Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengusz77
senior tag
válasz opeter70 #61487 üzenetére
Nem tudom elment-e az előző
"félaktív 3 utas elsőszett" Sosem hallottam, ez olyan, mint a rezselőzsír, vagy a fázisegyengető kalapács?A [link] megfogalmazása akkor helyes?
Szerintem azért nem lehet ennyire különválasztani a versenyzést az "utcai" autóhifitől. Szerinted oda kik járnak mondjuk aktív kategóriákban? (Vigyázz mit mondasz, mert Peti is szokott indulni )
Most arra meg mit lehet mondani, hogy otthonról mindenki mondja, hogy ez rossz a versenyszabályzatban, meg az rossz, de nem hogy eljönni, de még FB csoportba írni sem hajlandó hogy gyerekek ez hülyeség, javítsátok már ki. (pedig nyitottak a szabályváltoztatásokra, személyes tapasztalat)
Ott legalább egységes az álláspont, a tanácsok alapján el lehet indulni, fejleszteni a rendszert, tök mindegy, hogy passzív, vagy aktív. -
Highsmith
csendes tag
Üdv
Valószínűleg nem jó helyre írok de azért megkérdezem hátha tudtok benne segíteni.
Kicseréltem a fejegységemet egy Pioneer Deh-X5700BT-re. De nem megy gyújtás nélkül a piros sárga vezetéket kicseréltem ahogy a használtiban volt de így se megy. Az előző simán működött gyújtás nélkül is mi lehet probléma? Előre is köszi a segítséget. -
kacsa7
őstag
-
Peti78
őstag
SZiasztok!
Van valakinek megunt, eladó fejegysége 3 rca-val felszerelve?
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Peti78
őstag
válasz troll81 #61509 üzenetére
Gondoltam, halászgatok kicsit az ajánlatok között Bár úgysem értek hozzá, tehát legyen.
elvárások. Bár a mecha nem akadály. 37 körül tudok Kenwood x5000bt vagy Pio x5900bt, tehát kalkulálva ezekkel az árakkal, nyilván ezeknél olcsóbban.[ Szerkesztve ]
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Peti78
őstag
válasz troll81 #61511 üzenetére
Mindenesetre köszi!
digitalszalon-tól vásárolt már valaki? Megbízható boltnak minősül? Az mvh-x580bt 37500-ból kijönne postávalBlackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
pengusz77
senior tag
Hogy elássuk a csatabárdot (és egy új előkerüljön) bedobok egy eretnek gondolatot, amit a versenyen kaptam tanácsként: Állítólag a kocsimban (Suzuki Ignis) jól szólna a gyári helyen egy 10cm-es KOAX
Természetesen maradna a 16-os mélyközép, csak a magas lenne kikötve, és természetesen nem macaudio koax menne be. Kérdésem az lenne, hogy persze ezek 75Hz-ig lemennek (gyári adat ), de a tények talaján maradva mondjuk erősítőről vágva HPF-fel, ha maxra tekerem (majd megnézem hány Hz), akkor nagyon nem lövök mellé? (DL-C6.2-es szett keresztezési frekvenciája 4200Hz). Vagy így túl erős lesz az a tartomány, ahol szól a koax meg a mélyközép is? -
kacsa7
őstag
válasz pengusz77 #61514 üzenetére
Nem teljesen értem, miért is lenne jobb, mint a jelenlegi felállás. Hol van a gyári hely? Nem az ajtóban?
Mi lenne a cél? 3 út, amiből a mélyközép adná az alját, a koax pedig a közép és magast? Az erősítődön a HPF max 200 Hz kb, az meg elég alacsonyan van hozzá. Milyen koaxot raknál be, ami minőségben megüti a mércét? Továbbá, ehhez kell minimum 2 plusz erősítő csatorna, szóval akkor adódik a következő kérdés, milyen erősítőt teszel be, ami nem rontja el a homogenitást. Sok pénz, és szerintem nem lennél jelentősen előrébb... -
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, Debrecenben élek, van egy 2005-ös E53-as BMW X5-ös járgányom, és úgy alakult, hogy szert tettem egy aktív mélyládára, ha pedig már van ki szeretném próbálni hogy szól. Alapból nem rossz a hangzása a rendszernek, 10 hangszórós gyári hi-fi van benne, elég jó a magas és a közép, a mély gyengécske, de a mélyládával pont egyensúlyba kerülne minden, szerintem sokat dobna.
Nos, a probléma, hogy én nem rendelkezem kell szaktudással, hogy beépítsem, és sajnos hozzá értő ismerősöm sincs, ezért szeretnélek megkérdezni titeket, hogy nem-e tudtok valakit aki kellő szakértelemmel rendelkezik és profi munkát tud végezni nem pedig valami kókányolást amiből több kár van mint haszon, vagy esetleg közületek valaki nem-e ismer magára mint szaki.
Ha lenne valaki aki be tudná nekem építeni a ládát, az kérem vegye fel velem a kapcsolatot, természetesen kifizetem, és amiben tudok segítek neki!
Pár infó, a beépítássel kapcsolatban. Rendelkezem magával a ládával, RCA kábellal, táp csatlakozóval és kábellal, valamint hagváltóval/jelerősítővel. Szóval lényegében minden nagyobb tétel megvan hozzá, pár apróbb dolog hiányozhat esetleg de persze ezeket is kifizetem/megveszem.
Véleményem szerint nem lehet annyira nagy kihívás egy hozzáértő profinak, hiszen hátul van a gyári erősítő, ahonnan lehet jelet venni, valamint az akksi is hátul van, így minden helyben van.
Ha bármi butaságot írtam, azért előre is elnézést kérek, nem vagyok hozzáértő, csak paraszt logikával próbáltam gondolkozni.
Szép estét mindenkinek és előre is köszönöm a segítséget!
12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
Drago1
tag
válasz Ear001 #61519 üzenetére
Teszek azért bele ártani nem árt a vatelin a láda 23,4 liter lesz pontosan "fekvő" 16 cm magas, szóval inkább egy fekvő téglalap,egy 25 cm -es Gladen RS 10 sub-al.Leírásában 20-22 liter ajánlott ha zárt ládába rakják.
A defektjavító készlet helye lesz ( van ) átalakítva ládára.Így nem foglal helyet és nem is látszik kivéve a hangszóró rács. -
pengusz77
senior tag
válasz kacsa7 #61515 üzenetére
Versenyen kaptam ezt a tanácsot olyantól, aki már épített be többet, és adok a véleményére.
A cél a jobb hangzás
Ignisnél a műszerfal két oldalán fent van a gyári hely.
Az erősítő nem gond, mert a Sherwood A50x4 2 csatornája üres (a subnak már raktam be külön).
[link]
Itt pl egy dl-x4-re gondoltam
Pénzben csak a hsz+a kábelezés hozzá (anyósülés alatt van az erő, nem kéne messze vezetékelni. -
krisi08
tag
Ha esetleg valakit érdekelne.
https://m.facebook.com/groups/254590974667639/permalink/1260611537398906/?sale_post_id=1260611537398906
-
zsolt19900
őstag
az mennyire "gond" a hangvezetés számára egy kábelnél, hogy ilyen hogyismondjam, nem sodort a vezeték a kábelben, hanem egy azafajta merevebb drótszál fut a kábelben végig? ilyen van ugyanis behúzva a csipogókhoz a hangváltóktól és most lenne kedv ill. idő is újrakábelezni és ha a sodort az jobb akkor lehet, hogy kicserélném a kábeleket.... réznek réz, csak -nagy kapkodásomban és mivel kisváros és gondoltam, hogy az eladó emlékszik rá milyent szoktam vásárolni- nem néztem meg amikor vásároltam, hogy milyent adott
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
kacsa7
őstag
válasz pengusz77 #61521 üzenetére
Így mondjuk a magas ugyanaz, a hangszóró ugyanabból az anyagból van, szóval még lehet is belőle valami. Viszont, a gyári hely hová néz? Szélvédőre felfelé? Mert akkor a magas tartomány irányítottsága el is ment... Magam részéről azt gondolom, hogy nem éri meg a befektetést, mert maga csak a hangszóró 30eFt + a kábelek és mellé a magas irányítottsága elvész, a közép meg pont ugyanolyan szétszórt és nem rád néző marad, mint most a bokádnál.
Sokkal hasznosabbnak és értékelhetőbbnek tartanám, ha a koax hangszóró rád tudna nézni, mert akkor a teljes közép és magas tartomány tengelyben lehetne, az alját meg a 16-os hozná. További probléma, hogy elvileg 180Hz-en tudsz vágni azzal az erősítővel, az meg baromi alacsonyan van szerintem hozzá, legalábbis 3 útban sokkal feljebb szokták összeengedni.
Próba, szerencse, de ezt a befektetést szerintem nem éri meg, főleg időkorrekció nélkül. -
poli27
veterán
Hali
milyen csatlakozót ajánlotok arra, hogy a ládát az erősítővel ki tudjam gyorsan venni?Macaudio SX 112BP mélyláda és Toxic TX1000 4 csatornás erősítő ami a ládára van szerelve. létezik ien megoldás gyári? 25mm2 kábel van az erősítőnek behúzva.
-
nagyúr
válasz poli27 #61526 üzenetére
A megoldas az, hogy az erositot bent hagyod, a ladara szerelsz egy speak-on aljzatot, az erositobol kijovo hangszoro kabelre meg egy speak on csatlakozot. Igy az erositorol egy mozdulattal le lehet csatolni a melyladat es ki lehet venni a csomibol. Ez az ajanlott megoldas, az erositot korulmenyes kivenni, ha aram alatt van az se mindegy melyik kabelt huzod ki belole eloszor.
[ Szerkesztve ]
-
janek2
tag
Sziasztok!
A gladen alfa 165 mennyire jó ár értékben? Esetleg valami jobb helyette ebben az árban?janek
-
B-enji
tag
válasz pengusz77 #61521 üzenetére
Szerintem az még nem is lenne nagy baj, ha a közép a szélvédőre néz, viszont a magas hangokat nagyon teríti, szvsz az A oszlopon sokkal jobb helye van a amagasnak. Meg kérdés, a közép tetejét kell-e vágni, gondolom a koax-on csak egy nagyon kis kondi lehet, ami a magas alját vágja 6db-vel. Ha a mélyközép és a közép együtt szól, eléggé ki fog emelni, és sok fázisproblémát fog okozni.
De ha mindenképp ragaszkodsz a 3 utas felálláshoz, talán nem is koax-ot kéne betenni, hanem a DL-W4 sima 10 centis közepet, magas maradna a mostani helyén, a jelenlegi passzív váltóval vágnád a közepet, az alját az erőn, és a mélyközép tetejét is az erőn kéne vágni, az alját pedig elengedni fullba.
Bár azt nem tudom, hogy a fejeden is van-e plusz csatorna kimenet, vagy Y-elosztóval oldanád meg? -
Tiger.
nagyúr
Imádom ezt az alpine ute 92 bt-t de a random lejátszása az kritikán aluli
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
-
Tiger.
nagyúr
válasz tboy93 #61534 üzenetére
Pont az a bajom hogy random szeretném ha lejátszaná, de ne úgy hogy kb 10 közt válogat de van hogy 2-djára ugyan azt lejátsza.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Lite
őstag
válasz zsolt19900 #61523 üzenetére
Áramot vezetni jó, de zenére nem illik olyat használni. Pláne magason, ahol a részletezőképesség (is) kifejezetten fontos, az ilyen jellegű kábelnek meg az pont nincs. Csere.
-
evo87
őstag
Amolyan mellékvágányként... az Alpine téli álmot alszik?
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Ear001
addikt
válasz kacsa7 #61525 üzenetére
Tudod hogy készül a gyári ládák jó része? A faipari üzem ad egy ajánlatot, ahol az a lényeg, hogy minél kisebb hulladékkal tudják kiszabni a ládákat, és nem az, hogy pontosan hangolva legyenek. A legtöbb, olcsó kínai gyártású hangszórónál meg úgyis mindegy, mert akkora szórás van a T-S paramétereik között, hogy 10-20 liter ide vagy oda nem számít.
A tömőanyag persze használható a kész doboz hangolására, de egyáltalán nem kell. Amennyiben jó a dobozterv, akkor pedig kifejezetten árt.
Állóhullámot úgy a legegyszerűbb csökkenteni, ha nem hagyod kialakulni, mondjuk nem használsz párhuzamos falakat, ami egy szubládánál nem lehetetlen feladat. Az akusztikai szivacsoknak tényleg van hangelnyelő tulajdonságuk, tudnak visszaverő felületként működni - csak nem abban a tartományban, ahol a szubládák, tehát olyan 80 Hz és alatta levő tartományban, tehát leginkább díszítő motívumként szerepelhetnek.
Lite - Ja csökkentetted a térfogatot és merevítetted az oldalfalakat, így nem meglepő, hogy feszesebbnek hallottad, de ehhez a szivacsnak nem sok köze volt.
[ Szerkesztve ]
-
Peti66
senior tag
-
whited
addikt
Üdv
Peugeot 406-ba szeretnék nem túl nagy pénzért első szettet vásárolni a gyári megoldás helyére.
A gyári fejegységet egy ilyenre cseréltem, mivel ez a fej pénzembe nem került.
20-30k-ig mi az ami ajánlható?
Lehet használt és új is.ui. Focal PS 165 mennyire számít jónak mondjuk 30k-ért használtan ?
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
civicfan
tag
Üdv!
Autóhifi hangszórót érdemes otthoni hifi ládába tenni? Van valakinek hasonlóról tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Canon EOS M50 Fehér, GIGAPACK !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest