Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15033) marcus.fenix


marcus.fenix
aktív tag

Sziasztok!

A következő problémám lenne:

Keptam egy új céges autót egy Pioneer DEH-2300USB fejegységgel, a két hátsó ajtóban két ismeretlen eredetű hangyszóróval, a két elsőben pedig lecseréltem a gyárikat két Sony XS-F1337SE típusúra.

Tudom hogy ez a cucc mind alsó kategóriás, és a hangszórók is csak 13 cm-esek. Ennek ellenére azr kell mondjam hogy a cucc olyat szól kb. mint egy Sokolrádió, tehát önmagát is alulmúlja.

Az alapból gyatra hangminőséget jellemzi hogy nincsenek mély hangok, vagy ha vannak akkor abban nincs köszönet (dobozhang, amiben biztos ludas a sok műanyag) ami viszont a legfurább, hogy már 1/3 hangerőn felkopogósodnak a dobok, majd kb. fél hangerőtől erősödő torzulás jelentkezik a mélyeknél.

A végeredmény az tehát, hogy egy alapvetően halk autóban 110 fölött ahol még csak némi szélzaj van, csak úgy lehet zenét hallgatni, hogy vagy nincs basszus, csak fülsértő közép és magas, vagy ha ráadom, akkor hallgathatom a jó öreg thunderdome-ból megismert torz dobokat, minden stílusban.

Megint írom, tudom hogy ezek ratyi olcsó cuccok, nem JBL, nem Bose, de faterom Sencor fejegysége két Videoton hanszóróval az ezer éves Skoda Formanjében szebben szól esküszöm. Az autó egy Clio Grandtour, és ami érdekes, hogy az elődjében, egy sima kis 2007-es Clio-ban a gyári fejegység és a gyári hangszórók messze lesöpörték ezt az új összeállítást.

A fejegységen minden beállítást átnéztem, és egyszerűen tanácstalan vagyok. Ha valakinek van tippje (azon kívül hogy vegyek valami "értelmes cuccot") azt szívesen meghallgatom.

Előre is köszönöm! :R

Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.