Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52501) MrDerekas válasza apple87 (#52500) üzenetére


MrDerekas
addikt

Persze szívesen segítek. Erre kicsit nekem is össze kell szedni magam. Addig is kis igényfelmérő olvasgatás neked ;) Ezek a topicok célirányosan tudnak segíteni:
Milyen alaplapot...
RAM általában
Milyen RAM-ot...
Grafikai munkák tükrében:
Milyen videókártyát....
Adattárolás és sebesség/teljesítmény:
Milyen merevlemezt...
Milyen SSD-ét...

Melyik tápegységet...
Fontos! Az összefoglalókat nagyon érdemes elolvasni.

(#52499) betyar1974 A fenti linkek között van neked is ;)

(#52497) IstvánLászló Ettől fórum a fórum :R

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#52502) IstvánLászló válasza MrDerekas (#52501) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

:) :R :C

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#52503) Nonner


Nonner
tag

Sziasztok!

Van egy problémám az új gépemmel... Gigabyte GA-Z170X Gaming 3 EU alaplap, F4 Bios, Win7 64 bit SP1 oprendszer. Legfrissebb driverek feltelepítve, Realtek HD Audio Driver 6.0.1.7727 is, de nincs hang... a hozzádott Soundblaster program is hibát jelez: There is no supported audio device available, az eszközkezelő sem ismeri fel, drivert nem talál hozzá... többszöri install, uninstall sem segített...Mi lehet a pobléma?

Előre is köszi!!!!

(#52504) MrDerekas válasza Nonner (#52503) üzenetére


MrDerekas
addikt

Szia! BIOS-ban az audio (onboard) engedélyezve van? Ha igen akkor gari, jó eséllyel. Sajna giga lap esetén többször is előfordult már a hangchip hibája. Meg az is, hogy egyszer csak jó lett. BIOS-t nézd át mindenképp első körben, meg a lapodhoz töltsd le a User Manual-t és keresd meg benne az audio részt. Nekem most nincs időm rá.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#52505) Nonner válasza MrDerekas (#52504) üzenetére


Nonner
tag

Engedélyezve van, többször engedélyeztem/tiltottam az audio DSP-vel együtt.

Nagyon nem jó hallani, hogy ez szériahiba lehet :( Az előző alaplapom is Gigabyte, 7 és fél év óta hibátlanul működik, ezért is ezt a márkát választottam újra, ráadásul ez a lap az ajánlottka között is van a fórumon.

A tálcán a hangszóróikon piros tiltószimbólummal jelenik meg és azt írja, hogy nincs csatlakoztatva hangszóró vagy mikrofon. A hangfalnak semmi baja, új és a régi gépen működik.
Ismét leszedtem a drivert, majd próbáltam újratelepíteni, ekkor windowsos kódos hibaüzenet jelenik meg...

Délután még megnézem újra, de nagyon valószínű, hogy ez hardverhiba?

[ Szerkesztve ]

(#52506) varmi2 válasza Nonner (#52505) üzenetére


varmi2
nagyúr

Ha magával a lappal meg vagy elégedve, csak a hangchip hibás, akkor nem biztos, hogy megéri gariztatni, veszel mondjuk innen az apróról, egy asus dgx hangkarit, 5-6k és jobb minőségű hangkarid van, mint az alaplapi.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#52507) Luftos


Luftos
csendes tag

Sziasztok olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Asus dgx es hangkártya, ami ugye 1x PCI-E-es csatlakozóval rendelkezik, ha én az alaplap kialakítása végett nem a PCI-E-es 1x csatiba raknám, hanem egy x16-os ba attól működni fog? (nem akarom a hangkártyát és a videókártyát közvetlenül egymás alá berakni a jobb szellőzés érdekében)

(#52508) varmi2 válasza Luftos (#52507) üzenetére


varmi2
nagyúr

Igen, természetesen működni fog x16 slotban is.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#52509) -FLY-> válasza Nonner (#52505) üzenetére


-FLY->
őstag

Esetleg egy Win10 hang próba, hamar végre lehet hajtani. Csak gyorsan felnyomni egy 64bitest, meg rá a hozzá való drivert. Lehet, hogy hülyén hangzik, de én megpróbálnám, az biztos. Ha így se és új a bios és abban be is van kapcsolva az audio, akkor gari.

"Nagyon nem jó hallani, hogy ez szériahiba lehet :( Az előző alaplapom is Gigabyte, 7 és fél év óta hibátlanul működik, ezért is ezt a márkát választottam újra, ráadásul ez a lap az ajánlottka között is van a fórumon."

Senki sem mondta, hogy ez széria hiba, 1150-es hang hibák nem ritkák, gyártófüggetlenül. Valakinek recseg, zajos, valakinek meg nem működik. Alaplapnál van a sztech-nél kb a legnagyobb esély arra, hogy hibásat fogsz ki. Erre való a garancia. Aki meg neked azt mondja, hogy vegyél ilyet, vagy olyat, mert az tuti jó és nem kell kétszer szerelni, az egy beteg állat. ;)

(#52510) Nonner válasza -FLY-> (#52509) üzenetére


Nonner
tag

Köszi, ez jó ötlet, meg kellene próbálni. Este még szórakozok vele. Új bios jött ki a laphoz, de csak az új procikat érinti és béta, ezt nem teszem fel.

Remélem jó lesz, nem volt olcsó lap... nagy macera egy garis ügyintézés, szétszedni az egész gépet, elpostázni, hetek múlva újra összerakni, stb...

(#52511) -FLY-> válasza Nonner (#52510) üzenetére


-FLY->
őstag

Nekem nem volt macera, egy nap volt a lényegében az ügyintézés, postázással viszont elment +2 nap.
Ha tényleg rossz, mindenképpen gariztasd le, ki tudja, hogy még mi baja van, vagy hogy milyen anomáliákat generál egy integrált alkatrész működésképtelensége. Másrészt, így csak töredékét éri, a normális árának.
Relatív felső kategóriás hang van rajta, amit kifizettél, akkor meg működjön csak.

[ Szerkesztve ]

(#52512) MrDerekas válasza -FLY-> (#52509) üzenetére


MrDerekas
addikt

+1 a win10 próbára. Reggel/hajnalban nem jutott eszembe.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#52513) Bonkheads


Bonkheads
tag

Sziasztok ASUS P8B75-M-LE megfelelő arra, hogy egy i5 2500K-t 4.2 Ghz-ig húzzak?

(#52514) KGyST


KGyST
csendes tag

Sziasztok, bekrepált a gépem, és erősen alaplap-gyanús.

Négy éves gép, ASUS M5A78L-M/USB3 alaplap egy kétmagos Athlon procival, egy relatíve szar HKC 550 Wattos táppal, egy SSD-vel, egy vincsivel és egy DVD-vel.

Win10 install után augusztusban néha előadta, hogy "insert proper media to boot device", magyarul nem látott bootolható meghajtót, de akkor néhány restart meg káromkodás után felállt a rendszer.

Most ugyanez a hiba, csak egy napja nem sikerül felállnia. A BIOS-ban a SATA meghajtók listájánál egy eszközt sem lát. Az SSD-t kipróbáltam másik gépben, az jó volt, bootolta is a Windowst. Vettem egy új Thermaltake tápot, a hiba változatlanul fennáll, azaz nem táp hiba.

Ötlet? BIOS-ban érdemes matatni? Kifingott az alaplap?

Mit vegyek helyette?

Thx

(#52515) lalakov


lalakov
senior tag

Sziasztok!

Van egy Asrock Z77 Extreme4 alaplapom. Ha van a gépben pendrive, akkor indításnál ezt írja ki: Hiányzó BOOTMGR
Biosban megnéztem, nem az USB van az első helyen. Mi a gondja, mit kéne állítani, hogy ne zavarja?

Köszönöm,
lalakov

(#52516) kjani18 válasza KGyST (#52514) üzenetére


kjani18
őstag

Először nézd meg, esetleg cseréld ki a sata kábeleket, ill. dugd át a meghajtókat másik tápcsatira. Biosban állítsd vissza a "gyári" beállításokat pl. " load setup defaults". Ha ez sem segít, használd a "cmos clr " jumpert, vagy/és kapcsold le a tápot, és vedd ki az elemet legalább 15 percre. Esetleg, ha még mindig nem jó próbálkozhatsz bios frissítéssel.

lalakov

Nagyjából ugyan az, mint az előbbi.

Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html

(#52517) csabbymtc válasza csabbymtc (#52357) üzenetére


csabbymtc
tag

Sziasztok!
Erre a kérdésre tudna valaki válaszolni?
Köszönöm!

(#52518) pendre54


pendre54
addikt

Üdv!
Kérnék egy kis segítséget, mivel egy ilyen kérdéssel még csak most szembesülök először. Tervbe van véve egy Corsair Carbide 300R típusú ház megvétele. Van egy tesztoldal, ahol rengeteg házteszt olvasható, többek között erről a házról is. [link] A tesztben van egy ilyen megjegyzés, hogy "Akinek nincs széles USB3 csatlakozója az alaplapján, az be sem tudja kötni az első 2 db USB3-as csatit." Nekem egy Asus Vanguard B85-ös alaplapom van, ez ugye egy mATX-es lap, de sajna fogalmam sincs, hogy azon most széles, vagy nem széles USB csatik vannak-e, ebben kérnék segítséget. Itt van az alaplapom kézikönyve, a hozzáértőknek talán segít megválaszolni a kérdést, amit előre is köszönök.[link]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#52519) -FLY-> válasza pendre54 (#52518) üzenetére


-FLY->
őstag

"5. USB 3.0 connector (20-1 pin USB3_12)"

Ebből kiindulva rá fogod tudni csatlakoztatni a front headert.

Igaz amit írnak, csak széles csati van a házhoz, lassan négy éve használom ezt a típust.

(#52520) Spet válasza csabbymtc (#52517) üzenetére


Spet
addikt

Telepíted teszteled, sajnos ennél többet nem lehet mondani. De ha nem találsz Windows 10 drivert hozzá, akkor legtöbbször a 8.1-s drivereket is feltudja használni a 10.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#52521) Chelseafan


Chelseafan
csendes tag

Sziasztok!

Asus H81M-C alaplapom van, benne i3-4130, működik, minden okés a géppel.

Ma érkezett meg az új procim, i5-4590s. Mielőtt megvettem, persze utánanéztem az alaplap support oldalán, hogy a támogatott procik között van-e. Ott is van, viszont a 0705 verziószámú bios óta támogatott.
Mielőtt kicseréltem, frissítettem is a biost, a legfrissebb 2602 verzióra.

Procicsere, bekapcs, gép nem bootol be, ventik felpörögnek, csippanás nincs, képernyőn semmi. CMOS reset, ugyanúgy semmi.
Vissza az i3, bekapcs, egyből működik.
Gondoltam megpróbálom a 0705-ös biosra downgradelni, megtörtént, i5-re csere, ugyanúgy semmi... Vissza i3, ismét működik.

Ötlet? Próbálgassam az összes 0705 utáni bios-szal, hátha? Más alaplapban jelenleg nem tudnám kipróbálni, de lehet hibás i5-öst kaptam? :F

Előre is köszi a segítséget!

(#52522) Chelseafan válasza Chelseafan (#52521) üzenetére


Chelseafan
csendes tag

Tárgytalan, sikerült megcsinálni! :)) Bios helyett Win 7 alatt frissítettem Asus Updater Toollal, egyből működött... :U

(#52523) csabbymtc válasza Spet (#52520) üzenetére


csabbymtc
tag

Köszönöm szépen a választ!
Akkor hát marad a tesztelés, amint lesz időm.

(#52524) süttyő


süttyő
tag

Sziasztok!
Szeretnem megkerdezni tőletek, hogy adott egy msi b85m-g43 alaplap, es az erdekelne hogy ha a videokártyát az alsó pci express foglalatba dugom, akkor fog lassulni a kártya?

(#52525) varmi2 válasza süttyő (#52524) üzenetére


varmi2
nagyúr

Igen, az alsó csak pcie 2.0 x4, míg a felső pcie 3.0 x16. Jelentősen lasabb lesz a vga.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#52526) süttyő válasza varmi2 (#52525) üzenetére


süttyő
tag

Köszönöm szépen a válaszod! :R

(#52527) Nonner válasza -FLY-> (#52509) üzenetére


Nonner
tag

Ma volt vele ismét időm foglalkozni, Win10 telepítés, driverek, stb, hiba ugyanúgy megmaradt... nincs csatlakoztatva hangfal vagy mikrofon, hibát nem tudja elháírani nem lát semmit...közben írtam a Giga supportnak, ők is hasonló dolgoakt javasoltak, ha ne mmegy, garanciás ügyintézés...
A biost sem tudja frissíteni sem UEFI-ben, sem win7, 10 alatt a gyári Giga programban, hiába találja meg a frisset...
Összességében nagyon csalódtam a Gigabyteban, eléggé leadták a minőséget a pár évvel ezelőtti szintjükhöz képest,hibás hardware, használhatatlan software...Elektronikai területen dolgozom, egy ilyen hibát simán meg lehet fogni normális teszteléssel. Asusra kellene váltanom... holnap szétburítom a gépet és megy vissza garanciában ez a drága lap.

(#52528) -FLY-> válasza Nonner (#52527) üzenetére


-FLY->
őstag

Akkor kuka a lap. Max kérsz mást, de azzal is ugyanúgy beszívhatod. Ha felsorolnám, hogy milyen márkák romlottak el nálam és eztán nem vennék többé olyanokat, akkor nem tudnék gépet építeni. Sajna ez a tömeg gyártás.

(#52529) arn77


arn77
aktív tag

Üdv Urak!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Évek óta pakolunk össze a barátommal számítógép konfigokat. Amit ma tapasztaltunk nem tudom hova tenni. Adott egy Asus Z-170P alaplap, egy Intel i5 6500-as proci, 2x4 GB Kingston HyperX Predator 3200-as Ram. Ezeket építettük volna be, de egyszerűen nem indul el a BIOS, illetve nem megy ki jel a monitorra, se az alaplapi kártyáról, se másik videokártyáról. Fekete képernyő, majd a monitor elalszik. Nem tudjuk hova tenni, mert a régebbi cuccokat visszatéve minden megy rendesen. Hibás lenne az alaplap? Minden kábel rendesen a helyén. Próbáltunk mindenféle variációt, lehúzgáltuk a meghajtókat csak az SSD maradt amire telepíteni szerettünk volna, de úgy se. Valakinek valami ötlet? Köszönöm!

(#52530) IstvánLászló


IstvánLászló
senior tag

Sziasztok!
Kérdezni szeretném itt is mindenkitől az alábbiakat.
Segítsetek, nálatok is akad a PH, mert nálam nagyon.
Minden válasznak nagyon ürülnék, nem hinném hogy a gépem a ludas.
Hol lehet erről a témáról beszélgetni??
Tisztelettel: István László

[ Szerkesztve ]

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#52531) arn77 válasza IstvánLászló (#52530) üzenetére


arn77
aktív tag

Üdv!

Nem a géped a ludas, nálam is akad.

(#52532) alcsa válasza IstvánLászló (#52530) üzenetére


alcsa
senior tag

[link]
de ha akadozik, úgyse tudsz nagyon beszélgetni :))

(#52533) pityu6


pityu6
tag

Sziasztok!
Adott egy Gigabyte GA-H110M-S2VD lap és az a bajom vele,hogy egyik pillanatról a másikra nem indul el.
Az érdekesség,hogy nincs az usb kimeneteken feszültség.
Több táppal próbálva,egyiknél sem indul el. (Működő gépekből kiszerelt tápokról van szó)
Van esetleg tippetek mitől lehet ez?
Nagyon szépen köszönöm előre is!

(#52534) IstvánLászló válasza pityu6 (#52533) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

A Több táppal próbálva ez így kevés infó, légy szíves írd le a tápok típusát is.

(#52532) alcsa
Köszönöm a helpet.

[ Szerkesztve ]

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#52535) pityu6 válasza IstvánLászló (#52534) üzenetére


pityu6
tag

Fsp 500 60apn
Chieftec ctg 500 80p
A harmadikat nem tudom mert mar nincs itt :(

(#52536) IstvánLászló válasza pityu6 (#52535) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

A Chieftec ctg 500 80p tápnak szerintem birnia kellene de 100% teljesítményen kell működnie ez oké..
Az alaplapod ajánlott táp igénye 500Wat vagy nagyobb a gyártóajánlása szerint.
Az hogy a géped egyik pillanatról a másikra nem indul el ezt értem de mik voltak az előzmények?

[ Szerkesztve ]

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#52537) pityu6 válasza IstvánLászló (#52536) üzenetére


pityu6
tag

Ez az,hogy semmilyen elozmenye nincs :(
Kikapcsoltam par nappal ezelott mostmeg nem indul el. :(
Teljesen tanacstalan vagyok.
Nem kapcsolja be a monitort se a billentyuzetet se az egeret :(

(#52538) IstvánLászló válasza pityu6 (#52537) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

Értelek ez eléggé problémás és lehet hószúmenet is lesz a hiba kiderítése............
Tehát kezdjük az első lépéssel, abban a reményben hogy raktál is már össze is gépet.
1.) A gépedet leállítod és 220-ból kihúzod a tápodat és csak is ezután óvatosan mozgassad is meg az összes tápcsatlakozót az alaplapon hogy jól érintkezik mind és nézd is meg hogy égés vagy egyéb nyomát látsz-e, vagy furcsa szagot nem érzel-e........
2.) Az összes Hdd-t, dvd-t, tápját és alaplapra is menő vezérlőkábelét le is húzod és csak ezután indítod a gépedet el.
Írjál ezután mi is sikerült és ha lehet az alaplapról egy jó minőségű képet is kérnék, mert regényt nem szeretnék írni.
Remélem hogy sikerrel is jársz.

[ Szerkesztve ]

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#52539) #65675776 válasza varmi2 (#52525) üzenetére


#65675776
törölt tag

Vagy nem. Attól is függ milyen kártya. De igazából a PCI-E 3.0 sebességének még a csúcskártyák is csak ~4-6%-át használják ki. Bőven van benne tartalék átviteli sebességben. Amiért a legtöbb gyártó elkezdett más megoldások felé nézni, az a PCI-E meglehetősen magas késleltetése, és hogy nem koherens busz. Enellett nem támogatja a megosztott címtereket sem.

(#52540) varmi2 válasza #65675776 (#52539) üzenetére


varmi2
nagyúr

Mivel az alsó slot, csak pcie 2.0 x4, ezért írtam, hogy lassabb lesz. Azért már egy középkategóriás vga-t is vissza fog az x4 sávszélesség.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#52541) #65675776 válasza varmi2 (#52540) üzenetére


#65675776
törölt tag

Nem mondanám. PCI-E 2.0 felől nézve egy csúcskártya a szabvány maximumának ~104-106%-át igényli. A középkategória talán a 30-35%-át. Kicsivel lesz csak lassabb a kártya, de nem számottevően. Pár százalék mindössze. [link] A 980Ti a mai napig csúcskártya. A teszt is mutatja, hogy alkalmazásfüggő is a dolog. Ha a csúcsot csak annyire érinti, akkor a közepet egyáltalán nem, vagy sokkal kevésbé. Szóval nem kell pánikolni ennyi miatt. Lehet csak 1/8-a a rendelkezésre álló sávszélesség, de a teljesítményre ennyire komoly kihatással nincs. Jelentősen leginkább csak a többGPU-s rendszerek lassulnak, illetve egyes nem éppen optimalizált játékok.

Amíg nem tudni, hogy egyáltalán milyen kártyáról van szó, addig felesleges explicit következtetést levonni.

Az eredeti kérdéssel kapcsolatban inkább az a rizikó, hogy ha nem az elsődleges PCI-E x16-ba rakja a kártyát, lehet el sem fog indulni a gép. Vagy maximum IGP-vel.

[ Szerkesztve ]

(#52542) varmi2 válasza #65675776 (#52541) üzenetére


varmi2
nagyúr

Legyél olyan kedves, hogy olvasd vissza az eredeti hozzászólást. Pcie 3.0 x16 vs. pcie 2.0 x4 ről van szó.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#52543) #65675776 válasza varmi2 (#52542) üzenetére


#65675776
törölt tag

Tisztában vagyok vele. Úgy jön ki az 1/8 sávszél (mert ugye 3.0 x16 fele a 2.0 x16, aminek a negyede az x4. ha a kettőt összeszorozzuk, akkor az 1/8).

Kérdés mit nevezünk középkategóriának. 100k feletti kártyákat én egyáltalán nem nevezném annak (nem igazán érdekel, hogy a gyártók szerint az is csak belépő, a közép pedig 150k felett indul). Szóval max a 1060 és hasonlók azok még. Azok viszont teljesítményben bő harmadával elmaradnak a 980Ti mögött. A fentebb linkelt teszt 3.0 x4-e gyakorlatilag azonos a 2.0 x8-cal. ami azt is jelenti, hogy a fent nevezett középkategória azt még egyáltalán nem érzi meg. A 980Ti esetén a legnagyobb visszaesés ~15% volt, ami azt jelenti, hogy a középkategóriának még mindig van további ~10-15% tartalék a 2.0 x8-ban, ami kb fedezi az x4 esetén jelentkező sávszélcsökkenést. (felezőbő sávszél nem jelent feleződő teljesítményt).

Összefoglalva: ha 1070 vagy afeletti kártyát akar használni, akkor jelenthet érdemi hátrányt a 2.0 x4 a 3.0 x16-hoz képest (ami jelentheti a teljesítmény negyedét is akár). Ennél gyengébb kártyáknál nem lényeges, alkalmazástól függően 1-5% közötti visszaesés várható. Ami nem mondanám, hogy jelentős, sok esetben mérési hibahatáron belül van.

De az igazi probléma az adott lap esetén az, hogy azok a 2.0 sávok még csak nem is a procitól, hanem a SB-től származnak. Emiatt lehet nagyobb a visszaesés. Az alapvető kérdés viszont továbbra is az, hogy egyáltalán elindítja-e a VGA-t abban a slotban az alaplap. Az MSI a kézikönyvben recommended-nek írja szimpla VGA esetén az első slotot.

(#52544) chester91


chester91
senior tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy jól sejtem, ez alapján egyik 4 pin-es csatlakozó sem PWM-es, hanem feszültség alapú szabályzást valósít meg?

Szerk.: ASRock H170M Pro4

[ Szerkesztve ]

„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

(#52545) IstvánLászló válasza chester91 (#52544) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

A csatlakozók PWM-esek mind.
(#52546) chester91
Igen így van.

[ Szerkesztve ]

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#52546) chester91 válasza IstvánLászló (#52545) üzenetére


chester91
senior tag

Rendben, köszi :) Itt a Fan speed control az, amit más lapoknál PWM-ként jelölnek meg?

„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

(#52547) Caliber92 válasza pityu6 (#52533) üzenetére


Caliber92
csendes tag

Ha van benne vga kártya szedd ki és úgy próbáld.

(#52548) IstvánLászló válasza Caliber92 (#52547) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

Az alaplapján a kollégának nincs az usb kimeneteken feszültség, ezt is vedd a figyelmedbe...
Köszönöm hogy te is besegítesz, de a kollégánk nem is válaszolt még hogy mit is sikerült tennie idáig.
Üdv, István

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#52549) thunder1991


thunder1991
tag

Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni!
Adott egy Asus P4P800-as alaplap.
Bekapcsolásra reagáll és a kikapcsolásra is,az állapot jelző led is világít és a ventik is pörögnek,viszont az egér nem világít és a billentyűzet se villog fel,és képet se ad.
A proci a vga és a ramok is jók másik gépből lettek kiszedve ami persze működik.
Esetleg valaki valamilyen gyógymódot tud erre a jelenségre vagy az alaplap feladta a szolgálatot?

(#52550) IstvánLászló válasza thunder1991 (#52549) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

Az egér nem világít és a billentyűzet se villan fel, ez érintkezési hiba lehet.
A lényeg óvatosan mozgasd meg az egér és billentyűzet dugóját és írjál hogy sikerült-e.
Az alaplapod AGP-s?

[ Szerkesztve ]

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.