Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-03 23:23:26

LOGOUT.hu

Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77459) TechN7ne


TechN7ne
nagyúr

Sziasztok ,
lenne egy gyártók által nem beismert tabu témám ,és ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Elég érdekes egy story ,de akinek az évek alatt összegyűlt némi tapasztalat azért észre vette amiről szeretnék most nektek itt beszélni. Lesz itt beszámoló és a végén egy segítség kérés.

Különböző gyártók által kiadott videokártyák képminőségi különbségéről ejtek szót már sokadjára ,csak most kaptam egy terméket és egy éjszakám + egy nappalom rá ment hogy megoldjam ,de a számomra ez a fogalom már nagyon rég bebizonyosodott.
Számomra megszokott lett a legalább több száz videokártya csere után ,hogy az nVidia és az AMD -nek más a képminősége. AMD picit csillogósabb ,élethűbb színekkel és tartománnyal rendelkezik ,míg az nVidia fakult ,nyers ,inkább átlagos képet produkál ,vegyétek figyelembe most nem a grafikai teljesítményről van szó ,egyszerűen csak maga a kép minőségéről.

Sokan bevallják ,vagy észre vették az esetet és ilyenkor jön:
-Nvidia vezérlőpultban ugyan olyanra be lehet lőni Digital Vibrance és a kimeneti színformátummal ,YCbCr444 stb.
Ezeken már végig mentem ,köszönöm!

A legcsúnyább dolog az egészben ,hogy azonos típuson belül különböző gyártók termékei is különböznek képminőségben ,ebben még annyira nem voltam biztos ,de most jelen helyzetbe amibe kerültem már 100% ra beigazolódott hogy sajnos igaz.
Megkérek minden kedves fórum lakót ,hogy ezért ne kövezzen meg ,inkább ha tudd segítsen ,remény hal meg utoljára.

Tegnap hazahoztam egy Gibabyte 3 ventis 1660 super csodát ,de jelen helyzetben van a háztartásban még egy MSI 2070 ventus , HD7750/7850 ,meg + az alaplapi integrált kimenet is.
Giga 1660 super képe a megszokott nVidia ,viszont nagyon hangyányit recésebb és sötétebb képet produkál mint a többi ,tegnap egész éjszaka próbáltam belőni az nvidia vezérlőpultba hogy jó legyen de semmi nem oldotta meg ,2 monitor és 2 tv is van a háztartásban ,rajtuk sem sikerült.
A különbségek hangyányik ,de akkor is jelen van és zavar ,ráadást ettől a Gigátol a szemem is megfájdul és nem csak nekem!
RGB és teljes dinamika tartományt állítottam be ami ezen a Gigabyte kártyán a legelviselhetőbb, viszont a helyenként éles vonalakat kiemeli és kissé reccés és zavarossá teszi.
Nem tudok már többet tenni az ügy érdekében ,a kártyát bontatlanul ,garanciálisan kaptam megbízható FrozenThrone felhasználótól ,holnap este elviszi tőlem és megegyezünk.

Esetleg ha találkoztatok már ilyennel vagy tudtok megoldást nagyon szívesen fogadom ,és ha volt ,vagy van hasonló tapasztalat a tarsolyban szívesen meghallgatom.

Szép estét!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.