Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-03 23:23:26

LOGOUT.hu

Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84501) mekker válasza Eddy1996 (#84500) üzenetére


mekker
őstag

Ebben nem vagyok biztos. Ha ugyanaz a kártya, meg fesz. szabályzó áramkör, meg VRAM gyártó, akkor szerintem mehet rá, csak nincs sok értelme. 1. szilíciumlottó 2. az általad lementetten is be tudod azokat az értékeket állítani.
Szerk: Ha nagyon specifikus dolgot akarsz beállítani, akkor kell egy hex editor (Notepad++ vagy VS Code is tud ilyen nézetet pluginnal).

Téglásítani azt hiszem, nem olyan egyszerű a videokártyát. Egy AMD-s kártyára próbáltam flashelni más variánsok vBIOS-át, de vissza tudtam állítani utána. Alapfeltétel, hogy legyen a gépben egy integrált GPU vagy egy másik GPU, amivel be tudsz bootolni, és ad képet, miközben flasheled a szóban forgó kártyát.

[ Szerkesztve ]

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#84502) Aprósólyom válasza mekker (#84499) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Mekkora mértékű változást lehet elérni? Van egy elfekvő GT 240-em, esetleg elszórakozgatok vele.

Jevons paradox

(#84503) Eddy1996 válasza mekker (#84501) üzenetére


Eddy1996
csendes újonc

X58-as a gép sajnos integrált kártya nincsen viszont van még videokártyám. Akkor inkább maradok annál hogy a saját BIOS-át szerkesztem az a biztos. és előtte letesztelem egy másik kártyán majd. Biztosra akarok menni tudom nem nyerek vele sokat úgymond hőmérsékletbe de nekem már az a kevés is sokat számít plusz a tartósság a cél. Kipróbálom akkor majd és jelentkezem. :)

(#84504) vitya81 válasza Csupingo (#84495) üzenetére


vitya81
tag

Na az van, hogy BIOS reset volt, és BIOS update is. Utána indult a gép dedikált vga-val. Viszont az a helyzet állt elő (ilyet még nem láttam), hogy ha indítom a pc-t és 'del'-lel be szeretnék lépni bios-ba a bootoláskor, akkor nincs kép. Ha nem nyomkodom a del-t, akkor minden oké. De boot logot nem is látok. Ha nem nyomkodom a del-t, akkor egyből windows
bejelentkezés a következő kép, ami fogad. mi a f@sz.?! :Y

(#84505) Csupingo válasza vitya81 (#84504) üzenetére


Csupingo
veterán

Általában nem uefi képes vga-nál szokott ilyen előfordulni, ha jól rémlik. Persze a tiednek már tudnia kéne, azért furcsa. Nincs a monitorodon több bemenet? Nem tudnád pl. dp helyett hdmi-vel használni? Bár ebben az esetben talán az se segítene. Ha van a biosban, meg kéne próbálni úgy is, hogy bekapcsolod a csm módot.
Többször említettek már ilyen gondot, vissza kéne olvasnunk, hogy kinél mi segített.
Azt hiszem, valakinél csak akkor volt kép, ha legacy módot használt és legacy módban telepítette a win-t is.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#84506) De4d


De4d
őstag

Rtx 3080as szériában van olyan márka, altípus amit érdemes elkerülni valami miatt?

Minden jó, ha a vége jó!

(#84507) ezpz válasza vitya81 (#84504) üzenetére


ezpz
csendes tag

Valamiért be van kapcsolva a fast boot. Kapcsold ki. :) Ennyi a probléma. Sajnos ezt csak akkor tudod megtenni ha a alaplapbol kiveszed az elemet, és a memoriakat. Aramtalanitod teljesen, még a power kábelt is kihúzod. Elméletileg 2 perc elég de én ajánlom az 5 percet. Ezt cmos resetnek is hívják. Elméletileg vissza áll minden a gyári beállításokra. Ha így sem működik semmi akkor hardveres problémád lessz.

(#84508) vitya81 válasza Csupingo (#84505) üzenetére


vitya81
tag

Az előző lap is UEFI-s volt (Asus Z97-A). Nem is érdekelne annyira a dolog, csak 1-2 kezdő beállítást szeretnék megcsinálni bios-ban pl. RAM xmp profile-t), utána úgysem lépkednék be. Megpróbálom majd integrál vga-ra csatlakoztatni a monitort (bár tegnap úgy sem volt kép egészen addig, míg el nem távolítottam a vga-t). Láma vagyok kicsit, de mi az a csm mód és hol találom? Az biztos, hogy nem telepítem újra a windowst, meg a programokat emiatt. Más megoldást kell keresnem. Köszönöm az infóidat, majd kutatok még itt a topikban. :R

(#84509) ezpz válasza De4d (#84506) üzenetére


ezpz
csendes tag

Szia elméletileg az rtx 3080 már egy viszonylag stabil kiforrott széria. ( Nyilván mindenből mint ebből is van hibás darab de nem jellemző interneten hogy sírnának sokan hibák miatt).

(#84510) De4d válasza ezpz (#84509) üzenetére


De4d
őstag

Az összes gyártónál megbízható minden alkatrész? pl ahogy észrevettem megjelent egy két viszonylag új gyártó PNY Manli ezek azért nem olyan régi "neves" gyártók mint egy Asus Gigabyte, MSI stb.

Minden jó, ha a vége jó!

(#84511) vitya81 válasza ezpz (#84507) üzenetére


vitya81
tag

Ma már egy CMOS reseten túl vagyok. Egyébként amíg nem volt bent a vga addig nem volt fast boot, simán be tudtam lépni biosba. Amint bekerült a kártya, azóta van ez.

(#84512) xtremist válasza De4d (#84510) üzenetére


xtremist
senior tag

Újabban a gigabyte low tier modellváltozataival sokkal több baj van, mint mondjuk egy pny vagy zotac márkájúval. Amúgy a pny egy amerikai cég, az nvidia kizárólagos workstation kártyagyártója, szóval az öszes quadro meg tesla kártyát ők gyártják, és ők fejlesztik a palit, gainward meg az oem dell, hp, acer kártyákat is. Szóval régi, neves gyártó, csak a fogyasztói vga piacon nem annyira elterjedt. A zotacnál a holo széria hűtése sokkal jobb mint a trinityé.

[ Szerkesztve ]

(#84513) xtremist válasza xtremist (#84512) üzenetére


xtremist
senior tag

A zotac, gainward, inno3d valójában szintén egy cég, (pc partner) ez a cég a gyártója az amd referencia kártyáknak is, ahol nincs külön gyártó megjelölve. Velük sincs gond, igazából egyikkel sem, max ha szempont a gyári garancia érvényesítése, akkor jobb az európában ismertebb márkáknál maradni. Gyári gariban Evga, asus ami kiemelkedő, zotac is ad 5 év gyári garit, de ott több feltételhez kötve.

(#84514) ezpz válasza xtremist (#84513) üzenetére


ezpz
csendes tag

Köszönöm :)

(#84515) ezpz válasza vitya81 (#84511) üzenetére


ezpz
csendes tag

:( akkor egyre valószínűbb a hardveres probléma.

(#84516) vitya81 válasza ezpz (#84515) üzenetére


vitya81
tag

Nem tűnik hardver problémának. Reggel átdugtam a monitor kábelt az igpu-ra, vga-ról lehúztam a tápkábeleket. Így már be tudtam lépni BIOS-ba. Beállítottam, amit akartam (xmp, fan modes..). Mást nem állítgattam, mert fogalmam sincs, hogy a BIOS-ban mit kell/lehet állítani annak érdekében, hogy dedikált vga-val is legyen lehetőség belépni a biosba....mindegy is. Monitort visszadugtam a vga-ra, és indítottam. Bios belépés lehetőség továbbra sincs, de működik minden, stabilan. Fél órás stressz tesztet futtattam, minden oké volt. Marad így, úgysem gyakori a biosban való turkálás. :R

(#84517) bobalazs válasza xtremist (#84513) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Evga már kivonult a vga piacról.

(#84518) xtremist válasza bobalazs (#84517) üzenetére


xtremist
senior tag

Igen, de ha veszel egy használtat, vagy elfekvő készlet újat, a garancia ugyanúgy biztosított.

(#84519) ezpz válasza vitya81 (#84516) üzenetére


ezpz
csendes tag

Ha megvolt a bios reset (cmos) és így is ez a helyzet ráadásul csak így engedett biosba akkor viszont az alaplap a mumus. Mert ilyen hibátlan hardvernèl nincsen :) tehát akkor az alaplappal lesz a gond mégis csak.. És az biza hardveres probléma.

(#84520) xtremist válasza vitya81 (#84516) üzenetére


xtremist
senior tag

Ha így bent vagy windowsban, onnan az uefi újraindítással sem tudsz belépni biosba? Mert ha fast boot on van a rendszer, a windows hibaelhárításból tudnia kéne újraindulni úgy, hogy belép a biosba. Magyarul valami speciális rendszerindítási lehetőségek vagy ilyesmi a neve az opciónak.

(#84521) bestyen

Sziasztok! Már egy ideje észrevettem, hogy a tálcán bizonyos időközönként halvány vízszintes csíkok jelennek meg. Mindig akkor kezdi, amikor felébresztem a monitort. A gép nincs sleep módban, csak a monitor kapcsol ki egy idő után. Sceenshotokon ez nem látszik, ezért csináltam róla képeket. [kép] [kép] [kép]
EVGA 3080 XC3 a kártya. Újkora óta volt rajta UV, de egy ideje már kilőttem azt is, hátha az okozza. Ez nem jött be. Aztán próbáltam letakarítani DDU-val a drivert és frissen visszarakni, ez sem jött be. Teljes Windows újratelepítést nem igazán szeretnék. Lehet, hogy hardware hiba lenne?

(#84522) Csupingo válasza bestyen (#84521) üzenetére


Csupingo
veterán

Nem úgy van, ha screenshot-on nem látszik, akkor inkább kábel vagy monitor gond szokott lenni? Másik kimenet, bemenet, kábel esetén is ez van? G-sync bekapcsolva? Milyen felbontás, frissítés, kábel?

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#84523) bestyen válasza Csupingo (#84522) üzenetére

2560x1440 - 144Hz
Displayport 1.2
Asus PG279 monitor, G-Sync be van kapcsolva, még a chip-es g-sync van benne
Monitorhoz adott kábelt használom, majd szerzek be egy újat, megpróbálom azzal is.

(#84524) Floo10 válasza Moho.Jojo (#73206) üzenetére


Floo10
újonc

Szia esetleg azóta sikerült megoldanod valahogy a problémát? Én is ezzel küzdök

(#84525) Aprósólyom válasza bestyen (#84523) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Nem gondolnám, hogy kábel, pláne, hogy ha csak tényleg a sleep módból való felébresztés esetén találkozol vele.
A kábelt amúgy is egyszerű csekkolni: finoman hajlításokkal végigmész a kábelen és közben figyeled, hogy megjelenik-e képi hiba...
Ha csak tényleg sleep mód, akkor lehet csak kompatibilitási issue. Ha kikapcsolod a monitort vagy áramtalanítod majd be, akkor eltűnik-e vagy megmarad?
Ezt kipróbálnám.
Kipróbálnám még alacsonyabb felbontáson és frissítésen, amit támogat a monitor, pl 1366*768@6Hz.
Ha semmi se segít, akkor a kábel vásárlása helyett, először az Asus supportnak írnék.

Jevons paradox

(#84526) ezpz válasza bestyen (#84521) üzenetére


ezpz
csendes tag

Szia, offold a g syncet mindenütt. Okozhatja a jelenséget. Ha nem lessz jó 99% a monitorral van a probléma. Előtte még tedd gyári beállításokra a monitorod is. De szerintem monitor..

(#84527) bestyen

Nos azóta próbáltam egy másik DP kábellal, de annál sem szűnt meg a hiba, ráadásul még időközönként el is sötétült a kép 1-2mp-re. G-Sync-et is próbáltam kikapcsolni, de úgy is előjött. DP kábel cserénél viszont azonnal elő tudom hozni a hibát. A két DP kábel benn a VGA-ban, az egyik a monitorban. Kihúzom a monitorból, a másikat bedugom, akkor még a belinkelt képeknél is erősebben előjön a probléma. Aztán, ha visszacserélem, akkor is ugyanúgy megmarad. Kis idő elteltével visszhalványul, el in tűnik (szinte) teljesen, ami a sleep módos előfordulásnál nem volt jellemző.

(#84528) mekker válasza Aprósólyom (#84502) üzenetére


mekker
őstag

10 éve csináltam, az emlékek megkoptak. HWBot alapján +25-50% reális lehet. Kérdés az, hogy a VRAM mennyire fogja limitálni. Ha GDDR5 1GB, akkor érdemes vele foglalkozni, mert jó kártya. GT 220-ról még játszottam GTA 4-et és CS:GO-t, a GT 240 ahhoz képest egy sokkal jobb kártya.
Reddit r/overclockingon (kicsit rákos oldal, de) szoktam látni GT710, meg GT(X) 2xx OC-ket.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#84529) evitiguF


evitiguF
senior tag

Sziasztok,

tudtok olyan megbízható oldalt / youtube csatornát, akik a videókártya teszteket a játékok beépített benchmarkját futtatva mérik?
Computerbase és Techpowerup-ot szoktam ez ügyben olvasni, viszont mindegyik kiemeli, hogy a videókártyák saját, általuk választott játékrészletben lettek tesztelve.

Vagy honnan lehetne ezt megtudni, hogy melyek azok a részletek, ahol tesztelnek/teszteltek?

(#84530) Aprósólyom válasza mekker (#84528) üzenetére


Aprósólyom
addikt

:R Próbálkozom majd vele.

Jevons paradox

(#84531) Werkly


Werkly
őstag

Normális, hogy egy játék nem fix GPU kihasználtságot produkál a monitorozó program szerint? Vagy deszka esetleg PSU hiba az oka?

[ Szerkesztve ]

(#84532) Borisz76 válasza Werkly (#84531) üzenetére


Borisz76
veterán

Biztos, hogy 1-1 játék nem mindíg adott ....mondjuk 80%-s....terhelést ad egy VGA-nak.

Tehát folyamatosan változik a játékmenet , az ellenfelek , a mozgó objektumok stb....emiatt hol többet , hol kevesebbet kell számolnia mind a CPU-nak ami adatokkal tömi a GPU-t.....s emiatt az sem egyenletesen dolgozik.

Meg számít az is, hogy mennyire optimalizálnak egy adott játékot.
Mert frissen, gyorsan kiadott játékokat sokszor rendesen le sem tesztelnek.....gyorsan kiadják mert 2-3-4 év fejlesztés sokba kerül és kell a bevétel.

Majd a játékosok élőben tesztelnek és a hibajelentéseket átnézve kiderítik , hogy hol és mit lehet javítani még a kódokon, hogy ne legyen hiba ....mit ad isten ....gyorsabban fusson a game vagy adott sebességen megy tovább de kevésbé terheli a CPU , GPU párost.

De lehet olyan is, hogy egy adott PC nem alkalmas a játék megfelelő futtatására !
Pl. : Kevés a CPU teljesítmény.....ekkor a CPU izzad az adatokkal....de az erős GPU meg unatkozik mert vár a CPU adataira....

Vagy fordítva : Erős CPU de gyenge GPU.
A CPU régen kiszámolta a dolgát , átadta az adatokat a GPU-nak....a GPU meg izzad , 100%-n jár , hogy 20-30 fps-t kisajtoljon magából.
S mire ez megtörténik a CPU már régen elküldte a következő + következő számolni valót :)

Emiatt kell megfelelő CPU , GPU ( VGA ) páros.
Nem mindegy a játék felbontása sem.....HD , FHD , 4K stb...

Ha alaplap hiba lenne , akkor nagy eséllyel a BIOS-ig sem jut el az ember.
Vagy windows boot közben kifagy...stb.

PSU hiba esetén lehet , hogy feláll a rendszer de terhelés alatt megadja magát.Ez lehet alultervezett teljesítmény miatt.....vagy mondjuk egy régi VGA-t cseréltünk újabbra aminek nagyobb az étvágya és a régi táp már kevés neki.

Ha annyira rossz a táp , akkor pedig be sem kapcsol a táp.

Tehát az, hogy a VGA nem folyamatosan ugyanolyan terheléssel megy teljesen normális.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#84533) Aprósólyom válasza Werkly (#84531) üzenetére


Aprósólyom
addikt

konkrétan?
De ha általánosságban válaszolnék, akkor azt mondnám, hogy normális is meg nem is.
De kedvem szerint azt mondanám, hogy igen, normális. Mivel praktikus fps korláttal játszani.
Csak akkor van mindig 100%-on a GPU, ha a CPU minden jelenetben kihajtja a GPU-t, miközben korlátlan fps-sel játszol. Korlátlan fps-sel játsznai, pedig butaság. Ha az fps fix, akkor pedig a GPU terhelés folyamatosan változni fog a kihasználtság függvényében.
Na ezért mondom azt, hogy normális, ha változik a GPU terheltség, mert korlátlan fps-sel játszani pedig nem normális.

Jevons paradox

(#84534) evitiguF válasza Aprósólyom (#84533) üzenetére


evitiguF
senior tag

Ezt kifejtenéd kicsit kérlek, hogy miért nem ajánlott korlátlan fps-el játszani?
Miért rossz, mit okoz, mi javul, ha korlátozva van?
Illetve olyan játékoknál mi a helyzet, ahol nincs erre menüben opció?
Köszönöm!

(#84535) Werkly válasza evitiguF (#84534) üzenetére


Werkly
őstag

A korlátozás kilőve nálam. Ha 144Hz-es monitoron ingame opcióban 60 FPS mondjuk a korlát akkor kiesik a szemem.

(#84536) Aprósólyom válasza Werkly (#84535) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Szerk.: Jah, ez a válasz talán neked is #84534 evitiguF érthetővé teszi a fentebbi reakcióm. Bár az hozzá tartozik, hogy az igazi megértéshez tapasztalat is kell, mert érezni kell az input lagot és látni a képernyőn az eredményt. Erről kevés verbálisan értekezni, hiszen érzékszervi tapasztalások. Viszont én már kitapasztaltam töviről hegyire, mert érdekelt és szeretek mérni-mérni-mérni. :B

1. Játéktól típusától és a video engine-től függ. Azt tapasztaltam, hogy egyes címekhez tényleg inkább 70-75-80 fps kellhet, a 60fps helyett, DE csak akkor ha nem használunk aktív szinkront (Freesync/G-Sync). (példa: egy minőségi 4k60fps videó olyan fluent élményt ad, hogy szinte leugrik a képről, úgyhogy amelyik játék nem képes ezt a fluent élményt adni 60/75fps-en, az a gém szar (értsd: szar video engine, gyenge optimalizálás) vagy hardveres bottleneck van. (és ide értem akár PC-Monitor közti nem megfelelő szinkront, vagy az aktív szinkron hiányát is.)
2. A játék típusát véve, ha kompetetive, akkor mondhatnánk, hogy semmi nem elég, de ma már az is bebizonyosodott, hogy 240 konstans fps felett már a prók is csak ritka és szerencsés pillanatokban kaphatnak előnyt, ami sokkal inkább szerencse faktor lesz mint konstans jobb stat. (csak egy gyors példa, pl Quake pro league egyik legjobbja is 240fps/240Hz G-syncen játszik. pedig quake-re nem lehet azt mondani, hogy lassú...)

Single player címeknél: üsd-vág nem apád, hack-n-slash vagy Assasin creed lóti-futi, dodzsolós és a buta AI-okat könnyen legyőzhető és hasonszőrű single playerhez, pedig akinek nem elég 60/75fps ott egyéb hiányosságok vannak: hardware bottleneck miatt nem konzisztens frametime vagy nem megfelelő szinkron a PC és a monitor között vagy gagyi periféria túl nagy input laggal (billentyűzet és bill, egér-egér között is van különbség).

De erre fejlesztették ki a freesync, g-syncet. Ezek a cégek is pontosan tudják, hogy elég egy képkocára 16,66 milliszekundum (60fps) a folyamatos játékélményhez a címek 99%-hoz. Egyedül a túl koros v-sync nem volt megfelelő a képtörés elkerüléséhez, mert rettenetesen megnövekedett az input lag. Ezt küszöbölték ki a freesync és g-sync technológiákkal.
Egy jó freesync-/g-sync monitor aktív szinkronnal, és egy normális video enginnel, nagyon szép fluent és gyors reakciót adó élményt ad 60/75fps-en, ha a PC is képes ezt a frameratet tartani.
Én már kipróbáltam mindent 30 fps-től 240-ig szimpla tudományos kíváncsiságból és úgy jutottam erre a véleményre, hogy alapvetően fast-paced gémekkel szeretek játszani, de a GTA V-t single player küldetését 75fps-en vittem végig, mert ahhoz a lanygyi lassú játékmenethez tökéletesen elég volt, de csak azért 75fps, mert akkor még nem volt Freesync monitorom és az adott alig látható képtöréses élményt a 144Hz-es monitoron.
A jelenlegi 240Hz-es freesync monitoron csak quakkel játszok 240fps-sel. (ezért is vettem) Már más kompetetive címet is korlátozok 180/120fps-re. A single címeket pedig 60/75fps-re. Attól függ, hogy mi működik jól annál a videó enginnél.
Ja és mivel semmit nem vesztek az fps limitálásával közben rengeteget nyerek csendben és hőmérsékletben. Az eredmény: a billentyűzet és az egérklikk szinte hangrobbanás a szobában, csend, béke nyugalom, relax és közben még akár elkaphat a greenwashing földmegmentő nyugalom is, hogy egy kis áramot is spóroltam. ;]

[ Szerkesztve ]

Jevons paradox

(#84537) SalvadorLynx


SalvadorLynx
aktív tag

Van egy Gigabyte 1070 kártyám, nem mai darab, de eddig bírta. A képen látható hibát tapasztalom, de csak a Football Manager 23 játékban mostanában. Futtattam Fur Markot, Játszottam egy kis Doom eternal-t, akkor nem jelentkezett semmi hiba. Lövésem sincs mit teszetljek.

[ Szerkesztve ]

(#84538) mekker válasza SalvadorLynx (#84537) üzenetére


mekker
őstag

Hibás kábel vagy kábelcsati szerintem 90%

[ Szerkesztve ]

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#84539) Aprósólyom válasza mekker (#84538) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Akkor a "printscreen" képen nem látnád a hibát.

Jevons paradox

(#84540) Enigma1945 válasza SalvadorLynx (#84537) üzenetére


Enigma1945
őstag

Régen nekem is volt ilyen, hogy csak 1 játék hozta elő a hibát, az pedig csak a bf bc2 volt. semmi más se hozta ki, se furmark, se 3d mark, semmi. Én nem is törődtem vele úgy voltam vele driver hiba, pedig nem, mert később már minden játék ugyanazt csinálta. akkoriban ha új kártyát vettem innen apróról első dolgom a bf b2 volt :D az valahogy nagyon megadta az akkori kártyáknak a terhelést vagy nem tudom, de az fix, ha azon a játékon jól futott valami nem volt hibás.

Segíts! A halam belefulladt a vízbe.

(#84541) Pikari válasza SalvadorLynx (#84537) üzenetére


Pikari
őstag

Vedd vissza a GPU és a VRAM órajelét 30 MHz-el

[ Szerkesztve ]

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#84542) Q3sHHA


Q3sHHA
csendes tag

Sziasztok!

Tegnap megérkezett a GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti AORUS ELITE kártyám. Gyári 3*8pin adapterrel a képen rajzolt módon kötöttem be a tápba. (bitfenix 750 M whisper VGA1: 12V 35A, VGA2: 12V 35 A)

Helyes, megfelelő a bekötés?

[ Szerkesztve ]

(#84543) Pikari válasza Q3sHHA (#84542) üzenetére


Pikari
őstag

Ha nem forrósodnak a kábelek, akkor helyes.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#84544) SalvadorLynx válasza mekker (#84538) üzenetére


SalvadorLynx
aktív tag

Köszönöm, egyelőre úgy tűnik a monitor tápkábelét kellett a helyére tenni. Megszűnt a hiba, remélem végleg. Naponta többször mozgatom fel le a monitort. De fura, hogy sehol máshol nem jelentkezett a hiba, csak a manager játékban

[ Szerkesztve ]

(#84545) SalvadorLynx válasza SalvadorLynx (#84544) üzenetére


SalvadorLynx
aktív tag

Sajnos, nem lett jobb. Kicseréltem a tápcsatit, de rosszabb lett a helyzet. Lehet az alaplap is ludas. Egy ideje usb hubot használok, mert nem minden port működik, vki szerint a kondik már kiszáradhattak. Vehetek új gépet. Munkaeszköz, de ne lenne ilyen drága.

(#84546) mekker válasza SalvadorLynx (#84545) üzenetére


mekker
őstag

Akartam írni, hogy Aprósólyom #84539 logikája tagadhatatlan, szerintem is a kondik akkor. Talán az a játék cache-elt tartalmat küld a frame bufferbe, aztán emiatt feltűnő, hogy ugyanaz a pár pixel hibás (?)
Még olyat írtak, hogy az anti-aliading lehet bugos.

OCCT-vel csekkold - a Furmark csak smoke-tesztre jó.
Asszem a nagyobbik kondikat kell kicserélni. Ha cserélteted a kondikat, akkor meg tudják mondani, hogy tényleg hibás volt-e valamelyik.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#84547) ricsi99 válasza SalvadorLynx (#84545) üzenetére


ricsi99
addikt

Kipróbáltad "Pikari" ötletét?
Lehet túltolod kicsit hibakeresést ,ha már az alaplapi kondiknál jársz :D ...

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#84548) SalvadorLynx


SalvadorLynx
aktív tag

Na az OCCT 3D standard teszt több száz hibát talált, nem részlezeti miket. Bár a saját szememmel is látom a villódzó pixeleket. MÉg kitaláltom mit csinálok, de nem hiszem, hogy szervíz lesz. Öreg darab már a 1070. Bár egy 3070, nem tudom mennyire előrelépés. Lehet építek alá egy AM5-ös gépet, Ryzen 9 7900x-el

(#84549) xtremist


xtremist
senior tag

Helló Mindenki! Kérdésem a következő: Pc szaküzletről véleményt szerintetek hol kérhetek, úgy, hogy H.A.- n is hirdet. Nem szeretnék etikátlan lenni, de érdekelne hogy van e valakinek negatív tapasztalata pl gari ügyintézéssel. Ha nem szabad ilyesmit kérdezni valami prohardveres szabály miatt, akkor meg sem szólaltam.
Köszi!

(#84550) SalvadorLynx válasza ricsi99 (#84547) üzenetére


SalvadorLynx
aktív tag

Már mindehol vannak vibráló pixelek. Asztal, böngésző....Szóval nem az ant aliasing lesz bugos

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.