Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
-
tzimash
őstag
válasz
chesteramd
üzenetére
elég lesz az a táp, nekem is olyan van, és a konfigjaink is hasolnóak, nálam semmi gond.

-
fdisk
őstag
válasz
chesteramd
üzenetére
Nekem egy coolink 450-es tápom van.és elviszi a 70-em.Vsz elég az 50-hez a csifi 450-es.
-
katt777
félisten
válasz
CHIPman
üzenetére
Nézd, egyrészt tápon nem kell spórolni (persze vadállatot sem kell venni), és leginkább azt kell megnézni, milyen a hatásfoka, valamint hány A-t ad le, és azt milyen eloszlásban. Vannak 400W-os tápokból is jók, meg erősebbekből is gagyik (vagy egyszerűen csak régiek).
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Persze, ahol nincs normális CF-támogatás. Ha eszembe jut, miket mondtál nekem anno, amikor felhívtam a figyelmedet, hogy összességében a 4850 sokkal jobban megéri...

chesteramd. Talán igen. Most nem tudom, hogy ez hány A-es a 12V ágakon, de elméletileg elégnek kell lennie. Persze az is számít, hogy mi van még a gépben, szóval, ha segítséget kérsz, legalább a cuccaidat kitölthetnéd.

-
chesteramd
csendes tag
Hy mindenkinek!
Egy fontos kérdésem lenne, mert a mai nap beléptem a Radeonosok táborába egy Palit 4850-es karival
(eddig csak Geforce kártyám volt).

Chieftec GPS-450AA-101A
Ez a típusú táp elviszi a 4850-et?Ma este már be akarom rakni a gépbe, és nem szeretném, ha valami bibi lenne.
Válaszotokat előre is köszönöm!

-
katt777
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Mit szóljak? Sajna a legtöbb teszt DX9 (gondolom az, ahol nem jelölted), ahol ált. erős az X2, DX10-ben meg van, ahol az X2 beéri a 4850, de nem nagyon veri meg (viszont erre mondják, hogy majd javítják még a drivereket
48xx szériára). Látom, driver-hibát azért neked is sikerült találnod!
Legalább eggyel kevesebb ember mondja majd, hogy hülyeségeket beszélek, amikor ilyesmire utalok. -
tzimash
őstag
hi!
att artifact testere mennyire megbízható?
kerestettem vele a max memória órajelet, már 1225(2450)MHz-nél járt, de még nem hibázott... leállítottam mert nem akarom megölni a kártyát, az alap 1986MHz-nél ez már gyanúsan több. szinte hihetetlen számomra 
-
törölt tag
van egy kérdésem: a 4850-es karin lehet már szabályozni a ventit?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Elkészültem a tesztekkel 3870X2 vs 4850GS első fele és 3870X2 vs 4850GS második fele
Mit szolsz hozzá?
-
katt777
félisten
5400MHz-en már egy 6000+ is kihajt egy 4870-et, biz' ám!

butcher eu: Mi az a wrm? Amúgy keress Zalman süniket, azt a kék, szétágazós fajtát, az jobban szétteríti a hőt.
NeoExDeath: P43-ba E7300-at tegyél (és akkor 4850), vagy E8400-at P45-be. 1280x1024-es felbontásba az utóbbit javaslom 4870 alá, még így is tuningolhatsz a procin a kihajtáshoz a legtöbb játékban. Max. szűrőkkel pont elég.
-
Harti
senior tag
Sziasztok!
4830-ról váltottam 4850-re. Ma jött meg a kártya, épp a kiolvasztás fázisában tartok.

Újrarakjam a driver-t vagy csak egyszerűen kártyacsere?
-
Fricc
tag
válasz
LamaCube
üzenetére
Hopáá, ilyen nekem nincs!! 8.12-es catalyst van fent elvileg, és nálam az a rész üres! ott van az overdirve funkció, annak az alján egy bazinagy egyéni órajel tesztelése, majd az alatt közvetlenül már a jelenlegi órajel beállítások "ablak" következik. és jobboldalon is csak kettő: gpu hőmérséklet, gpu aktivitás van! Engem átvertek, az én catalystomból lespórolták a fan vezérlést!!! nem lehet h azt külön be kell kapcsolni vhol h megjelenjen??
-
LamaCube
addikt
A csúszkák alatt kell lennie(a gpu clock és memori clock alatt).Mondjuk ,ha régebbi ccc-t használsz abban még nincs venti vezérlés azért nem láthatod.Azt hiszem 8.10-től van a CCC-ben fan vezérlés.
Á megelőztek,de lehet neked a régi van meg és ezért nem látod
Vasinger:25C°-os gpu???vagy ez a pillanatnyi hőmérséklet volt mikor bekapcsoltad a gépet?Vagy kint van az erkélyen a gép?Vagy egyszerűen FAKE(photoshop)-csak vicceltem

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
butcher eu
üzenetére
Igen, 2 csomagbó állítottam ki a kellő darabszámot (700huf volt 1 csomag). Volt réz is, de több mint dupla annyi volt, nem éri meg szvsz a felárat.
Igen, bírja a húzást és így nem is tűzforró a VRM (pontos hőfokot nem tudom, nincs hőfok mérő a 4850-ben), a borda inkább "kellemesen" meleg.
DE jól funkcionál a dolog érezhetően. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Ha csak GTA miatt kell 1 gigás, az baromság. Nekem 4850-nel is megy úgy hogy minden max, persze 20 fps kb, azt írja elvileg hogy 1500 MB Vram kell neki, de nekem kölcsönöz a fizikai RAMomból. Szval csak az miatt... Én az utolsót javasolnám, azok közül amit felsoroltál, már 55 környékén is találsz.
Fricc:
Te tényleg vak vagy, ne vedd sértésnek
Egyébként itt:
Katt a képre és nagyobb lesz! -
Fricc
tag
válasz
Departed
üzenetére
Köszi, a lakatot már megtaláltam fél óra után ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ de láma vagyok és milyen idegesítő helyre rakták, kiveri a szemem így utólag, de esküszöm nem vettem észre, gondololni sem mertem volna h annak a képnek funkciója van. Viszont ezen már annyira megfáradtam hogy az enable fan control-t nem taláálom sehol. pedig azt is félórája keresem, itt van egyáltalán ebben az overdrive részben? Ha vki tudja hol van pls írja lene nekem hun találom azt a rohadékot....

-
fdisk
őstag
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Abba a felbontásba még a 4850 is sok.
-
Csibe78
tag
Arctic Cooling Accelero Twin Turbo [link]ezt a hütőt használja valaki 4850-hez?
Jónak tünik.
-
NeoExDeath
aktív tag
Üdv!
Most tervezek gépet újítani. Mivel hosszú távra tervezem, próbálom megtalálni a legjobb alkatrészeket, a még megfizethető kategóriában

A VGA tekintetében egy HD4870-re gondoltam, abból is 1 Gigás verzióra. Úgy vagyok vele, hogy már a Gta4 is azzal érzi jól magát (még ha indokolatlanul is), pár év múlva meg ki tudja.
Egy 19-es monitorral lesz használva 1280*1024-ben, de a jövőben nagyobb is szóbajöhet.
Ahogy nézegettem mindenképpen a Sapphire-ek iránt érdeklődöm (a mostani Ati-m is Sapphire és szuper), viszont most a Toxic-ok kicsit bezavartak. Árulják már a Toxic 4870 est 1 gigával valahol? Mert én nem láttam, úgyhogy azt sem tudom milyen árban lehet.
Szerintetek az alábbi 3 kártya közül melyik a legjobb választás: Sapphire 4870 1 giga, Toxic 4870 1 giga, Toxic 4850 512 mega. Az utóbbinak az ára nagyon barátságos, ezért fordult meg a fejemben, de leginkább az első kettő közül szeretnék választani.Egy GIGABYTE GA-EP43-DS3L alaplapba kerülne valszeg, egy E8400 mellé.
A másik kérdés, hogy ismertek olyan jó, megbízható boltot ahol normális áron lehet kapni Lite verziót az 1 gigásból?
Köszi. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
butcher eu
üzenetére
Nekem simán rátapadt a ramsüni. Thermaltake vga ram hűtő bordát vettem, csak az egyik nem akar ráragadni. Kicsit melegítettem a kártyát GPU Caps Viewerrel és mikor már meleg volt szépen ráragadt. Azóta (3 hónapja) stabilan ott is maradt a helyén.

-
butcher eu
senior tag
ezekre az apróbb fet-ekre, hogy tudnék sűnöket ragasztani, alig van némi felület amin megtapadna
[link] -
butcher eu
senior tag
és nem tudod külön nem lehet szerezni ilyen sünit a 4870-hez? nem is annyira a ramok a fontosak, mert azt tudok venni külön, hanem a fet hűtés.
-
butcher eu
senior tag
Qru: és a wrm-et mivel hűtöd?
-
butcher eu
senior tag
most szóltak otthonról h megjött a 4870-em
már csak valahogy ki kell bírnom du. nagyed hatig, amíg én is hazaérek.
egy örökkévalóság lesz. -
Lala6
addikt
Komolyan mondom, életem egyik legjobb döntése volt, hogy beruházzak egy 4850-es kártyába. Mindig is nv fun voltam, csak nv kártyáim voltak. Most ez a Gigabyte 4850-es minden pálmát visz. Nagyon szépek a játékok és tegnap sikerült összekötnöm a TV-vel is, ez a kártya a HDMI kimeneten viszi a hangot is! Nem is tudtam róla, csak mostanában olvastam a neten, kipróbáltam és végre működik rendesen, a HD filmek hanggal együtt hagyják el a gépem

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a kártyát, tényleg megéri az árát. -
Csibe78
tag
Érdeklödnék hogy vettem 1 Gainward 4850-es vga-t nincs is vele semmi különösebb gond csak az zavar hogy hangos a hütője még garis de szeretném lecserélni vm csendesre (ha esetleg lesz vele vm majd visszarakom a gyárit) tudnátok ajánlani vm csendes de megbizható hűtöt ?
-
Auser
csendes tag
Van egy Gainward Bliss 9566os 4850em, szerintetek, ha tuning közben a gpu ~40°C (675Mhzen), memó is kb annyi (1034Mhzen), akkor az úgy életképes lesz hosszabb idő után is?

-
orionpro
tag
én már szombaton megrendeltem és még semmi

-
Peace
nagyúr
válasz
butcher eu
üzenetére
38.990 HUF
-
Kötelező
senior tag
Ez aztán egy jó kis 3dmark06 eredmény: LINK

-
Peace
nagyúr
Ok nem agyaltam tovább. VGA Sapphire Radeon HD 4850 512 DDR3 Dual Slot hűtés megrendelve. Bízom benne hogy nem lesz vele semmi gond.
-
_Toka_
senior tag
válasz
butcher eu
üzenetére

-
_Toka_
senior tag
válasz
butcher eu
üzenetére
Nézd csak, ő azt írta konkrétan, hogy "2év -3hó Garanciával", szó szerint "két év mínusz három hónap garanciával", azaz 3 hónapos lesz a darab...

Legylább is Te ezt idézted...(#40628) Peace: De, gyengített változat ... ami annyiban nyilvánul meg, hogy egy nagy fekvő doboz helyett egy kisebb álló formátumúban kapod pontosan azt a kártyát, ami nem LITE, esetleg 1-2 DVD-vel kevesebb is van a LITE-ban.
Az a 10K különbség nem a LITE, ill. nem LITE mivoltból fakadt ... sokkal inkább beszerzési források különbözőségéből, esetleg csak a beszerzések időpontjainak difijéből. -
butcher eu
senior tag
tpu-n sem találtam biost az 1gb-os sapphire-hoz
-
Peace
nagyúr
válasz
butcher eu
üzenetére
Szerintem egyiknek sem.
SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 LITE PCIE
Lite nem valami gyengített változatot jelent? Lehet én tudom rosszul. Javítsatok ki ha nem így van. Tesóm vett 4850 lite-ot, és 10k-val olcsóbb mint a ref 4850-ek. Személyesen nem láttam még a kártyát, nem tudom milyen paraméterekkel rendelkezik.
-
butcher eu
senior tag
-
katt777
félisten
válasz
Departed
üzenetére
Ott is kevés (de nyilván jobb), ez van. Vantage tesztbena 6000+ CPU-score-ja 2/3 sincs a egy azonos órajelen járó E8400-nak (azaz játékokban ennyivel kevésbé hajtja meg a VGA-t). Az a baj, hogy mire kihajtaná, már nem tudsz max. szűrőket alkalmazni, szóval az AMD és az ATI 48xx széria kombója felejtős. Más AMD-sek is szembesültek már ezzel a ténnyel.
-
_Toka_
senior tag
válasz
butcher eu
üzenetére
Ez valszeg az első lesz, csak az 512-es ref. képét rakta be az ipon.
valószínűleg, mert a kari már fél éves. és winflash működik ezenél is?
Hiába lennének közel fél évesek - megjegyzem, a ref. 512-es lesz lassan fél éves, az 1GB-os darabok talán 3 hónapja, ha vannak... -, jelenleg akkor sincs az oldalon frissebb BIOS. -
butcher eu
senior tag
válasz
_Toka_
üzenetére
valószínűleg, mert a kari már fél éves. és winflash működik ezenél is?
aműgy a sapphire oldalán ezt a 2db 1gb-os 4870-et találtam
SAPPHIRE HD 4870 1G GDDR5 PCI-E
SAPPHIRE TOXIC HD 4870 1G GDDR5 PCI-E
ezek közül melyik felel meg ennek amit rendeltem? [link]
-
_Toka_
senior tag
válasz
butcher eu
üzenetére
A legajánlottabb BIOS-t a kártyához a Sapphire oldalán a kártyának megfelelő driver-letöltő oldalon találod, ha van egyáltalán frissebb, mint a kártyán lévő.
-
butcher eu
senior tag
valaki erre? #40596
-
Egzee
őstag
Sziasztok! Könyörgöm valaki próbálja ki 4850 gyári hűtéses karival a pro streetet, mert nekem újraindul a gép 15 perc után! THX!
-
EZoli752
tag
Sziasztok!
Mért lasabb a 4850 kártyám, mint a régig 8800gts 640mb GTA 4 ben? 15-20fps.
Crysisbe meg nagyon akad maxon 1280x1024 5percenként mindig meg akad!
Kevés a Vram?
Más játékba gyorsabb!
4gb ram, c2o 3ghz? -
Hunnia
tag
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Képmerevedés majd ujraindulás, kék halál, néha szétesett kép stb.-stb.
-
Hunnia
tag
Nos képzeljétek nekem is garis lett a Gigabyte 4870 512MB-os, és már előre félek, hogy mikor kapom vissza. Úgy látszik ez egy jó kártya, csak épp a szerencséseknél működik csak. Szuperál egyeltalán valakinél hibák nélkül, írja már le milyen úgy?!
Lehet ki sem várom veszek addig egy ilyet:[link]
Szerintetek, ha cirka 1 hónap múlva visszakapom az új cseregigabyte-ot, akkor azt mennyiért lehet majd eladni? Zsír újra kell cseréljék,nem?
-
-
orionpro
tag
énis a hűtés miatt választottam a Sapphire-t. csak még nincs meg pedig múlt szombaton megrendeltem.
pedig pont most vagyok itthon táppénzen csütörtökig, elég rosszkor váltok vga-t.
remélem jó lesz még nem volt Ati -om. Illetve van egy de az fater netezős gépében és azis 9600. -
Departed
őstag
-
Peace
nagyúr
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Értem. Akkor lassan le is teszek a toxiv-ról. Jobban utánanézek MSI-nek. Köszi!
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Departed
üzenetére
Hat az en Toxicom nem mondanam, hogy huvos 56 fok idelbe, es 90-95 fokig is felmegy, sot az elobb 100 fokos volt a mag a FurMark alatt... szoval nem huvosebb ez egy fokkal sem. Tok felesleges volt ezt a Zalmant ratenniuk. Egy S1-el sokkal de sokkal jobban jartak volna. Meg akkor is, ha ventivel egyutt az 3 slot. De 30/50 fokos lesz tole a kartya!!!

Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Renault, Dacia topik
- OLED TV topic
- Milyen autót vegyek?
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Legalább eggyel kevesebb ember mondja majd, hogy hülyeségeket beszélek, amikor ilyesmire utalok.
kerestettem vele a max memória órajelet, már 1225(2450)MHz-nél járt, de még nem hibázott... leállítottam mert nem akarom megölni a kártyát, az alap 1986MHz-nél ez már gyanúsan több. szinte hihetetlen számomra

)