Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TexT-BoY
addikt
Üdv itt mindenkinek!
Mint tudjátok eltört a tükröm már egyideje, ezért nem is látogatom a fénykép topicot saját fényképekkel. Meghát az iskola miatt nem is volt időm sajnos fotózni, de igy iskola vége aztán egyböl a nyakaba zudult több program is, ahol használható fényképeket kellene készítenem. De a törött AF tükör és a vak szemeim alkalmatlanok szép képekre a jelnlegi vázammal, időm pedig nincs rendes vázat venni, körültekintően. Igy a hétvégére keresnék valakit aki idő hiányában nem hazsnálná a felszerelését, illetve csak a vázat, mivel a felszerelésem többi tagja müködik.
Szóval ha egy Canonos jómunkás forumtársnak megesne rajtam a szive és valami jelképes összegért vagy más szolgáltatásért ( nem szopok) megszánna Bp XXI ker körül egy vázzal annak nagyon örülnék. Igazándibol tök 8 milyen gép csak legyen AF. Egy EOS 300D is bőven megteszi.Előre is köszi. TexT
PS: Ez egy érdekes hétvége, minden ismerősöm megy fotőzni akikhez eddig tudtam fordulni. Állitom ha 2hete kérem akkor akár 3vázat is tudtam volna kérni, de igy vizsgaidőszak, suli, mindennek végén, sehol semmi..
[ Szerkesztve ]
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
Dtomi
őstag
Nem tudom mennyire értesz angolul de ez egy nagyon jó leírás. egyébként szerintem annyira minimális lesz a különbség a bigma és eközött a lencse között, hogy az OS többet számít mint a rajz. bár van akinek talán az átfogás de az talán kevésbé.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
vegesj
tag
Kössz a választ és egyúttal lenne egy kérdésem is hozzád. Ha jól tudom neked van egy 50-500-as objektíved tehát valószínűleg kiismerted azt a tipust. A kérdésem az lenne ha nem lenne a Bigmád és most kellene választanod az 50-500 és a 150-500 között melyiket választanád.
-
Zozzant
addikt
Itt az obid: Sigma 170-500, csapj le rá!
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
vegesj
tag
Ez még lemaradt az előzőből.Azt hogy érted hogy az OS többet számít mint a rajz (a Bigmában nincs OS van ebből eredően negatív tapasztalatod a Bigmával, azaz volt olyan eset amikor nagyon szükséged lett stabilizálásra).Azt mondják az ilyen objektívekhez kötelező az állvány de akkor miért olyan hasznos az OS. Boccs ha a kérdések buták de nekem ekkora objektívekkel nincs semmi tapasztalatom .Igazából nekem csak a 200mm fölötti tartományra van szükségem azaz
leginkább az 500mm-re. Mennyire használható ez általánosságban értem itt azt hogy mire számítsak 500mm környékén mennyire lehet még jó képeket csinálni (milyen minimális fényviszonyok kellenek hozzá). Most nézem ez már nem is egy kérdés volt . -
Dtomi
őstag
Ezt így nehéz megmondani, hogy csak az egyiket használtam mert a lencse specifikációk = 0 . Annyit tudok viszont, hogy a képstabilizátor természetfotózásban nem sokat ér. Sportnál pláne. mert se a sportoló se a vadvilág nem fog 1/400 1/500 as záridő alá "állni". Sokkal inkább azon gondolkodnék miért is nem kapott EX jelzést??? Az átfogás pedig ugye ha "ugyan azt" a képminőséget tudja kisebb átfogással akkor megintcsak elgondolkodtató, még ha nem is használod akkor is mindíg az obin van.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Dtomi
őstag
Soha nem mozdult még be teljes képem alacsony záridő miatt. Olyan viszont igen, hogy a halászó gólyatöcs kondenzcsíkot húzott maga után 1/200 on....... De mivel nem mondtad mire szeretnéd használni ezért mondtam, hogy az OS bizony hasznos tud lenni pl cserkelésnél stb. Ez az kép 1/500 on súrlófénynél naplementébe készült ISO 320 on ezután már nem lehetett rendes képeket készíteni pedig a másik gép egy stabilizált D7D volt.
-
törölt tag
Hali!
Tud valaki 30K alatt oylan multifunkciós nyomtatót, amely cd-re is nyomtat? -
vegesj
tag
válasz Zozzant #4058 üzenetére
Igen már én is néztem pár napja ezt az obit és az ára (ha valóban annyiért adja mert gyanúsan olcsó mivel a legolcsóbb bolti ár 165e.körül van de inkább több).
Az a baj hogy már teljesen beleéltem magam a 150-500-ba de még hagynám magam kiábrándítani belőle .
Főleg külföldi (angol nyelvű) oldalakat nézegetve elég jókat írnak ( van ahol jobbat mint a Bigmáról ), sajnos idehaza még nem nagyon vannak értékelések róla.
A 170-500 képminőségét egyértelműen gyengébbnek írják le de hát az ára is jóval olcsóbb.
Ismerve magam ha most megvenném a 170-500-at valószínű hogy (örülnék neki hogy ennyiből
megvan) de 1-2 hónapon belül elkezdenék morfondírozni azon hogy miért nem vettem meg
a stabilizált 150-500-ast aminek jobb a képminősége. Ennél drágábbat már nem vennék meg de ez még beleférne a keretbe így nagyon efelé hajlok. -
vegesj
tag
Miért is. Itt már elvesztettem a fonalat . Eleinte úgy vettem ki a szavaidból hogy ez egy jó objektív és az OS pedig határozottan előnyére van. Következő hozzászólásodban az OS már nem sokat ért szerinted. Most pedig eljutottunk oda hogy ez egy sz@r és neked nem kellene.
Hát elég érdekes hozzáállás. Olyan mintha megsértődtél volna valamiért, talán valami rosszat mondtam azzal hogy egyesek szerint a 150-500 van olyan jó mint az 50-500.
Én is csak olvastam úgy hogy nem biztos hogy igaz és ezért nem kell megharagudni .
Amúgy 210e.-ért már lehet kapni használt 50-500-ast 2009.01.29-ig garanciális és Nikon véggel ráadásul ami nekem jó lenne de azt hiszem én inkább kitartok az újabb 150-500 OS mellett, kössz mégegyszer a segítséget. -
Dtomi
őstag
Azért nem vennék 40D hez150-500 at mert ha beírod a googliba akkor láthatod, hogy valami hiba van a rendszerben . Sehol nem írtam még véletlenül se, hogy a 150-500 nem jó objektív. az OS pedig 100% os előny, csak tudni kell mire használni pl svenkelve autóversenyt fotózni biztos fasza. Hozzátettem ha 40Dm lenne akkor nem kellene d e1 szóval nem szaroztam le. Nem szokásom megsértődni
már csak az a kérdés hogy tudják így árazni a bigma mellett még OS el is ha ugyanolyan jó minőségű???"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
vegesj
tag
Az más akkor én láttam rosszul a dolgokat ez esetben bocsánat érte .
Engem is elbizonytalanítanak időnként ezek amiket felemlítettél mivel nem túl logikus hogy adhatják ennyivel olcsóbban.
Lehet hogy olcsóbban tudják előállítani, de akkor hogy nem rosszabb a minősége .
De az is lehet hogy az átfogása miatt olyan magas a Bigma ára és nem a jobb minősége miatt.
A 150-500-ról általánosságban nem azt mondják hogy jobb inkább nagyjából azonos szintre hozzák minőségben őket.
Tény azonban hogy a 150-500-ban több anyag van azaz hosszabb, nehezebb (nem sokkal) és egy optikai elemmel több van benne (gondolom ez az OS miatt van) és még így is olcsóbb (miért?).
Akárhogy nézegetem a fotókat mind a két objektívtől én nem veszek észre különbséget a minőségben. Igaz az EX hiányzik belőle de az elkészült képeken ez nem látszik (van aki szerint az EX tulajdonképpen nem jelen semmi különöset inkább csak amolyan reklámfogás).
Lehet hogy saját káromon fogok tanulni mert ha senkit sem találok aki személyes tapasztalatokkal bírna a 150-500-ról akkor megveszem 1-2 hónapon belül
(aztán majd legfeljebb sírva fakadok ha nem válik be ).
Azért remélem nem így lesz. -
Dtomi
őstag
Az hogy az Ex jelzés nem jelen semmit önmagában kizárnám. Ha megfogsz egy 170-500 at vagy egy 80-400 at vagy egy 17-70 et és melléjük teszel egy 24-70 f2,8 EX et vagy egy 50-500 EX , 70-200 EX et megfogod és fotózol vele 5-10 képet már egyből tudn fogod mi az az EX. A méret és a súlynövekedés pedig szerintem egyértelműen az IS miatt van.
Egyébként talán inkább a 170-500 utódja lehet a 150-500 mint a bigmáé."Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
vegesj
tag
Nem tudom, legalább ha láthatóan rosszabb lenne a képe a 150-500-nak a Bigmáétól még megérteném. A hasonlóbb átfogás miatt valóban inkább a 170-500 utódjának tűnik de a minőségével inkább a Bigmához áll közel és az OS-el pedig még meg is előzi azt.
Nem beszélve az állítólag igen gyors fókuszálásáról (ezt is olvastam róla).[ Szerkesztve ]
-
Grizzly87
csendes tag
Sziasztok!
Nikon D80 gépem van. Alap 18-70es obival
Sürgősen be kell szereznem egy tele obit (rally-ra járok leginkább, de a természet fotózás is foglalkoztat). 70-300 kategóriában mit ajánlotok?
-Nikkor 70-300 f4,5-5,6 G
-Nikkor 70-300 ED f4,5-5,6 D
-Tamron/Sigma 70-300Kérdéseim:
-Nagy különbség van G és D Nikkor obi között? Megéri az ár különbséget?
-Tamron/Sigma minősége?
-Más ötlet? Ajánlat? Tipp?Előre is nagyon szépen köszönöm!
Az út ott kezdődik, ahol az aszfalt véget ér...
-
conchris
csendes tag
Hi! Szerintetek melyik a jobb vaku, a Metz MB 58 AF-1 vagy a Canon SpeedLite 580 EX II? Mi a különbség a kettő közt? Úgy hallottam, hogy a Canon időjárásálló, a Metz is az? Újratöltésben melyik a gyorsabb?
-
tete007
tag
Hali emberek kéne egy kis segítség
szerintetek is Pixel hiba van ezen a képen???
Első képen bekarikáztam!
Gyorsan kéne valami tipp mert e hónap 24 ig van gari és akkor vihetem vissza az üzletbe hogy javítás vagy csere!
még egy kinek milyen tapasztalat van ilyen téren a Extrem Digital áll??
[link]
[link][ Szerkesztve ]
Nagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D
-
Zozzant
addikt
válasz tete007 #4084 üzenetére
Üdv, na ezért senki nem fogja visszavenni, rendes képeken is rajta van, vagy csak az alagutas képeken? ha nagyon zavar a tudat és/vagy a normál képeken is látszik a szervíz kiszedi biztos.
ui: két fajta gép van, amin van hot/dead pixel és amelyiken lesz
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
tete007
tag
válasz Zozzant #4085 üzenetére
hali
hát rendesen nem lehet észre venni de engem a tudat zavar hogy létezik a hiba
Mivel időnként szoktam igy ellenőrizni hogy van-e pixel hiba!
"amúgy nem alagút Hanem a lencse védővel való letakarás és katt-katt "
de azért lehet meg probálom hogy csinálják meg mert pár nap és a gari lejárNagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D
-
rii
nagyúr
Casio EXILIM Z10 gépem van ...
az a gondom, hogy már a legelső napotól fogva nem votl elég beledgni a USB-kábelt, hanem k*rv*ra bele kellett nyomni, hogy érintkezzen ...
már-már sajnáltam a gépet ...
ma napig is, elősszörre nem is tudom annyira benyomni, hogy észrevegye, ki kell kapcsolni, majd újra be .. erősebben, és akkor veszi észre ...
ez normális?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
tete007
tag
Hali
a gépet nem ismerem de ha a digit gépbe kell igy gyömöszölni az nem túl egészséges (nem tudom hogy lehetne ki tapasztalni melyik csati a rossz)
Javaslom próbáld meg másik kábel el is meg másik USB portal a PC-n!
Ha nagyon zavar akkor próbáld meg a boltban ahol veted hátha csinálnak vele valamit!Nagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D
-
tete007
tag
válasz Zozzant #4088 üzenetére
Köszi tudom hogy nagy úr
Lehet meg próbálom de nem biztos ha azt mondod nem olyan égbe kiáltó hiba ez még!
amúgy egy Canon PowerShot S3 IS
de az a baj hogy 100Km nekem ide Bp.Nagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D
-
tete007
tag
hát meg győztetek amúgy is legalább 3000Ft lenne mire fel csattogok meg az idegeskedés plusz szerintem a nyár nagyobb idejét a cégnél lenne a gép mert nem olvastam olyat hogy gyorsan meg csinálnák a gépeket
na kösziNagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D
-
Dtomi
őstag
Fototippről bemásolom:
580 EX IIEgy jópár vakut megettem már, egyiket így másikat úgy Canonok közül is használtam már majdnem mindegyik EX-et. De azt kell mondjam, hogy most először érzem azt, hogy "profi" canon vakuval dolgozok. Nincsenek fölösleges gombok, TUDATOSAN tervezett akkufedél. Végre elhagyták a tekerentyűs rögzítést (nagyon utáltam) És FÉM lett a saru is. Már kézbe venni is sokkal jobb érzés mint az elődöt mindenhol tudatosság és profizmus látszik rajta. Sokkal gyorsabb feltöltődés, halkabb, bár az elődőknek se a hangjuk volt a legnagyobb bajuk. Kár, hogy idáig kellett várnom, hogy utolérjék az SB-800-at. És még most is le van maradva. Azt kell mondanom, hogy bizony megéri lecserélni a régi 580-at.
negatív:Alexpóra hajlamos kb -2/3-1 . megmagyarázhatatlanul exponál alá, nem jövök rá hogy miért. 10D-n so jobban működik. 30D-n kiismerhetetlen hisztis jószág. A szenzorméret felismerést nálam a kis négyzet kijelzésén kívül semmi más látható tapasztalható változás nem történik.
Ha még egyszer vakut veszek az metz 58 AF-1 vagy quantum instruments T5 lesz.
580 EX
Gondoltam ha már az EX II nél írtam rá negatívumot akkor megérdemli, hogy leírjam a tapasztalataimat.
Két ilyen vakuval dolgoztam eddíg, egyik sem volt saját tulajdon. Az egyikkel huzamosabb ideig 2-3000 expó a másikkal harmad negyed ennyit. Az előbbit az első 1500 képig semmi másra nem használtam mint a fotocellás stúdiólámpák kioldására. Elégedett voltam mint egy jóllakott ovis. CSak ilyenkor a vakunak az égvilágon semmi dolga nem volt 1/64 nél soha nem villant nagyobbat egy középpontos villanó is megtette volna. Aztán változott egy kicsit a helyzet és gyorsan ki is derült, hogy az automatikus használatnál éles helyzetben igen gyakran téved. Volt, hogy +-2/3 EV-t is tévedett kétszer egymás után ugyan arra a felületre. Az akkufedéllel volt, hogy közelharcot kellett vívnom mire sikerült kibányásznom belőle az aksikat, szétváltak útjaink. A második 580 nagyon "szépen" tette a dolgát nem tévedett csak olyankor amikor már nem várhattam el tőle, hogy 100% os legyen. Rendezvény, riportmunkák és végül az éjszakai élet. itt egy éjszaka megevett 2-3 garnitúra 100% os akkut 300 kép alatt, kiborító volt. Az akkufedél mint az előzőnél, itt még megfejelve azzal hogy 2x 3x életmű volt letekerni a gépről a vakut, pedig soha nem téptem rá. Nem volt a kedvencem a típus, se felépítésben se pedig működésben nem hozta a profi szintet, pedig én koránsem vártam tőle a 100% ot."Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Foglalt név
addikt
Adott egy 2.8-as obi. 2x-es telekonverterrel (ami 2 f-stopot csökkent) Mennyi lesz a "max"? 5.6?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Foglalt név #4097 üzenetére
Magad is elmondtad, hogy két fényerőt csökkent, szóval mi a kérdés?
Igen persze, F/5,6. -
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Hol érdemes előhívatni digi fotókat? Minőségre mindegy hogy hol csak az árat nézzem? vagy esetleg vannak jól bejáratott ismert helyek ahol szebben, igényesebben dolgoznak?
Köszi
- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
FÖNÖK
tag
Hi
img formátumot sem az alcohol sem a nero nem ismeri nálam legalábbis
melyik programmal tudom legegyszerűbben kiírni, és azt honann szedhetem le?''fekvenyomásnál a helytelenül megválasztott súly az este könnyen diszkóbalesethez vezethet''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Farming Simulator 25