínálat. Szívem szerint 15-20k felett már biztosan nem költenék rá, de lehet ennyiért csak szarfos törött, lopott cuccokat lehet venni. Nyilván szemetet nem akarok.
Köszi az eddigi tippeket, végig nézem, hogy mik vannak. Legalább már tudok típusra keresni.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
DeFranco
nagyúr
-
MrSealRD
veterán
válasz MurdR #117080 üzenetére
Sose mosod le... Te amúgy M3 vonalon szoktál mozogni?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
DeFranco
nagyúr
válasz MurdR #116898 üzenetére
nagyon szépen ki van táblázva mindenhol hogy honnan hova tudsz rövidíteni.
plusz az egész hacacárét el lehetett volna kerülni mert a kallax a raktárban van, a raktár meg a kasszasor előtt, bemész a kasszák felől, kihagyva az egész áruházat, közben a telefonon megnézed hogy melyik sor melyik polcán van az 5x5 kallax nyír hat. lekapod, önsegélyező kasszánál kifizeted tada.wav
15 perc alatt végeztél, a maradék időben betolsz pár hotdogot, felmarod az élelmiszer részlegen a fagyasztott kötbullárt meg a barnamártást és homlokra tolt napszemüveggel és tele hassal távozol az ingyenes parkolási időszak felénél.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz MurdR #116866 üzenetére
Én ha sietek (sietnék) az ikeában, akkor mindig elkezdek szédülni...direkt úgy van megcsinálva az út, hogy kanyarogjon, ne tudj rendesen haladni..max kajálni járok be egy jó ideje, pedig közel van...(látom az ablakból).
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
-
bitpork
nagyúr
-
Mr.Csizmás
titán
válasz MurdR #116761 üzenetére
magánvélemény: 21:9 egyrészt parasztvakítás szerintem, másrészt a 29" is kicsi, talppal együtt 38-41 cm magas jellemzően. ha mindenképp uwd kell, legalább 34"-et mondanám. (igen, én is akartam, de lelombozó volt élőben az alacsony mivolta, inkább vettem egy 16:9 24"-et)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
macilaci78
nagyúr
válasz MurdR #116718 üzenetére
DeFranco-val értek egyet, vagy már túlestek a beszerzésen, vagy nem találod el. Na meg benne lehet a sértődés is, hogy miért ezt, vagy azt. Boríték, vagy IKEA utalvány (5 évig jó a megkezdéstől), vagy akárhova.
Mi barátnak "alváskártyát" adtunk, amolyan utalvány, ha nem tud aludni, alszunk helyette. Többen aláírtuk.
Adódik majd olyan helyzet, hogy jól fog jönni a segítség, az többet ér.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Agostino
addikt
feleségem pelenkatortát készített amikor mentünk látogatóba. örültek neki, pelus meg mindig kell. tettünk mellé pár ilyen kisebb plüss nyomorgatnivalót. ezek úgyis jól jönnek és a pelenka sem annyira olcsó mulatság ha azt vesszük.
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
DeFranco
nagyúr
semmi extra, nem tudsz olyat adni ami hasznos mert vagy megvették vagy meg fogják és úgysem találod el hogy pontosan mi kell nekik.
ami jól jöhet, az az ajándékkártya, ikea, dm, rossmann, esetleg brendon
ikea mindig nyer, ott rengeteg mindent megvehetnek ami a gyereknek kell vagy kelleni fog, dm/rossmann vallási kérdés, mi mindent a dm-ből vettünk a gyereknek ami babaápolás vagy pelenka, de az biztos hogy valahol egy rahedli pénzt fognak hagyni pelenkára (mindenhol más márka jön be), brendon fancy de vannak jobbabb boltok nem biztos hogy onnan fognak vásárolni, viszont biztosan tudnak választani valamit.
anyukának karamalzból lehet tálcásan (tejtermelésnek jó), apukának nincs szüksége semmire, ha őszintén meggratuláljátok meg elviszitek tejfakasztani akkor az teljesen ok.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
kérdés hogy mennyire van eleresztve anyagilag, van-e autója, meg ilyenek. pl ha ki van tömve relatíve, valami értékes pia+vmi a feleségének is, köszöntő, stb., ha kevésbé akkor mindenképp cash, vagy valami ajándékutalvány amit gyerekkel összefüggésben tudnak költeni, pl. dm, rossmann. a következő 20 évben k.sok kiadásuk lesz, az tuti
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
őstag
válasz MurdR #116659 üzenetére
A grillezés is nagyon jó program, mi hosszúhétvégén fogunk a családdal
Apa-fia program ez a mai horgáazat
17. Kerület szélén lévő csali tónál vagyunk.
Mindketten egy bottal fenekezünk, egyel pedig ragadozó(ő fenéken tirolifával, én meg úszóval)
Sajnos eredménytelen eddig a nap.Két hete ezen a helyen fogott egy brigád négy süllőt, ezért jöttünk ki mi is, főleg ragadozóra....
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz MurdR #116485 üzenetére
Ma nincs nyitva a WestEndben a Media Markt? Ott is van valószínűleg.Sztornó, a honlapjuk szerint jelenleg nincs áruházi készlet.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
-
Mr.Csizmás
titán
-
föccer
nagyúr
válasz MurdR #116425 üzenetére
Egy regisztrált villanyszerelőt kellett már hívnom. Kollégának az ismerőse volt. Legalább eljött. De azért használt, törött cuccokat épített be, a földelésnek az egyik átkötését ki kellett cserélnem, mert vékonyabb vezetékkel kötött át, mint ami előtte-utána volt, meg ilyen apróságok. Ja, kurvadrágán. Munkadíjra 80k + minden anyagot bruttóba számolt fel (nyilván), ami nem is lenne gond ha nem szar törött cuccot épített volna be. Szerencsére az ELMŰs szeretlők, akik jöttek átvenni a munkát meg plombálni jófejek voltak és a saját készletükből cserélték a törött cuccot.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz MurdR #116416 üzenetére
Egész héten meló, meló után villanyszerelés. A héten bekötöttem a ház világítási rendszerél. Szerintem nem tudtam volna bonyolultabbat kitalálni. Szívás volt, de megérte.
Kb 1 hónap múlva sittpakolás konténerbe. Jöttök talicskázni?
üdv, föccer
-
macilaci78
nagyúr
válasz MurdR #102436 üzenetére
Az agglomeráció összeomlana Budapest nélkül. Nem az agglomeráció hívta életre Budapestet, hanem fordítva. Mert sokaknak nem felel meg a lakópark, panel, vagy épp a kertes ház Budapest belterületén és lakni kimegy Budapestről. Van, akinek igénye van munkába menet parkolóhelyre, másnak ugyanerre van igénye munkából jövet. Fogadd el.
Kelenfölddel meg vigyázz, mert tényleg törik az autókat...
Én meg két utcányira dolgozom a fizetős parkolóövezettől, nem lehet nap közben szabályosan parkolni itt, míg a zónában minden második hely üres. Társasházak sok-sok emelettel, a földszint, alsó emelet zömmel iroda, felettük lakások, a mélygarázsok fullon, az utca fullon, a Sika-hoz érkező nyerges pótok a sarkokon parkoló autókat heti rendszerességgel zúzzák, a kétsávos út a parkoló autókkal (és a bénán parkolókkal) olyan szűk, hogy még két Twingo is gondolkodóba esik, ha szembe találkozik. Ezen oknál fogva már várják az itt lakók, mikor lesz végre fizetős a környék.
Ami a határon van irodaház, költözik az Újbuda Center melletti újba többek közt a parkolás végett. Ami beljebb van a határtól (Info Park), ott az ára ellenére nincs parkolóhely.Szegeden megcsinálták, hogy a peremkerületeken a tömegközlekedési csomópontoknál ingyenes parkolókat alakítottak ki, ahonnan közvetlen menetrend szerinti járattal 15-20 percen belül kényelmesen elérhető a belváros. Budapesten ugyanez nem megy, pedig a Metró halad... A BKV helyében csinálnék egy olyan bérletkonstrukciót, amivel a P+R parkolók használata is benne van a bérlet árában.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Tim82
félisten
válasz MurdR #102436 üzenetére
Btw, a Népliget P+R parkolója miért nem felel meg? Azt egyelőre amúgy nem tervezik fizetőssé tenni, igaz, nem is őrzött.
(A tisztelet emlegetését a habzószáj jelzővel történő ellentétes álláspont-lekezelés után lehet, hogy nem kellene bedobni, nem lesz egészen hiteles.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz MurdR #102433 üzenetére
Egyoldalúan, és habzó szájjal közelíted meg ezt a problémát.
Ez (pontosabban az egyoldalúság emlegetése) attól az embertől, aki gyakorlatilag leírja, hogy elvárja, hogy mások rovására legyen kötelezően ingyenes parkolóhelye azon más emberek közvetlen lakóhelyen, csak mert kiköltözött az agglomerációba, mókásan hangzik.
A színvonal emlegetése is mókás, mert a megnevezés nem konkrétan ellened szól, viszont teljesen jól tükrözi az itt lakók érzéseit. Ha nem vagy hajlandó érteni (és szemlátomást nem akar összejönni), az nem az én problémám.
Leszögezem: nincs autóm, szóval amit írok, nem feltétlenül az én mélyen átélt érzéseimet, hanem a közösségét tükrözi, amelyikben lakom. Hozzáteszem, egyetértek velük, csak nem vagyok teljesen közvetlenül érintett.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz MurdR #102430 üzenetére
Miért kell elvárni, hogy Budapest a nem budapesti lakosokat is alanyi jogon kiszolgálja?
Ha ekkora gond a munkába járással járó parkolás, akkor miért egy 5 méteres autót használsz erre? Persze ha a munkához sok cucc szükséges, ami a kocsiban van, akkor érthető.
Kelenföld végállomáson jószerével üres a P+R. Az más tészta, hogy ennek legfőbb oka a gyakori feltörések, lopások. Dehát tökéletes világ nincs.Engem inkább az zavar, hogy nem lehet parkolóbérletet váltani mondjuk havi, negyed és fél éves, éves viszonylatban. Az adott lakó egy napi parkolódíj áráért megkapja az évest lakcímkártyával (albérlők szívnak), de a többinek semmilyen díjkedvezményre nincs lehetősége.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Tim82
félisten
válasz MurdR #102430 üzenetére
Erre ugyanilyen joggal mondhatják a József Attila lakótelepi lakók, hogy sajnálják, de az az egyéni szocproblémád és nem az ő felelősségük/hibájuk, hogy nem tudsz a korábbi parkolóhelyen parkolni.
Nyilván ha nem abuzálta volna boldog-boldogtalan az ingyenes parkolási lehetőséget a lakótelepen az ott lakók kárára (és itt szó szerint értsd: mint írtam, nem csak úgy a vakvilágba említem az autólezúzást; egyik házbeli lakónknak pl. totálkárosra zúzták az ingyenesparkolásihelykeresők a parkoló (!) autóját és ez nem egyedi eset), nem került volna megszüntetésre.
-
Tim82
félisten
válasz MurdR #102424 üzenetére
Megértem, hogy sz.r az ott lakóknak, hogy kényelmetlenebb helyet találniuk.
Amennyiben a Te házad környékén lévő összes parkolóhelyet a nem helyi lakók foglalnák el autókkal, akkor nem csak megértenéd, IYKWIM. Mellesleg nem kényelmetlenebb, konkrétan nem tudtak a fizetőssé tételig, legalábbis a mi házunknál, ami kb. az Üllői úttól 50 méterre van.
Mellesleg az autólezúzást sem véletlenül emlegettem, egészen rendszeresen előfordul(t).
De nekem is sz.r, hogy Pest környékéről betévedvén' nem tudom metróközelben letenni az autómat.
Talán az a hülyébb elvárás, hogy a helyiek ne tudjanak a saját házuknál parkolni...
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz MurdR #102415 üzenetére
Én mondjuk tökre örülök így a kilencedik kerületi oldalon, hogy nem foglalják el végre a lakók elől a parkolóhelyeket + így már nem lesz olyan, hogy rendszeresen lezúzzák az autóikat az ingyenesparkolóhelykeresők.
Valamint végre a TNT futárszolgálat sofőrjei is rájönnek, hogy célszerű lenne az 1 km-re lévő telephelyre bevinni a szolgálati járműveket, nem kéne szintén beparkolni a lakóházak alá, a lakók parkolóhelyeire.
But hey, that's just me. Egyébként tragikus a dolog, tényleg...
Melack: szerintem nem én mondtam, MurdR mondta korábban magától.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Háztartási gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest