Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• linekiller

tag

válasz Murder3 #9666 üzenetére

"Amúgy van rendszer abba ahogy a lapok jönnek kifele.
    a legtöbbet meg is tudom magyarázni hogy miért is úgy ahogy jött ki.
    Ezt azért lehet látni, nem értem ebbe mi a nem érthető."- LMAO ezen fél órát röhögtem

Másfél évig dolgoztam animációs stúdióban fogalmad sincs, hogy zajlik egy ilyen jellegű projekt.

Először jön a megrendelő ( vagy saját projekt ennél vannak főleg csúszások) a főnökök mondanak egy határidőt a megrendelőnek amit általában hónapokban vegyünk ( ezek az időpontok viccek a megadott idő alatt 2*3* meglehetne csinálni a munkát).
    Miért is van ez, a stúdiók általában több munkán dolgoznak egyszerre , de a fő ok ennél sokkal egyszerűbb ha én azt mondom egy megrendelőnek hogy te figyelj azt a plakátot vagy akármit megcsinálom 2 nap alatt nagyon sokallni fogja a pénzt amit kérek a munkáért.

Vegyünk egy példát, kellet csinálnunk egy üdítő cégnek egy flash játéko a karácsonyi reklámkampányukhoz.

A határidő 2 hónap volt :
    Az első héten szart se csináltunk nem is foglalkoztunk vele, mikor szóltak a főnökök, hogy a megrendelő szeretne látni valamit 4 óra alatt egy kollégámmal megrajzoltuk az összes karakter vázlatot több variációban hogy a "kedves megrendelő" tudjon választani (persze mailbe megírtuk hogy mennyit dolgoztunk az egészen és hogy mindenki a cégben ezen űgyködik :P )
    Két hétig nem csináltunk semmit a projekten aztán megint szerettek volna látni valami haladást. 2 nap alatt a kollégám megrajzolta vektorosan a karaktereket én pedig elkészítettem a háttereket.
    Megint egy hét szünet.
    Félidő : Bekapcsolódik a programozó és a motion animátor.
    Megcsinálták a nyers mozgásokat és a pályákat kb 1 hét alatt.
    Másfél hétig semmi a programozónak szóltak a főnökök hogy be kéne fejezni a pályát.
    3 nap alatt befejezte , ez alatt egy kollégám elkészített egy főcímet és egy vége főcímet.
    Pár napig teszteltük és a programozó a bugokat javította.
    Végeredmény 5 nappal a határidő előtt adtuk le a játékot, a megrendelő baromi elégedett volt.

Élményképek a projekt során :
    Programozó a kanapén fekszik kiütve 2 üres boros üveggel a kezében.
    Motion animátor és a grafikus "ötletelnek" ( itt nem részletezném mit fogyasztottak ;) ).
    Miért is írtam ezt le, egy Bf kártya kitalálása kb 5 percbe telt. Ezen jól látszik időnként miért csúszhatnak projektek. patchek ( a programozó esetleg 2 napig ki volt ütve, a grafikusok " a szivárvány végét keresik" ).

Az hogy te megtudod magyarázni egyes lapok miért jöttek ki totál lényegtelen.
    Amikor a felvételimre készültem elemeznem kellet az egyik plakátomat olyan rizsát toltam hogy milyen stílusok motiváltak és hogy a kompozíció ilyen és olyan. A valóság
    ennél egyszerűbb, egy alak vagy typo azért került ide vagy oda mert jól mutatott ott és ennyi. Mindenbe belelehet magyarázni dolgokat attól még nem feltétlen lesz minden előre megtervezett.

UI: bakker ez de hosszú lett :P

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés