Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
linekiller
tag
válasz
Murder3
üzenetére
"Amúgy van rendszer abba ahogy a lapok jönnek kifele.
a legtöbbet meg is tudom magyarázni hogy miért is úgy ahogy jött ki.
Ezt azért lehet látni, nem értem ebbe mi a nem érthető."- LMAO ezen fél órát röhögtemMásfél évig dolgoztam animációs stúdióban fogalmad sincs, hogy zajlik egy ilyen jellegű projekt.
Először jön a megrendelő ( vagy saját projekt ennél vannak főleg csúszások) a főnökök mondanak egy határidőt a megrendelőnek amit általában hónapokban vegyünk ( ezek az időpontok viccek a megadott idő alatt 2*3* meglehetne csinálni a munkát).
Miért is van ez, a stúdiók általában több munkán dolgoznak egyszerre , de a fő ok ennél sokkal egyszerűbb ha én azt mondom egy megrendelőnek hogy te figyelj azt a plakátot vagy akármit megcsinálom 2 nap alatt nagyon sokallni fogja a pénzt amit kérek a munkáért.Vegyünk egy példát, kellet csinálnunk egy üdítő cégnek egy flash játéko a karácsonyi reklámkampányukhoz.
A határidő 2 hónap volt :
Az első héten szart se csináltunk nem is foglalkoztunk vele, mikor szóltak a főnökök, hogy a megrendelő szeretne látni valamit 4 óra alatt egy kollégámmal megrajzoltuk az összes karakter vázlatot több variációban hogy a "kedves megrendelő" tudjon választani (persze mailbe megírtuk hogy mennyit dolgoztunk az egészen és hogy mindenki a cégben ezen űgyködik
)
Két hétig nem csináltunk semmit a projekten aztán megint szerettek volna látni valami haladást. 2 nap alatt a kollégám megrajzolta vektorosan a karaktereket én pedig elkészítettem a háttereket.
Megint egy hét szünet.
Félidő : Bekapcsolódik a programozó és a motion animátor.
Megcsinálták a nyers mozgásokat és a pályákat kb 1 hét alatt.
Másfél hétig semmi a programozónak szóltak a főnökök hogy be kéne fejezni a pályát.
3 nap alatt befejezte , ez alatt egy kollégám elkészített egy főcímet és egy vége főcímet.
Pár napig teszteltük és a programozó a bugokat javította.
Végeredmény 5 nappal a határidő előtt adtuk le a játékot, a megrendelő baromi elégedett volt.Élményképek a projekt során :
Programozó a kanapén fekszik kiütve 2 üres boros üveggel a kezében.
Motion animátor és a grafikus "ötletelnek" ( itt nem részletezném mit fogyasztottak
).
Miért is írtam ezt le, egy Bf kártya kitalálása kb 5 percbe telt. Ezen jól látszik időnként miért csúszhatnak projektek. patchek ( a programozó esetleg 2 napig ki volt ütve, a grafikusok " a szivárvány végét keresik" ).Az hogy te megtudod magyarázni egyes lapok miért jöttek ki totál lényegtelen.
Amikor a felvételimre készültem elemeznem kellet az egyik plakátomat olyan rizsát toltam hogy milyen stílusok motiváltak és hogy a kompozíció ilyen és olyan. A valóság
ennél egyszerűbb, egy alak vagy typo azért került ide vagy oda mert jól mutatott ott és ennyi. Mindenbe belelehet magyarázni dolgokat attól még nem feltétlen lesz minden előre megtervezett.UI: bakker ez de hosszú lett

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB,Uj, Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
).