Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77651) troll81 válasza Lusu (#77650) üzenetére


troll81
addikt

mindig van minden csak keresd jo helyen :K

(#77652) Lusu válasza troll81 (#77651) üzenetére


Lusu
aktív tag

Egy Helix DSP Pro MkIII-at épp el tudnék képzelni féláron, ha van szólj ;)

(#77653) troll81 válasza Lusu (#77652) üzenetére


troll81
addikt

erositore gondoltam.ha lesz dsp pro azt magamnak veszem meg :)

(#77654) chopin42


chopin42
őstag

Tisztelt fórumozók!
Tisztában vagyok vele, hogy a kérdésem félig off lesz.
Az autóm egy 2006-os gyártású, Skoda Octavia Tour, az 1u2 típus, gyári, egy dines rádióval.
Igazából nem hangminőséget vagy hangrendszert szeretnék a kocsiban javítani, hanem kellene egy 2 dines fejegység, ami gányolás nélkül beillik, és kezeli a gyári cuccot, valamint alkalmas a tolatókamera képét megjeleníteni, illetve a navigácót, akár telefonos tükrözéssel (hihetetlen hülyén néznek ki az utólagos monitorok, és az ablakra tapaszott telefontartóktól is kiráz a hideg, a szellőzőről nem beszélve).
Ezt találtam, gondom vele: andorid 10 és eléggé elavult a beltartalom, ahogy nézem.
Esetleg van jobb/olcsóbb hasonló opció, ami beillik a gyári helyre, és alkalmas a fenti feladatokra, valamint a gyári szintet megugorja?
Elvileg 33 × 25 × 17 cm hely rendelkezésre áll, a linkelt fejegység legalábbis ekkora, és azt állítják, méretpontos.
Köszönöm! Ha rossz helyen járok, elnézést :R

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#77655) Alu válasza Lite (#77646) üzenetére


Alu
senior tag

& Lusu

Árban manapság mennyivel lehet számolni a két első ajtó szigetelését? Néhány évvel ezelőtt ha jól emlékszem 40e/ajtó ajánlatot kaptam, de akkor még a gyári hangszórók voltak bent és végül nem lett belőle semmi.

Hertz HSK 165 XL szett helyett mit javasolnátok, ami terhelhetőbb és hangminőségben is lépés lenne felfelé?

λŁƯ™

(#77656) Speeedfire válasza Lusu (#77650) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Hát a kenwood fejem minőséget nem várom el. De azért a mostani gyári fejnel szóljon szebben.
2 erősítő és egy bt dac menne rá.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#77657) Tdizsolt válasza Alu (#77655) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Én most csináltam V70 első ajtókat,anyagban kb 50 ezer volt a kettő.

Psn ID: Tdizsolt

(#77658) Lite válasza chopin42 (#77654) üzenetére


Lite
őstag

Volt olyan Octavia-m, ott az 1 DIN-es fejegység alatt elvileg egy rekesz van, ami egy laza mozdulattal kivehető és pont 2 DIN-es fejegységnek van hely. Amit linkeltél, eredeti fejegység, az csak zenére szolgált, bármit teszel a helyére, nem fog semmivel sem összeakadni. Szóval szabad a vásár, amelyik 2 DIN-es fej tetszik, azt válaszd. A tolatókamera képét valószínűleg mindegyik fogja mutatni, amelyik multimédiás / érintőképernyős, viszont nem rémlik, hogy milyen egyéb funkciókat kellene még kezelnie - az enyémen nem volt multikormány, a klímapanel pedig külön dolog, az marad is a kocsiban, semmi köze a zenei részhez.

Szerintem fényévekkel jobb hangminőséget kapsz ezzel, féláron: [link]

(#77659) Lite válasza Alu (#77655) üzenetére


Lite
őstag

Attól függ. Ha magadnak megcsinálod (nem rakétatudomány, csak el lehet vele p.csölni), akkor anyagárat kell számolj, ebből 10 lap elég lesz az első ajtókra (hátra már nem marad valszeg) - ez így most 23E + posta.

A hangszórókkal addig nem foglalkoznék, amíg nincs kész az ajtó. Nagy meglepetéseket tud okozni, ha jó közegbe kerül. Sok esetben a full gyári cucc is bőven szintet lép, ha szigeteleik az ajtókat. Szóval egyszerre csak egy dolog... ;)

(#77660) egykettő


egykettő
aktív tag

Sziasztok,
Beépítéssel kapcsolatban lenne pár kérdésem, szeretek bütykölni, de még soha nem építettem be semmilyen hangszórót a kocsiba. Keveseltem a mély hangokat ezért hirtelen felindulásból vettem FB Marketplaceről egy reflex subwoofer + erősítő szettet.
Most, hogy elolvastam a témaindítót, mostmár tudom, hogy nem feltétlen ezzel kellett volna kezdeni, de igazából a fülhallgatókból is a mélykiemelt vagy a V karakter jön be, szóval még bizakodó vagyok.
Na szóval amit vetttem:
macAudio MPExclusive 112P Exclusive bass reflex mélynyomóláda 30cm-es mélysugárzóval + macAudio MPExclusive 2.0 2/1 csatornás erősitő
Az autó pedig egy Opel Astra H gyári fejegységgel (CD30 Mp3), szóval nem éppen minőségi cucc, de a bot fülemnek megfelel

Na szóval beépítéshez szükséges cuccokat vadászom most, illetve okosítom magam autohifi témában, a terv az, hogy úgy építsem be mint egy aktív hangfalat, csak a mélyláda lenne az erősítő mögött.

Érdemes pl ilyen tápkábel szettben gondolkodni vagy inkább külön külön vegyem meg a cuccokat?
Sajnos a témaindítóban nem jelenik meg a táblázat a tápkábel keresztmetszetének méretezéséhez, na most ha külön veszem a cuccokat nem vagyok biztos a tápkábel méretében meg hozzá a MINI-ANL biztosíték méretében, de akitől vettem azt mondta szerinte minimum 10mm2 tápkábel fog kelleni, a szettek alapján ehez 40A biztosíték kell majd, amit minél közelebb kell rakni az akkuhoz.

Illetve sok helyen látom hogy hátra viszik a csomagtérbe a tápkábelt + RCA + távvezérlés kábelét, de én lehet inkább az anyós ülés alá vagy a kesztyűtartó alá raknám az erősítőt és csak az erősített jelet vinném hátra, mi lehet ennek a hátránya?

Apropó jel, a rádió kábeleket ilyen posi-tap-al csapolnám meg és azt vinném az erősítőhöz, gondolom nem ez a legjobb megoldás, de tudtok jobb megoldást? valszeg ha lenne valami elosztós gyári csatlakozó az lenne a legtutibb, itt még nyomoznom kell.

(#77661) Lite válasza Tdizsolt (#77657) üzenetére


Lite
őstag

Szép munka! :C

(#77662) chopin42 válasza Lite (#77658) üzenetére


chopin42
őstag

Köszi, valami ilyesmire gondoltam. :R

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#77663) Lite válasza egykettő (#77660) üzenetére


Lite
őstag

Hűha, ez jófajta kalandjáték lesz... :U

Sorban:
1. az erősítő harmatos lepke..ng, még hidalva is max 160W RMS/4 Ohm, ezzel szemben a sugárzó 300W RMS / 4 Ohm = nagyon nehezen fogja hajtani, könnyen torz jellel le fog égni a nyomó. A híd miatt a damping feleződik, egy ilyen refiládánál a kontroll eléggé alacsony szinten lesz (nem lesznek pontos mélyhangjaid, kicsit szétfolyósnak fog tűnni a zene). Szumma nem ehhez a nyomóhoz való. Ezzel front szettet kellene hajtani.

2. az erősítő, ha jól néztem, nem tud nagy jelszintet fogadni, amit pedig a fejegységről csapolnál, az már erősített kimenet, tehát kell egy jelszint-csökkentő, ha nem akarod megsütni az erősítőt 2 mp alatt.

3. a refis szub mindig lutri, azt nehezebb a kocsihoz hangolni, gyári cuccra kötve kicsi az esélye a pontos illeszkedésnek. Szóval készülj arra, hogy nem fog tetszeni a kapott eredmény.

4. ehhez az erősítőhöz a 10-es kábel / 40A elég. De! szubokhoz azért ennél komolyabb tápellátó rendszereket javasolt beépíteni, itt konkrétan a 25-ös hegesztőkábelt mondom alapnak, 80A biztivel, akkumlátorra visszatestelve (nem kasztnira!). A jövőben azért ez eléggé kibővíti a lehetőségeidet.

5. az kifejezetten jó ötlet, hogy nem a csomiban van az erő, hanem az ülés alatt! Nyáron, ha a klíma pont oda (is) fúj, megváltás az erősítőnek, télen a meleg hamarabb üzemi hőfokra hozza, jobb a szellőzés, stb. Én kifejezetten pártolom ezt a fajta beépítést! :)

6. autóhifiben minél rövidebb jelkábeleket használni szintén szerencsés, nagyon sok zavart össze lehet (és össze is fog) szedni az alacsony szintű jelutakon. Szóval ezzel megint csak nyersz, nem beszélve költségvonzatról, hiszen így csak egy vastag hangszórókábelt kell vinned a kocsi felétől hátra, ami a legolcsóbb eleme a rendszernek...

Üdv a lejtőn! :C

(#77664) egykettő válasza Lite (#77663) üzenetére


egykettő
aktív tag

Wow, köszi a részletes választ, éreztem, hogy belenyúltam a tutiba ezzel a vásárlással, szép állapotban van és elég jó árban is vettem sztem (25k), szal lehet, hogy továbbadok rajta.

(#77665) Lusu válasza Speeedfire (#77656) üzenetére


Lusu
aktív tag

A gyári überelését talán bármelyik DSP képes megugrani :)
Én jelenleg itt a hardveraprón látok eladó DSP-t, amit DSP-s erősítőként hirdet, nem tudom miért, mert erősített kimenete nincs... Annyi pénzért belekóstolni a DSP-k világába jó választás lehet, de amint komolyabbra fordul a történet egy jobbra kell cserélni.
Ilyen célból még a kínai PUZU is egy olcsó megoldás.
Vagy még jöhet szembe Alpine PXA H100 (igaz ez csak fejjel működik) vagy Audison Bit ten amikért már tényleg csak 10-20 ezret érdemes adni a kis tudásuk miatt.
Ha pedig valamelyik előzőleg felsorolt jobb darabba botlasz jó áron, jó kiegészítőkkel, is érdemes lehet kiadni a több pénzt -már ha van- mert eladni el tudod majd.

(#77666) Tdizsolt válasza Lite (#77661) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Köszönöm! :R
Elvoltam vele egy ideig. :DDD

Psn ID: Tdizsolt

(#77667) Speeedfire válasza Lusu (#77665) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

A bit ten-eneket néztem én is. Annak van értelme? Nem tűnik profinak. A PUZU-nak csak 1 pár rca kimenete van, nekem 2 kellene.
Kb 70k körül keresnék valami elfogadhatót. De a múltkor nekem azt mondták, hogy 200k alatt nincs élet.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#77668) akyyy


akyyy
senior tag

Sziasztok. Lehet rossz topik, de fogalmam sincs, hova is lenne érdemes feltenni, szóval előre is elnézést kérnék :D

Van az autóban egy alpine cde-173bt fejegység (ezzel vettem, nekem még megfelel, androidos telefonnal spotify hallgatásra tökéletes).

A gondom az, hogy ha vezetés közben hívnak, és rá van csatlakoztatva a telefon a fejegységre bluetoothal (pl spotify vagy navigáció miatt), akkor én az autó hangszórójából hallom az illetőt, de engem nem hall senki.
eléggé valószínű, hogy nincs mikrofon bedugva a fejegységbe.
Valahol be lehet-e állítani, akár telefonon, akár fejegységben, hogy ilyenkor a telefon mikrofonját használja?
Mert jelenleg telefont kell babrálni hogy hibás közben leválasztódjon, és ő legyen kihangositva mint telefon hangszóró, és hát vezetés közben én nem szivesen nyomkodnám a telefont :Y
A telefon egy Huawei P20 Pro

mikrofon érzékenységét már állítottam, az nem segített, szétszedni és mikrofont bedugni meg még most nem fogok, majd ha már melegebb idők lesznek :D

(#77669) Lusu válasza Speeedfire (#77667) üzenetére


Lusu
aktív tag

Annyiban van értelme a bit tennek is, hogy tud időkorrekciózni, vágásokat állítani és van benne EQ igaz csak grafikus.
Ja a puzu az dsp amp? Azt hittem van önálló DSP-je is... akkor tárgytalan.
70 körül is lehet találni, de inkább a 100 felé kanyarodnak az új árak... Awave, Phoenix Gold, Nakamichi, ESX, Dayton, AudioControl, MiniDSP és hasonló gyártóknak sorra vannak DSP-i.
Viszont tény, ha az ember jót akar akkor igazából 2 gyártó, az Audiotec Fischer és a Zapco jön szóba, esetleg a Steg.... De AF és akkor nincs mibe belekötni :D És akkor mondjuk Helix DSP mini 150K és szoftverileg, bemenetileg mindent tudni fog amit szeretnél.
Amúgy mi az a két erősítő amit hajtana? Mi és hogyan van rákötve?

(#77670) Lusu válasza akyyy (#77668) üzenetére


Lusu
aktív tag

Ebben a topikban szerintem csak a mikrofont tudjuk ajánlani, hogy dugd be. A fejen biztosan nem lehet ilyen apróságokat állítani. A telefon irányából esetleg lehet keresni, Android fórumon...?

(#77671) Speeedfire válasza Lusu (#77669) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Jelenleg ezek vannak, de az első szett cserés. Mert csak 13 cm fér el.
van damme kábelek, Alpine MRV-1005 a ládának, ami egy sqx10. Emphaser ea2190 hajtja az első szettet, ami egy rainbow profi line 16cm-es. És 2x gladen IC kábel megy hátra.
Szóval minőségi szett. De nem költenem minden pénzem egy dsp-re. Jó lenne ha a kenwood fejem minőséget tudna.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#77672) troll81 válasza Speeedfire (#77671) üzenetére


troll81
addikt

[link] ilyet pl 250€ körül kapsz meg mosconit például 300 450 körül jönnek a helix dsp ha használt jó nekem megfelelne. :R

(#77673) Lusu válasza Speeedfire (#77671) üzenetére


Lusu
aktív tag

Hogy őszinte legyek, egy DSP, bármit is választasz, akkor tudná igazán megmutatni tudását, ha az első szett is aktívban lenne hajtva.
Azt csak elfelejtettem kérdezni, hogy a Kenwood fejed melyik? Mert ha időkorrekciós és jól be volt állítva, akkor egy alap olcsó DSP már lehet nem fog annyit a konyhára hozni, mint egy jó hangminőségű. Persze jobban be lehet állítani, mert csak lesz csatornánkénti EQ, szabadon állítható keresztváltás, de ha tompulnak az addig megvolt részletek az csalódás lehet... Összességében minden pénzed egy jó DSP-re való költése nem kidobott pénz, mert időtálló darab.
Pl. az én DSP-m angliában kezdte pályafutását Steinbacher Peti kék hondájában, szerintem közel 10 éve. És csak azért gondolkodom a cserén, mert jó lenne a szobába is egy DSP-s rendszert építeni ;)

(#77674) Dr V


Dr V
őstag

Kicsit olvasgattam a hsz-eket és kb kialakult, h mi az amit keresek.
Olyan DSP-t amibe van erősítő is, h a gyári hangszórókra direktbe rá tudjam kötni és egy mélyládát is meg tudjon hajtani. Utóbbinál ha kell pluszban erősítő, arra is jöhetnek javaslatok.
Hangszórók egyelőre maradnak gyáriak, később lehet, h belefér a csere.
Célom az általános minőségjavulás, néha hallgatok egy-két számot hangosan.
Valszeg hülye kérdés, de ha sima dsp-re high level input van kötve, akkor a kimenetet nem lehet közvetlenül hangszóróra kötni, kell mindenképpen az erősítő?

(#77675) Speeedfire válasza troll81 (#77672) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Jónak tűnik. Bár gondolom ezeket érdemes kintről nézni. Itthon nem nagyon látok használt dsp-ket.
A helix-et már más is ajánlotta. :K :R


Lusu: Dehát aktívan használom az első szettet, írtam is fentebb, hogy mivel.
Kenwood kmm-bt522hd fejem volt 4v, időkorrekció, aptx stb

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#77676) Lite válasza Dr V (#77674) üzenetére


Lite
őstag

Axton 592-t keresed. :)

(#77677) Lusu válasza Speeedfire (#77675) üzenetére


Lusu
aktív tag

Az első szettet egy 2 csatornás erősítővel hajtod, a szett saját hangváltóján keresztül? Akkor ez egy passzív megoldás. Sokat jelentene egy 4 csatornás erősítő, vagy egy plusz 2 csatornás amivel külön külön tudnád hajtani a magasat és a mélyközepet. Ezáltal az autódhoz és a beépítésedhez igazítható a keresztváltási pont, mind a sub és mélyközép, mind a mélyközép és magas közt. Nem beszélve arról, hogy időkorrekciózni sem lehet rendesen, mert a magasak és mélyközepek még oldalanként sem egyforma távolságra vannak, közös jelforrásról nem lehet őket különböző távolságra állítani.

(#77678) Lusu válasza Dr V (#77674) üzenetére


Lusu
aktív tag

A high level input a DSP-n belül egy ADC-n keresztül digitális jellé alakul és a kimenete ugyanúgy egy low level out lesz mint minden más esetben, amivel erősítő nélkül nem tudsz hangszórót hajtani. Kell az erősítő. És ezért jó az Axton 592 vagy hasonlatos társai :)

(#77679) Speeedfire válasza Lusu (#77677) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Ja, értem. Hát az alpine az 4 csatornás. Az emphaser csak 2. Ennyire azért nem mennék előre. Nekem egy korrekt hang már elég lenne a kocsiban.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#77680) Dr V válasza Lusu (#77678) üzenetére


Dr V
őstag

Ezer hála, megvilágosodtam :)
Ami adatok alapján szimpatikus, az a Audison AP F8.9 bit FORZA. 4 ch mehet a hangszórókra, másik 4 a mélynyomónak.
Erről mi a véleményetek, tapasztalatotok? Esetleg más alternatíva?
Fentebb írt Zapco se néz ki rossznak, Audio Fischer is tetszetős, de ott az árak már kezdnek elszállni.
Aktív DSP-re 130-17 körül szánnék.
Amit még mutattak nekem, az a Phoenix Gold + mélynyomó erősítő.

(#77681) Lusu válasza Dr V (#77680) üzenetére


Lusu
aktív tag

Ahogy hallottam ezek az újabb audisonok is kezdenek felnőni a DSP-s feladatokhoz. Viszont azt nem tudom lehet-e 4 csatornát hidalni mélynyomónak? De ha lehet sem biztos, hogy ajánlott, egy monoblokk mindig tisztesebb út erre a célra.
A PG-ről is azt mondta aki már használta, hogy elég jó cucc, az árához képest.
Viszont a behangolásról ne feledkezz meg, anélkül félkarú óriás a DSP. Ha neked nem megy arra is szánni kell egy kis pénzt.

(#77682) Dr V válasza Lusu (#77681) üzenetére


Dr V
őstag

Elméletileg miért ne mehetne a 4 csatorna egy,be ha úgy van a DSP-n behangolva.

(#77683) Lusu válasza Dr V (#77682) üzenetére


Lusu
aktív tag

Hídba kötni csak az arra alkalmas erősítőket lehet a megfelelő ellenállással (mármint a hangszóró ellenállásával) Azt láttam a leírásba, hogy 2-2 csatornát lehet hidalni, de hogy 4-et lehet-e nem tudom... De ha nem is lehet egy két tekercses nyomóval megoldható a probléma.

(#77684) sfknasty


sfknasty
aktív tag

Sziasztok.Tudtok-e esetleg olyan webáruházat,vagy üzletet,ahonnan olyan tetőkárpitot,vagy gyönyvászon anyagot tudok rendelni,amiről a hordozó szivacs eltávolítható maradéktalanul.Világos szürke anyagra lenne szükségem a 2 darab A oszlop takaró bevonásához.Sajnos amit vettem az nem jó,ha eltávolítom a szivacsot,az anyagon rengeteg szivacs darab marad. :W Szóba jöhet még plüss anyag is,vagy műbőr.A lényeg,hogy ne legyen szivacs hordozó alatta,vagy ha van is,akkor eltávolítható legyen.

(#77685) Dr V válasza Lusu (#77683) üzenetére


Dr V
őstag

Audison F8.9 + Audison Prima APS 10D Dupla tekercses mélysugárzó lesz a befutó.
Utóbbit lehet duplán hajtani, DSP tud 2-2 bridgbe hajtani, olyankor 2x260W@4-t ad ki, kellően szóval meg lesz hajtva :)

(#77686) PítdB válasza troll81 (#77602) üzenetére


PítdB
kezdő

Valamikor ahhoz a subhoz..az audioshop-os srác adott egy ládát...na az olyan volt, hogy volt aki be sem ülni az autóba..nem vicc! Erősítő egy nagyon ritka 3,7kw Impact volt.
Autó Lada Samara, a hátulján a vizes palack 1 cm-t ugrált rajta..sajna videót most nem találtam hozzá. itt találod ha építeni akarsz [autós mélyláda ]

[ Szerkesztve ]

csak a mélynyomó

(#77687) troll81 válasza PítdB (#77686) üzenetére


troll81
addikt

most is tudok elado impactot :K a lada egyenlore tervezes alatt :R megnezem

(#77688) sfknasty


sfknasty
aktív tag

Azért csak megugrottam a feladatot.Életem első bőrözése és mingyárt level 3-mal kezdtem .:DDD

(#77689) somé


somé
őstag

Laikus(nak) tűnő kérdés, a 10-15e Ft-os 2 utas autóhangszóró kategóriában számít a frekvencia átvitel? Nevezetesen hallható-e a különbség, főleg a mély tartományra értendően, hogy pl. 30 vagy 70-Hz-től indul?

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#77690) Tdizsolt válasza sfknasty (#77688) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Ez nagyon ott van! Gratula! Milyen autóba kerül?

Psn ID: Tdizsolt

(#77691) sfknasty válasza Tdizsolt (#77690) üzenetére


sfknasty
aktív tag

Köszönöm. :R Egy Alfa Roneo GT-be.Még rengeteg melóm van vele,de lassan és biztosan készül ahogy az időm engedi.Sajnos napi használós az autó,úgyhogy nem tudom lerakni.Életem első ilyen átalakítása minden téren. :K

[ Szerkesztve ]

(#77692) Cry0


Cry0
őstag

Sziasztok! Gondolkozom új első utas valamint hátsó komponens szett vásárlásán,egyenlőre még fejtől hajtanám későbbiekben eg változhat. 100e ft ig /db van értelmes szett esetleg amiben kellő lehet a mély is ?

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#77693) Tdizsolt válasza sfknasty (#77691) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Az jó vas! :K Sok sikert hozzá!
Jöhetnek majd még képek!

Psn ID: Tdizsolt

(#77694) K Norbi


K Norbi
addikt

Sziasztok.
Mik most az ajánlott 1 din fejegységek?

Mint pl a kifutott Pioneer DEH-80PRS volt.
Ilyet akartam volna.

DEH-X9600BT jó hangzásra?

[ Szerkesztve ]

(#77695) chopin42 válasza chopin42 (#77662) üzenetére


chopin42
őstag

Üdv!
Közben alaposan utánaolvastam a témának, és úgy néz ki, hogy amire nekem kell, ahhoz android auto alá nem érdemes adni.
Az eredeti kiszemelt a KENWOOD DMX129BT vagy a PIONEER DMH-A240BT volt, de sajnos a mirroring appjaik és egyéb vélemények elég lesújtóak a zenén kívüli funciókról...
Szóval az új liga (majd 2x annyiért :()
KENWOOD DMX5020BTS vagy a PIONEER SPH-DA160DAB. 130-140 között.
Ezek közül melyik a jobb? Kb egy árban vannak, +/- 2-3 ezer. Vagy esetleg ebben az árban jobb?
De bejött egy 3. versenyző, ami nekem elég noname, de papíron mindent tud, amit a másik kettő, de olcsóbb legaláb 15 rugóval: Aiwa ICD-820DAB
Utóbbiról mi a vélemény, illetve a 3 közül melyik a legjobb vétel? Navigáció (waze), tolatókamera, bluetooth telefon és persze zene. :R

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#77696) PítdB válasza K Norbi (#77694) üzenetére


PítdB
kezdő

Mivel az öszes normális cd-s Kenwood kifutott, se pio a legjobbakból..Jelenleg csak JVC KD-DB922Bt van. (vannak jónak tűnő rádiók, de csak annak tűnnek. Megnézed a kimeneteket és sírás van) Az új piok köszönő viszonyba sincsenek a régiekkel. Nemrég volt nálam valaki DEH-S520Bt...áhh hagyjuk. A kenwood és JVC-ben megvan az amire szükség van. ui..hja ugye Alpine már nincs gyakorlatilag. ((mivel a lemezkiadásra szakosodott cégek már eltűntek,"műsorszolgáltatók" lettek helyettük spotify..+ ugye van usb...így a cd-s rádiók eltűnnek..))

csak a mélynyomó

(#77697) K Norbi válasza PítdB (#77696) üzenetére


K Norbi
addikt

Teljesen egyet értek veled. :R
Sajnos az újak köszönő viszonyba sincsenek régi fejegységekkel.
Átalakult a piac.

Ugyanaz a helyzet mint annó a bakelit lemezekkel [link]
Mára teljesen eltűntek.

Próbálok majd használtam lőni valami régi fejegységet. :)

[ Szerkesztve ]

(#77698) fojtviki válasza K Norbi (#77697) üzenetére


fojtviki
senior tag

Régen nagyon drágák voltak a jók. Most is van nagyon jó, igaz nagyon drágán. Mondjuk mechanika nélküli, de manapság már nem is igazán van szükség rá szerintem. De pl: [link] Nekünk is van ilyen, igaz kipróbálva nem lett és hirdetem is, de valőszínűleg kiváló :) Coax és optikai kimenet, dsp, DSD lejátszás, aptx hd stb stb. Szóval igazából vannak jó dolgok, csak meg kell fizetni. Régen is így volt ez :)

(#77699) V8engines válasza sfknasty (#77684) üzenetére


V8engines
tag

Szia!
[link] Válogass. Korrektek, ingyen mintát is küldenek. Végül én nem vettem semmit, de azóta hírleveleznek. Náluk nem bánom.

(#77700) sfknasty válasza V8engines (#77699) üzenetére


sfknasty
aktív tag

Köszönöm,de végül megoldottam.Fekete műbőr lett a vége.Pár hsz-szel feljebb láthatod is a végeredményt.

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.