Hirdetés
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
Esetleg itt is kérdezz rá.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
kgergo23
tag
válasz Csupingo #68447 üzenetére
Köszi a választ ! Ezt a progit megnézem, vagy hátha magának a Asus-nak is lenne valami megoldása.
Na még a virtuális memória jó ötlet ! Friss telepítés, nem volt nagyon hozzányúlva. Ha a táp nem bírja, azonnal újraindulna nem ? Mert majdnem egy percig áll a kép, miután megfagyott, csak azért kérdezem.Amilyen a fogadj Isten, olyan az adjon Isten...
-
csubuka
addikt
válasz pepejoe #65574 üzenetére
Sziasztok!
VRAM-hiba gyanús artifactok esetén underclock segíthet egy gyárilag húzott GTX560-on (levinni pont nem húzott szintre)? Kíváncsiságból akarom piszkálni, nem azért mert megérné Sőt, sosem sütöttem még kártyát, és ennek a GPU-ja meg a VRAM-jai kilóghatnának szépen az alufóliás-csomagolásból Lehet azt is megpróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
calvin20
tag
Sziasztok!
Egy Xeon 5450 es Fsp Bluestorm ii 500W kombohoz mit ajanlanatok maximum vga-ban? Jelenleg egy gtx 570 van melletuk de hasznaltan neznek egy erosebbet ha erdemes?!
[ Szerkesztve ]
-
zsolttorgyik
csendes tag
válasz hellboy0415 #68433 üzenetére
Jogos
-
kgergo23
tag
válasz Csupingo #68457 üzenetére
Most hogy még mondod a szoftveres gondot... A Win 7-en (ugye Win 10-en volt ez a probléma ami kapcsán beszéltünk) volt 2x olyan, hogy egy pillanatra elsötétült a kép és a vga driver kicsit összeomlott, ki is írta hogy azzal volt a baj, már ezzel a kártyával természetesen. Frissítés már volt, illetve mostanában nem használtam a Win 7-et, de itt pl. windowsban nem dobott ilyen hibát.
Na de egy szónak is száz a vége, majd kitesztelem a használatot és köszi a tippet !
Amilyen a fogadj Isten, olyan az adjon Isten...
-
Csupingo
veterán
válasz kgergo23 #68468 üzenetére
Az már érdekesebb hogy win 7 és 10 alatt is voltak furcsaságok. Mondjuk ilyen driver összeomlást rossz driver változatok is okozhatnak, vagy némelyik böngésző is előidézheti, ha be van kapcsolva a hardveres gyorsítás. Több program és driver változatot is érdemes kipróbálni. Akár alaplapi biost is lehetne frissíteni, bár az új spectre, meltdown miatti bios, win 10 foltozások is okozhatnak instabil működést.
-
Csupingo
veterán
válasz calvin20 #68470 üzenetére
A 770, 7970 talán már kicsit erősebb ezeknél és öregebb is, ezért már nem igen kapni garanciával. Inkább olyanokat szoktam javasolni, amikből még találni garanciásat. Van pl. ilyen topik itt ph-n, ahol azt említik, hogy a 7950-hez alapjáraton is elég. Szerintem ezekhez a kártyákhoz már nem ártana kicsit húzni a procin, mert marad tartalék a videókártyákban. Minél erősebb kártyát választasz, valószínűleg annál inkább észrevehető lesz egy erős procihoz képest a kisebb min. fps szám és a gyakoribb ugrások alacsony és magas fps értékek között, akár ezek miatti akadások is.
[ Szerkesztve ]
-
-
hellboy0415
aktív tag
válasz zsolttorgyik #68464 üzenetére
Én csak 1x csináltam egy nv 8800 gtx kártyával és utána még ment kb 1 évig. De akkor sem az miatt hogy szakbarbár módon csináltam meg. A vram adta fel a harcot. mivel a javítása több lett volna mint amit a kártya ért.
Samsung S20 ULTRA
-
cbm1974
tag
válasz zsolttorgyik #68465 üzenetére
Köszi, a "felvilágosítást", többet nem érdemes hozzáfűzni ahhoz, amit szakszerűen leírt, Zolee11 , köszönet érte
Azért abba is belegondolhatnál, hogy ez a kártyasütögetés az ügyeskedők, csalók egyik jellemző módszere,sajnos elég példa volt rá és lesz is Te dolgod, amíg saját célra csinálod, de ezzel tippeket adhatsz, akik ezt felhasználják mások megtévesztésére, gondolom,nem kell részletezni..![ Szerkesztve ]
1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!
-
zsolttorgyik
csendes tag
válasz cbm1974 #68475 üzenetére
Egy olyan kartyarol esett szo, ami nagyon baratok kozt is er 30-35 ezer forintot, amit mar nem feltetlen eri meg BGA javittatni, Foleg ugy, hogy 40ezer forintert mar kapsz egy 1050Ti-t vagy egy jokepu R9 380-at, amelyek meg lenyegesen erosebbek is.
Nem tanacsot osztogatok, csak egy lehetoseget tartam fel, hatha megoldja a problemat. Masreszt ez egy forum, hat ha olvassa nepper is, akkor olvassa. Valszeg aki mutyizni akar, akkor az errol a megoldasrol mar ezer eve hallott ja es termeszetesen ha beirod guglibaratunkba, hogy bga reballing, ezer meg ezer szendvicssutobe utkozol, ugyhogy nem annyira unpublikus a dolog.
Egyebkent ahhoz, hogy barmelyik komponenst le tudd valasztani a nyakrol, ahhoz minimum 250fok kell, mivel az on azon a hofokon valik keplekennye, de nem forraszthatova -
hundai
aktív tag
válasz zsolttorgyik #68476 üzenetére
Abból a 40 ezres 1050 Ti-ból kapásból kettőt kérnék.
-Wake up Neo!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Azt kérdezném, hogy egy 9800GT-hez képest kb. hol áll "játék teljesítményben" a GT1030?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #68479 üzenetére
Ez reális képet mutat?
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy egy i7-3930K 4Ghz mellé milyen videókarit ajánlanátok?
-
Erwinke
aktív tag
Üdv!
Mivel tudom tesztelni és figyelni a VGA-m?
Tünetek: amint elkezdem terhelni játékkal pár másod perc után kifagy a gép. rózsaszin v zöld lesz a megjelenitő és csak ha hosszan nyomom a kikapcs gombot akkor kapcsol ki a gép semmi másra nem reagál.
Youtube, filmek(BR FHD, 4k) ezek mind működnek.
Alany: Gigabyte Gaming G1 GTX 980Ti
Köszönöm! Kellemes hétvégét.Próbáltam drivert is frissiteni illetve letörölni és újra telepiteni tisztán, de az sem javitott rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz SunMount3r #68480 üzenetére
Szerintem a játékokban kb. 1,5-2,5-szeres fps-t hozhat.
(#68481) perfegor17: azért az erősebb kártyákból is lehet már ez a proci mellé választani. Esetleg: gtx 1070, gtx 1070 ti, vega 56, vega 64, gtx 1080.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz SunMount3r #68485 üzenetére
Amit linkeltél, ott baloldalt van az 1030, +200, 300%-os mutatókkal. Természetesen az a gyorsabb. Itt egy tűrhető táblázat is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Csupingo #68486 üzenetére
Akkor ez elnéztem, köszi. A 2x sebesség nem tűnik rossznak, akkor még a nem is olyan régi játékokhoz is elég lehet az 1030GT? Az 512MB-os 9800GT-vel, igaz csak Medium-Low beállításokon és 720p-ben, de még a 2014/2015-ös Talos Principle-el is tudtam játszani normális fps-ekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz SunMount3r #68487 üzenetére
Az 1030 a legújabb játékokhoz is jó, kompromisszumokkal.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
csubuka
addikt
válasz SunMount3r #68487 üzenetére
A Wolfenstein: New Ordert próbáltad? Nekem az nagyon akadozott, bármit is varázsoltam egy 9800GX2-vel Csak kíváncsiságból próbáltam.
-
Czmorek
aktív tag
Helló!
Van egy régi konfigom.
i7 980x @ 4050MHz
12Gb Ram kb. 2133MHz
Asus strix GTX 980Az lenne a kérdésem ,hogy a mai játékoknál jelentős sebességnövekedést érnék-e el ha pl GTX 1080 vga-t vennék ebbe a konfigba?
Az-az nem cpu limites-e már így is a gépem, és alig hozna rajta valamit egy jobb kártya? -
Erwinke
aktív tag
Valaki?
Köszönöm! -
Csupingo
veterán
válasz Erwinke #68491 üzenetére
Akár hibás ram is csinálhat ilyet, azokat is érdemes lenne egyesével tesztelni, vagy betegeskedő tápegység. Másikkal is ki kéne próbálni, ha van rá mód. Persze a vga is kezdhet halódni. Semmi változás nem volt mostanában a géppel? Alaplapi biost nem frissítettél?
-
Erwinke
aktív tag
-
Csupingo
veterán
válasz Erwinke #68494 üzenetére
Kezdetben, ha több van, akkor egyesével is tesztelhetnéd őket. Pl. az aida64-ben is van rendszer tesztelő. Azzal lehet figyelni a cpu-t, a memóriát és a gpu-t is, ha minden igaz. A memóriákat memtest-tel is lehet ellenőrizni.
Több játéknál is rögtön lefagy a gép?
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
Sziasztok. Ezért a megjelenítési hibáért mi lehet a felelős? Most építettem egy gépet és a Windows telepítése után ilyenné vált. Újraindítás után se változik a helyzet.
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Csupingo
veterán
válasz Farkassacred #68496 üzenetére
Milyenné vált? Nem látjuk.
-
Farkassacred
őstag
Másik monitorral is ugyanaz volt a helyzet. Akkor elmesélem a rövid történetét.
Windows 10 telepítése közben és után nincs semmilyen féle probléma, amint újraindul a rendszer a frissítések miatt egyből ez vár engem. Lilás,zöldes össze vissza megjelenő képhibák, nem egyenes vonalakról van szó mint általában. Ezt a dolgot nem értem, hogy miért nem folyamatosan rossz, miért pont csak a windows telepítés befejezése után... Közben tényleg minden rendben van, a bios felülete is jól jelenik meg. Csak a windowsba belépéskor tapasztalom ezt.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Csupingo
veterán
válasz Farkassacred #68498 üzenetére
Ha kép mentésnél nincs hiba, akkor lehet, hogy csak kábel, vagy monitor gond.
Nem vga driver telepítés után csinálja? Az általában hibás vga miatt van már. Más kimeneteket nem tudsz kipróbálni a kártyán? Nem használsz aktív átalakítót?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest