Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• D@reeo

aktív tag

LOGOUT blog

Üdv

Nyitottam egy tárcát a MultiBit applikációval. Jelszót állítottam be (File-Add passwd) Kiexportáltam a private .key-t.
    Kérdések:
    Ha egy másik platformra/gépre teszek fel egy (másik) tárcát, akkor ezzel a .wallettel tudok belépni ebbe a tárcába?
    A multibit.wallet-et és a .key-t is el kell dugnom nagyon jól? Ezzel tudok majd belépni másik környezetben? Illetve a .key-jel „csak” az elfelejtett jelszót tudom pótolni? Ha megvan a .wallet és olyan biztos vagyok a jelszavamban, hogy sose felejtem el (esetleg papíron eltárolom), akkor lényegében a .key felesleges és csak biztonsági kockázatot jelent? Megsemmisíthető?

Bányászni nem akarok, csak tárcával rendelkezni. Ebben az esetben az alábbi elképzelés megállja a helyét?:
    Telepítek egy linuxot (fizikailag vagy VMWare-segítségével) egy gépre (vagy raspberrypi-re), amit nem engedek ki a netre. Ezen lesz(nek) a tárca(k). Csak akkor indítom el a gépet és engedem netre amikor BTC-t várok vagy küldök. A .key és.wallet(eket) lementem egy másik adathordozóra a tárcák létrehozása után, és elrakom. Így lecsökkentem a tárcalopás lehetősségét.
    Kérdések:
    A .walletet elég egyszer lementenem, vagy azt folyamatosan x időnként ki kell exportálni backupként?

BTC küldés/fogadás
    Ha jól veszem ki a dolgot, akkor az a következőképpen menne egy provideren keresztül:
    https://blockchain.info/-n új tárcát nyitok, visszaigazolom a mailt, belépek. Kapok egy új címet, erre tudok küldeni és erre tudok kapni is. Ekkor lesz nyoma a tranzakcióknak, azaz biztonságosabb, mintha csak simán pl. a MultiBit-ről küldenék/kapnék BTC-t. Aztán ha akarom, erről a tárcáról díjmentesen továbbíthatom az „offline” tárcába, amiről fentebb írtam.
    BTC adás/vétel
    Mehet bizalmi alapon:
    Elküldik a pénzt számlára/paypalra aztán a BTC-t a megadott címre. Ez ugye nagyon bizalmon alapuló megoldás.
    Személyesen:
    Egyértelmű.

Provideren keresztül. Erről csak nagyon keveset olvastam, de ha jól vettem ki a lényeget, bizonyos jutalék fejében működik a dolog. Az eladó zárolja az eladni kívánt BTC mennyiséget ennél a szolgáltatónál. A vásárló kifizeti a vételárat (gondolom a szolgáltatón keresztül). Ha a vételár megérkezett, akkor az eladó megerősíti a küldést és vevő megkapja azt. Vagy legalábbis valami ilyesmi. Csak itt számomra kicsit logikátlan a dolog, ha a vevő is ezen a szolgáltatón keresztül fizet, akkor az eladónak minek kell megerősítenie, hogy megkapta a pénzt? Ilyen szolgáltatót tudtok mondani kérlek?

És ha már megvannak a válaszok, akkor valaki lenne olyan kedves és gyakorlatban is bemutatná a dolgot? (küld minimális BTC-t, én azt visszaküldöm ha megkaptam. Persze ez is bizalom alapú, de ha azon múlik, akkor kifizetem előre az árát)

Első körben kb ennyi kérdésem lenne. A válaszokat nagyon szépen köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák