- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
MPowerPH #41694 üzenetére
Tegnap vettem 4830-at 3 év garral, boltban . Az hogy egy-két kisker ügyeskedik arról nem a sapphire tehet . Amennyiben az antituning legenda, akkor talán nem kellene vele dobálózni, de ha tudod bizonyítani akkor elfogadom . Ez hasonló mint az előbb a meghibásodás . A his-t talán nem kellene felhozni ellene, nem egy árkategória . Nézd meg mondjuk egy refhűtős 3850-et árban mindkét cégnél, a termék a matricán kívül ugyanaz, az ár meg messze nem . Az OC verziókat meg OC-hez illik hasonlítani .
-
Osynho
addikt
válasz
katt777 #41696 üzenetére
Én csak a száraz statisztikai dolgokat mondtam. Nem tudom mennyi vga fogy naponta/havonta/évente, de ahhoz, hogy megfelelő valószínűséggel állítsuk, h egy gyártó termékei jobbak, v rosszabbak egy másikénál, valszeg több adatra lenne szükségünk. Sajnos olyan bizalmas adatokat soha nem fogunk megtudni, h X ezer kártyából mennyi a hibás, tehát korrekt statisztikai következtetéseket nem tudunk levonni.
Valóban jó a tapasztalatokra hagyatkozni ,csak ez elég szubjektív dolog, pl sok embertől hallottam, h bedöglött 1db!!! Ati vga-ja ezért az életben nem vesz még egyszer... (persze ez már intelligencia kérdése). És egy ilyen fórumra ha vki beleolvas és pl 2 oldalon 2x látja h X gyártó vga-ja behalt, akkor azt a következtetést fogja levonni, hogy gyengébb minőségű terméket gyárt a cég. Pedig ez egyáltalán nem biztos, hogy így van és lehet, h megvesz egy másik gyártó vga-ját és az fog elhunyni. De ettől ez még nem statisztika.
Mindegy, remélem én nem esek bele abba a pár %-baés bocs a kitérőért
-
MPowerPH
félisten
válasz
_Toka_ #41690 üzenetére
"Ezzel kapcsolatosan megint csak legfeljebb a gyártók rendelkeznek megbízható adatokkal..."
Egyszerű. Az Sapphire kártyák legendásan anti tuningosok, míg egy Sapphire TOP, vagy egy HIS elég jó eredményeket produkál.
Nekem is volt régen sapphire -om, és a sima kártyák alig mentek. Utána cseréltem OC -s verzióra, na azok meg szárnyaltak. A Sapphire csak a különleges kártyáiba teszi bele a válogatott GPU -t, míg a HIS az összesbe. Kb. én így írnám le, saját tapasztalatból kifolyólag.
-
katt777
félisten
válasz
Osynho #41695 üzenetére
Igen, ez az a klasszikus: "csak 1-2% a selejt" - hivatkozás, amit akkor is előszeretettel alkalmaz minden gyártó, ha történetesen a termékük 90%-a bedöglik, hiszen te magad nyilván azt hiszed, hogy na bumm, beleestél abba a pár %-ba, a gyártó meg sosem fogja kiadni a statisztikát. Ezért kell a tapasztalatokra hagyatkozni, más nincs. Ezért vannak az ilyen fórumok is szerte a világon.
-
-
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #41692 üzenetére
Hát, az a smiley éppen nem tréfára utal...
Azért nézd végig az ATI topicokban a HIS és PC tulajok beszámolóit.
Éppen ezért kell a reprezentatív minta. Tehát, ha valamit ötször többen vásárolnak, akkor a mintában is pontosan ötször többen szerepeljenek közülük.Mindegy, tényleg nagyon off.
-
lsc
nagyúr
válasz
katt777 #41688 üzenetére
Én mintha arra is emlékeznék hogy a sapphire kártyáid sem mindig alapon mentek, a hűtésük sem . Ezzel nem akarok célozni, csak hirtelen ez jutott eszembe . Egyébként a biosz "gond" 3850-nel volt, de szerintem a gyári biosszal is elment volna sokáig . A másik meg his iceq-et azért ne hasonlítsunk referencia kártyákhoz, vagy olyan módosításhoz ahol nem az oc a cél . A legjobb példát az előbbiekre egyébként egy eladónő mondta amikor mosógépet vettünk, érdeklődtünk egy középkategóriás gépről és egy drágábbról, ha a meghibásodott számokat nézzük akkor a közép nem jó, mert visszahoztak ötöt, míg a drágából csak egyet, de a középből eladtak 70-et, a drágából 10-et . Így viszont már egész más az eredmény . De ez már nagyon off .
-
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #41688 üzenetére
Egyébként nálam Sapphire 3-ból 2 hibásodott meg, HIS-ből 1 sem. Ha más oldalról nézzük, mind2 gyártó modelljeiből 1, azaz ugyanannyi volt jó...
Ugye jól értem, hogy most itt ebből messzemenő következtetést nem akartál levonni
Mert ugye a statisztikának egy minimálisan meghatározott számú reprezentatív minta alapfeltétele... Ez meg ugye ... háááát ...HIS és Powercolor, ezek eleve válogatott kártyák, vagy legalábbis tudnak valamit, hogy elenyésző a meghibásodási rátájuk.
Ezzel kapcsolatosan megint csak legfeljebb a gyártók rendelkeznek megbízható adatokkal...
Vagy ... linkeljen már valaki ezt alátámasztandó valami épkézlábat! -
katt777
félisten
Emlékezzünk csak a 4850 IceQ bios-ára, meg most a 4850-ére.
Egyébként nálam Sapphire 3-ból 2 hibásodott meg, HIS-ből 1 sem. Ha más oldalról nézzük, mind2 gyártó modelljeiből 1, azaz ugyanannyi volt jó...
HIS és Powercolor, ezek eleve válogatott kártyák, vagy legalábbis tudnak valamit, hogy elenyésző a meghibásodási rátájuk. -
aginor
veterán
Van most nálam tesztre egy PC 4850PCS+ GDDR4 kártya Brekk kolléga jóvoltából. Eddig 750/2600MHz bios buherálás nélkül, de a vpu még 770-nél sem fagy ki, csak még nem tudom, hogy stabil-e. Húzva terhelve 89fok 15perc furmark után, miközben alig van hangja. Mit mondjak, eddig tetszik a kártya..
-
lsc
nagyúr
válasz
MPowerPH #41685 üzenetére
"Eddig a legtöbb elromlott kártya itt a topicon belül, az Sapphire. "
Ez akkor lenne mérvadó ha tudnád mennyit adtak el és mennyi hibásodott meg belőle . Mivel a sapphire az ára miatt szerintem a legtöbb darabszámban eladott kártya, természetes hogy abból van a "legtöbb" döglött kártya is . A logikád mentén a his csak hibátlan kártyát gyárt, de erre én nem vennék mérget .Más : Az előbbi x2-es témára, itt viszont már majdnem 500 W-ot eszik az x2, akkor viszont az a táp kevés /ha ennek a tesztnek hiszek/ .
-
MPowerPH
félisten
válasz
DroneZ^ #41676 üzenetére
X2 -es elindul kis táppal is, nekem is ment az iGreen -el, de égve maradt 1 led. Nekem a kártya fel se kapcsolt 3D -be, amíg nem dugtam rá a VGA tápot. És persze ugyan úgy kifagyott minden, nekem is kevés volt a 12V -s ág.
Eddig a legtöbb elromlott kártya itt a topicon belül, az Sapphire. Ezt már régen latolgatták itt páran, valahol ki is gyűjtötték. Az abszolút legjobb választás az Asus lenne, igaz drágább, de több a gari, és minőségibb.
-
danilla
őstag
válasz
Bareee #41665 üzenetére
Nekem is volt egy ugyan ilyen problémám az Asus 8800gt-mel, nálam valamelyik alaplapi driverrel ütközött a videokártya driverével. Próbáld meg, hogy az alaplapod driverit, csipszet, hang, lecseréled a legújabb, vagy valamilyen másik driverre. Hátha jó lesz... nekem segített.
-
proof88
addikt
válasz
DroneZ^ #41676 üzenetére
Szerintem az 500-as FSP nem ad le elég Ampert a 12V-on, ahogy katt mondta.
Szerintem a winyók kattanását hallod, mert lekapcsolnak. Ha restartolod a gépet, nem hallod, hogy elindulnak? Kék halálnál is előfordul, hogy leállnak a winyók (leállítja őket gondolom az OS).
Az a vicces, amikor resetelsz, és a lapom felismerésnél egyenként indította be őket, mint amikor valami gyilkoló gépet beindítasz és felpörögnek a cuccai. -
budo82
tag
A tapasztalat sajnos nem azt mondja. Szegény 500W-os tápnak majdnem maxon kell dolgoznia, már ha bírja. És mint a kolléga is tapasztalta, nem bírja. (Én nem tudom pontosan mi játszik közre: 12V-os ág hány amperes, táp hatásfoka, további fogyasztók, stb. Én nem értek hozzá
)
*Nálam is előfordult, hogy amikor a moduláris, 3 ágas tápomra nem az ágszétosztásnak megfelelően dugdoztam rá a fogyasztókat és a 8, 6 pines PCI-E csatikat; a táp nem bírta (620W, túlterheltem az egyik 12V-os ágat)
-
budo82
tag
válasz
DroneZ^ #41676 üzenetére
Pedig a táp lesz kevés az X2-höz. Terhelés alatt, amikor eldobja magát, megnézheted, hogy felvillanak-e a piros ledek az X2-n. Szerintem biztos... A legkisebb táp, amivel hallottam hogy használták az HX520 (Corsair) volt. De ott mellette kétmagos prockó volt. Itt Quadról van szó (mégha alapon is) és ráadásul emelt órajelű ASUS TOP-ról; szóval ajánlott a min. 620-650W-os táp (minőségi, és inkább 650...)
*Egyébként itt a 4870X2-es topik...
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #41656 üzenetére
Én is tartottam tőle, de nem. A kari hátulja is csak meleg teljes terhelés alatt, miközben a full blokkos Sapphire tűzforró volt a 9cm venti ellenére is. Szóval a gyári ASUS nálam beválik. (kop-kop).
Kötelező: Szívesen. Tuningot próbáltad így? GTA4 úgy szar, ahogy van. Ahhoz vmi mod kell, már volt itt a topicban.
bozont: Inkább a fesz. miatt. Hogy érted azt, hogy változnak a tmin, tmax, tslope értékek? A biosban mind fix már eredetileg is. Amúgy úgy fest, hogy a jó hűtést a HIS-esek ezúttal némi csalással oldották meg a bios-ban (-fesz), ezért nem megy a tuning sem.
siriq: Ráteheted, de előtt érdemes ATT-szal alaposan letesztelni, mert ált. az nem lesz turboX, amelyik nem bírja. Sima IceQ bios és javítása a Kötelező-nek elküldött linken.
DroneZ^: Már a 3870X2-höz is min. 550W-os tápot ajánlottak.
-
DroneZ^
őstag
ha a q6600-t alapon járatom, x2 tarsasagaban, akkoris csontra kifagy jatek közben a gép. vagy megall a kep vagy fekete keppel fagy le. probaltam különbözõ feszekkel, nem valtozik semmi, kifagyas elott mintha 2 gyors kapcsolast hallanek a gepbõl... 500as fsp tapom van, sztem ha a proci alapon van vinnie kellene... ha barki tud segiteni, nagyon örünék neki
-
lsc
nagyúr
-
Dusee
őstag
válasz
MPowerPH #41663 üzenetére
"Ismerem" a kártyát, mivel haverom-é, és tudom róla, hogy eddig egyszer sem volt húzva, egyszer sem kapcsolt le, stbstb.
Mondjuk nekem is szimpatikusabb a Gainward, mert dual-slot hűtéses, meg az eladó azt írta még bontatlan is.
Lehet összekaparom hamarabb a pénzt és megveszem azt, csak nem valószínű hogy meglesz
Na mindegy, ez szoc probléma, még egyszer köszönöm a válaszod.
Hi! -
Bareee
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, amire 15 év szerlési tapasztalat után sem tudok mit mondani...
Adott:
gigabyite ep35ds3
saphire 4850
c2d 8200
4gb kingmax 1066
420W chieftec
Vista 64bit sp1 engA hibajelenség:
Bekapcsolom a gépet tölt. Majd mikor a betöltőcsiknak vége, a monitor elkezdi keresni a bemenetet majd jel híján kikapcsol, a vista feláll mert hallom a hangokat ahogy csilingel. A kép az elött megy el mielött bejön az a kék vista embléma.
Csökkentett módban minden fasza. Ha eltávolítom a drivert normálmódban is van kép mig fel nem rakja ujra a drivert és ujra nem indítom.
Próbáltam másik táppal, más molexen.
A kártya haverom gépében (teljesen más konfig és vista) pöpecül megy.
Nálam az ő 1300PRO ja is frankón megy.
Reméltem hardware hiba de nála nem csinált ilyet.
5 különbözö driverrel próbáltam (gyárival is) mindig ugyenez.
Szerintetek lehetséges chipset vagy az alaplap nem komálja (biosfissítés?) vagy más lehet a gond (vista???)
Másodjára van vele gondom fél év alatt. Az elsőnél mikor haverom gépéből visszaraktam indult??? :S
Ugyenezt kipróbálva már nem... De nála megy...
Ha van öteltek, írjatok, légyszíves!Samsung 730BF rulez!
-
Dusee
őstag
válasz
MPowerPH #41654 üzenetére
Az MSI se lehet érdekes?
Gari van rá, csak nemtudom mennyi, már írtam az eladónak ezzel kapcsolatban.
A ref hűtéses Sapphire se lenne jó egy jó hűtővel?
Mert azt egyik haveromtól venném, és áthozá nekem, nemkéne messzire mennem a kariért
Na mindegy, úgyis csak jövőhét, vagy utána lévőn lesz aktuális, addigra meg lehet hogy csak a Sapphire marad
Köszi -
bozont
veterán
válasz
katt777 #41649 üzenetére
Igen, nálam is teljesen ugyan az a bios van, hiányoznak a fesz értékek. Lehet ezért száll el mindig vpu recovery-vel.
Viszont az feltűnt, hogy az venti beállításoknál, minden betöltés alkalmával változik a Tmax, Tmin és Tslope értéke.
Mit jelentenek pontosan a Duty cicle min, Spin up cicle és Tmin hysteresis? Ahogy nézem ezeken állítottál. -
Kötelező
senior tag
Kösz a BIOS-t Katt! Megy rendesen!
Még valami...GTA4-et az előbb probáltam. Elég jól megy, igaz néha megakad mp-re.
És ilyesmit láttam benne: KÉP Ez most amugy is ilyen vagy kari(driver) hiba? -
MPowerPH
félisten
válasz
Gaboman #41657 üzenetére
Meglehet.
Én nem bízok ezekben a hűtésekben, szeretem ha egy egész réztömb fekszik rá a kártyára, és nem külön-külön mindenen egy borda.
Főleg hogy anno a 4870 -em gyári hűtése annyira jó volt átpasztázás után, hogy eszembe se jutott lecserélni. 45% -os fordulaton ment a venti, a GPU soha nem ment 60C fölé. És a többi rész is hűvös volt.És így még elég csöndes volt.
-
MPowerPH
félisten
Én ezt ajánlom:
Gainward 4850 512MB DDR3 dual-slotos hűtésű (új, 3év gari) - 35kJól hűt, olcsó, új, és sok a gari.
Macka: azt még nem próbáltam, de az S1 az katasztrófa.
Most oldalról fújatom ventivel, hogy ne forrjon fel. Load -ban így is 66C -s.
Szerencsére már nem sokáig lesz fent.
-
Dusee
őstag
Hi!
Érdeklődnék, hogy melyik 4850 érné meg a legjobban!
Sapphire 4850 512MB DDR3 Lite ref. hűtés (használt, még ~2,5 év gari) - 30k
Asus 4850 512MB DDR3 Glaciator (új, garit nemtom mennyi) - 35k
Gainward 4850 512MB DDR3 dual-slotos hűtésű (új, 3év gari) - 35k
és lehet egy MSI 4850 512MB Quad-Pipe hűtésű (használt, fél éves) - 35kEzekre lenne pénzem, melyik lenne a legjobb választás?
A ref. hűtésű 4850-re természetesen majd raknék a közel jövőbe AC S1 Rev2-őt vmi erős 12-es ventivel, vagy AC TwinTurbo-t.
Köszi! -
katt777
félisten
válasz
Kötelező #41643 üzenetére
Nálam két csöndes Sapphire is behalt, másoknál meg a tücsök edition-nek sincs baja. De nézd meg pl. a Sapphire oldalán, ott is írják, hogy bármelyik VGA-val előfordulhat, nem zavarja a működést, csak ha téged mégis zavar, cserélik.
Megnéztem a biost: nem voltak fesz. értékek a boot-up, és a 3D beállításoknál sem. Beállítottam a bootup-ot és a 3D-t is gyári feszültségre (1.158V), valamint a hűtést is javítottam (összehasonlíthatod a 2-t). Viszont letöltöttem a TPU-ról is, és ugyanilyen hibás, azaz vagy megint egy rossz bios-szal adott ki egy szériát a HIS (IceQ 3850-nél már volt ilyen, csak ott minden fesz. maxon volt), vagy valami spéci beállítás miatt az RBE nem ismeri. Szóval ha flasheled, mindenképpen CF lapban, és legyen kéznél egy másik ATI kártya, ha valami nem lenne kóser, de elméletileg mennie kell.
Innen letöltheted a biosokat, és talán más HIS-tulajok is megnézhetnék, hogy összehasonlítsák a sajátjukkal. Ők első kézből tudnának infót mondani az eredeti bios esetleges hibáiról, hátha nem csak nálad jöttek elő.
hahajdu: Az jó párosítás, ha nem váltasz mostanában platformot, mert a 4830 alig gyengébb a 4850-nél, és még fel is lehet tuningolni addig. Guru3D-n keress rá a tesztjére.
-
DigitXT
félisten
válasz
Kissjeno #41612 üzenetére
Én kipróbáltam és 20%-kal sem ment feljebb a hőmérséklet 70 foknál
Bocs, hogy (eddig) nem kerestem ki az összes HSZ-ed, ahol kiderült, hogy pont
ilyen karid van: máshonnan honnan tudtam volna, hogy tapasztalatból beszélsz?
(Adatlapod töküres.) Szóval akkor örvendetes tény, hogy a GPU még alacsony
légszállítás mellett is hűvös ezen a karin.Azt már csak halkam jegyzem meg,
hogy a megdöglés tipikusan nem a GPU hőmérsékletének elszállásán múlik... -
-
Kötelező
senior tag
Mitől lehet az hogy cicereg a vga-m pl.: mikor a vantage tölt vagy Devil may cry 4 performance test alatt? VGA: HIS ICEQ4 4850 512MB
Furcsa hangot ad ki... -
MPowerPH
félisten
válasz
Kissjeno #41636 üzenetére
Jah, kevés az előny. Itt ugye az a gond, hogy a core2 quad és az i7 -es CPU -k is rohadt drágák, szvsz nem éri meg... Hacsak nem munkára szánod.
Tuning mindegyiknél kb .ugyan annyi % -ban lehetséges, de ahogy nézem i7 -el vannak gondok. Nagy előnye az integrált memvezérlő, talán ez az ami a mérleg nyelvét oda teszi. Meg persze a 3 csatornás DDR3, csal legyen pénzed a lapra meg a memóriára.katt777: nem tom, az előbb szarakodott...
-
HZSolti
tag
Sziasztok,
egy gyors kérdés, lehet , hogy a könyökötökön jön ki:
3870x2 vagy 4850?
thx/ aztán nem részrehajolni
/
-
ttt1
őstag
Folding home alatt az asus glaciator érdekes ciripelö hangot ad ..Ez normális?4 napos a vga .. V ne törödjek vele ha tönkremegy cserélik gariba?
-
parrag66
csendes tag
Kinek mi a véleménye Gigabyte GV-R485MC-1GH vga-nak a hűtéséről?
Mennyire melegszik ezzel a passzív hűtéssel, lehet e esetleg kicsit húzni hűtőcsere nélkül?
Esetleg valakinek valami tapasztalata? -
MPowerPH
félisten
válasz
Kissjeno #41605 üzenetére
Ha VGA -t akarsz kihajtani, alapból nem quad -hoz kell nyúlni, hanem egy jó Wolfdale procihoz, amit tudsz járatni gond nélkül 4500MHz -en. Quad játékok alatt nem számít, és nem tudsz olyan sebességet elérni vele mint egy 2 magos procival.
DroneZ^: Nah, ez volt a második ok, amiért eladtam a VGA -t.
Amit kinéztem, CM M850, már 40k -ba kerül.(1 hónapja 34k volt.)
Macka: S1 -et ne ajánlj, nekem nem jön be, nagyon meleg a VGA...
-
proof88
addikt
válasz
Salvador20 #41592 üzenetére
Hol kapcsolod be? Nincs erőltetve mondjuk 2x-es a CCC-ben?
Meg a másik, vannak olyan játékok, ahol nem megy mindig az élsimítás. Lásd STALKER, ahol full dynamic lightingnál nem működik az élsimítás. De mondjuk DX10-ben már igen. -
NEISSE
tag
Sziasztok egy Sapphire 4870 kártyán szeretnék hűtést cserélni de nem tudom milyenre cseréljem. Egyenlőre ezt találtam: Arctic Cooling Accelero Twin Turbo
Ha tudtok vmi jót olyan 8000ft-ig akko segítsetek köszi -
Rooster
csendes tag
válasz
Rooster #41525 üzenetére
Sziasztok!
Feltettem tegnap ezt a kérdést, de senki nem méltatott válaszra, segítsetek plz!!!
Lehet abból baja a 4850-emnek, ha a plusszáramot olyan tápkábellel kapja, ami 2db csatlakozásos (még a 7900GT-hez volt). Most tudtam meg, hogy a gyári tápkábel az csak 1db csatlakozást használ...
-
Osynho
addikt
válasz
enjoy018 #41611 üzenetére
Kis felbontás, szűrők, AA nélkül proci dolgozik inkább, magas felbontás, full grafon meg vga. Te esetedben a proci a gátló tényező, tehát a vga az adatokra vár, ezért nem gyorsul ha leveszed a felbontást. Ahogy húzod a cpu-t úgy fog nőni az fps-ed ( de valszeg még ígyis proci limites leszel még 1280-ban is). A tuningtól ne félj, van erre topic, kérdezz rá.
-
enjoy018
tag
Köszönöm srácok a gyors válaszokat! Nagyon örülök, hogy nem találtam süket fülekre!
Hát még majd akkor, ha hozza az "általam elvárt" teljessítményt!
hahajdu: ez mit jelent ez a monitorozás?? Sajna annyira nem vagyok otthon ezekben a hardveres, szoftveres dolgokban!
Osynho: Ez a CPU limit ez mit jelent? És ezt a rángasd meg a procit, ezt hogy értetted??Mert ha a procihúzásra gondolsz, gondolkoztam már rajta, csak nem mertem egyedül belekezdeni, mert nem nagyon értek hozzá, az meg nem ér annyit, hogy esetleg kifüstöljem a gépet! Bár mondjuk szerintem lehetne, mert hűtője az bazi nagy van (és rézcsövek mennek át rajta, képet tudok feltenni, ha érdekel), mert a srác akitől vettem a zalmanját nem akarta hozzáadni, így odaadta az új procijának a gyáriját! Szerintem valami 6000+os, vagy ilyesmi lehet, szóval szerintem az bírná!
Ja, előbb elfelejtettem, 2008.12.01.i diver van rajta és directX 9.c! -
DigitXT
félisten
válasz
Kissjeno #41603 üzenetére
Nvidiak is 70 fok környékén mennek terhelve
És ebből milyen következtetést tudsz levonni egy HD4850-re?
Nem is beszélve arról, hogy fogalmad sincs, hogy hány fokra
melegedne fel, ha fixen levenné 20%-ra annak a ventinek a
fordulatszámát. De azért tanácsolj még ilyen jó dolgokat. -
mrbig25
őstag
válasz
enjoy018 #41601 üzenetére
hali
az újabb radeon kártyák 2d-ben automatikusan visszaveszik az órajeleket, hogy ne termeljenek annyi hőt+fogyasztást...
3d-ben elméletileg azonnal fel kell, hogy kapcsolja az órajeleket. Legegyszerűbben ezt tudod ellenőrizni, hogy futtatsz mondjuk egy FurMark-ot, mellette pedig mondjuk egy GPU-Z-ben nézed az órajeleket(vagy rivatunerben, vagy CCC-ben, stb...)
Ha ekkor sem áll vissza a 625-ös GPU órajel, akkor vmi gond lesz...esetleg bios, de nem vagyok benne biztos...Mire leírtam a mondandómat, már többen megelőztek
-
lsc
nagyúr
válasz
hahajdu #41600 üzenetére
16xx felbontásnál már nagyjából elég, alatta egy kicsit kevés .
Mod enjoy018 : Monitorozd a kártyát akár a gpu-z-vel, valószínű a powerplay, miatt veszi vissza 2d-ben az órajelet, ez teljesen természetes . Egyébként catalystban is két érték van órajelben, az egyik a valós /gpu clock / a másik a beállított /default //vagy valami hasonló, ha ott megvan a gyári órjel akkor az jó . Egyeseknél előfordult hogy nem váltott 3d-be, azért kellene monitorozni .
-
enjoy018
tag
Sziasztok!
Kérem segítsetek nekem! Cuccaim az adatlapon! A sztorim úgy kezdődött, hogy egy 256os 8600 GTm volt, de az leégett! Munkatársam erősen javasolta, hogy váltsak radeonra, ha kártyavásárlásra adom a fejem, mert mostanában nagyon jó kártyák és jó ár/érték aránnyal rendelkeznek! Ő egy 4870eset használ, nekem egy vacsi új 512es MSI 4850hez sikerült nagyon jó áron hozzájutnom! És itt kezdődik a probléma! Én mondjuk vártam, hogy majd többnyire az összes mai játék megy majd a konfigommal fullon, mert én is meg tesóm is szeretünk játszani! Need for Speed Undercoveren teszteltem és meglepő módon azt vettem észre, hogy ugyanúgy megy a játék (20-35 FPS) 640x480 minimumon, mint 1280x1024 maximumon, de a hozzá kapott Rainbow Six Vegas 2 gamem sem teljesített jobban! Elkezdünk vele variálni, hogy mi lehet a probléma, régi driver, új driver, alaplapi VGA letiltása, semmi sem sikerült! Ma délután vettem észre, hogy a Catalyst, ATI overdrivejában, a GPU clockot megnézve tapasztaltam, hogy a gyári (asszem 625) MHz helyett csak 160on megy! Na, gondoltam, hogy itt már valami nem fasza! Gyorsan engedélyeztem az Overdrive-ot, és nyomtam egy auto-tune-t! A kártya faszául be is lőtte a GPUt stabil 690 MHzre és a memóriát 1083 MHzre (ekkor volt 60 fokos és 60%on a ventilátor, de játék alatt rákapcsolt 80ra is) ! Igen, ez mondom szép és jó, hála istennek! Kérte a gép a resetet, megcsináltam! Belépek Catalystba és tapasztalom, hogy az ablak alján megint a 160 MHz olvasható (memória 993 MHz), megint auto-tune, a feljebb említett érték beáll, leokézom és azon marad! Bezártam a catalystot, kb 10 másodper múlva megnyitom és megint visszaállt 160ra a GPU órajele! Kérem, akinek ismerős a probléma az segítsen, mert nem akarok abban a tudatban élni, hogy kidobtam 60e FTot (táp+VGA) egy kicsivel jobb grafikáért! Előre is köszönöm! Ja, és bocs a kisregényért!
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automata kávégépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest