Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77801) Cry0


Cry0
őstag

Sziasztok! Steg hangszóróknak a hangjat hallotta már valaki ? Milyen pl egy focslhoz képest ? :)

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#77802) troll81 válasza Cry0 (#77801) üzenetére


troll81
addikt

Ha bedobsz mögé egy erősítő t jó lesz bár van 100€ szett és 2000€ szett is pontosítani kellene

(#77803) Cry0 válasza troll81 (#77802) üzenetére


Cry0
őstag

Igazából Steg Mt650c II van kinézve illetve 2 focal
-Focal Ps 165Fxe
-focal Ps 165 v1

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#77804) Tommy-1998


Tommy-1998
tag

Tud valaki nekem segíteni komplett hangrendszer összeállításban, kb 100-150k-ig? Tehát nekem van egy Fiat Punto II 1.2-es amiben először is a gyári hangszórókat szeretném lecserélni, valamint szeretnék egy fejegységet, mélynyomót, erősítőt bele tenni, viszont olyanra lenne szükségem amit majd tovább tudok vinni egy 5-ös Golfba, lényeg hogy ne legyen kevés a teljesítmény, a hangkép majd a következő autómba se! Köszi előre is a válaszokat, segítségeket!

(#77805) dobobazsy


dobobazsy
őstag

sziasztok! tudna valaki ajánlani ismerősömnek hangszóró szetteket 20-30 ezer forint/szett körüli áron? Audi A4 B5, és valami könnyebben hajtható kéne, mert egyelőre fejről hajtaná őket. előre 13-as komponens, hátra 16os koax kéne.
én a Hertz DSK-t (asszem) néztem ki neki. valaki tipp? :R

ja és elektronikus zenéket, hip-hopot hallgat, meg gondolom előfordul poppos, rádiózene is az asszony társaságában :DDD

[ Szerkesztve ]

(#77806) czanga válasza czanga (#77784) üzenetére


czanga
őstag

Végül bár eléggé jelentős volt a difi árban, de maradt a Pioneer MVH-S420BT választott fejegységnek az előző DEH-1800UB helyett.
Sajnos nem igazán van arról infó sehol, hogy melyikben milyen "audio chip van" stb, de a bluetooth miatt gondoltam inkább most költök többet. Illetve úgy láttam képeken, mintha a kijelzője több adatot / másképp jelenítene meg.
Remélem jó választás volt. :B
Jövő héten lesz időm beszerelni, pénteken csak odapróbáltam a régi alapjába bele kattintva. (jelenleg akku benne sincs az autóban)


A króm betétek még egy ilyen régi autóban sem zavaróak, ahol sehol semmilyen hasonló felület nincs. Amit észrevettem (hát ha keres ilyen fejegységet más is itt), hogy a volume gomb maga nem fekete, hanem anyagában ilyen sötét barna. Mindkét fejegység esetében ugyanolyan volt. Apróság, de nem ezt várnám a gyártótól.

Az alsó gombsor kizárólag csak kettesével szekcionált. Ez is apróságnak tűnhet, de szerintem az jobb, ha minden gomb egyedül áll. Könnyebb "vakon" megtalálni, hogy mit akarsz megnyomni, de lehet nem lesz igazam.

Laikusként szerintem majd írok még pár sort a fejegységről, ha lesz érdemi tapasztalatom, hátha másoknak is jól jön. Annak már most örülök, hogy MFI engedélyes, tehát kábelről vezérli majd a telefonom simán, van BT, de leginkább annak örülök, hogy mecha mentes, így kábeleknek lesz hely hátul bőven.

(#77807) sfknasty


sfknasty
aktív tag

Ma volt megint egy kis szabadidőm,így nekiálltam az ajtók rezgéscsillapításának és hangszigetelésének.Eső rétegben Comfortmat Viper-thasználtam,a másodikban Comfortmat Integrát hangszigetelésnek.A hangszóró mögé pedig Comfortmat Tsunami-t tettem.Telibe húztam mind a két anyaggal az ajtót.Most olyan kopogtatásra,mintha betonból lenne kiöntve. :DDD

Egy alapos tisztítás és a szebb napokat is megélt párazáró réteg eltávolítása után,telibe rezgéscsillapítóztam az ajtó belső felét is.A képeken látszik,hogy mennyire bu..i ívelt az ajtóm mindenhol,így extra szopás volt megcsinálni.Erről már képet sem csináltam,mert rám sötétedett.Csomagtér is egy réteg Comfortmat Viper-t kapott.Már csak a padló lesz vissza,aztán az egész autót vagy a Comfortmat Blockshot-tal,vagy aComfortmat Raptor-ral hangszigetelem.Ezzel egyidejűleg elkezdtem a kábelezést is.Talán a jövőhét vége felé már meg is szólaltathatom végre a rendszert. :K

[ Szerkesztve ]

(#77808) Dr V


Dr V
őstag

Sziasztok!

Tudtok mérőmikrofont ajánlani DSP hangolásához? Lényeg, h közvetlenül PC-re tudjam kötni.

(#77809) P41N


P41N
senior tag

JVC KD-X561DBT-hez hasonló rádió létezik még ? Elég kecsegtető a videó visszajátszás meg ez a tolató kamera funkció. :D

(#77810) bokarcsi71 válasza Dr V (#77808) üzenetére


bokarcsi71
aktív tag

[link] Umik-1, usb-vel csatlakozik a PC-hez.

(#77811) bokarcsi71 válasza Dr V (#77808) üzenetére


bokarcsi71
aktív tag

Umik-1, usb-vel csatlakozik a PC-hez, Dayton audio umm-6. Ezen az oldalon elvileg még rendelhető. [link] Az előző linken már nem kapható.

[ Szerkesztve ]

(#77812) bokarcsi71 válasza Dr V (#77808) üzenetére


bokarcsi71
aktív tag

[link] Náluk is van.

(#77813) Dr V


Dr V
őstag

Köszi, meglesem ezeket.

(#77814) Tdizsolt válasza sfknasty (#77807) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Jó lesz az!
Le fogsz döbbenni,mennyit számít! :C

Én a hétvégén fejeztem be a rendszert. Nem volt egyszerű,de sikerült. A fiam szája a füléig ért,nem tudta abba hagyni a vigyorgást,mikor kipróbáltuk. Már ezért megérte.😊
Pár kép a végeredményről:
Külön élvezet,hogy a fejen minden frekivágást,meredekséget be lehetett állítani,így szerintem ki tudtam hozni a rendszerből a maximumot.
Egy kis finomhangolást még lehet,hogy elbírna,de szerintem így is hibátlan. :DDD

Psn ID: Tdizsolt

(#77815) Dagidög


Dagidög
senior tag

Sziasztok!
Szeretném megoldani az autó EQ-zását telefonról, bemérésre alapozva.
Szerintetek milyen jó megoldás van erre?

(#77816) Lusu válasza Dagidög (#77815) üzenetére


Lusu
aktív tag

Esetleg a Dayton Audio iMM 6 vagy iMM 6C "kalibrált" mikrofonjait felhasználva lehet jó eredményt is elérni. A telefon mikrofonja erre nem alkalmas.
De a mikrofon és az alkalmazás mellett azt helyesen kell tudni használni is.

(#77817) Dagidög válasza Lusu (#77816) üzenetére


Dagidög
senior tag

Van már USB-s kalibrált bemérőmikrofonom (UMIK-1), ezzel PC-n szoktam mérni. Ott már megvan a bemérés és korrekciózás menete, de telefonon fogalmam sincs hogy kreálok én EQ-t mérésből. Erre van ötleted?

(#77818) Dr V válasza Dagidög (#77817) üzenetére


Dr V
őstag

Room EQ Wizard tud ilyet, .txt-be generál.
RAW-CAt videóit érdemes nézni egész érthetően bemutatója a program működését.

(#77819) Lusu válasza Dagidög (#77817) üzenetére


Lusu
aktív tag

Ezt hogy érted, hogy telefonon? Telefonról kell beállítani a DSP-t?
Milyen DSP-ről is van szó?

(#77820) Lusu válasza Dr V (#77818) üzenetére


Lusu
aktív tag

Igen .txt-be is generál, de azt csak néhány DSP-vel lehet megetetni. Az autósok között tudtommal csak az Audiotec Fischer szoftvere tudja ezt...
Angol tudás mellett én is javaslom Nerijus Kochanskas videóit :)

(#77821) sfknasty


sfknasty
aktív tag

Alakul....Holnap talán meg is tudom szólaltatni végre.Nagyon kiváncsi vagyok,hogy hogyan fog szólni,főleg miután beállítom a dsp-vel. :DDD

(#77822) Lite válasza sfknasty (#77821) üzenetére


Lite
őstag

Szép munka! :)

(#77823) egykettő


egykettő
aktív tag

Sziasztok, budapesten honnan szoktatok heggesztő tápkábelt venni? Igazabol webshop is jó ha abból tudtok valami jót ajánlani.

(#77824) Pityu89


Pityu89
senior tag

Sziasztok!

Nem teljesen autóhifis a kérdésem, de itt még profik vannak, hátha tud valaki segíteni, vagy tanácsot adni.

Adott egy Alfa Giulietta gyári fejegység. Vásároltam hozzá egy interfészt, amivel Android Autó/Carplay támogatás is megoldott. Fejegységet szétszedve kellett egy modult beilleszteni a kijelző és a hardver közé. Tökéletesen működik, de látszik hogy a kép analóg jel és felvesz valamiféle zajt, “recés” a kép. Az eszköz menüje is ilyen, ha visszatérek a rádió alap menübe akkor nincs baj.

(Van egy utólagos erősítős mélynyomó az ülés alatt, ami magas-szintű jelből dolgozik. Az közvetlen a fejegység mögött válik le a hangszóró kábelről. Az akkuról kapja közvetlen a 12V a test pedig az ülés csavarja. )

Arra gondolok veszek egy tápvonali zajszűrőt és az interfész tápja elé kötöm. Ez segíthet nekem, vagy más irányban keressem a problémát?

Jelenség:

Maga az eszköz, Limcet box:
https://a.aliexpress.com/_EwXx9px

Köszönöm az ötleteket.

(#77825) somé


somé
őstag

Üdv, Remote szálat hova lehet kötni alábbi fejegységen? Ha jól gondolom a 'Remote In' bemenet erre nem megfelelő, akkor marad az ISO-csatiba való bekötés? Másik kérdésem, ha egy mélynyomót és egy koax hangszórópárt szeretnék meghajtani, arra elég egy 4 csatornás erősítő? Köszönöm!

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#77826) Lite válasza somé (#77825) üzenetére


Lite
őstag

A remote szálnak az ISO csatlakozóból kell kijönnie, elvileg kék-(fehér) szál. A rajz szerint van tápcsatlakozó-diagram, ott kell keresni a megoldást.
A remote IN nem az erősítők vezérlésére való, pont a fordított irány.

(#77827) somé válasza Lite (#77826) üzenetére


somé
őstag

Köszönöm! ;)

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#77828) P41N válasza Lite (#77826) üzenetére


P41N
senior tag

Ez a "Remote In" bemenet általában a kormány vezérlés megtartásáért szokott szolgálni, nem ? :F

(#77829) zseko


zseko
veterán

Őszintén szólva, nem mondhatnám hogy elégedett vagyok. Se a fejegységgel, a hangszórókkal meg pláne. Végülis a hangosságérzet egy relatív dolog, mindenesetre a gyári hangszórók a tescós fejegységgel, szebben ugyan nem, de hangosabban szóltak, úgy, hogy még azért élvezhető mély is volt. Ez a G170C lófasz, félhangerőre nem merem venni mert lehörög, úgy, hogy a gyári POP EQ van Bass+2 beállítással, és közben még alig a közelében ha van a gyári hangszóró mélyének. Tehát nagyjából semmi. Közben meg a magassal üveget lehetne vágni, de az agyam biztosan kifolyik tőle. Félhangerőn. Ami azt jelenti, hogy egy szimpla 90-100-as tempónál nem lehet igazán zenét hallgatni, élvezni meg aztán pláne nem. Ezt azért a gyári hangszóró is megugrotta a teszkós rádióval, még ha éppen a magasak hiánya miatt nem is szólt annyira szépen, csak nagy ritkán.

A fejegységnél azt tapasztaltam, hogy a 4-6kHz-es tartomány mintha kissé túltolt lenne alap (flat) állapotban is, egyszerűen szar hallgatni, agyfájós magas ami kissé mintha csörgős lenne, ha azt lehúztam EQ-val, akkor jobb hangzást, és kevésbé fájós magas hangokat kaptam. Egyébként kipróbáltam, lehúztam a magassugárzót róla és ugyanolyan agyfájós maradt, szóval nem annak a magasa zavart, ezután kezdtem kísérletezni az EQ-val.

Kínomban, meg ezek után már aztán csak puszta kíváncsiságból is, hogy a hangszóró a szarabb vagy a fejegység, megint visszabontottam a kárpitot és kiszereltem a hangszórókat, majd kivittem a hifi hangfalaimat (SB-CS95) és azt kötöttem rá. Hát azért ég és föld... a mély az érthető hiszen ez eleve egy rendes láda, de nagyon durván meg lehetett küldeni. Itt is jobb lett a hangzás a 4-6kHz tartomány EQ-zásával, szóval ez szerintem inkább a fejegység problémája. És persze a magasak is szebben szóltak alapból is.

A G170C az 45/300W, a hangfal 100/200W, ebből helyes vagy hibás az a következtetés, hogy esetleg a G170C kevés lenne? Persze tudom hogy így nem összehasonlítható, na meg az előbbi az 4, az utóbbi meg 8 ohm-os hangszórók. Leginkább az érthetetlen számomra hogy mennyire nincs vele semmi mély a gyári hangszórókhoz képpest, ami azért még élvezhető volt, de ha hangosabbra akarnám venni akkor még ennyi mély se lesz, mert át kell vinnem mínuszba a beállítást, és még ekkor sem garantált hogy lehet rá hangerőt adni. Meg igazából mély nélkül akkor már berakhatok egy sokol rádiót is akár.

Azért még mielőtt kidobnám az egészet a 'csába és vennék másik hangszórót feleslegesen, megpróbálkozom a hangszigeteléssel, hátha...

HR24.hu

(#77830) fojtviki válasza zseko (#77829) üzenetére


fojtviki
senior tag

Pontosan le van írva ez a jelenség az összefoglalóban :DDD Aftermarket hangszórók szigetelés nélkül biztosan rosszabbul fognak szólni. A gyári úgy van tervezve, hogy az jó legyen és lenyűgözzön a szalonba. A hangszóróid nagyon alsó kategória, fölösleges is volt rákölteni. Fejegység milyen? EQ-t fülre sohasem fogsz jól beállítani, időkorrekció is nagyon fontos. Értem én, hogy ennyi a pénz rá, de mint láthatod kidobott pénz az ilyen. Szerintem nagyon minimum 300.000Ft, ha ugymond sokkal jobbat szeretnél, és akkor még használt árakról beszélgetünk. Plusz szokás mondani, hogy a rendszer 40% a beállítás 60%-ot hoz :) Jól beállítani pedig nem sokan tudják és nem is olcsó az sem sajnos. Ilyen ez a hobbi, de szinte már minden hobbi rengetegbe kerül :(

[ Szerkesztve ]

(#77831) P41N válasza zseko (#77829) üzenetére


P41N
senior tag

Ki tudja, lehet majd én is így járok ezzel az egészzel! ;] Mondjuk én letudom annyival, hogy legalább az én autóm valamennyivel egyedibb mint a többi ilyen márkájú illetve típusú társa, szóval ha nem is vágom hanyatt majd annyira magat, legalább ez bennem van. :D

(#77832) zseko válasza fojtviki (#77830) üzenetére


zseko
veterán

Hehe, pont elolvastam a beírásom után megint az összefoglalót, ahol ugyanaz le volt írva amit én írtam: jobban szólt a gyári :D
Azért vettem ezt a hangszórót mert itt a topicban ezt ajánlották 🤷‍♂️. Fejegységet is, ami egy Nakamichi NQ723BD. Nem sokkal jobbat szerettem volna, csupán egy kicsivel jobbat, ami kevésbé tompán szól, ennyi, így különösen szomorú, ha egy állítólagos márkás terméket egy szimpla gyári lealázza, ez meg ilyen fostalicska. Erre meg ne haragudj meg és nem is neked szánom, de azt kiröhögöm aki azt mondaná, hogy a kocsimba 300e-ért kéne hangcucc, a kocsim nem érhet már annyit szerintem, egy sima F Astra :B Értem én, hogy átpakolható a következő autóba - jó eséllyel a hangszóró is, és nem kell újat venni - de nincs tervben autócsere, és még csak nem is gondolkozom a közeljövőben cserélni. A zajcsillapítást még megcsinálom, mert annak más haszna is lesz - merem remélni legalábbis... - aztán ha majd megtalálom hova pakoltam el az erősítőt és a kábeleket, akkor berakom hátra a mélyládával együtt.

[ Szerkesztve ]

HR24.hu

(#77833) zseko válasza P41N (#77831) üzenetére


zseko
veterán

Ahogy a tiéd áll, már biztosan jobban fog szólni :)

HR24.hu

(#77834) troll81 válasza zseko (#77832) üzenetére


troll81
addikt

minden rendszer annyira erős mint a leggyengébb eleme :R
erősítő nélkül csodák nem igen vannak.az mk1 focusba siman benne volt 2000 eu.
ha jot akarsz tervezni kell es rá tenni a pénzmagot
neked kell eldönteni emennyi az annyi,illetve az autó nyugodtan epits bele zenet ha neked megfelel.

(#77835) fojtviki válasza zseko (#77832) üzenetére


fojtviki
senior tag

Szerintem az autó értéke, itt nem számít. Rá tudod e szánni az összeget vagy sem. Nehogy azt hidd, hogy páromat nem röhögik ki egyesek. Itt közel vagyunk a 3M-hoz összegben, mindennel együtt. De azt szokás mondani, hogy hobbit nem számolunk :)

[ Szerkesztve ]

(#77836) P41N válasza zseko (#77833) üzenetére


P41N
senior tag

Hát jelenleg még én is csak azt mondhatom, hogy a gyári sokkal jobb volt, legalábbis mély szempontból, de ugye még csak a hangszorók vannak bent rádió ugyan úgy gyári. Biztos hogy nagy erőlelépés lesz egy másik rádió (ami végül egy multimédia lesz) és erősítő kombó beépítése, kérdés majd hogy mennyire. Nekem például ez az egész kb 300-350k-ba jön majd ki, ami az autó árának a negyede és mivel nem mostanában tervezem eladni (őszintén szólva soha nem is szeretném) így nem annyira vág földhöz a dolog. :D

(#77837) somé


somé
őstag

Ez így hogy?

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#77838) Lite válasza somé (#77837) üzenetére


Lite
őstag

Tipikus PC trafós meghajtás-bekötés. Ha nincs remote szál, lehet ilyet, csak akkor az erősítő konstans bekapcsolva marad...

(#77839) zseko válasza troll81 (#77834) üzenetére


zseko
veterán

Az a helyzet hogy a Technics hangfallal olyat szólt, hogy oda nemigen kellett pluszban erősítő. Nyilván ilyen egyszerűen nem lehet összehasonlítani, már csak azért sem, mert abban eleve 20 vagy 22cm-es hangszórók vannak és rendes zárt doboz, nem pedig egy 16.5-es. Így nemigen tudok hinni abban, hogy erősítő nélkül ne lehetne használható dolgot kihozni, némi kompromisszummal természetesen, mivel anno a Trabantból is használhatóbb dolgot tudtunk kihozni* alap cuccokkal mint amit most produkál ez, így abban sem, hogy erősítővel több mély lenne a front hangszórókban, mikor még ezt se bírja el amit a fejegységtől kap. Nem csodát vártam, csupán ugyanannyit mint ami eddig volt, kevésbé tompa hangzással. Még a zajszigetelést megcsinálom, holnap megrendelem hozzá a dolgokat, remélem azzal nem lövök mellé :DDD meg a subládát beteszem. Ha végre megtalálom az erősítőmet :DDD
A Soundcore Motion+ BT-s hangfalam is jobbat szól egyébként (főképp beltérben, mert inkább oda való), pedig abban aztán nem 16cm-es hangszórók vannak, de olyan mélyei vannak, főképp ha jól van elhelyezve, hogy ki nem néztem volna belőle.

*Nyilván emlék sok minden megszépít, abban viszont biztos vagyok hogy nem volt ennyire vérszegény, mint ez.

#77835 fojtviki
Inkább úgy mondom, hogy nem kívánom rászánni az összeget :) Nekem a kocsi nem hobbi, na meg eleve más a prioritás, így nem is igen fogom 🤷‍♂️ Majd a sub megoldja :D

#77836 P41N
Na, én is az autó árának a negyedét költöttem rá :D Még ha nem is értékfüggő, azért egy drágább autónál én is jobban meggondolnám.

Megértem amúgy az álláspontotokat és el is fogadom, még ha berzenkedek is és nem mindenben értek egyet :)

HR24.hu

(#77840) V8engines


V8engines
tag

Le se írom, mennyiben van a Golf ll. Nem is tudom.

Kasznizás, teli fény, motor felújítás, hifi rendszer. Fényezésen kívül minden saját meló, de anyagokat akkor is meg kellett venni, és az alap se volt egy bontószökevény.
Az ajtószigetelést meg csak most kapta meg januárban. Atyaég, idén április 26-al, 20 éve együtt vagyunk. :)

Úgyhogy a zene kiépítés is fejben dől el, csak erre akartam kilyukadni.
Ki mire nem sajnálja a pénzt. Kinek mi a hobbi.

(#77841) fojtviki válasza zseko (#77839) üzenetére


fojtviki
senior tag

" Nyilván ilyen egyszerűen nem lehet összehasonlítani, már csak azért sem, mert abban eleve 20 vagy 22cm-es hangszórók vannak és rendes zárt doboz"

Az egyik célja a hangszigetelésnek, hogy "zárt" dobozt hozz létre ugymond. Nem véletlenül írják, hogy nagyon fontos. De a legfontosabb a beállítás, azt pedig te fülre soha nem fogod úgy beállítani, ahogy kell!! Ülj be egy olyan autóba, ahol meg van ez csinálva, másképpen addig ezt úgy sem fogod tudni megérteni. Nem rossz szándékkal írjuk amit írunk.

[ Szerkesztve ]

(#77842) troll81 válasza zseko (#77839) üzenetére


troll81
addikt

mikor még ezt se bírja el amit a fejegységtől kap

Egy hangszóró ami nagyobb másabb mint a gyári csodák.....az soha nem hozza mint amit terveztek gyárilag.

A fejegység meg ha van otthon osszzoposzkop merd ki hol megy át torzításba.

Próbálj egy rendszert azonos tudású elemekből össze építeni úgy nagyobb siker lesz reszben :R

(#77843) Lite válasza zseko (#77839) üzenetére


Lite
őstag

A végére pedig egy fontos info: ne felejtsd el a polaritásokat és a kioltást. Mert szét EQ-zva, fejegységgel kínozva egy mélyközepet, ami fordított fázisban működik és a két sugárzó kioltja egymást, nos, azt a kigyulladásig hajthatod, egy deka mélyet sem fog adni.(Azt már többször tárgyaltuk, hogy hangszórót nem a teljesítmény, hanem a torzítás égeti le). A fejegység egyébként sem meggyőző, a Nakamichi valaha nagy név volt a magnódeckek világában, aztán eltűnt. Most kb. pont semmi köze a régi céghez. Ha megnézed a kínálatot, mindegyik készülék egy normális gyártó 1:1 másolata kívülről. A tiéd egy Kenwood KM-304BT másolata. Ha azt egy az egyben ellopták, akkor annak harmatos f0s a gyári erősítője és pont erősítő kiszolgálására tervezték.

De vissza a fázisokhoz: a rossz fázis egyik tipikus jellemzője a "nincs mély, kiemel a közép, sz*r a magas".
Először csak a két mélyközepet kösd be és ha alakul a hang, a magasakat csak utána. Ha elsőre nincs mély, de a balansz eltolásával megjön, akkor az egyik sugárzó fordítva van bekötve, ha kapásból olyan a hang, mintha szét akarná húzni a fejed, akkor mindkettő rosszul van bekötve. Amikor ezzel megvagy, kezdődhet a játék a magassal. A legtöbb esetben sok a magas, elnyomja a mélyet, visít, stb. Ilyenkor szokás a magas polaritását megfordítani. Az esetek 90%-ban ez rendbe is teszi a dolgokat. :)

(Több olyan fórumtársról tudok, akiknél a végső beállítás az lett, hogy: magas fordított, mélyközép normál, szub fordított polaritás.)

A dobozt pedig már leírták. Ezért kezdődik minden azzal a nyomorult ajtószigeteléssel... Az az első lépés, a gyári hangrendszert is feljebb emeli egy-két kategóriával.

[ Szerkesztve ]

(#77844) zseko válasza Lite (#77843) üzenetére


zseko
veterán

Tehát akkor kijelenthetjük, hogy egy céltopikban a kérdésemre adott rossz válaszok miatt vettem rossz termékeket. Fasza... :) Egyébként ha nem betegedtem volna le akkor vissza is küldtem volna mindent.
A polaritást amúgy megnéztem, ki is mértem hogy a + ág az a + oldalra megy-e. Meg ahogy írtam, normál hangfalat meghajtva nem volt gond sem a hangerővel sem a méllyel, sőt. A hangzása is jobb lett a 4-7kHz tartománnyal való játék után.

Ezért fogom az ajtókat leszigetelni, addig nem is akarok variálni már, majd csak utána.

HR24.hu

(#77845) Lite válasza zseko (#77844) üzenetére


Lite
őstag

Huhh, attól tartok, valami félrecsúszhatott. Ha beütöttem itt a keresőbe a fejet, aki csak találkozott vele, nem volt elragadtatva tőle, sőt, volt, akinek problémája is volt.
A normál hangfal egy kész hangdoboz, teljesen másként fog viselkedni, főleg, ha betetted az autóba.

A szigetelés és a hangszórók rendben lesznek. Ahogy néztem, 91 db érzékenység, az még nagyon is a fejről hajtható kategória. De a jelenlegi fej lesz a ludas. A polaritáson még próbálkozz majd, hogy a magast (és csak azt!) megfordítod.

(#77846) zseko válasza Lite (#77845) üzenetére


zseko
veterán

Gondolom nem teszi tönkre a magasat ha megfordítom. Amiatt kérdem, hogy a kábelen van egy 'gumó' gondolom az lenne a szűrő. Van egy régen használt, JVC KD-G700 fejegységem valahol, egy próbát megér az is.

HR24.hu

(#77847) Lusu válasza zseko (#77829) üzenetére


Lusu
aktív tag

Nincs annak a Nakamichinek egy loudness beállítása? Fejről hajtás esetén sokkal hallgathatóbbá tudja varázsolni a hangképet. Persze ezzel együtt jár az ésszel hangerő tekergetés, mert ezzel lehet megsütni a hangszórókat, kevés hozzá a fej 10-12W-ja.

(#77848) zseko válasza Lusu (#77847) üzenetére


zseko
veterán

Az a helyzet hogy - nincs :F Nem is értem, a kézikönyv írja, először azt hittem csak én nem találom, de nem. Sajnos mivel a visszaküldésből már kicsúsztam, az értékelésemben meg fog ez látszódni.
Hogy érted hogy egy 10W teljesítmény kevés, és leégeti a 45W teljesítményre képes hangszórót? Sosem mélyedtem ebbe nagyon bele, így egyszerűen gondolkozva fordítva kellene lennie, nem kéne gondot okoznia. A túlvezérlést értem.

Más, bár már félve merem megkérdezni :DDD, remélem ezek azért jók lesznek majd az ajtókhoz:
Comfortmat Ghost
Comfortmat Integra
Comfortmat Wave 15

HR24.hu

(#77849) sfknasty válasza zseko (#77848) üzenetére


sfknasty
aktív tag

Igen jók lesznek.De a soft wave 15-öt ne a hangszóró mögé tedd,hanem az ajtókárpitodra.A hangszóró mögé válassz a comfortmat Tsunamiból egy lapot.Azt ha félbe vágod,az elég az első két ajtóra.

(#77850) zseko válasza sfknasty (#77849) üzenetére


zseko
veterán

Jaja, oda akarom a Wave-et, a Tsunami most épp nem rendelhető (az ahifi-ről), az pont van csomagban is a Ghost-al némi kedvezménnyel, ezért lehet megvárom míg beszerzik és utána rendelem.

HR24.hu

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.