Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5251) johnjohn válasza rumos14 (#5249) üzenetére


johnjohn
addikt

Azért titokban belinkeltem a tesztet HeHeHe... ;]

(#5252) ottkar válasza rumos14 (#5248) üzenetére


ottkar
addikt

De ha kártyáról megnyitod majd elmented JPEG-ben a PC-re az a kártyán levő RAW-al nem csinál semmit.

(#5253) Degeczi válasza ottkar (#5252) üzenetére


Degeczi
nagyúr

programja válogatja: a Nikon Capture vagy Capture NX szériák pl visszaírnak a RAW file-okba!

de az említett Lightroom nem

(#5254) ócskás válasza MrBean55 (#5237) üzenetére


ócskás
aktív tag

Az ötlet jónak tünt,de sajna nem vált be! Ezek után nem maradt más hátra,mint érzékeny búcsút venni a kártyától,és kukázni.

Köszönet mindenkinek az ötletekért :R

http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/

(#5255) MrBean55 válasza ócskás (#5254) üzenetére


MrBean55
aktív tag

Ilyen sajnos van. Mondjuk én megtartanám a helyedben floppy "helyett". :)
Van még 1 ötletem: először formattálni másik vagy esetleg más tipusú de CF-et kezelő fényképezőben, azután pedig ismét a kérdéses gépben.

[ Szerkesztve ]

(#5256) ócskás válasza MrBean55 (#5255) üzenetére


ócskás
aktív tag

A két Fujim ( S2Pro, S3Pro ) "felháborodva tiltakozik" a kártya ellen,de az egyik ismerősöm Nikonjával egy formatálást még megpróbálunk. Ha nem sikerül,floppypótló lesz :)

http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/

(#5257) runner 125


runner 125
nagyúr

Sziasztok!

Egy kérdés; Létezhet az h egy D60-ban egy Kingmax 8gb-s SDHC kártya nem muzsikál,míg pl egyes gépek látják? :U Állítólag a gyártó kiadott vmiféle listát a kompatibilis memóriakártya gyártókról...,kérdés rajt van -e ez a kártya. Illetve a D80 kezelheti? (még nincs nálam a memkari.)
Köszönöm.
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#5258) ottkar válasza runner 125 (#5257) üzenetére


ottkar
addikt

Létezhet bizony. Előfordulhat hogy a gép nen szeret egy kártyát.Én vettem egy 133-as 4 gigás sima SD-t és a gépemben kb 50-el megy. Egy 2 gigás meg gyorsabban megy mint a ráírt adat.Igaz az én gépem K100D.

[ Szerkesztve ]

(#5259) runner 125 válasza ottkar (#5258) üzenetére


runner 125
nagyúr

Hm,köszönöm. :R
Kipróbálom.
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#5260) johnjohn válasza runner 125 (#5257) üzenetére


johnjohn
addikt

A Nikon szerint csak a Panasonic 8 GB-os kártyáit kezeli.[link]

(#5261) threedog


threedog
csendes tag

halihó!
egy kis segítséget szeretnék kérni.
feladatom hogy pár képnek amik jpg-k nézzem meg a színhőmérsékletét, de nem tudom hogy kell ezeknek...
a raw ben lévőknek meg tudtam nézni úgy anno hogy átkonvertáltam a raw ot dng be és camera raw al megnyitottam, most is próbáltam de jpg nél nem irja ki. miért lehet? tudtok esetleg egy progit amivel egyszerűbben meg lehet csinálni?

köszi

(#5262) Zebu


Zebu
addikt

Sziasztok!

Ti hogyan szoktátok a nyomtatást megoldani.

Brutális mit szenvedek vele.... próbáltam Ricoh és Canon színes lézer nyomtatókkal, különböző papírokra, de teljesen más színek jönnek ki a papíron, mint amiket a monitoron látok....

Pl Okin nyomtatva a sárgás színek inkább pirosak, túl VIVID az egész. Próbáltam mindenféle utófeldolgozást kikapcsolni a nyomtatóban, kalibráltam a színeket, de az eredmény ugyanaz lett..

A Canon-nál jobb a helyzet, de ott is másabbak a színek....

Nagyon gáz. Nincs erre valami jó módszer, hogy tutira, a lehető legpontosabban tudjam azt nyomtatni, amit a képernyőn is látok?

(#5263) runner 125 válasza johnjohn (#5260) üzenetére


runner 125
nagyúr

Hali!

Aham,akkor meglehet h azért nem kezelte a Kingmax 8gb-s SD-t.
Mindenesetre a D80 viszi szépen :)
Üdv.M

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#5264) ottkar válasza Zebu (#5262) üzenetére


ottkar
addikt

Tök egyformák nem lehetnek a színek egy tinta meg egy monitor színe még köszönőviszonyban se lehet egymással. A tonerpor meg pláne más annak a színét nem tudod megváltoztatni, mert még annyira se keveredik mint a tinta. Én 15 éve nyomtatok színesen de csak törekedni lehet a színhűségre. A Kodak hőszublimációst pár hónap után kidobtam mert annál még nagyobb volt a színeltérés mint a tintásnál annyira hogy az már nem elfogadható.Ha kinyomtatott lapnak látod a színeltérését és ha az nagy akkor aszerint lehet korrigálni. A tintást lehet a legjobban módosítani de az sajnos vízcseppre érzékeny.

(#5265) Padam


Padam
aktív tag

Sziasztok!

Ismét hozzatok fordulok "tárgyfotózás miatt".

Egy cégnek fotózok marketing termékeket és most új kihívással találtam magam szemben amihez sajnos már kicsi az összes házilag barkácsolt fénydobozom. :(

Pulcsit, pólót, inget és mellényt kell fotózzak.

Van valami ötletetek, hogy mivel csináljam? Terítsék le egy lepedőt és tegyem rá és fotózzak fentről? :F

Bármilyen ötletet szívesen meghallgatok!

Köszi!

(#5266) Cassidey válasza Padam (#5265) üzenetére


Cassidey
senior tag

Attol fugg. Szerintem vasalt lepedo ha igy kerdezed, aztan intezed PS-ben a hatteret. En amugy emberen fotoznam oket, szerintem profin meglehet csinalni ugy is, de gondolom nem lehet ha igy kerdezed.

(#5267) ottkar válasza Padam (#5265) üzenetére


ottkar
addikt

Egyszer a megvilágítás szórt fény. Azt neked kell szórni. Matt háttér. A lepedő nem a legjobb textilt textil háttér mellett? Inkább színes karton. Mert lehet olyan anyag ami ordít a fekete háttérért. A kiegészítő színek kerüljenek össze.

(#5268) pitman válasza Zebu (#5262) üzenetére


pitman
őstag

Első lépésben hardveresen kalibrálni kellene a monitorodat. Ezt követően hardveresen kalibrálni kellene a nyomtatódat az adott papírtípussal. Az általad használt szoftverekben a megfelelő beállításokat kellene beállítani a színkezelés tekintetében.
Ezt követően lehetne reménykedni abban, hogy színhelyesebb eredményt kapsz, majd mint korábban. Tökéletes valószínűleg nem lesz, ráadásul minden egyes tonercserénél, papírtípus cserénél újra el kell játszani a fentieket. A monitort sem árt bizonyos időközönként újrakalibrálni.
Ha nem keres vele pénzt az ember, nem biztos, hogy megéri a vesződséget.

(#5269) Padam válasza Cassidey (#5266) üzenetére


Padam
aktív tag

Sajnos emberen nem tudom fotozni meg kb. 40-50 ruhat kell igy lefotozzak egy katalogusba, amiben ilyen marketing termekek lesznek.

Lehet erdemes lenne venni egy vasznat valahol? Mennyi kb egy ilyen vaszon?

(#5270) hattorihanzo


hattorihanzo
aktív tag

Sziasztok!

Volt egyszer egy http://digicamreviews.tk/ nevű oldal, ahol rengeteg kamera-tesztet lehetett nagyon egyszerűen kikeresni. Az oldal még most is megvan, de kicsit átalakult, használhatatlan.
Nem tudja valaki, a régi formájában megtalálható esetleg egy új címen, vagy megszűnt létezni?

Köszönöm.

(#5271) Cassidey válasza pitman (#5268) üzenetére


Cassidey
senior tag

Meg akkor se.. max ha folyamatosan nyomdara dolgozik az ember, de akkor is egyeztetni kell a profilokat es kalibralast. Nekem van ket bevalt laborom, oda viszem a kepeim. Ha olcson, gyorsan kell arra is van egy, es van egy dragabb, minosegibb laborom is. Mindket helyen ugyanazt kapom amit itthon latok, minimalis elteressel, de lehet eszre se vennem ha nem neznem egyszerre a monitort es papirkepet. Altalaban azert nem igy nezunk kepet.:) Az imac amin dolgozom a kepekkel be van kalibralva, de mar nyuszit, h kalibraljam ujra.. akartam venni egy ilyen kalibralos cuccot de letettem rola, ez a tema egy vegtelen hosszu labirintus..

(#5272) xenonadio


xenonadio
csendes tag

Helló! lenne egy nagy dilemmám, nem igazán találtam hozzá illő topikot, ezért ide írnám. Kezdő fotós vagyok, szeretek ilyen olyan sportot fotózni, több témában is fotózok, de valahogy sose sikerül olyannak a képeim amilyennek szeretném. Egy Olympus e400 váz és Sigma Olympus 4/3 18-50/3.5-5.6 DC objektív, ezt használom (lassan egy éve) . De a képeim többsége mindig bemozdul, mosódott homályos, hiába vagyok tisztába hogyan kell elkészíteni, iso t növelem rekeszt állítok állványról fotózok, próbálom lekövetni a mozgást stb.... De most már szeretnék egy szintet ugrani, és gondolom én ez az objektív hibája lehet, ezért szeretném kicserélni, csak körülnézve olympus éknál:) kicsit drágának tartom az objektíveiket, ezért gondolkoztam azon, hogy canon gépre kéne váltani, használtan eos 30d nézegetek vagy újonnan 450d. A kérdésem tehát az lenne, hogy én vagyok nagyon rossz fotós, vagy ez tényleg a felszerelésem hibája. Ha a felszerelésé, akkor érdemes e canon ra váltani, vagy inkább ruházzak be zuiko digital objektívre? Előre is köszönöm :)

(#5273) Cassidey válasza xenonadio (#5272) üzenetére


Cassidey
senior tag

Attol fugg, hogy mit fotozol, hol probalkozol. En csak csocsoversenyeken szoktam fotozni, annal rosszabb fenyviszonyokat nehezen tudok elkepzelni.:) Boldogultam az ilyen fenyereju objektivemmel, de ehhez hozzatartozik, h ott vannak lemerevedesek, megallasok, amikortudtam kattintani. Ha vakuzni nem tudsz, akkor valoszinuleg tenyleg egy jobb objektiv lenne a megoldas.

Oly objektiveket nem ismerem, ebben nem tudok tanacsot adni.:) En nemreg valtottam Canonra, ha anyagilag nem nagyon megterhelo lehet jobban jarsz.

(#5274) johnjohn válasza xenonadio (#5272) üzenetére


johnjohn
addikt

A hozzászólás írása mező alatti képfeltöltőn keresztül linkelj egy két problémásnak tűnő képet, úgy konkrétabb választ kaphatsz.
Egyébként az a Sigma obi nem valami nagy durrantás, tehát mielőtt váltasz, érdemes volna valami jobb lencsét kölcsönkérni, és avval is kipróbálni a gépet.
A sportfotó amúgy objektívek szempontjából elég költséges mulatság.

(#5275) xenonadio válasza johnjohn (#5274) üzenetére


xenonadio
csendes tag

Hello, sajnos jelenleg nem tudok képeket mutatni, nem állnak rendelkezésemre, de a legfőbb problémám, az hogy hiába állítom be jól az élességet, megfelelő fényviszonyoknál növelem a rekeszt ameddig tudom pl f8 + 1/640 de ha belenagyítok a képbe, nem éles a tárgy (sport, biciklis) , pedig állványon készült a kép. Már sok mindent kipróbáltam, de sose megfelelő minőségű. Sajnos nem igazán ismerek itt nyíregyházán olyan fotóst akinek olympus gépe lenne, ezért nem tudok kölcsön kérni se. Gondolom a 30 ezres sigma obi a hibás. Gondoltam még rendszer vaku beszerzésén is, de ahoz el kéne dönteni, hogy Canon vagy Olympus :)

(#5276) ottkar válasza xenonadio (#5275) üzenetére


ottkar
addikt

Kikapcsoltad a stabilizátort az állványon? Mert az erős problémát okoz. És a sportfelvételeknél nem lehet meghatározni melyik az a zársebesség ami szavatolja a bemozdulásmentességet.

[ Szerkesztve ]

(#5277) johnjohn válasza xenonadio (#5275) üzenetére


johnjohn
addikt

Alapból, ha a rekeszértéket "növeled" szűkítesz a blendén, tehát megnő a záridő ! Neked pont nyitni kellene a blendén, tehát kicsi blendeértéket választani, amennyire lehet !Akkor a záridő arányosan rövidülhet!

(#5278) xenonadio válasza johnjohn (#5277) üzenetére


xenonadio
csendes tag

Az addig ok, de f.3.5 ön már nagyon csúnya képet ad, hiába van 1/1000 s os záridő. Canon ok közül melyket érdemes venni? 30D, 400D 450 D? A fix 50 / 1.8 as obijuk milyen? Sporthoz megfelel? + vaku?:) Köszönöm a válaszaitokat!

(#5279) angol


angol
tag

hello,

bocs de tudja valaki hogy pontosan mit jelent a CCD-k méretének megadásakor pl. az 1/2.5" , ez melyik mérete a lapkának ?? köszi előre is

(#5280) johnjohn válasza xenonadio (#5278) üzenetére


johnjohn
addikt

Szerintem sporthoz telezoom kéne !Valami ilyesmi ! A 30 D igen jó gép volt, használtan még kapsz jó állapotban levőt.

(#5281) Degeczi válasza angol (#5279) üzenetére


Degeczi
nagyúr

semelyik...

régen, videótechnikában a csöves érzékelőkben egy olyan négyszög volt a tényleges érzékelőfelület, ami átlója kb. 2/3-a volt a cső átmérőjének - erre utal a mai jelölés is: az 1/1,8" tehát azt jelenti, h egy 1/1,8", azaz 14 mm-es cső hasznos felületének felel meg az érzékelő, vagyis annak átlója kb. 9 mm...

szerencsére ezt a követhetetlen jelölést csak a kompaktoknál használják, DSLR-eknél már mindig a valós méreteket adják meg

(#5282) Allien válasza xenonadio (#5275) üzenetére


Allien
veterán

Ha nem éles, akkor ott nem bizti, hogy a bemozdulás bűnös. AF-t használsz? Ha igen, elképzelhető, hogy az a "lassu". Próbáld manuálissan, ha mindig ugyan azon a helyen jönnek a bringások, akkor beállitod az egyikre a távolságot. Utánna már csak egy kis szerencse kell, hogy a többi is tényleg ott jöjjenek. Esettleg, sorozatfelvétellel plussz esély. :B
(tipp)

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#5283) ottkar válasza angol (#5279) üzenetére


ottkar
addikt

[link]

Itt megtalálhatod az érzékelők tényleges méreteit.

(#5284) angol válasza Degeczi (#5281) üzenetére


angol
tag

világos, nagyon köszi

(#5285) sti10p


sti10p
senior tag

Sziasztok!
Nagyon fontos lenne egy képet 600x600 pixelesen beszkennelnem, de a szkennerem (multifunkciós HP F2100) szoftverébe sehol nem találok ilyen beállítást.
Mi lehet a megoldás, vajon egy másik szkenner program?
Aki tud valamit az írjon légyszi, köszönöm!

XY

(#5286) Degeczi válasza sti10p (#5285) üzenetére


Degeczi
nagyúr

nem is kell...
scanneld be a kívánt területet, majd egy akármilyen képerszerkesztő programban (de még egy AcdSee is megteszi) vágd meg, és végül méretezd le a kívánt pixelszámra!
(hacsak nem hüvelyknyi méretű a képrészlet, az említett 600x600-nál nagyobb lesz a scannelés után)

(#5287) borisz_B


borisz_B
tag

Help!

Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de felteszem a kérdésemet!

Van egy Fuji S7000 digit fényképezőm, és a napokban kb. 1 hónap után elővettem, és megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy a felvétel üzemmódnál a kijelzőn valami csíkosodás, elmosódást veszek észre, és nem látom a leendő képet :W , amit le szeretnék fotózni, a lejátszás üzemmódban minden rendesen működik, ezért is tudom elküldeni ezt a képet róla!
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném! :R

Romboljunk, hogy építhessünk!

(#5288) ottkar válasza borisz_B (#5287) üzenetére


ottkar
addikt

Azt elfelejtetted megírni hogy felvételt tudsz e jót készíteni? Ha a felvétel is ilyen csíkos akkor elszállt a CCD. A kijelző alatt gondolom a monitort érted? Ha kártyán levő kép a monitoron megjelenik akkor a monitor jó. Az EVF keresőben is csíkok vannak?

(#5289) borisz_B válasza ottkar (#5288) üzenetére


borisz_B
tag

A kép, amit linkeltem az maga a felvétel, tehát nem tudok csak ehhez hasonló képet készíteni! A kijelző alatt a fényképező "monitorját" vagyis az EVF/LCD képmegjelenítését értem! Az EVF keresőben is ilyen hasonló képeket mutat, vagy ha nem mozgatom a fényképezőt, akkor szürkés képet is ad néha, semmi megjelenítő képet, amit le akarok fotózni!
A képet feltöltöttem a kártyáról a szg.-re, és ott is ua. az eredményt mutatta, mint a linkelten!
A CCD javíttatása ajánlott? - és az anyagiakban mit jelenthet, és esetleg hol? :F Már nem garanciális! - vagy van valami megoldás ezzel kapcsolatban?
Ez, hogy és miért szállhat el csak úgy magától? Van esetleg valami magyarázata, mert még 1 hónappal ezelőtt kifogástalanul üzemelt!
Köszönöm az eddigieket is! :R

Romboljunk, hogy építhessünk!

(#5290) ottkar válasza borisz_B (#5289) üzenetére


ottkar
addikt

Kristályos anyagoknál egy kristályszerkezet törés egy pillanat alatt bekövetkezhet bármikor. Egy dolgot lehet tenni meg kell a hivatalos szervízt kérdezni hogy nem Sony CCD van e a gépben mert a Sony mostanában jótállást szokott vállalni az általa gyártott CCD-kre mert voltak gyenge szériái, és ezért vagy megjavítja v ad másik gépet gar, időn túl is.
Egy fizetős javítás annyiba kerülne hogy azért új gépet lehet venni, meg nem biztos hogy ehhez van már ilyen egység.

(#5291) manutdzoli


manutdzoli
senior tag

Sziasztok!Most fogok venni egy Canon PowerShot SX1 IS gépet,valaki segítene abban hogy milyen táskát érdemes hozzá venni?

FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......

(#5292) johnjohn válasza manutdzoli (#5291) üzenetére


johnjohn
addikt

Annak valami nagyobb tok is elég, amibe befér a tartalék akku.

(#5293) koxkids


koxkids
őstag

Egy apró kérdésem lenne :D
Tárgyfotózáshoz, milyen fehér homogén "eszközt" használtok ? :D
Lepedő nem igen jó, mivel nem lehet simítani annyira.

Ötlet ?

(#5294) Reno7


Reno7
senior tag

Az ITT látható képen hogyan fotózták így le ezt az egészet?Úgy értem hogy a baloldalon a csaj teste jól látható,ellenben a feje egy része átlátszó,ugyanez hátul a srácnál :F

My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.

(#5295) Jinxx válasza Reno7 (#5294) üzenetére


Jinxx
senior tag

A csaj tánc közben csak a fejét és kezét mozgatta, a záridő pedig gondolom éppen annyira volt hosszú, hogy a feje bemozduljon és elmosódjon a képen, de a teste éles maradjon. Ilyen sötét helyeken nehéz úgy fotózni, hogy valami nem mozduljon be, de néha ez jót tesz a képnek, főleg a bulifotókon, látszik, hogy mozgás van.

(#5296) ottkar válasza koxkids (#5293) üzenetére


ottkar
addikt

Háttérnek alapnak, vagy fényszóráshoz? Kisebb tárgyakhoz lehet papírboltban fehér és színes matt félkarton lapokat íveket kapni. Ezek alapnak és háttérnek jó. Fényszóráshoz meg fehér tüll.

(#5297) ottkar válasza Reno7 (#5294) üzenetére


ottkar
addikt

Mellesleg ilyet nem lehet tervezve szándékosan csinálni, csak esetleges hogy ilyen lesz.

(#5298) Jimmy8


Jimmy8
senior tag

Sziasztok!
Fotóguruk előnyben!!!!
Nem kell megkövezni: 3 SE mobiltelefon optikájával kapcsolatban kérdeznék:
Az adatok:
C702 f=4,2 1:3.2 felbontás:3.2Mp
K750 f=4,8 1:2.8 felbontás:2,0Mp
K800 f=5,2 1:2.8 felbontás:3.2Mp

A konkrét ismert képtulajdonságok (szép ill kevésbé szép képet készít) figyelembe vétele nélkül az adatokból mi olvasható ki?
Konkrétan melyik (lenne) jobb kisebb fénynél, melyik közelebbi fotózásnál stb...
Kerestem a neten ezekről a jelölésekről leírást, de konkrét választ nem találtam...

Tudom nem csak az optika számít, de ez most érdekelne....

(#5299) cigam válasza Jimmy8 (#5298) üzenetére


cigam
félisten

Minnél kissebb az f annál "fényérzékenyebb", vagyis a kissebb érték a jobb, éjszakai fotózáshoz. De ez csak 1 paraméter! a Fotó minősége sokminden mástol is függ.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#5300) runner 125


runner 125
nagyúr

Sziasztok!
Sehol nem találok tesztfotókat/vagy éppen egy tesztet erről a gépről..; Benq DC C750.
Vki esetleg tud segíteni?!
Köszönöm :R
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.