Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz brd #4669 üzenetére

"Az egyetlen, amit tehetsz, hogy amikor elfogy a tököd (bátorságod), eladod."

Én nem eladni akarom, hanem gyűjteni. Pont attól félek, hogy eladom és annyit emelkedik, hogy utána nem zuhan vissza az eladáskori ártól alacsonyabb árra, így bukom rajta, mert a pénzből, amit az eladásból kaptam már csak kevesebbet tudok venni, mint amennyi az eladás előtt volt.

Viszont mivel kevés van és hozzájutni nem tudok, mert
    1. Bányászathoz sok tőke kéne és akkor is nagyot kockáztatnék, hogy az előre kifizetett, előrendelt cuccok megérkeznek-e, épségben-e és addigra elszáll-e a diff. Ha csak bebattyognék egy Tesco-ba és úgy vennék bányászgépet, mint bármilyen más elektronikai cikket, garanciapapírral, vevőszolgálattal, stb. akkor is nyilván lenne diff kockázat meg árfolyamkockázat (befektetett áram, stb.), de ezt vállalnám, amennyiben meg tudnám venni akár spórolt pénzből, akár kamatmentes áruvásárlásira. De így, hogy kétes helyekről előrendelni és több hónapos várólisták... Ez nagyon nagy kockázat.

2. Vásárlás nem olcsó és egyre drágább az árfolyam emelkedésével, ráadásul számomra (nincs bankszámla, nincs bankkártya, nincsenek köteg húszezresek aktatáskában sem) max. a személyes vásárlás lenne nyerő.

Ezért gondolkoztam azon, hogy megforgatom, ha már MtGox-on lehet tőkeáttét nélkül is kereskedni. Mert eddig azt utáltam a legjobban a Forexekben, hogy az előtt elbukhatod a teljes pénzedet, hogy csődbe menne az instrumentum.

"nagyjából ez az egyetlen, 100+ éve bizonyítottan működő stratégia az adásvételen keresni óhajtók számára, és talán ezt a legnehezebb megfelelően kivitelezni, - nem megérteni, kivitelezni; van, akinek ezt évekig tart megérteni"

Ebben az esetben a valutapárok és egyes részvények kiszámíthatóbbak. Én duplázni akartam, csak előbb írtam hsz-t, mint gondolkodtam volna. :D Mert Forexen is akkor voltam sikeres virtuális pénzzel, amikor virtuális pénzként kezeltem. Amikor úgy álltam hozzá, mintha igazi pénz lenne és csak kevesebbet forgattam be a sokezer virtuális dolláromból, akkor jobb esetben csak ráparáztam és hamarabb eladtam, ezzel kemény 70 centes profitot elkönyvelve. Rosszabb esetben túl sokáig tartottam és megfordult az árfolyam és
    - Vagy elvesztettem mindet.
    - Vagy eladtam és kevés veszteséget realizáltam.
    - Vagy hagytam és a hétvégi fenntartási díjak meg a többi túl sokat vont le és jobbnak láttam közepes veszteséget realizálni, látva, hogy a gazdasági események miatt az árfolyam akkorát már úgysem fog emelkedni/zuhanni, amekkora a nullszaldóhoz kéne.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés