Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv
Nyitottam egy tárcát a MultiBit applikációval. Jelszót állítottam be (File-Add passwd) Kiexportáltam a private .key-t.
Kérdések:
Ha egy másik platformra/gépre teszek fel egy (másik) tárcát, akkor ezzel a .wallettel tudok belépni ebbe a tárcába?
A multibit.wallet-et és a .key-t is el kell dugnom nagyon jól? Ezzel tudok majd belépni másik környezetben? Illetve a .key-jel „csak” az elfelejtett jelszót tudom pótolni? Ha megvan a .wallet és olyan biztos vagyok a jelszavamban, hogy sose felejtem el (esetleg papíron eltárolom), akkor lényegében a .key felesleges és csak biztonsági kockázatot jelent? Megsemmisíthető?Bányászni nem akarok, csak tárcával rendelkezni. Ebben az esetben az alábbi elképzelés megállja a helyét?:
Telepítek egy linuxot (fizikailag vagy VMWare-segítségével) egy gépre (vagy raspberrypi-re), amit nem engedek ki a netre. Ezen lesz(nek) a tárca(k). Csak akkor indítom el a gépet és engedem netre amikor BTC-t várok vagy küldök. A .key és.wallet(eket) lementem egy másik adathordozóra a tárcák létrehozása után, és elrakom. Így lecsökkentem a tárcalopás lehetősségét.
Kérdések:
A .walletet elég egyszer lementenem, vagy azt folyamatosan x időnként ki kell exportálni backupként?BTC küldés/fogadás
Ha jól veszem ki a dolgot, akkor az a következőképpen menne egy provideren keresztül:
https://blockchain.info/-n új tárcát nyitok, visszaigazolom a mailt, belépek. Kapok egy új címet, erre tudok küldeni és erre tudok kapni is. Ekkor lesz nyoma a tranzakcióknak, azaz biztonságosabb, mintha csak simán pl. a MultiBit-ről küldenék/kapnék BTC-t. Aztán ha akarom, erről a tárcáról díjmentesen továbbíthatom az „offline” tárcába, amiről fentebb írtam.
BTC adás/vétel
Mehet bizalmi alapon:
Elküldik a pénzt számlára/paypalra aztán a BTC-t a megadott címre. Ez ugye nagyon bizalmon alapuló megoldás.
Személyesen:
Egyértelmű.
Provideren keresztül. Erről csak nagyon keveset olvastam, de ha jól vettem ki a lényeget, bizonyos jutalék fejében működik a dolog. Az eladó zárolja az eladni kívánt BTC mennyiséget ennél a szolgáltatónál. A vásárló kifizeti a vételárat (gondolom a szolgáltatón keresztül). Ha a vételár megérkezett, akkor az eladó megerősíti a küldést és vevő megkapja azt. Vagy legalábbis valami ilyesmi. Csak itt számomra kicsit logikátlan a dolog, ha a vevő is ezen a szolgáltatón keresztül fizet, akkor az eladónak minek kell megerősítenie, hogy megkapta a pénzt? Ilyen szolgáltatót tudtok mondani kérlek?És ha már megvannak a válaszok, akkor valaki lenne olyan kedves és gyakorlatban is bemutatná a dolgot? (küld minimális BTC-t, én azt visszaküldöm ha megkaptam. Persze ez is bizalom alapú, de ha azon múlik, akkor kifizetem előre az árát)
Első körben kb ennyi kérdésem lenne. A válaszokat nagyon szépen köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Battlefield 6
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Warships
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Steam topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciàval
- Samsung 970 EVO PLUS NVMe M.2 ssd 1 TB
- Latitude 7420 2-in-1 14" FHD IPS kihajtható érintő i7-1185G7 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Laptop! I5 12450H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512+256 SSD
- Pioneer MVH-S420BT - USB MP3 AUX, Android kompatibilis, Pioneer Smart Sync, iPod Direct Control
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest