- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, egyenként kezd el elmenni a színe. Érdemes egyben cserélni a csíkokat.
Kidobni azért durva, simán el lehet adni, sokan javítják ezeket, nem nehéz, nem is megoldhatatlan hiba. Én inkább azért nem szoktam, mert nincs hely.
@Tomasz72 : Sima belesz@rás a tervezésbe. Ez az AS-15 is, bár ez a TV már többszörösen túl van azon, amíg mennie kellett volna, szóval nem akkora para, hogy valami elromlik benne. A pár év alatt elhaló LED cuccok gázabbak.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Tomasz72
aktív tag
Évekkel ezelőtt vettem valami csillag formájú lámpát.
A LED-ek 1mm vastag alu profilon vannak, fénye olyan, hogy ferihegyről el lehetett téríteni a göpziket, 5 perc után mintha lávába markoltam volna...
Sorba döglöttek be
Az üzemképes darabokat beraktam egy régi reflektor házba, kapott egy normális tápot, azóta az megy a pinyóba, oda nem kell 7 milliárd lumen.Nesze fogyasztói társadalom!
-
DarthSun
nagyúr
A kékülés összevissza van, akkor gondolom bizonyos LEDek fáradtabbak, mint a többi..? Megnéztem a blogod, meg a videót, nem tűnik bonyolultnak, bár én nem biztos hogy belevágnék. Majd rábízom valakire , vagy veszek másikat.
Tesóm Samsungja már foltos lett mint atom, meg ott már a fényerő is durván változott területenként. Karácsonyra vettem neki újat. Mondtam neki hogy a régit meg nagy ívben dobja ki.
Kössz a helpet !A 3 test probléma nem megoldható.
-
A lencsék hátulján valami fényzáró lehet; paszta nem sokat számítana ott.
A nyitófeszre válogatás párhuzamos kapcsolásnál lényeges, ezért is vannak sorban a LED-ek. Sokkal egyszerűbb : nincs rendesen hűtve,így előbb-utóbb valamelyik meg fog pusztulni. Hülye lenne az iparág normálisat gyártani... :S Pedig lehetne.A LED izzók nagy részét is az alumínium alaplap viszi a hátán, a LED-ek meg agyig húzva sülnek. Egy csarnokvilágítás valahogy kicsit tartósabb, mint egy mezei E27...
-
Tomasz72
aktív tag
Jó hogy! Ezeket a szarokat nem tudod úgy megfogni, hogy a panelhez ne érj...
Amúgy ez lencse onnan ugrott be, hogy évekkel ezelőtt ismerős bele vetette magát a problémába, és Ő mondta, hogy a levált lencsék hátuljára szürke cucc volt ráködölve.
Arra gyanakodott, valami hővezető féleség lehetett, ami nélkül a LED-ek oda is lettek.
Meg arra gondolt, szerintem is reális, hogy a szalagon sorba vannak a LED-ek kötve, de qrvára nincsenek nyitófeszre válogatva, így garantálható a korlátozott élettartam.
Kb mint az AS15... -
-
Tomasz72
aktív tag
Első Ali-s rendelésem volt a szalag, talán valami 4000 körül.
Van itthon is, csak érdemes alaposan körül járni.
Van 2-3 soros, soronként 5-6 LED...
Az egyiken pont látszik a lencse, ez is változó méretű.Engem ha nagyon zavar, itthon biztos neki fogok állni.
Ekkora LCD kevésbé érzékeny mint a focipálya méretű, nyeklő-nyakló bazi dögök...TV típusának megfelelően szerezz be egy SM-et, mondjuk a Tanyáról.
Azon megtalálod a szalag pontos számát, akkor nem nagyon lehet mellélőni. -
@Tomasz72 : Nem, a lencselepotyogától foltos lesz, ha kékül, akkor a LED-ek használódtak el. Simán cserélhető, de nagyon észnél kell lenni. (Ld. a fenti linken)
-
Tomasz72
aktív tag
Kis, 32-es LG nekem mikor előjött, akkor azt olvastam, hogy megnyekkent a háttér világítás. Illetve valami olyasmi, hogy a LED-ekre műanyag lencse van felragasztva, és ez elenged. Lepotyog, vagy csak szimplán eláll. Akkor venni észre, mikor homogén, például szürke háttér van, mondjuk rajzfilmekben. Megrendeltem a szalagot, de amúgy nem zavaró, 5 éve együtt élünk vele...
@hcl
Remélem ezt a szart építik a csilliós tévékbe is... -
DarthSun
nagyúr
Nekem LG LED- es tévén kezdenek kékes-lila elszíneződések előjönni. Az is elektronika, vagy már panelhiba ?
A javítás amúgy profi meló volt, sztem én IC- t nem tudnék cserélni. Kondit, FET- et simán, az egyszerűbb.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
Tomasz72
aktív tag
Ez az AS15 van így alulméretezve, vagy a Samu konstrukciója szar, és nincs eleve jól hűtve?
Tanyán is láttam ezzel kapcsolatban hozzászólásokat, ott is a cserét javasolják.
Mondjuk itthon biztos nem állnék neki, kifolyna a szemem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi haladó szinten
- Külpolitika
- Interactive Brokers társalgó
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10